Vermon lounasravit
23.03.2018
12:00

Vermon lounasravit

Lähdöt 23.3.2018

Käsiohjelman näköispainos

21.3.2018 Vermo

Selaa julkaisua


  Vermon lounasravit 23.03.2018  
 

Vihjeet

POISJÄÄNNIT teksti-tv:stä ja Heppa-järjestelmästä.

TOTO4-VARMAVALINTA

Toto4-systeemien tukipilariksi valitsemme toisen kohteen suosikkina starttaavan numeron 3 GO GO PEZZO. Viimeksi täällä Vermossa kilpailemaan tottunut tamma kulki taustalla kohtalaisesti lähtökiihdytyksessä tulleen laukan jälkeen. Edelliskerralla se teki kaukaa 6. ulkoa hyvän 800 metrin kirin. Pekka Korven valmennettava kohtaa tässä oikein sopivan tuntuisen vastuksen. Ravin maistuessa ja omalla tasolla suorittaessaan sillä on kelpo saumat tuplata uran voittosaldo.

TOTO4-VIHJESYSTEEMIT

T4-1: 3,6,8 + 2,9,4 (12,5)
T4-2: 3 (8,7)
T4-3: 1,3,11 + 12,6,9 (2,4)
T4-4: 9 + 4,8 (11,2)

Pieni systeemi 6 riviä, panos 1 euro, hinta 6 euroa.
Suuri systeemi 108 riviä, hinta 21,6 euroa.

ABC-RANKINGIT JA ANALYYSIT

Lähtö 1.

RANKING
A) 2-7-9
B) 4-5-8-6-3-1
WHITNEY CRITIC - JUSTICE FOR JAM - SAGA EXPRESS - CALLELA IBIS

Lounasravien avauslähdössä tarjoamme kolmelle valjakolle paikan A-ryhmästä. Suosikkina starttaa matkaan parin hylkäysstartin jälkeen kahdessa alla olevassa tuoreimmassa kisassa ravia kulkenut numero 2 WHITNEY CRITIC. Viimeksi tamma seurasi asiallisesti 2. sisältä, vaikka uran ensimmäinen totosija jäikin vielä haaveeksi. Emma Väreen ajokki on saanut hyvän lähtöpaikan ja starttien myötä eteenpäin menevä 4-vuotias taistelee sopivassa porukassa voitosta. 7 JUSTICE FOR JAM pilasi Jokimaalla lähtölaukkaan. Tommi Kylliäisen ajokki on hieman epävarma, mutta pystyvä menijä. Ravilla se kamppailee kärkisijoista. 9 SAGA EXPRESS lopetti puolestaan koelähdössä 4. sisältä päätöskierroksen 18,8-vauhtia. Ari Moilasen ajokki saa hyvän juoksun, minkä päätteeksi se punnertanee mukaan tototaistoon. B-ryhmän käynnistävä 4 CALLELA IBIS lopetti viimeksi kohtalaisesti 4. sisältä. Juoksun onnistuessa Hannu Torvisen ajokki on mahdollinen totohevonen.

Lähtö 2. | Toto4-1

RANKING
A) 3-6-8
B) 2-9-4-12-5-7-10-11-1
GOODY COMET - ROSA'S STAR - LEEMARK'S FELIX - PADDOCK'S STAR

Toto4-kierroksen avauskohteessa tarjoamme kolmelle valjakolle asemat kapeammalta vihjekuitilta. Rankingin kärkipaikalle kipuaa alla olevasta epäonnistumisesta huolimatta 3 GOODY COMET. Tuossa Forssan startissa ruuna juoksi alkulaukkansa jälkeen 2. ulkona ja hyökkäsi loppukaarteessa, mutta laukkasi uudelleen loppusuoralla ja menetti totosijan. Edelliskerralla Kouvolassa 7-vuotias otti varman keulavoiton. Kari Venäläisen ajokki avaa ravilla hyvin ja saa asemat kärkiporukasta. Ykköshaastajaksi kipuava numero 6 ROSA'S STAR punnersi viimeksi tasaisesti perille johtavan rinnalta. Jarmo Saarelan ajokki menee starttien myötä eteenpäin ja kamppailee kärkisijoista. Viime syksynä ihan kelpo tasolla suorittanut 8 LEEMARK'S FELIX aloittelee kauttaan. Arto Laaksosen ajokki on pystyvä menijä ja heti huomion arvoinen. B-ryhmän käynnistävä 2 PADDOCK'S STAR saa hyvän juoksun ja on mahdollinen. Myös 9 CALLELA EDISON ja 4 EASY BIRDLAND revitetään mukaan suurempaan systeemiin.

Lähtö 3. | Toto4-2

RANKING
A) 3
B) 8-7-1-10-9-6-2-5-4
GO GO PEZZO - THE JADE CARAMEL - DARK ALLEY - ROCKMEADOW TOM

Toto4-pelissä luottamuksemme saa ravien kolmannessa lähdössä selkeänä suosikkinamme matkaan starttaava numero 3 GO GO PEZZO. Viimeksi täällä Vermossa kilpailemaan tottunut tamma kulki taustalla kohtalaisesti lähtökiihdytyksessä tulleen laukan jälkeen. Edelliskerralla se teki kaukaa 6. ulkoa hyvän 800 metrin kirin. Pekka Korven valmennettava kohtaa tässä oikein sopivan tuntuisen vastuksen. Ravin maistuessa ja omalla tasolla suorittaessaan sillä on kelpo saumat tuplata uran voittosaldo. Haastajaporukan kärkipaikat valtaavat 8 THE JADE CARAMEL ja 7 DARK ALLEY starttaavat suosikkia haastavimmilta lähtöpaikoilta. Tauon jälkeen muutaman startin kroppaansa saanut 1 ROCKMEADOW TOM on saanut puolestaan vihdoinkin hyvän lähtöpaikan.

Lähtö 4. | Toto4-3, Päivän Duo-1

RANKING
A) 1-3-11
B) 12-6-9-2-4-5-10-7
DELIGHTFUL MOMENT - STONECAPES QUANTUM - DADDY BOY - YEEZUZ

Kolmannessa Toto4-kohteessa ja samalla Päivän Duon käynnistävässä koitoksessa suosikkina matkaan starttaava 1 DELIGHTFUL MOMENT on arvoitus. Viime syksynä Kymenlaakso-ajon karsintalähdön voittanut ruuna on perusluokaltaan kova tekijä tähän lähtöön mutta alla olevan epäonnistumisen myötä vire on startin alla arvoitus. Isto Kuisma kommentoi, että virtavaa hevosta yritetään saada hieman rauhoittumaan ja tarkoitus on ajaa selkäreissu. 3 STONECAPES QUANTUM hyökkäsi viimeksi 4. ulkoa 850 jäljellä, mutta pilasi laukkaan loppukaarteessa. Muuten Juhani Tapanin ajokki on tehnyt hyvää jälkeä ja se ansaitsee hyvältä lähtöpaikaltaan asemat rankingin kärjestä. 11 DADDY BOY seurasi viimeksi kakkoseksi 2. sisältä. Hannu Torvisen ajokki kilpailee hyvässä kunnossa ja vaikka tiedossa onkin kiertämistä, uskomme vahvasti ruunan kamppailevan näistäkin asemista kärkisijoista. B-ryhmän käynnistävä 12 YEEZUZ hyökkäsi Forssassa 6. ulkoa viimeisellä takasuoralla ja kiri hyvin. Ari Moilasen ajokki on tehnyt hyvät esitykset Suomen starteissaan ja se noussee hankalalta lähtöpaikaltaankin kärkikamppailuun. Myös 6 SPECIAL COMET ja 9 FRANKLIN WEB saavat paikat suuresta systeemistä.

Lähtö 5. | Toto4-4, Päivän Duo-2, Troikka

RANKING
A) 9-4-8
B) 11-2-10-7-3-12-5-1-6
JAMIE HYNEMAN - DENNY CRANE - ERICA EME - KIPS PATRIK

Päätöslähdössä rankingin kärkeen kipuava 9 JAMIE HYNEMAN on kapeamman Toto4-systeemin, Päivän Duon sekä Troikan piikki. Hyvän viime kauden tehnyt Antti Teivaisen ajokki on kyvykäs menijä ja vastus on oikein sopivaa kaliiberia. Marko Redsven raportoi startin alla ruunan treenanneen hyvin ja saaneen reipastakin liikettä. Kykyjensä puolesta Jamie Hyneman pystyy heti voittamaan. Ykköshaastaja 4 DENNY CRANE laukkasi Jokimaalla 2. ulkoa loppusuoran alussa ja menetti kärkipään sijoituksen. Tommi Kylliäisen ajokki saa hyvän juoksun ja kamppailee ravilla kärkisijoista. 8 ERICA EME oli puolestaan viimeksi hyvä kolmas 2. ulkoa. Lähtöpaikka on nyt ulkona, mutta juoksun onnistuessa Ville Tonttilan ajokki nousee korkealle. 11 KIPS PATRIK avaa kautensa ja on mielenkiintoinen seurattava.

PÄIVÄN DUO

1,3,11
9

Yhteensä 3 yhdistelmää.

TROIKKA | LÄHTÖ 5

9
4,8
Läpi

Yhteensä 20 yhdistelmää, hinta 10 euroa.

OHJASTAJA- JA VALMENTAJAKOMMENTIT

Isto Kuisma

L4/1 DELIGHTFUL MOMENT: Vähän takkuillen on lähtenyt kausi alkuun. Hevonen on ollut turhan meneväinen ja kuluttanut voimiaan siihen. Nyt on vähän muutettu asioita, mm. ruokintaa. Selkäreissu olisi toiveissa. Ruuna pitää saada käyttäytymään kunnolla. Kyvyt on sillä ihan ok.

L5/11 KIPS PATRIK: Hevonen oli syksyllä pitkään tosi pahasti kipeänä. Paraneminen räkätaudista kesti. Nyt sitä on päästy treenaamaan ihan asiallisesti. Ei ruuna missään tapauksessa ole vielä parhaimmillaan. Suoritus Vermossa saattaa olla aika tasapaksukin. Startin tai pari se vaatinee alle.

Emma Väre

L1/2 WHITNEY CRITIC: Aavistuksen parempi hevonen oli viimeksi. Tai lähinnä varmempi. Oli se tosi vino edelleen. Tässä välissä tamma on käytetty Pursiaisella ja vähän jotain sanomista oli löytynytkin. Toivottavasti tuon myötä hevonen alkaisi mennä suoremmassa.

L1/9 SAGA EXPRESS: Ihan kivan oloinen alokas Turun koelähdön perusteella. Se teki hyvällä asenteella töitä. Kurveissa oli pieniä ongelmia.

L2/9 CALLELA EDISON: Kärrylähdöissä on tullut laukkoja, kun ruuna ei ole mahtunut kunnolla juoksemaan. Viimeksi montessa tuli hyppy heittoon radassa. Ei tämä mikään laukkuri ole. Kokeillaan nyt erilaisia kärryjä. Jos se mahtuisi paremmin menemään niillä. Ravilla ruuna pystyy pärjäämään tässä lähdössä.

Ari Moilanen

L2/7 STRAWBERRY PEARL: Forssassa oli ykkösradan paikka ja tamma sai juosta siellä sisällä. Väsy tuli silti. Parantaa pitää, jos meinaa pärjätä.

L4/12 YEEZUZ: Ihan kehittyvä tapaus. Lähtöpaikka on toki hankala, muttei ruunaa voi kuitenkaan täysin unohtaa näistäkään asetelmista. Se petraa koko ajan.

L5/7 TREASURE DUST: Aika tasaista on ruunan meno. Oli se Ideaparkin Lumiraveissa kakkonen. Tosin osallistujiakin oli siinä tasan kaksi. Rahasijaa lähdetään hakemaan.

Marko Redsven

L5/9 JAMIE HYNEMAN: Ruuna tuli syksyllä kipeäksi. Virustauti iski. Tammikuun puolella aloitettiin taas treenaaminen. Hevonen on tuntunut ihan asialliselta harjoituksissa ja startataan kausi tästä. Pari kertaa on käyty radalla ja suht reipastakin laskettu. Hyvä pelihän tämä on. Miten sitten paikat on auki. Jonkinlainen laukkariski on myös aina olemassa. Luokka riittää kyllä korkealle.

Tom Eriksson

L4/11 DADDY BOY: Hevosella oli taas viimeksi ihan hyvä päivä. Se kiri terävästi maaliin. Edelliskerralla ruuna ei Hannun mukaan vain saanut vaihdetta kunnolla päälle. Aivan hyvin se on mennyt harjoituksissa ja sopivasti on päästy ajamaan. Kun tuosta löytyisi mukavasti paikka parijonossa ja sitten loppumatkasta kireihin, ei menestys yllättäisi.

Hannu Korpi

L3/7 DARK ALLEY: Kouvolassa tuli laukka lähdön jälkeen ja uudestaan matkalla. Startti ei mennyt kuten piti. Ruuna on treenannut varsin asiallisesti. Koitetaan vähän rukata kengitystä.

L5/3 STAMPEDE ALLEY: Hevosella on ollut lihasrevähtymää ja se on joutunut olemaan aika pitkään sivussa. Ajan vielä sitä ennen perjantaita. Ihan mukava hevonen pohjimmiltaan, mutta vaivoja on ollut paljon. Katsotaan nousisiko se vielä tasolleen.