1. CALLELA ELIZA - Markku Nieminen

Tamma, synt. 28.4.2013
Startit: 29 (13–2–2)
Ennätys 12,1aly, voittosumma 114 645 €
Suku: Love You – El Miss Andover, Andover Hall

Kasvattaja Hannu Nivola
Omistaja RAQ Team Oy
Valmentaja Markku Nieminen
Hoitaja Johanna Kyläkoski

Callela Eliza oli aikaisin liikkeellä 2-vuotiaana. Se juoksi opetuslähdön jo huhtikuussa. Valmentaja tiesi hevosensa lahjat, ja 2-vuotiskauden suurlähtöihin tähdättiin. Callela Eliza voitti Junnustartin, Hevosenomistajapokaalin ja tammojen Kasvattajakruunun.

Kolmivuotiskausi alkoi radalla, johon vain harvat FI-hevoset pääsevät. Vincennes oli näyttämö ja aika tammikuun loppu. Menestystä ei tullut, mutta tulos 16,3a oli hyvä. Kausi jatkui voitolla huhtikuussa Kasvattajakruunulähdössä. Kesällä Callela Eliza voitti Tammahambon ja Tammakriteriumin. Syksyllä tamma voitti Kriteriumin karsinnan, finaalissa tuli arvokas vitossija. Kausi päättyi kahteen Ruotsin starttiin.

Tämä kausi alkoi ykkösellä Kasvattajakruunusarjan lähdössä. Kesällä tuli voitto Best Princess –kisassa Lahdessa, toinen tammafinalisti Merit jäi taakse. Derbykarsinnan ykkönen tuli väkevän juoksun päätteeksi, ja ikäluokan kuningatar on valmis menestymään finaalissa.

Hannu Nivola on maan johtavia kasvattajia. Callela-hevoset menestyvät hienosti. Derbyvoitto Callela-hevosilta vielä puuttuu. Nivola on päässyt juhlimaan kimppaporukassa Derbyvoittoa Ribauden kanssa vuonna 2008. RAQ Team Oy on omistanut hienosti juosseita kilpureita pitkään. Tämän vuoden Derbyssä Rauno Asonen saa jännittää kahden hevosen Callela Elizan ja Callela Leonardin juoksuja.

 

2. BENJAMIN EVO - Veijo Heiskanen

Ori, synt. 3.5.2013
Startit: 18 (8–3–0)
Ennätys 11,2aly, voittosumma 44 186 €
Suku: Kadabra – China Tea Party, Muscles Yankee

Kasvattaja Suvelan Talli
Omistaja Stall Loke, Ruotsi
Valmentaja Veijo Heiskanen
Hoitaja Sandra Gustafsson

Benjamin Evo juoksi opetuslähdön lokakuussa Heikki Korhosen valmennuksesta. 2-vuotiskauden Nuoret-lähtö epäonnistui laukan vuoksi.

Kolmivuotiskausi käynnistyi Joensuussa kesäkuussa. Heti tuli arvovoitto Nuorten Sarjassa. Benjamin Evo raivasi tiensä Oulu Expressin ja Kriteriumin finaaleihin. Oulussa ori oli neljäs, Teivossa tuli laukka. Kausi päättyi voittoon Solvallassa marraskuussa.

Veijo Heiskasen valmennuksesta Benjamin Evo aloitti 4-vuotiskauden voitolla Åbyssä helmikuussa. 2640 metriä sujui lupauksia antaen 16,2-vauhdilla. Seuraava voitto tuli huhtikuussa, jälleen Åbyssä. Ori viiletti mailin ykköseksi 11,2-ajalla. Kuopio Stakesissa tuli karsintavoitto, mutta finaalissa laukka pilasi suosikin menestyshaaveet. Derbykuntonsa Benjamin Evo viimeisteli kesäkuussa Vaggerydissä. V86-täysosuma tuli hurjalla volttituloksella 13,6/2140 metriä. Derbykarsinnassa Benjamin Evo kiersi vahvasti ykköseksi.

Suvelan talli tunnetaan erityisesti hienosukuisista suomenhevosista. Stall Loke osti Benjamin Evon vuodenvaihteessa. Veijo Heiskanen on tuttu nimi Suomen Derbyssä. Hän on ohjastajana ollut mukana 10 kertaa totosijoin 1-2-2 ja valmentajana 13 kertaa 1-2-2. Derbyvoittoa Heiskanen juhli vuonna 2003 Cold Hard Windin kanssa.

 

3. NEXT DIRECTION - Iikka Nurmonen

Ruuna, synt. 9.6.2013
Startit: 19 (7–3–2)
Ennätys 11,7aly, voittosumma 93 225 €
Suku: Orlando Vici - Be My Luxx, S.J.’s Photo

Kasvattaja Jalohepo Oy
Omistaja Team Look The Winners
Valmentaja Timo Hulkkonen
Hoitaja Annaleena Peippo

Next Direction juoksi opetuslähdön marraskuussa. Nuoret-lähtö, samalla koelähtö oli vuorossa 3-vuotiskauden kesäkuussa.

Uran ensimmäinen voitto tuli elokuussa Joensuussa. 3-vuotiskausi huipentui kahteen komeaan voittoon. Pohjois-Savon hevosjalostusliiton Kasvattaja-ajon ykkönen tuli marraskuussa. Aivan joulukuun lopulla Oulun yhteiskierroksella Next Direction vei 10 500 euron täysosuman Oulun kaupunki –lähdössä.

Upea kauden lopetus antoi hyvät eväät 4-vuotiskaudella. Kuopio Stakesissa tuli karsinnassa kakkonen ja finaalissa 36 000 euron voitto. Kymi Grand Prix –päivän 4-vuotislähdössä voittokulku jatkui, ja taakse jäi monta kovaa ikäluokkahevosta. Heinäkuussa Next Direction nappasi ison ykkösen 13 000 euroa Einari Vidgrénin Muistoajossa. Derbykarsinnassa Next Direction tuli maalisuoran nollanollaa ja ehti komeasti ykköseksi.

Kasvattaja Jalohepo Oy ja valmentaja Timo Hulkkonen muistetaan erityisesti Surprise Lordista, kaksinkertaisesta Suomen mestarista. Big Headache on Hulkkosen toinen kova kasvatti. Se oli vuoden 2014 Derbyssä neljäs, Jonesy voitti. Iikka Nurmonen ohjastaa upeaa vuotta. Midnight Hour on nostanut nuoren miehen kansainväliseen kuuluisuuteen. Derbyfinaali on Nurmosen kolmas.

 

4. OBRIGADO - Antti Teivainen

Ruuna, synt. 14.3.2013
Startit: 20 (7–2–2)
Ennätys 14,6ke, voittosumma 22 140 €
Suku: Orlando Vici - Oona Cloud, Uno di Jesolo

Kasvattaja Stall Var Och En
Omistaja Stall Var Och En
Valmentaja Birgitta Lappeteläinen
Hoitaja Birgitta Lappeteläinen

Obrigado juoksi opetuslähdön elokuussa. Viitteitä kovaluokkaisesta juoksijasta saatiin lokakuun lopulla, kun Nuoret-lähdössä tuli tulos 22,3/2100 metriä.

Kolmivuotiskausi alkoi räväkästi kolmella peräkkäisellä voitolla, Joensuu-Kuopio-Oulu –radoilla. Kevätkausi huipentui Biofarm Cupin kakkossijaan ja volttitulokseen 14,6/2140, vain BWT Burnin Alive oli edellä. Oulu Expressin karsinnassa tuli kolmostila ja finaalipaikka. Oulun finaalissa ja Kriteriumin karsinnassa Obrigado laukkasi.

Nelivuotiskausi alkoi Kajaanissa voitolla kesäkuussa. Derbykunto viimeisteltiin kahdella lähekkäin ajetulla startilla, Joensuu 7.8. ja Seinäjoki 9.8., joka oli Kasvattajakruunusarjan kilpailu, MAS Archie voitti. Derbykarsinnassa Antti Teivainen istui ruunan kärryillä. Kiritilaa löytyi loppusuoralla, ja Obrigado vyöryi ykköseksi.

Stall Var Och En on kasvattanut 2000-luvun alussa kaksi hevosta. 2013 syntynyt Obrigado tuo siilinjärveläistallin parrasvaloihin. Valmentaja Birgitta Lappeteläiselle Derbyedustus on ensimmäinen. Antti Teivainen on voittanut ison määrän suurkilpailuja, Derbyvoitto häneltä vielä puuttuu. Kakkosia on neljä kappaletta.

 

5. WHOLA LOTTA LOVE - Mika Forss

Ruuna, synt. 1.4.2013
Startit: 23 (9–4–2)
Ennätys 13,0aly, voittosumma 68 025 €
Suku: Dream Vacation - For You, Love You

Kasvattaja For You Kotka Oy
Omistaja For You Kotka Oy
Valmentaja Juuso Holttinen
Hoitaja Jenny Ruoti

Whole Lotta Love juoksi opetuslähdön elokuussa. Talvi treenattiin, ja ruuna teki huhtikuussa kovan tuloksen 19,8/2140 metriä Nuoret-lähdössä.

Kolmivuoden varsinaiset kilpailut alkoivat kahdella voitolla. Toinen ykkönen tuli Turussa toukokuussa Biofarm Cupin karsinnassa, finaalissa laukka pilasi menestyshaaveet. Oulu Express –päivänä tuli isovoitto, ei Expressissä, vaan Kyvyt Esiin –finaalissa. Whole Lotta Love tiesi, missä jaetaan suuria palkintoja. Vermon Hot Wings Racessa ruuna vei 10 000 euron ykkösen. Kauden huipennus oli Kasvattajakruunun finaalin voitto ja 25 000 euroa.

Nelivuotiskausi alkoi huhtikuussa Vermossa Nelivuotistähden voitolla. Kuopio Stakesissa tuli karsinnassa kakkostila, mutta finaalissa laukka. Suur-Hollola –viikonvaihteessa Whole Lotta Love valloitti Nelivuotispokaalin. Derbykarsinnassa Whole Lotta Love kiihdytti terävästi keulaan. Se tarjosi hyvän vastuksen Benjamin Evolle.

For You Kotka Oy on kasvattanut 4 hevosta. Ramble On oli lähellä finaalipaikkaa vuoden 2015 Derbyssä. Valmentaja Juuso Holttisella Derbyedustus valmentajana on toinen, Callela Kingswin juoksi finaalissa 2015. Holttinen oli Up-Date Hossin hoitajana vuoden 2010 Derbyssä. Ohjastaja Mika Forss on ollut Derbyssä kakkosena Sahara B Boyllä, Photonilla ja Venicellä. Kultamitali puuttuu vielä.

 

6. ONE DIRECTION - Ari Moilanen

Ori, synt. 19.5.2013
Startit: 13 (3–4–1)
Ennätys 14,7ake, voittosumma 14 600 €
Suku: Orlando Vici - In Focus, Tap In

Kasvattaja Hanna Lepistö
Omistaja Hanna ja Martti Lepistö
Valmentaja Hanna Lepistö
Hoitaja Hanna Lepistö

One Direction kuuluu kotiradan Derbyhevosiin, se on ammentanut Derbykuntonsa juuri Vermosta. One Direction juoksi opetuslähdön marraskuussa Forssassa.

Kolmivuotiskauden toinen Nuoret-lähtö kesäkuussa toi tuloksen 20,3/2100 metriä. Menestystä alkoi tulla vuoden lopulla. Turussa lokakuussa tuli hieno voitto johtopaikalta. Marraskuussa Teivon Nuorten Sarjassa One Direction oli paras ja otti 3 000 euron ykkösen. Ari Moilanen ajoi molemmat voitot.

Nelivuotiskauden ensimmäinen voitto tuli kotiradalla huhtikuussa. Heinäkuussa One Direction matkasi Vieremälle, mutta menestystä ei tullut Einari Vidgrenin Muistoajossa. Derbykenraalissa Kuninkuusraveissa tuli hieno kolmostila, vain Callela Leonard ja MAS Archie olivat edellä. Derbykarsinnassa One Direction eteni sisäratajuoksun jälkeen vahvasti kakkoseksi.

Ari Moilanen on ajanut Derbyfinaalissa 27 kertaa. Derbyvoitto kaiken kokeneelta Moilaselta puuttuu, Embassy Caviar oli kakkonen 2011. Hanna Lepistö on kasvattanut One Directionin lisäksi myös Le Blixtenin. One Directionin Lepistö omistaa yhdessä isänsä Martin kanssa. Derbyedustus on Lepistön ensimmäinen, niin kasvattajana, omistajana, valmentajana kuin hoitajana.

 

7. EXPLODING ALICE - Santtu Raitala

Tamma, synt. 24.4.2013
Startit: 32 (3–4–5)
Ennätys 14,2aly, voittosumma 20 870 €
Suku: Ready Cash - Kerry Tilly, Coktail Jet

Kasvattaja Me Palvelut Oy
Omistaja Team Deporte
Valmentaja Markku Nieminen
Hoitaja Taru Silaste

Exploding Alice juoksi opetuslähdön jo huhtikuussa. Se oli valmis kilpailemaan 2-vuotiaana, ja otti kolmostilat Junnustarttikarsinnoissa Vermossa ja Forssassa. 5 000 euron arvoinen kakkostila tuli Hevosenomistajapokaalissa. Tallikaveri Callela Eliza vei voiton.

Kolmivuotiskaudella tamma juoksi 14 kertaa. Exploding Alice selvitti tiensä Tammakriteriumin finaaliin, mutta siellä ei menestystä tullut. Kausi päättyi Teivossa kakkostilaan.

Nelivuotiskausi alkoi heti tammikuussa ja voitolla. Valmentaja ajoi ykkösen kotiradalla Teivossa. Tauon jälkeen Exploding Alice tuli entistä valmiimpana takaisin. Toukokuun alussa Seinäjoelle tuli Nuorten Sarjan voitto. Toukokuu oli menestyksekäs, Teivossa tuli voiton lisäksi myös kolmostila Tammasarjassa. Derbykarsinnassa Exploding Alice eteni vahvasti kakkoseksi

Markku Nieminen on Derbyvalmentajien ehdoton ykkösnimi, kuusi voittoa: 1997 Edu’s Speedy, 1998 Incognito Kemp, 2001 Lovely Kemp, 2002 Don Giovanni, 2005 Passionate Kemp, 2015 Quite An Avenger. Me Palvelut Oy:n kasvatteihin kuuluu kansainvälinen menestyshevonen Le Cannibale, joka oli kakkonen vuoden 2010 Derbyssä. Team Deportessa on samoja omistajia kuin Le Cannibalessa. Santtu Raitala ajaa ensimmäisen Derbynsä.

 

8. ARCTIC LOVER - Pekka Korpi

Ori, synt. 30.5.2013
Startit: 24 (0–7–2)
Ennätys 14,0ake, voittosumma 28 000 €
Suku: Love You - Salima Om, Indro Park

Kasvattaja Star-Racing Oy
Omistaja Star-Racing Oy
Valmentaja Pekka Korpi
Hoitaja Niko Riekkinen

Arctic Lover juoksi opetuslähdön elokuussa. Se oli starttivalmis kahden Nuoret-lähdön jälkeen lokakuussa. Hevosenomistajapokaalissa tuli kuutossija.

Kolmivuotiskausi alkoi kolmella kakkossijalla. Avausstartissa Lahdessa MAS Alien oli edelle ja Spade Ace Frido takana. Vermon Biofarm Cupin karsinnassa Guliane Boko oli ykkönen, Teivon karsinnassa Gorgeous Boko ehti edelle. Kauden ensimmäisessä suurkilpailussa Seppeleajossa tuli vitossija. Kausi huipentui kahteen hienoon starttiin. Kasvattajakruunun finaalissa marraskuussa tuli kakkossija Whole Lotta Loven jälkeen. Uudenmaan Upeimmassa ori nousi takamatkalta kolmanneksi.

Nelivuotiskausi on ollut katkonainen, Arctic Lover kilpaili vain kaksi kertaa ennen Derbykarsintoja, nekin startit olivat maalis- ja huhtikuussa. Derbyn Talvisuosikissa ori oli neljäs. Derbykarsinnassa Arctic Lover pinnisti sitkeästi kolmanneksi ja pistevertailulla finaaliin.

Ei Derbyä ilman Pekka Korpea. Arctic Lover on kotiradan legendan 50. Derbyfinalisti. Neljä kertaa Korpi on saanut juhlia Derbyvoittoa, 1988 Viking Way, 1978 Leo Frosty, 1986 Black Laukko ja 2015 Fabrice Duo. Arctic Loverin emä on huippuperiyttäjä Salima Om, Classico ja Express Merettin sekä Derbyfinalisti Antonio Duon emä.

 

9. MERIT - Harri Koivunen

Tamma, synt. 13.7.2013
Startit: 30 (9–7–4)
Ennätys 12,8aly, voittosumma 35 682 €
Suku: Quaker Jet - Pilgrims Slider, Yankee Glide

Kasvattaja Kauppapuutarha Ylitalo Oy & Esa Lähdekorpi
Omistaja Ylitalo Oy
Valmentaja Harri Koivunen
Hoitaja Kati Särkelä

Merit juoksi opetuslähdön elokuussa kotiradallaan Turussa. Syyskuussa Nuoret-lähtö sujui 22,7/2100-vauhtia.

Merit aloitti kilpailemisen 3-vuotiskauden alussa tammikuussa ja heti voitokkaasti. Tamma napsi totosijoja ja osoittautui varmaksi kilpailijaksi. Seuraava ykkönen tuli Vermossa kesäkuun alussa. Heinäkuussa tuli kaksi ykköstä, Porissa mailin sujui aikaan 13,8a ja Turussa tuli 3 000 euron voitto. Vermossa tamma ravasi voiton syyskuussa ja Teivossa Tammasarjan ykkösen lokakuussa. Kuusi voittoa 3-vuotiskaudella oli hieno suoritus.

Nelivuotiskausi alkoi voitolla Turussa huhtikuussa. Oulun Toto76-kierroksella toukokuussa tuli kakkossija. Tammojen Derbysuosikissa tuli kakkossija, BWT Burnin Alive vei voiton. Myös Best Princess –lähdössä Merit oli kakkonen, Callela Eliza ykkösenä. St Michel –viikonvaihteessa Merit kävi juoksemassa komean ennätyksen 12,8a. Derbykarsinnassa Merit kiri vahvasti ja oli ensimmäinen viidestä tammafinalistista.

Harri Koivunen on saanut juhlia Derbyvoittoa kahdesti, 2008 Ribaude ja 2010 Express Type. Esa Lähdekorpi on kasvattanut yli 120 hevosta. Pamela Bag ja Finish voittivat Derbykarsinnat, Pamela Bag oli finaalissa 5. Etoile Etain meni finaaliin vuonna 2009. Ylitalo Oy:n kasvattama Jet Garden vuoden 2001 finaalissa 7.

 

10. BWT BURNIN ALIVE - Tuomas Korvenoja

Tamma, synt. 11.6.2013
Startit: 16 (5–4–3)
Ennätys 11,2aly, voittosumma 34 870 €
Suku: Brad de Veluwe - BWT Hellsbells, Friendly Face

Kasvattaja Lohtajan Tavitalli Oy
Omistaja Brad´s Stable Oy
Valmentaja Tuomas Korvenoja
Hoitaja Tiia Pihamaa

BWT Burnin Alive valmentautui Ranskassa, eikä juossut Suomessa opetuslähtöä. Tamma tuli koelähtöön valmiissa kunnossa 3-vuotiskauden maaliskuussa.

Ura alkoi komeasti kolmella voitolla. Toinen kilpailu oli Biofarm Cupin karsinta ja kolmas finaali. BWT Burnin Alive vei kymppitonnin ykkösen ennen Obrigadoa. Lahden Tammahambossa heinäkuun alussa tuli kakkossija Callela Elizan jälkeen. Tammakriteriumin finaalissa BWT Burnin Alive ei ollut parhaimmillaan. Kausi päättyi Kasvattajakruunuun, välierissä tuli kakkossija, ja finaalissa tamma oli yhdeksäs.

Nelivuotiskausi alkoi huhtikuussa kolmossijalla Lahdessa. Tauon jälkeen oli vuorossa Derbyn Tammasuosikki, jossa tuli voitto. Samoin ykkönen tuli Turun Kasvattajakruunussa. Halmstadin StoSprinter –kisassa tamma meni finaaliin. Siellä tulos 11,2a riitti yhdeksänteen sijaan. Derbykarsinnassa BWT Burnin Alive näytti jo voittajalta, mutta Next Directionin kanuuunakiri oli liikaa.

Tuomas Korvenoja kuuluu Derbyn suuriin nimiin. Hän on ajanut voitot valmentamillaan Funky Ridellä 2004, Brad de Veluwella 2012 ja Jonesyllä 2014. BWT Burnin Aliven isä Brad de Veluwe on yksi kaikkien aikojen Suomessa syntyneitä. Lohtajan Ravitallin nimin on syntynyt reilut 20 varsaa. BWT-hevosilla on kaksi Derbyvoittoa, BWT Aeroplane 1995 ja BWT Magic 2000.

 

11. CALLELA LEONARD - Jukka Torvinen

Ruuna, synt. 1.6.2013
Startit: 32 (5–6–6)
Ennätys 13,5ake, voittosumma 134 525 €
Suku: S.J.'s Photo - Louise Småbo, Super Arnie

Kasvattaja Hannu Nivola
Omistaja RAQ Team Oy
Valmentaja Markku Nieminen
Hoitaja Riikka Lehto

Callela Leonard juoksi opetuslähdön jo toukokuussa. Syyskuussa Nuoret-lähdössä meni koelähtö läpi. Jyväskylän 2-vuotiskisassa tuli kolmossija. Hevosenomistajapokaalissa Leonard oli viides. Kasvattajakruunussa tuli kolmostila.

Kolmivuotiskauden ensimmäinen voitto tuli 5. kilpailussa Teivossa. Finlandia-päivän Seppeleajossa Leonard otti kakkossijan, Lady Zappa Ruotsista oli edellä. Kasvattajakruunulähdössä tuli kesäkuun alussa voitto. Kuntopiikki osui oikeaan paikkaan. Nuori Jukka Torvinen ajoi Callela Leonardin voittoon sekä Kriteriumin karsinnassa että finaalissa.

Nelivuotiskausi alkoi Kriteriumrevanssissa huhtikuun alussa kakkossijalla. Easy Ride oli edellä, Next Direction takana. Lahden Nelivuotispokaalissa tuli 2. sija. Kuninkuusraveissa ajetussa Derbykenraalissa Leonard otti voiton. Derbykarsinnassa Obrigado oli ykkönen, Leonard varmisti finaalipaikan kakkossijalla.

Jukka Torvinen, 22 on elämänsä tehtävän edessä. Kriterium-voitto on jo plakkarissa. Callela Leonardin emä Louise Småbo on varsinainen Derbyäiti. Tamman jälkeläisistä Derbyfinalistejä ovat Jim Småbo, sekä Callelat Longshot, Ladyboss ja Leonard. Pikkusisko Lisbethin otteet ovat sellaiset, että se nähtäneen ensi vuoden Derbyssä. Hannu Nivola kasvattajana ja RAQ Team omistajana saavat jännittää finaalissa kahden Callela-hevosen puolesta.

 

12. GOLDA PARIS - Hannu Torvinen

Tamma, synt. 31.5.2013
Startit: 29 (4–6–9)
Ennätys 14,2ke, voittosumma 32 385 €
Suku: Quite Easy - Golda Jewel, Spotlite Lobell

Kasvattaja Mari Malminen
Omistaja Team Paris
Valmentaja Markku Nieminen
Hoitaja Riikka Lehto

Golda Paris oli valmis opetuslähtöön syyskuussa. Lokakuussa se juoksi Nuoret-lähdön aikaan 21,6/2100 m. Golda Paris on Markku Niemisen valmennustallin neljäs finalisti.

Kolmivuotiskauden aluksi haettiin vauhtia Nuoret-lähdöstä. Maaliskuun puolivälissä tuli uran avausvoitto Teivon Nuorten Sarjassa. Seuraava ykkönen tuli Vermossa kesäkuun alussa hyvällä tuloksella 15,7a/2100 metriä. Golda Paris selvitti tiensä Tammakriteriumin finaaliin ja otti arvokkaan nelossijan. Oulu Expressin karsinnan kakkossija toi finaalipaikan, jossa laukka pilasi menestyksen. Uudenmaan Upeimman karsinnassa tuli voitto, mutta finaali tärvääntyi laukkaan.

Nelivuotiskausi alkoi huhtikuussa kolmossijalla. Sitten oli vuorossa kaksi Kasvattajakruunun alkuerää, Seinäjoella tuli kakkossija tallikaveri Callela Elizan jälkeen ja Turussa voitto. Ennen Derbykarsintoja Golda Paris otti kakkossijat Teivossa ja Seinäjoella. Derbykarsinnassa Golda Paris otti kolmossijan ja finaalipaikan tammojen tähdittämässä lähdössä.

Golda Parisin sukutaulu on Derbyn suhteen mielenkiintoinen. Sen neljännen emän Fun Hannon isä on Extempore af Hagby, joka oli mukana jo vuoden 1980 Derbyssä. Golda Parisin emä Golda Jewel oli itsekin mukana Derbykarsinnoissa 2010. Mari Malminen pyörittää merkittävää kasvatustoimintaa. Kasvatteja on yli 50, joukossa myös poneja, joiden ykkösenä voittokone Golda Apache. Hannu Torviselle Derbyedustus on toinen, hän oli viime vuonna Vagabondolla viides.

Hevosesittelyt: Timo Mahlamäki
Kuvat: Pekka Salonen