Kuka on kuka raveissa?

Hevosenomistaja

Oman hevosen kilpailuja on hienoa käydä seuraamassa raveissa. Oma hevonen voi olla omistajan omassa valmennuksessa, tai vaihtoehtoisesti hevonen voi olla ammattivalmentajalla treenissä. Jännityksen ja elämysten jakaminen kannattaa – ja siksi kimpassa omistetut ravihevoset yleistyvät!

Tästä omistajasivuille

Valmentaja

Valmennustoimintaa harjoittaa Suomessa noin 4 000 henkilöä. Valmentajista noin 160 on ammattilisenssin haltijoita, eli päätoimekseen ravivalmennusta harjoittavia, loput harrastajavalmentajia. Voidakseen toimia hevosen valmentajana henkilön on rekisteröidyttävä Suomen Hippoksen valmentajarekisteriin. Henkilön, jolla ei ole koskaan ollut hevosen ohjastamiseen ravikilpailussa oikeuttavaa ajolupaa, on suoritettava vastuuvalmentajakoulutus ennen rekisteröitymistä.


Ohjastaja

Hevosen ohjastaminen kilpailuissa vaatii hyvät pohjatiedot ja paljon kokemusta hevosten käsittelystä. Lisäksi ravikilpaluihin osallistuminen vaatii c-ajolupakussin suorittamisen ja lisenssin. Nykyään moni nuori ohjastaja raivaa tiensä kaviouralle Hippoksen ja raviratojen nuorisotoiminnan sekä poniravilähtöjen kautta. Ravihevosen omistaminen – jännitystä lajin ytimessä Ravihevosen omistaminen tarjoaa elämyksiä, oli sitten kyseessä nuori varsa tai kokenut kilpahevonen. Raviurheilussa menestyminen vaatii pitkäjänteistä työtä ja hevoselta kestävyyttä, hyvää fysiikkaa ja niin sanottua kultaista juoksupäätä.


Hevosenhoitaja

Hevosenhoitajan työ on erittäin tärkeää, sillä oikealla ja huolellisella hoidolla on merkittävä vaikutus hevosen kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin ja sitä kautta myös suoritustasoon. Hevosenhoitajlla voidaan tarkoittaa joko päätoimista ammattilaista esimerkiksi ammttivalmentajan palveluksessa tai hevosta huolta pitävää harrastajaa.


Ravien toimihenkilöt

Suomessa ravikilpailutoiminta on tarkkaan valvottua ja organisoitua. Jokaisesta ravitapahtumasta raportoidaan keskusjärjestölle.

Ravitapahtumassa työskentelee monia toimihenkilöitä, joiden panos on välttämätön kilpailun järjestämiselle.

Paikalla ovat ainakin valvoja ja kilpailutuomaristo, maalituomari, päälähettäjä, lähettäjät, kilpailueläinlääkäri, tasoitustenlaatija, kuuluttaja/selostaja,  toton virallinen valvoja, lähdönjärjestäjä,  varikkoalueen valvoja, valjakkotarkkailija, kengitysseppä sekä ratamestari

Kilpailutoimihenkilöihin kuuluvat myös  raviradan vakituisessa palveluksessa olevat henkilöt, haastattelija, kilpailueläinlääkärin avustajat, sihteerit ja muut kilpailutoiminnan toimihenkilöt.

 

Tapahtumakalenteri

 18:00 Vermon Toto65-ravit
 10:00 Vermon etäpelit
 18:00 Vermon Toto65-ravit
 12:00 Nurmijärven Harjoitusravit
 10:00 Vermon etäpelit