Keskiviikon Toto65-ravit
27.09.2017
18:00

Keskiviikon Toto65-ravit

Lähdöt 27.9.2017

Lämmitykset 27.9.2017

Käsiohjelman näköispainos

27.9.2017 Vermo

Selaa julkaisua


  Keskiviikon Toto65-ravit 27.09.2017  
 

Vihjeet


POISJÄÄNNIT teksti-tv:stä ja Heppa-järjestelmästä.

TOTO65-VARMAVALINTA

Toto65-systeemiemme tukipilariksi valitsemme kolmannessa kohteessa suosikkina matkaan starttaavan numeron 5 ROCKSOX SAVOY. Kari Savolaisen valmennettava palasi viimeksi Jokimaalla pitkältä tauolta aivan jäätävässä vireessä ja tulevia startteja seurataan suurella mielenkiinnolla. Startti kropassa lahjakas tamma varmasti vielä terävöityy ja se on tässä oikein sopivassa tehtävässä vahvoilla. Päätöskohteen suosikki numero 2 EXUBERANCE on pienen systeemin apuvarma. Mikäli se suorittaa viime startissa nähdyllä tasolla, joutunevat haastajat tyytymään taisteluun kakkosrahoista. Kovan pelikannatuksen myötä suosikin varmistaminenkin on suuremmilla kuiteilla perusteltua.

TOTO65-VIHJESYSTEEMIT

T65-1: 2,3,11,1 + 7,10 (4,12)
T65-2: 3,6 (10,4)
T65-3: 5 (4,3)
T65-4: 4,2,5,6,8,12 + 9,1 (7,10)
T65-5: 9,2 + 11 (3,12)
T65-6: 2 + 6,4,10 (5,12)

Pieni systeemi 96 riviä, hinta 9,6 euroa.
Suuri systeemi 1152 riviä, hinta 115,2 euroa.

Toto65-pelijakauma teksti-tv:stä.

ABC-RANKINGIT JA ANALYYSIT

Lähtö 1.

RANKING
A) 7-2-3-10-12
B) 4-5-9 C) 1-8-11-6
LEROY MERLIN - SUNNIE - HULDA'S PRECIOUS - DADDY BOY

Ravien avauslähdön suosikkina matkaan starttaa numero 7 LEROY MERLIN. Viimeksi ori juoksi alkulaukkansa jälkeen toisella ilman vetoapua ja puristi hyvin perille. Tuomas Korvenojan ajokki kehittyy starttien myötä ja taistelee voitosta. 2 SUNNIE seurasi viimeksi kakkoseksi 2. sisältä. Jani Hautaviidan ajokki saa tässäkin varmasti hyvän juoksun ja kamppailee kärkisijoista. 3 HULDA'S PRECIOUS kulki Jokimaalla taustalla lähtölaukkansa jälkeen. Juho Ihamuotilan ajokki on pystyvä menijä ja yksi lähdön perushevosista. Takarivistä starttaava 10 DADDY BOY avaa uransa ja on mielenkiintoinen seurattava. Haastavasta lähtöpaikasta ja alla olevasta tauosta huolimatta myös 12 CONTRO VENTO punnertaa mukaan A-ryhmään.

Lähtö 2.

RANKING
A) 5-3-6
B) 1-8-7-2-4
QUITE FABULOUS - MAJESTIC MISSY - MAIZE - BEAUTY ERIN

Toisessa lähdössä kolme valjakkoa saa paikan A-ryhmästä. Toisen lähdön ykköshevosemme 5 QUITE FABULOS on tehnyt startista toiseen vahvaa jälkeä. Viimeksi Turussa se matkasi 6./5. sisällä ja esitti sitten hyvän loppukirin taustalta. Sitä edeltävässä startissa voitto irtosi lähes kierroksen mittaisella vahvalla kirillä. Olli Koivusen ajokki ansaitsee sopivassa porukassa paikkansa rankingin kärjessä. 6 MAIZE kiri viimeksi mukavasti loppua 2. ulkoa. Kari Venäläisen ajokki pääsee hyviin asemiin ja se kannattaa huomioida aikaisessa vaiheessa pelejä suunniteltaessa. 3 MAJESTIC MISSY pilasi viimeksi 3. ulkoa laukkaan viimeisellä takasuoralla. Edelliskerralla Jokimaalla tamma kiri hyvin 5. ulkoa. Ravin maistuessa Hannu Torvisen ajokki osallistuu sopivan tuntuisessa tehtävässä kärkikamppailuun. B-ryhmän käynnistävä 1 BEAUTY ERIN on saanut hyvän lähtöpaikan ja on mahdollinen totohevonen.

Lähtö 3.

RANKING
A) 3-7
B) 12-9-2-8-4-11-6-1-5 C) 10
BWT BAYERN - JAMIE HYNEMAN - ELBERT SCHERMER - BEATBOXER

Kolmannessa lähdössä numero 3 BWT BAYERN kohoaa suosikiksi. Viimeksi Turussa se kiersi etusuoralla kaukaa 6. ulkoa johtavan rinnalle, mistä se puristi lopussa rehdisti kakkoseksi. Lähtöpaikka on nyt viime startteja parempi ja Tuomas Korvenojan ajokilla lienee kelpo saumat edetä kiihdytyksessä johtopaikalle. Ykköshaastaja 7 JAMIE HYNEMAN kipuaa kuitenkin vahvan välistartin jälkeen suosikin kaveriksi parhaaseen A-ryhmään. Kouvolan voitto irtosi vakuuttavalla suorituksella keulasta. Aina kyvykkääksi tiedetty hevonen tuntuu kohonneen elämänsä iskuun. B-ryhmän käynnistävä 12 ELBERT SCHERMER on ravin maistuessa näistäkin asemista vaarallinen. Jokimaalla johtavan rinnalta hyvin punnertanut 9 BEATBOXER on mielenkiintoinen seurattava.

Lähtö 4 | Toto65-1

RANKING
A) 2-3-11-1
B) 7-10-4-12-8-6-5-9
COOPER HOSS - SMOKY RAY - WHITE CROSS BESO - SALESMAN

Toto65-kierroksen avauskohteessa rankingin kärkeen kipuava 2 COOPER HOSS on lahjakkaan oloinen 4-vuotias, eikä voittosumma tee vielä millään tavalla oikeutta Leena Sinnemaan valmennettavalle. Ruuna on tehnyt taulussa näkyvissä voittostarteissa hyviä esityksiä. Teivossa lähtölaukka pilasi pelin mutta muissa starteissa Cooper Hoss on ollut varman oloinen. Paikka valmiiksi toisella radalla mahdollistaa Mika Forssille sen, ettei kiihdytykseen ole pakko ladata täysillä. Rinnalta kiihdyttävä 3 SMOKY RAY avaa auton takaa kovaa ja Timo Toiviainen panostaa varmasti kiihdytykseen keulapaikka mielessään. Ruuna on tottunut voittamaan ja keulasta se taistelisi tässäkin tehtävässä tiukasti lähdön voitosta. Lappeen välistartissa Timo Toiviainen ajoi suojattinsa takarivistäkin keulaan, minkä jälkeen kaikki oli helppoa. 11 WHITE CROSS BESO on haastavasta lähtöpaikasta huolimatta kuumimpia suosikkeja. Se pilasi viimeksi Turussa viimeisellä takasuoralla laukkaan. Vermon voitto irtosi vakuuttavalla tavalla keulasta. 1 SALESMAN on näistä asemista mielenkiintoinen haastaja. Se on jäänyt kahdessa tuoreimmassa startissa lopussa vaille kiritilaa ja voimia on tainnut jäädä varastoonkin.

Lähtö 5 | Toto65-2

RANKING
A) 3-6
B) 10-4-12-9-11-8-5-2 C) 1-7
VINKSA - HUIMA VAUHTI - VEKRAUS – VOLOX

Toisessa Toto65-kohteessa numero 3 VINKSA starttaa matkaan itseoikeutettuna suosikkina. Arsi Skytän valmennettava on ollut taulussa näkyvissä voittostarteissaan todella vakuuttava. Takakenkien riisumisesta on ruunalle selkeästi hyötyä ja kengitysinfot kannattaa luonnollisesti huomioida. Tuoreessa Teivon startissa Vinksa oli lopulta keulasta täysin omaa luokkaansa aivan jäätävän esityksen päätteeksi. Tuota edeltäneessä Vermon startissa Tapio Perttusen ajokki kiri puolestaan viimeiset 500 metriä vahvaan tyyliin 24,3-kyytiä ja voitti varmasti. Toinen kova on numero 6 HUIMA VAUHTI. Noora Rinne-Nirvan valmennettava on ottanut taulussa näkyvät voittonsa johtopaikalta. Henri Bollström panostaakin ajokkinsa kanssa varmasti vahvasti alkuun ja mikäli valjakko pystyy juoksuradalta keulapaikan nappaamaan, nähtäneen voitosta hieno matsi. Mikäli Vinksa juoksee keulassa, lähtö lienee taputeltu. Tasaista työtä tekevä 4 KUKKAROSUON IITA ja viimeksi suoraan tauolta vahvan juoksun laukan jälkeen tehnyt 10 VEKRAUS käynnistävät B-ryhmän. Arto Hammar on kommentissaan varsin positiivinen lähes pelaamattoman Kukkarosuon Iitan suhteen.

Lähtö 6 | Toto65-3, Toto4-1

RANKING
A) 5
B) 4-3-1-7-12-2-6-9-10-11
ROCKSOX SAVOY - ANKLE SOCKS - LE SAMUEL - WISHINGFWELL FELLOW

Kolmannessa Toto65-kohteessa ja samalla illan Toto4-kierroksen käynnistävässä koitoksessa suosikkina matkaan starttaa numero 5 ROCKSOX SAVOY. Kari Savolaisen valmennettava palasi viimeksi aivan jäätävässä vireessä pitkältä tauolta, eikä piippuhyllyn lähtöpaikka ollut este menestykselle. Savolainen käänteli tuossa startissa ajokkinsa viimeisellä takasuoralla ulkoradoille ja loppukaarteessa tamma tuli jo neljättäkin rataa pitkin. Voitto irtosi lopulta varmaan tyyliin ja kaiken järjen mukaan tamma petraa vielä saatuaan startin kroppaansa. Tehtävä vaikuttaa oikein sopivalta. Ravi- ja suoritusvarma 4 ANGLE SOCKS palaa reilun kuukauden mittaiselta tauolta. Tuota edellistäkin starttia edelsi hieman pidempi starttiväli. Aika näyttää, pystyykö Taru Pihkalan valmennettava heti parhaimpaansa. Vastus on erityisesti suosikin takana kuitenkin sopivaa kaliiberia. 3 LE SAMUEL on tauluaan vaarallisempi. Se on tehnyt ihan kelpo työtä selkeästi tätä kovemmissa lähdöissä. Tässä porukassa Antti Teivaisen ajokki taistelee tiukasti totosijoista.

Lähtö 7 | Toto65-4, Toto4-2, Troikka

RANKING
A) 4-2-5-6-8-12
B) 9-1-10 C) 3-11
FLYNN BOKO - LOVESONG - AGNESE - FAKIR VICTORY
Neljännessä Toto65-kohteessa ja samalla ravien ensimmäisessä troikkalähdössä nähtäneen mielenkiintoinen kiihdytys. Mikäli Tapio Perttunen saa numerolla 4 LOVESONG keulapaikan haltuunsa ilman ylikovaa alkurevittelyä, pystyy Timo Korvenheimon valmennettava vetämään lähtöä pitkään. Sisäpuolelta starttaava kovaan avaukseen pystyvä 3 CAMIEL KIEVITSHOF saattaa kuitenkin jäädä painamaan alussa. 2 FLYNN BOKO saa hyvän lähtöpaikan myötä etua moneen muuhun potentiaaliseen menestyjään nähden. Markku Niemisen valmennettava on kilpaillut pitkään tasaisen vahvassa iskussa. 5 AGNESE on merkittävästi tauluaan vaarallisempi. Tauko on saattanut tehdä kyvykkäälle tammalle hyvää. 6 FAKIR VICTORY tekee startista toiseen tasaisen vahvaa työtä. Tapio Mäki-Tulokkaan valmennettava on yksi lähdön perusvaljakoista. 8 SHADOW OF BRISBANE ja 12 ISSAQUAH SUND ovat sekä kykyjensä että kuntonsa perusteella mahdollisia menestyjiä. Toki lähtöpaikat ovat äärimmäisen haastavat.

Lähtö 8 | Toto65-5, Toto4-3, Päivän Duo-1

RANKING
A) 9-2
B) 11-3-12-6-1-4-8-10-7-5
SPECIAL PROMISE - TWIGS VOICI - SEABISCUIT - BRETT BOKO

Viidentenä Toto65-kohteena toimivassa ja samalla Päivän Duon käynnistävässä Isokengässä kaksi kuuminta valjakkoa saa paikan parhaasta A-ryhmästä. Pitkään aivan jäätävässä kunnossa kilpaillut 9 SPECIAL PROMISE on takarivin lähtöpaikasta huolimatta niukka suosikkimme. Mika Haapakankaan valmennettava olisi taatusti ansainnut tämän kauden suorituksella enemmänkin ykkössijoja, niin vahvaa työtä ori on kovissa lähdöissä tehnyt. Taulussa vielä näkyvä Rovaniemen ykkönen on kuitenkin toistaiseksi vuoden ainoa voitto. Santtu Raitala saanee hyvän avaajan takaa kelpo asemat parijonosta ja kirivaiheessa maisema vaihtuu sitten lennokkaasti. Keulaan avaava 2 TWIGS VOICI omaa suosikkimme kanssa lähes yhtäläiset mahdollisuudet voittoon. Vaikka Pekka Korven valmennettava ei aivan huippupäiviensä vireessä ole ollutkaan, pystyy se varmasti painelemaan keulasta mailin kelpo vauhtia läpi. B-ryhmän käynnistävä 11 SEABISCUIT olisi paremmalta paikalta ollut ilman muuta kuumimpia suosikkeja. Täältä lähdön voittaminen voi olla kuitenkin vaikeaa. 3 STORMYSKY avaa kovaa ja Hannu Torvinen yrittää varmasti ajokkinsa kanssa johtavan selkään.

Lähtö 9 | Toto65-6, Toto4-4, Päivän Duo-2, Troikka

RANKING
A) 2
B) 6-4-10-5-12-11-3-8-7-1-9
EXUBERANCE - SPECIAL DIRECTOR - NELSON HILLY - LEON COGER

Toto65- ja Toto4-kierrokset päättävässä ja samalla illan toisena troikkalähtönä toimivassa koitoksessa suosikkina matkaan starttaavan numeron 2 EXUBERANCE vireen arvioiminen on tällä kerralla hieman haastavaa. Markus Dahlströmin ajokki joutui viime startin jälkeen jäämään kertaalleen pois ja pidentynyt starttiväli ei varmasti ole etu tätä tehtävää ajatellen. Hyvältä lähtöpaikalta suosikkiasema on kuitenkin oikeutettu. B-ryhmän käynnistävä 6 SPECIAL DIRECTOR on alla olevasta epäonnistumisesta huolimatta lähdön perusvaljakoita. 4 NELSON HILLY ei ole tämän vuoden puolella pystynyt vielä parhaimpaansa. Petri Mäkisen suojatti palaa nyt pieneltä tauolta ja lämmitys kertoo lisää päivän vireestä. 10 LEON COGER sai Kouvolassa tauon jälkeen startin kroppaansa, eikä esityksessä ollut moitittavaa, vaikka ruuna lopulta keulasta toton ulkopuolelle taipuikin. Kova avaus yhdistettynä taukoon selittää kyllä tuon ja startti kropassa ruuna varmasti parantaa.

TOTO4-VIHJESYSTEEMIT

T4-1: 5 (4,3)
T4-2: 4,2,5,6,8,12,9,1 (7,10)
T4-3: 9,2,11 (3,12)
T4-4: 2 + 6,4,10 (5,12)

Pieni systeemi 24 riviä, hinta 4,8 euroa.
Suuri systeemi 96 riviä, hinta 19,2 euroa.

PÄIVÄN DUO

9,2
2

Yhteensä 2 yhdistelmää.

TROIKKA LÄHTÖ 7

2
4,5,6
1,4,5,6,8,9,12

Yhteensä 18 yhdistelmää, hinta 9 euroa.

TROIKKA LÄHTÖ 9

2
4,5,6,10,12
4,5,6,10,12

Yhteensä 20 yhdistelmää, hinta 10 euroa.

OHJASTAJA- JA VALMENTAJAKOMMENTIT

Ari Moilanen

L3/5 HIJACK´EM: Jyväskylässä päästiin sopivasti tulemaan sisäratoja. Ruuna riitti sinä päivänä kolmanneksi. Se kilpailee tasaisessa kunnossa.

L3/7 JAMIE HYNEMAN: Ruuna oli oikein hyvä Kouvolassa, kuten myös Vermon voittostartissa. Siinä välissä tuli huti volttilähdössä. Sellaista ei ollut ajettu pitkään aikaan. Kunto on mallillaan. Tämä on hyväkuntoinen hevonen, eikä lähtöpaikka vie kaikkia mahdollisuuksia.

L4/11 WHITE CROSS BESO: Hyvä aloittelija. Vähän rutiinia vielä toki. Jos saadaan edes jonkinlainen reissu takarivistä, pystyy ori pärjäämään.

L7/5 AGNESE: Forssassa tamma väsyi. Taukoa on alla, enkä pysty kommentoimaan päivä virettä.

L7/6 FAKIR VICTORY: Ruuna oli aivan hyvä Turun pitkällä matkalla. Ajoin se mailin jälkeen kuolemanpaikalle. Ihan sitkeästi hevonen tuli maaliin.

L8/8 MAXWELL MAYDAY: Veteraani kilpailee mukavassa kunnossa. Sillä täytyy kyllä juoksun onnistua suht hyvin. Kasirata vaikeuttaa paljon.

L8/12 BRET BOKO: Lappeessa oltiin pitkään kiinni. Tilaa tuli sata jäljellä, mutta ei hevonen pystynyt enää parantamaan merkittävästi. Kunto on ok, mutta lähtöpaikka murheellinen.

L9/4 NELSON HILLY: Hevonen ei ole mennyt aikoihin tasollaan. Joku siinä mättää. Se lähtee suht asiallisesti. Starttiväliä on alla.

L9/11 VALNES GARY: Ruuna teki Jyväskylässä kelpo juoksun. Useampi viikko on tuosta kilpailusta jo. Tarkka päivän kunto on minulle arvoitus. Lähtöpaikka hankaloittaa tehtävää.

Mika Haapakangas

L8/9 SPECIAL PROMISE: Hevonen kävi Bollnäsissa tulisena ja laukka tuli alkuun, jo ennen auton irtoamista. Se on nyt kaksi kertaa tehnyt tuon. Epäilen, että takakavioiden kanssa on hiukan häikkää. Viime startit on ajettu kärkikenkä takana ja jaloissa säde on vähän hellänä. Nyt laitetaan taakse tavallinen kenkä. Kunnossa tuskin on vikaa. Ruotsin startissa se polki laukan jälkeen varmaankin kymppiä läpi. Ysirata on paras mahdollinen. Ekojen merkkien joukossa lapulle.

L9/6 SPECIAL DIRECTOR: Ori on tehnyt hyviä startteja. Viimeksi se vain pudisteli päätään voltissa ja hyppy tuli. Auton takaa hevonen on paljon varmempi. Edelliskilpailussa ykkösradalta homma toimi paremmin ja se karkasi keulasta voittoon. Ori tuli korvat kiinni maaliin ja varaakin jäi. Minulla on tästä paljon odotuksia pidemmälläkin tähtäimellä. Tämä on oikeasti hyvä hevonen. Ilman muuta peleihin mukaan.

Juuso Holttinen

L2/3 MAJESTIC MISSY: Viime kerran laukka tuli kuulemma siitä, että hevonen väisti apuaisaa. Se oli voimissaan ja ihan hyvä sijoitus siihen paloi. Paikka on mainio ja tämä lähtee lujaa. Toiveena olisi, että päästäisiin keulasta laskemaan. Piikistä tamma on parhaimmillaan ja voittokin olisi johtopaikalta mahdollinen. Kengät jalassa mennään.

L8/3 STORMYSKY: Lauantaina lähtöpaikka oli toivoton. Hevosen ravi oli kohdillaan ja se ravasi suorassa. Pikku huoltotauko tuntuu tehneen tehtävänsä. Keulaan tuskin päästään ohi Pekan hevosen. Johtopaikalta ruunalla olisi mielestäni hyvä voittosauma. Näistä asetelmista voitto kyllä yllättäisi, mutta hyvä sijoitus ei. Kaikki kengät napataan pois. Jenkkikärryt on takana ja vetolaput.

Arto Hammar

L5/4 KUKKAROSUON IITA: Tamma ei viimeksi lähtenyt ravia lainkaan. Se meni sellaista epärytmistä askellusta, kunnes ekassa kaarteessa selvitti pienen laukan myötä raville. Hevonen teki huiman esityksen hypyn jälkeen. Se ei ole starttiraketti mutta uskoisin, että selvitetään nelonen ravilla. Tämä ei ole kovin juoksuriippuvainen. Terveenä ollessaan varsin sitkeä tapaus.

L5/12 VILOX: Hevonen on kilpaillut hyvässä vireessä. Viime harjoituksista se palautui vähän huonosti. Tutkitaan vielä tilannetta ennen starttia. Jos jotain löytyy, ei tietenkään ajeta kilpaa.

L6/10 MR FRISKY: Ruuna ei ollut viimeksi lainkaan huono. Tuli takasuoralla ehkä turhaan käänneltyä kolmannelle radalle. Aivan asiallinen esitys. Juoksun onnistuessa se pystyy samoille sijoille.

Henri Bollström

L4/12 BIG MOLLY: Jyväskylässä tamma voitti kurakelissä. Jo edellinen Teivon startti oli hyvä. Lähtöpaikka vie kyllä paljon mahdollisuuksia. Kaarrejuoksu on tälle pikkasen hankalaa ja tuolta tullee väkisin kiertämistä. Vire on hyvä, mutta ehkä rahasija sopiva tavoite tässä.

L5/6 HUIMA VAUHTI: Hevonen on mennyt hyvin. Viimeksi kun itse ajoin sitä Vermossa, meillä oli 40 pakkia ja pieni tauko siinä alla. Toisten takana tuli turhia laukkoja. Lahteen sille oli lisätty varusteisiin sekki. Tuo varmasti auttaa osaltaan menemistä. Lähtöpaikka on mainio. Ori pääsee voltista liukkaasti liikenteeseen. Pärjäämismielellä viivalle lähdetään.

Ivar Holmlund

L8/11 SEABISCUIT: Hevonen on ollut ihan normaali kotona. Saman ohjelman mukaan on menty treenit kuin ennenkin. Miten tämä lähtö sitten juontuu. Näistä asetelmista tuo ratkaisee paljon. Jos ollaan kolmen joukossa, ollaan hyvillä mielin. Ei varustemuutoksia. Samoilla mennään.

Jyrki Tammimetsä

L4/10 LA CAN STAR CHIP: Turussa tuli vähän yllättävä laukka. Hevonen löi aika paljon polviinsa, mitä se ei ole normaalisti tehnyt. Muuten ruuna tuntui aivan hyvältä. Lähtö oli tosi kova Kasvattajakruunun alkuerä. Viivalla oli mm. viisi Derbyn finalistia. Lähtöpaikka on ihan ok. Tämä ei ole rakettiavaaja. Kengät jalassa mennään tällä kertaa. Porukka on tasokas. Tarjoaisin tälle silti yllätyssaumaa, jos juoksu ei mene ihan vihkoon. Parissa viime startissa ruuna on kierrellyt loppumatkasta vahvasti.