Keskiviikon Toto65-ravit
08.11.2017
18:00

Keskiviikon Toto65-ravit

Lähdöt 8.11.2017

Lämmitykset 8.11.2017

Käsiohjelman näköispainos

8.11.2017 Vermo

Selaa julkaisua


  Keskiviikon Toto65-ravit 08.11.2017  
 

Vihjeet

POISJÄÄNNIT teksti-tv:stä ja Heppa-järjestelmästä.

TOTO65-VARMAVALINTA

Toto65-kierroksen tukipilari on neljännessä kohteessa suursuosikkina matkaan starttaava kanuunavireinen numero 10 STAR MARTINI. Vastusta sinänsä väheksymättä Star Martini saa tässä porukassa vahvan luottamuksemme ja ruuna toimii niin Toto65- kuin Toto4-kuittienkin tukipilarina sekä troikan piikkinä. Se siirtyi syksyllä Markku Niemiseltä Tapio Mäki-Tulokkaan valmennukseen ja maisemanvaihdos selkeästi piristi kokenutta kilpailijaa. Vaikka sadan startin raja meni juuri rikki, Star Martini pinkoo kevyellä askeleella ja suorastaan uhkuu menohaluja. Viimeksi Teivossa Mika Forss tarjosi huonolta paikalta matkaan lähteneelle ajokilleen säästöreissun, tuon kisan ensisijainen tehtävä oli selkeästi toimia preparena tulevia tehtäviä varten. Kiritilat aukesivat kuitenkin porukan keskeltä maalisuoralla ja vahva loppuveto kantoi sitten kakkosrahoille. Vaikka lähtöpaikka on tälläkin kerralla haastava, nähtäneen nyt aktiivisempi ajosuoritus. Luotamme vahvasti Star Martinin runttaavan parijonosta tehtävän kirin päätteeksi voittoon.

TOTO65-VIHJESYSTEEMIT

T65-1: 4,1 (9,6)
T65-2: 8,5,9,10,6 + 11,2,12,3,4,7,1
T65-3: 3,10 (9,7)
T65-4: 10 (11,7)
T65-5: 8,12,3,6 + 1,2,10 (5,7)
T65-6: 3,10,6 + 1 (2,5)

Pieni systeemi 240 riviä, hinta 24 euroa.
Suuri systeemi 1344 riviä, hinta 134,4 euroa.

Toto65-pelijakauma teksti-tv:stä.

ABC-RANKINGIT JA ANALYYSIT

Lähtö 1

RANKING
A) 9-5-6
B) 5-6-3-7-1-2-4-11-10-8-12
YATO'S RED FLASH - WILHELM VICE - LEEMARK'S FABRIZIO - TRUE VALUE

Avauslähdön suosikkina matkaan starttaa Turun välistartissa vakuuttavan esityksen tehnyt numero 9 YATO'S RED FLASH. Tuossa perjantain startissa Anssi Nurminen hyökkäsi ajokkinsa kanssa 1. takasuoralla keulahevosen rinnalle, mutta tyytyi sitten etusuoralle tultaessa paikkaan johtavan takana. Päätöspuolikkaan alussa Nurminen nosti ajokkinsa uudestaan toiselle radalle ilman vetoapua, mistä Yato’s Red Flash siirtyi sitten loppukaarteessa johtoon ja jatkoi ylivoimaiseen voittoon. Vastaavalla tasolla suorittaessaan suosikki on tiukasti kiinni lähdön ykkösrahoissa. B-ryhmän käynnistävä 5 WILHELM VICE eteni viimeksi johtavan rinnalta loppukaarteessa keulaan, mutta kadotti ravinsa loppusuoralla ja laukkasi hylkäykseen. Arto Laaksosen ajokki avaa hyvin ja saa asemat kärkiporukasta. 6 LEEMARK'S FABRIZIO paikkasi viimeksi hyvin lähtölaukkansa 6./5. sisältä. Mika Forssin ajokki kehittyy starttien myötä ja se pystynee osallistumaan kärkikamppailuun. 3 TRUE VALUE saanee hyvän juoksun kärkiporukassa ja on mahdollinen totohevonen.

Lähtö 2.

RANKING
A) 4
B) 6-5-8-10-7-9-3-11-2
T.T. HUNSVOTTI - PICARA - JÄNKÄ-UKKO - RANNAN NOKIOTTA

Toisessa lähdössä suosikkina starttaava numero 4 T.T. HUNSVOTTI valtaa yksin A-ryhmän. Se veti Kouvolassa keulassa kiihtyvää vauhtia ja voitti varmasti. Uran avausstartissa ori pilasi laukkaan lähtökiihdytyksessä. Ravin maistuessa Henri Bollström suuntaa ajokkinsa kanssa määrätietoisesti kohti keulapaikkaa, mistä T.T. Hunsvotti olisi vahvoilla. Haastajaporukan kärkinimi 6 PICARA puristi Jokimaalla kakkoseksi johtavan rinnalta. Santtu Raitalan tällä kerralla rattailleen vahvistukseksi saava tamma on tehnyt hyvät juoksut viime starteissaan ja se on saanut kiinni tasaisesta starttirytmistä. 5 JÄNKÄ-UKKO hyökkäsi Jokimaalla taustalta kierros jäljellä ja kiri hyvin. Tuossa lähdössä Pertti Puikkonen ajoi Jänkä-Ukkoa, tänään Hannu Lindström palaa taas itse valmennettavansa rattaille. Edellä mainittuun Picaraan nähden ruuna saa viime starttiin verrattuna 20 metriä etumatkaa. 8 RANNAN NOKIOTTA kehittyy starttien myötä ja on huomion arvoinen.

Lähtö 3.

RANKING
A) 4-7
B) 1-5-2-3
WILLIAM PINE - CAMIEL KIEVITSHOF - FINE BY ME - ARCTIC SHOT

Kolmannessa lähdössä rankingin kaksi kärkinimeä erottuvat piikki-selkä -ajatuksella edukseen muusta porukasta. Suosikkina matkaan starttaava 4 WILLIAM PINE nousi Porissa 3. sisältä toiselle ilman vetoapua kierros jäljellä ja puristi hyvin perille. Ruuna on tehnyt tasaisen vahvaa työtä Tapio Perttusen valmennuksesta, eikä vire varmasti katoa juuri tämän startin alla mihinkään. William Pine vetää todennäköisesti keulapaikalla tasaisen reipasta ja pystyy hallitsemaan tapahtumia maaliin asti. Kovaa avaava 7 CAMIEL KIEVITSHOF tyytynee mailin matkasta huolimatta paikkaan johtavan takana. Marko Känsälän suojatti kiersi Ylivieskassa 2. sisältä viimeisellä takasuoralla keulaan ja jatkoi sitten varmaan voittoon. Johtavan takaa tamma heittäisi William Pinelle lopussa varmasti haasteen. Haastajaporukan käynnistävä 1 FINE BY ME ei ehdi sisäradan lähtöpaikasta huolimatta alussa kahden edellä mainitun kyytiin mutta tulee sitten loppua rehdisti.

Lähtö 4 | Toto65-1

RANKING
A) 4-1
B) 9-5-3-10-12-11-8-2-7
BORGMEISTER - STONECAPES POE - NIZZA - RITE ON BIRDLAND

Toto65-kierroksen avauskohteessa kaksi kovinta suosikkia erottuvat edukseen muusta porukasta ja ne valtaavatkin kahdestaan A-ryhmän. Suosikkina starttaava 4 BORGMESTER on vahva jyrä, joka pystyy tarvittaessa tekemään itsekin juoksuaan. Mikäli ruuna vain malttaa ravata, on se varmastikin tiukasti kiinni lähdön ykkösrahoissa. Porissa Kyvyt Esiin -divisioonafinaalissa suosikkeihin lukeutunut ruuna laukkasi heti lähdössä mutta osoitti sen jälkeen kunnon pitävän, sillä Jukka Torvinen ajoi taustalla maaliin. Selkeäksi ykköshaastajaksi kipuava 1 STONECAPES POE ei tasaisena avaajana hyödy ykkösradasta. Ari Hartikaisen valmennettava kuitenkin uhkuu kovaa kuntoa ja tamma on antanut kyvyistään syksyn aikana vakuuttavat näytöt. Mikäli Ari Moilanen pystyy luovimaan ajokkinsa kanssa kiihdytyksessä tien vapaille vesille, pystynee Stonecapes Poe heittämään rehtiä haastetta Borgmesterillekin. B-ryhmä vaikuttaa tasaiselta ja mikäli suosikkikaksikkoa varmistelee, leveän rastituksen käyttäminen lienee suositeltavaa.

Lähtö 5 | Toto65-2

RANKING
A) 8-5-9-10-6
B) 11-2-12-3-4-7-1
VOE EPELI - Y.P. ANNMARIE - VIRMALIINI - HOVIN TURBO

Toisessa Toto65-kohteessa riittää haastetta ja ensimmäisessä ryntäyksessä A-ryhmään kipuaa puolenkymmentä valjakkoa. Ideanostona rankingin kärkeen kipuaa numero 8 VOE EPELI. Valtteri Vahvaselän valmennettava on tehnyt startista toiseen perushyvää työtä. Ravivarmuus on selkeä etu moneen haastajaan nähden ja rattaille istuva Henri Bollström on luonnollisesti mielenkiintoinen vahvistus. Tarvittaessa Voe Epeli kestää paikan johtavan rinnallakin. Keskeltä rataa kiihdyttävät 5 Y.P. ANNMARIE ja 6 HOVIN TURBO avaavat kovaa ja ovat todennäköisesti mukana taistelussa keulapaikalle pääsystä. Kummankin rattailla istuu aktiivinen kuski ja aika näyttää, kuinka nopeasti juoksupaikoista päästään sopuun. Alustavassa pelijakaumassa Y.P. Annmarie on kuitenkin kerännyt liikaa peliä puoleensa. 9 VIRMALIINI on pilannut alla olevat startit laukkoihin. Ravilla Tapio Perttusen ajokki on tähän porukkaan riittävä peli. Numerolle 10 TÄHTIMENEVÄ taisi jäädä Lahdessa voimia varastoon, kun kiritilat eivät 2. sisältä auenneet. Turun välistartissa se vastaavasti taipui keulasta. Voittaja voi hyvinkin löytyä myös B-ryhmän syövereistä.

Lähtö 6 | Toto65-3, Toto4-1

RANKING
A) 3-10
B) 9-7-5-6-11-4-2-1-8
TUTUN TILTU - VINKSA - JOIVAUS - MIKORI

Kolmannessa Toto65-kohteessa ja samalla illan Toto4-kierroksen käynnistävässä koitoksessa välistartit muuttivat suosikkikaksikon kohdalla asetelmia. Paremman lähtöpaikan ja paremman välistartin myötä nostamme numeron 3 TUTUN TILTU rankingin kärkeen. Jorma Konnun valmennettava nappasi ensin niin Joensuussa kuin Kouvolassakin kakkosrahat keulajuoksun päätteeksi. Liekö sitten nousukunnosta kyse, sillä Kuopion välistartissa peli veti johtopaikalta maaliin saakka. Alkuperäinen suosikkimme 10 VINKSA on ottanut jo seitsemän voittoa tänä vuonna. Kouvolan välistartissa se ei ollut lähtölaukan jälkeen kuitenkaan parhaimmillaan. Toisaalta Arsi Skytän valmennettava on suorittanut jo pidemmän aikaa tasaisen varmalla hyvällä tasolla, eikä yhdestä startista kannata ehkä liian pitkälle meneviä johtopäätöksiä tehdä. Vinksa on menestynyt erilaisilla juoksunkuluilla ja Tapio Perttusen ajokki pystyy tässäkin tekemään tarvittaessa itse juoksuaan. B-ryhmän käynnistävä 9 JOIVAUS kukisti Vinksan Mikkelissä maililla keulasta. Nyt sekä juostava matka että lähtöpaikka ovat Ari Moilasen ajokki vastaan. Silti se pystynee taistelemaan totosijoista. Kovaa avaavat 6 SIPORIN SÄLLI ja 7 MIKORI hakevat ulkona olevista lähtöpaikoista huolimatta hyviä juoksupaikkoja kärkiporukasta. 5 MAIKKIS taistelee kärkipäässä, mikäli vain ravaa.

Lähtö 7 | Toto65-4, Toto4-2, Troikka

RANKING
A) 10
B) 11-5-7-4-9-8-12-1-6-3-2
STAR MARTINI - LAURILA'S DENETHOR - ARCTIC PASSION - SENTRY

Neljännessä Toto65-kohteessa ja samalla ravien ensimmäisessä troikkalähdössä suosikkina matkaan starttaava numero 10 STAR MARTINI nostetaan ainoana valjakkona parhaaseen A-ryhmään. Vastusta sinänsä väheksymättä Star Martini saa tässä porukassa vahvan luottamuksemme ja ruuna toimii niin Toto65- kuin Toto4-kuittienkin tukipilarina sekä troikan piikkinä. Se siirtyi syksyllä Markku Niemiseltä Tapio Mäki-Tulokkaan valmennukseen ja maisemanvaihdos selkeästi piristi kokenutta kilpailijaa. Vaikka sadan startin raja meni juuri rikki, Star Martini pinkoo kevyellä askeleella ja suorastaan uhkuu menohaluja. Viimeksi Teivossa Mika Forss tarjosi huonolta paikalta matkaan lähteneelle ajokilleen säästöreissun, tuon kisan ensisijainen tehtävä oli selkeästi toimia preparena tulevia tehtäviä varten. Kiritilat aukesivat kuitenkin porukan keskeltä maalisuoralla ja vahva loppuveto kantoi sitten kakkosrahoille. Vaikka lähtöpaikka on tälläkin kerralla haastava, nähtäneen nyt aktiivisempi ajosuoritus.

Lähtö 8 | Toto65-5, Toto4-3, Päivän Duo-1

RANKING
A) 8-12-3-6
B) 1-2-10-5-7-9-11-4
REASON TO BELIEVE - ASTROPHOTO - CROSSOVER - DISON WORLD

Viidennessä Toto65-kohteessa ja samalla Päivän Duon käynnistävässä koitoksessa riittää taas haastetta, eikä edes läpilyönnin käyttäminen olisi huono ratkaisu. Neljä valjakkoa huolitaan A-ryhmään. Surkeista lähtöpaikoista huolimatta 8 REASON TO BELIEVE ja 12 ASTROPHOTO valtaavat rankingin kärkipaikat. Vaikka voitot taulusta kokonaan puuttuvatkin, jatkaa Reason To Believe vahvassa vireessä. Laukat ovat sekoittaneet pakkaa parissa alla olevassa startissa mutta ravilla Juho Ihamuotilan valmennettava pystyy tässä paljoon. Astrophoto sai puolestaan kuukauden tauon jälkeen Seinäjoella startin kroppaansa ja oli heti hyvä. Mikäli voitosta ajetaan aktiivisesti, ei lähtöpaikka ole este menestykselle. 3 CROSSOVER pääsee matkaan selkeästi edellä mainittuja paremmista asemista. Forssassa se teki hyvän 700 metrin kirin parijonosta. 6 DISON WORLD on selkeästi tauluaan vaarallisempi ja Emma Väreen ajokki kannattaa huomioida aikaisessa vaiheessa.

Lähtö 9 | Toto65-6, Toto4-4, Päivän Duo-2, Troikka

RANKING
A) 3-10-6
B) 1-2-5-11-9-8-7-4-12
SUNBEAM - AXEL FOLEY - RICOCONE - RED GUY USER

Toto65- ja Toto4-kierrokset päättävässä ja samalla illan toisena troikkalähtönä toimivassa koitoksessa nähtäneen hieno matsi, sillä jokainen A-ryhmän kolmikosta ansaitsee kyllä paikkansa parrasvaloissa. Rankingin kärkeen kipuaa juoksunkulkupsyykkauksen myötä numero 3 SUNBEAM. Mika Forssin ajokki on suosikkimme johtopaikalle ja mikäli tämä skenaario toteutuu, ajanee Forss myös keulasta. Vaikka edellisestä ykkössijasta onkin kulunut jo tovi, pystyy Sunbeam kovasta vastuksesta huolimatta palaamaan keulajuoksun päätteeksi voittokantaan. Kanuunakuntoinen 10 AXEL FOLEY antaa takarivin lähtöpaikan myötä tasoitusta. Toisaalta edellisen startin Ismo Korhosen valmennettava voitti vieläkin huonommalta paikalta ja tuo ykkössija irtosi lisäksi vielä varsin väljään tyyliin. Santtu Raitala istuu tällä kerralla Axel Foleyn rattaille. 6 RICOCONE on aivan yhtä mahdollinen voittaja, kuin kaksi edellä mainittua. Tommi Kylliäisen valmennettava on tauluaan paremmassa kunnossa, lisäksi voittosumma ei tee vielä minkäänlaista oikeutta hevosen kyvyille. Tässä ruunalla on kuitenkin riskinä jäädä johtavan rinnalle. B-ryhmän käynnistävä numero 1 RED GUY USER olisi yhtä hyvin voinut olla neljäs A-ryhmäläinen.

Lähtö 10.

RANKING
A) 2-1-4-6-5
B) 10-11-12-3-7-9-8
DADDY BOY - WE'RE GONNA WIN - HOPE SUNRISE - DEAL BOOST

Päätöslähdössä nostamme puolenkymmentä valjakkoa A-ryhmään. Rankingin kärkipaikan valtaa numero 2 DADDY BOY. Uransa avauksessa ruuna sai 2. ulkoa tilaa 250 jäljellä ja kiri varmaan voittoon. Hannu Torvisen ajokki on lahjakkaanoloinen aloittelija ja hyvältä paikalta se pystyy paljoon. 1 WE'RE GONNA WIN otti Lappeessa hallitun keulavoiton. Marko Heikarin ajokki on saanut hyvän lähtöpaikan ja tästä kiihdytykseen panostetaan varmasti vahvasti. 4 HOPE SUNRISE pääsi viimeksi loppusuoran alussa 2. sisältä keulaan ja punnersi sitten kohtalaisesti perille. Myös Antti Teivaisen ajokki avaa hyvin ja näyttelee varmastikin aktiivista roolia kiihdytyksessä. 6 DEAL BOOST on hieman epävarma, mutta pystyvä menijä ja ravilla mahdollinen. Joensuussa laukkaan pilannut 5 REBEL ROYAL on A-ryhmän viides valjakko.

TOTO4-VIHJESYSTEEMIT

T65-3: 3,10 (9,7)
T65-4: 10 (11,7)
T65-5: 8,12,3,6 + 1,2,10 (5,7)
T65-6: 3,10,6 + 1 (2,5)

Pieni systeemi 24 riviä, hinta 4,8 euroa.
Suuri systeemi 56 riviä, hinta 11,2 euroa.

PÄIVÄN DUO

8,13,3,6
3,10,6

Yhteensä 12 yhdistelmää.

TROIKKA LÄHTÖ 7

10
4,5,7,9,11
4,5,7,9,11

Yhteensä 20 yhdistelmää, hinta 10 euroa.

TROIKKA LÄHTÖ 9

3
1,2,5,6,10
1,2,5,6,10

Yhteensä 20 yhdistelmää, hinta 10 euroa.

OHJASTAJA- JA VALMENTAJAKOMMENTIT

Tapio Mäki-Tulokas

L7/10 STAR MARTINI: Hevonen jatkaa edelleen hyvässä kunnossa. Teivossa ajettiin hankalalta paikalta nätisti. Nyt on takarivi, mutta eiköhän tuosta jonkinlaisen selkäjuoksun saa. Mielestäni ruunalla on hyvät mahdollisuudet taistella voitosta. Kengät jalassa ja samat varusteet.

L9/3 SUNBEAM: Forssan esitys oli sellainen ok. Ei nyt erityisen hyväkään. Jouduttiin siellä ajamaan hokkikengällä, mikä on tälle selvä miinus. Vermossa riisutaan taas kengät pois. Lähtöpaikka on hyvä. Ruuna pääsee mukavasti liikkeelle. Jos se pääsee keulaan, eiköhän siitä ajeta. Uskoisin hevosen menevän matkankin omalla tasolla suorittaessaan. Tuolloin sen pitäisi otella kärkisijoista.

Marko Heikari

L4/9 NIZZA: Tamma on tehnyt ihan hyvät juoksut molempiin tauon jälkeisiin startteihin. Terveyspuolella on taas kaikki kunnossa. Se oli kesän laitumella ja alkaa olla jälleen kohdillaan. Lappeen voitto irtosi varmasti johtopaikalta. Ajoin keulaan ekalla takasuoralla. Näistä asetelmista saanee sopivan selkäreissun. Vastus toki kovenee Vermossa. Hyvässä kunnossa tämä kilpailee. Mukavin miettein kisaan lähdetään. Ei varustemuutoksia ja kesäkengässä lasketaan.

L4/11 LEEMARK´S EDEN: Lahden esitys oli positiivinen. Se oli T76-tason lähtö ja tamma teki siinä kelpo juoksun. Hevonen meni kovan ajan, muttei riittänyt sillä kertaa korkeammalle. Ensimmäistä kertaa ajoin sillä. Hyvin tamma yritti takapareista. Juoksun onnistuessa se pystyy nousemaan aika korkealle.

L6/1 KIELAS: Ruuna palasi tauolta Lappeessa. Matkattiin johtavan takana. Kääntelin loppukurvissa toiselle ja aika pian sitten tuli hyppy. Varsin positiivisen kuvan hevonen kuitenkin jätti itsestään. Ravilla se olisi voinut olla kolmen joukossa. Voltista ruuna oli vähän epävarma. Autolähdön laukkariskistä en osaa sanoa.

L10/1 WE´RE GONNA WIN: Tauolta paluu Lappeessa sujui hyvin. Voitto oli varsin vaivaton. Ruuna irtosi johtopaikalta lopussa muusta porukasta. Matkavauhti oli hiljainen, mutta lopetus kuitenkin 1.13-kyytinen. Hevonen näytti osaamistaan. Sillä on ollut kaikenlaista harmia ja taukoa tuli. Ihan kyvykäs menijä tämä on. Se lähtee suht hyvin liikkeelle. Juoksun onnistuessa näkisin saumat kolmen joukkoon.

Henri Bollström

L2/4 T.T. HUNSVOTTI: Voidaan puhua lahjakkaasta aloittelijasta, vaikka ikää jo onkin. Voittojuoksussa jäi varaakin. Ei tämä ole satavarma ravaamaan. Ori ei vielä täysin ymmärrä kilpailemista. Pärjäämään kuitenkin lähdetään.

L4/12 REBEL RAPID: Vahva menijä. Jostain syystä ruuna kävi Lappeessa kuumana ja se laukkasi jo ennen auton irtoamista. Hevonen oli myös toisohjainen. Vermossa rata 12 tarkoittaa nyt sitä, että rahasijaa lähinnä haetaan.

L5/8 VOE EPELI: Olen joskus ajanut ruunalla. Aika tasavauhtinen mutta vahva hevonen. Kasiradalta juoksusta tullee hankala.

L7/9 HERBIE SISU: Jäätiin viimeksi johtavan rinnalle. Vielä viimeisessä kaarteessa hevonen tuntui varsin hyvältä, mutta kun yksi meni ohi ulkopuolelta, huumori vähän loppui. Ruuna parantanee saatuaan startin kroppaansa. Mielenkiintoinen seurattava.

L10/5 REBEL ROYAL: Mikkelin kakkossija irtosi johtopaikalta. Ruuna pelkää lentävää hiekkaa toisten takana. Vapaalta radalta se on parhaimmillaan. Selkäjuoksulla voi tulla ongelmia ja laukkoja. Nyt on uran ensimmäinen autolähtö. Saa nähdä, kuinka hevonen suhtautuu lähtöauton siivekkeisiin.

Ari Moilanen

L1/3 TRUE VALUE: Ruuna oli Turussa viides onnistuneen reissun jälkeen. Parantaa täytyy siitä, jos meinaa Vermossa pärjätä. Ei suuria odotuksia.

L3/6 BLACKENED: Vähän tasapaksua on meno ollut. Tamma ei ole päässyt aivan parhaaseen iskuunsa. Ihan kärkipään sijoitus olisi yllätys.

L4/1 STONECAPES POE: Hevonen kilpailee hienossa kunnossa. Se on tehnyt oikein hyviä juoksuja. Ykkösradalta tuskin pystytään puolustamaan keulapaikkaa. Jos jotenkin päästään ulos, tammalla on hyvä sauma pärjätä.

L4/3 MOSQUITO MILI: Ruuna on tehnyt kohtalaisia esityksiä. Toki T65-lähdöt on aina kovia tasoltaan. Rahasija lienee sopiva tavoite tässä.

L6/9 JOIVAUS: Kaksi kertaa olen voittanut tällä keulapaikalta. Takaa se ei aina suorita samalla tasolla. Meno on vähän tahmeampaa. Piikistä tamma vastaa hyvin.

L7/3 FIERY SID: Ajoin ruunalla koelähdön. Tuskin tähän kohtaan on suuria odotuksia.

L8/3 CROSSOVER: Ruuna palasi Forssassa tauolta. Itselläni ei ole tarkempaa tietoa päivän vireestä.

L10/10 SAHARA PREACHERMAN: Varsa voitti Teivossa johtopaikalta aika varmaan tapaan. Se teki siellä aivan kelpo juoksun. Ei ruuna ole ihan ulkona tässäkään. Juoksupaikasta taaempana minulla ei ole tämän kanssa kokemusta.

Emma Väre

L1/5 WILHELM VICE: Tosi epävarma tapaus. Ruuna oli muuten viimeksi matkalla parempi, mutta loppusuoralla se heitti peitsille jäätyään yksin. Se johti ylivoimaisesti ja olisi ravilla voittanut lähdön. Tosi lapsellinen vielä, vaikka ikää jo onkin. Jos vaihde pysyy silmässä perille asti, pystyy ruuna pärjäämään.

L7/1 MAGNAT: Lähtöpaikka ei ole hitaahkolle avaajalle paras mahdollinen. Viimeksi ajaessani ruuna Vermossa se tuli hyvin loppua. Seinäjoella hevonen ei ehkä ollut ihan yhtä terävä. Ylikova matkavauhti olisi meille plussaa.

L8/6 DISON WORLD: Tamma oli hyvä tauolta Teivossa. Jouduin loppukurvissa pakittelemaan ulos ja vapaata väylää tuli turhan myöhään. Hevonen kiri sitten kyllä tosi kovaa maaliin. Se tarvitsee suht nätin reissun, mutta sellaisen jälkeen löytyy 200-300 metrin vauhdikas pätkä.

Ivar Holmlund

L4/4 BORGMESTER: Ruuna kävi Porissa vähän kierroksilla. Laukka tuli jo ennen auton irtoamista. Muuten hevonen on harjoituksissa tuntunut yhä aika samanlaiselta kuin jo pidempään. Jos se käyttäytyy startissa kunnolla, pitäisi ruunan pärjätä. Mitään takeita tuosta ei voi kuitenkaan antaa.