Toto76-ravit Vermossa
10.03.2018
14:00

Toto76-ravit Vermossa

Lauantaina Vermossa

ESPOON PALKINTO HUIPENTAA TOTO76-PÄIVÄN
Espoon Palkinto kuuluu Vermon klassikkokisoihin. Sellainen se on tänäkin vuonna. Suomen eliittitammat Bosses Lily, Ranch Kelly, Callela Ladyboss ja Twigs Voici saavat haastajiksi isoisten joukossa aloittavan Callela Elizan sekä Dionne Sisun Ruotsista. Espoon Palkinto yhdessä tasokkaiden Toto76-kohteiden kanssa tekevät ravilauantain!

KOE RAVIHEVOSEN VAUHTI VERMOSSA! Koe ravihevosen vauhti ja hyppää tandem-kärryille ravien aikana. Vermon ravikoulun järjestämien tandemajelutusten hinta 30 €/hlö. Varaa netistä: hopoti.com > Etsi talleja > Vermon Ravikoulu. Lisätiedot Ravikoulu puh. 040 865 1596.

RAVILLASSA HAPPY HOUR Ravinetin juontamat jälkipelit ja Ravintola Ravillan Happy Hour ravintolakatsomossa heti ravien päättymisen jälkeen klo 20 saakka.

LIPUT & PÖYTÄVARAUKSET Liput raviradalle 6 euroa, eläkeläiset, invalidit 2 euroa, alle 15-vuotiaat lapset ilmaiseksi. Pöytävaraukset ravintola Ravillaan puh. 030 621 0003 (ma-pe klo 8-16).

Lähdöt 10.3.2018

Lämmitykset 10.3.2018

Käsiohjelman näköispainos

10.3.2018 Vermo

Selaa julkaisua


  Toto76-ravit Vermossa 10.03.2018  
 

Vihjeet

POISJÄÄNNIT  teksti-tv:stä ja Heppa-järjestelmästä.

TOTO76-VARMAVALINNAT

Toto76-systeemiemme ensimmäisenä tukipilarina starttaa vakuuttavassa voittoputkessa Joensuun finaalikierroksen väliin jättänyt vakuuttavassa voittoputkessa jatkava Valiodivisioonan suursuosikki 2 COSTELLO. Ville Herttuan valmennettava tuntuu kehittyneen entisestään viime kauden jälkeen. Se on keskittynyt ravaamiseen ja ori vaikuttaa kyllä saaneen vauhtiakin lisää. Kun täysin väsymätön jyrä ravaa entistä varmemmin ja tuntuu pääsevän entistä kovempaa, ovat haastajat jatkossakin vaativan tehtävän edessä. Costello on kierroksen itseoikeutettu tukipilari. Paikka valmiiksi toisella radalla on plussaa. Toiseksi varmaksi valitsemme viidentenä kohteena ravattavan Pronssidivisioonan suosikkina loistopaikalta matkaan starttaavan numeron 2 LORD IVAR. Pitkän tauon jälkeen muutaman startin kroppaansa saanut ruuna on noussut nopeasti kovaan kuntoon ja Juha Utalan valmennettava hakee jo kolmatta peräkkäistä voittoa. Lahdessa 20.1. Lord Ivar otti Toto76-voiton hyvän selkäjuoksun päätteeksi ja viimeksi ruuna hallitsi tapahtumia keulasta. On mielenkiintoista nähdä, yrittääkö Utala päästä etenemään keulaan, vai valitseeko hän taktiikaksi selkäjuoksun toisella radalla. Lord Ivarilla on hyvät voittosaumat kummallakin taktiikalla. 

TOTO76-VIHJESYSTEEMIT

T76-1: 3,1,7 + 4 (6,1)
T76-2: 12,9,5 + 2,6,4 (7,8)
T76-3: 5,6,1,11 + 3,2,7,4 (10,2)
T76-4: 2 (6,9)
T76-5: 2 (9,8)
T76-6: 8,2,6 + 11,2,3 (12,5)
T76-7: 1,7 (9,3)

Pieni systeemi 216 riviä, hinta 10,8 euroa.
Suuri systeemi 2304 riviä, hinta 115,2 euroa.

Toto76-pelijakauma teksti-tv:stä.

ABC-RANKINGIT JA ANALYYSIT

Lähtö 1.

RANKING
A) 10
B) 11-9-6-1-5-8-7-2-3-4
BALETIN SALAMA - JOTTEI - DIPOREX - ROJALI

Toto76-ravit käynnistävässä suomenhevosten montén SM-karsinnassa 10 BALETIN SALAMA on pitkästä takamatkasta huolimatta selkeä suosikki ja Marianne Juutilaisen valmennettava valtaa yksin A-ryhmän. Erittäin hyvänä montéhevosena tunnettu ruuna on aloittanut ravivuoden kahdella kärrylähdöllä ja totosijat ovat vielä toistaiseksi jääneet haaveeksi. Mikkelissä Baletin Salama osoitti kuitenkin kunnon olevan kohdallaan, se kulki laukan jälkeen viimeiset 1800 metriä 26,8-kyytiä punnertaen ihan kelpo tavalla maaliin saakka. Starttien myötä vire on löytynyt ja montén puolelle ruunalta on lupa odottaa vahvaa suoritusta. Se kantanee voittoon saakka. B-ryhmän kärkinimet starttaavat suosikin tavoin 60 metrin pakilta. Numerot 9 DIPOREX ja 11 JOTTEI ovat näistäkin asemista sopivassa porukassa tiukasti mukana totomatsissa. Niiden kanssa myös numerot 6 ROJALI ja 1 VANJALI pystyvät varmastikin taistelemaan sijoituksista suosikin takana.

Lähtö 2.

RANKING
A) 4-1-8
B) 9-11-6-12-10-7-2-5-3
VALLETTA - CARAMBA MUSTANG - KASHIMIR MIX - SPLENDID JUSTINE

Toisessa lähdössä kolme valjakkoa saa paikan parhaasta A-ryhmästä. Rankingin kärkeen kipuava numero 4 VALLETTA lienee lähdön kovakuntoisin menijä. Jani Hautaviidan valmennettava nappasi viimeksi uransa ensimmäisen voiton vahvan suorituksen päätteeksi. Tamma sai hyvän reissun parijonossa lähellä kärkeä ja kun Hautaviita loppukaarteessa käänteli sen vapaalle radalle, Valletta kiri hyvällä tyylillä varmaan voittoon. Kiihdytyksessä suosikki tuskin nopeimpien matkaan ehtii mutta uskomme sen kuitenkin saavan hyvät asemat kärkiporukasta. 1 CARAMBA MUSTANG on alla olevasta heikosta sijoituksesta huolimatta sopivassa porukassa kuumimpia suosikkeja. Se jäi viimeksi johtavan rinnalle, mistä ruuna taipui jo viimeisellä takasuoralla. Tuota edeltävässä kisassa Caramba Mustang juoksi keulassa mutta kovavauhtinen avauskierros painoi ymmärrettävästi lopussa Tapio Perttusen valmennettavan jaloissa. Eiköhän loistopaikalta tavoitella sopivassa porukassa taas keulajuoksua. 8 KASHIMIR MIX on jonkinasteinen ideanosto A-ryhmään. Mikäli kahdessa edellisessä startissa laukkaan pilannut ruuna malttaa ravata ja juoksu onnistuu, pystyy se taistelemaan kärkipään sijoituksista.

Lähtö 3.

RANKING
A) 12-6-11-3-8
B) 2-5-7-9-4-1-10
RIIPINEN - OIVA-SOINTU - INTOIIVARO - NAPUTUS

Haastaja- vs. Huippudivisioonassa puolenkymmentä valjakkoa saa paikan A-ryhmästä. Haastavasta lähtöpaikasta huolimatta 12 RIIPINEN kipuaa rankingin kärkeen. Jouni Miettisen valmennettava on kohonnut todelliseen kanuunaiskuun ja vaikka näistä lähtöasemista on kierrettävää tiedossa, pystyy Hannu Torvisen taas rattailleen saava ori tekemään itsekin juoksuaan. 6 OIVA-SOINTU teki viimeksi todella kovan esityksen jäätyään taivaltamaan toista rataa ilman vetoapua. Olli Koivusen ajokilla on kelpo saumat punnertaa tasaisesta kärkiporukasta takaisin voittokantaankin. 11 INTOIIVARI nappasi viimeksi kovan esityksen päätteeksi voiton juostuaan 2. kaarteesta lähtien toista rataa ilman vetoapua. Emma Väreen ajokki on kovasta vastuksesta huolimatta yksi pelihevosista. 3 NAPUTUS voitti välistarttinsa Seinäjoella vakuuttavalla tavalla. Ravin maistuessa Esa Holopaisen ajokki taistelee voitosta. 8 TÄHTIHEILI on kyvykäs mutta epävarma. Aika näyttää, saako Teemu Okkolin valmennettavansa kulkemaan ravia. B-ryhmän käynnistävä 2 NÄÄTINKI petraa alkuperäistä sijoitustaan rankingissa. Volttilähtö saattaa olla ruunalle etu, mikäli ravi vain maistuu. Kovaa avaava ruuna jää auton takaa kiihdytettäessä helposti painamaan alussa.

Lähtö 4.

RANKING
A) 1
B) 8-4-2-10-6-3-9-11 C) 7-5-2
CALLELA FLEMING - MR NICE WAY - DEMBA ME TOO - ATHLETIC STYLE

Neljännessä lähdössä kolmatta peräkkäistä voittoa tavoitteleva 1 CALLELA FLEMING starttaa matkaan selkeänä suosikkina. Tom Erikssonin valmennettava on osoittanut olevansa kyvykäs menijä ja se tulee varmasti jatkamaan tasaista nousuaan sarjoissa. Tehtävä vaikuttaa oikein sopivalta ja omalla hyvällä tasolla suorittaessaan Hannu Torvisen ajokki on tiukasti kiinni ykkösrahoissa. Haastavasta lähtöpaikasta huolimatta numero 8 MR NICE WAY saa kunnian käynnistää B-ryhmän. Antti Teivaisen valmennettava on tottunut haastaviin lähtöpaikkoihin. 4 DEMBA ME TOO on voittanut kolmesta edellisestä startistaan kaksi. Kärkipään sijoitukset eivät yllättäisi tälläkään kerralla, vaikka suosikin kukistaminen varmasti vaikeaa onkin. 2 ATHLETIC STYLE hyötyy tasaisena avaajana paikasta valmiiksi toisessa radalla.

Lähtö 5. | Toto76-1, Päivän Duo-1

RANKING
A) 3-1-7
B) 4-6-1-5-9-2-8-10
SHADOW OF BRISBANE - VICTORY PILOT - YPÄJÄ HEREIAM - SACRAMENTO S

Toto76-kierroksen avauskohteena ravattavassa Hopeadivisioonakarsinnassa kolme valjakkoa saa paikan parhaasta A-ryhmästä. Rankingin kärkeen kipuava 3 SHADOW OF BRISBANE käynnisti marraskuussa kuuden peräkkäisen voiton putken, mutta nyt taulu on päässyt astetta arkisempaan kuntoon. Harri Koivusen valmennettava jatkaa kuitenkin edelleen todella vahvassa vireessä. Toissakerralla Vermossa se sai kiritilaa liian myöhään ja viimeksi Olli Koivunen taisi keulassa laskea matkavauhdin liian leppoisaksi, eikä Shadow Of Brisbane pystynyt kovassa lopetuksessa Nu I Nun kyytiin. 1 VICTORY PILOT seurasi Joenuussa Ida’s Owenin takaa kakkosrahoille saamatta todellista mahdollisuutta. Lähtöpaikka on loistava ja Santtu Raitalan ajokki on selkäjuoksulla vaarallinen. 7 YPÄJÄ HEREIAM tuntuu hakevan aivan terävintä kuntohuippuaan. Antti Ojanperän valmennettava jatkaa kuitenkin ihan kelpo vireessä ja on lähdön perusvaljakoita. Ulkona olevan lähtöpaikan myötä se saattaa jäädä varsin vähäiselle huomiolle pelikansan silmissä. B-ryhmän käynnistää kovaa avaava 4 SACRAMENTO S. Mika Forssin rattailleen saava ruuna on veikkauksemme lähdön keulahevoseksi. Veto ei välttämättä kanna kuitenkaan maaliin saakka.

Lähtö 6. | Toto76-2, Päivän Duo-2, Troikka

RANKING
A) 12-9-5
B) 2-6-4-7-8-10-11-3-1
VEERAN POIKA - VARJOMANNI - VEERAN POIKA - KORVEN TINNITUS

Toisena Toto76-kohteena ravattavassa Tähtidivisioonassa 12 VIKTOR KÄRPPÄ on haastavasta lähtöpaikasta ja hieman sekavasta taulusta huolimatta jonkinasteinen ideanostomme rankingin kärkinimeksi. Kovan perusluokan omaava ori on tehnyt pitkän tauon jälkeen paluun radoille ja hiljalleen Esa Holopaisen valmennettava on saanut starttirytmistä kiinni. Vaikka onnistumiset ovatkin olleet tiukassa, on ori antanut vahvat näytöt niin kyvyistään kuin kovasta kunnostakin. Toissakerralla Lappeessa kiritilat löytyivät aivan liian myöhään ja Joensuussa nähtiin väkivahva laukan paikkaus. Mikäli vauhdinjako antaa siihen mahdollisuuden, nousee Esa Holopaisen ajokki mukaan voittomatsiin. Ykköshaastajan paikan tarjoamme numerolle 9 VARJOMANNI. Se tykitti viimeksi Joensuussa loppusuoraa todella kovaa. Vastaava kiri kantaa ruunan varmasti tässäkin mukaan kärkikamppailuun. Kaustisella voittokantaan palannut 5 VEERAN POIKA saa myös paikan A-ryhmästä. Mikäli Niko Jokela pääsee ajokkinsa kanssa etenemään keulaan, pystyy ori vetämään porukkaa maaliin saakka. Hyvältä paikalta starttaava 2 KORVEN TINNITUS ja ensimmäiset keulat todennäköisesti nappaava 6 MÖKIN TÄHTI valtaavat paikat B-ryhmän kärjestä.

Lähtö 7. | Toto76-3

RANKING
A) 5-6-1-11
B) 3-2-7-4-10-12 C) 9-8
NEW LIFE WHEELS - DOMINIQUE HALM - KRAMPUS - CALLELA ELMO

Kolmannessa Toto76-kohteessa neljä valjakkoa saa paikan parhaasta A-ryhmästä. Rankingin kärkeen kipuava numero 5 NEW LIFE WHEELS avaa auton takaa kovaa ja Kari Rosimon ajokki on suosikkimme keulapaikalle pääsyn suhteen. Joensuussa ruuna jäi kiihdytyksessä johtavan rinnalle, mistä se tsemppasi rehdisti maaliin saakka. Tämän vuoden startit ovat olleet tasokkaita Kyvyt Esiin -koitoksia ja ne ovat vieneet varmasti Risto Salmelan valmennettavaa eteenpäin. Keulasta sillä olisi hyvät voittosaumat. 6 DOMINIQUE HALM on juuri tähän starttiin todella mielenkiintoinen. Sen paluu tauolta meni pieleen, kisaan mahtui niin kolmannelta radalta hännille pakittelua kuin kirivaiheen laukkaakin. Taustavoimilla on ollut tätä hevosta kohtaan positiivisia odotuksia ja odotamme ruunalta vahvaa suoritusta. Tarvittaessa se pystyy tekemään itse juoksuaan. 1 KRAMPUS on hyvältä lähtöpaikalta perusvaljakoita. Ari Hartikaisen valmennettava on tehnyt startista toiseen hyviä suorituksia. Tiedossa lienee nappireissu johtavan takana tai 3. sisällä. 11 CALLELA ELMO on näistä asemista juoksunkulun armoilla. Ruuna on kuitenkin löytänyt kuntonsa, eikä sitä saa haastavalta paikaltakaan unohtaa. B-ryhmän käynnistävä 3 UNCOMPARABLE on mielenkiintoinen seurattava. Ruuna on aloittanut Jere Taulion käsistä positiivisella tavalla uudessa kotimaassaan.

Lähtö 8. | Toto76-4, Toto4-1

RANKING
A) 2
B) 6-9-7-8-3-1-4-5
COSTELLO - POLARA - DIKTAATTORI - PYÖRYLÄN PARONI

Neljäntenä Toto76-kohteena ravattavassa Valiodivisioonassa suursuosikkina matkaan starttaava Joensuun finaalikierroksen väliin jättänyt numero 2 COSTELLO jatkaa huikeassa voittoputkessa. Ville Herttuan valmennettava tuntuu kehittyneen entisestään viime kauden jälkeen. Se on keskittynyt ravaamiseen ja ori vaikuttaa kyllä saaneen vauhtiakin lisää. Kun täysin väsymätön jyrä ravaa entistä varmemmin ja tuntuu pääsevän entistä kovempaa, ovat haastajat jatkossakin vaativan tehtävän edessä. Costello on kierroksen itseoikeutettu tukipilari. 6 POLARA otti Joensuussa varman ja vakuuttavan keulavoiton. Tuttuun tapaan autolähdössä varustukseen lisättiin puolilaput ja Polara oli tuota edeltäneitä volttilähtöjä terävämpi. Voitto irtosi varmaan tyyliin. Costelloa ruuna tuskin kuitenkaan pystyy takanaan pitämään. Antti Tupamäki pohdiskelee kommentissaan selkäjuoksun mahdollisuutta. 9 DIKTAATTORI jatkaa myös todella kovassa talvivireessä. Joensuussa se kiri rehdin esityksen päätteeksi kakkosrahoille Polaran takana. Paikka valmiiksi toisella radalla on plussaa. 7 PYÖRYLÄN PARONI avaa auton takaa kovaa ja Seppo Markkula panostanee ulkona olevasta lähtöpaikasta huolimatta kiihdytykseen.

Lähtö 9. | Toto76-5, Toto4-2, Troikka

RANKING
A) 2
B) 9-8-6-11-7-3-10-12-1-4-5
LORD IVAR - ICE WINE - SAUL - PAST OR FLASH

Viidentenä Toto76-kohteena ravattavassa Pronssidivisioonassa rankingin kärkeen nostetaan loistopaikalta matkaan pääsevä 2 LORD IVAR. Pitkän tauon jälkeen muutaman startin kroppaansa saanut ruuna on noussut nopeasti kovaan kuntoon ja Juha Utalan valmennettava hakee jo kolmatta peräkkäistä voittoa. Lahdessa 20.1. Lord Ivar otti Toto76-voiton hyvän selkäjuoksun päätteeksi ja viimeksi ruuna hallitsi tapahtumia keulasta. On mielenkiintoista nähdä, yrittääkö Utala päästä etenemään keulaan, vai valitseeko hän taktiikaksi selkäjuoksun toisella radalla. Lord Ivarilla on hyvät voittosaumat kummallakin taktiikalla. B-ryhmän käynnistävä 9 ICE WINE taipui viimeksi Joensuussa keulasta kolmanneksi. Nyt on taas selkäjuoksun vuoro, mikä taitaakin sopia tammalle paremmin. 8 SAUL on saanut juonen päästä taas kiinni. Haastavasta paikasta huolimatta ruunalla on hyvät mahdollisuudet nousta totomatsiin. 6 PAST OR FLASH joutui viimeksi pakittamaan alussa hännille ja loppumatkan osaltakin jäi jossiteltavaa. 11 DRAGONDAMOUR SISU on mielenkiintoinen seurattava.

Lähtö 10. | Toto76-6, Toto4-3, Päivän Duo-1

RANKING
A) 8-2-6
B) 11-2-3-12-5-10-1-9 C) 7-4
L'AMOUR DU GULL - NEWPORT BRODDE - BWT BAYERN - LIL BELINDA

Kuudennessa Toto76-kohteessa ravattavassa Haastajadivisioonassa riittää haastetta. Oikeastaan olisi perusteltua nostaa A-ryhmään kymmenkunta valjakkoa mutta yritetään ottaa rohkeasti hieman kantaa ja tarjotaan kolmelle valjakolle paikka kirkkaimmista parrasvaloista. 8 L’AMOUR DU GULL on voittosummaansa nähden kyvykäs hevonen, jonka uskomme tekevän tämän vuoden aikana kelpo tilin radoilta. Henri Bollströmin rattailleen saava tamma avaa auton takaa todella kovaa ja kyllä eturivin uloimmaltakin paikalta alkuun panostaminen on pakittelua järkevämpää. 2 NEWPORT BRODDE tulee vahvaa tulosta alkuvuodesta tehneen Matias Salon tallista. Suoran tauolta ruuna ei pitkällä matkalla pystynyt vielä parhaimpaansa mutta se parantaa taatusti startti kropassaan. Lähtöpaikka on loistava ja ruuna ansaitsee paikkansa suosikkien joukossa. 6 BWT BAYERN on sekavan taulun myötä maistuva ideanosto A-ryhmään. Lahjakkaana pidetty ruuna ei ole uusista käsistä vielä onnistunut mutta otteissa on ollut positiivisia merkkejä. Juoksun onnistuessa voitto ei saa yllättää.

Lähtö 11. | Toto76-7, Toto4-4, Päivän Duo-2, Troikka

RANKING
A) 1-7
B) 9-3-8-11-5-2-12-10-4-6
BOSSES LILY - RANCH KELLY - TWIGS VOICI - CALLELA ELIZA

Toto76-kierroksen päättävässä Espoon Palkinnossa nähtäneen mielenkiintoinen matsi 10.000 euron ykköspalkinnon kohtalosta. Rankingin kärkeen kipuava 1 BOSSES LILY on keulapsyykkauksella tiukimmin kiinni tuossa potissa. Antti Teivaisen suojatti on kilpaillut läpi talven vahvassa vireessä ja se palasikin viimeksi Vermossa ansaitusti takaisin voittokantaan. Toissakerralla Seinäjoella oriit ja ruunat olivat vastassa Regent Zetin voittamassa lähdössä. Ihan rehdisti Bosses Lily tuossakin startissa suorikki. Viime kertaisessa keulavoitossa kaikki oli 11,5-vauhtisella päätöspuolikkaalla helppoa. Mikäli Teivainen saa rauhoittaa matkavauhdin mieleisekseen, ovat haastajat varmasti vaikeuksissa. 7 RANCH KELLY omaa nähdäksemme selkeää parannuspotentiaalia viime starteissa nähtyyn verrattuna ja tarjoammekin Anne Luttisen valmennettavalla paikan A-ryhmästä. Seinäjoella Ranch Kelly oli helpompien valmisteluiden myötä kaukana parhaastaan, eikä se vielä Vermossakaan saanut aivan parasta itsestään irti. Hyvänä päivänään ykköshaastaja pystyy voittamaan johtavan rinnaltakin. 9 TWIGS VOICI ottanee asemat Bosses Lilyn takaa.

TOTO4-VIHJESYSTEEMIT

T4-1: 2 (6,9)
T4-2: 2 (9,8)
T4-3: 8,2,6 + 11,2,3,12,5,10 (1,9)
T4-4: 1,7 + 9,3,8,11,5,2 (12,10)

Pieni systeemi 6 riviä, panos 2 euroa, hinta 12 euroa.
Suuri systeemi 72 riviä, panos 0,2 euroa, hinta 14,4 euroa.

PÄIVÄN DUO

8,2,6
1,7

Yhteensä 6 yhdistelmää.

TROIKKA LÄHTÖ 7

5
1,6,11
1,2,3,4,6,7,11

Yhteensä 18 yhdistelmää, hinta 9 euroa.

TROIKKA LÄHTÖ 9

2
6,7,8,9,11
6,7,8,9,11

Yhteensä 20 yhdistelmää, hinta 10 euroa.

TROIKKA LÄHTÖ 11

1
3,7,8,9
1,3,7,8,9,11

Yhteensä 20 yhdistelmää, hinta 10 euroa.

OHJASTAJA- JA VALMENTAJAKOMMENTIT

Ari Moilanen

L2/9 SPLENDID JUSTINE: Tamma sijoittuu tasaisesti ja keräilee mukavasti rahaa sisään. Olisi se jonkun lähdön voinut voittaakin. Pikkasen saisi olla lisää puristusta lopussa.

L6/4 LOVER: Taukoa on alla. Tämä ei ole normaalisti ollut parhaimmillaan suoraan paussilta. Se on vaatinut lähtöjä kroppaan päästäkseen parhaaseen vireeseen.

L7/1 KRAMPUS: Ori on tehnyt hyvää työtä jo pidempään. Tämä ei ole hirmu nopea lähtijä ja paikka hieman hankaloittaa. Jos juoksu luonaa, hyvät saumat hevosella on pärjätä.

L7/11 CALLELA ELMO: Tampereelta tiistaina irtosi voitto. Ruuna on ollut hyvä selkäreissuilla. Voisi se keulastakin mennä. Kun hevonen saa kirissä sopivasti vetoapua, pystyy se näistäkin asetelmista nousemaan korkealle.

L8/1 TOPPER: Ruuna ei pysynyt Joensuussa porukan matkassa ja se luovutti kokonaan. Tällä on joskus vaikeuksia motivaation kanssa. Periaatteessa hevonen kilpailee kelpo kunnossa.

L9/5 IDEAL DU POINT: Viimeksi tuli laukka, kun nostin hevosen sisältä toiselle radalle. Vire on aivan asiallinen.

L9/9 ICE WINE: Hevonen on tehnyt hyvät juoksut viime lähdöissä. Joensuussa mentiin keulapaikalla. Siinä kävi moni härkkimässä matkalla. Tamma tsemppasi hyvin ja hävisi niukasti kakkossijan. Lähtöpaikka on ihan ok. Nyt lienee selkäreissun vuoro.

L11/9 TWIGS VOICI: Jäätiin Vermossa Bosses Lilyn taakse pussiin. Hevonen oli hyvissä voimissa. Jos tilaa olisi tullut, olisi se mielestäni voittanut lähdön. Tuon startin perusteella kaikki on mallillaan.

Petri Salmela

L9/11 DRAGONDAMOUR SISU: Kaksi viimeistä lähtöä on olleet tosi kovia T75-kisoja. Vastassa on ollut Ruotsin avointen sarjojen parhaita tammoja. Aivan hyvät suoritukset tämä on tehnyt. Viimeksi se polki päätöstuhannen 1.12:n pintaan. Aika hyvä hevonen Suomen Pronssidivareihin. Lähtöpaikka toki hankaloittaa ja tuurejakin tarvitaan. Tamma on kehittynyt koko ajan.

L11/11 DIONNE SISU: Hevonen on taas tulossa kuntoon. Pidettiin pieni talvipaussi ja nyt on taas kolme starttia kropassa. Tamma alkaa jo olla suht hyvällä mallilla. Tuoreimmassa kisassa se polki vikan kierroksen 11,8-kyytiä toista rataa pitkin. Tuon esityksen myötä päätettiin lähteä koittamaan Vermoon. Lähtöpaikka on kyllä aika toivoton. Tämä ei ole erityisen kova kiertelemään. Muiden armoilla ollaan paljolti.

Jere Taulio

L5/2 TINTIN: Ruuna jäi Joensuussa kaikki tallella pakettiin. Se jäi pussiin myös edelliskerralla Lappeessa. Juoksut ei ole onnistuneet. Nyt on mainio lähtöpaikka. Aivan hyvin tämä pääsee liikkeelle. Ei ihan hidas tapaus. Kuski saa päättää taktiikan. Juoksun onnistuessa ei voittaminenkaan olisi täysin mahdotonta. Tyytyväinen olen sijoituksesta neljän sakissa.

L7/3 UNCOMPARABLE: Joensuun esitys oli vahva. Hevonen jäi kuolemanpaikalle. Se prässäsi johtavaa, joka taipui lopussa. Hyvin ruuna taisteli kakkoseksi. Tälläkin on mukava lähtörata. Välillä olisi mukava saada joku sopiva selkä eteen. Kovia kisoja nämä on kuitenkin. Aika reippaasti hevonen lähtee itsestään.

L10/8 L´AMOUR DU GULL: Hevonen ravasi viimeksi alkumatkan keulassa. Se luopui paikastaan ekan kierroksen jälkeen. Lopussa tamma sitten kiri voittoon. Lähtöpaikka on hankala. En osaa taktiikasta sanoa vielä mitään.

Antti Tupamäki

L3/7 TURTILO: Hevoseen olin Teivossa tyytyväinen. Ajosuoritus vain ei onnistunut. Olisi pitänyt malttaa pysyä 2. ulkona. Ruuna olisi ollut lähellä voittoakin maltillisemmalla ajolla. Voltin vitonen ei tietenkään ole paras rata lähteä. Varman päälle kun alun ottaa, voisi ruuna päästä ravilla liikenteeseen. Ei se lähtöön ole ollut erityisen paha laukkaamaan. Kaiken pitäisi olla mallillaan. Juoksun onnistuessa yksi mahdollisista.

L8/6 POLARA: Ruuna oli mainio Joensuussa, kun se vastasi ykköseksi. Lähtöpaikka on aivan hyvä. Keulapaikalle tähdätään. Costellon selkäkin olisi kelpo paikka yrittää iskeä. Koitetaan haastaa suursuosikki, mutta hankalaahan tuo on ilman sen epäonnea. Vieläkin parantaa tämän myös täytyisi.

Juha Utala

L1/13 BALETIN SALAMA: Ruuna petrasi toiseen tauon jälkeiseen kärrylähtöönsä ihan jonkun verrankin. Monteen ilman muuta pärjäävä hevonen.

L7/2 EXPECTALOT: Lahden esitys oli hyvä. Jouduin ajamaan varsin pitkään kovaa, kunnes päästiin keulaan. Ruuna oli maalissa kelpo kakkonen. Voittajalle ei mahdettu mitään. Hyvä suoritus pakkaskelillä. Hevonen jatkaa kunnossa ja voi yltää totosijalle.

L7/4 DEANGELO: Aivan asiallinen hevonen. Nopea menijä, jota ei parane täysin unohtaa. Taukoa on toki alla.

L9/2 LORD IVAR: Ruuna on hyvällä mallilla. Ei se välttämättä ole kaukana voitosta tässäkään. Tämä pääsee aika kivasti liikkeelle. Sillä pystyy vähän valitsemaankin paikkaa. Kunto on kohdallaan ja normaalilla juoksulla odotukset on aika korkealla.

L11/2 FIRE SPRUCE: Kunnossa tämäkin kilpailee. Lähtöpaikka puoltaa. Vauhtijuoksussa tamma voisi kolkutella totosijojakin. Hyvänä päivänä se pystyy yllättävän ylös tuloslistalla.

Teemu Okkolin

L3/8 TÄHTIHEILI: Laukkoja on tullut. Tamma on kyllä koko ajan menossa parempaan suuntaan. Ei mikään helppo hevonen. Vaatii vielä hieman opiskelua.

L4/11 CASTAFIORE: Joensuussa jäätiin pakettiin. Hevonen on tauluaan paremmassa vireessä. Lähtöpaikka on jälleen tosi huono.

L6/6 MÖKIN TÄHTI: Ensimmäisessä Ranskan lähdössä ruuna oli tosi hyvä kolmas. Kun päästiin ulos 4. sisältä, se kiri mainiosti. Jälkimmäisessä kisassa paikallinen kuski ei onnistunut. Lämmitin itse hevosen ja se tuntui varsin hyvältä. Ruuna olisi päässyt kelpo asemiin ilman laukkaa. Hyvässä kunnossa tämä kilpailee. Mitä Vermon lähtöä tutkailin, totosija ei yllättäisi.

Olli Lähtinen

L2/10 WESTCOAST SKIPPER: Aika matalalla profiililla palataan tauolta. Rahasija on sopiva tavoite.

L7/8 BACKWOOD´S HEXFIRE: Lähtöpaikka on synkkä. Näistä asetelmista tälläkin lienee rahasija hyvä tähtäin.

L7/10 WESTCOAST HUEY: Ori on ollut hyvä tauon jälkeisiin kilpailuihin. Sillä on sentään jonkinlainen lähtöpaikka. Nopealle avaajalle eturivi olisi ollut ehkä aavistuksen parempi, mutta kyllä tämä kiriikin mukavasti. Jonkinlaisia odotuksia hevosen kanssa on.