Toto76-ravit Vermossa
10.11.2018
14:00

Toto76-ravit Vermossa

Lähdöt 10.11.2018

Lämmitykset 10.11.2018

Käsiohjelman näköispainos

10.11.2018 Vermo

Selaa julkaisua


  Toto76-ravit Vermossa 10.11.2018  
 

Vihjeet

POISJÄÄNNIT  teksti-tv:stä ja Heppa-järjestelmästä.

TOTO76-VARMAVALINNAT

Toto76-systeemit rakennetaan kolmen suosikkivarman varaan. Finn-Tack Cupin finaalissa 2 BABY BEYONCE saa luottamuksemme. Baby Beyonce on voittanut lähtöjä niin keulasta kuin parijonosta kirimälläkin ja kun tamma ei ole kertaakaan edes laukannut, ei varsinaisia epävarmuustekijöitä tunnu juurikaan löytyvän. Toki sarjat ovat nousseet nopeasti, parissa kuukaudessa viisi tuoreinta starttia ovat tuottaneet yli 10.300 euron tilin. Tamma on kuitenkin vastannut eleettömästi tehtävien koventumiseen ja voitot ovat tuntuneet irtoavan jopa pintakaasulla. Paikka toisella radalla on optimaalinen, alkuun ei ole pakko ladata täysillä, mikäli haastajat haluavat ensin kilvoitella keulapaikasta ja sen myötä paikasta 2. sisältä Baby Beyoncen takana. Tasokkaasta vastuksesta huolimatta suosikin tappio tulisi kyllä kovana yllätyksenä. Viidennessä kohteessa 2 LARVAN HURMOS erottuu edukseen ja uskomme Jouni Miettisen valmennettavan jättävän haastajat taistelemaan lopulta kakkosrahojen kohtalosta. Merkittävällä tavalla tämän vuoden aikana miehistynyt ori tuntuu kehittyneen kaikilla osa-alueille. Toissakerralla Porissa Larvan Hurmos seurasi keulasta voittaneen Polaran takaa hyväksi kakkoseksi ja Kouvolassa se vastasi omiensa joukossa Huippudivisioonafinaalissa keulasta varmaan voittoon. Aina jaksavaksi tiedetty menijä on saanut rutkasti lisää myös lähtönopeutta ja vaikka mistään täysin ravivarmasta menijästä ei kyse olekaan, on myös oikea askellaji maistunut kiitettävällä tavalla. Keulapaikka ei ole edellytys menestykselle mutta kaiken järjen mukaan suosikin selkeä kelpaa haastajille. Kuudennessa kohteessa Tom Erikssonin käsissä aivan uudelle tasolle noussut 9 STARDUST FIBBER on ilman epäonnea tiukasti kiinni ykkösrahoissa. Aina peruskyvykkään hevosen maineessa uraa Juhani Kärjen valmennuksesta tehnyt tamma on syttynyt maisemanvaihdoksen myötä aivan käsittämättömän kovaan iskuun. Stardust Fibber on nyt kilpaillut kolmesti Tom Erikssonin käsistä, kahdesti tamma on voittanut aivan yläpystyyn ja kertaalleen se kiri liian myöhään tilaa saatuaan viimeiset 400 metriä 09,4-kyytiä näyttäen aivan miljoonalta. Vaikka Stardust Fibber on startannut urallaan jo 138 kertaa, on viime starteissa nähdyn perusteella todettava, että hevonen todellakin pitää tällä hetkellä kilpailemisesta. Voittosummassa tuntuisi olevan myös rutkasti ilmaa ja vireen kestäessä hevonen tulee kyllä nousemaan vielä sarjoissaan. Vastusta missään tapauksessa väheksymättä vaikea on nähdä suosikin takarivin lähtöpaikasta huolimatta tätä lähtöä häviävän.

TOTO76-VIHJESYSTEEMIT

T76-1: 2 (5,1)
T76-2: 5,3,2 + 1,7,4 (8,6)
T76-3: 4,1,10,9 + 7,2 (8,11)
T76-4: 6,7,4 + 8,5,10,2,3,12 (14,1)
T76-5: 2 (11,12)
T76-6: 9 (1,2)
T76-7: 14,5,2,6,10,8,11,3 (8,11)

Pieni systeemi 288 riviä, hinta 14,4 euroa.
Suuri systeemi 2592 riviä, hinta 129,6 euroa.

Toto76-pelijakauma teksti-tv:stä.

ABC-RANKINGIT JA ANALYYSIT

Lähtö 1.

RANKING
A) 14
B) 15-7-4-1-9-5-6-13-16-2-3-12-8-10
LICENCE HOLDER - BOYS GOING IN - SWEET CREDIT - BACKWOOD’S HEXFIRE

Lauantain ravit käynnistävässä monté-lähdössä selkeänä suosikkina matkaan starttaava numero 14 LICENCE HOLDER valtaa yksin asemat kirkkaimmista parrasvaloista ja uskomme Jenni Kaijan ajokin olevan todella tiukasti kiinni ykkösrahoissa. Tehtävä vaikuttaa kaikkein kovimmissa monté-skaboissa kilpailemaan tottuneen ruunan näkökulmasta oikein passelilta, eikä 60 metrin takamatka ole todellakaan este menestykselle. B-ryhmän kärkeen kipuava 15 BOYS GOING voitti toissakerralla Killerillä monté-lähdön varmaan tyyliin. Liisa Nummen ajokki on muuhun haastajaporukkaan nähden vahvoilla mutta suosikin kukistaminen tulisi kyllä yllätyksenä. 7 SWEET CREDIT voitti toissakerralla Mikkelissä monté-lähdön onnistuneen reissun päätteeksi. Eini Nevalainen saanee ajokkinsa kanssa tässäkin kelpo asemat kärkiporukasta. 4 BACKWOOD’S HEXFIRE ja 1 SMOOTH BLINK pystynevät myös taistelemaan totosijoista.

Lähtö 2.

RANKING
A) 1-3-5
B) 4-9-10-7-8-11-6-2
OILSHEIK - MOSQUITO MILI - PRODIGY SHARK - ZIZZY HIGHNESS

Toisessa lähdössä 1 OILSHEIK ansaitsee paikkansa rankingin kärjessä. Harri Koivusen suojatti on kilpaillut pitkään tasaisen vahvassa vireessä ja loistopaikalta ruuna on itseoikeutettu suosikki. Oilsheik avaa auton takaa vähintäänkin puolireippaasti ja mikäli se ei pysty sisäradalta keulapaikkaa puolustamaan, tiedossa on kuitenkin hyvät asemat kärkiporukassa. 5 MOSQUITO MILI palasi lokakuussa tauolta vahvassa iskussa ja Mikko Liikkasen valmennettava hakee tässä jo kolmatta peräkkäistä ykkössijaa. Molemmat voitot Iikka Nurmosen ajokki on ottanut vahvalla kirillä johtavan takaa ja selkäjuoksu saattaa olla tälläkin kerralla Mosquito Milin kannalta mieluisin vaihtoehto. 3 PRODIGY SHARK punnertaa suosikkien vanavedessä mukaan A-ryhmään. Se ei viimeksi Turussa pystynyt takapareista ehkä parhaimpaansa mutta nyt tiedossa on varmasti paremmat asemat lähempää kärkeä. Joni-Petteri Irri palaa ruunan rattaille. Haastajaporukan kärkeen kipuava 4 ZIZZY HIGHNESS palasi viimeksi pitkältä tauolta suorittaen hyväksyttävällä tasolla. Aika näyttää, kuinka paljon Sanna Kiisken valmennettava parantaa tuore startti kropassa.

Lähtö 3. | Päivän Duo-1

RANKING
A) 3-5-1
B) 10-4-6-8-11-7-9-12-2
JASUN VELHO - VOIMA-SIMO - LENNOXARA - PACKER

Ravien ensimmäisen Päivän Duon käynnistävässä kolmannessa lähdössä 3 JASUN VELHO kipuaa rankingin kärkeen. Toissakerralla Kouvolassa Leila Salon valmennettava voitti Kyvyt Esiin -divisioonan keulasta varmaan tyyliin. Ruuna teki myös viimeksi Forssassa rehdin esityksen ainoastaan kovalle Eetu Rolsille häviten. Nyt vastassa ei samanlaista tykkiä ole ja keulasta Jarmo Saarelan ajokki vetäisi tätä lähtöä pitkään. Numeron 5 VOIMA-SIMO Teivon välistartti meni juoksunkulun osalta aika lailla pieleen, matkaan mahtui niin kolmannen radan kiertelyä kuin pussissa olemistakin. Juoksun onnistuessa Hannu Lähteenmäen ajokki pystyy tässä sopivan tuntuisessa porukassa menestymään. 1 LENNOXARA hakee kauden avausvoittoa kelpo vireessä. Aika näyttää, minkälaiset asemat Santtu Raitala saa ajokkinsa kanssa sisäradalta. B-ryhmän käynnistävä 10 PACKER palasi viimeksi täällä Vermossa voittokantaan vahvalla kirillä 5. ulkoa. Takarivin lähtöpaikalta Mika Forssin ajokki joutuu tälläkin kerralla tekemään kirivaiheessa töitä menestyksensä eteen.

Lähtö 4. | Päivän Duo-2

RANKING
A) 11-3-1-6
B) 4-7-12-5-8-2-9-10
KRAMPUS - BLACK ICE BOOST - OH MY GOD S - DADDY BOY

Ensimmäisen Päivän Duon sinetöivässä Haastajadivisioonakarsinnassa 11 KRAMPUS on haastavasta lähtöpaikasta huolimatta rankingin itseoikeutettu kärkinimi. Se teki viimeksi täällä Vermossa Ari Moilasen aktiivisen ajosuorituksen siivittämänä todella vahvan suorituksen alleviivaten samalla niin kuntoa kuin kykyjään. Santtu Raitalan rattailleen saava ruuna runttaa tässäkin väkivahvalla suorituksella mukaan voittomatsiin. Hyvältä paikalta starttaava 3 BLACK ICE BOOST on ideanostomme ykköshaastajaksi. Sanna Kiisken valmennettava on saanut tauon jälkeen pari starttia kroppaansa ja sen esitystä seurataan nyt hyvältä lähtöpaikalta suurella mielenkiinnolla. 1 OH MY GOD S avaa kovaa ja pystyy hyödyntämään lähtöpaikkansa. Uskomme Jukka-Pekka Kauhasen valitsevan suojatilleen selkäjuoksun. Merkittävällä tavalla tauluaan parempi 6 DADDY BOY avaa todella kovaa. Ravilla Hannu Torvisen ajokki on suosikkimme juoksemaan keulassa.

Lähtö 5. | Toto76-1

RANKING
A) 2
B) 5-1-11-9-3-6-4-12-7-8-10
BABY BEYONCE - BEAT OF LOVE - NORMAN PRICE - HE IS FELIX

Toto76-kierroksen avauskohteena ravattavan Finn-Tack Cupin finaalin suursuosikkina matkaan starttaavan numeron 2 BABY BEYONCE uran alkutaival on ollut todella upeaa katseltavaa. Lars Wetzerillä taitaa olla käsissään melkoinen kultakimpale, joka terveystilanteen sen salliessa tulee tekemään radoilta vielä todella kovan tilin. Baby Beyonce on voittanut lähtöjä niin keulasta kuin parijonosta kirimälläkin ja kun tamma ei ole kertaakaan edes laukannut, ei varsinaisia epävarmuustekijöitä tunnu juurikaan löytyvän. Toki sarjat ovat nousseet nopeasti, parissa kuukaudessa viisi tuoreinta starttia ovat tuottaneet yli 10.300 euron tilin. Tamma on kuitenkin vastannut eleettömästi tehtävien koventumiseen ja voitot ovat tuntuneet irtoavan jopa pintakaasulla. Paikka toisella radalla on optimaalinen, alkuun ei ole pakko ladata täysillä, mikäli haastajat haluavat ensin kilvoitella keulapaikasta ja sen myötä paikasta 2. sisältä Baby Beyoncen takana. Tasokkaasta vastuksesta huolimatta suosikin tappio tulisi kyllä kovana yllätyksenä. Vahvaan vireeseen noussut 5 BEAT OF LOVE kiri viimeksi kaukaa taustalta Baby Beyoncen tuntumaan. Lähtöpaikka on nyt merkittävästi parempi. 1 NORMAN PRICE oli viimeksi todella rehti johtavan rinnalta. Lähtöasetelmat ovat loistavat. 11 HE IS FELIX on todella rehti 3-vuotias. Harri Koivusen suojatti pystyy tekemään itse juoksuaan ja sillä on näistäkin asemista kelpo totosaumat.

Lähtö 6. | Toto76-2

RANKING
A) 5-3-2
B) 1-7-4-8-6 C) 10-9
REVEREND DRED - ULK DELLE SELVE - NORTHERN TRICK - M.T.LARA CROFT

Toisena Toto76-kohteena ravattavassa Salamakypärät-lähdössä 1 M.T.LARA CROFT avaa kovaa ja Toni Ripatti päässee sisäradalta valitsemaan, kenelle keulapaikan lopulta luovuttaa. Pekka Korven valmennettava oli Forssassa oikein hyvä kolmas Boadicealle ja Golden Elevenille häviten. Ainakin rinnalta matkaan kiihdyttävät 2 NORTHERN TRICK ja 3 ULK DELLE SELVE pyrkinevät keulaan ja mikäli Kimi Pesonen jälkimmäisen rattailla onnistuisi johtopaikalle pääsemään, vetäisi ori varmasti tätä lähtöä pitkään. Vaikka voitot taulusta puuttuvatkin, on Juuso Holttisen valmennettava tehnyt oikeastaan kaikissa taulussa näkyvissä starteissa todella kovia esityksiä. Myös 5 REVEREND DRED jatkaa vahvassa vireessä. Toissakerralla Vermossa ruuna ei Voimaliigassa pystynyt keulasta 12,0-vauhtisessa lopetuksessa lopulta kolmatta sijaa parempaan mutta ei tuotakaan esitystä voi sinänsä moittia. Viimeksi Kouvolassa Tapio Mäki-Tulokkaan suojatti teki rehdin esityksen johtavan rinnalta, vaikka toton ulkopuolelle jäikin. Arna Ruohomäen rattailleen saava ruuna pystyy tekemään tälläkin kerralla juoksuaan. Kovassa kunnossa kilpaileva 7 CAPO THE EEMIL on huonon lähtöpaikan myötä juoksunkulunkin armoilla. Tasaisesta starttirytmistä kiinni saanut 4 PUCE TANIC E. taistelee juoksun onnistuessa totosijoista.

Lähtö 7. | Toto76-3, Troikka

RANKING
A) 4-1-10-9
B) 7-2-8-11-6-3 C) 12-5
SHADOW OF BRISBANE - ELLIOT BOKO - CELEBRITY LANE - WILLIAM PINE

Kolmantena Toto76-kohteena ravattavassa mailin pyrähdyksessä juoksunkulku noussee keskeiseen rooliin tulojärjestyksen muodostumisessa. Mikäli sisäradalta starttaava 1 ELLIOT BOKO pystyisi alussa torjumaan ulkoa tulevan uhan ja puolustamaan keulapaikan, vetäisi Niko Jokelan ajokki tasaisen reipasta vauhtia läpi ja ruuna saattaisi hyvinkin kestää ykkösenä maaliin. Elliot Bokon suoritustaso kuitenkin vaihtelee ja on vaikea ennakoida, onko ruunalla lauantaina ”pöljä päivä”. Rankingin kärkeen lopulta kipuava 4 SHADOW OF BRISBANE on todella tasainen suorittaja, kuten kauden 16/22 kaksarisijaa kertoo. Viimeksi Porissa Olli Koivunen ajoi 1. kaarteen jälkeen aggressiivisesti eteenpäin, ruuna eteni 1. takasuoralla keulaan ja voitti sitten oikein helposti. Aika näyttää, kuinka hyvät asemat Shadow Of Brisbane tällä kerralla kiihdytyksessä saa. 10 CELEBRITY LANE oli niin Skellefteåssa kuin Teivossakin hyvä kakkonen. Takarivin lähtöpaikka on maililla aina haastava ja avauksen venyminen parantaisikin Matias Salon valmennettavan mahdollisuuksia. Myös 9 WILLIAM PINE on takarivistä juoksunkulun armoilla. Mikäli Elliot Boko pitää keulat, saattaa Tapio Perttusen suojatti saada nappireissun johtavan takana. Tauolta palaava kyvykäs 7 GRAINFIELD OLIVER on vireen puolesta täydellinen arvoitus. Jukka Torvisen ajokki avaa kuitenkin kovaa ja osallistuu varmasti ulkoakin kiihdytykseen.

Lähtö 8. | Toto76-4, Toto4-1

RANKING
A) 6-7-4
B) 8-5-10-2-3-12-14-1-9-3-13
MYSTEERIO - TEMENTIKKO - FAITTERI - MAIKKIS

Neljännessä Toto76-kohteessaa nostamme kolme valjakkoa A-ryhmään mutta samaan hengenvetoon on todettava, ettei voittajan löytyminen syvemmältäkään haastajaporukan syövereistä suuremmin yllättäisi. Rankingin kärkeen nostamme vuoden viidellä kaksarisijalla käynnistäneen numeron 6 MYSTEERIO. Veli-Matti Kangasluoman suojatti on lahjakas menijä, joka pystyy varmasti jatkossakin jatkamaan sarjoissa nousua. Se on tehnyt kaikissa syksyn starteissa kovat esitykset ja mikäli takavoltin sisärata ei koidu kohtaloksi, taistelee Mysteerio sopivassa tehtävässä tiukasti voitosta. Ykköshaastajaksi nostamme Forssassa ansaitusti kauden avausvoittonsa ottaneen numeron 7 TEMENTIKKO. Mitenkään valtavan suurena yllätyksenä tuo ykkössija ei saanut tulla sillä Mikko Rivinojan valmennettava on tehnyt pitkään tasaisen vahvaa työtä. Arto Hammarin ajokki on valmiiksi toisella radalla ja ruunalla on varmasti kelpo saumat onnistuneeseen reissuun. Paalun 4 FAITTERI saa myös asemat kirkkaimmista parrasvaloista. Vermossa 24.10. Teemu Okkolin paiskasi suojattinsa kanssa keulaan, mistä ori sitten hallitsi varmoin ottein maaliin saakka. Voittosumma ei tee Faitterin kyvyille vielä oikeutta ja ravin maistuessa ori on tässä varmasti vaarallinen. Keskiviikkona ori starttasi itselleen huonosti sopivalla 3100 metrin matkalla, eikä tuosta taipumisesta kannata vetää liian pitkälle meneviä johtopäätöksiä. Hieman huonosti sarjassa sisällä oleva 8 MAIKKIS saa kunnian käynnistää haastajaporukan.

Lähtö 9. | Toto76-5, Toto4-2, Troikka

RANKING
A) 2
B) 11-12-1-4-3-9 C) 7-5-8-6
LARVAN HURMOS - VIESKERIN VIRVA - LUMI-MASI - VINKSA

Viidentenä Toto76-kohteena ravattavassa ja samalla ravien toisena troikkalähtönä toimivassa Tähtidivisioonassa numero 2 LARVAN HURMOS starttaa loistopaikalta matkaan itseoikeutettuna suosikkina ja uskomme Jouni Tiaisen valmennettavan jättävän haastajat taistelemaan lopulta kakkosrahojen kohtalosta. Merkittävällä tavalla tämän vuoden aikana miehistynyt ori tuntuu kehittyneen kaikilla osa-alueille. Toissakerralla Porissa Larvan Hurmos seurasi keulasta voittaneen Polaran takaa hyväksi kakkoseksi ja Kouvolassa se vastasi omiensa joukossa Huippudivisioonafinaalissa keulasta varmaan voittoon. Aina jaksavaksi tiedetty menijä on saanut rutkasti lisää myös lähtönopeutta ja vaikka mistään täysin ravivarmasta menijästä ei kyse olekaan, on myös oikea askellaji maistunut kiitettävällä tavalla. Keulapaikka ei ole edellytys menestykselle mutta kaiken järjen mukaan suosikin selkeä kelpaa haastajille. Tasaisen B-ryhmän käynnistävä vahvassa vireessä jatkava 11 VIESKERIN VIRVA on väsymätön jyrä, joka pystyy tekemään juoksuaan. Viimeistään päätöskierroksen alkaessa Mika Forssin on käännettävä ajokkinsa reissuun, ellei ykköshaastajalla edetä jo aikaisemmassa vaiheessa johtavan rinnalle. Tauolta palaava 12 LUMI-MASI joutuvat myös tekemään näistä asemista töitä menestyksensä eteen. 1 VINKSA avaa kovaa ja Tapio Perttunen yrittää varmastikin saada asemat Larvan Hurmoksen takaa. Viimeksi pitkältä tauolta paluun laukkoihin pilannut 3 A.T. EKA avaa kuitenkin myös kovaa ja aika näyttää, kuinka aktiivisesti Santtu Raitala alkuun satsaa.

Lähtö 10. | Toto76-6, Toto4-3, Päivän Duo-1

RANKING
A) 9
B) 1-2-4-7-8-3-10 C) 11-5-6-12
STARDUST FIBBER - ESTELLE HALM - BELLA THE BOMBER - MERIT

Kuudentena Toto76-kohteena ravattavassa ja samalla ravien toisen Päivän Duon käynnistävässä tammalähdössä selkeänä suosikkina matkaan starttaava 9 STARDUST FIBBER valtaa yksin parhaan A-ryhmän. Aina peruskyvykkään hevosen maineessa uraa Juhani Kärjen valmennuksesta tehnyt tamma on syttynyt maisemanvaihdoksen myötä aivan käsittämättömän kovaan iskuun. Stardust Fibber on nyt kilpaillut kolmesti Tom Erikssonin käsistä, kahdesti tamma on voittanut aivan yläpystyyn ja kertaalleen se kiri liian myöhään tilaa saatuaan viimeiset 400 metriä 09,4-kyytiä näyttäen aivan miljoonalta. Vaikka Stardust Fibber on startannut urallaan jo 138 kertaa, on viime starteissa nähdyn perusteella todettava, että hevonen todellakin pitää tällä hetkellä kilpailemisesta. Voittosummassa tuntuisi olevan myös rutkasti ilmaa ja vireen kestäessä hevonen tulee kyllä nousemaan vielä sarjoissaan. Vastusta missään tapauksessa väheksymättä vaikea on nähdä suosikin takarivin lähtöpaikasta huolimatta tätä lähtöä häviävän. 1 ESTELLE HALM on mielenkiintoinen seurattava. Risto Väreen valmennettava on saanut pitkän tauon jälkeen kaksi starttia kroppaansa ja kuntokäyrä osoittaa yläviistoon. Edellisen kerran ykkösradalta startatessaan Emma Väreen ajokki piti toukokuussa 2017 Arvi Åvallin Tammaderbyssä lopulta ensimmäiset keulat ja Emma Väre panostaa varmasti tässä vahvasti alkuun. Toki ulkoa tulee kovaa painetta. 4 MERIT on rankasti tauluaan vaarallisempi. Viimeksi Vermossa Harri Koivusen suojatti kiri viimeiset 600 metriä porukan hänniltä ulkoratoja pitkin 11,1-kyytiä ollen selkeästi sijoitustaan parempi. 2 BELLA THE BOMBER oli hyvä Porissa ja vastaava taso riittää kyllä tässäkin totomatsiin. Aika näyttää, kuinka numeron 7 ICE WINE juoksu ulkoa luonnistuu.

Lähtö 11. | Toto76-7, Toto4-4, Päivän Duo-2, Troikka

RANKING
A) 14-5-2-6-10-8-11-3
B) 4-12-15-7-9-1-13-16
WORKOUT WONDER - JUGADOR - JAMIE HYNEMAN - ZO ZO HOSS

Toto76-kierroksen päättävä Käpylä Grand Prix tarjoaa vihjaajalle todella haastavan tehtävän. Taitava ja rohkea on se pelimies tai -nainen, joka tämän lähdön onnistuneesti kapealla rastituksella selvittää. 14 WORKOUT WONDER on ideasuosikkimme. Tässä vaiheessa haluamme alleviivata Jarno Kauhasen valmennettavan kivikovaa perusluokkaa. Keväällä katseet olivat Elitloppetin tasoisessa skabassa mutta vastoinkäymiset seurasivat lopulta toisiaan. Taustavoimat päätyivät lopulta hevosen ruunaamiseen, joka varmasti olikin täysin oikea ratkaisu. Tauon jälkeiset startit ovat jättäneet erittäin positiivisen kuvan vireestä, vaikka kärkisijat antavatkin odottaa itseään. Viimeksi juoksu meni täysin vihkoon mutta toissakerralla Vermossa Workout Wonder lepatti 4. ulkoa päätöspuolikkaan ulkoratoja pitkin 08,6-kyytiä. Mikäli Tommi Kylliäinen pystyy säästämään ruunan ylivertaisen pätkän loppuun, maisema tosiaankin vaihtuu. Paalulla on kovia. 5 JUGADOR sai St. Legerissä myöhään tilaa ja esitti sitten kovan lopetuksen. 2 JAMIE HYNEMAN oli Kouvolassa keulasta täysin omaa luokkaansa. Myös 6 ZO ZO HOSS voitti Kouvolassa johtopaikalta. 10 WILLIAM BIRDLAN on umpirehti kilpailija, joka tekee aina parhaansa. 8 EXCALIBUR IT on löytänyt starttien myötä nopeasti kuntonsa. Niko Jokela tarjonnee ajokilleen namureissun kärkiporukassa. 11 TIR DU CAUX tykittää selkäjuoksun päätteeksi hyvänä päivänään loppua todella kovaa. 3 ONE BREAK BROLINE sai viimeksi startin kroppaansa ja ruuna varmasti terävöityy sen myötä.

TOTO4-VIHJESYSTEEMIT
Lähdön 8-11

T4-1: 6,7,4 + 8,5,10,2,3,12 (14,1)
T4-2: 2 (11,12)
T4-3: 9 (1,2)
T4-4: 14,5,2,6,10,8,11,3 (8,11)

Pieni systeemi 24 riviä, hinta 4,8 euroa.
Suuri systeemi 72 riviä, hinta 14,4 euroa.

PÄIVÄN DUO LÄHDÖT 3-4

3,5,1
11

Yhteensä 3 yhdistelmää.

PÄIVÄN DUO LÄHDÖT 10-11

9
14,5,2

Yhteensä 3 yhdistelmää.

TROIKKA LÄHTÖ 7

4
1,2,7,9,10
1,2,7,9,10

Yhteensä 20 yhdistelmää, hinta 10 euroa.

TROIKKA LÄHTÖ 9

2
1,4,11,12
1,3,4,9,10,12

Yhteensä 20 yhdistelmää, hinta 10 euroa.

TROIKKA LÄHTÖ 11

14
2,5,6,10
2,3,5,6,8,10,11

Yhteensä 24 yhdistelmää, hinta 12 euroa.

OHJASTAJA- JA VALMENTAJAKOMMENTIT

Juuso Holttinen

L6/3 ULK DELLE SELVE: Ori oli viimeksi tauolta ihan ok. Aivan viimeinen terävyys ehkä vielä puuttui. Sillä on ollut vähän huonoa tuuria lähtöratojen kanssa. Nyt on hyvä paikka. Aika nopea hevonen alussa, jos sillä satsaa lähtöön. Taktiikasta en osaa varmempaa sanoa. Kuski päättäköön sen. Kiihdytyksessä on pieni laukan vaara, jos täyttä laskee menemään.

L10/11 RED FINGER: Myös tämä palasi tauolta Kouvolassa. Kahdessa viime kilpailussa on loppukurvissa ollut vähän probleemaa ulkoradoilla. Kaikki voimat oli viimeksi vielä tallella ja kuskin mukaan ravilla hevonen olisi ollut sijalla 1 tai 2. Tommi päätti ajaa kaarteen riskillä, kun oli mahdollisuus aivan kärkisijoille. Kunto on mallillaan. Rata 11 on näiden vastustajien kanssa kyllä vaikea paikka.

L11/3 ONE BREAK BROLINE: Ruunalla oli myös pieni paussi alla ennen viime kisaa. Aivan hyvä suoritus. Hiukan hevonen jäi painamaan johtavan rinnalla ja vähän tukehtui siihen. Kuskin mukaan ehkä olisi pitänyt antaa ruunan mennä kovempaa. Toiveissa olisi nyt sisäratareissu. Juoksun onnistuessa hevonen voisi olla mukana totokamppailussa.

L11/9 TOP OF THE WORLD: Kouvolan esitys oli kovin saamaton. En tiedä tuohon tarkempaa syytä. Treeneissä ennen starttia ja vielä lämmityksessäkin hevonen tuntui hyvältä. Itse kilpailussa painetta ei löytynyt kunnolla missään vaiheessa. Ykkösradan myötä pystytään ajamaan jenkkikärryillä. Pyritään myös alustan salliessa riisumaan kaikki kengät. Jos ruuna ei suorita nyt innokkaammin, harkinnassa on tauko.

Tapio Mäki-Tulokas

L6/5 REVEREND DRED: Ruuna teki Kouvolassa rehellisen esityksen johtavan rinnalta. Ei se paljon hävinnyt kakkossijaakaan. Hevonen jatkaa hyvässä kunnossa. Sisäpuolella on nopeita lähtijöitä. Toivottavasti ne lataavat lujaa alkuun ja päästään sopivasti parijonoon. Aina tämän on tapana suorittaa rehdisti. Juoksunkulku toki ratkaisee paljon. Mahdollisuudet on ihan kärkitaistoon.

L10/3 GRAINFIELD FANNY: Paluu tauolta oli parempaa kuin syksyn startit. Hevonen painoi kovasti ohjille, kun Mika joutui pakittelemaan. Olemus oli aivan ok. Tamma avaa lujaa ja eiköhän siinä alussa koiteta eteenpäin. Se saanee hyvät asemat. Kuski päättää lopullisen taktiikan. Uskon hevosen parantavan koko ajan alkutalven mittaan.

L11/10 WILLIAM BIRDLAND: Ori on tehnyt rehellisen hyviä esityksiä koko ajan. Mukava hevonen, joka tekee aina parhaansa. Lähtökohdat takamatkalta on suht haastavat. Aika korkealle se pystyy nousemaan. Kaikki on hyvin kotona. Aivan positiivisin miettein lähdetään kisaan.

L11/15 STAR MARTINI: Tällä on asetelmat vielä pykälää haastavammat. Takamatkan juoksuradalta on vaara jäädä roikkumaan aluksi kolmannelle radalle. Siinä voi olla pakkokin pakitella hännille. Kunto on ok. Ruuna voitti viime kilpailun varmasti ja helposti. Rahasija on silti tässä realistinen tavoite. Ehkä jos se saa oikein sopivasti selkiä eteen kirivaiheessa, sijoille 4-5 olisi saumoja.

Niko Jokela

L7/1 ELLIOT BOKO: Ruuna voitti Kaustisella johtopaikalta. Siinä mentiin reipasta koko matka. Seinäjoella juoksupaikka oli 3. sisällä. Hyvin hevonen pujotteli kakkoseksi. Voimia jäi käyttämättä. Oltiin taustavoimien kanssa kuitenkin oikein tyytyväisiä. Lähtörata on hyvä, vaikka tuskin keuloja pystytäänkään pitämään. Tuosta saadaan kelpo reissu. On ruunalla jonkinlaiset saumat pärjätäkin. Kova matkavauhti olisi meille plussaa.

L11/7 LINDY POPPINS: Hevonen on tehnyt koko ajan hyviä suorituksia. Se sai suht nopeasti paljon rahaa ja voitot harvenivat tulosrivistä. Seinäjoella ruuna voitti varmaan tapaan keulasta. Porukka oli ehkä hiukan helpompi. Tämä avaa varsin lujaa voltista. Jos askeleet osuu kiihdytyksessä nappiin, se saanee mukavat asemat. Reissun onnistuessa hevonen pystyy pärjäämään. Matka passaa ja ruuna kilpailee hyvässä kunnossa.

L11/8 EXCALIBUR IT: Ehkä mielummin olisin lähtenyt eturivistä. Toisaalta kun ulkopuolella ei ole hevosta, siinä pääsee hieman toimimaan tilanteiden mukaan. Kaikissa tauon jälkeisissä kilpailuissa ruuna on tehnyt huippuesitykset. Onnistuneella juoksulla se pystyy mielestäni kamppailemaan ihan voitosta tässäkin. Hirveästi ei tietenkään saa mennä pieleenkään. Joka tapauksessa ykkössijasta lähdetään ajamaan.

Matias Salo

L7/10 CELEBRITY LANE: Olin aivan tyytyväinen hevosen esitykseen Skellefteåssa toissa kerralla. Se juoksi johtavan takana. Keula pääsi karkuun loppukaarteessa. Hyvin tämä pystyi vielä puristamaan kakkoseksi. Ruuna oli saanut reissun jälkeen olla hieman helpommalla ja starttiväliä oli myös. Ajettiin Teivossa nätisti parijonosta. Hevonen tuli hyvin perille. Takarivin paikka on ja siitä ei maililla saisi jäädä liian kauas kärjestä. Tuurejakin tarvitaan. Sinänsä tämä tulee takaakin aivan yhtä hyvin kuin keulapäästä.

L11/6 ZO ZO HOSS: Kouvolan kisa ratkesi kiihdytyksessä. Hurjassa avauksessa hevonen pystyi puolustamaan keulat. Ollin mukaan se jäi vähän painamaan ohjille johtopaikalla. Mainiosti ruuna tuli perille asti. Pikkasen muutetaan päävehkeitä Vermoon, jotta hevonen pysyisi rauhallisempana. Juoksurata on yksi parhaista paikoista tälle. Tuosta on mahdollisuus saada mainiot asemat. Kunto on huipussaan ja viime esitysten perusteella on ruunaa pakko odottaa kärkipäähän onnistuneella reissulla.

Tom Eriksson

L4/6 DADDY BOY: Hevonen palasi viimeksi tauolta. Hannun mukaan se vain kompuroi laukalle. Päällisin puolin ei tuohon kummempaa syytä löytynyt. Ruuna on ollut kotona tosi hyvän oloinen. Pakko tuossa on kokeilla eteenpäin. Ei siinä voi ruveta pakittelemaan. Toivotaan, että päästään parijonoon. Todennäköisesti alumiinikengät on alla. Rata on sen verran karkea.

L10/9 STARDUST FIBBER: Hienosti tamma on mennyt. Toivotaan, että se jatkaa edelleen samalla tasolla. Juoksu onnistui viimeksi tosi hyvin. Valjakko pääsi ulos ja siitä sitten keulaan. Prässiäkin tuli, mutta mainiosti tämä kesti sen. Ysirata passaa. Tamma ei ole raketti alussa ja tuosta ollaan valmiiksi heti toisella radalla. Ei varustemuutoksia ja kengillä jatketaan.