Vermon Toto65-ravit
21.03.2018
18:00

Vermon Toto65-ravit

Lähdöt 21.3.2018

Lämmitykset 21.3.2018

Käsiohjelman näköispainos

21.3.2018 Vermo

Selaa julkaisua


  Vermon Toto65-ravit 21.03.2018  
 

Vihjeet

POISJÄÄNNIT teksti-tv:stä ja Heppa-järjestelmästä.

TOTO65-VARMAVALINNAT

Toto65-kierroksella systeemit rakennetaan kahden suosikkivarman varaan. Avauskohteessa luotamme tauolta palaavan numeron 7 I’M JUST A SUND mahdollisuuksiin. Tässä mailin pyrähdyksessä vastus vaikuttaisi olevan oikein sopivaa kaliiberia ja vaikka ruuna ei tietenkään heti ole terävimmillään, ei sen tämän lähdön voittaakseen aivan parhaimmillaan varmasti tarvitsekaan olla. Kaisa Toivonen kertoo suojattinsa saaneen paljon treeniä, lihaksistoon on hankittu voimaa ja ruunaa on yritetty saada hieman rauhoittumaan. Tästä huolimatta valmentajan kommentit viittaavat suoraviivaiseen taktiikkaan ja uskommekin Jukka Torvisen paiskaavan ajokkinsa kanssa ulkona olevasta lähtöpaikasta huolimatta kyselemättä keulaan. Tämän jälkeen Torvinen saanee ottaa vauhtia pois ja mikäli tämä skenaario toteutuu, pystyy I’m Just A Sund hallitsemaan tapahtumia maaliin saakka. Sama juoksunkulkupsyykkaus toimii myös toisen tukipilarimme eli päätöskohteen suosikkina starttaavan numeron 7 LUXORIOUS LORD kohdalla. Liputamme senkin kohdalla ulkona olevasta lähtöpaikasta huolimatta suoraviivaisen keulajuoksun puolesta. Kaiken järjen mukaan suosikin selkä kelpaa täydellä matkalla kaikille sisäpuolelta matkaan starttaaville, eikä Olli Koivusen välttämättä edes erityisen aggressiivisesti tarvitse alkuun ladata. Joensuun heikosta sijoituksesta huolimatta Luxorious Lord jatkaa vahvassa vireessä, tuossa startissa juoksu meni pieleen. Keulajuoksulla Luxorious Lord tuskin olisi kukistettavissa.

TOTO65-VIHJESYSTEEMIT

T65-1: 7 (6,1)
T65-2: 6,3,5 + 1,2,7,12,11,10 (4,8)
T65-3: 8,6 + 1,10,2,5,7 (3,12)
T65-4: 14,16,8,3,7,11,9,12 (1,5)
T65-5: 4,7,5 (3,10)
T65-6: 7 (2,3)

Pieni systeemi 144 riviä, hinta 14,4 euroa.
Suuri systeemi 1512 riviä, hinta 151,2 euroa.

Toto65-pelijakauma teksti-tv:stä.

ABC-RANKINGIT JA ANALYYSIT

Lähtö 1.

RANKING
A) 4-2-5-10-16
B) 13-6-1-9-7-15-11 C) 8-14-12-3
GINGER HALM - HIGHTOWER COMERY - MOUNTAINSIDE ARIA - LADY NIGHTINGALE

Ravien avauslähdössä puolenkymmentä valjakkoa rynnistää A-ryhmään. Suosikkinamme matkaan starttaa numero 4 GINGER HALM. Uransa avauksessa Turussa tamma nousi 2. sisältä viimeisellä takasuoralla johtavan rinnalle ja punnersi sitten ihan kelpo tavalla totoon reipasvauhtisessa lopetuksessa. Emma Väreen ajokki kehittyy starttien myötä ja taistelee voitosta. 2 HIGHTOWER COMERY jäi viimeksi 2. ulkoa kierros jäljellä taivaltamaan toista rataa ilman vetoapua ja sinnitteli asiallisesti. Olli Koivusen ajokki saa hyvän juoksun ja kamppailee onnistuessaan kärkisijoista. 5 MOUNTAINSIDE ARIA punnersi puolestaan Teivossa asiallisesti perille toiselta ilman vetoapua. Juho Ihamuotilan ajokki on pystyvä aloittelija ja osallistuu kärkikamppailuun. 10 LADY NIGHTINGALE on epävarma, mutta kyvykäs menijä. Ravilla se on mahdollinen menestyjä. Tauolta palaava 16 BADASS PETE kohtaa varsin sopivan tuntuisen vastuksen.

Lähtö 2.

RANKING
A) 2
B) 3-4-9-5-6-1-10-8-7
KIELAS - ISSAKAN POUTA - VÄLKYN VÄISKI - JUISERI

Toisessa lähdössä vahvaa talvikautta tekevä 2 KIELAS valtaa yksin A-ryhmän. Alla olevasta epäonnistumisesta huolimatta liputamme tässä tehtävässä vahvasti Esa Holopaisen ajokin puolesta. Viimeksi Joensuussa pitkä kiri ulkoradoilla pilaantui lopulta laukkaan mutta ei Kielas ravillakaan olisi tuon lähdön voitosta lopulta taistellut. Tässä Kielaksella on kuitenkin taas erittäin hyvät mahdollisuudet avata keulaan, mistä se tuskin lähtöä häviäisi. B-ryhmän käynnistävä 3 ISSAKAN POUTA eteni Lappeessa johtavan rinnalta keulaan loppukaarteessa ja jatkoi varmaan voittoon. Vireen kestäessä Ari Moilasen ajokki taistelee tässäkin kärkisijoista. 4 VÄLKYN VÄISKI ei saanut Kuopiossa kiritilaa 2. sisältä. Hannu Torvisen ajokki pääsee hyviin asemiin ja se kannattaa huomioida aikaisessa vaiheessa pelejä suunniteltaessa. Tauolta palaava numero 9 JUISERI on ilman muuta mielenkiintoinen seurattava.

Lähtö 3.

RANKING
A) 2-6
B) 10-8-9-12-4-3-5-7-11-1
CALLELA FLEMING - CHROME - FUNDOVER MATCH - SAPPHIRA

Kolmannessa lähdössä suosikkikaksikko tuntuu erottuvan edukseen muusta porukasta. Suosikkinamme matkaan starttaava 2 CALLELA FLEMING hyökkäsi viimeksi 4. ulkoa 900 jäljellä ja kiri varmaan voittoon. Hannu Torvisen ajokki on saanut hyvän lähtöpaikan, eikä tästä ole pakko ladata alkuun täysillä. Kirivaiheessa Callela Fleming on sitten varmasti vaarallinen. 6 CHROME juoksi lauantaina Kouvolassa Toto76-kierroksella tammalähdössä keulassa. Päätöspuolikkaan alkaessa kivikova Like You ilmestyi kolmannen radan kautta johtavan rinnalle ja alkoi mankeloimaan keulahevosta. Hyvin Chrome vielä loppukaarteen tsemppasi mutta maalisuoralla askel alkoi painamaan. Nyt vastus on eri kaliiberia ja mikäli Chrome omalla hyvällä tasollaan suorittaa, se pystyy keulasta lähdön voittamaan. B-ryhmän käynnistävä numero 10 FUNDOVER MATCH veti Kouvolassa keulassa kiihtyvää vauhtia ja tuli hyvin perille. Mika Forssin ajokki on tehnyt hyviä juoksuja ja se pystyy tässäkin paljoon, mikäli juoksunkulku antaa siihen mahdollisuuden. 8 SAPPHIRA oli viimeksi hyvä kakkonen toiselta ilman vetoapua. Lähtöpaikka on nyt ulkona, mutta juoksun onnistuessa Pekka Korven ajokki on mahdollinen totohevonen.

Lähtö 4 | Toto65-1

RANKING
A) 7
B) 6-1-8-4-3-5-2
I'M JUST A SUND - VICTORY PILOT - FREE ME - VALLE STREAMLINE

Toto65-kierroksen avauskohteena nähtävässä Hopeadivisioonakarsinnassa yli neljän kuukauden kilpailutauolta radoille palaava numero 7 I’M JUST A SUND nousee ulkona olevasta lähtöpaikasta huolimatta rankingin kärkeen ja valtaa saman tien yksin koko A-ryhmän. Syksyllä erittäin vakuuttavaan vireeseen kohonnut ruuna ehti todellakin osoittamaan kykynsä, eikä kauden päättäneeseen Eskilstunan heikkoon sijoitukseen kannata sen enempää tuijottaa. Tässä mailin pyrähdyksessä vastus vaikuttaisi olevan oikein sopivaa kaliiberia ja vaikka ruuna ei tietenkään heti ole terävimmillään, ei sen tämän lähdön voittaakseen aivan parhaimmillaan varmasti tarvitsekaan olla. Kaisa Toivonen kertoo suojattinsa saaneen paljon treeniä, lihaksistoon on hankittu voimaa ja ruunaa on yritetty saada hieman rauhoittumaan. Tästä huolimatta valmentajan kommentit viittaavat suoraviivaiseen taktiikkaan ja uskommekin Jukka Torvisen paiskaavan ajokkinsa kanssa ulkona olevasta lähtöpaikasta huolimatta kyselemättä keulaan. Tämän jälkeen Torvinen saanee ottaa vauhtia pois ja mikäli tämä skenaario toteutuu, pystyy I’m Just A Sund hallitsemaan tapahtumia maaliin saakka. Mikäli suosikki ei lähtöä kuitenkaan voita, taitaa jokaisella viivalla olevalla haastajalla olla omat mahdollisuutensa. Aika näyttää, panostaako Tommi Kylliäinen B-ryhmän käynnistävällä numerolla 6 VICTORY PILOT kiihdytykseen. Tauolta palaava 1 FREE ME on luonnollisesti arvoitus. Lähtöpaikka on kuitenkin hyvä. 8 VALLE STREAMLINE teki viimeksi keulasta ihan kelpo esityksen.

Lähtö 5 | Toto65-2

RANKING
A) 6-3-5
B) 1-2-7-12-11-10-4-8-9
BWT BRAVEHEART - WESTCOAST HUEY - VALIANT DREAM - EMANUEL WEB

Toisessa Toto65-kohteessa nähtäneen reipasvauhtinen kiihdytys, eikä juoksunkulun psyykkaaminen ole helppoa. Eturivissä on useita kovaan avaukseen pystyviä valjakoita ja paikkojen haku saattaa kestää, mikä sitten avaisi omat mahdollisuutensa haastavimmiltakin lähtöpaikoilta starttaaville. Ideasuosikiksemme kipuava numero 6 BWT BRAVEHEART on tottunut juoksemaan kovissakin lähdöissä. Viimeksi Kaisa Toivosen valmennettava palasi kuukauden tauolta ja ajotaktiikka oli passiivinen. Juoksupaikka löytyi 3. sisältä ja tamma oli lopulta pitkään pussissa. Voimia jäi käyttämättä. Vaikka sisäpuoleltakin avataan kovaa, Jukka Torvinen panostaa varmasti vahvasti alkuun. 3 WESTCOAST HUEY on ollut oikein hyvä tauon jälkeisissä starteissaan. Suoraan tauolta Seinäjoella 17.2. se haastoi 2. sisältä keulassa juosseen kovan Fast Timen. Viimeksi se kiri Vermossa päätöspuolikkaan vahvasti ulkoratoja pitkin. Westcoast Huey avaa kovaa, samoin tekevät myös numerot 2 DOOLIN DALTON, 5 VALIANT DREAM ja 7 MEMPHIS MINNIE. Sisäradalta starttaava 1 EMANUEL WEB saa Niko Jokelan rattailleen. Loistopaikalta ruuna on pelihevosia, vaikka tuskin pystyykään vastaamaan kiihdytyksessä ulkoa lataaville. Tauolta palaava 11 ARCTIC AGENT ja hyvässä kunnossa kilpaileva 12 KRAMPUS ovat haastavilta lähtöpaikoilta juoksunkulun armoilla.

Lähtö 6 | Toto65-3, Toto4-1

RANKING
A) 8-6
B) 1-10-2-5-7-3-12-11-4 C) 9
A.T. EKA - VEERAN POIKA - TUURIN TOIVO - SÄIHKEEN SÄPINÄ

Kolmannessa Toto65-kohteessa ja samalla illan Toto4-kierroksen käynnistävässä koitoksessa tarjoamme kolmelle valjakolle paikan parhaasta A-ryhmästä. Rankingin kärkeen kipuava 8 A.T. EKA hakee kovassa iskussa jo kolmatta peräkkäistä voittoa. Harri Kotilaisen valmennettava on kilpaillut läpi talven kaikkein kovimpia vastaan ja vuoden ensimmäinen voitto antoi hetken odottaa itseään. Tuo odotus kuitenkin palkittiin, kun A.T. Eka runnoi Joensuussa pitkällä kirillä takapareista Toto76-finaalivoittoon. Viimeksi Teivossa ruuna voitti helpon lähdön. Vaikka vastusta ei taas tässä lähdössä voi väheksyä, voittoputken jatkuminen ei yllättäisi. Paalun juoksuradalta starttaava 6 VEERAN POIKA heittänee kovimman haasteen. Se tsemppasi viimeksi johtavan rinnalta rehdisti, vaikka ei lopussa selästään iskeneen Varjomannin kirille mitään voinutkaan. Keulaan päästessään Niko Jokelan ajokki on sitkeä taistelija. 1 TUURIN TOIVO taistelee hyvältä paikalta ravin maistuessa totosijoista. 10 SÄIHKEEN SÄPINÄ on todella mielenkiintoinen seurattava. 5 A.T. VEETI ei suuremmin Porin voitossa vakuuttanut mutta parantaa startti kropassa. 7 PAUHIS ei ole tauon jälkeen pystynyt vielä parhaimpaansa.

Lähtö 7 | Toto65-4, Toto4-2, Troikka

RANKING
A) 14-16-8
B) 3-7-11-9-12-1-5-15-10-6-13-4 C) 2
STAR MARTINI - TIR DU CAUX - COLORADO ECUS - CLUB NORD STAR

Neljäntenä Toto65-kohteena ravattavassa ja samalla ravien ensimmäisenä troikkalähtönä toimivassa Voimaliigassa riittää todellakin tasoa ja kovia hevosia joutuu tyytymään paikkaan B-ryhmän puolella. Rankingin kärkipaikat menevät 40 metrin pakilta starttaavalle kaksikolle. Tapio Mäki-Tulokkaan valmennuksesta uuden tulemisen tehnyt 14 STAR MARTINI sai Turussa startin kroppaansa. Voitto irtosi keulasta näytöstyyliin ja startti teki varmasti hyvää tätä tehtävää ajatellen. 16 TIR DU CAUX on tehnyt koko ajan tasaisen vahvaa työtä, vaikka viimeinen terävyys onkin joistakin esityksistä ehkä puuttunut. Kumpikin edellä mainituista viihtyvät hyvin tällä pitkällä matkalla. 8 COLORADO ECUS on vähäisestä starttimäärästään huolimatta ehtinyt osoittamaan kykynsä. Vahva ranskalaisjyrä pääsee nyt mittaamaan tasoaan kivikovia takamatkalaisia vastaan. Seppo Markkula yrittänee edetä ajokkinsa kanssa keulaan. Tässä tavoitteessa kovimpana esteenä lienee 3 CLUB NORD STAR. Tapio Perttusen ajokki on aikaisemminkin voittanut tällä matkalla keulasta kovia hevosia. Näin kovassa lähdössä selkäjuoksukin lienee harkinnan arvoinen vaihtoehto. 7 MILLSTONE’S VIVID kiri viimeksi nappireissun päätteeksi voittoon.

Lähtö 8 | Toto65-5, Toto4-3, Päivän Duo-1

RANKING
A) 4-7-5
B) 3-10-12-1-9-2-6-11-8
MAS ARISTOCRAT - EXUBERANCE - STONECAPES PICASSO - RANCH NERO

Viidennessä Toto65-kohteessa ja samalla Päivän Duon käynnistävässä koitoksessa nähdään todella kovatasoinen ja mielenkiintoinen taistelu ykkösrahoista. Niukka suosikkimme 7 MAS ARISTOCRAT on todella lahjakas tamma ja se tulee monen muun viivalla olevan tavoin nousemaan kovaa vauhtia sarjoissaan. Toissakerralla Vermossa tamma ei pystynyt Black Ice Boostin kanuunakiriin vastaamaan mutta oli tuossakin startissa hyvä. 7 EXUBERANCE on palannut tauolta todella vakuuttavassa kunnossa. Kuopiossa se voitti vahvalla 900 metrin kirillä. Aika näyttää, kuinka juoksu onnistuu haastavalta paikalta. Ideavaljakkona mukaan A-ryhmään nostettava 5 STONECAPES PICASSO on todella mielenkiintoinen tauolta palaaja. Syksyn suoritukset olivat nousujohteisia ja mikäli Jukka-Pekka Hukkasen valmennettavan talvi on sujunut suunnitelmien mukaisesti, se pystynee heti tässä kauden avauksessaan kovaan esitykseen. B-ryhmän käynnistävä 3 RANCH NERO avaa kovaa ja Jukka Torvisen ajokki on veikkauksemme ensimmäiseksi keulahevoseksi. Kanuunavireiset 10 HOT BEER ja 12 CROSSOVER ovat haastavilta lähtöpaikoiltaan juoksunkulkujen armoilla. 1 ANDREE ja 2 FLYING DUCK ovat hyvästä vireestä huolimatta kovassa lähdössä nöyriä haastajia.

Lähtö 9 | Toto65-6, Toto4-4, Päivän Duo-2, Troikka

RANKING
A) 7
B) 2-3-12-4-8-5-10-11-1-9-6
LUXORIOUS LORD - SUE'S PHOTO - LOVE DE VILLENEUVE - HAMIS FAMERAISER

Toto65- ja Toto4-kierrokset päättävässä ja samalla illan toisena troikkalähtönä toimivassa koitoksessa tarjoamme peleissä vahvan luottamuksemme numerolle 7 LUXORIOUS LORD. Ulkona olevasta lähtöpaikasta huolimatta liputamme suoraviivaisen keulajuoksun puolesta, kaiken järjen mukaan suosikin selkä kelpaa kaikille sisäpuolelta matkaan starttaaville, eikä Olli Koivusen välttämättä edes erityisen aggressiivisesti tarvitse alkuun ladata. Ensimmäisen taistelun keulapaikasta käyvät todennäköisesti tauolta palaava 2 SUE’S PHOTO sekä vahvassa kunnossa kilpaileva ja tällä kerralla Tamara Skutnabbin rattailleen saava 3 LOVE DE VILLENEUVE. Täydellä matkalla suosikin selkä tosiaankin kelvannee kummallekin. Joensuun heikosta sijoituksesta huolimatta Luxorious Lord jatkaa vahvassa vireessä, tuossa startissa juoksu meni pieleen. Ensin ruuna jäi toiselle radalle ilman vetoapua, mutta lopulta juoksupaikka oli 4. ulkona. Päätöskierroksena alussa Koivunen käänteli ajokkinsa sisälle, mistä lopussa ei kiritiloja auennut. Keulajuoksulla Luxorious Lord tuskin olisi kukistettavissa.

TOTO4-VIHJESYSTEEMIT

T4-1: 8,6 + 1,10,2,5,7 (3,12)
T4-2: 14,16,8,3,7,11,9,12 (1,5)
T4-3: 4,7,5 (3,10)
T4-4: 7 (2,3)

Pieni systeemi 48 riviä, hinta 9,6 euroa.
Suuri systeemi 168 riviä, hinta 33,6 euroa.

PÄIVÄN DUO

4,7,5
7

Yhteensä 3 yhdistelmää.

TROIKKA LÄHTÖ 7

8,14,16
8,14,16
3,7,8,14,16

Yhteensä 18 yhdistelmää, hinta 9 euroa.

TROIKKA LÄHTÖ 9

7
2,3
2,3,4,5,8,12

Yhteensä 10 yhdistelmää, hinta 5 euroa.

OHJASTAJA- JA VALMENTAJAKOMMENTIT

Kaisa Toivonen

L4/7 I´M JUST A SUND: Hevonen ei ollut kipeä Eskilstunassa marraskuussa. Juoksu vain ei onnistunut ja lisäksi matkustuksesta tuli turhan rankka. Ei ollut ruunan paras päivä. Tuolla keikalla ei ole mitään painoarvoa tätä starttia ajatellen. Pidettiin suunniteltu talven treenaustauko. Hevonen sai loppuvuodesta vetää hetken henkeä. Pikkuhiljaa aloitettiin treenaaminen. Paljon on ajettu, mutta aika rauhallisia vauhteja. Hankittu lihaksistoon voimaa ja myös rauhoiteltu ruunaa. Se on aika kova menemään. Muutaman kerran on laskettu kovempaa. Radalla ei ole käyty. Tässä pitää mennä lujaa ja onhan suoraan tauolta aina omat kuvionsa. Uskon silti, että tämäkin pystyy heti hyvään suoritukseen. Hevonen lähtee itsestäänkin lujaa ja eiköhän tuossa ole alusta alkaen vain yksi suunta.

L5/6 BWT BRAVEHEART: Tamma oli aivan hyvä viimeksi Vermossa. Se jäi siinä pikkasen kiinnikin, mutta meni ennätyksensä. Hevonen polkaisi hieman kannalleen tässä välissä. Jos viivalla ollaan, kaikki on kunnossa. Tämä lähtee reippaasti liikenteeseen. Lähtö on tasaisen hyvätasoinen. Voisi tamma olla silti kärkipäässä. Ihan kelpo saumat on meilläkin.

L8/3 RANCH NERO: Tosi kova porukka on kasassa. Viimeksi oli ylisarja ja toki siinäkin riitti vastusta. Lähtöpaikka on yhä hyvä. Ruuna avaa lujaa. Sisäradan paikka olisi sille iso etu. Se seuraa sellaisella reissulla mainiosti kovassakin vauhdissa. Ihan voittaminen voi olla vaikeaa, mutta hevonen roikkuu pitkään mukana. Luultavasti koko kalustolla ajetaan jenkkikärryistä.

Kari Lehtonen

L5/1 EMANUEL WEB: Ykkösrata sopii mainiosti. Tuosta pääsee lähelle keulaa. Jos sopivasti tulee tiloja, pystyy ruuna vähän pärjäämäänkin. Kelpo kunnossa se kilpailee. Viimeksi tehtävä oli aika toivoton. Tämä vaatii suht onnistuneen reissun ja näistä asetelmista sellaisen saanee.

L6/6 VEERAN POIKA: Hevonen on mennyt hyvin. Se varmastikin parantaa tähän hieman viime kilpailusta. Pidempi starttiväli hiukan näkyi siinä. Vähän laiska ori, joka terävöityy tiheämmällä kilpailurytmillä. Lähellä kärkeä hevosen pitäisi tässä olla. Voittokin on aivan mahdollinen, jos juoksu onnistuu. Tämä pääsee voltista aika hyvin liikkeelle.

L9/12 HAMIS FAMERAISER: Ruunalla on ollut pitkään kehnoja lähtöpaikkoja. Kelpo kunnossa se kilpailee. Juoksunkulku ratkaisee paljon sijoitusta. Viimeksi kun poika ajoi, moni asia meni pieleen. Hevonen joutui häirityksi ja keli oli tosi hankala. Haastava reissu voi olla luvassa näistä asetelmista. Sijoitus neljän sakissa tyydyttäisi.

Tapio Mäki-Tulokas

L7/9 FAKIR VICTORY: Ruuna on ollut ihan hyvä viime startteihinsa. Joensuussa jäi voimia käyttämättä, kun tilaa tuli myöhään. Kova lähtö on nyt toki. Koitetaan nättiä reissua, jollaisella hevonen voisi olla kärkiporukoissa. Voitto olisi kyllä yllätys. Siihen vaadittaisiin kaikki tuurit.

L7/14 STAR MARTINI: Tarkoituksella pidettiin vähän taukoa. Turun lähtö oli tälle aika helppotasoinen. Siinä jäi kyllä tosi paljon varaa ja voitto irtosi vaivattomasti. Vermossa on täysi lähtö ja pitkästi takamatkaa. Vetoapujakin tarvitaan kirivaiheessa. Tarkoitus on ajaa selissä suht nätti startti. Voittaminen voi olla vaikeaakin. Miten juoksu sitten luontuu. Tähtäimet on joka tapauksessa kesässä.

L9/2 SUE´S PHOTO: Ruuna jäi talvitauolle Oulun startin jälkeen. Vähän mysteeriksi jäi miksi se oli siellä niin kehno. Hevosta on päästy hyvin treenaamaan. Vetoja on laskettu 2-3 kertaa viikossa. Ruuna on kotona varsin pirteän tuntuinen. Se lähtee lujaa. Mika ratkaisee taktiikan sen mukaan miltä hevonen tuntuu. Ei keulajuoksukaan ole kielletty.

Hannu Pekka Korpi

L4/1 FREE ME: Hevosta on päästy hyvin treenaamaan. Se jäi täysin terveenä tauolle. Mukavin miettein kausi aloitetaan. Tämä pääsee aivan hyvin liikkeelle. On siinä toki ulkopuolellakin nopeita avaajia. Tamma voisi olla heti kolmen porukassa, jos homma menee nappiin. Miksei jopa ihan kärjessäkin.

L4/11 ARCTIC AGENT: Oriilla ei pyörä pyörinyt kunnolla syksyllä. Se kilpaili kyllä koko ajan parhaita vastaan, eikä vain riittänyt. Hevonen on ollut aivan asiallinen treeneissä. Keväälle on ihan hyvät odotukset tästä.

L7/13 FABRICE DUO: Hevonen oli iso pettymys viimeksi. Ravi ei käynyt kunnolla. Rata oli ehkä liian kova tälle. Aivan normaali se on ollut harjoituksissa viime startin jälkeen. Yritetään uudestaan nyt.

L9/9 STANLEY SAVAGE: Kovin tasaista on meno ollut. Rahasija on sopiva tavoite.

L9/11 ARCTIC ILE: Hevonen parantanee jonkun verran saatuaan startin kroppaansa. Ehkä ihan kovin vauhti vielä puuttuu. Jos matkalla pidetään vauhtia, voisi se näistäkin asetelmista yltää neljän joukkoon.

Emma Väre

L1/4 GINGER HALM: Tamma teki Turussa ihan hyvän avauskilpailun. Turhaan kääntelin takasuoralla toiselle radalle. Hevonen touhusi hieman turhaan raveissa ja kulutti voimiaan epäoleelliseen. Startti on nyt alla ja se parantanee Vermoon.

L1/9 EL CRISTO: Lauantaina Kouvolassa ruuna oli asiallinen kolmas. Se tuli juosten maaliin. Ensimmäistä kertaa oli käytössä vetohuput ja niistä oli kyllä apua. Samalla varustuksella jatketaan keskiviikkona.

L7/7 MILLSTONE´S VIVID: Tamma oli tosi hyvä viimeksi. Se voitti varsin helposti ja tuli korvat kiinni ajamattomana maaliin. Matka passaa tälle. Jos rata on oikein kova, tuo ei ole optimialusta tälle. Muuten ei mitään negatiivista raportoitavaa.