Talvimalja-ravit Vermossa
05.01.2019
14:00

Talvimalja-ravit Vermossa

Käsiohjelman näköispainos

5.1.2019 Vermo

Selaa julkaisua


  Talvimalja-ravit Vermossa 05.01.2019  
 

Vihjeet

POISJÄÄNNIT  teksti-tv:stä ja Heppa-järjestelmästä.

TOTO75-VARMAVALINNAT

Toto75-systeemit rakentuvat kahden tukipilarin varaan. Ensimmäinen varmoista kilpailee heti avauskohteessa. Mikäli 2 POPE onnistuu pääsemään odotusten mukaisesti keulapaikalle, on sillä hyvä mahdollisuus hallita lähdön tapahtumia laadukkaasta vastuksesta huolimatta maaliin asti. Vaikka Popen totoputki viimeksi katkesikin, oli suoritus johtavan rinnalta oikein urhea. Toinen tukipilari on kuudennen kohteen 7 VIKTOR KÄRPPÄ. Vaikka kovin vastustaja on paremmalla paikalla, on vahvasti nousuvireisellä oriilla hyvät voittosaumat. Mikäli Hexan Voksu ei onnistuisi pitämään ykkösradalta johtopaikkaa, voisi Viktor Kärppä edetä lopulta jopa johtopaikalle. Viktor Kärpälle käyvät kuitenkin kaikki juoksupaikat.

TOTO75-VIHJESYSTEEMIT

T75-1: 2 (4,11)
T75-2: 12,7,2,6,9 + 5,3,8 (11,1)
T75-3: 16,4,3,13,15 (14,9)
T75-4: 12,14,6,4 + 11,15,3 (13,1)
T75-5: 11,6 + 5,3,8 (1,2)
T75-6: 7 (1,2)
T75-7: 11,4 + 1 (5,2)

Pieni systeemi 400 riviä, hinta 20 euroa.
Suuri systeemi 4200 riviä, hinta 210 euroa.

Toto76-pelijakauma teksti-tv:stä.

ABC-RANKINGIT JA ANALYYSIT

Lähtö 1.

RANKING
A) 6
B) 1-11-5-7-9-4-2-10-3-8
CASH ON GO – TREASURE OF PIRATE – BLACK EMPEROR – DONCILIOUS

Ravien ensimmäisessä lähdössä 6 CASH ON GO valtaa yksin parhaan A-ryhmän. Selkeänä suosikkinamme matkaan starttaava ruuna kilpailee selkeästi tauluaan paremmassa iskussa ja odotamme Jari Kinnusen suojatilta menestystä tässä sopivassa tehtävässä. Forssassa ruuna oli suoraan pitkältä tauolta hyvä mutta tuon jälkeen juoksunkulut eivät ole oikein tarjonneet hevoselle todellista menestysmahdollisuutta. Reissun yhtään luontuessa Cash On Go taistelee tiukasti ykkösrahoista. Ykköshaastajaksi kipuava 1 TREASURE OF PIRATE oli viimeksi Vermossa tasapaksua sijoitustaan parempi. Tuore startti kropassa Aripekka Pakkasen valmennettava terävöitynee. 11 BLACK EMPEROR lienee lähdön kovakuntoisin. Huonolle kaarrejuoksijalle lähtöpaikka on kuitenkin haastava. Keskeltä rataa matkaan kiihdyttävä 5 DONCILIOUS avaa kovaa ja se saanee kelpo asemat kärkiporukasta. 7 STONECAPES PAYMAN on suorittanut Ari Moilasen ajamana ihan kelpo tyyliin. Viimeksi Porissa tältä valjakolta puhkesi rengas ensimmäisen kaarteen häiriötilanteessa.

Lähtö 2.

RANKING
A) 6-3
B) 11-2-9-10-8-1-5-4-7
FULLHAND COMERY – IAN BOKO – ESTELLE NORDIQUE – BIGGURIM

Ravien toisessa lähdössä nostamme suosikkikaksikon selkeästi muun porukan yläpuolelle. Rankingin kärkeen kipuava numero 6 FULLHAND COMERY epäonnistui marraskuun lopussa Jokimaalla ja edessä oli pieni tauko. Tapio Mäki-Tulokas raportoi ruunan olleen tuossa startissa kipeänä ja nyt paluuta radoille tehdään parin lääkekuurin jälkeen hieman arvoituksellisin miettein. Vaikka startti valmentajan mukaan hieman nopeasti eteen tuleekin, taistelee Fullhand Comery tässä sopivassa porukassa ilman epäonnea kärkisijoista. Toinen kova on joulukuun puolivälissä muutaman kuukauden tauolta startin kroppaansa saanut 3 IAN BOKO. Tuossa Kuopion startissa Matti J. Mäkisen valmennettava teki keulasta ihan kelpo esityksen, vaikka joutuikin tyytymään lopulta kakkosrahoihin. Lyhyt starttiväli on luonnollisesti etu ja uskomme merkittävästi tämän hetkistä voittosummaa kyvykkäämpänä pitämämme ruunan terävöityvän. Haastajaporukan kärkinimi 11 ESTELLE NORDIQUE on näistä asemista juoksunkulunkin armoilla. Aika näyttää, kuinka paljon ranskalaisruuna uudessa kotimaassaan starttien myötä pystyy parantamaan. 2 BIGGURIM saanee loistopaikalta asemat kärkiporukasta ja ori nähtäneen totomatsissa.

Lähtö 3. | Päivän Duo-1

RANKING
A) 3-9-1-4
B) 2-11-10-12-5-8 C) 6-7
STONECAPES QUANTUM – RULLEBACKENS EJNAR – EXPRESS JUNIOR – HIGHSCORE LUCA

Ravien ensimmäisen Päivän Duon avauskohteessa neljä valjakkoa saa paikan kirkkaimmista parrasvaloista. Suosikkinamme starttaava 3 STONECAPES QUANTUM aloitti ravivuoden 2019 palaamalla pienen tauon jälkeen takaisin voittokantaan. Ylikova avauskierros suosi kirikykyistä ruunaa, joka tykitti sitten takapareista päätöspuolikkaan neljättäkin rataa pitkin 13,6-kyytiä. Vauhdinjaosta huolimatta esitys oli vakuuttava ja paikan johtavan rinnalla välttäessään Stonecapes Quantum on tässäkin vaarallinen. Nousuvireinen 9 RULLEBACKENS EJNAR tuntuu kehittyvän starttien myötä ja jatkoa seurataankin mielenkiinnolla. Sisäradalta starttaava 1 EXPRESS JUNIOR yrittää kiihdytyksessä torjua ulkoa tulevaa painetta ja kovaa auton takaa avaava numero 4 HIGHSCORE LUCA lienee suurin uhka keulapaikasta taisteltaessa. Tämä kaksikko juossee piikki-selkä -asetelmassa.

Lähtö 4. | Päivän Duo-2

RANKING
A) 5-10
B) 1-3-9-6-2-11-12-4-7-8
POPS’ SUNRISE – CAVALIER BRODDE – ERGO AM – DREAM OF CELEBRITY

Päivän Duon toisessa kohteessa A-ryhmän kaksikko saa paikan kupongilta. Suosikkina matkaan starttaava numero 5 POPS’ SUNRISE voitti Porin välistartissa sopivan vastuksen aika lailla näytöstyyliin johtavan rinnalta. Olli Koivusen ajokki tuskin tälläkään kerralla ehtii alussa nopeimpien matkaan mutta on sitten kirikierroksella taatusti vaarallinen. 10 CAVALIER BRODDE debytoi Juho Ihamuotilan valmennuksesta. Ruuna paransi viime vuonna otteitaan kauden edetessä ja nähdäksemme kyseessä on voittosummaansa nähden varsin kyvykäs menijä. Antti Teivaisen ajokki pystynee takarivistäkin voittomatsiin. B-ryhmän käynnistävä numero 1 ERGO AM on sisäradalta haastavan tilanteen edessä. Se avaa ihan kohtalaisesti mutta keulapaikan puolustaminen ei ole itsestään selvää. Ainakin 3 DREAM OF CELEBRITY ja 6 HERAKLEITOS F. lataavat varmasti kovat piipussa kiihdytykseen.

Lähtö 5. | Toto75-1

RANKING
A) 2-4
B) 11-6-5-10-3-8-1-9-7-12
POPE – EL DIRTYMAN – QUESTIONMARK ME – REVEREND DRED

Toto75-kierros käynnistyy Haastajadivisioonafinaalilla. Lähtö vilisee hyväkuntoisia ja keskenään varsin tasavertaisia menijöitä, joten juoksunkululla sekä päivän vireellä tulee olemaan ratkaiseva merkitys. 2 POPE kohoaa keulapsyykillä ykkösvihjeeksi. Vaikka ruunan totoputki katkesi viime lauantaina Lahdessa, oli Mikko Rasin valmennettava johtavan rinnalta urhea. 4 EL DIRTYMAN jäi Lahden tauolta paluussaan 3. sisälle hyvävoimaisena pussiin. Mikäli luokkahevonen otti startin oikealla tavalla, on kaikki juoksun onnistuessa mahdollista. 11 QUESTIONMARK ME:n voittokulku katkesi viime lauantaina Lahdessa, kun ruuna joutui tyytymään 4. ulkoa hyvästä kiristään huolimatta kolmanteen sijaan. Asetelmat ovat haastavat, mutta Harri Koivusen suojatti voi olla tällä finaalikierroksella vielä viime kertaakin parempi. 6 REVEREND DRED voitti Lahdessa johtopaikalta täysin hallitusti. Kunto on siis kohdallaan, mutta tällä kertaa juoksusta tuskin tulee yhtä selväpiirteistä. 5 DIABLO SISU voi oikein nappikiihdytyksellä päästä johtavan selkään, jolloin totosijaan olisi täydet mahdollisuudet.

Lähtö 6. | Toto75-2

RANKING
A) 12-7-2-6-9
B) 5-3-8-11-1-15-16-10-4-13-14
MYSTEERIO – VIENAN MYRSKY – FAITTERI – VENNELMON VARMA

Toisena Toto75-kohteena ravattavan Nousija- vs. Haastajadivisioonafinaalin kovakuntoisin hevonen on 12 MYSTEERIO. Se jyräsi viimeksi Kuopiossa johtavan rinnalta hallittuun voittoon. Haastajatkin ovat kuitenkin laadukkaita, joten ei ison lähdön kiertäminen takamatkalta ole ollenkaan helppo juttu. 7 VIENAN MYRSKY on vahvassa vireessä sekin, ja ravilla Santtu Raitalan ajokki pystyy paljoon. 2 FAITTERI on lähdön todennäköisin keulahevonen, mikäli askeleet osuvat voltin kakkosradalta lankulle. Ori on ollut nimenomaan johtopaikalta parhaimmillaan. 6 VENNELMON VARMA kukisti Lappeenrannassa 26. päivä marraskuuta keulassa juosseen Faitterin tämän rinnalta. Viimeksi juoksu meni täysin pieleen tamman juututtua ajovirheen seurauksena 3. radalle. 9 RUPELTAJA on kyvykäs, mutta epävarma. Tämänkertainen lähtöpaikka voi olla oriille hyväkin. Lahdessa vakuuttavaan voittoon kirinyt 5 R.R. VALSSITAR putoaa niukasti b-ryhmän puolelle, sillä tehtävä on viime kertaakin tiukempi, eikä voltin viitosratakaan auta asiaa. 3 RANKKARI kokee mielenkiintoisen kuskinvahvistuksen.

Lähtö 7. | Toto75-3, Troikka

RANKING
A) 16-4-3-13-15
B) 14-9-5-12-11-1-10 C) 8-6-2-7
POLARA – TEE WEE PARONI – KOSKELAN AKSELI - DIKTAATTORI

Ravien ensimmäisenä troikkalähtönä ajettavassa Tähti- vs. Valiodivisioonafinaalissa alkuasetelmat ovat herkulliset, kun kovat takamatkalaiset lähtevät jahtaamaan paalun nousukkaita. Ykkössuosikkia ei ole todellakaan helppo nimetä. 16 POLARA saa pitkän harkinnan jälkeen niukan ykkösvihjeen. Se oli viimeksi Teivossa johtavan rinnalta oikein hyvä kakkonen. Yksin takamatkan juoksulangalta lähteminen ei välttämättä ole luonteikkaalle ruunalle yksinkertainen juttu, mutta alun onnistuessa nappiin Antti Tupamäen suojatti voi toisaalta päästä etenemään sujuvasti lähelle kärkeä. 4 TEE WEE PARONI voitti Kuopiossa johtopaikalta tällaisen vastaavan sarjamäärityksen. Myös viimekertainen Lahden keulakakkonen tuli hyvällä suorituksella. Tee Wee Paroni on taas todennäköisin keulahevonen. 3 KOSKELAN AKSELI avaa kylläkin ravilla ensin keulaan, mutta sille juoksupaikka Tee Wee Paronin takana 2. sisällä olisi ideaali. Koskelan Akseli on erittäin pätkänopea, ja päästessään iskemään Tee Wee Paronin takaa lyhyellä kirillä, olisi Jukka-Pekka Kauhasen ajokki voitonkin suhteen huippuvaarallinen. 13 DIKTAATTORI näytti taas viimeksi Teivossa oikeaa osaamistaan kirimällä voittoon 2. ulkoa. Myös 15 JOSVEIS on vakava voitontavoittelija, sillä viime aikojen suoritukset ovat olleet nousujohteisia. 14 PYÖRYLÄN PARONI on nopea hevonen, mutta ihan voittoon asti nouseminen takamatkalta isossa lähdössä olisi pikkuyllätys. 9 ROKIN MAXI on todella väkevässä vireessä, mutta nyt juoksusta voi tulla sen kannalta hyvinkin hankala.

Lähtö 8. | Toto75-4, Toto4-1

RANKING
A) 12-14-6-4
B) 11-15-3-13-1-8-7-16-10-9-2-5
MAS ARISTOCRAT – BEAT OF LOVE – LOVEMORE – NIZZA

Toto4-peli käynnistyy tammalähdöllä, missä edellisen kohteen tavoin realistisia voittajaehdokkaita löytyy molemmilta paaluilta. 12 MAS ARISTOCRAT kohoaa niukaksi ykkösvihjeeksi. Kyseessä on todellinen luokkahevonen, joka ei ole esittänyt viime starteissa aivan parasta osaamistaan. Viime startin perusteella suunta on kuitenkin taas oikea. Nousuvire jatkunee tässäkin startissa. 14 BEAT OF LOVE on sitä vastoin kohonnut ihan elämänsä iskuun. Se hallitsi viimeksi Vermossa lähdön tapahtumia johtopaikalta oikein varmaan tyyliin. Oletuksena on, että MAS Aristocrat juoksee matkalla Beat Of Loven etupuolella. 6 LOVEMORE ei ollut viimeksi parhaimmillaan, mutta nyt tammalla on startti alla ja lisäksi Iikka Nurmonen palaa ohjiin. Lovemore nosti syksyllä tuntuvasti tasoaan ja sijoittui Jyväskylässä Kasvattajakruunu-finaalissa 4. ulkoa upeasti viidenneksi häviten vain tosi koville hevosille. 4 NIZZA kiri viimeksi 3. ulkoa mukavasti neljänneksi. Edellisen startin kakkossija tuli keulasta. Joko Lovemore tai Nizza edennee johtopaikalle. 11 AN-VALPURI jatkaa luotettavassa vireessä. 15 STONECAPES POE oli viimeksi Vermossa johtavan takaa kelpo kakkonen, mutta hävisi selityksittä keulasta voittaneelle Beat Of Lovelle. Viimeksi pussiin jäänyt 3 AMERICAN DREAM voisi olla kärjen takaa mahdollinen jymy-yllättäjäkandidaatti, vaikka vastus onkin laadukas.

Lähtö 9. | Toto75-5, Toto4-2, Troikka

RANKING
A) 11-6
B) 5-3-8-1-2-10-4-12-9-7
WILHELM NASH – EXCALIBUR IT – SUE’S PHOTO – ICE WINE

Viides Toto75-kohde on huippumielenkiintoinen Pronssidivisioonafinaali, missä viivalla ei ole yhtään täyttä statistia. 11 WILHELM NASH on vahvakapasiteettinen hevonen, joka on aina osannut voittaa, mutta kaarreongelmat ovat varjostaneet läpi uran. Ei ruuna edelleenkään kaarteissa omimmillaan ole, mutta helpotusta asiaan on kuitenkin selvästi tullut. Tämä on myös näkynyt lopputuloksissa, ja alla on neljä voittoa. Mikäli kaarreongelmat pysyvät poissa, pystyy Wilhelm Nash kiertämään voittoon takarivistäkin. Vastus on kuitenkin laadukas, joten mikään läpihuutojuttu tämä lähtö ei ole hyvänäkään. 6 EXCALIBUR IT yrittää uusia viimekertaisen Pronssidivisioonafinaalin voittonsa (Seinäjoella). Excalibur It on suorittanut jatkuvasti väkivahvasti, eikä edes paikka 2. radan vetojuhtana vie menestyssaumoja. Paras vaihtoehto tietysti olisi, että Excalibur It pääsisi etenemään johtopaikalle. Se ei ole kuitenkaan omissa käsissä. 5 SUE’S PHOTO on ailahteleva tapaus, joka parhaimmillaan ollessaan pystyy ottelemaan aivan kärkisijoista. Parhaat juoksupaikat olisivat keula tai johtavan selkä. 3 ICE WINE avannee keulaan, mutta tuntuisi siltä, että tämän tason lähdöissä selkäjuoksu sopii täydellä matkalla keulajuoksua paremmin. Niinpä johtopaikka voi hyvinkin olla tarjolla joko Sue’s Photolle tai Excalibur Itille. 8 WILLY WINGSTON saapuu Vermoon komeassa voittoputkessa. Vastus tiukkenee hurjasti ja lähtöpaikkakin on lohduton, mutta ylivauhtinen alkukiihdytys voisi antaa mahdollisuudet aivan kärkeenkin.

Lähtö 10. | Toto75-6, Toto4-3, Päivän Duo-1

RANKING
A) 7-1
B) 2-3-5-10-12-8-6-11-4-9
VIKTOR KÄRPPÄ – HEXAN VOKSU – KUKAN TUTU – VINKSA

Kuudentena Toto75-kohteena ajettavassa Huippudivisioonafinaalissa suosikin paineet saa niskaansa 7 VIKTOR KÄRPPÄ. Se on nyt kilpaillut taukonsa jälkeen kolmesti, eikä ole vielä alla olevista hyvistä sijoituksista huolimatta letkeimmillään. Kyseessä on kuitenkin huippuhevonen, jonka kuntopuntarin suunta on starttien myötä koko ajan ylöspäin. 1 HEXAN VOKSU olisi todennäköisesti jäänyt Teivossa Viktor Kärpältä ohittamatta, mikäli tämä ei olisi laukannut loppusuoralla keulasta. Hexan Voksu on nytkin ehdottomasti Viktor Kärpän päävastustaja. Ulkopuolellakin on nopeita avaajia, mutta Hexan Voksu saattaa silti juosta keulassa. 2 KUKAN TUTU ja 3 VINKSA avaavat nekin lujaa, ja tämä kaksikko yhdessä Hexan Voksun kanssa ratkaissee alussa kärkipään juoksujärjestyksen. Mikäli Hexan Voksu menettää alussa johtopaikan, on Viktor Kärpälläkin mahdollisuutensa edetä keulapaikalle. Vinksalla on nyt startti alla, mikä on ehdottomasti plussaa. 5 VEERAN POIKA ei ole ollut viime aikoina parhaimmillaan, joten voittoon yltäminen edellyttäisi tason nostoa. 10 HYMYNKARE kokee mielenkiintoisen kuskinvahvistuksen.

Lähtö 11. | Toto75-7, Toto4-4, Päivän Duo-2, Troikka

RANKING
A) 11-4-1
B) 5-2-6-12-9-7-8-3-10
T.REX – BIG HEADACHE – STAR MARTINI – SEABISCUIT

Urheilullinen superpäivä päättyy Kultadivisioonafinaaliin. 11 T.REX oli Seinäjoen voitossaan niin vakuuttava, että Kuopiossa keulasta kakkoseksi taipuminen oli selkeä pettymys. Tuoreeltaan lähdön jälkeen taustavoimat raportoivat syynä olleen olosuhteisiin huonosti sopineen kengitysbalanssin. Tehtävä ei ole takarivistä yksinkertainen, mutta T.Rex kohoaa kuitenkin ykkösvihjeeksi. 4 BIG HEADACHE kukisti T.Rexin viimeksi hienolla kirillä. Vire on ollut muutenkin nousussa, joten Big Headache on hyvistä asetelmista tiukka voitontavoittelija. 1 STAR MARTINI on lähdön kolmas a-hevonen. Alla on kolme oikein vakuuttavaa voittoa. Sen kohdalla paljon ratkeaa heti lähtökiihdytyksessä, sillä johtopaikan pitäminen olisi yllätys. Keulapaikalle tähyävät 5 SEABISCUIT ja 2 BRET BOKO. Vaikka Bret Boko on ehdottomasti lähdön todennäköisin keulahevonen, kohoaa Seabiscuit rankingissa niukasti sen etupuolelle. Seabiscuit voi päästä johtavan selkään, mikä sekin olisi hyvä juoksupaikka. 6 STAY ALERT spurttasi Seinäjoella säästöreissulla pirteästi.

TOTO4-VIHJESYSTEEMIT
Lähdöt 8-11

T4-1: 12,14,6,4 + 11,15,3 (13,1)
T4-2: 11,6 + 5,3,8 (1,2)
T4-3: 7 (1,2)
T4-4: 11,4,1 + 5,2 (6,12)

Pieni systeemi 24 riviä, hinta 4,80 euroa.
Suuri systeemi 175 riviä, hinta 35 euroa.

PÄIVÄN DUO LÄHDÖT 3-4

3,9,1,4
5,10

Yhteensä 8 yhdistelmää.

PÄIVÄN DUO LÄHDÖT 10-11

7
11,4,1

Yhteensä 3 yhdistelmää.

TROIKKA LÄHTÖ 7

3,4,16
3,4,13,15,16
3,4,9,13,14,15,16

Yhteensä 60 yhdistelmää, hinta 30 euroa.

TROIKKA LÄHTÖ 9

6,11
3,5,6,8,11
kaikki

Yhteensä 80 yhdistelmää, hinta 40 euroa.

TROIKKA LÄHTÖ 11

11
1,2,4,5
1,2,4,5,6,9,12

Yhteensä 24 yhdistelmää, hinta 12 euroa.

OHJASTAJA- JA VALMENTAJAKOMMENTIT

Ari Moilanen

L1/7 STONECAPES PAYMAN: Viimeksi Porissa homma meni mönkään jo alkumatkasta. Rengas puhkesi ekassa kaarteessa häiriötilanteessa. Tuo vei luonnollisesti tehoja. Ruuna on tehnyt ihan hyvät juoksut tauon jälkeen.

L2/6 FULLHAND COMERY: Lahdessa oli jotain pielessä. Ruuna väsyi siellä totaalisesti. Edelliskilpailuissa se teki tosi vahvoja esityksiä ja voitti kevyesti. Tämä on oikein hyvä hevonen.

L4/9 NEWS POINT: Ruuna voitti Kouvolassa ja oli huomattavasti parempi kuin Turun kisassa. Sen esitykset hieman heittelee. Hyvänä päivänään hevonen pystyy kelpo juoksuun.

L5/2 POPE: Lahden suoritus kuolemanpaikalta oli vahva. Tämä lähtee kovaa ja paikka on mainio. Hyvät saumat on pärjätä tässäkin lähdössä.

L5/3 CELEBRATION SONG: Tamma on tehnyt taukonsa jälkeen kaksi hyvää juoksua. Teivossa Saarelan ajamana se voitti T76-tason lähdön. Ilmeisesti tuossa kisassa oli ensimmäistä kertaa käytössä vedettävät korvahuput. Hevonen sai varustemuutoksen myötä lisää puhtia loppuun.

L7/1 SUVI KEVÄTÖN: Lahden suoritus oli ihan rehti. Siellä oli kova vastus ja vauhti. Ei tamma sinä päivänä pystynyt parempaan.

L8/3 AMERICAN DREAM: Hevonen teki kelpo juoksut molemmissa ajamissani starteissa. Toki lähdön taso nousee nyt. Aivan kärkipään sijoitus tulisi kyllä vähän yllätyksenä.

L8/15 STONECAPES POE: Viimeksi oltiin kakkosia johtavan takaa. Nyt on pakkia 20 metriä. Hyvänä ollessaan tämä pystyy kiertämäänkin. Ei tammaa ihan kannata unohtaa.

L9/3 ICE WINE: Viimeksi Mikan ajamassa lähdössä oli hurja alku ja kova lopetus. Hevonen oli rehti kolmas maalissa. Se jatkaa hyvässä vireessä.

L9/11 WILHELM NASH: Ruuna on ollut todella hyvä viime startteihin. Santun ajama Teivon ykkönen irtosi johtavan rinnalta helposti. Lähtöpaikka ei ole häävi. Hevonen kilpailee lujassa iskussa.

L9/12 NITRO DIABLO: Hankala lähtörata on tälläkin. Ruuna teki lahdessa kelpo kirin aivan hänniltä. Hevosen vire pitää.

L11/2 BRET BOKO: Ruuna jatkaa hyvässä kunnossa. Lähtöpaikka on mainio. Koitetaan päästä keulapaikalle. Ihan hyvät odotukset on.

Tapio Mäki-Tulokas

L2/6 FULLHAND COMERY: Ruuna oli kipeä Lahden startissa. Se sai tuon jälkeen parikin lääkekuuria. Hieman nopeasti tämä lähtö tuli, mutta aloitellaan nyt. Oli sen verran sopiva sarja tarjolla. Ihan asiallisen tuntuinen hevonen on kotona.

L5/6 REVEREND DRED: Hevonen sai pari helpompaa lähtöä ennen viime starttia ja itseluottamus tuntuisi palanneen tasolleen. Se avasi ja lopetti kovaa Lahdessa. Pikkasen varaakin jäi. Lähtörata on aika ulkona ja sisäpuolella on nopeita avaajia. Koitetaan saada joku järkevä juoksu parijonossa. Sijoille 3-4 on tuolloin odotukset.

L9/5 SUE´S PHOTO: Ruuna oli taas vaisumpi viimeksi. Hieman erikoinen tapaus. Esitykset ailahtelee tosi paljon. Todennäköisesti tämä on viimeinen kilpailu ennen talvitaukoa. Jatketaan sitten taas maaliskuun puolella. Tuosta tuskin pääsee keulaan. Hyvällä reissulla sijoitus neljän joukossa tyydyttäisi.

L11/1 STAR MARTINI: Hevonen on noussut aivan huippukuntoon. Se on ollut nyt joka starttiin mainio ja varaakin on jäänyt. Bret Boko on ulkopuolella, joten tuskin johtopaikkaa pystytään puolustamaan. Sopivan reissun sisäradalla tuosta kuitenkin saanee. Jos tiloja tulee, pystyy ruuna mukaan voittotaistoon.

L11/11 T.REX: Kuopiossa hevonen tuli voimissaan maaliin. Sillä oli edessä fläppikengät, joilla ei saanut kunnolla pitoa. Hokkien kanssa tuo balanssi ei toiminut parhaalla tavalla. Nyt ajetaan normaalikengillä. Ehkä ravi ei ole ihan yhtä sulavaa, jos fläppeihin vertaa. Fyysinen kunto on mainio ja odotukset on silti kärkipäähän, jos juoksu onnistuu.

Niko Jokela

L2/4 TICKET ZET: Ehkä ruuna oli hiukan parempi jälkimmäiseen starttiinsa tauon jälkeen. Petrata täytyy silti, jos aikoo pärjätä.

L6/12 MYSTEERIO: Vahva jyrä, joka kilpailee hyvässä kunnossa. Menestysmielellä lähdetään kisaan. Toki 20:n pakilta voi aina tulla matkalla hankaluuksia. Varsinkin kun edessä on iso paalu.

L6/13 AATSI: Tämä on hyvä talvihevonen, joka on parantanut koko ajan. Se lähtee suht hyvin liikkeelle. Kiertäminen ei ole ruunan leipälaji. Sopivalla reissulla se pystyy ottamaan rahaa.

L8/2 BEAUTY ERIN: Ajoin tammalla yhden lähdön tavallisissa iltaraveissa. Hevonen teki aivan kohtalaisen juoksun. En osaa tarkemmin arvioida sen riittävyyttä lauantaikisoissa.

L9/5 EXCALIBUR IT: Ruuna kilpailee mainiossa kunnossa. Teivossakin se teki hyvän esityksen. Yksi vain oli sinä päivänä parempi. Tosi kovatasoinen lähtö on kasassa Vermossa. Lähtöpaikka on tälle aivan kelvollinen. Ruunalla pystyy ajamaan vaikka kuolemanpaikaltakin. Menestystä lähdetään hakemaan.

L10/5 VEERAN POIKA: Ori teki Lahdessa asiallisen juoksun. Siinä mentiin toinen tuhat reipasta. Kierrettiin kolmatta rataa Viktor Kärpän selässä, eikä aivan pysytty kyydissä mukana. Viikon starttiväli lienee plussaa. Tämä on aika laiska hevonen. Läheltä kärkeä uskoisin sen pystyvän jopa totosijalle.

Heikki Mikkonen

L5/7 GOLLUM: Ruuna teki ihan hyvän juoksun Lahdessa. Se oli hieman odotuksia parempikin. Edellinen Joensuun startti oli aika kehno. Nyt on kova lähtö ja paikka turhan ulkona. Vaikea saada vastaavaa reissua.

L6/9 RUPELTAJA: Sellainen tapaus, että jos hevonen ravaa, se on aina vaarallinen. Ori pystyy kyllä pärjäämään finaalissakin. Se ei ollut ehkä ihan parhaimmillaan Joensuussa, vaikka voittikin. Tuosta pitää vähän parantaa ja uskon hevosen niin tekevänkin. Lähtöpaikka on aivan kohtalainen.

L8/13 AIN´T SHE SWEET: Hevonen teki useamman hiukan vaisun startin välissä. Joensuun maili luultavasti vähän aukaisi paikkoja. Lahdessa viimeksi tamma oli tosi hyvä. Eka rinki meni pikkasen turhan kovaksi. Vastaavan tason suorituksella ei jonkinlainen menestys ole täysin mahdotonta tässäkään. Takamatkaa toki on, eikä voltti tälle paras lähetystapa. Isoihin revityksiin kuitenkin mukaan.

Jani Ruotsalainen

L1/2 FREESIA STARS: Tamma juoksi maanantaina Jyväskylässä kuolemanpaikalla ja teki ihan ok esityksen. Alla oli tosi pienet hokit, eikä hevonen saanut aivan täyttä pitoa. Hyvässä kunnossa se kilpailee, mutta riittääkö sitten ihan tässä.

L1/11 BLACK EMPEROR: Oikein mukava hevonen. Se on mennyt mainiosti tauon jälkeen ja voi nousta sarjoissaan aika nopeastikin. Lähtöpaikka on vähän ikävä. En toisaalta tämän kanssa sitä hirveästi pelkää. Hyvin odotuksin reissuun lähdetään.

L2/5 TIGER STAR: Vaikea on riittää, kun iltaraveissakin tekee tiukkaa.

L4/4 GENE TOUCH: Ruuna palasi tauolta ihan mukavassa kunnossa Kouvolassa. Hevonen on aika vino ja läheltä kärkeä sisäradalta pitäisi sillä päästä ajamaan, jos pärjätä meinaa. On se kohtalainen avaaja.

L5/4 EL DIRTYMAN: Hevonen teki kelpo startin tauolta. En ollut sillä aiemmin ajanut. Pikkasen enemmän kun olisin ladannut lähtöön ja olisi päästy johtavan taakse, olisi ruuna ollut ainakin toinen maalissa. Sisäpuolella on nopeita avaajia, mutta pakko se on vähän matkaa kuitenkin lähteä reippaasti.

Mauri Jaara

L5/5 DIABLO SISU: Kuopiossa tuli vähän liian pitkä kiri. Veto ei aivan kantanut perille saakka. Tämä lähtee lujaa ja ihan kunnossa hevonen kilpailee. Santtu ajaa, kun olen itse ajokiellossa.

L9/8 WILLY WINGSTON: Vermossa lähtöpaikka hankaloittaa voittoputken jatkamista aika paljon. Vireessä ei pitäisi olla mitään sanomista. Kaikki on hevosella hyvin. Katsotaan mihin tuolta sitten pääsee.