Keskiviikon Toto65-ravit
22.02.2017
18:00

Keskiviikon Toto65-ravit

Lähdöt 22.2.2017 

Lämmitykset 22.2.2017

Käsiohjelman näköispainos

22.2.2017 Vermo

Selaa julkaisua


  Keskiviikon Toto65-ravit 22.02.2017  
 

Vihjeet

POISJÄÄNNIT teksti-tv:stä ja Heppa-järjestelmästä.

TOTO65-VARMAVALINNAT

Toto65-systeemiemme ensimmäisenä tukipilarina starttaa avauskohteen suursuosikki 9 COSTELLO. Se teki viimeksi täällä Vermossa aivan järkyttävän kovan esityksen, vaikka voittoputki katkesikin. Risto Tupamäki jäi tuossa startissa ajokkinsa kanssa alkumatkan ajaksi kiertämään kolmatta rataa, missä Costello punnersi määrätietoisesti kovassa vauhdissa eteenpäin. Päätöskierroksen alkaessa se pääsi etenemään johtavan rinnalle mistä sitten heitti lopussa umpirehdillä tavalla haastetta myöskin todella kovan esityksen tehneelle lähdön voittaneelle Polaralle. Suosikin tappiolla spekulointi ei tässä tehtävässä kiinnosta. Päätöskohteen 11 AMERICAN PHOTO on toinen tukipilari. Suomen debyytissään ruuna otti vakuuttavan keulavoiton ja uran kaikki aikaisemmatkin voitot ovat irronneet johtopaikalta. Haastavasta lähtöpaikasta huolimatta Hannu Torvisen ajokki saa luottamuksemme.

TOTO65-VIHJESYSTEEMIT

T65-1: 9 (4,5)
T65-2: 1,7,5 + 6,3 (12,8)
T65-3: 6,2 + 8,10,13,9,4,7 (3,12)
T65-4: 3,12,1 + 6,8 (5,7)
T65-5: 7,4,12 + 1,6,3 (2,8)
T65-6: 11 (8,3)

Pieni systeemi 54 riviä, hinta 5,4 euroa.
Suuri systeemi 1200 riviä, hinta 120 euroa.

Toto65-pelijakauma teksti-tv:stä.

ABC-RANKINGIT JA ANALYYSIT

Lähtö 1.

RANKING
A) 13-15
B) 11-10-14-6-9-12-1 C) 4-8-7-3-5-2
LICENCE HOLDER - HARMI'S FRIDO - CLASSIC ST PAT - RAINBOW ZET

Keskiviikon Toto65-ravit käynnistävässä monté -lähdössä suosikkikaksikko valtaa kahdestaan parhaan A-ryhmän. Suosikkinamme matkaan starttaa numero 13 LICENCE HOLDER ja tiukka ykköshaastaja on luonnollisesti 15 HARMI'S FRIDO. Tämä kaksikko on tehnyt montén puolella niin jäätäviä esityksiä, että muut joutuvat nöyrästi tyytymään haastajien rooleihin. B-ryhmän kärkeen kipuavat numerot 11 CLASSIC ST PAT, 10 RAINBOW ZET ja 14 HOBOKEN debytoivat montén puolella ja kolmikon esityksiä on luonnollisesti mielenkiintoista seurata. Kyvyt riittävät luonnollisesti pitkälle ja kaikilta näiltä on lupa odottaa totomatsiin kantavaa suoritusta. 6 YERRO LIN kiersi Teivossa 2. sisältä keulaan päätöspuolikkaan alussa ja sinnitteli kohtalaisesti. Anna Sulinin ajokki pääsee hyviin asemiin ja on myös mahdollinen totohevonen.

Lähtö 2.

RANKING
A) 5-3-9
B) 8-2-7-6-1-4
GUIDO DI QUATTRO - GET GOING GINNY - YASMINE LAKE - RIM BEY FRENCHY

Toisessa lähdössä nostamme kolme valjakkoa A-ryhmään. Suhteellisen selkeä suosikkimme on viimekertaisesta epäonnistumisesta huolimatta kuitenkin numero 5 GUIDO DI QUATTRO. Uransa avauksessa ruuna pilasi pelinsä lähtölaukkaan. Hyvän koelähdön tehnyt Ari Moilasen ajokki on pystyvän oloinen aloittelija ja ravin maistuessa se lienee tiukasti kiinni lähdön ykkösrahoissa. Rankingin kakkospaikalle kipuava 3 GET GOING GINNY laukkasi Turussa 2. sisältä ensimmäisessä kaarteessa. Emma Väreen ajokki menee starttien myötä eteenpäin ja kamppailee kärkisijoista. 9 YASMINE LAKE punnersi viimeksi totoon 2. sisältä. Tommi Kylliäisen ajokki kilpailee nousukunnossa ja se kannattaa varmastikin huomioida aikaisin peleissä. Myös B-ryhmän käynnistävä 8 RIM BAY FRENCHY on tehnyt asiallisia esityksiä ja omaa totosaumat.

Lähtö 3.

RANKING
A) 2-7-1
B) 5-4-6-3-8
MEMPHIS MINNIE - NIZZA - BWT BRAVEHEART - AN-VALPURI

Kolmannessa lähdössä nähtäneen tasainen taistelu eikä rankingin rakentaminen ole millään muotoa helppoa puuhaa. Päädymme tarjoamaan suosikkiaseman numerolle 2 MEMPHIS MINNIE. Viimeksi Teivossa tamma kiri 4. ulkoa viimeiset 800 metriä 13,5-vauhtia ja nousi kakkoseksi. Lähtöpaikka on nyt hyvä ja Ville Tonttilan ajokki pystyy sopivassa porukassa paljoon. Ykköshaastajamme 7 NIZZA hyökkäsi viimeksi 4. ulkoa 850 jäljellä ja kiri hyvin. Marko Heikarin ajokki pystyy juoksun onnistuessa menestymään. 1 BWT BRAVEHEART esitti puolestaan viimeksi asiallisen kirin 5. ulkoa. Jukka Torvisen ajokki saa nyt hyvän juoksun ja kamppailee kärkisijoista. B-ryhmän käynnistävä 5 AN-VALPURI oli Turussa rehti kakkonen johtavan rinnalta ja on tässäkin mahdollinen. 4 DREAMYSINE ei saanut Vermossa sisäratajuoksun päätteeksi mahdollisuutta.

Lähtö 4 | Toto65-1

RANKING
A) 9
B) 4-5-2-6-7-3 C) 1-8
COSTELLO - TÄHEN TOPELIUS - AKI-VEI - TEJAS

Toto65-kierroksen avauskohteessa suursuosikkina matkaan starttaavan numeron 9 COSTELLO puolesta on todella helppo liputtaa. Läpi talven hurjassa vireessä kilpaillut ori teki viimeksi täällä Vermossa aivan järkyttävän kovan esityksen, vaikka voittoputki katkesikin. Risto Tupamäki jäi tuossa startissa ajokkinsa kanssa alkumatkan ajaksi kiertämään kolmatta rataa, missä Costello punnersi määrätietoisesti kovassa vauhdissa eteenpäin. Päätöskierroksen alkaessa se pääsi etenemään johtavan rinnalle mistä sitten heitti lopussa umpirehdillä tavalla haastetta myöskin todella kovan esityksen tehneelle lähdön voittaneelle Polaralle. Täysi matka talvikelissä ulkoratoja pitkin aikaan 22,7a on huikea suoritus. Haastajien automaattiseksi kohtaloksi jää kakkosrahoista taistelu, Costellon tappiolla spekulointiin ei ole tarvetta. B-ryhmän käynnistävä 4 TÄHEN TOPELIUS olisi aikaisemmin tilaa saadessaan taistellut jo viimeksi Kaustisella kakkosrahoista. Pauli Raivion valmennettava on tauluaan vaarallisempi. Mikäli ravi vain maistuu, pystyy numero 5 AKI-VEI varmasti taistelemaan suosikin takaa löytyvistä sijoituksista. 2 TEJAS pilasi Seinäjoella laukkaan. Sisäratajuoksu kärkiporukassa tarjoaisi kirikykyiselle ruunalle mahdollisuuden nousta totomatsiin.

Lähtö 5 | Toto65-2

RANKING
A) 1-7-5
B) 6-3-12-8-4-2-9-11-10
AS DE PIQUE - ATHLETIC STYLE - HARMINIMOON TINKER - WALLABY WII

Toisessa Toto65-kohteessa kolme valjakkoa saa paikan A-ryhmästä ja sen myötä myös kapeammalta vihjekuitilta. Suosikkina starttaava numero 1 AS DE PIQUE on aloittanut kauden positiivisella tavalla kahdella voitolla. Se on juossut kummassakin startissa 3. ulkoparissa ja napannut sitten ykkösrahat hyvällä kirillä varmaan tyyliin. Sisäradan lähtöpaikka tuonee omat haasteet mukanaan ja aika näyttää, kuinka Joni-Petteri Irri pystyy ajokkinsa kanssa kiihdytyksessä ulkoa tulevaa uhkaa torjumaan. Ykköshaastaja 7 ATHLETIC STYLE saa myös puhtaat paperit kauden alkumetreistä. Viimeksi Vermossa se eteni ulkoratojen kautta johtavan rinnalle, mistä ruuna punnersi sitten rehdisti perille. Lähtöpaikka on haastava. 5 HARMINIMOON TINKER oli suoraan tauolta Kouvolassa ihan hyvä. Tamma saattaa startti kropassa parantaa selvästikin ja Jani Ruotsalaisen ajokki kannattaa huomioida aikaisessa vaiheessa peleissä. B-ryhmän käynnistävä 6 WALLABY WII avaa ravin maistuessa auton takaa kovaa ja saattaa napata ainakin ensimmäiset keulat. 3 ZUMURINE palasi Lappeessa voittokantaan. Rima on nyt selkeästi korkeammalla.

Lähtö 6 | Toto65-3, Toto4-1

RANKING
A) 6-2
B) 8-10-13-9-4-7-3-12-1-5-11
SIPORIN SANTTU - TUHORI - EETI - PEKKA ENSIO

Kolmannessa Toto65-kohteessa ja samalla illan Toto4-kierroksen käynnistävässä koitoksessa viime keskiviikkona vakuuttavalla tavalla voittokantaan palannut 6 SIPORIN SANTTU kipuaa rankingin kärkeen. Viimeksi ruuna laukkasi lähtökiihdytyksessä mutta sai silti kelpo asemat 4. ulkoa. Viimeisellä takasuoralla Esa Holopainen käänteli ajokkinsa kolmannelle radalle nytkin vastassa olevan numeron 2 TUHORI selkään, mistä Siporin Santtu kiri sitten maalisuoralla varmaan voittoon. Mikäli Siporin Santtu ravaa ja suorittaa vastaavalla tasolla kuin viimeksi, on se tiukasti kiinni voitossa. Tuossa viime startissa Siporin Santun edessä kirivaiheessa työt tehnyt Tuhori on suorittanut ammattikuskien käsissä selkeästi aikaisempaa paremmalla tasolla. Ari Moilanen istuu tällä kerralla ruunan rattaille. B-ryhmän käynnistävä nousuvireinen 8 EETI on viime sijoitustaan vaarallisempi. Ori jäi Kouvolassa pussiin. Kykyjensä puolesta 10 PEKKA ENSIO ja 13 TÄHTI-AURA pystyvät juoksujen onnistuessa punnertamaan totomatsiinkin.

Lähtö 7 | Toto65-4, Toto4-2, Troikka

RANKING
A) 3-12-1
B) 8-6-5-7-11-10-4-2-9
LUXORIOUS LORD - HARMIMATIC TINKER - STRATUS K.A. - GOLDEN ELEVEN

Neljännessä Toto65-kohteessa ja samalla ravien ensimmäisessä troikkalähdössä auton irrottua suurella todennäköisyydellä keulaan paiskaava 3 LUXORIOUS LORD starttaa matkaan suosikkina. Se teki viimeksi Vermossa vahvan esityksen keulasta, vaikka voittoputki katkesikin. Tuossa startissa ruuna joutui kiertämään ensimmäiset 400 metriä ulkoradoilla ennen keulaan pääsyä ja lopussa vain kaksi hyvää hevosta tuli ohi. Keulasta Luxorious Lord taistelee varmasti voitosta. Suosikki ei kuitenkaan saa varauksetonta luottamusta. 12 HARMIMATIC TINKER on nimittäin suorittanut uudelta valmentajalta parissa viime startissa niin jäätävällä tasolla, että uskomme ruunan taistelevan piippuhyllyn paikaltakin ykkösrahoista. Se toki vaatii sitä, että Jani Ruotsalainen ajaa matkalla johtavan rinnalle. Takapareista tätä lähtöä ei voiteta. Mikäli suosikkikaksikko ottaa jo matkalla yhteen, nousevat numeron 1 STRATUS K.A. mahdollisuudet. Toivo Niemi päässee kyttäilemään kiriin kääntämistä suosikin takaa 2. sisältä. Haastavan lähtöpaikan myötä 8 GOLDEN ELEVEN joutuu tyytymään nöyrään haastajan rooliin.

Lähtö 8 | Toto65-5, Toto4-3, Päivän Duo-1

RANKING
A) 7-4-12
B) 1-6-3-2-8-10-9-11-5
STRICKER - FINEST CHOCOLATE - GLOBAL KID - REMEMBER Y.

Viidennessä Toto65-kohteessa ja samalla Päivän Duon käynnistävässä koitoksessa suosikkina matkaan starttaa 20 metrin takamatkasta huolimatta numero 7 STRICKER. Se on tehnyt uudessa kotimaassaan startista toiseen vahvaa työtä ja voitto alkaa suorastaan roikkumaan ilmassa. Viimeksi Vermossa keulapaikan hakeminen maksoi 10,5-avauksessa liikaa ja maalisuoralla askel painoi ymmärrettävästi. Edellisessä startissa ruuna kiri Good Dynamiten voittamassa Hopeadivarissa 4. ulkoa viimeiset 700 metriä ulkoratoja pitkin 10,0-kyytiä. Edellistä 3100 metrin heikkoa sijoitusta ei kannata tuijottaa, tuossa startissa ruuna jäi pakettiin. Paalun 4 FINEST CHOCOLATE viihtyy pitkillä matkoilla, kuten taulussa näkyvät Kouvolan ja Vermon voitot osoittavat. Juoksun onnistuessa Teemu Keskitalon ajokki pystyy tälläkin kerralla paljoon. Viimeksi Kouvolassa paikka johtavan rinnalla oli liikaa. 12 GLOBAL KID alkaa löytämään tasaisen starttirytmin myötä kuntoaan. Väkivahva ruuna pystyy ottamaan aktiivista roolia, mikäli vain malttaa ravata.

Lähtö 9 | Toto65-6, Toto4-4, Päivän Duo-2, Troikka

RANKING
A) 11
B) 8-3-5-7-10-1-12-6-4-2-9
AMERICAN PHOTO - BEATBOXER - EL BODYGUARD - DOOLIN DALTON

Toto65- ja Toto4-kierrokset päättävässä ja samalla illan toisena troikkalähtönä toimivassa koitoksessa selkeänä suosikkina starttaava 11 AMERICAN PHOTO joutunee nyt uransa toistaiseksi kovimpaan testiin. Se on startannut seitsemän kertaa, juossut jokaisessa startissa keulassa ja voittanut aina helpon näköisesti. Suomen debyytissään se oli suorastaan mykistyttävän hyvä ja 11,5-lopetus tuntui irtoavan aika lailla pintakaasulla. Nyt ruuna joutuu kuitenkin taivaltamaan myös ulkoradoilla ja tekemään aikaisempaan poiketen eri tavalla töitä menestyksen eteen. Esitystä seurataan mielenkiinnolla. B-ryhmän käynnistävä numero 8 BEATBOXER on noussut aivan jäätävään iskuun. Lähtöpaikka on viime startin tavoin haastava. Numero 3 EL BODYGUARD palasi viimeksi Vermossa hyvän esityksen päätteeksi voittokantaan. Juoksukin meni nappiin, alussa kärki ajoi ylinopeutta ja kirivaiheessa vetävää selkää löytyi maalisuoralle saakka. Karoliina Mustamon valmennettavan olemus oli kuitenkin todella positiivinen ja hevonen vaikutti tulevan voimia tallella maaliin. Joni-Petteri Irrin ajokki heittää vastaavalla tasolla suorittaessaan suosikille kunnon haastetta.

TOTO4-VIHJESYSTEEMIT

T4-1: 6,2 + 8,10,13 (9,4)
T4-2: 3,12,1 + 6,8 (5,7)
T4-3: 7,4,12 + 1,6,3 (2,8)
T4-4: 11 (8,3)

Pieni systeemi 18 riviä, hinta 3,6 euroa.
Suuri systeemi 150 riviä, hinta 30 euroa.

PÄIVÄN DUO

7,12,4
11

Yhteensä 3 yhdistelmää.

TROIKKA LÄHTÖ 7

3,1,12
3,1,12
1,3,6,8,12

Yhteensä 18 yhdistelmää, hinta 9 euroa.

TROIKKA LÄHTÖ 9

11
3,5,7,8,10
3,5,7,8,10

Yhteensä 20 yhdistelmää, hinta 10 euroa.

OHJASTAJA- JA VALMENTAJAKOMMENTIT

Joni-Petteri Irri

L1/13 LICENCE HOLDER: Solvallassa tuli hyppy jo auton takana. Jalat meni solmuun. Ruuna jäi paljon ja peli oli pelattu. Kunnossa ei ole vikaa. Pärjäämään lähdetään.

L1/14 HOBOKEN: Jenni on treenannut ruunalla kotona selästä. Ihan hyvän tuntuinen se on ollut. Startti näyttää enemmän. Onhan se tähän kohtaan toki kysymysmerkki. Koitetaan jotain uutta vanhalle hevoselle.

L3/5 AN-VALPURI: Turun esitys oli ihan sitkeä. Kunto on ok. Sopivalla reissulla tammalta irtoaa kelpo kiri. Jossain se pystyy yllättämään.

L5/1 AS DE PIQUE: Tamma on ottanut molemmat tauon jälkeiset voittonsa 3. ulkoparista. Kireihin on lähdetty takasuoralla. Voitot on irronneet helposti. Hienosti hevonen on mennyt paussin jälkeen. Tämä ei ole ihan raketti ja ykkösrata on pieni arvoitus. Jos alkuun satsaa liikaa, astuu laukkariski mukaan kuvaan. Reissun onnistuessa ei se ole kaukana voitostakaan. Toki kokematon menijä vielä.

L8/2 NEULAND: Forssassa kokeiltiin ensimmäistä kertaa montea. Homma ei toiminut. Ruuna ei yrittänytkään lähteä ravilla. Kouvolan pitkällä matkalla se oli tosi hyvä. Antin mukaan aiemmin tiloja saadessaan hevonen olisi pystynyt taistelemaan voitosta. Jos saadaan nätti reissu sisäradalla, voisi tamma olla jopa kolmen sakissa. Lähtö on kyllä tasoltaan tosi kova.

L9/3 EL BODYGUARD: Hevonen onnistui vihdoinkin viimeksi. Se voitti lopulta suht helposti. Reissukin meni kyllä varsin putkeen. Ruuna sai minkä ansaitsi. Se on tehnyt hyviä juoksuja koko ajan.

Pauli Raivio

L4/4 TÄHEN TOPELIUS: Hevonen on hyvässä kunnossa. Lähtötohinoissa on hieman turhan paljon virtaa. Ori loukkasi vuosi sitten takajalan kintereen ja sillä on nyttemmin ollut kovasti kiire alussa. Jos se menee ravia eikä peitsiä, totokolmikkoon on mahdollisuudet. Ei toki voittoon asti. Aivan hyvää sijoitusta odottelen.

L6/7 UUTELAN LIISI: Tammalla oli hemoglobiinit tosi korkealla. Se sai olla välissä tosi helpolla. Kevyttä ruokintaa ja paljon ulkoilmaa. Arvot tipahti sopivalle tasolle. Pikkasen puskista tullaan. Pohjakunto lienee ok. Kovaa hiittiä ei ole laskettu. Rahasijaan uskon. Muista sijoista ei vielä puhuta, ainakaan ääneen. Totosija olisi itselleni pikku yllätys.

Tom Eriksson

L9/11 AMERICAN PHOTO: Aloitusta Suomessa ei voi millään moittia. Nyt on uusi tilanne. Tanskan puolellakin ruuna otti kaikki voittonsa keulapaikalta. Takarivi ja juoksupaikka toisten takana. Miten hevonen suhtautuu hommaan. Kotona kaikki on mennyt hyvin. Harjoituksissa on ajettu toisten takaakin, mutta kilpailutilanne ja lauma hevosia on tietenkin aivan eri asia. Ruuna palautui hyvin. Jos kaikki sujuu hyvin ja homma toimii, pystyy se edelleen pärjäämään.

Tapio Mäki-Tulokas

L8/12 GLOBAL KID: Hevonen oli jo parempi Turussa. Se pääsee toki ryhmälähdössä sujuvammin matkaan. Voltista on hyppy herkässä ekan 100 metrin aikana. Turun kisa loi ilman muuta positiivisia näkymiä. Siellä kaveri tuli lopussa pätkällä ohi. Jos päästään ravilla liikenteeseen eikä kärki pidä vauhtia yllä, lienee viisainta ajaa ajoissa eteenpäin. Tämä elää voimillaan. Jossain hevonen vielä pärjääkin. Useampaan merkkiin se mielestäni kuuluu lapulle.

Emma Väre

L2/3 GET GOING GINNY: Turussa lähtö otettiin uusiksi ja hevonen vähän hölmistyi toisella yrityksellä. Se hätääntyi laukalle. Ajoin maaliin takajoukoissa. Ihan kelpo tyylillä tamma meni. Pientä viilausta tehdään varusteisiin. Uskoisin hevosen pystyvän ainakin 1.19-tulokseen.

L5/12 HERMAN HALM: Ruuna sairasteli tosi pitkään. Se oli jo kerran ilmoitettu kisaan, mutta vaisun viimeistelyn myötä hevonen jäi pois. Se tulikin lievästi kipeäksi. Reilu viikko takaperin ajoin Vermossa 1.20-vauhtisen hiitin. Kunto on ok, mutta lähtöpaikka vie isoimmat odotukset. Ajetaan nätisti ja koitetaan lopussa, jos rahkeista löytyy.

L9/9 TOFFEE CARAMEL: Nyt on tosi hyvä lähtöpaikka. Hevonen ei ole päässyt mukaan ja tuon myötä on tullut hiukan starttiväliä. Ajetaan sisärataa ja tavoitellaan rahasijaa.

Lars-Erik Stenberg

L5/7 ATHLETIC STYLE: Viime esitys oli suurin piirtein samaa tasoa kuin voittostartissa. Radan pinnassa oli aika paljon hiekkaa kovan pohjan päällä. Ruunan etupää ei saanut aivan täyttä pitoa. Kaikki on mennyt hyvin kilpailun jälkeen. Tämä ei ole kovin riippuvainen juoksupaikasta. Koitetaan toki päästä nopeasti parijonoon. Lähtörata on ulkona. Odotan hevosen jatkavan edelleen vastaavassa vireessä. Odotukset on kärjen tuntumaan ja yritetään kahden joukkoon.

Jani Ruotsalainen

L5/5 HARMINIMOON TINKER: Tamma teki ihan hyvän startin tauolta Kouvolassa. Saatiin aika mukavasti tulla selässä, mutta olihan siinä toki myös kiertämistäkin takamatkalta.

L7/12 HARMIMATIC TINKER: Hevonen kilpailee hienossa kunnossa. Lähtöpaikka tietenkin vaikeuttaa. Toivotaan, ettei kisa menisi ihan taktiikkajuoksuksi. Terveenä ollessaan tämä nousee vielä reilusti sarjoissaan. Kykyjä on.

Pasi J. Rytkönen

L3/3 CELENE VON BENTZ: Hiukan on ylisarja. Hevonen on kyllä hyvässä kunnossa, jos ei mitään murheita tule matkaan. Alkuun varmaankin satsataan. Eiköhän Antti lähde laskemaan eteenpäin. Kyllä minä jonkinlaista pärjäämistä odotan.

L6/3 TURKOS: Forssassa tuli hyppy loppukaarteeseen, kun korvat vedettiin auki. Yleensä alkumatka on ollut tälle se vaikein kohta. Ravilla tavoitellaan pientä rahaa.