Toto76-ravit Vermossa
07.04.2018
14:00

Toto76-ravit Vermossa

Lähdöt 7.4.2018

Lämmitykset 7.4.2018

Käsiohjelman näköispainos

7.4.2018 Vermo

Selaa julkaisua


  Toto76-ravit Vermossa 07.04.2018  
 

Vihjeet

POISJÄÄNNIT  teksti-tv:stä ja Heppa-järjestelmästä.

TOTO76-VARMAVALINNAT

Toto76-systeemiemme ensimmäisenä tukipilarina starttaa Valiodivisioonafinaalin selkeäksi suosikiksemme kohoava numero 7 COSTELLO. Viime lauantaina Kaustisella ori voitti todella rehdin esityksen päätteeksi. Vaikka Risto Tupamäen ajokki edellisellä Vermon vierailulla tappion Polaran voittamassa lähdössä kokikin, luotamme tässä suosikin mahdollisuuksiin. Nyt Costellolla on taas alla kaksi aivan jäätävää voittoa ja uskomme Risto Tupamäen pitävän ajokkinsa kanssa juoksupaikasta riippumatta matkavauhdin niin reippaana, ettei kirikykyisten haastajien ruuti ole enää maalisuoralla kuivaa. Costello on varmistunut täksi kaudeksi selkeästi ja se ottaa aikaisempaa paremmin vauhtiakin, vahva suosikkiasema on perusteltu. Toiseksi varmaksi valitsemme Pronssidivisioonan suosikkina starttaavan numeron 2 ATUPEM. Viimeksi Jokimaalla ori eteni keulaan ensimmäisellä takasuoralla ja hallitsi varmasti 11-lopetuksessa. Ravi- ja suoritusvarma ori avaa auton takaa reippaasti ja vaikka Antti Tupamäki ei keulaan pääsisikään, saanee se hyvät asemat kärkiporukasta. Antti Tupamäen lahjakas ajokki on muuten tasaisen lähdön selkeä suosikki.

TOTO76-VIHJESYSTEEMIT

T76-1: 7 (5,9)
T76-2: 5,8,3,10,6,11,4 + 1,9,2 (7,12)
T76-3: 15,2,3,11,10 + 4,16,8,12,5,6,1 (13,9)
T76-4: 2 (6,4)
T76-5: 5,4 (8,7)
T76-6: 5,4,8 (9,7)
T76-7: 1,4,9 (11,5)

Pieni systeemi 630 riviä, hinta 31,5 euroa.
Suuri systeemi 2340 riviä, hinta 117 euroa.

Toto76-pelijakauma teksti-tv:stä

ABC-RANKINGIT JA ANALYYSIT

Lähtö 1.

RANKING
A) 12-7
B) 11-9-13-2-3-10-5 C) 1-8-6-4
WILLE'S RAINMAKER - WISH UPON A BLACK - CRAZY VALLEY - STARO IN FACT

Upeatasoiset Toto76-finaaliravit käynnistävässä Winter Monté Meeting Finaalissa kaksi valjakkoa erottuu hieman muusta porukasta edukseen. Rankingin kärkeen kipuava 12 WILLE'S RAINMAKER on voittanut tämän vuoden kaikki kolme starttiaan montén puolella ja nyt alla on tuoreimpana ihan kelpo suoritus Teivon kärrylähdöstä. Vaikka tasokkaan tehtävän voittoa ei 40 metrin pakilta voikaan varmana pitää, ansaitsee Jenni Kaijan ratsastettava suosikkiasemansa. Nostamme kuitenkin numeron 7 WISH UPON A BLACK suosikin kaveriksi parhaaseen A-ryhmään. Sen on suorittanut tämän vuoden puolella tasaisen varmalla tasolla mutta pystyy vielä nähtyä parempaankin. Alla on oikein kova suoritus Kuopiosta kärrylähdöstä, missä ruuna ei varsin kovassa lähdössä saanut johtavan takaa kiritilaa vaan joutui tyytymään kolmanteen sijaan. Tuo startti teki varmasti hyvää tätä tehtävää ajatellen. Tasaisessa B-ryhmässä hevosten järjestys on pitkälti makuasia. Lämmityksiä kannattaa seurata heti päivän avauksessa tarkalla silmällä.

Lähtö 2.

RANKING
A) 5-8-3-9
B) 6-7-2-1-4-11-12-10
ONNETÖÖRI - LISSUN ASSI - POIKOLAN NEITO - SÄHKÖÄIJÄ

Ravien toisessa lähdössä tarjoamme neljälle valjakolle paikan kirkkaimmissa parrasvaloissa. Rankingin kärkeen kipuava numero 5 ONNETÖÖRI lukeutuu kategorian ”kyvykäs mutta epävarma” -hevosiin. Mikäli Risto Tupamäen ajokki malttaa ravata, on sillä fyysisen vireensä puolesta hyvät mahdollisuudet voittoon. Viimeksi täällä Vermossa laukka johtui kuitenkin häiriöstä. Lopulta ruuna kulki viimeiset 1700 metriä 30,0-kyytiä antaen tuoreen näytön vireestään. 8 LISSUN ASSI aloitti kautensa Kuopiossa lupaavalla tavalla punnertamalla kierroksen kirillä ulkoratoja pitkin voittoon. Startti vei Terho Rautiaisen valmennettavaa varmasti eteenpäin, eikä haastava lähtöpaikka vie kaikkia mahdollisuuksia. 3 POIKOLAN NEITO on tehnyt kelpo esitykset haettuaan vauhtia koelähdöstä. Iikka Nurmosen ajokki avaa kovaa ja se ottanee ongelmitta ensimmäiset keulat. Taktiset ratkaisut nähdään sitten avauspuolikkaan aikana. Peruskyvykäs 9 SÄHKÖÄIJÄ palaa pitkältä tauolta sopivaan porukkaan ja on heti mahdollinen menestyjä.

Lähtö 3.

RANKING
A) 2-6-7-4
B) 3-5-8-10-9-12-11
THE DUDE - DADDY BOY - GOLDA PRETENDER - PETERSIN

Kolmannessa lähdössä rankingin kärkeen kipuava 2 THE DUDE on aloittanut ruunauksen jälkeen vahvaan tapaan kahdella tyylipuhtaalla voitolla. Ville Tonttilan suojatti oli jo viime kaudella usein ”tipsihevosen” roolissa mutta onnistumiset olivat tiukassa. Nähdyn perusteella ruunaaminen oli täysin oikea ratkaisu ja valjakko on loistopaikalta varmasti vaarallinen. Poisjäännin myötä The Dude starttaa sisäradalta. 6 DADDY BOY on perushevosia, vaikka rima nouseekin viime startteihin verrattuna. Tom Erikssonin valmennettavalla on sen myötä hyvä mahdollisuus osoittaa kykyjään. Kyvykäs 7 PETERSIN tekee paluuta pitkältä tauolta. Matti J. Mäkisen valmennettava pystyi viime toukokuussakin suoraan tauolta hyvään suoritukseen. 4 BWT BRAVEHEART avaa kovaa ja on suosikki ottamaan ensimmäiset keulat. Aika näyttää, tyytyykö Iikka Nurmonen lopulta selkäjuoksuun. Sekavalla taululla viivalle saapuva 3 GOLDA PRETENDER hyötyy kesäisemmistä olosuhteista. Leo Mönttisen tallikommenttien myötä tamma pudotetaan kuitenkin A-rankingista B-ryhmän puolelle.

Lähtö 4.

RANKING
A) 5-4-8-1-10
B) 2-7-3-9-11-6-12
GRAINFIELD FANNY - IN ICE PRINCESS - NAOMI WIBB - STONE CAPES NANET

Neljäntenä lähtönä ravattavassa tammalähdössä riittää haastetta. Lopulta puolenkymmentä valjakkoa ryntää tasaisena rintamana parhaaseen A-ryhmään, eikä suosikin nimeäminen ole helppoa. Kovaa auton takaa matkaan starttaavat numerot 5 GRAINFIELD FANNY, 4 IN ICE PRINCESS ja 1 STONE CAPES NANET ratkaisevat todennäköisesti niin keulapaikan kuin sisäradan seuraavienkin juoksupaikkojen kohtalon. Veikataan Grainfield Fanny keulaan ja sen siivittämänä Mika Forssin ajokki on niukkaakin niukempi suosikkimme. Hyvin kautensa aloittanut 8 NAOMI WIBB on varmasti vaarallinen, mikäli juoksu vain kasiradalta luonnistuu. Keulasta parhaat juoksunsa tekevä 10 MISTELLE pystynee takarivistäkin paljoon, mikäli keulapäässä painellaan alkumatkasta ylinopeutta. Kaiken kaikkiaan vaikea lähtö, jossa voittaja saattaa hyvinkin löytyä B-ryhmän häntäpäästäkin.

Lähtö 5. | Toto76-1, Päivän Pari-1

RANKING
A) 7
B) 5-9-6-3-8 C) 4-2-1
COSTELLO - POLARA - KÖPPINEN - PYÖRYLÄN PARONI

Toto76-kierroksen avauskohteena ravattavassa Valiodivisioonafinaalissa 7 COSTELLO on rankingin itseoikeutettu kärkinimi siitä huolimatta, että Ville Herttuan valmennettava edellisessä Vermon startissaan tappion kokikin. Tuossa 10.3. kisassa nytkin vastassa oleva 5 POLARA järjesti jonkinasteisen yllätyksen kirimällä kovavauhtisessa lopetuksessa keulassa juosseen Costellon selästä voittoon. Vauhdin mentyä äärimmilleen Costello kompuroi vielä laukallekin mutta olisi varmasti ravillakin tuon lähdön hävinnyt. Nyt Costellolla on taas alla kaksi aivan jäätävää voittoa ja uskomme Risto Tupamäen pitävän ajokkinsa kanssa juoksupaikasta riippumatta matkavauhdin niin reippaana, ettei kirikykyisten haastajien ruuti ole enää maalisuoralla kuivaa. Costello on varmistunut täksi kaudeksi selkeästi ja se ottaa aikaisempaa paremmin vauhtiakin, vahva suosikkiasema on perusteltu. Kaustisella lähtöön laukannut Polara on ykköshaastaja. Suosikin selkä taitaa tälläkin kerralla kelvata Antti Tupamäelle, mikäli Polara vain rauhoittuu ja on kuskin kanssa samaa mieltä. Tauolta palaava 9 KÖPPINEN on luonnollisesti mielenkiintoinen seurattava.

Lähtö 6. | Toto76-2, Päivän Pari-2

RANKING
A) 5-8-3-10-6-11-4
B) 1-9-2 C) 7-12
AL E.GADOR ZET - MAS ARISTOCRAT - ANDREE - ESSIE VAN PRESS

Toisena Toto76-kohteena ravattavassa Haastajadivisioonafinaalissa nähtäneen mielenkiintoinen kiihdytys. Ainakin numerot 3 ANDREE ja 5 AL E.GADOR ZET avaavat kovaa ja uskomme sekä Ilkka Korven että Erkki-Pekka Mäkisen kaavailevan suojatilleen keulajuoksua. Andreen taulussa näkyvät voitot ovat tulleen keulasta ja ulkoa tulevan uhan torjuminen on perusteltua. Mikäli tämä kaksikko ei pääse sopuun keulahevosesta, paineltaneen alkumatka railakasta vauhtia. Ulkona olevasta lähtöpaikasta huolimatta numero 8 MAS ARISTOCRAT lukeutuu lähdön kuumimpiin pelihevosiin. Viimeksi Vermossa se punnersi rehdisti johtavan rinnalta Exuberancen voittamassa lähdössä. Tapio Perttusen ajokki joutuu tässäkin lähdössä tekemään itse töitä menestyksensä eteen. Elämänsä kuntoon kohonnut 10 ESSI VAN PRESS voitti Kaustisella keulasta. Takarivistä on tiedossa haastavampi juoksunkulku. Iikka Nurmonen jatkaa tamman rattailla. 6 EXPECTALOT kiri viimeksi Lappeessa 5. ulkoa viimeiset 800 metriä 13,1-kyytiä ja voitti varmasti. 11 CROSSOVER on näistäkin asemista mahdollinen. 4 MAMAJUANA taisi kärsiä Teivossa olosuhteista.

Lähtö 7. | Toto76-3, Troikka

RANKING
A) 15-2-3-11-10
B) 4-16-8-12-5-6-1-13-9-7-14
SHEIKKI - ISSAKAN POUTA - MARMARDU - NAPUTUS

Kolmantena Toto76-kohteena ravattavassa Haastaja- vs. Huippudivisioonafinaalissa viivalla on todella tasaiselta vaikuttava ryhmä ja ykkösrahoista nähtäneenkin hieno matsi. Ideasuosikiksi kohoava numero 15 SHEIKKI malttoi viimeksi Teivossa ravata ja Matti Lautamäen valmennettava voitti todella vakuuttavan esityksen päätteeksi. Arto Hammar käänteli 4. ulkoa jo toisen kaarteen alussa reissuun ja Sheikki eteni sitten päätöskierroksen alussa johtavan rinnalle. Ei voittajasta ollut tuon jälkeen mitään epäselvyyttä. Lähtöasetelma on haastava mutta mikäli ori vain malttaa ravata, punnertaa se täältäkin matsiin. 2 ISSAKAN POUTA, 3 MARMARDU ja 5 JETSU ovat kaikki lahjakkaita hyväkuntoisia menijöitä, eikä menestys yllättäisi yhdenkään kohdalla. Voltin vitosrata lienee Jetsulle kuitenkin haastava. Ari Moilanen varoittelee myös Issakan Poudan kohdalla, että kakkosradalta oriilla on laukkariski. 11 NAPUTUS menestyy vaikka juoksuaan tehdenkin, mikäli vain malttaa ravata. Laukkariski on kuitenkin konkreettinen. 10 NIEMEN CECILIA tuntuu menevän koko ajan eteenpäin. 4 N.P. VILLARI saattaa avata keulaan. Vaikka rima on todella korkealla, pystyy Mika Forssin ajokki itsekin kovaan suoritukseen. 16 RIIPINEN suorittaa startista toiseen omalla kelpo tasollaan. Lähtöpaikka on kuitenkin haastava.

Lähtö 8. | Toto76-4, Toto4-1

RANKING
A) 2
B) 6-4-3-5-8-9-11-1-10-12-7
ATUPEM - LOVE DE VILLENEUVE - LUXORIOUS LORD - PIEDMONT

Neljäntenä Toto76-kohteena ravattavassa Pronssidivisioonafinaalissa tauon jälkeen pari voittoisaa starttia kroppaansa saanut todella lahjakas 2 ATUPEM starttaa matkaan selkeänä suosikkinamme. Antero Tupamäen valmennettava on voittanut urallaan jo kymmenen kertaa ja mikäli terveystilanne sen vain sallii, tulee ori nousemaan sarjoissaan varsin rivakalla tahdilla. Viimeksi Lahdessa Atupem eteni 1. takasuoralla keulaan, missä se sai rauhoittaa vauhdin mieleisekseen. Tämän jälkeen voitto ei ollut 11-lopetuksessa uhattuna. Ravi- ja suoritusvarma ori avaa auton takaa reippaasti ja vaikka Antti Tupamäki ei keulaan pääsisikään, saanee se hyvät asemat kärkiporukasta. Haastajien kohdalla juoksunkulut noussevat merkittävään rooliin ja oikeastaan jokaiselle on tarjottava realistinen totosauma. Kiihdytykseen varmasti panostava 6 LOVE DE VILLENEUVE oli toissakerralla Vermossa todella rehti johtavan rinnalta. Antti Teivaisen ajokki on mahdollinen keulahevonen. Myös 4 LUXORIOUS LORD avaa kovaa ja tämä B-ryhmän käynnistävä kaksikko lienee suurin este suosikin keulajuoksulle. Varmaa kuitenkaan ei ole, että haastajat pystyvät ulkoa Atupemista ohi pyyhkäisemään.

Lähtö 9. | Toto76-5, Toto4-2, Troikka

RANKING
A) 5-4
B) 8-7-1-2-6-11-12-10 C) 9-3
WORKOUT WONDER - MIDNIGHT HOUR - REGENT ZET - EXPRESS DUO

Viidentenä Toto76-kohteena ravattavassa Helsinki-ajossa suosikkikaksikko erottuu edukseen. Nostamme keskeltä rataa kiihdyttävän numeron 5 WORKOUT WONDER ideahevosena rankingin kärkeen. Tiedostamme toki sen faktan, ettei Jarno Kauhasen valmennettava ole vielä urallaan pystynyt sisäpuoleltaan starttaavaa numeroa 4 MIDNIGHT HOUR voittamaan. Tässä Kultadivisioonafinaalissa Workout Wonder saa kuitenkin mahdollisuuden revanssiin ja me uskomme Tommi Kylliäisen ajokin mahdollisuuksiin. Teivossa 24.3. Midnight Hour sai vetää keulassa löröä ja vasta loppua tultiin juosten. Tommi Kylliäinen käänsi tuossa startissa Workout Wonderin viimeisellä takasuoralla reissuun ja ori kiri jäätävällä tavalla johtavan rinnalle mutta pilasi siihen päästyään loppukaarteen alussa laukkaan. Kaustisella ori kiri kolmatta ja neljättäkin rataa pitkin viimeiset 700 metriä 12,9-kyytiä tullen rehdisti perille saakka. Finlandia-ajo ja Elitloppet lähestyvät ja tässä startissa Workout Wonder pystyy antamaan todellisen näytön vireestään. Kenkien riisumisesta olisi etua. Keulassa todennäköisesti juokseva Midnight Hour on luonnollisesti kova vastus. Todella kovan juoksun laukan jälkeen Kaustisella tehnyt 8 REGENT ZET joutunee kasiradalta pakittelemaan hännille.

Lähtö 10. | Toto76-6, Toto4-3, Päivän Duo-1

RANKING
A) 5-4-8
B) 9-7-6-11-10-3 C) 2-1
TULINKO - VARJOMANNI - TEE WEE PARONI - KORVEN TINNITUS

Kuudennessa Toto76-kohteessa ratkotaan Tähtidivisioonafinaalin paremmuusjärjestystä ja tarjoamme kolmelle valjakolle paikan A-ryhmässä. Ideasuosikkimme 5 TULINKO oli Teivossa suoraan tauolta hokkibalanssissa hyvä ja hevosen tyyli miellytti kovasti. Tässä vaiheessa on syytä muistuttaa, etteivät talviset olosuhteet olleet todellakaan etu tälle hevoselle. Startti kropassa Jussi Miettisen lahjakas suojatti parantaa ja keliolosuhteetkin sopivat oriille taatusti Teivoa paremmin. Vermossa balanssia päästään keventämään ja odotamme oriilta viimeisessä Tähtidivisioonastartissa kovaa suoritusta. 4 VARJOMANNI on kohonnut suorastaan hurjan kovaan vireeseen ja ruuna on tehnyt kovan tilin alkuvuoden aikana. Suoritukset ovat olleet startista toiseen jäätäviä. Tuskin iskukyky heikkenee nytkään ja onnistuneen reissun päätteeksi Bella Varjosen valmennettava pystyy paljoon. Kolmas kova eli 8 TEE WEE PARONI tekee startista toiseen hyvää työtä, vaikka voitot taulusta puuttuvatkin. Ulkona olevalta paikalta juoksusta voi tulla haastava. Silti Tee Wee Paroni on huomioitava aikaisessa vaiheessa peleissä. B-ryhmän käynnistävä 9 KORVEN TINNITUS saanee takarivistäkin kelpo asemat.

Lähtö 11. | Toto76-7, Toto4-4, Päivän Duo-2, Troikka

RANKING
A) 1-4-9
B) 11-5-8-2-3-6-12-10
I'M JUST A SUND - STARZINNER - SCAMPI - SHADOW OF BRISBANE

Toto76-kierroksen päättävässä Hopeadivisioonafinaalissa kivikova kolmikko saa paikat A-ryhmästä. Sisäradan lähtöpaikan myötä 1 I’M JUST A SUND on rankingin kärkinimi. Mikäli kiihdytyksessä ei tapahdu mitään yllättävää, torjunee Kaisa Toivosen valmennettava ulkoa tulevan uhan ja juoksee keulassa. Mikäli ruuna vain rauhoittuu johtopaikalla, sillä on varmasti hyvät mahdollisuudet hallita tapahtumia maaliin saakka. Ykköshaastaja 4 STARZINNER on ollut uudessa kotimaassaan todella hyvä. Rivien välistä on voinut tulkita Iikka Nurmosen pitävän suojattiaan riittävänä pelinä astetta kovempiinkin tehtäviin ja tässä on hyvä mahdollisuus taas lisänäyttöjen antamiseen. Myös Starzinner pystyy kovaan avaukseen. Mika Forss startannee numerolla 9 SCAMPI sisäradalta suosikin takaa, mistä ruunalla olisi varmasti kelpo saumat ottaa asemat 2. sisältä. Toki tällä juoksunkululla kiritilan aukeaminen ei ole itsestään selvää.

TOTO4-VIHJESYSTEEMIT
Lähdöt 8-11
T4-1: 2 (6,4)
T4-2: 5,4 (8,7)
T4-3: 5,4,8 + 9,7,6 (11,10)
T4-4: 1,4,9 + 11,5,8 (2,3)

Pieni systeemi 18 riviä, hinta 3,6 euroa.
Suuri systeemi 72 riviä, hinta 14,4 euroa.

PÄIVÄN DUO
Lähdöt 10-11

5
1,4,9

Yhteensä 3 yhdistelmää.

TROIKKA LÄHTÖ 7

15
2,3,10,11
2,3,4,8,10,11,16

Yhteensä 24 yhdistelmää, hinta 12 euroa.

TROIKKA LÄHTÖ 9

5,4
5,4
1,2,6,7,8

Yhteensä 10 yhdistelmää, hinta 5 euroa.

TROIKKA LÄHTÖ 11

1,4,9
1,4,9
1,4,5,9,11

Yhteensä 18 yhdistelmää, hinta 9 euroa.

OHJASTAJA- JA VALMENTAJAKOMMENTIT

Ari Moilanen

L4/7 JULIET ALE: Alku meni Teivon paluustartissa vähän pitkäksi. Jäätiin kolmannelle radalle ja ajoin sitten väkisin keulaan. Hevonen puutui siihen. Lähtöpaikka ei ole häävi nytkään. Ajellaan nätisti tällä kertaa.

L5/2 TOPPER: Ruuna kilpailee tasaisessa kunnossa. Muutama liian kova on vastassa. Alussa se vähän höyryää ja laukkoja on tullut.

L5/9 KÖPPINEN: Taukoa on alla, eikä minulla ole tarkkaa tietoa päivän kunnosta. Aina tämä on hyvin aloittanut suoraan huililta. Menestys sen kanssa ei koskaan täysin yllätä.

L6/2 T.M. CHAGALL: Saatiin Teivossa hyvä reissu sisäradalla. Hevosesta ei vain löytynyt puhtia sillä kertaa. Se teki välissä parempiakin juoksuja. Rahasija voi olla sopiva tavoite.

L7/2 ISSAKAN POUTA: Hevonen sai aika tiheään startteja ja se paransi joka kerta. Nyt on taas hiukan starttiväliä. Miten hevonen tuohon suhtautuu. Lisäksi voltin kakkonen ei ole tälle helppo. Laukkariski on olemassa. Ori saattaa olla ylipelattukin tähän kohtaan.

L7/13 VINKSA: Ruuna oli tosi hyvä Lahdessa. Se lähti nätisti matkaan. Välillä hevonen on ollut vähän raju alkumetreillä. Keulapaikalta irtosi vaivaton voitto. Tämä pääsee voltista mukavasti liikkeelle ja se hyötyy juoksuradan paikastaan.

L8/5 ICE WINE: Tamma kilpailee ihan hyvässä vireessä. Viimeksi se oli juoksunkulun uhri. Kärki veti maltillista ja lopetti kymppiä. Nyt on kyllä tosi kovatasoinen lähtö. Onnistuneella reissulla tamma voisi yltää toton tuntumaan.

L9/1 AIR GUNNER: Porissa matkattiin hännillä ja keula sai rauhoittaa vauhtia. Siinä oli sitten kova lopetus. Hyvin tämä tuli maaliin. Porukka on Vermossa kova. Lähtöpaikka on hyvä ja ruuna on kyllä mennyt koko ajan eteenpäin.

L11/9 SCAMPI: Viime kerralla matkattiin parijonossa. Keula veti reipasta ja loppumatkasta tämä kiersi muut helposti. Esitys oli hyvä. Oikein mukavan tuntuinen tapaus.

Iikka Nurmonen

L2/3 POIKOLAN NEITO: Tamma oli aivan asiallinen viimeksikin. Starttiväli oli vähän turhan pitkä, eikä hevonen saanut ihan täyttä pitoa pöpperöisestä alustasta. Se oli pikkasen tasainen lopussa. Balanssia kevennellään tähän. Tuosta on tammalle apua.

L4/3 UBERTA JET: En tunne hevosta.

L6/10 ESSI VAN PRESS: Kaustisen voitto johtopaikalta oli aika varma ja suht helppokin. Tamma teki mainion startin. Tämä on hyvä hevonen. Ajoin sillä viime kaudella nelivuotiaiden tammojen Kasvattakruunun välierissä ja finaalissa. Tuttu tapaus siis jo kauempaakin. Tamma pystyy kyllä tulemaan takaakin. Tässä kohtaa juoksunkulku määrittelee paljon sijoitusta.

L8/11 TESSA´S DEVIL: Teivon voitto irtosi keulasta. Hevonen oli aivan hyvä siellä. Lähtöpaikka hankaloittaa paljon ja myös tämän kohdalla juoksunkulku sanelee paljon. Paha paikka Vermossa kesäkelillä on rata 11.

L9/4 MIDNIGHT HOUR: Ruuna on tehnyt kahteen viime starttiin oikein hyvät esitykset. Se voitti suht helposti Tampereella. Eteenpäin lähdetään heti ajamaan ja keulaan koitetaan. Siitä olisi lyhyin matka maaliin.

L11/4 STARZINNER: Hevonen on tosi hyvällä mallilla. Kesärata vielä auttaa sitä. Kesäkenkä lyödään taakse ja edestä ehkä riisutaan kengät. Ruuna oli saanut olla aika helpolla ennen viime starttia. Uskon, että se jonkun verran vielä parantaakin tähän. Lähtö on kova tasoltaan. Pienestä on kiinni tarkka sijoitus. Kärkikuvioihin on ilman muuta odotukset.

Antti Tupamäki

L5/5 POLARA: Kaustisella tuli laukka, kun hevonen koitti lähtötilanteessa ohi auton puomin. Jouduin kiskomaan aika voimakkaasti vasemmasta ohjasta ja hyppy tuli. Ei siinä tuon kummempaa. Ruuna oli yhtä hyvän tuntuinen kuin edelliskilpailuissa. Nyt on parempi lähtöpaikka. Koitetaan tosissaan haastaa Costello.

L7/8 TURTILO: Hevosta vähän hoidettiin Oulun kisan jälkeen. Tuskin se silti hirveästi parantaa. Tähän lähtöön kyllä tarvitsisi petrata, jos aivan kärjessä meinaa olla. Vastusta riittää ja paalullakin on aivan hyviä. Ykkösrata käy mainiosti. Ruuna pääsee tuosta mukavasti liikkeelle.

L8/2 ATUPEM: Olin oikein tyytyväinen Jokimaan starttiin. Hevonen irrotti aika kevyesti lopetuksensa. Lähtöpaikka on jälleen mainio. Eiköhän siinä lähdetä heti eteenpäin. Viimeksi en satsannut alkuun. Muutama nopea avaaja on vastassa, mutta koitetaan ajaa johtopaikkaa kohti. Uskoisin meillä olevan kelpo saumat päästä lopulta keulaankin saakka. Ori on saanut lisää lähtönopeutta. Vahva luotto minulla on hevoseen.

Jani Ruotsalainen

L2/11 HULLUDUUNARI: Ei hevonen sen huonompi ollut viimeksi kuin edelliskilpailuissa. Se lähti peitsillä liikkeelle ja lopulta ajelin hiitin taustalla. On tamma tullut takaakin, vaikka se ehkä aavistuksen parempi on keulan kulmilta.

L3/1 SOMETHING QUALITY: En tunne hevosta tarkemmin. Äkkiseltään tuntuisi, että tamma kohtaa turhan kovan porukan tässä.

L4/4 IN ICE PRINCESS: Tamma teki aivan hyvän startin Jyväskylässä, kuten jo edelliskerrallakin. Olettaisin sen jatkavan vastaavassa kelpo vireessä.

L7/3 MARMARDU: Viimeksi oli pieni paalu, eikä hevonen saanut heti selkää eteen. Tuo on volttilähdössä tälle tärkeä juttu. Laukan jälkeen tamma teki tosi kovan suorituksen. Kouvolan ensimmäiseen voittostarttiin sille lisättiin varusteisiin himmennin. Tuo muutos tuntuu rentouttaneen hevosta matkalla. Koitetaan saada pian selkä eteen. Mahtavassa kunnossa tamma kilpailee.

L7/4 N.P. VILLARI: Myös tämä kisaa hienossa kunnossa. Ruuna lähtee varsin lujaa liikkeelle ja se voisi hyvinkin saada ekat keulat. Kuski pääsee silloin valitsemaan taktiikkaansa. Hevonen on hieman suoritusvarmempi, jos Marmarduun vertaa. Kumpikin pystyy aika kovaan tulokseen paalulta. Juoksunkulut ratkaisee paljolti sijoituksia.

Risto Tupamäki

L2/5 ONNETÖÖRI: Hevonen häirittiin viimeksi alussa laukalle. Se teki sen jälkeen tosi hyvän juoksun. Mielestäni voitto olisi ollut lähellä ilman hyppyä. Terveystilanne sanelee paljon tämän kohdalla. Jos ruuna ravaa hyvin, voisi se pärjätäkin. Ihan ennätyskunnossa hevonen kilpailee.

L5/7 COSTELLO: Uskon omaani tässä.

L7/10 NIEMEN CECILIA: Tamma on mainiossa iskussa. Viimeksi oltiin pitkään pussissa. Kun tilaa tuli, polki hevonen lentämällä loppua. Se saatiin varustemuutoksen myötä suoremmaksi viime kisaan. Tamma oli aiemmin vähän toisohjainen. Vaikka porukka on kova, jos laukkaa ei tule, on tämä yksi mahdollisista pärjääjistä.

Leo Mönttinen

L3/3 GOLDA PRETENDER: Paljon on ollut hevosella murheita. Odotukset tähän starttiin ei ole kovin korkealla. Ajetaan nyt jokunen lähtö. Suunnitelmissa olisi, että tamma siirtyy sen jälkeen siitospuolelle.

L5/6 PYÖRYLÄN PARONI: Lähtöpaikka on vähän ulkona. Vastus on tietenkin huippukova. Ei ori aivan parhaille riitä. Jos juoksu luonaa, voisi se olla jossain sijoilla 4-5.

L11/9 SCAMPI: Ruuna on suorittanut kummassakin voittostartissaan mainiolla tasolla. Lähtöpaikka kovan hevosen takana käy hyvin. Näkisin meillä kelpo mahdollisuudet kolmen joukkoon edelliskilpailujen perusteella. Vastusta toki riittää, mutta on tämä yksi mahdollisista pärjääjistä.