Vermon keskiviikko-ravit
09.01.2019
18:00

Vermon keskiviikko-ravit

Lähdöt 9.1.2018

Käsiohjelman näköispainos

9.1.2019 Vermo

Selaa julkaisua

</a


  Vermon keskiviikko-ravit 09.01.2019  
 

Vihjeet

POISJÄÄNNIT teksti-tv:stä ja Heppa-järjestelmästä.

TOTO64-VARMAVALINNAT

Itseoikeutettu tukipilari Toto64-peliin on päätöskohteen 4 BORGMESTER. Toki laukkariski on konkreettinen, mutta ruunan moottorista löytyy niin vahvasti vääntöä, että ravilla se on kyllä todella vaikea voitettava. Varsinkin, kun kovimpana vastustajana pitämämme numero 12 TANPOPO on arvottu piippuhyllyn paikalle. Toinen läpivarma on avauskohteen suosikkina starttaava 2 BWT ANGRYMAN. Oletuksena on, että ruunan peliosuus tulee jäämään sopivan maltilliseksi. Vastus ei ole lainkaan väheksyttävä, mutta BWT Angryman vaikuttaisi kohonneen elämänsä iskuun, ja Jukka Torvisella on myös taktiset valttikortit käsissään. Kolmas varmakandidaatti on viidennen kohteen 6 CASIMIR TOF. Tästä lähdöstä löytyy kuitenkin muutamia yllättäjäehdokkaita, jotka huomioidaan myös peleissä.

TOTO64-VIHJESYSTEEMIT

T64-1: 2 (3,6)
T64-2: 9,3 (8,2)
T64-3: 14,4,6,13,12,1 + 9,7 (5,15)
T64-4: 3,4,6,10,11,8 + 2,12,5,9 (1,7)
T64-5: 6 + 4,8,12,11,10 (3,1)
T64-6: 4 (12,2)

Pieni systeemi 72 riviä, hinta 7,20 euroa.
Suuri systeemi 960 riviä, hinta 96 euroa.

Toto64-pelijakauma teksti-tv:stä.

ABC-RANKINGIT JA ANALYYSIT

Lähtö 1.

RANKING
A) 2 B) 5-1-4-3-6
VANJALI – DIPOREX – VIREETULI – RALLI-TÄHKÄ

Ravit käynnistyvät kylmäveristen Winter Monté Meeting -koitoksella, missä suosikkina matkaan starttaava numero 2 VANJALI valtaa yksin parhaan A-ryhmän. Edellisessä startissaan marraskuun lopulla Turussa ruuna antoi todella vahvan näytön monté-osaamisestaan kukistettuaan keulasta Diktaattorin. Vaikka alla taukoa onkin, näin sopivassa porukassa Vanjalilta on lupa odottaa voittoa. Pitkältä takamatkalta starttaava 5 DIPOREX antaa suosikille 60 metriä etumatkaa ja voittaminen tuntuu Vanjalin suorittaessa omalla tasollaan aika lailla mahdottomalta. Kakkosrahoista Maija Forsin ajokki pystyy kuitenkin taistelemaan. Paalulta starttaava 1 VIREETULI ottaa porukan ensin komentoonsa ja juossee sitten lopulta Vanjalin takana.

Lähtö 2.

RANKING
A) 2 B) 5-6-9-7-3-4-1-8
NO VICE – JANIS JOPLIN BOKO – DRAKKAR NIGHTS – CALLMEYUPPIE

Toisessa lähdössä Tom Erikssonin osaavista käsistä uransa käynnistävä 2 NO VICE jätti itsestään koelähdössä positiivisen kuvan ja ruuna starttaa matkaan selkeänä suosikkina. Tuossa koelähdössä No Vice juoksi sisärataa toisena ja hyvällä tyylillä se seuraili keulahevosta 15,5-vauhtisella päätöspuolikkaalla. Lämmitys antaa tärkeää lisäinfoa päivän vireestä ja tämä pätee moneen haastajaankin. B-ryhmän käynnistävä 5 JANIS JOPLIN BOKO taistelee kärjessä, kunhan voltin vitosrata sujuu ongelmitta. Uransa avauksessa laukkaan pilannut 6 DRAKKAR KNIGHTS saanee juoksuradalta kelpo asemat. Numerolle 9 CALLMEYUPPIE marraskuun lähdöt eivät tuoneet vielä menestystä mutta rima oli noissa lähdöissä varsin korkealla.

Lähtö 3.

RANKING
A) 9 B) 3-5-6-1-10-2-11-8-4-12
JANE CROWE – ICE QUEEN BIRDLAND – MISS UNIVERSE – ISABELLE HALM

Kolmannessa lähdössä 9 JANE CROWE saa takarivin lähtöpaikasta huolimatta asemat kirkkaimmista parrasvaloista. Pidimme näkemästämme Porissa, missä tamma eteni 1. takasuoralla keulaan ja hallitsi sitten tapahtumia reipasvauhtisella päätöskierroksella varmaan tyyliin. Takarivi tuo toki omat haasteensa mutta rattailla istuva Olli Koivunen osaa kyllä reagoida tarvittavalla tavalla lähdön tapahtumiin. Muista totosijoista nähtäneen tasainen matsi. B-ryhmän käynnistävä 3 ICE QUEEN BIRDLAND pilasi Forssassa laukkoihin. Tamma palasi tuossa tauolta ja todellinen vire jäi hieman arvoitukseksi. 5 MISS UNIVERSE avaa hyvin ja saanee viime starttien tavoin hyvät asemat kärkiporukasta. 6 ISABELLE HALM osoitti kykynsä syksyllä mutta joulukuun yritykset päättyivät hylkäykseen. Aika näyttää, löytyykö ravirytmi vuoden 2019 ensimmäisessä startissa.

Lähtö 4. | Toto64-1

RANKING
A) 2-3-6-5-4 B) 1-8-7-10-9
BWT ANGRYMAN – T.M. CHAGALL – ELLIOT WEB – MAKE IT QUICK

Toto64-pelin käynnistävä Vantaan Energian Voimaliiga on haastava pelipähkinä. 2 BWT ANGRYMAN on viime starttien perusteella kohonnut ihan elämänsä iskuun ja kohoaa ykkösvihjeeksi. BWT Angryman on normaalisti paalun kolmikosta nopein avaaja, joten Jukka Torvinen päässee valitsemaan haluamansa taktiikan. BWT Angryman oli viimeksi neljällä kierroksella niin hyvä, että keulataktiikka lienee todennäköisin vaihtoehto. 3 T.M. CHAGALL on sekin vahva puurtaja. Vermon marraskuinen Teräsmiesliigan voitto tuli johtavan rinnalta. 6 ELLIOT WEB oli todella urhea Vermon neljän kierroksen kisassa johtavan rinnalta. Ruuna on väkevä voitontavoittelija, mutta se voi taas joutua haalarihommiin. 5 MAKE IT QUICK on mielenkiintoinen yllättäjäehdokas. Se jäi Suomen debyytissään säästöreissulla pussiin. Ruuna oli esiintynyt treeneissä laiskasti, joten eiköhän startti tehnyt hyvää. Taktiikka lienee edelleen maltillinen, mutta nappireissulla Make It Quickilla on sanansa sanottavana. 4 FLYNN BOKO on ollut viime juoksuissaan epäonninen. Kunto on kohdallaan. 1 GUIDO DI QUATTRO on vahva puurtaja, mutta vauhtivarat ovat tämän tason lähdöissä tälläkin matkalla koetuksella – ainakin kun puhutaan ihan voitosta.

Lähtö 5. | Toto64-2

RANKING
A) 9-3 B) 8-2-10-4-5-7-11 C) 1-12-6
FLEXIBLE JOURNEY – AN-ANDREE – USHER DELL – GLAMOUR ARIOSO

Toisessa Toto64-kohteessa kaksi hevosta kohoaa selvästi muun porukan yläpuolelle. Hulppealla tyylillä askeltava 9 FLEXIBLE JOURNEY on kehittynyt viime aikoina isoin harppauksin ja vaikuttaa oikein kehityskykyiseltä. Flexible Journey hyökkäsi viime Vermon voitossaan 3. ulkoa 800 jäljellä, eteni johtavan rinnalle 450 jäljellä, painui kärkeen 300 jäljellä ja oli lopulta täysin ylivoimainen. Kaikki ei kyllä ollut lopussa vielä pelissäkään. Flexible Journey on takarivistäkin ilman muuta suosikki, mutta hyvään kuntoon on kohonnut myös 3 AN-ANDREE. Se ei ymmärrettävästi riittänyt Uudenmaan Upeimmassa, mutta täyden matkan volttitulos 15,5 joulukuussa on kyllä muutaman tonnin urallaan tienanneelle hevoselle kovaa valuuttaa. Viimeksi kärkipari pääsi hieman liikaa karkuun, eikä An-Andree ehtinyt enää kuin niiden tuntumaan kolmanneksi, vaikka latoi loppusuoraa täysin ylivoimaista kyytiä. An-Andree on hyvä ykköshaastaja suosikille. 8 USHER DELL on nakutellut urallaan pelkkiä totosijoja, mutta uran voittosaldo on vielä avaamatta. Kyseinen putki voi saada nytkin jatkoa. 2 GLAMOUR ARIOSO kärkkyy loistopaikalta hyvää sijoitusta, mutta voitto yllättäisi. 10 TALLADEGA RANGER on aika suoritusvarma menijä, eikä kuntokäyrä osoita ainakaan alaspäin. Totosija ei yllättäisi, mutta voitto kylläkin.

Lähtö 6. | Toto64-3, Toto4-1

RANKING
A) 14-4-6-13-12-1 B) 9-7-5-15-8-11-2-3-10-16
VALON VEENI – VILLILÄN VESA – TUPLA TOMMI – LAARI

Toto4-peli käynnistyy vaikealla lähdöllä, missä laukoilla voi olla ratkaiseva merkitys niin juoksunkulun kuin tulojärjestyksenkin kannalta. 14 VALON VEENI kohoaa niukaksi ykkösrankiksi, vaikka toki 40 metrin takamatkalta voi isossa lähdössä juuttua liikenneruuhkiinkin. Lahden viimekertainen kakkossija tuli kuitenkin oikein positiivisella kirillä 5. ulkoa, ja vastaavanlaisella kirillä on tässä juoksun vähänkin onnistuessa hyvät mahdollisuudet nousta aivan kärkeen. 4 VILLILÄN VESA kilpailee vielä torstaina Forssassa, ja tuo juoksu onkin syytä seurata erityisen tarkasti. Vaikka Villilän Vesa ei aivan jaksanut puristaa tauolta paluussaan johtavan takaa totoon, oli suorituksessa paljon hyvääkin. Ravi nimittäin pysyi tällä kertaa loppuun asti kasassa. Mikäli näin on jatkossakin, on Villilän Vesa näihin lähtöihin mielenkiintoinen. Kyseessä on nopea avaaja, jolla on hyvät mahdollisuudet nappireissuun. 6 TUPLA TOMMI jäi viimeksi suosikkina johtopaikalta kakkoseksi. Vastaavan tason suoritus ei todennäköisesti riitä tällä kertaa totosijoille, mutta kyllä oriilla on resursseja parempaankin. Keulapaikka olisi taas mieluisin juoksupaikka. 13 LAARI kehittyy kaiken aikaa. Takamatkan juoksulanka ei ole kuitenkaan harvoin ajavalle kuskille helppo lähtöpaikka. 12 OHIKIITÄVÄ on todella epävarma, mutta ravilla se pystyisi paljoon. 1 TAISTELU JASKA voitti viimeksi 65-lähdön 2. sisältä. Nyt tehtävä vielä hieman tiukkenee.

Lähtö 7. | Toto64-4, Toto4-2, Troikka

RANKING
A) 3-4-6-10-11-8 B) 2-12-5-9-1-7
ERGO AM – REBEL RAPID – NEWS POINT – XAVIER K.A.

Toto65-ajajamestari on samalla myös keskiviikkoillan ensimmäinen troikkalähtö. Asetelmat ovat mielenkiintoiset, sillä käytännössä lähdön jokaisella hevosella on realistinen menestyssauma. 3 ERGO AM saa niukan ykkösvihjeen. Se ei ollut Seinäjoella parhaimmillaan, mutta palasi viimeksi Vermossa vakuuttavalla tavalla voittokantaan. Ruuna pystyi puolustamaan sisäradalta keulat, minkä jälkeen välituhat mentiin maltillisempaa vauhtia ja voitto irtosi lopulta helppoon tapaan. Forssan taannoinen voitto tuli puolestaan toiselta radalta ilman selkää, eikä edes Pops’ Sunrise pystynyt kirimään ohitse. Kolmosradan lähtöpaikka antaa hyvät eväät onnistuneeseen juoksuun. 4 REBEL RAPID teki viime kauden lopussa huippukuntoisia suorituksia, mutta saa sitten nähdä, että onko puolentoista kuukauden starttivälillä jotain vaikutusta vireeseen. 6 NEWS POINT nappasi Kouvolan voittonsa keulasta mutta lauantaina sen suoritus jäi 2. sisältä Ergo Amin takaa hieman tasapaksuksi. Ruunalla panostettaneen nytkin tosissaan lähtöön, ja keulapaikka tai paikka johtavan takana olisivat parhaat vaihtoehdot. News Pointin kohdalla pitää kuitenkin aina muistaa, ettei se ole täysin suoritusvarma. 10 XAVIER K.A. toivoo ylivauhtista juoksua, jolloin sen kirikyky pääsisi parhaiten oikeuksiinsa. 11 SILVESTER nappasi joulukuun voittonsa johtavan takaa sekä keulasta, joten asetelmat ovat nyt haastavammat. 8 DEFRAG AM kärsii käsittämättömän huonosta lähtöratatuurista. Kasiradalta tarvitaan tuuriakin, mutta hevosena Defrag Am on tähän lähtöön täysin kilpailukykyinen.

Lähtö 8. | Toto64-5, Toto4-3, Päivän Duo-1

RANKING
A) 6 B) 4-8-12-11-10-3-1-5-2-7-9
CASIMIR TOF – ATHLETIC STYLE – LIKE IT OR NOT – DALTON HOSS

Viidennen Toto64-kohteen avainhevoseksi kohoaa 6 CASIMIR TOF. Se jyräsi viimeksi johtavan rinnalta varmaan voittoon kierrettyään ensimmäiset 600 metriä kolmatta rataa. Voitto oli muuten tyylipuhdas, mutta jonkin verran Tom Erikssonin valmennettava kyllä painoi sisälle päin. Vastus on viime kertaa kovempi, mutta kaiken ollessa kohdallaan vahva ruuna voi voittaa vaativallakin juoksulla. Viime startissa luottamus hevoseen oli kuitenkin vielä vankempi kuin nyt. 4 ATHLETIC STYLE aloittaa haastajien ryhmän. Se onnistuu harvoin, mutta Lahden johtavan rinnalta tullut kakkossija oli hyvä osoitus hevosen kyvyistä. Ravilla ruuna olisi tähän lähtöön mielenkiintoinen. 8 LIKE IT OR NOT jäi viimeksi kärkirintaman taakse pussiin. Tamma pystyy kyllä tekemään jonkin verran omaakin juoksua. 12 DALTON HOSS aloittaa Leo Mönttisen käsistä. Hevosen kapasiteetti riittää ehdottomasti tähän lähtöön. Saa sitten kuitenkin nähdä, että kuinka aggressiivisella taktiikalla tauon jälkeen ollaan piippuhyllyn paikalta liikkeellä. 11 VITESSE ja 10 PADDOCK’S STAR ovat merkkejä Toto64-revitykseen.

Lähtö 9. | Toto64-6, Toto4-4, Päivän Duo-2, Troikka

RANKING
A) 4 B) 2-6-12-10-1-7-8 C) 5-9-3-11
BORGMESTER – DADDY BOY – RAY MYSTERIO – TANPOPO

Ravien päätöslähdössä 4 BORGMESTER on ravatessaan vahvasti kiinni voitossa. Borgmester nousi viimeksi takapareista 700 metrin kirillä hienosti kakkoseksi, vaikka vauhtia meni loppusuoralla sisällepäin painamiseen. Silti viimeiset 700 metriä sujuivat ulkoratoja pitkin 11,7-kyytiä, ja maalin kohdalla vauhti oli vieläkin kovempaa. Kun kovakuntoisin kanssakilpailijakin on arvottu piippuhyllyn paikalle, on kauden alkaminen voitolla ravin maittaessa lähellä. Borgmester toimii vihjesysteemien luottohevosena. Borgmester ei ole starttiraketti, mutta ei lopulta johtopaikalle eteneminenkään yllättäisi kyllä lainkaan. 2 DADDY BOY kohoaa rankingin kakkoshevoseksi sillä ajatuksella, että nappaisi ensin johtopaikan ja saisi sitten lopulta juoksupaikan Borgmesterin takana 2. sisällä. Daddy Boy on mielialamenijä, mutta ainakin sellaisella juoksulla kakkossijaan olisi loistomahdollisuus. 6 RAY MYSTERIO jatkaa elämänsä iskussa ja tavoittelee juoksun onnistuessa tiukasti kärkisijoja. 12 TANPOPO erottuu kuntonsa puolesta muusta porukasta yhdessä Borgmesterin kanssa, mutta piippuhyllyn lähtöpaikalta homma ei tule olemaan varsinkaan Borgmesterin ravatessa helppoa. Mikäli Borgmester laukkaisi heti alussa, helpottaisi se kaikin tavoin Tanpopon tilannetta. 10 LAPTOP ALLEY voitti Teivossa johtopaikalta varmasti. Vastus on nyt kuitenkin tiukempi ja juoksustakin tulee vaikeampi. 1 LEON lienee alussa suurin uhka Daddy Boyn keulaan pääsylle.

TOTO4-VIHJESYSTEEMIT

T4-1: 14,4,6,13,12,1 + 9,7 (5,15)
T4-2: 3,4,6,10,11,8 + 2,12,5,9 (1,7)
T4-3: 6 + 4,8,12,11,10 (3,1)
T4-4: 4 (12,2)

Pieni systeemi 36 riviä, hinta 7,20 euroa.
Suuri systeemi 480 riviä, hinta 96 euroa.

PÄIVÄN DUO

6,4,8,12,11,10
4

Yhteensä 6 yhdistelmää.

TROIKKA LÄHTÖ 7

3
4,6,10,11,8
kaikki

Yhteensä 50 yhdistelmää, hinta 25 euroa.

TROIKKA LÄHTÖ 9

4
2,6,12,10,1
2,6,12,10,1,7,8

Yhteensä 30 yhdistelmää, hinta 15 euroa.

OHJASTAJA- JA VALMENTAJAKOMMENTIT

Ari Moilanen

L4/3 T.M. CHAGALL: Ruuna on tehnyt tosi hyviä esityksiä. Pitkä matka suosii sitä paljon. Hiukan on starttiväliä alla, mutta tämä on ollut aina tauolta mukavalla mallilla.

L4/9 FROSTY VICE: Hevonen kilpailee hyvässä kunnossa. Lahdessa se jäi aivan ajamattomana pussiin. Jos ruuna saa nätin reissun, on se mahdollinen yllättäjä. Matkan pitäisi käydä tällekin.

L5/2 GLAMOUR ARIOSO: Oltiin Tapaninpäivänä Vermossa johtavan takaa kolmansia. Tuoreimmassa kisassa Jyväskylässä hevonen oli jäänyt pussiin. Paikka on mainio. Ruuna avaa ripeästi. Totosija on mahdollinen.

L5/3 AN-ANDREE: Tuttu hevonen. Ruuna on rahasarjoissa ilman muuta kelpo menijä. Auton takaa se avaa paremmin.

L7/6 NEWS POINT: Ruuna oli lauantaina johtavan takaa tasainen. Oli siinä kyllä myös kovat hevoset vastassa. Ihan kohtalainen esitys.

L7/11 SILVESTER: Hyviä juoksuja tämä on tehnyt. Lähtöpaikka on kehno ja paremmissa asemissa on kovia vastustajia. Ei helppo tehtävä.

Juha Utala

L3/5 MISS UNIVERSE: Hiukan lapsellinen hevonen vielä, mutta suht asiallisia otteita se on esittänyt. Tässä välissä on treenattu lisää ja tamma on todennäköisesti mennyt eteenpäinkin. Jos kaikki toimii, on se aika nopea starttari. Totohevosia pystyy olemaan.

L5/1 REYNOLD: Ruuna palasi Teivossa tauolta. Vermon tasolla rahasija lienee sopiva tavoite nätillä reissulla.

L5/9 FLEXIBLE JOURNEY: Hevonen on mennyt koko ajan mallikkaasti eteenpäin. Aika helpon tuntuisesti se on suorittanut. Alkujaan ruuna on ollut hiukan hätäinen, mutta tuokin puoli tuntisi parantuneen pikkuhiljaa. Lähtöpaikka on mainio. Tuosta saa katsella alussa rauhassa, eikä tarvitse höntyillä. Jos ruuna menee ravia, aika hyvä pitää vastustajankin olla, jos meinaa olla edellä maalissa.

L6/10 JENNYN LUMIKKI: Hieman hätäilin viimeksi alussa, kun turhan äkkiä kääntelin kohti sisärataa. Laukkahan siinä tuli. Vaikka hevosella on runsaasti lähtöjä urallaan alla, osaa se vieläkin laukata. Ravilla lienee sauma rahasijalle.

Tapio Mäki-Tulokas

L3/3 ICE QUEEN BIRDLAND: Forssassa tamma oli aivan eri hevonen kuin harjoituksissa. Se ei suorittanut yhtään samalla tasolla. Ravin kanssa oli ongelmia, eikä hevonen oikein ottanut vauhtiakaan. Toivotaan, että se parantaa keskiviikkona. Suuri kysymysmerkki.

L4/7 FAKIR VICTORY: Jalat vähän turvotteli loppuvuodesta ja pidettiin pikkasen paussia. Lähdetään taas uudestaan hakemaan starttirytmiä. Rahasija lienee sopiva tavoite. Voitto yllättäisi ainakin minut. Ruuna vaatinee lähdön tai pari alle.

Kaisa Toivonen

L4/8 I´M JUST A SUND: Ruuna teki Forssassa ihan hyvän startin. Edellisessä kilpailussa pitkältä tauolta sillä oli ravin kanssa ongelmia. Lisäksi juoksu meni aivan pieleen ja hevonen meni hapoille. Tuon kisan voi unohtaa. On se juossut aiemminkin kolmea kilometriä. Matka ei ole ongelma, kuten tuskin voltin vitonenkaan. Pieni lähtö ja leveä rata voltata. Startti kerrallaan katsotaan eteenpäin. Sijoitus ei ole tärkein asia tässä vaiheessa.

Teemu Okkolin

L6/12 OHIKIITÄVÄ: Laukkoja ikävä kyllä tulee aina vaan. Viimeksikin hevonen teki jälleen hyvän esityksen kahden laukan jälkeen. Kyllähän se heti pärjää, kun ravi maistuu koko matkan. Kokeillaan vähän varustemuutoksia, jos siitä olisi apua. Lähtöradalla ei mielestäni ole juuri merkitystä tälle.

Iikka Nurmonen

L4/5 MAKE IT QUICK: Ei ensimmäinen startti vielä paljon kertonut. Hevonen meni aika laiskasti. Se tuli loppuun saakka selässä ja voimia jäi varastoon. Aivan vastaavan tuntuinen ruuna on ollut treeneissä. Matkan ei pitäisi olla ainakaan haitta. Nuorempana se oli laukkailut aika paljon volttilähdöissä. Laukkariski lienee olemassa.