Keskiviikon Toto65-ravit
01.11.2017
18:00

Keskiviikon Toto65-ravit

Lähdöt 1.11.2017

Käsiohjelman näköispainos

1.11.2017 Vermo

Selaa julkaisua


  Keskiviikon Toto65-ravit 01.11.2017  
 

Vihjeet

POISJÄÄNNIT teksti-tv:stä ja Heppa-järjestelmästä.

TOTO65-VARMAVALINTA

Toto65-systeemien itseoikeutettu tukipilari on kolmantena kohteena ravattavassa Sisusarjassa suursuosikkina starttaava numero 3 EVARTTI. Todella lahjakas ori on aloittanut tämän kauden vahvaan tapaan, vaikka joutuikin viimeksi Lahdessa tyytymään balanssin keventämisestä huolimatta viimeiseen totosijaan. Antti Ojanperä ajoi tuossa alla olevassa startissa etusuoralla johtavan rinnalta keulaan, minkä jälkeen rinnalle tullut Lissun Eerikki runttasi sitten kirikierroksella vastustamattomasti voittoon. Ei Evarttia tuosta startista voi suuremmin kuitenkaan moittia ja nyt rima on aivan eri tasolla. Evartti on vauhtivaroiltaankin tähän porukkaan ylivertainen menijä ja Ojanperä voi itse valita, ajaako hyvissä ajoin keulaan vai jättääkö ratkaisut kirikierroksen varaan. Niin tai näin, suosikin näkökulmasta tämä lähtö näyttää aika tavalla rangaistuspotkulta. Avauskohteen suosikki 5 HER ROYAL HIGHNESS on pienen systeemin apuvarma. Se oli viimeksi mukana Jokimaa Tekee Tähtiä -finaalissa mutta pilasi loppukaarteessa laukkaan ajautuen sisäkentän puolelle. Tuota edeltäneissä JTT-karsinnassa ja Villinmiehen Tammakilvan karsinnassa Tiina Poikolaisen valmennettava oli oikein hyvä. Keulasta se olisi tiukasti mukana voittomatsissa.

TOTO65-VIHJESYSTEEMIT

T65-1: 5 + 6,4,2 (9,7)
T65-2: 7,13,14,5,2,15,12 (6,1)
T65-3: 3 (8,6)
T65-4: 5,7,6 + 8,6,4,3 (9,11)
T65-5: 2,3,5 (4,10)
T65-6: 3,4 (10,9)

Pieni systeemi 126 riviä, hinta 12,6 euroa.
Suuri systeemi 1176 riviä, hinta 117,6 euroa.

Toto65-pelijakauma teksti-tv:stä.

ABC-RANKINGIT JA ANALYYSIT

Lähtö 1.

RANKING
A) 7
B) 16-12-13-3-2-14-11-5-10-9-15-6-8-4-1
WISH UPON A BLACK - THELMA DE GLATIGNE - AXEL HALM - AMELIE FROST

Keskiviikon ravit käynnistävän montélähdön suosikkinamme matkaan starttaa numero 7 WISH UPON A BLACK. Viimeksi Oulussa ruuna veti keulassa tasaista vauhtia ja voitti varmasti. Mikäli Karoliina Sinkkilän ajokki suorittaa omalla hyvällä tasollaan, on se tiukasti kiinni ykkösrahoissa. Suosikin takana on tasaista ja rankingin rakentaminen on haastavaa. 16 THELMA DE GLATIGNE teki vahvan alkukauden. Riikka Sirviön valmennettava palaa nyt tauolta ja on mielenkiintoinen seurattava. 12 AXEL HALM eteni Teivossa ensimmäisessä kaarteessa toiselle radalle ilman vetoapua, mistä se puristi hyvin perille. Miia Myllymäen ajokki pystyy tässäkin tekemään juoksuaan. 13 AMELIE FROST on tehnyt hyviä juoksuja ja on vireen kestäessä mahdollinen totohevonen. 3 ESTELLE CROWN ja 2 GILDING WALL saavat hyvät asemat kärkiporukasta.

Lähtö 2.

RANKING
A) 3-4-9
B) 12-11-6-8-5-10-13-2-1-7
MASTERSTROKE ARIA - GUNDRED HANOVER - FREE AND HAPPY - FANCY LI

Toisen lähdön suosikkimme 3 MASTERSTROKE ARIA lopetti koelähdössä keulasta päätöskierroksen 16,1-vauhtia ja oli ykkösenä maaliussa. Juho Ihamuotilan ajokki on kyvykkäänoloinen aloittelija ja taistelee voitosta. 4 GUNDRED HANOVER puristi puolestaan koelähdössä hyvin perille johtavan rinnalta mutta pilasi sitten Jokimaalla laukkaan. Ravin maistuessa Iikka Nurmosen ajokki kamppailee tässä sopivan tuntuisessa tehtävässä kärkisijoista. 9 FREE AND HAPPY kulki viimeksi taustalla hyvin alkulaukkansa jälkeen. Mika Forssin ajokki on yksi lähdön perusvaljakoista. Kyvykäs mutta epävarma 12 FANCY LI käynnistää B-ryhmän.

Lähtö 3.

RANKING
A) 8
B) 3-4-7-5-10-1-2-9 C) 6
EXUBERANCE - VALNES GARY - RIPASSO CLASSICO - DADDY DE TOUCHYVON

Kolmannessa kohteessa rankingin kärkeen kipuava 8 EXUBERANCE painui viime keskiviikkona johtavan rinnalta keulaan loppukaarteessa ja punnersi hyvin perille. Markus Dahlströmin ajokki pystyy tekemään omaa juoksuaan ja on ulkona olevalta lähtöpaikaltaankin tiukasti kiinni lähdön ykkösrahoissa. Haastajaporukan kärkinimi 3 VALNES GARY otti Seinäjoella varman keulavoiton. Mika Forssin ajokki avaa hyvin ja se pyrkinee tässäkin tuulenhalkojan paikalle. 4 RIPASSO CLASSICO lopetti viimeksi kohtalaisesti 4. sisältä. Olli Koivusen ajokki menee startti alla eteenpäin ja myös se pystyy reippaaseen avaukseen. 7 DADDY DE TOUCHYVON paikkasi Teivossa hyvin alkulaukkansa ja on nykyvireessä mahdollinen totohevonen.

Lähtö 4 | Toto65-1

RANKING
A) 5-6-4-2
B) 9-7-8-10-3-1
HER ROYAL HIGHNESS - MAS ARISTOCRAT - ERICA NYX - BLUE PEARL

Toto65-kierroksen avauskohteessa tarjoamme neljälle valjakolle paikan parhaasta A-ryhmästä. Vaikka voitot taulusta puuttuvatkin, nostamme numeron 5 HER ROYAL HIGHNESS rankingin kärkipaikalle. Se oli viimeksi mukana Jokimaa Tekee Tähtiä -finaalissa mutta pilasi loppukaarteessa laukkaan ajautuen sisäkentän puolelle. Tuota edeltäneissä JTT-karsinnassa ja Villinmiehen Tammakilvan karsinnassa Tiina Poikolaisen valmennettava oli oikein hyvä. Keulasta se olisi tiukasti mukana voittomatsissa. Her Royal Highness saa kunnian toimia kapeamman vihjesysteemin apuvarmana. Todennäköisesti suosikiksi pelattava numero 6 MAS ARISTOCRAT hakee puolestaan jo neljättä peräkkäistä voittoa. Viimeksi se hallitsi tapahtumia keulasta varmaan tyyliin. Ulkona oleva lähtöpaikka tuo toki omat haasteet mukanaan. Numeroa 4 ERICA NYX ei kannata unohtaa, vaikka se väsyikin viimeksi hurjavauhtisessa juoksussa. Loistopaikalta matkaan pääsevä numero 2 BLUE PEARL avaa kovaa ja saa hyvät asemat kärkiporukasta. Antti Teivaisen ajokki on mahdollinen potinräjäyttäjä.

Lähtö 5 | Toto65-2

RANKING
A) 7-13-14-5-2-15-12
B) 6-1-10-9-8-4-11
MERRAN JYSKE - RIKASTUVA - RAJATAPAUS - MORISON

Toisessa kohteessa rankingin kärkeen on tungosta ja peräti seitsemän valjakkoa saa paikan parhaasta A-ryhmästä ja sen myötä myös vihjesysteemeistä. Vahvaa syksyä tekevä 7 MERRAN JYSKE starttaa matkaan niukkana suosikkina. Jussi Miettisen ajokki on mennyt starttien myötä koko ajan eteenpäin. Voltin kakkosrata tuonee kuitenkin laukkariskin mukanaan. 13 RIKASTUVA hakee neljättä peräkkäistä voittoa. Viimeksi ykkössija irtosi väkivahvalla kierroksen kirillä parijonon hänniltä. 14 RAJATAPAUS teki viimeksi Jokimaalla uuden ennätyksensä, vaikka ei päässytkään kirimään lopussa täysin vapaasti. 5 MORISON on suorittanut startista toiseen tasaisen varmalla tasolla. Siru Juutisen valmennettava pystyy tarvittaessa tekemään itsekin juoksuaan. 2 PYÖRIÄN SALAMA on tauluaan parempi. 15 MAIKKIS pystyy 60 metrin pakiltakin paljoon, mikäli malttaa ravata. 12 VENNELMON TYYNE on myös mahdollinen menestyjä, mikäli ravi maistuu.

Lähtö 6 | Toto65-3, Toto4-1

RANKING
A) 3
B) 8-6-5-7-2-9-4-1
EVARTTI - LOVER - ARVO-ENSIO - TEMENTIKKO

Kolmannessa Toto65-kohteessa ja samalla illan Toto4-kierroksen käynnistävässä Valtra Sisusarjassa todella sopivan lähdön löytänyt 3 EVARTTI on suorastaan velvoitettu voittamaan. Todella lahjakas ori on aloittanut tämän kauden vahvaan tapaan, vaikka joutuikin viimeksi Lahdessa tyytymään balanssin keventämisestä huolimatta viimeiseen totosijaan. Antti Ojanperä ajoi tuossa alla olevassa startissa etusuoralla johtavan rinnalta keulaan, minkä jälkeen rinnalle tullut Lissun Eerikki runttasi sitten kirikierroksella vastustamattomasti voittoon. Ei Evarttia tuosta startista voi suuremmin kuitenkaan moittia ja nyt rima on aivan eri tasolla. Evartti on vauhtivaroiltaankin tähän porukkaan ylivertainen menijä ja Ojanperä voi itse valita, ajaako hyvissä ajoin keulaan vai jättääkö ratkaisut kirikierroksen varaan. Niin tai näin, suosikin näkökulmasta tämä lähtö näyttää aika tavalla rangaistuspotkulta. Numerot 8 LOVER, 6 ARVO-ENSIO ja 5 TEMENTIKKO lienevät tiukimmin mukana taistelussa muista totosijoista.

Lähtö 7 | Toto65-4, Toto4-2, Troikka

RANKING
A) 5-6-7
B) 8-4-3-9-11-2-1 C) 12-10
GAMBINO DEGATO - VALLE STREAMLINE - LAURILA'S DENETHOR - BACARDI RAZZ

Neljännessä Toto65-kohteessa ja samalla ravien ensimmäisessä troikkalähdössä nähtäneen mielenkiintoinen kiihdytys. Keskeltä rataa matkaan starttaava 5 GAMBINO DEGATO on selkeä suosikki keulapaikalle pääsemisen suhteen ja sen myötä Jukka Torvisen ajokki valtaa myös rankingin kärkipaikan. Porin välistartti meni pilalle ensimmäisen kaarteen laukan myötä. Kunto tuskin on kuitenkaan kadonnut mihinkään. Ykköshaastajaksemme lopulta kipuava 6 VALLE STREAMLINE paiskasi edellisellä Vermon vierailulla ulkoa keulaan ja hallitse sen jälkeen tapahtumia varmoin ottein. Iikka Nurmonen lataa varmasti tälläkin kerralla vahvasti kiihdytykseen. 7 LAURILA'S DENETHOR oli viimeksi Kuopiossa selkeästi edellisstartteja parempi ja uskomme nousuvireen jatkuvan. Mikäli juoksu vain haastavalta paikalta onnistuu, pystyy Santtu Raitalan ajokki paljoon. Pitkältä tauolta vahvalla esityksellä radoille pelannut 8 BACARDI RAZZ käynnistää B-ryhmän. Esitystä seurataan suurella mielenkiinnolla.

Lähtö 8 | Toto65-5, Toto4-3, Päivän Duo-1

RANKING
A) 2-3-5
B) 4-10-1-8-7-9-6
POR NIE ROCK - GISELA LUXI - WESTCOAST VICTORIA - BOUNCING HILL

Viidennessä Toto65-kohteessa ja samalla Päivän Duon käynnistävässä koitoksessa kolme kovinta saa paikan parhaasta A-ryhmästä. Suosikkina starttaava 2 POR NIE ROCK on kärsinyt viime aikoina todella haastavista lähtöpaikoista ja kakkosrata tuntuu sarjan 10-8-12-12-8 jälkeen ennenaikaiselta joululahjalta. Markku Niemisen valmennettava on tasainen avaaja, eikä ruuna keulaan pääsystä taistele. Tässä porukassa rehdillä ruunalla voi kuitenkin tarvittaessa ajaa vaikka johtavan rinnalle, mikäli vauhti menee liian maltilliseksi. Viimeksi Vermossa Por Nie Rock teki rehdin kirin kolmannella tarjoten vetoapua lähdön voittaneelle Axel Foleylle. Toinen kova on 3 GISELA LUXI, jonka uskomme etenevän keulaan. Se oli Lahden välistartissa 2. sisältä kelpo kakkonen. Keskeltä rataa kiihdyttävä numero 5 WESTCOAST VICTORIA lienee alussa nopein mutta uskomme Seppo Markkulan hakevan ajokilleen selkäjuoksua. Vaikka Gisela Luxi ei aivan huippukunnossa taida ollakaan, pystyy se keulasta vetämään maaliin saakka. B-ryhmän käynnistää ahkerasti starttaileva ja kelpo virettä osoittanut 4 BOUNCING HILL.

Lähtö 9 | Toto65-6, Toto4-4, Päivän Duo-2, Troikka

RANKING
A) 3-4
B) 10-9-2-7-8-5-6 B) 11-1-12
RANCH POP UP - WHITE CROSS BESO - GET LUCKY - HERMAN HALM

Toto65- ja Toto4-kierrokset päättävässä ja samalla illan toisena troikkalähtönä toimivassa koitoksessa rankingin kärkeen kipuaa numero 3 RANCH POP UP. Hannu Isotalon valmennettava on kehityskelpoinen menijä, joka pystyy kykyjensä puolesta nousemaan varsin nopeastikin sarjoissaan, mikäli se vain malttaa ravata. Iikka Nurmonen panostaa varmasti hyvältä paikalta kiihdytykseen ja Ranch Pop Up on veikkauksemme lähdön keulahevoseksi. Viimeksi se heitti kovan haasteen Die Kaiserille, vaikka joutuikin tyytymään kakkosrahoihin. Toinen kova on rinnalta kiihdyttävä 4 WHITE CROSS BESO. Kimmo Niemelän valmennettava on ollut laukattomissa starteissa todella hyvä. Syyskuun alussa täällä Vermossa se eteni aktiivisella ajolla 700 metrin juoksun jälkeen keulaan, mistä irrotteli sitten 10,5-vauhtisen lopetuksen väljään tyyliin. Viimeksi kirivaihe ei sujunut ongelmitta. Haastajaporukka vaikuttaa tasaiselta ja mikäli suosikkikaksikkoa varmistelee, kannattaa koko B-ryhmän rastaamista harkita.

Lähtö 10.

RANKING
A) 3-9-4
B) 1-5-8 C) 6-10-2-7
KRAMPUS - SAPPHIRA - FAIRSTORM - GET GOING GINNY

Ravien päätöslähdössä 3 KRAMPUS kipuaa rankingin kärkeen. Se pilasi viimeksi laukkaan loppusuoralla. Seppo Markkulan ajokki on hieman epävarma, mutta oikein pystyvä menijä. Mikäli ravi vain maistuu, nähdään Krampus voittomatsissa. 9 SAPPHIRA hyökkäsi viimeksi 4. ulkoa viimeisellä takasuoralla ja kiri hyvin. Kari Rosimon ajokki on sopivan selkäjuoksun päätteeksi tässäkin vaarallinen. 4 FAIRSTORM on saanut alla olevissa starteissa hyvät juoksut kärkiporukassa 2.-3. sisällä. Tapio Perttusen tarkoituksena on varmasti edelleen hakea samanlaista reissua. B-ryhmän kärkeen kipuava 1 GET GOING GINNY on saanut hyvän lähtöpaikan ja on mahdollinen totohevonen.

TOTO4-VIHJESYSTEEMIT

T4-1: 3 (8,6)
T4-2: 5,7,6 + 8,6,4,3 (9,11)
T4-3: 2,3,5 (4,10)
T4-4: 3,4 (10,9)

Pieni systeemi 18 riviä, hinta 3,6 euroa.
Suuri systeemi 42 riviä, hinta 8,4 euroa.

PÄIVÄN DUO

2,3,5
3,4

Yhteensä 6 yhdistelmää.

TROIKKA LÄHTÖ 7

5
3,4,6,7,8
3,4,6,7,8

Yhteensä 20 yhdistelmää, hinta 10 euroa.

TROIKKA LÄHTÖ 9

3,4
3,4
2,5,6,7,8,9,10

Yhteensä 14 yhdistelmää, hinta 7 euroa.

OHJASTAJA- JA VALMENTAJAKOMMENTIT

Ari Moilanen

L5/14 RAJATAPAUS: Lahdessa oli hyvätasoinen lähtö. Jos olisi aikaisemmin päästy kireihin, olisi hevonen taistellut ihan kärjessä. Liian myöhään tuli tilaa. Ruuna lopetti sitten mainiosti. Suht ravivarman tuntuinen tapaus.

L6/8 LOVER: Ajamassani Teivon startissa ruuna teki kelpo esityksen takamatkalta. Hevonen tuli hyvin perille saakka.

L7/4 NU I NU: Molemmissa ajamissani kilpailuissa ruuna on jäänyt kuolemanpaikalle. Kummallakin kerralla se teki sitkeän esityksen. Vähän kun juoksu onnistuu, pystyy tämä kohta jossain voittamaankin lähdön. Tauluaan paremmassa kunnossa hevonen kilpailee.

L7/8 BACARDI RAZZ: Turun startti oli ensimmäinen pitkän tauon jälkeen. Hevonen oli turhankin täpinöissään ja spurttaili matkalla omia aikojaan. Siihen nähden esitys oli varsin positiivinen. Lähtöpaikka Vermossa on surkea. Koitetaan saada selkäreissu ja pikkuhiljaa päästä säännölliseen starttirytmiin.

L8/3 GISELA LUXI: Tamma teki ihan hyvän juoksun Lahdessa sunnuntaina. Se oli johtavan takaa kakkonen. Voittajan ohitukseen ei löytynyt puristusta. Lähtöpaikka Vermossa käy hyvin nopealle avaajalle. Reissun onnistuessa näkisin sillä kelpo saumat totosijalle.

L9/2 CHANGEMAN: Kummassakin Porin kisassa ruuna taivalsi johtavan rinnalla. Se kilpailee hyvässä kunnossa. Kohtalainen lähtijä. Kakkosrata on mainio paikka.

L9/4 WHITE CROSS BESO: Viimeksi oli kehno lähtöpaikka ja matkattiin hännillä. Keula sai vielä vetää hiljaa. Hyvän kirin ori teki ja nousi viidenneksi. Tämä on aivan hyvä peli näihin lähtöihin. Se voi olla ihan kärjessäkin.

Antti Ojanperä

L6/3 EVARTTI: Hevonen teki suht ok startin Lahdessa. Ehkä en ihan täysin ollut tyytyväinen esitykseen, mutta kelpo juoksun ori teki. Näin jälkikäteen spekuloiden olisi pitänyt ajaa siellä johtavan rinnalta. Hiukan välillä huomaa, että tältä vielä vähän puuttuu kovia lähtöjä. Harjoituksissa hevonen on ollut edelleen hyvän tuntuinen. Lähtöpaikka on sopiva. Juostavalla matkalla ei ole tälle hirveästi merkitystä. Ori menee kaikki matkat.

L7/6 VALLE STREAMLINE: Oulun kilpailussa oli monta vaihetta. Alku oltiin kuolemanpaikalla. Eteen tuli selkä 700 juostuna. Jo 400 metriä myöhemmin jouduttiin lähtemään kolmannen radan kiertoon. Juoksunkulku ei ollut optimaalinen tälle. Ehkä reissu vähän näkyi huumorissa. Hevosella on kaikki hyvin. Reippaissa treeneissä se on tuntunut aivan normaalilta. Lähtö on aika hyvä tasoltaan. Kyllä minä silti odottelen totosijaa juoksun onnistuessa.

Olli Lähtinen

L8/5 WESTCOAST VICTORIA: Mikkelin juoksu meni ihan ketuilleen. Ensin ladattiin täyttä eteenpäin, mutta paikkaa ei sitten kuitenkaan löytynyt. Plörinäksi meni koko homma. Aika samanlaiselta hevonen on tuntunut. Uskoisin vireen olevan yhä ok. Tämä lähtee tosi kovaa. Reissun onnistuessa odotukset on ihan kolmen joukkoon.

L9/5 BACKWOOD´S HEXFIRE: Hevonen kävi Vermossa kuumana. Siinä tuli vielä renkaanvaihtotilanne ja ruuna höyrysi itsensä tyhjäksi jo ennen lähtöä. Kuolemanpaikkakaan ei tietenkään auttanut asiaa. Myös tämä tuntuu edelleen aivan asialliselta harjoituksissa. Juoksun onnistuessa ruuna voisi otella vastaavista sijoista Victorian kanssa.

L9/8 WESTCOAST HUEY: Lauantain esitys Porissa oli hiukan nihkeä. Vetelä keli ei ole tälle paras mahdollinen. Kelpo suoritus kuitenkin. Kasirata vaikeuttaa tosi paljon. Luultavasti jopa ratkaisevasti.

Emma Väre

L9/9 HERMAN HALM: Viimeksi oli tosi kova lähtö. Ei ruuna huonouttaan hävinnyt. Se nappasi maksimisijoituksen ja paransi ennätystään yli sekunnin. Ysirata käy oikein hyvin. Tämä on vähän tasainen avaaja. Todennäköisesti ajetaan yhä kesäkengällä. Hevonen on suorittanut jo pidempään kelpo tasolla ja olen ollut siihen tyytyväinen. Hyvin miettein kisaan.

L10/1 GET GOING GINNY: Vermoon on osunut mainio lähtöpaikka. Nopea avaaja pystyy tuon hyödyntämään ja se saanee mukavan reissun. Pieni kysymysmerkki on näin lyhyt starttiväli. Tuon vaikutuksen näkee vasta keskiviikkona.

Joni-Petteri Irri

L4/7 ANGELICO: Porissa lauantaina tuli voltista laukka. Siinä oli vähän ahdasta käännyttäessä. Ei tuossa startissa oikein saanut hevosesta kuvaa. Pidettiin ennen sitä pieni huili. Kisoja oli alla paljon. Tammaa on kyllä treenattu koko ajan normaalisti. Paikka on vähän ulkona. Tämä ei ole nopea alussa, mutta tulee kyllä sitten selistä hyvin loppua. Koitetaan päästä finaaliin.

L9/6 WARGAME: Viimeksi olisi pitänyt käännellä jo kierros jäljellä kolmannelle. En halunnut ajaa ruunalla niin pitkää kiriä. Loppumatkasta ei ollut sitten tuuriakaan. Rakoa ei tullut ja jäätiin pitävään pakettiin. Forssan suoritus sisäratareissun jälkeen oli positiivinen. Sopivalla selkäreissulla tämä kirii jonkun verran loppua.

Jussi Miettinen

L5/7 MERRAN JYSKE: Turussa tuli laukka voltin kakkosradalta. Vastaava paikka on nyt Helsingissä. Pieni kysymysmerkki lähtötilanne on. Valmentaja oli ajanut ruunalla lauantaina ja kaiken pitäisi olla kunnossa. Toivottavasti ei vielä jouduta laittamaan hokkeja alle. Jos mahdollista, mielummin ajaisin kesäkengällä yhä. Jos hevonen ravaa, odotuksia on.

Ilkka Korpi

L5/13 RIKASTUVA: Hevonen on kehittynyt tosi paljon. Viime Vermon startissa ruuna teki mainion esityksen. Tili karttuu ja sarjat nousee. Nyt on ainakin paperilla kovempi porukka. On tämäkin tosiaan mennyt koko ajan eteenpäin. Ei ihan lyötynä matkaan lähdetä. Ekoilla 200 metrillä on jonkinlainen laukkariski olemassa. Tuon jälkeen en osaa hirveästi hyppyä pelätä. Ei tämä ravilla aivan ulkona ole.