Keskiviikon Toto65-ravit
06.09.2017
18:00

Keskiviikon Toto65-ravit

Lähdöt 6.9.2017

Lämmitykset 6.9.2017

Käsiohjelman näköispainos

6.9.2017 Vermo

Selaa julkaisua


  Keskiviikon Toto65-ravit 06.09.2017  
 

Vihjeet

POISJÄÄNNIT teksti-tv:stä ja Heppa-järjestelmästä.

TOTO65-VARMAVALINTA

Toto65-systeemien tukipilari on päätöskohteen suosikki 9 MAXX BIRDLAND. Tiedostamme toki lähtöpaikan haastavuuden. Edestä kiihdyttävä 2 JUGADOR on varsin tasainen avaaja, eikä Maxx Birdland taida kovinkaan läheltä kärkeä asemia saada. Matias Salon valmennettava jatkaa kuitenkin kanuunakunnossa ja vastus vaikuttaa olevan kaikin puolin sopivaa kaliiberia. Mikäli matkavauhti menee kävelyksi, voi Iikka Nurmonen reissuttaa ajokkinsa hyvissä ajoin johtavan rinnalle. Mikäli keulapäässä taas pidetään riittävää tempoa yllä, pystyy Maxx Birdland ratkaisemaan kirikierroksella lähdön edukseen. Avauskohteena nähtävässä lämminveristen Tammatähdessä 7 TWIGS VOICI on pienen systeemin apuvarma. Hannu Torvisen rattailleen saava tamma suuntaa matkaan ”keulaan ja kukat” -taktiikalla. Lauantain välistartissa voimissaan pussiin jäänyt 3 RANCH KELLY huomioidaan kuitenkin suuremmassa systeemissä.

TOTO65-VIHJESYSTEEMIT

T65-1: 7 + 3 (5,1)
T65-2: 7,4,3,2,5,8 (10,9)
T65-3: 10,1,6 (7,11)
T65-4: 1,3,12,10,9 + 2,5,8,11,4 (7,6)
T65-5: 3,7,11,4 (6,9)
T65-6: 9 (3,4)

Pieni systeemi 360 riviä, hinta 36 euroa.
Suuri systeemi 1440 riviä, hinta 144 euroa.

Toto65-pelijakauma teksti-tv:stä.

ABC-RANKINGIT JA ANALYYSIT

Lähtö 1.

RANKING
A) 1-3-14-8-16
B) 4-12-2-5-10-11-9-6-13-11-5-7
ANTIN AAMU - LILY - ARLAN ILO - SORRETUN VOIMA

Keskiviikon ravien avauslähdössä puolenkymmentä valjakkoa punnertaa mukaan A-ryhmään. Suosikkinamme matkaan starttaa numero 1 ANTIN AAMU. Viimeksi Jokimaalla tamma veti keulassa kiihtyvää vauhtia ja voitti varmasti. Tapio Perttusen ajokki on saanut hyvän lähtöpaikan ja nähdyn perusteella on helppoa ennakoida sen taistelevan tälläkin kerralla tiukasti voitosta. Ykköshaastajaksi kipuava numero 3 LILY paikkasi Riihimäellä hyvin viimeisen takasuoran laukkansa ja kiri sitten vielä varmaan voittoon. Hannu Kamppurin ajokki saanee hyvän juoksun ja kamppailee kärkisijoista. 14 ARLAN ILO oli viimeksi Kouvolassa keulasta hyvä kakkonen. Teemu Okkolinin ajokki päässee nopeasti hyviin asemiin ja taistelee juoksun onnistuessa totosijoista. 8 SORRETUN VOIMA on tehnyt startista toiseen asiallisia esityksiä, vaikka viimeksi kovan avauksen myötä taipuikin keulasta. 16 TAFTIN LAINA on juossut viime aikoina lähellä kärkeä. Nyt tiedossa on erilainen juoksunkulku.

Lähtö 2.

RANKING
A) 1
B) 7-6-5-4-3-2
BLACK DUNNOCK - OLIWER HIP - BE SPONTANEOUS - ARCTIC SHOT

Ravien toisessa lähdössä 1 BLACK DUNNOCK lienee tiukasti kiinni ykkösrahoissa. Viimeksi täällä Vermossa ruuna veti keulassa tasaista vauhtia ja oli hyvä kakkonen Gambino Degatolle häviten. Juostava matka ja lähtöpaikka suosivat ja Ari Moilasen ajokki on tässä keulajuoksun päätteeksi varmasti vaikeasti kukistettavissa. Haastajaporukan käynnistävä numero 7 OLIWER HIP seurasi Kouvolassa asiallisesti 3. sisältä. Tommi Kylliäisen ajokki avaa auton takaa kovaa ja se saanee ulkona olevasta paikasta huolimatta asemat kärkiryhmästä. Toki pienessä lähdössä juoksupaikka on joka tapauksessa vähintäänkin kelvollinen. 6 BE SPONTANEOUS oli Lahdessa suoraan tauolta yksinkertaisesti kehno. Nyt sillä on startti kropassa ja Mika Forss istuu rattaille.

Lähtö 3.

RANKING
A) 1-12-14
B) 4-9-8-11-2-3-7-5-6-13-15-10
LEROY MERLIN - BORGMESTER - RAFA PARERA - SUNNIE

Kolmannessa lähdössä kolme valjakkoa saa paikan parhaasta A-ryhmästä. Suosikkinamme starttaava numero 1 LEROY MERLIN pilasi Vermossa johtavan rinnalta laukkaan loppukaarteessa. Lahdessa se teki 5. ulkoa pitkän ihan asiallisen kirin, vaikka sijoitus jäikin tasapaksuksi. Hyvältä lähtöpaikalta Tuomas Korvenojan ajokki pystynee taistelemaan kärkisivuista. Alla olevasta epäonnistumisesta huolimatta numero 12 BORGMESTER huomioidaan seuraavaksi. Ruuna pilasi viimeksi pelinsä pahaan lähtölaukkaan. Jukka Torvisen ajokki on kyvykäs aloittelija ja sen esitystä seurataan tässä mielenkiinnolla. 14 RAFA PAREERA nousi Teivossa 3. sisältä päätöspuolikkaan alussa 3. ulos ja kiri asiallisesti loppua. Tehtävä on nyt sopiva ja Mika Forssin ajokki kiertänee mukaan matsiin. B-ryhmän käynnistävä 4 SUNNIE avaa hyvin ja saanee asemat kärkiporukasta.

Lähtö 4 | Toto65-1

RANKING
A) 7-3
B) 5-1-4-2-6
TWIGS VOICI - RANCH KELLY - BOSSES LILY - GISELA LUXI

Toto65-kierroksen käynnistävässä Tammatähdessä 7 TWIGS VOICI kipuaa lähtöpaikasta huolimatta rankingin kärkipaikalle. Solvallan reissu ei tuottanut toivottua tulosta mutta Forssassa Pekka Korven valmennettava oli aivan jäätävä. Voitto irtosi keulajuoksun päätteeksi näyttävään tyyliin. Mielenkiintoisen ohjastajanvaihdoksen myötä Hannu Torvinen istuu tällä kerralla tamman rattaille. Suosikki on uloimmasta lähtöradasta huolimatta selkeä suosikkimme juoksemaan keulassa. Ykköshaastaja 3 RANCH KELLY on luonnollisesti merkittävästi sekavaa tauluaan vaarallisempi. Anne Luttisen valmennettavan tämän hetkisestä iskukyvystä saatiin positiivinen näyttö lauantaina, kun tamma jäi 2. sisältä täysissä voimissa Seabiscuitin taakse pussiin. Twigs Voici oli alun perin varmamme mutta Ranch Kellyn olemus oli lauantaina niin jäätävä, että lopulta kohde pelataan suuremmassa systeemissä kahdella rastilla. Hyvässä vireessä kilpaileva 5 BOSSES LILY ja paikkaa johtavan takaa hakeva 1 GISELA LUXI huomioidaan seuraavaksi.

Lähtö 5 | Toto65-2

RANKING
A) 7-4-3-2-5-8
B) 10-9-12-11-1-6
PAAKKARIN MYRSKY - KOMENTO - VEKRAUS - VISPAUS

Toisessa Toto65-kohteessa rankingin kärkeen kipuava 7 PAAKKARIN MYRSKY on sopinut erinomaisella tavalla Ville Mikkasen käteen ja valjakko on voittanut tänä vuonna jo kahdeksan kertaa. Killerillä Jyrki Hyytiäisen valmennettava heitti keulasta hieman pyyhkeen kehiin Ekosanin paiskattua loppukaarteen alussa keulaan. Lahdessa nähtiin taas kuitenkin tyylipuhdas keulavoitto eli kaikki on kunnossa. Tuore välistartti teki varmasti hyvää tätä tehtävää ajatellen. Nousukunnossa kilpaileva 4 KOMENTO ansaitsee paikkansa kuumimpien pelihevosten joukossa. Porissa Markku Hietanen reissutti ajokkinsa etusuoralle tultaessa johtavan rinnalle, mistä tamma tsemppasi rehdisti maaliin. 3 VEKRAUS teki hyvän alkukauden. Jarno Härkösen valmennettavan iskukyky on kuitenkin suoraan tauolta täydellinen arvoitus. 2 VISPAUS on kategorian ”kyvykäs mutta epävarma” -hevosia. Ravin maistuessa ruuna pystyy ilman muuta voittamaan. Numero 5 ROKKA VEIKKA on kilpaillut tasaisen kovissa lähdöissä. Juoksun onnistuessa se on mahdollinen menestyjä. 8 SIPORIN SANTTU saa myös paikan A-ryhmästä. Kykyjä löytyy eikä kunnossakaan ole moittimista, laukat ovat kuitenkin olleet pinnassa.

Lähtö 6 | Toto65-3, Toto4-1

RANKING
A) 6-10-1
B) 7-11-3-4-12-2-9-8-5
TIGER ECUS - EL DIRTYMAN - AISHA SIMONI - NITRO DIABLO

Kolmannessa Toto65-kohteessa ja samalla illan Toto4-kierroksen käynnistävässä koitoksessa kivikova kolmikko valtaa paikat parhaasta A-ryhmästä. Rankingin kärkeen kipuava 6 TIGER ECUS kävi välillä hakemassa hieman juoksuintoa montén puolelta ja ainakin alla olevan Vermon startin perusteella Tom Erikssonin ratkaisu oli täysin oikea. Tuossa viime startissa Tiger Ecus joutui kiertämään alkumatkan kolmatta, mistä se pääsi vasta 750 jäljellä johtavan rinnalle. Umpirehdisti ruuna runttasi sitten perille saakka. Mikäli Hannu Torvinen pääsee ajokkinsa kanssa keulaan, vetänee ruuna maaliin saakka. Viimeksi keulasta kakkoseksi taipunut 10 EL DIRTYMAN lienee nyt lyhyemmän starttivälin myötä astetta terävämpi. Kirivaiheessa maisema vaihtuu ja Elina Laakkosen valmennettavaa ilmestyy viimeistään päätöspuolikkaalla mukaan matsiin. 1 AISHA SIMONI on sisäradalta kiihdytyksessä haastavan tehtävän edessä. Ravilla Pasi Tikkalan ajokki on juoksulla kuin juoksulla vaarallinen, kunhan vain välttää pussituksen.

Lähtö 7 | Toto65-4, Toto4-2, Troikka

RANKING
A) 1-3-12-10-9
B) 2-5-8-11-4 C) 7-6
VUVUZELA - KEMUN MUISTO - VIESKERIN VIRVA - MARJ-LOVVIISA

Neljäntenä Toto65-kohteena ja samalla ravien ensimmäisenä troikkalähtönä toimivassa Tammatähdessä nähtäneen tasainen taistelu ykkösrahojen kohtalosta. Puolenkymmentä valjakkoa saa paikan A-ryhmästä. Suosikit starttaavat paalulta. Rankingin kärkeen kipuava 1 VUVUZELA on merkittävästi tauluaan vaarallisempi. Mikäli Antti Teivaisen ajokki malttaa ravata, taistelee se tiukasti lähdön voitosta. Troikassa on 10.000 euroa bonusta ja haastavassa lähdössä kertoimet ovat varmasti palkitsevia. Vuvuzela on troikan rohkea piikki. Ensimmäiset keulat todennäköisesti nappaava 3 KEMUN MUISTO on ratkaisevassa roolissa juoksunkulun suhteen. Teemu Okkolinin suojatti taitaa olla selkäjuoksulla parhaimmillaan. 5 SARSIS lienee ensimmäisenä johtopaikkaa kyselemässä. 12 VIESKERIN VIRVA on päätöskierroksella taatusti porukan kovin. Aika näyttää, kuinka kaukana kärjestä Mika Forssin ajokki on kierros jäljellä. 10 MARJ-LOVVIISA otti viimeksi nappireissun päätteeksi ansaitun voiton. Tässä lähdössä Hannu Lindströmin ajokki joutunee taas tekemään itse omaa juoksuaan. 9 FORTUNATAR kokee mielenkiintoisen kuskinvaihdoksen. Aika näyttää, saako Ari Moilanen tammasta lisävaihteita esiin.

Lähtö 8 | Toto65-5, Toto4-3, Päivän Duo-1

RANKING
A) 3-7-11-4
B) 6-9-8-1-2-5-10-12
SPECIAL COMET - PARTY HARD - WHITE CROSS BESO - LA CAN STAR CHIP

Viidennessä Toto65-kohteessa ja samalla Päivän Duon käynnistävässä koitoksessa neljä valjakkoa tuntuvat erottuvan edukseen haastajaryhmästä. Kovaa auton takaa avaava ja todennäköisesti keulaan paiskaava numero 3 SPECIAL COMET on niukka suosikki. Mikäli Kari Rosimo saa johtopaikalla rauhoittaa vauhdin mieleisekseen, pystyy tamma hallitsemaan tapahtumia maaliin saakka. 7 PARTY HARD on saanut kesätauon jälkeen nyt pari starttia kroppaansa. Mikkelissä se teki 3-vuotislähdössä vahvan esityksen kulkien sisäratareissulla viimeiset 700 metriä 12,3-kyytiä. 11 WHITE CROSS BESO teki kivikovassa Derbykarsinnassa todella hyvän esityksen. Voittosumma ei anna todellista kuvaa tamman kyvyistä. Toki lähtöpaikka on haastava ja kierrettävää on tiedossa, mikäli Ari Moilanen aikoo ajokkinsa voittomatsiin kannustaa. Tasaisen vahvaa työtä startista toiseen tekevä 4 LA CAN STAR CHIP on myös lähdön perusvaljakoita. Jyrki Tammimetsän suojatti saa täysin puhtaat paperit alla olevasta Derbykarsinnasta.

Lähtö 9 | Toto65-6, Toto4-4, Päivän Duo-2, Troikka

RANKING
A) 9
B) 3-4-6-2-1-8-12-10-5-11-7
MAXX BIRDLAND - RIPASSO CLASSICO - DON JOINER - WHITE CROSS BICHO

Toto65- ja Toto4-kierrokset päättävässä ja samalla illan toisena troikkalähtönä toimivassa koitoksessa rankingin kärkeen kipuava 9 MAXX BIRDLAND saa luottamuksemme peleissä. Tiedostamme toki lähtöpaikan haastavuuden. Edestä kiihdyttävä 2 JUGADOR on varsin tasainen avaaja eikä Maxx Birdland taida kovinkaan läheltä kärkeä asemia saada. Matias Salon valmennettava jatkaa kuitenkin kanuunakunnossa ja vastus vaikuttaa olevan kaikin puolin sopivaa kaliiberia. Mikäli matkavauhti menee kävelyksi, voi Iikka Nurmonen reissuttaa ajokkinsa hyvissä ajoin johtavan rinnalle. Mikäli keulapäässä taas pidetään riittävää tempoa yllä, pystyy Maxx Birdland ratkaisemaan kirikierroksella lähdön edukseen. Haastajista 4 DON JOINER avannee keulaan. Myös 3 RIPASSO CLASSICO saanee hyvän juoksun sillä uskomme Jukka Torvisen ajokin pääsevän helposti sisäpuolelta starttaavasta Jugadorista ohi.

TOTO4-VIHJESYSTEEMIT

T4-1: 10,1,6 + 7,11 (3,4)
T4-2: 1,3,12,10,9 + 2,5,8,11,4 (7,6)
T4-3: 3,7,11,4 (6,9)
T4-4: 9 (3,4)

Pieni systeemi 60 riviä, hinta 12 euroa.
Suuri systeemi 200 riviä, hinta 40 euroa.

PÄIVÄN DUO

3,7,11,4
9

Yhteensä 4 yhdistelmää.

TROIKKA LÄHTÖ 7

1
3,9,10,12
2,3,4,5,8,9,10,11,12

Yhteensä 32 yhdistelmää, hinta 16 euroa.

TROIKKA LÄHTÖ 9

9
1,2,3,4,6
1,2,3,4,6

Yhteensä 20 yhdistelmää, hinta 10 euroa.

OHJASTAJA- JA VALMENTAJAKOMMENTIT

Ari Moilanen

L1/9 PUNKAN PAMELA: Tamma on vähän raakile vielä. Kokemäellä edessä kolaroitiin ja jouduin väistämään sisäkentän puolelle. Se startti meni siinä mönkään. Taukoa on nyt alla. Ehkei hevosen vauhdit riitä vielä ihan kärkipäähän.

L1/16 TAFTIN LAINA: Aivan pystyvä menijä. Riihimäellä jäätiin rintaman taakse pussiin. Teivossa tamma sitten voittikin. Kehityskykyinen polle.

L2/1 BLACK DUNNOCK: Maili ja lähtöpaikka, kumpikin puoltaa. Ruuna on ollut hirmu hyvä jo pitkään. Pitäisi sen tässäkin olla kärkipäässä. Keulataktiikkaa yritetään.

L4/3 RANCH KELLY: Tamma jäi lauantaina Seabiscuitin taakse täysin ajamattomaksi. Hyvä kuva siitä jäi ja arvelisin, että hevonen vielä parantaa lyhyen starttivälin myötä. Odotan hyvää sijoitusta tältäkin.

L5/9 JOIVAUS: Pitkä laukka tuli heti alussa, kun voltissa käännyttiin kilpailusuuntaan. Edelliskerralla se voitti johtopaikalta. Auton takaa tämä lähtee varmemmin. Toisten takaa se ei ole aivan parhaimmillaan. Hevonen vähän jätättää niissä asetelmissa. Lähtörata ei ole paras mahdollinen.

L8/7 PARTY HARD: Mikkelin esitys oli positiivinen. Saatiin myöhään kiritilaa ja hevonen polki hyvin maaliin. Tämä voittaa kohta jossain lähdön.

L8/11 WHITE CROSS BESO: Oikein hyvän tuntuinen hevonen. Kouvolassa matkattiin ihan hännillä ja ori ohitti kirivaiheessa takasuoran matkalla koko porukan. Derbykarsinnassa se oli mainio kolmas. Lahjakkuutta löytyy.

L8/12 VISIONNAIRE: Lähtöpaikka vie paljon mahdollisuuksia. Tämä on suht lyhyen kirin hevonen.

L9/4 DON JOINER: Ruuna teki viimeksi keulasta kelpo juoksun. Lähdössä oli tempoa ja voittaja tuli lopussa ohi. Aivan hyvä kakkonen tämä oli.

L9/6 WHITE CROSS BICHO: Hevonen on tehnyt tasaista työtä. Se pääsee suht reippaasti liikkeelle. Onnistuneella reissulla on totosija mahdollinen.

Matias Salo

L2/7 OLIWER HIP: Aivan kelpo esityksiä hevonen on tehnyt. Muutaman kerran se on jäänyt vähän pussiin. Nyt on pieni lähtö ja parempi mahdollisuus reissun onnistumiseen. Paikka on toki kaikista ulommaisin. Juoksun mennessä sujuvasti voi ruunalla olla saumat kolmen joukkoon. Ainakin etukengät riisutaan, ehkä kaikkikin.

L9/9 MAXX BIRDLAND: Ruuna on tehnyt vahvaa jälkeä useassa kisassa. Lähtöpaikka on ihan ok. Ilman muuta jälleen odotetaan hyvää panosta. Iikka saa rattailla tehdä taktiset ratkaisut. Todennäköisesti etukengät napataan pois.

Teemu Okkolin

L1/14 ARLAN ILO: Tamma on kehittynyt mukavasti koko ajan starttien myötä. Takamatkaa on toki paljon. Tämä pääsee kyllä hyvin liikkeelle ja voi se olla kärjen tuntumassa täältäkin. Vaikkei voittoja ole tullutkaan, ei tuossa pitäisi olla ongelmaa. Tarkoituksella on ajettu nättejä reissuja.

L5/2 VISPAUS: Hevonen jatkaa tosi kovassa kunnossa. Kyvyt sillä riittää voittoon asti näissä lähdöissä. Ruuna ottaa harmittavia laukkoja. Ei sitä saa kokonaan unohtaa peleistä.

L7/3 KEMUN MUISTO: Tamma oli vähän kesy viimeksi. Se on johtopaikalta hiukan saamaton. Kokeillaan tällä kertaa selkäreissua. Kunnossa ei sinänsä ole mitään vikaa. Juoksun onnistuessa odotukset on kärkikahinoihin.

Juha Utala

L1/11 MORISON: Ruuna tekee tasaista jälkeä. Lahdessa hevonen oli jo aika lähellä kärkeä. Se ei päässyt ihan vapaasti tulemaan loppua. Ei siinä silti hirveästi jäänyt varaa. Voitto olisi yllätys, mutta jollain tavalla ruuna sijoittunee.

L2/4 BULLO CITRULLO: Teivon suoritus oli ihan ok. Oltaisiin oltu neljänsiä, jos en olisi lähtenyt seikkailemaan omalta paikaltani. Rahasijaa hätyytellään. Tähtäimet on jo isomman montélähdön suunnalla.

L5/8 SIPORIN SANTTU: Hevonen hätäili lauantaina vähän lähdössä ja hyppy tuli. Se oli ihan voimissaan laukatessaan loppusuoralla uudetsaan kesken kirin. Kyytiä on ja vauhdit riittää. Laukka vain meinaa olla turhan pinnassa. Vähän ulkona on paikka. Tosi vaikea veikattava. Tämä voi voittaa tai olla viimeinen.

Seppo Markkula

L4/1 GISELA LUXI: Ihan hyvässä kunnossa hevonen kilpailee. Kokeillaan mihin se riittää avoimessa tammalähdössä. Paikka on mainio ja se pystynee seurailemaan mukavasti. Voitto olisi kyllä yllätys.

L4/2 MOONLIGHT CLOUD: Tamma tekee kohtalaisia suorituksia koko ajan. Pikkasen lisää saisi olla rutistusta ihan voittojen kannalta. Toton tuntumaan.

L9/10 INGLORIOUS JAM: Viimeksi ei saatu paikkaa ja jouduttiin pakittelemaan hännille. Hevonen oli kyllä ihan kohtalainen. Ei hullumman oloinen lainkaan. Jostain suht läheltä kärkeä se voisi vähän riittääkin.

Pasi Tikkala

L6/1 AISHA SIMONI: Tamma töllötteli Jyväskylässä keskikentälle. Se kampesi ulospäin ekaan kurviin mentäessä ja laukkasi, kun kuski korjasi sitä. Solvallan startti oli hyvä. Ensimmäinen puolikas kolmatta ja sitten kuolemanpaikalle. Siitä tämä nuiji keulahevosen. Voittaja meni ME-tuloksen ja hävittiin niukasti kakkonen. Vire vaikuttaisi olevan ennallaan. Kaiken järjen mukaan sen pitäisi lähteä ykköseltä ravia. Ohjastajalle ja hevoselle nyt tutumpi tilanne. Tämä on ollut vahva menijä, enkä usko matkan tuottavan ongelmia.

Tom Eriksson

L6/6 TIGER ECUS: Viime esityksessä ei ollut mitään moitittavaa, vaikka hävittiinkin lähtö. Hevonen teki kovan juoksun ja meni ennätyksensä. Tämä ei pääse hirveän kovaa liikkeelle. Nyt on pidempi matka ja lähtöpaikka ei välttämättä ole niin iso haitta kuin maililla. Harjoitusten perusteella ei mitään negatiivista raportoitavaa.

Jyrki Tammimetsä

L8/4 LA CAN STAR CHIP: Ruuna teki ihan hyvän juoksun Derbykarsinnassa. Se polki vahvasti viimeisen kierroksen. Vastassa oli kovia. Nyt on taas omat viivalla. Teivon laukkastartissa oli pientä hässäkkää ja laukka tuli väistöliikkeestä. Tämä on aika hidas ja rutinoimaton lähtijä. Alkuun ei pysty hirveästi satsaamaan. On siinä pari muutakin asiallista vastassa. Tämä on mielestäni yksi mahdollisista voittajista.