Suuri Suomalainen Derby 2018
01.09.2018
14:00

Suuri Suomalainen Derby 2018

Käsiohjelman näköispainos

1.9.2018 Vermo

Selaa julkaisua


  Suuri Suomalainen Derby 2018 01.09.2018  
 

Vihjeet

POISJÄÄNNIT teksti-tv:stä ja Heppa-järjestelmästä.

TOTO76-VARMAVALINNAT

Toto76-systeemit rakennetaan kahden läpivarman varaan. Suomen Mestaruudessa selkeänä suosikkina starttaava 6 RANCH KELLY saa vahvan luottamuksemme. Anne Luttisen silmäterä on startannut tänä vuonna 18 kertaa voittaen noista kisoista puolet ja hankkien jo hurjat 242.730 euroa. Suur-Hollola-ajon voiton jälkeen timanttisen tamman kunto ei ole kadonnut mihinkään, päinvastoin. Mikkelissä voitto irtosi sopivassa tehtävässä näytöstyyliin, Solvallassa esitys oli juoksunkulku huomioiden kakkossijasta huolimatta aivan jäätävä eikä taso pudonnut lyhyestä starttivälistä ja reissaamisesta huolimatta Forssassakaan. Ylisanat ovat loppuneet jo ajat sitten kesken. Viivalla on muitakin todella kovia mutta vaikea on kuvitella edes itsekin hurjan kauden tehneen numeron 11 ATUPEM pystyvän näistä lähtökohdista Ranch Kellya kukistamaan. Hannu Torvisen ajokki ei ole alussa nopein mutta tarvittaessa Torvinen voi reissuttaa tamman jo matkalla johtavan rinnalle, mistä se sitten pystyy dominoimaan tapahtumia maaliin saakka. Suuren Suomalaisen Derbyn finaalissa liputamme vahvasti numeron 2 HACHIKO DE VELUWE puolesta. Kovasukuinen ruuna on antanut uransa alkupuolella erittäin vahvat näytöt osaamisestaan. Suoraan tauolta Solvallassa Hachiko De Veluwe oli heti hyvässä iskussa voittaen keulasta varmaan tapaan. Rättvikissä se joutui tekemään selkeästi enemmän töitä mutta lopulta voitto irtosi pääosin toista rataa matkaten kovalla täyden matkan ennätysajalla. Viimeksi täällä Vermossa esitys oli suorastaan mykistyttävä. Kiihdytyksessä tullut laukka pudotti Hachiko De Veluwen kauas taustalle ja monet varmasti uskoivat jo finaalipaikan karanneen Ari Moilasen ajokin ulottumattomiin. Hachiko De Veluwe oli kuitenkin asiasta eri mieltä ja ruuna pinkoi viimeiset 2200 metriä 11,8-kyytiä mistä vielä päätöspuolikkaan alle kymppiä. Lisäksi täytyy vielä todeta, että näissäkin kyydeissä meno oli helpon näköistä. Vakiokuski Jorma Kontio istuu suosikin rattaille ja karsintalähtöjen perusteella täytyy todeta, ettei Hachiko De Veluwe taida juoksemalla tätä lähtöä yksinkertaisesti hävitä. Neljännessä kohteessa 7 VÄLÄHDYS on keulapsyykkauksella kapeimman vihjesysteemin kolmas tukipilari.

TOTO76-VIHJESYSTEEMIT

T76-1: 10,3,7,6,9,5 (2,4)
T76-2: 3,12,13 + 6,7 (4,5)
T76-3: 6 (11,9)
T76-4: 7 + 4,1 (10,8)
T76-5: 1,3,8,12 + 4,9,10 (7,2)
T76-6: 2 (6,4)
T76-7: 8,9,4,2 (11,6)

Pieni systeemi 288 riviä, hinta 14,4 euroa.
Suuri systeemi 2520 riviä, hinta 126 euroa.

Toto65-pelijakauma teksti-tv:stä.

ABC-RANKINGIT JA ANALYYSIT

Lähtö 1.

RANKING
A) 3-8-9
B) 5-6-2-7-10-1-4
RUNONEITO - JUSSIN SOINTU - VILLIHEILI - VILLI-SIHKO

Ravien ensimmäisessä lähdössä tarjoamme kolmelle valjakolle paikan A-ryhmästä. Suosikkinamme matkaan starttaava numero 3 RUNONEITO oli torstaina Lahden välistartissa surkealta paikalta haastavan tehtävän edessä, eikä kärkisijoille ollut asiaa. Timo Tuomisen ajokki matkasi porukan hännillä, mistä se tuli lopulta ihan kelpo tyyliin sisään. Tuota edeltäneissä starteissa nousuvirettä osoittanut tamma on sopivassa porukassa hyvältä paikalta varmasti vaarallinen. 8 JUSSIN SOINTU avaa hyvin ja uskomme Hannu Torvisen panostavan alkuun. Edes keulaan pääseminen ei ole mahdotonta. Jouni Miettisen valmennettava on tehnyt taulussa näkyvissä totosijoissa ihan asialliset esitykset. 9 VILLIHEILI on epävarma mutta tällaiseen tehtävään taatusti riittävän kyvykäs menijä. Tasaisessa lähdössä voittaja saattaa löytyä syvältäkin B-ryhmän syövereistä. Sen käynnistävä 5 VILLI-SIHKO sai keskiviikkona tauon jälkeen startin kroppaansa. Se juoksi porukan hännillä, mistä sitten kierteli kohtalaisesti perille. Startti kropassa tamma varmasti parantaa.

Lähtö 2.

RANKING
A) 2-9-1
B) 10-5-4-6-3-8 C) 7
RAMBOLDO JET - VALENTIN LADAY - POR NIE ROCK -TARABUSO JET

Pronssidivisioonakarsinnassa 2 RAMBOLDO JET starttaa matkaan suosikkinamme. Vaikka alla oleva esitys Lahdessa jättikin rutkasti parannettavaa, uskomme Pekka Korven suojatin nostavan merkittävästi tasoaan tähän starttiin. Se ei todellakaan ole alussa kaikkein nopeimpia ja paikka valmiiksi toisella radalla suosii oriitta. Ramboldo Jet pystyy tekemään juoksuaan ja tarvittaessa sillä voi ajaa johtavan rinnalle. Hyvänä päivänään ori pystyy taistelemaan ykkösrahoista. 9 VALENTIN LADAY oli viimeksi Jokimaalla keulasta todella hyvä ja voitti varmasti. Nyt juoksuasemat Ramboldo Jetin takana tekevät Matias Salon valmennettavasta haastajan. 1 POR NIE ROCK jatkaa vahvassa iskussa. Keskiviikkona se teki 2. ulkoa kelpo kirin lähdössä, jonka Ricocone voitti johtavan rinnalta. Aika näyttää, kuinka juoksu lähtee sisäradalta sujumaan. B-ryhmän käynnistävä 10 TARABUSO JET rysäytti maanantaina Oulussa pienoisen totopommin kirimällä nappireissun päätteeksi voittoon. Kunnosta on siis vahva tuore näyttö. Santtu Raitala istuu tässä ruunan rattaille. 4 LORD IVAR tuntuu selkeästi hakevan vielä virettään.

Lähtö 3.| Päivän Duo-1

RANKING
A) 4-6
B) 3-1-2-12-8-10-9-11-7-5
METSÄRINTEEN VALTA - PELIPISTE - POIKOLAN NEITO – MAIKKIS

Ravien ensimmäisen Päivän Duon avauskohteessa nostamme kaksi valjakkoa hieman muiden yläpuolelle ja nämä valtaavat myös parhaan A-ryhmän. Rankingin kärkeen kipuava 4 METSÄRINTEEN VALTA avaa auton takaa kovaa ja uskomme tamman paiskaavan kiihdytyksessä keulaan. Vaikka Timo Tuovinen onkin viime aikoina hakenut suojatilleen selkäjuoksuja, uskomme valjakon tällä kerralla pitävän kiinni piikkipaikastaan. Viimeksi Lahdessa tamma teki laukan jälkeen kovan juoksun kulkien viimeiset 1500 metriä 25,6-vauhtia. Vahvassa vireessä kauden avausvoittoa hakeva 6 PELIPISTE kannattaa huomioida aikaisessa vaiheessa pelejä suunniteltaessa. Heli Kantonen-Heikkilän suojatti on tehnyt viime aikoina startista toiseen todella rehellisiä suorituksia ja ruuna todellakin ansaitsisi jo voiton. Edes paikka johtavan rinnalla ei ole este menestykselle. B-ryhmän käynnistävä 3 POIKOLAN NEITO teki molemmissa elokuun startissa hyvät esitykset. Silti Iikka Nurmosen suojatti joutuu tyytymään haastajan rooliin. 1 MAIKKIS oli välistartissa tasainen kiihdytyksessä tulleen laukan jälkeen. Asetelma suosii Pertti Puikkosen ajokkia, kunhan ravi vain maistuu.

Lähtö 4. | Päivän Duo-2

RANKING
A) 6-2-10-5-8-1
B) 7-9-3-4-12-11
MASCOT MATCH - EXPLOIDING BELLE - MR BIG STAR – SAPPHIRA

Neljännessä lähdössä puolet osallistujista rynnistää A-ryhmään ja ykkösrahoista nähtäneen tasainen matsi.
Niukka suosikkimme 6 MASCOT MATCH on voittanut puolet juoksemistaan starteista ja vaikka sarjan koventuvatkin, pystyy Tapio Perttusen valmennettava menestymään jatkossakin. 2 EXPLOIDING BELLE oli Killerillä Kasvattajakruunun alkuerässä hyvä kakkonen. Isto Kuisman valmennettava on hyvältä paikalta kuumimpia pelihevosia. 10 MR BIG STAR on ollut alla olevissa starteissa hyvä, eikä kuukauden starttivälistä kannata suuremmin huolestua. Tapio Mäki-Tulokkaan valmennettava pystyy takarivin lähtöpaikasta huolimatta taistelemaan kärkisijoista. Keskeltä rataa matkaan starttaava 5 SAPPHIRA kohtaa voittostartteja kovemman vastuksen. Aika näyttää, pystyykö Sirpa Tienhaaran valmennettava venymään entisestään. Vahvassa vireessä jatkava 8 CRAGGANMORE on haastavasta paikasta huolimatta vaarallinen. Jukka Torvisen ajokki pystyy kovaan suoritukseen töitä tehdenkin. 1 PLISETSKA BIRDLAND avaa hyvin ja se pystyy hyödyntämään lähtöpaikkansa. Selkäjuoksu lienee paras taktinen ratkaisu.

Lähtö 5. | Toto76-1

RANKING
A) 10-3-7-6-9-5
B) 2-4-1-8-12-11
HOTSHOT LUCA - CALLELA LISBETH - YPÄJÄ LOUVRE - BWT CAESAR

Toto76-kierroksen avauskohteena ravattavan Ragnar Moringin Muistoajon / Derby Consolationin suosikiksi kohoaa takarivin lähtöpaikasta huolimatta 10 HOTSHOT LUCA. Vahvan 3-vuotiskauden jälkeen useimmat asiantuntijat uskoivat Ari-Pekka Pakkasen valmennettavan lukeutuvan tänäkin vuonna ikäluokan pääkilpailun Derbyn kuumimpiin suosikkeihin mutta toisin kävi. Karsinnassa ori teki umpirehdin esityksen kierrettyään ensimmäisen kaarteen kolmatta ja edettyään sitten etusuoralla keulasta voittaneen Lovely Alexanderin rinnalle. Dödsistä ei ollut lopulta kuitenkaan nelossijaa parempaa tarjolla ja finaalipaikka jäi haaveeksi. Kunnossa ei ole kuitenkaan moittimista. Samassa lähdössä Hotshot Lucan takana juossut ja siitä lopussa ohi kirinyt 7 YPÄJÄ LOUVRE pystyy tekemään tarvittaessa itse juoksuaan. Toissakerralla se voitti aivan jäätävällä esityksellä johtavan rinnalta. 3 CALLELA LISBETH paransi karsinnassa paljon alla olleesta Jyväskylän esityksestä mutta ei kuitenkaan pystynyt keulajuoksulla ottamaan tarjolla ollutta finaalipaikkaa. Tiedossa lienee tälläkin kerralla keulajuoksu. 6 BWT CAESAR pilasi karsinnassa kirivaiheessa laukkaan. 9 WILLOW PRIDE ei pääse näistä asemista käyttämään kovaa lähtönopeuttaan. Voimat säästyvät kirivaiheeseen. 5 QUITE A BOY punnertaa myös mukaan A-ryhmään. Juoksun onnistuessa Tapio Perttusen ajokillakin on kelpo saumat osallistua voittomatsiin. Tasainen ja haastava koitos.

Lähtö 6. | Toto76-2

RANKING
A) 3-12-13-6-7
B) 4-5-8-9-1 C) 11-10-2
KIELAS - LARVAN HURMOS - SHEIKKI - HANSLANKARI

Toisena Toto76-kohteena ravattavassa Haastaja- v. Huippudivisioonakarsinnassa kuntonsa pienen suvantovaiheen jälkeen löytänyt 3 KIELAS kipuaa rankingin kärkeen. Viimeksi Forssassa Nyyti-Maria Timosen valmennettava hallitsi tapahtumia johtopaikalta varmaan tapaan. Ruuna pystyy hyvänä päivänään painelemaan täyden matkan keulasta tasaisen reipasta läpi, eivätkä kovat takamatkalaiset tule saamaan mitään ilmaiseksi. Rankingin seuraavat paikat valtaavat 12 LARVAN HURMOS ja 13 SHEIKKI ovat todella kovia hevosia mutta kyllä takamatkan takarivistä on haasteita tiedossa. Ero keulassa juoksevaan Kielakseen saattaa ensimmäisessä kaarteessa olla helposti yli 40 metriä eli alkuperäinen ero voi hyvinkin tuplaantua. Kaksikosta toinen tarjonnee toiselle vetoapua ulkoratojen kiertelyssä. Molemmilla on varsin tuore näyttö tämän hetkisestä kovasta iskukyvystä. 6 HANSLANKARI ja 7 TUURIN TOIVO ovat umpirehellisiä puurtajia, jotka tulevat kirinsä tälläkin kerralla matkaa mittaamatta loppuun saakka. Aika näyttää, riittääkö se voittomatsiin saakka nousemiseen.

Lähtö 7. | Toto76-3, Troikka

RANKING
A) 6
B) 11-9-4-8-10-5-3-1-7-12-2
RANCH KELLY - ATUPEM - JONESY - CALLELA LADYBOSS

Kolmantena Toto76-kohteena ravattavassa Suomen Mestaruudessa selkeänä suosikkina matkaan starttaa aivan järkyttävän kovaa kautta tekevä 6 RANCH KELLY. Anne Luttisen silmäterä on startannut tänä vuonna 18 kertaa voittaen noista kisoista puolet ja hankkien jo hurjat 242.730 euroa. Suur-Hollola-ajon voiton jälkeen timanttisen tamman kunto ei ole kadonnut mihinkään, päinvastoin. Mikkelissä voitto irtosi sopivassa tehtävässä näytöstyyliin, Solvallassa esitys oli juoksunkulku huomioiden kakkossijasta huolimatta aivan jäätävä eikä taso pudonnut lyhyestä starttivälistä ja reissaamisesta huolimatta Forssassakaan. Ylisanat ovat loppuneet jo ajat sitten kesken. Viivalla on muitakin todella kovia mutta vaikea on kuvitella edes itsekin hurjan kauden tehneen numeron 11 ATUPEM pystyvän näistä lähtökohdista Ranch Kellya kukistamaan. Hannu Torvisen ajokki ei ole alussa nopein mutta tarvittaessa Torvinen voi reissuttaa tamman jo matkalla johtavan rinnalle, mistä se sitten pystyy dominoimaan tapahtumia maaliin saakka. 9 JONESY saattaa saada oikeinkin makoisan selkäjuoksun, minkä päätteeksi maisema varmasti kirivaiheessa vaihtuu lennokkaasti. 4 CALLELA LADYBOSS saanee hyvät asemat kärkiporukasta. 10 EDWARD ALE oli todella hyvä Killerin keulavoitossa. Toki lähtöpaikka on haastava. 8 STILL LOVING YOU on tehnyt paluun parrasvaloihin ja Markku Niemisen suojatti hakee kolmatta peräkkäistä voittoa. Kunnossa ei ole moittimista mutta kasiradalta juoksu voi mennä raskaimman kautta.

Lähtö 8. | Toto76-4, Toto4-1

RANKING
A) 7
B) 4-1-10-8-5-9 C) 6-2-3-11
VÄLÄHDYS - POLARA - CAMRI - HULLUMIES

Neljäntenä Toto76-kohteena ravattavassa Tähtisprintterissä nähdään taatusti vauhdikas kiihdytys. Mikäli ulkoa starttaava 7 VÄLÄHDYS ravaa, taitaa ori paiskata kyselemättä ensimmäiseen kaarteeseen mentäessä keulaan. Rovaniemen Kunkkareissa kaksi ensimmäistä matkaa sujuivat Välähdykseltä erittäin hyvin mutta päätösmatkan päätöspuolikkaalla askel alkoi painamaan. Vaikka alla onkin kuukauden paussi, uskomme suosikin suorittavan omalla hyvällä tasollaan. Ville Korjus palaa itse suojattinsa rattaille. Ykköshaastajaksi kohoava 4 POLARA oli Ylivieskassa täysin omassa kastissaan oleva Ruunaruhtinas. Antti Tupamäki saattaa jäädä läpi kauden vahvaa työtä tehneen suojattinsa kanssa toiselle radalle ilman vetoapua. Sinänsä se ei ole este menestykselle, sillä Polara pystyy kyllä dödsistäkin taistelemaan ainakin kakkosrahoista. Kelpo esitykset Rovaniemellä tehnyt 1 CAMRI pyrkii sisäradalta torjumaan kiihdytyksessä ulkoa tulevaa uhkaa. Terho Rautiainen joutunee kuitenkin valmennettavansa kanssa tyytymään paikkaan johtavan takana. 10 HULLUMIES on tehnyt pitkän tauon jälkeen paluun huipulle. Seppo Sarkola saattaa saada suojattinsa kanssa kovien avaajien takaa yllättävänkin hyvät asemat. 8 KÖPPINEN on surkealta juoksupaikalta pitkälti juoksunkulun armoilla.

Lähtö 9. | Toto76-5, Toto4-2, Troikka

RANKING
A) 1-3-8-12
B) 4-9-10-7-2-5-6-11
CARLEMAN - LE GROS BILL - ULK DELLE SELVE - EXUBERANCE

Viidennessä Toto76-kohteessa nähtäneen tasainen taistelu ykkösrahojen kohtalosta. Tarjoamme neljälle valjakolle paikan A-ryhmästä mutta samaan hengenvetoon toteamme, ettei voittajan löytyminen B-ryhmän syövereistä tulisi lainkaan yllätyksenä. Rankingin kärkeen nostamme numeron 1 CARLEMAN. Totta kai sisäradan lähtöpaikka tuo tasaiselle avaajalle omat haasteet mukanaan mutta toisaalta epäonnistumisen riskiä ei ole perusteltua liioitellakaan. Mahdollisuuden saadessaan Emma Väreen valmennettava taistelee tiukasti voitosta. 3 LE GROS BILL ja 8 ULK DELLE SELVE panostanevat vahvasti kiihdytykseen. Ensin mainittu lienee lähdön todennäköisin keulahevonen. Ari Vianderin valmennettava ei ole hetkeen päässyt näin hyvälle lähtöpaikalle. 12 EXUBERANCE on niin kova tekijä, ettei Markus Dahlströmin valmennettavaa voi unohtaa piippuhyllyn lähtöpaikaltakaan. Kunnosta on tuoreet näytöt ja tarvittaessa Dahlström voi ajaa hyvissä ajoin eteenpäin johtavan rinnalle. Väkivahva 4 GOLDEN ELEVEN, alla olevasta tasapaksummasta sijoituksesta huolimatta huippukunnossa jatkava 9 SUN CAPITANO ja todella rehdisti viimeisissään suorittanut 10 CARLOS LA RENTA ovat myös potentiaalisia menestyjäkandidaatteja.

Lähtö 10. | Toto76-6, Toto4-3, Päivän Duo-1, Troikka

RANKING
A) 2
B) 6-4-5-7-11-3-9-1-8-10-12
HACHIKO DE VELUWE - CAMERON EVO - GLORIA WEB - LEXUS DREAM

Kuudentena Toto76-kohteena ravattavassa Suuren Suomalaisen Derbyn finaalissa selkeänä suosikkina matkaan starttaava 2 HACHIKO DE VELUWE valtaa yksin parhaan A-ryhmän. Kovasukuinen ruuna on antanut uransa alkupuolella erittäin vahvat näytöt osaamisestaan. Suoraan tauolta Solvallassa Hachiko De Veluwe oli heti hyvässä iskussa voittaen keulasta varmaan tapaan. Rättvikissä se joutui tekemään selkeästi enemmän töitä mutta lopulta voitto irtosi pääosin toista rataa matkaten kovalla täyden matkan ennätysajalla. Viimeksi täällä Vermossa esitys oli suorastaan mykistyttävä. Kiihdytyksessä tullut laukka pudotti Hachiko De Veluwen kauas taustalle ja monet varmasti uskoivat jo finaalipaikan karanneen Ari Moilasen ajokin ulottumattomiin. Hachiko De Veluwe oli kuitenkin asiasta eri mieltä ja ruuna pinkoi viimeiset 2200 metriä 11,8-kyytiä mistä vielä päätöspuolikkaan alle kymppiä. Lisäksi täytyy vielä todeta, että näissäkin kyydeissä meno oli helpon näköistä. Vakiokuski Jorma Kontio istuu suosikin rattaille ja karsintalähtöjen perusteella täytyy todeta, ettei Hachiko De Veluwe taida juoksemalla tätä lähtöä yksinkertaisesti hävitä. Haastajaporukan käynnistävä 6 CAMERON EVO oli karsinnassa todella hyvä, vaikka joutuikin tyytymään kakkosrahoihin. 4 GLORIA WEB ja 5 LEXUS DREAM ratkaissevat kiihdytyksessä ainakin ensimmäisen keulapaikan kohtalon. Mikäli Lexus Dream avaa keulaan, Moilanen tuskin ainakaan Gloria Webia eteensä laskee. 7 RUN FOR ROYALTY taistelee totosijoista, mikäli ravaa hieman paremmin, kuin karsintalähdössä. 11 BUILDER’S CAVIAR pystyy karsintalähdön tavoin kovaan esitykseen, vaikka asemat ovat tälläkin kerralla haastavat.

Lähtö 11. | Toto76-7, Toto4-4, Päivän Duo-2, Troikka

RANKING
A) 8-9-4-2
B) 11-6-7-3-1-12-10-5
CASH NO LIMIT - SNOWDON - WESTCOAST HUEY - NEWSPOINT

Toto76-kierroksen päättävässä Nousijadivisioonakarsinnassa numero 8 CASH NO LIMIT on eturivin uloimmasta lähtöradasta huolimatta lähdön itseoikeutettu suosikki. Viimeksi Antti Ojanperän valmennettava oli mukana Derbyn karsinnoissa, eikä suorituksessa ollut moitittavaa. Ojanperä käänteli ajokkinsa etusuoralla takapareista reissuun ja viimeisen takasuoran auetessa matka jatkui jo neljännelle radalle. Cash No Limit tuli viimeiset 700 metriä ulkoa kierrellen 12,9-kyytiä ja ruuna saa kyllä tuosta suorituksesta täysin puhtaat paperit. Jorma Kontio istuu tällä kerralla Cash No Limitin rattaille ja uskomme haastavasta lähtöpaikasta huolimatta suoraviivaiseen taktiikkaan. Eiköhän suosikin selkä kelpaa tässä lähdössä haastajille. Ykköshaastaja 9 SNOWDON ei ollut Turussa terävimmillään, vaikka voittikin. Mikäli Pops’ Sunrise olisi ravannut, olisi Maria Penttisen valmennettava joutunut tyytymään kakkosrahoihin. Tuore startti kropassa Snowdon varmasti terävöityy. Kovaa avaavat 4 WESTCOAST HUEY ja 2 NEWSPOINT saavat asemat kärkiporukasta. B-ryhmän käynnistävät 11 TAKE A BOW, 6 UBERTA JET ja 7 MUSCLEMAN ovat kaikki kuntonsa ja kykyjensä puolesta mahdollisia menestyjiä.

TOTO4-VIHJESYSTEEMIT
Lähdöt 8-11
T4-1: 7 + 4,1 (10,8)
T4-2: 1,3,8,12 + 4,9,10 (7,2)
T4-3: 2 (6,4)
T4-4: 8,9,4,2 (11,6)

Pieni systeemi 16 riviä, hinta 3,2 euroa.
Suuri systeemi 84 riviä, hinta 16,8 euroa.

PÄIVÄN DUO LÄHDÖT 3-4

6
6,2,10,5,8,1

Yhteensä 6 yhdistelmää.

PÄIVÄN DUO LÄHDÖT 10-11

2
8

Yhteensä 1 yhdistelmä.

TROIKKA LÄHTÖ 7

6
4,9,11
1,3,4,5,8,9,10,11

Yhteensä 21 yhdistelmää, hinta 10,5 euroa.

TROIKKA LÄHTÖ 9

1
3,8,12
2,3,4,7,8,9,10,12

Yhteensä 21 yhdistelmää, hinta 10,5 euroa.

TROIKKA LÄHTÖ 10

2
4,5,6,7,11
4,5,6,7,11

Yhteensä 20 yhdistelmää, hinta 10 euroa.

TROIKKA LÄHTÖ 11

8
2,4,9
1,2,3,4,6,7,9,11

Yhteensä 21 yhdistelmää, hinta 10,5 euroa.

OHJASTAJA- JA VALMENTAJAKOMMENTIT

Ari Moilanen

L2/1 POR NIE ROCK: Hevonen kilpailee hyvässä kunnossa. Ruuna ei ole kovin nopea avaaja. Jos se pääsee sisältä hyvin irti, kirii se kovaa maaliin.

L3/8 MYLVERIN MUISTO: Ori jäi viimeksi täysissä voimissa rintaman taakse kiinni. Se on tehnyt hyvät startit tauon jälkeen. Lähtöpaikka on ulkona, mutta hevonen pystyy kyllä itsekin tekemään jonkin verran töitä ja omaa juoksuaan.

L4/9 TEQUILA CROFT: Forssassa oli kehno lähtöpaikka. Matkavauhti oli hiljainen ja kärjen lopetus sitten räväkkä. Ihan hyvin tämä polki perille toivottomista asemistaan. Ysirata passaa.

L6/10 HEXAN VOKSU: Viimeksi tuli laukka, kun käänsin loppusuoralle. Hevosen pitää saada lähtöjä alle. Aivan päivän vireestä minulla ei ole tarkempaa tietoa.

L6/12 LARVAN HURMOS: Ori oli taas hyvä Seinäjoella. Epävarma se on edelleen. Kunto on kyllä kohdallaan.

L7/4 CALLELA LADYBOSS: Jostain syystä hevonen ei päässyt Forssassa kunnolla liikkeelle siivekkeiden takaa ja jäätiin hännille. Tamma kiri takaa mainiosti neljänneksi. Kunto pitää.

L8/8 KÖPPINEN: Ori jatkaa kelpo vireessä. Forssan esitys ylipitkällä matkalla oli aivan asiallinen. Sinä päivänä ei ollut asiaa ohi voittajasta. Lähtöpaikka on ikävä. Juoksusta voi tulla kovin hankala.

L10/2 HACHIKO DE VELUWE: Ruuna teki karsinnassa järkyttävän juoksun laukan jälkeen. En enää millään jaksanut uskoa sen mahdollisuuksiin. Niin kauas jäätiin laukan myötä. Lopulta hevonen voitti jopa suht helposti. Aivan huikea esitys. Jos se jatkaa vastaavalla tasolla, kuuluu ruunan olla finaalin ykkössuosikki.

L10/4 GLORIA WEB: Päästiin ekassa kaarteessa keulaan ja hevonen hoiti homman melko helposti. Se lähtee aika liukkaasti liikenteeseen. Karsinta ajettiin kengät jalassa. Uskoisin, että kengät riisutaan pois finaalissa.

L10/5 LEXUS DREAM: Ruuna oli karsinnassa todella hyvä. Se tuli Jyväskylään kevyin valmisteluin ja ajettiin siellä tarkoituksella nätisti. Hevonen meni paljon eteenpäin tuon startin myötä. Voitto irtosi helposti. Jos se vielä pikkasen parantaa, hyvät saumat on pärjätä. Ruuna on tosi nopea avaaja. Keula olisi mukava paikka ajaa.

L11/9 SNOWDON: Ori voitti tauolta vähän nihkeästi Turussa. Uskoisin, että startti vei sitä eteenpäin. Lähtöpaikka on ok. Tämä ei ole nopeimpia kiihdyttäjiä. Kelpo hevonen näihin lähtöihin kuitenkin.

Janne Soronen

L2/10 TARABUSO JET: Hevonen oli maanantaina Oulussa parempi kuin koskaan aikaisemmin. Se lähti kovaa ja lopetti kovaa. Bodenissa ruuna oli vähän tasapaksu. Asiallinen, mutta terävyys puuttui. Harmi, että on takarivi. Oulussa oli jopa kovempi porukka kuin tässä. Jos hevonen jatkaa samanlaisessa vireessä, se kirii kyllä lujaa loppua. Toivotaan alkumatkalle tempoa ja vetoapua kirivaiheessa. Viime startti nosti kovasti toiveita. Joko ilman etu- tai kaikkia kenkiä mennään.

L11/6 UBERTA JET: Tamma on ailahdellut kovasti. Jokunen startti takaperin se oli Mikkelissä oikein hyvä voittaessaan keulapaikalta. Bodenin kisassa kurkku ei kunnolla toiminut. Ouluun muutettiin vähän varusteita ja esitys oli jälleen mainio. Varaakin jäi. Rovaniemellä lähtö uusittiin ja tamma oli sen jälkeen aika paineissaan. Taas tuon jälkeen kurkku ei toiminut parhaalla tavalla. Koitetaan laittaa Vermoon kurkkuläppä. Toivottavasti lähtö pääsee ekalla matkaan. Kärkipaikalta tämä on tehnyt parhaat juoksunsa. Pääseekö sinne on eri juttu, mutta eiköhän alkuun satsata. Balanssi on vielä auki. Ei tuolla ole valtavaa merkitystä tämän kohdalla.

Antti Tupamäki

L7/11 ATUPEM: Oriilla oli kuukauden starttiväli ennen Tornion kisaa. Saatiin vetää keulassa tuolla ja voitto oli oikein helppo. Hevonen meni ajamatta 1.13-tuloksen. Hieman se oli valmistava lähtö Vermoa varten. Nyt on sopiva starttiväli alla. Lähtöpaikka ei ole tietenkään paras mahdollinen. Kyllä ori silti täältäkin johonkin nousee. Hiukan muiden armoilla toki ollaan. katsotaan taktiikkaa sen mukaan miten juoksu lähtee juontumaan. Ei me etukäteen kisaa häviämäänkään lähdetä. Kengät on jalassa edelleen.

L8/4 POLARA: Vähän kovempi porukka on nyt. Lähtöpaikka on hyvä. Välähdyshän siinä todennäköisesti matkaa keulassa ja se pystyy kyllä menemään hurjan tuloksen vireessä ollessaan. Luultavasti meille jää kuolemanpaikka. Parantaa pitää, jos voitosta meinaa haaveilla. Hevonen vähän vääntää ulospäin, eikä se ole ollut aivan parhaimmillaan kolmessa viime startissaan. Jos vaikka kevääseen vertaa. On ollut sopivia lähtöjä tarjolla ja on ajettu kilpaa, kun pyörä on kuitenkin pyörinyt mukavasti.

Tapio Mäki-Tulokas

L4/10 MR BIG STAR: Ori on mennyt koko ajan parempaan suuntaan. Sillä ei ole vieläkään etupolvien kasvurajat täysin ummessa ja tarkoituksella on starttailtu harvakseltaan. Kauden tähtäimet on syksyn lähdöissä. Takarivistä ollaan vähän muiden armoilla. Nuori hevonen ja vanhempia on vastassa. Onnistuneella reissulla se pystyy silti olemaan kärkitaistossa.

L7/5 WILLIAM BIRDLAND: Hevonen on suorittanut jatkuvasti hyvällä tasolla. Siitä mukava tapaus, että se tekee aina parhaansa startissa. Nyt on tosi kova lähtö. Nätisti lähdetään kisaa ajamaan. Haetaan pikkuhiljaa kovuutta ensi kevääseen ja vuoteen. Nähdään myös hieman millä tasolla mennään näitä vastaan. Jos ollaan vaikkapa sijoilla 5-6, olen oikein tyytyväinen.

Terho Rautiainen

L6/5 SÄRKÄN KALLE: Yritetään rahasijaa. Uskon, että ori pääsee voltin ykköseltä ihan lujaa matkaan. Varustemuutoksia ei tehdä.

L8/1 CAMRI: Forssan voitto irtosi johtopaikalta. Siinä ei ollut mitään ongelmia. Yritetään lähteä kovaa liikkeelle. Ei juoksupaikalla ole hirveästi väliä, mutta toki maililla keulasta olisi mukava laskea. Todennäköisesti kengät jalassa mennään. Tuolla ei ole suurta merkitystä tämän kohdalla. Juoksun onnistuessa ori pystyy olemaan kolmen sakissa.