Lounasravit
08.12.2017
12:00

Lounasravit

Lähdöt 8.12.2017


  Lounasravit 08.12.2017  
 

Vihjeet

POISJÄÄNNIT teksti-tv:stä ja Heppa-järjestelmästä.

TOTO4-VARMAVALINTA

Toto4-systeemiemme tukipilariksi valitsemme päätöskohteen selkeänä suosikkina matkaan starttaavan numeron 8 DADDY BOY. Tom Erikssonin valmennettava on tehnyt uransa kaikissa starteissa kelpo suoritukset ja siltä on tässä sopivassa porukassa lupa odottaa menestystä. Viimeksi ruuna kiersi täällä Vermossa päätöspuolikkaan alussa 2. ulkoa johtavan rinnalle mistä se puristi rehdisti kakkoseksi. Lähtöpaikka parani poisjääntien myötä ja hyvin uransa aloittanut Hannu Torvisen ajokki on lähellä voittoa.

TOTO4-VIHJESYSTEEMIT

T4-1: 1,2,5 + 6,4,7
T4-2: 3,4,2 + 5,7 (1,8)
T4-3: 5,7,1 + 8,3 (2,4)
T4-4: 8 (1,7)

Pieni systeemi 27 riviä, hinta 5,4 euroa.
Suuri systeemi 150 riviä, hinta 30 euroa.

ABC-RANKINGIT JA ANALYYSIT

Lähtö 1.

RANKING
A) 4-2
B) 3-1-6-5-8
MUSCLEMAN - CASHROLL - PASTOR PEACE - ELLIEDELL

Lounasravien avauslähdössä suosikkikaksikko erottuu edukseen muusta porukasta. Suosikkinamme matkaan starttaa numero 4 MUSCLEMAN. Viimeksi ruuna eteni ensimmäisen kaarteen laukkansa jälkeen toisessa kaarteessa 4. ulos, mistä se hyökkäsi viimeisellä takasuoralla ja kiri hyvin maaliin. Pekka Korven ajokki on pystyvä aloittelija ja se taistelee sopivassa tehtävässä tiukasti uran avausvoitosta. Lähes yhtäläiset voittosaumat omaava 2 CASHROLL hyökkäsi syyskuussa Jokimaalla 2. ulkoa loppukaarteessa ja kiri hyvin. Tuomas Korvenojan ajokki palaa nyt tauolta ja on mielenkiintoinen seurattava. Voitosta nähtäneen tiukka matsi. B-ryhmän käynnistävä 3 PASTOR PEACE pilasi Teivossa laukkoihin ensimmäisessä ja viimeisessä kaarteessa. Hannu Torvisen ajokki on saanut hyvän lähtöpaikan ja osallistuu ravilla tototaistoon.

Lähtö 2. | Toto4-1

RANKING
A) 1-2-5
B) 6-4-7
ASTRODOME - BWT LOVESTORY - ARROWSRAIN - TREASURE DUST

Toto4-kierroksen avauskohteessa puolet viivalla olevista valjakoista huomioidaan A-ryhmässä ja sen myötä myös kapeammalla vihjekuitilla. Suosikkinamme starttaava 1 ASTRODOME ei päässyt viimeksi Vermossa tulemaan kirivaiheessa sujuvasti 3. sisältä. Ykkösrata ei ole tälläkään kerralla toivepaikka mutta pienessä lähdössä se tuskin myöskään tuottaa Pekka Korven ajokille ylitsepääsemättömiä ongelmia. Vierestä matkaan kiihdyttävä 2 BWT LOVESTORY pudotti Jokimaalla 2. ulkoa loppukaarteessa 3. sisälle ja punnersi tasaisesti. Mika Forssin ajokki avaa hyvin ja tavoittelee varmastikin keulajuoksua. 5 ARROWSRAIN pilasi keskiviikkona laukkaan ensimmäisessä kaarteessa. Muuten Hannu Torvisen ajokki on tehnyt hyviä esityksiä ja on ravilla kärkihevosia. B-ryhmän käynnistävä 6 TREASURE DUST aloittaa Minna Moilasen valmennuksesta käsin ja on mielenkiintoinen seurattava.

Lähtö 3. | Toto4-2

RANKING
A) 3-4-2
B) 5-7-1-8-6
GHIOTTI - EASY BIRDLAND - HOPE'S LEGACY - GO GO PEZZO

Toisessa kohteessa rankingin kärkeen kipuava numero 3 GHIOTTI vastasi viimeksi Forssassa keulasta varmaan tyyliin uran avausvoittoon. Hannu Torvisen ajokki pääsee hyviin asemiin ja kamppailee tässäkin tehtävässä tiukasti ykkösrahoista. 4 EASY BIRDLAND eteni Forssassa keulaan loppukaarteessa ja voitti sitten varmasti. Vastaavalla tasolla suorittaessaan Tapani Jauholan ajokki on sopivassa porukassa taas kärkihevosia. 2 HOPE'S LEGACY saa myös paikan A-ryhmästä. Se nousi keskiviikkona 5. sisältä ulos loppukaarteessa ja lopetti tasaisesti. Tuore startti kropassaan Henry Hietalan ajokki tuskin ainakaan heikentää ja tuossa alla olevassa startissa nähty taso riittää tässä kyllä pitkälle. B-ryhmän käynnistävä numero 5 GO GO PEZZO parantaa starttien myötä ja on mahdollinen totohevonen.

Lähtö 4. | Toto4-3, Päivän Duo-1

RANKING
A) 5-7-1
B) 8-3-2-4-6
ELEGANT PRAYER - WILDS CELEBRITY - BWT BRAVEHEART - COLD HARD LADY

Kolmannessa Toto4-kohteessa ja samalla Päivän Duon käynnistävässä koitoksessa suosikkina matkaan starttaa keskeltä rataa kiihdyttävä numero 5 ELEGANT PRAYER. Viimeksi Teivossa ori pudotti johtavan rinnalta loppukaarteessa 2. sisälle ja punnersi asiallisesti perille. Hannu Torvisen ajokki on kilpaillut jonkinlaisessa nousukunnossa mutta starttiväli on taas useampi viikko. Omalla tasollaan suorittaessaan Kari Vartiaisen valmennettava pystyy paljoon. Ykköshaastajaksi kipuava 7 WILDS CELEBRITY lopetti viimeksi asiallisesti 5. sisältä. Turun voittonsa ruuna otti keulasta. Pauli Taivola istuu tällä kerralla itse valmennettavansa rattaille. 1 BWT BRAVEHEART palailee pitkältä tauolta varsin maltillisten kommenttien saattelemana. Ari Moilasen ajokki on saanut kuitenkin hyvän lähtöpaikan ja on sopivassa tehtävässä heti huomion arvoinen. B-ryhmän käynnistävä numero 8 COLD HARD LADY punnersi Turussa asiallisesti johtavan rinnalta ja on juoksun onnistuessa mahdollinen.

Lähtö 5. | Toto4-4, Päivän Duo-2, Troikka

RANKING
A) 8
B) 1-7-4-2-6
DADDY BOY - PRIMEVAL SONIC - POWER LIGHT - LEEMARK'S DANIELLA

Toto4-kierroksen ja Päivän Duon sinetöivässä sekä lounasravien troikkalähtönä toimivassa koitoksessa selkeäksi suosikiksi kohoava 8 DADDY BOY saa luottamuksemme peleissä. Tom Erikssonin valmennettava on tehnyt uransa kaikissa starteissa kelpo suoritukset ja siltä on tässä sopivassa porukassa lupa odottaa menestystä. Viimeksi ruuna kiersi täällä Vermossa päätöspuolikkaan alussa 2. ulkoa johtavan rinnalle mistä se puristi rehdisti kakkoseksi. Lähtöpaikka parani poisjääntien myötä ja hyvin uransa aloittanut Hannu Torvisen ajokki on lähellä voittoa. Loistopaikalta starttaava 1 PRIMEVAL SONIC käynnistää haastajaporukan.

PÄIVÄN DUO

5,7,1
8

Yhteensä 3 yhdistelmää.

TROIKKA LÄHTÖ 5

8
1,2
1,2,4,6,7

Yhteensä 8 yhdistelmää, panos 2 euroa, hinta 16 euroa.

OHJASTAJA- JA VALMENTAJAKOMMENTIT

Hannu-Pekka Korpi

L1/4 MUSCLEMAN: Ruuna teki viimeksi ihan asiallisen esityksen laukan jälkeen. Ei ihan pöllömpi varsa. Epävarma kuitenkin. Jos hevonen ravaa, pitäisi sen vähän pärjätä.

L2/1 ASTRODOME: Ongelmia on ollut paljon. Jos niistä pikkuhiljaa päästäisiin yli. Tämä on ihan laadukas hevonen. Treenaamaan ei ole päästy tasaisesti ja harvakseltaan on kilpailtu. Vähän tasapaksu tamma oli tauolta. Kyllä sen pitäisi tässä lähdössä olla kolmen joukossa, jos ei jää pussiin.

L3/5 GO GO PEZZO: Hevonen näytti Lahdessa vielä aivan hyvältä puoli kierrosta ennen maalia aika kovassakin vauhdissa. Se kuitenkin kadotti raviaan loppukaarteessa ja laukka tuli maalisuoralla. Tamma saattaa tuon tehdä. Ihan kohtalainen se muuten oli viimeksi.

Kari Savolainen

L3/7 IKAROS JAM: Ruunalla oli vuohisluun murtuma ja tauosta tuli pitkä. Ihan positiivisesti se on mennyt harjoituksissa. Ravannut hyvin ja tuon suhteen hevosen pitäisi olla terve. Aivan kilpailukykyinen menijä. Pieni kysymysmerkki siitä, että tallissa on ollut virusta. Tältä otettiin verikokeet ja näillä näkymin ajetaan kilpaa. Koelähtö meni hyvin. Ilkka tykkäsi hevosen otteista. Sillä on ajettu nyt kaksi kertaa 1.21-vauhtia läpi.

L5/9 ROCKSOX SAVOY: Tällä on tauti päällä ja tamma joutuu jäämään pois.

Tom Eriksson

L5/8 DADDY BOY: Ei hevosen esityksiä voi moittiakaan. Vähän kokematon se on vielä. Juoksunkulut ei ole sujuneet parhaalla mahdollisella tavalla. Viimeksi ruuna hiukan puutui kovaan ekaan kierrokseen. Poisjäännit parantavat tässä asetelmia. Pääsee lähtemään sisempää. Tähän lähtöön kelpo menijä. Juoksun onnistuessa ruuna pystyy pärjäämään.

Niko Huuskola

L2/4 AHASVEROS: Olen enemmänkin puhelinvalmentaja tälle. Hevonen on isän hoteissa. Aivan hyvin se treenaa ja on ollut pirteä. Hevonen ruunattiin tauon aikana. Eka startti operaation jälkeen, eikä tuosta osaa varmaa sanoa. Mielenkiintoista nähdä. Kuskilla on takana muutama monté- ja jokunen kärrylähtö. Ei siis hirveästi kokemusta. Kurakeli ei ainakaan aiemmin ole ollut tälle paras olosuhde.

Kaisa Toivonen

L4/1 BWT BRAVEHEART: Tamma vähän loukkasi itseään kevään vikassa startissa Turussa. Se poti kesän jalkavammaansa ja sai olla pitkään laitumella. Pikkuhiljaa aloitetaan taas. Paljon on treenattu, mutta vain yksi reippaampi ratahiitti ajettu, 1.22-vauhtia läpi. Suht kevyillä valmisteluilla siis palataan. Ei hevonen silti aivan ulkona ole aika sopivan näköisessä lähdössä. Perusvarusteet.