Keskiviikon Toto65-ravit
15.11.2017
18:00

Keskiviikon Toto65-ravit

Lähdöt 15.11.2017

Käsiohjelman näköispainos

15.11.2017 Vermo

Selaa julkaisua


  Keskiviikon Toto65-ravit 15.11.2017  
 

Vihjeet

POISJÄÄNNIT teksti-tv:stä ja Heppa järjestelmästä.

TOTO65-VARMAVALINTA

Toto65-systeemien tukipilariksi kohoaa Tammatähden selkeänä suosikkina starttaava keskeltä rataa matkaan kiihdyttävä numero 5 BOSSES LILY. Edellisessä Vermon startissa Antti Teivaisen suojatti voitti Tammatähden aika lailla näytöstyyliin johtavan rinnalta ja oli sitten viimeksi Porissa St.Legerissä Venicen jälkeen todella hyvä kakkonen. Teivaisen ei ole pakko tälläkään kerralla päästä Bosses Lilyn kanssa keulaan mutta toisaalta monelle haastajista suosikin selkä varmastikin kelpaisi. Tarvittaessa suosikki jyrää ykköseksi johtavan rinnaltakin.

TOTO65-VIHJESYSTEEMIT

T65-1: 2,6,1,8 + 4 (7,5)
T65-2: 4,10,3,2 + 8,9,1,13,16,11 (7,5)
T65-3: 5 (1,4)
T65-4: 4,15 + 10,9 (3,7)
T65-5: 2,8 (10,9)
T65-6: 11,4,9 (10,8)

Pieni systeemi 192 riviä, hinta 19,2 euroa.
Suuri systeemi 1200 riviä, hinta 120 euroa.

Toto65-pelijakauma teksti-tv:stä.

ABC-RANKINGIT JA ANALYYSIT

Lähtö 1.

RANKING
A) 5-1-8-7
B) 11-6-9-10-3-2-13-4-14-12
STONECAPES QUANTUM -EL CRISTO - SLUMDOG - LET'S GET LOUD

Ravien avauslähdössä 1 STONECAPES QUANTUM kipuaa vahvan välistartin myötä rankingin kärkeen. Juhani Tapanin suojatti kiri tuossa Lahden kisassa johtavan takaa varmaan voittoon. Startti vei hevosta vielä varmasti eteenpäin ja siltä on lupa odottaa tässä vahvaa suoritusta. Ykköshaastajaksi nostamme numeron 5 EL CRISTO. Forssassa ruuna juoksi ensimmäisen kaarteen laukkansa jälkeen 2. sisällä ja oli sitten lopulta hyvä kakkonen. Risto Väreen nyt rattailleen saava ruuna on pystyvän oloinen aloittelija ja uskomme sen taistelevan suoraan tauoltakin voitosta. 8 SLUMDOG esitti viimeksi hyvän reissun päätteeksi kelpo lopetuksen. Alla oli pitkä tauko ja startti vei Reijo Joensuun valmennettavaa varmasti eteenpäin. Nyt tiedossa on hyvä reissu sisäradalla kärjen tuntumassa, minkä päätteeksi Pertti Puikkosen ajokki pystynee taistelemaan kärkipään sijoituksista. 7 LET'S GET LOUD kehittyy starttien myötä ja on mahdollinen totohevonen. Ari Moilanen istuu tällä kerralla ruunan rattaille.

Lähtö 2.

RANKING
A) 8-6-12-1
B) 13-7-11-5-10-14-4-2-3-9
VERA JII - TÄHTIARI - VIIPURIINA - SALLI SORJONEN

Toisessa lähdössä neljä valjakkoa nostetaan A-ryhmään. Haastavassa lähdössä voittajan löytyminen B-ryhmän puolelta ei olisi kuitenkaan yllätys. Nostetaan 8 VERA JII rankingin kärkeen. Timo Tuomisen valmennettava juoksi viimeksi Kouvolassa lähtölaukkansa jälkeen 2. sisällä, mistä se nousi viimeisellä takasuoralla johtavan rinnalle ja puristi sitten hyvin perille. Tamma on tehnyt Antti Teivaisen ajamana hyviä juoksuja ja kamppailee sopivassa porukassa kärkisijoista. Varsin ravivarmalta vaikuttava 6 TÄHTIARI pudotti Turussa 2. ulkoa viimeisellä takasuoralla 3. sisälle ja punnersi sitten totoon. Joni-Petteri Irrin ajokki kilpailee tasaisen varmassa kunnossa ja pystyy tässä tehtävässä osallistumaan kärkikamppailuun. 12 VIIPURIINA teki Lahdessa lähtölaukan jälkeen ihan kelpo esityksen. Kari Venäläinen jatkaa tamman rattailla. 1 SALLI SOPRJONEN otti uransa avauksessa Killerillä raskaissa olosuhteissa varman keulavoiton, vaikka laukkasi etusuoralla. Teemu Okkolinin ajokki avaa taas johtoon ja taistelee voitosta. Ennätyksessä on rutkasti ilmaa.

Lähtö 3.

RANKING
A) 2-4-6-3
B) 11-8-12-7-1-5-9-10
EXPECTALOT - ALBINO BRAVE - CAPTAIN STARDUST - EMPTYBROOK

Kolmannessa lähdössä neljä valjakkoa saa paikan A-ryhmästä. Rankingin kärkeen kipuava numero 2 EXPECTALOT kiersi viimeksi Vermossa 5. sisältä päätöspuolikkaan alussa 3. sisälle, nousi ulos loppusuoralla ja lopetti asiallisesti. Jukka Torvisen ajokki on hyvältä paikaltaan tuore startti kropassa lähdön kuumimpia pelihevosia. 4 ALBINO BRAVE pilasi viimeksi laukkaan ensimmäisellä takasuoralla. Tapio perttusen ajokki on hieman epävarma, mutta pystyvä menijä. Ravilla se avaa kovaa ja saa asemat kärkiporukasta. 6 CAPTAIN STARDUST avasi viimeksi keulaan, lisäsi vauhtia kolmannella puolikkaalla ja oli hyvä kakkonen. Ville Tonttilan ajokki näyttelee varmasti myös jonkinlaista roolia kiihdytyksessä hakiessaan hyviä asemia kärkiryhmästä. 3 EMPTYBROOK hyökkäsi puolestaan Lappeessa 4. ulkoa viimeisellä takasuoralla ja kiri hyvin. Myös Petteri Kivelän ajokki kamppailee nykyvireessä lähdön kärkisijoista.

Lähtö 4 | Toto65-1

RANKING
A) 2-6-1-8
B) 4-7-5-3 C) 9
ZEUS KEMP - DREAMBOW - JOE DI MAGGIO - LAURILA’S DENETHOR

Toto65-kierroksen avauskohteessa suosikkina starttaava pitkään kanuunavireessä kilpaillut 2 ZEUS KEMP epäonnistui viimeksi täällä Vermossa. Se juoksi tuossa startissa toista rataa ilman vetoapua, mutta kadotti sitten viimeisellä takasuoralla ravinsa. Kyseessä oli varmastikin vain työtapaturma ja loistopaikalta Christa Packalenin suojatilta on lupa odottaa hyvin sopivalla keskipitkällä matkalla kovaa esitystä. Iikka Nurmonen lataa varmastikin numerolla 6 DREAMBOW keskeltä rataa kovat piipussa kiihdytykseen. Riina Rekilän valmennettava on suosikkimme keulapaikalle pääsemisen suhteen. Kyvykäs 1 JOE DI MAGGIO palaa tauolta ja debytoi samalla Hannu Laakkosen valmennuksesta. Esitystä seurataan luonnollisesti suurella mielenkiinnolla. Lämmitys antaa lisäinfoa päivän vireestä. Valmentajan odotukset ovat startin alla varovaisen positiivisia, vaikka ensimmäistä starttia ei olekaan tarkoitus ajaa ”hampaat irvessä”. 8 LAURILA’S DENETHOR jatkaa todella kovassa vireessä. Viimeksi se voitti varmoin ottein Star Martinin laukan jälkeen. Santtu Raitala saattaa hyvinkin tavoitella paikkaa johtavan rinnalla. 4 ELLIOT BOKO on tauluaan parempi. Hyvältä lähtöpaikalta Rurik Kjötarin valmennettava pystyy kovasta vastuksesta huolimatta paljoon.

Lähtö 5 | Toto65-2

RANKING
A) 4-10-3-2
B) 8-9-1-13-16-11-7-5-15-6-12
MORISON - MENO-PERJANTAI - VIETÄVÄN PATRUKKA - SANVIRI

Toisessa Toto65-kohteessa 4 MORISON kipuaa rankingin kärkeen. Siru Juutisen valmennettava kilpailee tällä hetkellä todella vahvassa kunnossa. Viimeksi Vermossa Juha Utalan ajokki osoitti pystyvänsä tekemään itsekin juoksuaan. Tuossa startissa Morison eteni 1. kaarteessa ulkoradoilta johtavan rinnalle, mistä se tsemppasi lopulta rehdisti perille saakka. Ruuna on pystynyt voittamaankin kuolemanpaikalta ja mikäli ravi vain maistuu, on Morison juoksulla kuin juoksulla tiukasti kiinni ykkösrahoissa. Aivan taulun veroisesta ravikoneesta ei kuitenkaan ole kyse, joten haastajat eivät ole vailla mahdollisuutta. Suosikin kaveriksi A-ryhmään kipuavat Kouvolassa keulasta voittanut numero 10 MENO-PERJANTAI, tasaisen varmassa kunnossa kilpaileva 3 VIETÄVÄN PATUKKA ja nousukuntoiselta vaikuttava 2 SANVIRI. Suosikin takana on kuitenkin todella tasaista ja voittaja voi löytyä syvältäkin B-ryhmän syövereistä.

Lähtö 6 | Toto65-3, Toto4-1

RANKING
A) 5
B) 1-4-2-7-3-6-9-8
BOSSES LILY - DIONE SISU - TWIGS VOICI - SYLVIE DE VIE

Kolmantena Toto65-kohteena toimivassa ja samalla illan Toto4-kierroksen käynnistävässä Tammatähdessä keskeltä rataa kiihdyttävä 5 BOSSES LILY starttaa matkaan selkeänä suosikkina. Edellisessä Vermon startissa Antti Teivaisen suojatti voitti Tammatähden aika lailla näytöstyyliin johtavan rinnalta ja oli sitten viimeksi Porissa St.Legerissä Venicen jälkeen todella hyvä kakkonen. Teivaisen ei ole pakko tälläkään kerralla päästä Bosses Lilyn kanssa keulaan mutta toisaalta monelle haastajista suosikin selkä varmastikin kelpaisi. Ensimmäiset keulat napannee sisäradalta starttaava B-ryhmän käynnistävä 1 DIONNE SISU. Aika näyttää, luopuuko Tomi Haapio keulapaikasta muille kuin Bosses Lilylle. 2 SYLVIE DE VIE palaa muutaman kuukauden tauolta. Tapio Perttusen valmennettava pystynee kuitenkin heti hyvään suoritukseen. Santtu Raitalan rattailleen saava 4 TWIGS VOICI ja ulkona olevasta lähtöpaikasta kärsivä 7 FIRE SPRUCE taistelevat onnistuneilla juoksuilla totosijoista.

Lähtö 7 | Toto65-4, Toto4-2, Troikka

RANKING
A) 4-15
B) 10-9-3-7-11-16-14-5 C) 1-6-12-13-2
GUIDO DI QUATTRO - MAS ARISTOCRAT - CALLELA EVEREST - CROSSOVER

Neljäntenä Toto65-kohteena sekä samalla ravien ensimmäisenä troikkalähtönä toimivassa Teräsmiesliigassa 4 GUIDO DI QUATTRO nousee lauantain todella vahvan välistartin myötä rankingin kärkeen. Viime keskiviikkona Markku Niemisen valmennettava runttasi varmaan voittoon johtavan rinnalta ja lauantaina Toto76-raveissa ruuna taivalsi jälleen toista rataa ilman vetoapua. Viimeisellä takasuoralla Antti Teivainen kannusti sitten ajokkinsa keulaan, minkä jälkeen Guido Di Quattro jatkoi varmaan voittoon. Mikäli Teivainen pääsee tässä etenemään ajokkinsa kanssa tiukimman kiihdytyksen jälkeen keulaan, on siitä varmasti vaikeaa tulla ohi. Toinen kova eli 15 MAS ARISTOCRAT on haastavalla lähtöpaikalla. Kyllä takavoltin takarivin paikka aika monelta hevoselta kaventaisi Vermossa voittosaumat olemattomiin, Mas Aristocrat on kuitenkin osoittanut olevansa selkeästi keskimääräistä lahjakkaampi menijä. Kauden kahdeksan starttia ovat tuottaneet seitsemän kaksarisijaa (4-3-0) ja yli kymppitonnin tilin. Vaikka voittoputki viimeksi täällä Vermossa katkesikin, ei Anne Kankaan valmennettavan esityksessä ollut mitään moitittavaa. Keulassa juossut Her Royal Highness ei vain yksinkertaisesti ollut ohitettavissa. Näistä asemista tiedossa on kierrettävää mutta juostava kolmen kierroksen matka sopii vahvalle tammalle varmastikin erittäin hyvin. Paalun 3 COMPLETER ja 7 WINTAGE GENTLEMAN lienevät paalun nopeimmat avaavat.

Lähtö 8 | Toto65-5, Toto4-3, Päivän Duo-1

RANKING
A) 2-8
B) 10-9-5-3-7-6-1-4
YATO'S RED FLASH - GRAINFIELD ADELE - HOCUSPOCUS AVENGER - KUKAMUUMUKA

Viidennessä Toto65-kohteessa ja samalla Päivän Duon käynnistävässä koitoksessa kolmivuotiaat tammat ottavat mittaa toisistaan. Kaksi kovinta valjakkoa tuntuvat erottuvan edukseen muusta porukasta. Tarjotaan rankingin kärkipaikka pitkän harkinnan jälkeen numerolle 2 YATO’S RED FLASH. Niina Sinisalon valmennettava on ollut pienen tauon jälkeen juoksemissa kolmessa startissa todella hyvä ja kuntokäyrä taitaa tasaisen starttirytmin myötä osoittaa vielä yläviistoon. Anssi Nurmisen ajokki vaikuttaa hieman tasaiselta avaajalta mutta silti suosikilla lienee saumat päästä etenemään keulaan. Kyvyiltään lähdön ykkönen lienee kuitenkin 8 GRAINFIELD ADELE. Tapio Mäki-Tulokkaan valmennettava on haastavalla lähtöpaikalla ja lisäksi se pilasi ennen huoltotaukoa kahdesti laukkoihin. Lahden välistartin perusteella kaikki on taas kunnossa ja Tapio Mäki-Tulokas oli kommenteissaankin positiivisella linjalla. Lahdessa Grainfield Adele hyökkäsi 2. kaarteessa 3. ulkoa ja eteni sitten etusuoralla keulaan. Voitto irtosi lopulta väljään tyyliin. Mikäli Grainfield Adele keskittyy itse asiaan ja suorittaa kykyjensä mukaisesti, se pystyy voittamaan raskaallakin reissulla. Suosikkien takana on tasaista.

Lähtö 9 | Toto65-6, Toto4-4, Päivän Duo-2, Troikka

RANKING
A) 11-4-9
B) 10-8-3-6-5-1-7-2-12
EL DIRTYMAN - COOL CONCLUSION - ELBERT SCHERMER - MOONLIGHT STORM

Toto65- ja Toto4-kierrokset päättävässä ja samalla illan toisena troikkalähtönä toimivassa koitoksessa haastavasta lähtöpaikasta huolimatta 11 EL DIRTYMAN kipuaa itseoikeutettuna suosikkina rankingin kärkipaikalle. Vaikka Vermossa näistä asemista voittaminen ei helppoa olekaan, punnertaa kanuunavireessä jatkava Elina Laakkosen valmennettava mukaan voittotaistoon. Ruuna kilpailee jopa tauluaan kovemmassa iskussa, vaikka tappioitakin on tullut, on El Dirtyman tehnyt poikkeuksetta todella kovia esityksiä. Tarvittaessa Iikka Nurmonen voi ajaa hyvissä ajoin eteenpäin ja reissuttaa ajokkinsa johtavan rinnalle. Mikäli ykköshaastaja 4 COOL CONCLUSION pääsisi etenemään keulaan, se pystyisi varmasti heittämään suosikille kovan haasteen. Uskomme kuitenkin Reijo Tauriaisen kaavailevan numerolla 3 THELMA ZET keulajuoksua. Tapio Perttusen valmennuksessa tasoaan nostanut 9 ELBERT SCHERMER taistelee myös juoksun onnistuessa kärkisijoista.

TOTO4-VIHJESYSTEEMIT

T4-1: 5 (1,4)
T4-2: 4,15 + 10,9,3,7,11,16,14,5 (8,1)
T4-3: 2,8 (10,9)
T4-4: 11,4,9 (10,8)

Pieni systeemi 12 riviä, panos 1 euro, hinta 12 euroa.
Suuri systeemi 60 riviä, panos 0,2 euroa, hinta 12 euroa.

PÄIVÄN DUO

2,8
11,4,9

Yhteensä 6 yhdistelmää.

TROIKKA LÄHTÖ 7

4
3,7,9,10,15
3,7,9,10,15

Yhteensä 20 yhdistelmää, hinta 10 euroa.

TROIKKA LÄHTÖ 9

4,9,11
4,9,11
4,8,9,10,11

Yhteensä 18 yhdistelmää, hinta 9 euroa.

OHJASTAJA- JA VALMENTAJAKOMMENTIT

Petri Salmela

L4/5 EBU B.BOKO: Forssassa ruuna teki aivan vahvan juoksun. Kahdesta viimeisestä sekä Jomppe, että Ohlsson manasivat lähdön jälkeen ajosuorituksiaan. Kummankin mielestä ruuna kilpailee sijoituksiaan paremmassa iskussa. Viimeksi hevonen ei saanut koskaan tilaa. Se tuli pussissa pullaten suosikin selässä maaliin. Jos puolikas jäljellä valjakko olisi käännellyt vapaalle, olisi ruuna luultavasti voittanut tuon kisan. Ihan se voisi olla huomioitava tässäkin lähdössä, jos vire jatkuu vastaavana.

L6/5 DIONNE SISU: Tamma jatkaa edelleen hyvässä kunnossa. Suomen lähdöissä se on mennyt mukavasti. Solvallassa oli avoin tammalähtö. Hevonen riittää kyllä sellaisissakin korkealle. Tilaa 4. sisältä tuli vasta 150 jäljellä. Hiukan aiemmin vapaata saadessaan hevonen olisi ollut toinen maalissa. Tamma on saanut vähän lisää kovuutta, mutta kyllä se silti jonkinlaisen juoksun vaatii. Lähtönopeudesta ykkösradalta on hieman hankala sanoa. Onhan siinä ulkopuolella tosi kovia avaajia. On tämä ennenkin pärjännyt näitä vastaan ja voi se olla Vermossa aika kärjessäkin.

Tapio Mäki-Tulokas

L4/7 FAKIR VICTORY: Kaiken pitäisi olla hevosella ennallaan. Lähtöpaikka on kurja. Hitaalla avaajalla on otettava alussa kiinni. Toivotaan reipasta matkavauhtia. Tuo avaisi meillekin jonkunlaisia mahdollisuuksia. Vastus on tasokas ja jo sijat 3-4 tyydyttäisi tällä kertaa. Matka passaa ruunalle hyvin.

L8/8 GRAINFIELD ACE: Hevosta vähän hoidettiin ennen Lahden starttia ja siinä tuli vähän taukoa. Alla oli pari laukkaa ja tamma oli oikeaohjainen. Se voitti Lahdessa helposti ja varmalla tavalla. Lähtöpaikka on ikävä tälläkin. Mika päättää rattailla taktiikan. Viime torstain kisa vei varmasti hevosta eteenpäin. Juoksun yhtään onnistuessa odotan tammaa kärkitaistoon. Kehityskykyinen varsa, jos se vain keskittyy oleelliseen.

Iikka Nurmonen

L4/6 DREAMBOW: Hevonen on ollut hyvä molempiin tauon jälkeisiin startteihin uudelta valmentajalta käsin. Mennee se matkankin. Ihan hyvät odotukset on. Jos juoksu onnistuu, voi hevonen pärjätäkin.

L9/11 EL DIRTYMAN: Taas on sattunut huono lähtöpaikka. Juoksunkulku ratkaisee paljon, pystyykö näistä asetelmista menestymään. Siinä on vähän starttiväliäkin. Joulukuussa on tulossa hyväpalkintoisia kisoja ja ruuna saa tästä lähdön alle kohti niitä.

Juha Utala

L3/2 EXPECTALOT: Ihan asiallinen aloittelija. Se oli heti ekaan starttiin Vermossa yllättävänkin hyvä. Seuraavaan tuli laukka voltin kakkoselta. Lahden välistartin ruuna voitti johtavan rinnalta. Se riittää kyllä vielä näissä lähdöissä.

L4/2 ZEUS KEMP: Pikku tauot ei merkkaa tälle suuria. Lähtöpaikka on mainio. Oikeastaan paras mahdollinen. Ruuna pystyy taistelemaan kärkisijoista.

L5/4 MORISON: Ruuna kilpailee ok kunnossa. Se ei ole kaikkein nopein ekoilla askelilla ja tuon myötä juoksuista tulee välillä haastavia. Hevonen pystyy kyllä olemaan tässäkin ihan kärjessä. Varsinkin kun kohti talvea vauhdit vähän hiljenevät. Jopa voittosauma.

L5/12 TOSI-TONNI: Lahdessa oli rata 12 ja matkattiin hännillä. Tekemistä on tässäkin ja rahasija olisi jo hyvä saavutus.

L6/7 FIRE SPRUCE: Jäätiin viimeksi väsyvän taakse. Siinä mentiin alku ja loppu kovaa. Lähtöpaikka on vähän ulkona. Sopivalla reissulla tamma pystyy olemaan toton tuntumassa.

Ari Moilanen

L4/3 ZATOPEK HOSS: Ruuna vaatinee lisää startteja ollakseen aivan parhaimmillaan. Jos vain terveyttä riittää, tulee tämä jossain vielä pärjäämäänkin.

L4/4 ELLIOT BOKO: Hevonen oli kertaalleen poissa tässä välissä. Sillä on ollut tosi surkeita lähtöpaikkoja. Taulu on päässyt paljon kehnompaan malliin, kuin mitä ruunan kunto mahdollistaisi. Jos tuosta saadaan jonkinlainen juoksu, näkisin hyvät saumat kärkipäähän.

L7/9 CROSSOVER: Matka sopii hyvin, mutta lähetystavasta en osaa varmasti sanoa. Auton takaa ruuna on lähtenyt nätisti, mutta voltin kakkonen saattaa tuoda omat ongelmansa.

L9/12 ARNOLD HALM: Viimeksi ajaessani ruunaa saatiin suojaisa selkäreissu. Rata 12 hankaloittaa paljon. Tämä ei ole tyypiltään mikään kiertelijä. Rahasija on sopiva tavoite näistä asetelmista.

Ville Tonttila

L1/2 BARTHOLOMEW: Ihan hyvä kuva minulla on hevosesta. Se meni koelähdössä helposti tuota vauhtia. Ehkä 2-3 sekuntia ruuna pystyy tuosta ajasta parantamaan. Olen ajanut sillä myös harjoitusraveissa, minkä perusteella uskoisin hevosen selvittävän voltin kakkosradan. Aika toimivan oloinen tapaus.

L1/11 ALL MY LOVING: Tamma oli hankala ajettava. Se painoi kovasti ohjille ja oli turhankin innokas. Vauhtia kyllä löytyy. Ilmeisesti tähän lähtöön tehdään varustemuutoksia.

L3/6 CAPTAIN STARDUST: Tehtävä kovenee. Tiukkaa voi olla pärjätä ihan kärkeen. Lahden voittostartissa oltiin alkumatka johtavan rinnalla. Ori painui takasuoralla keulaan ja piti sitten niukkaan voittoon. Tämä on vähän laiska menemään. Aivan hyvä esitys kuitenkin.

L9/1 WILD COLTSIN: Ruuna meni Kouvolassa peitsille loppukaarteessa ja laukka tuli. Toton tuntumaan se olisi ravilla sijoittunut. Hevonen pääsee aika hyvin liikkeelle. Ykkösrata on ihan ok paikka.

Hannu Laakkonen

L4/1 JOE DI MAGGIO: Hevonen on ollut meillä syyskuun alusta. Hyvin se on mennyt treeneissä ja mukavin miettein lähdetään kisaan. Ykkösrata ei ole kaikkein paras paikka tälle. Ori ei ole kaikista nopein avaaja. Toisaalta tuosta saanee ainakin sopivan reissun näin tauolta paluuseen. Ei tarvitse heti ajaa ihan hampaat irvessä. Lähtö on aika tasokas, mutta ei tämäkään huono ole.