Vermon Toto65-ravit
02.05.2018
18:00

Vermon Toto65-ravit

Käsiohjelman näköispainos

2.5.2018 Vermo

Selaa julkaisua


  Vermon Toto65-ravit 02.05.2018  
 

Vihjeet

POISJÄÄNNIT teksti-tv:stä ja Heppa-järjestelmästä.

TOTO65-VARMAVALINTA

Varsin haastavalla Toto65-kierroksella systeemit rakennetaan kahden tukipilarin varaan. Avauskohteessa tarjoamme luottamuksemme numerolle 3 STONECAPES QUESTOR. Se on aloittanut kauden kahdella vahvalla kakkossijalla ja erityisesti viimeksi Forssassa se teki meihin todella positiivisen vaikutuksen. Tuossa Pilvenmäki Special -karsinnassa voiton vei keulaan matkalla edennyt kova Didi Hoss mutta päätöskierroksen toista rataa ilman vetoapua taivaltanut Stonecapes Questor kiritti kyllä voittajaa kelpo tyyliin. Harri Koivunen panostaa varmasti ajokkinsa kanssa kiihdytykseen ja hyvältä lähtöpaikalta Stonecapes Questor on selkeä suosikkimme keulaan. Ruuna parantanee edelleen starttien myötä ja on sopivassa tehtävässä vahvoilla. Viidennen kohteen suosikki 5 CELEBRITY LANE on kierroksen pankki. Vermossa on keskeltä rataa hyvä kiihdyttää ja uskomme Tommi Kylliäisen pamauttavan ajokillaan kyselemättä keulaan. Viimeksi ruuna kiersi alkumatkan kolmatta rataa ja pääsi vasta 300 metrin juoksun jälkeen johtavan rinnalle. Rehdisti Celebrity Lane sitten tsemppasi keulasta voittaneen Dreambow’n rinnalta perille saakka. Mikäli ruuna pääsee tässä keulaan ja suorittaa viimeksi nähdyllä tasolla, jättänee se haastajat taistelemaan kakkosrahoista.

TOTO65-VIHJESYSTEEMIT

T65-1: 3 (6,1)
T65-2: 1,4,10,7,6,14,12 + 9,2,3,5,11 (13,8)
T65-3: 1,4 + 7 (9,5)
T65-4: 1,4,9,2 + 8,7,3 (5,10)
T65-5: 5 (2,9)
T65-6: 4,11 + 15,16,13,14 (12,10)

Pieni systeemi 112 riviä, hinta 11,2 euroa.
Suuri systeemi 1386 riviä, hinta 138,6 euroa.

Toto65-pelijakauma teksti-tv:stä.

ABC-RANKINGIT JA ANALYYSIT

Lähtö 1.

RANKING
A) 6
B) 1-7-3-5-4-8-9-2
LEWIS ALE - HURRICANE WILMA - LEGEND JOYRIDE - BIGGURIM

Toukokuu käynnistyy Vermossa mielenkiintoisella tavalla, sillä uskomme avauslähdön suosikkina matkaan starttaavan numeron 6 LEWIS ALE pärjäävän tänä kesänä vielä kovemmissakin karkeloissa. Koelähdössä ori kulki päätöskierroksen 14,3-vauhtia ja tuli hyvin maaliin. Tuomas Korvenoja ajanee juoksuradalta aktiivisesti kohti keulapaikkaa. Suosikki on tiukasti kiinni lähdön ykkösrahoissa, mikäli vain malttaa ravata. Haastajaporukan kärkinimeksi kohoava 1 HURRICANE WILMA lopetti koelähdössä päätöskierroksen keulasta 16,5-vauhtia. Ari Moilasen ajokki on saanut hyvän lähtöpaikan ja se kamppailee näistä asetelmista tiukasti ainakin suosikin takaa löytyvistä totosijoista. 7 LEGEND JOYRIDE kulki viimeksi asiallisesti ensimmäisen kaarteen laukkansa jälkeen. Santtu Raitalan ajokki kilpailee kunnossa ja nousee raville tototaistoon. 3 BIGGURIM aloittelee uraansa ja on mielenkiintoinen seurattava.

Lähtö 2.

RANKING
A) 3-8-1
B) 5-10-4-11-9-6-2-7
PELI-PEKKA - PIISPALAN HEKO - RIKSUN CASANOVA - PIETTOLAN ELMA

Toisessa lähdössä tarjoamme kolmelle valjakolle paikan A-ryhmästä. Rankingin kärkipaikan tarjoamme numerolle 3 PELI-PEKKA. Teemu Okkolinin ajokki menee varmastikin vielä koelähdöstä eteenpäin ja taistelee sopivan tuntuisessa tehtävässä voitosta. 8 PIISPALAN HEKO palailee tauolta. Ari Moilasen ajokki on epävarma, mutta kyvykäs menijä. Ravin maistuessa se varmastikin pystyy heti paljoon. Kautensa aloittava 1 RIKSUN CASANOVA on saanut hyvän lähtöpaikan ja näistä asemista se kannattanee huomioida aikaisessa vaiheessa pelejä suunniteltaessa. B-ryhmän käynnistävä 5 PIETTOLAN ELMA on ihan kehityskelpoiselta vaikuttava tapaus, vaikka mistään nuoresta hevosesta ei enää olekaan kyse.

Lähtö 3.

RANKING
A) 8
B) 3-2-6-5-9-4-7-1
WILHELM VICE - GASHAW BOKO - WESTCOAST DEIMOS - CALLELA KICKBACK

Kolmannessa lähdössä 8 WILHELM VICE on rankingin selkeä kärkinimi. Viimeksi Teivossa se eteni loppukaarteessa johtavan rinnalta keulaan ja jatkoi varmaan voittoon. Ravi pysyi hyvin kasassa loppuun saakka ja vastaavalla tasolla suorittaessaan Tommi Kylliäisen kyvykäs ajokki jättänee haastajat taistelemaan kakkosrahojen kohtalosta. Haastajaporukan kärkeen kipuava numero 3 GASHAW BOKO kiersi viimeksi 3. ulkoa toisessa kaarteessa johtavan rinnalle, painui keulaan päätöspuolikkaan alussa ja punnersi asiallisesti perille. Hannu Korven ajokki pystyy vireen kestäessä kamppailemaan kärkisijoista. 2 WESTCOAST DEIMOS kulki puolestaan Teivossa taustalla asiallisesti ensimmäisen kaarteen laukkansa jälkeen. Seppo Markkulan ajokki avaa hyvin ja saa asemat kärkiporukasta. 6 CALLELA KICKBACK on suoraan tauoltakin huomion arvoinen.

Lähtö 4 | Toto65-1

RANKING
A) 3
B) 6-1-5-10-12-9-8-2-7-4-11
STONECAPES QUESTOR - PATMAN - ROCKING ROYAL LELA - WESTCOAST SKIPPER

Toto65-kierroksen avauskohteessa kauden avausvoittoaan metsästävä Harri Koivusen laatutallista tuleva numero 3 STONECAPES QUESTOR valtaa yksin parhaan A-ryhmän. Se on aloittanut kauden kahdella vahvalla kakkossijalla ja erityisesti viimeksi Forssassa se teki meihin todella positiivisen vaikutuksen. Tuossa Pilvenmäki Special -karsinnassa voiton vei keulaan matkalla edennyt kova Didi Hoss mutta päätöskierroksen toista rataa ilman vetoapua taivaltanut Stonecapes Questor kiritti kyllä voittajaa kelpo tyyliin. Harri Koivunen panostaa varmasti ajokkinsa kanssa kiihdytykseen ja hyvältä lähtöpaikalta Stonecapes Questor on selkeä suosikkimme keulaan. Vaikka voitot taulusta puuttuvatkin, kilpailee ykköshaastaja 6 PATMAN tasaisen vahvassa vireessä. Olli Koivusen ajokki pystyy tekemään juoksuaankin ja sen voi tarvittaessa reissuttaa vaikka johtavan rinnallekin. Hyvältä lähtöpaikalta 1 ROCKING ROYAL LELA taistelee tiukasti totosijoista. 10 WESTCOAST SKIPPER on takarivistä huolimatta kärkipään haastajia.

Lähtö 5 | Toto65-2

RANKING
A) 1-4-10-7-6-14-12
B) 9-2-3-5-11-13-8-15-16
RAAMA - TOHTORI - LILLGÅRDS LIILI - MYLVERIN REPEKKA

Toisessa Toto65-kohteessa vihjenikkari on ihmeissään, lähtö vaikuttaa äärimmäisen haastavalta ja tasaisessa koitoksessa jokaisella viivalla olevalla valjakolla on ihan realistinen voittosauma. Tällaisessa lähdössä rankingin tekeminen on todella vaikeaa. Rankingin kärkeen kipuava 1 RAAMA on jättänyt itsestään positiivisen kuvan ja ruuna pystyi viime vuonna voittamaankin kahdesti. Ruuna kulki suoraan tauolta ennätysvauhtia ja suoritti sisäratajuoksulla ihan kelpo tyyliin. Startti teki varmasti hyvää. 4 TOHTORI on starttaillut varsin harvakseltaan ja taas alla on kuukauden paussi. Viimeksi Turussa se kulki päätöskierroksen 29,8-kyytiä ollen kelpo kakkonen. Minna Moilasen suojatti on lähdön ainoa 4-vuotias. Kolmatta peräkkäistä voittoa metsästävä 10 LILLGÅRDS LIISI on mielenkiintoinen seurattava. Mikäli Pertti Isotalon valmennettava ravaa, se pystyy paljoon. 7 SARIN ILO palaa pitkältä tauolta. Lämmitys kertoo lisää päivän vireestä. A-ryhmään poimitaan vielä muutama tauluaan parempi menijä, jotka pystyvät ravatessaan menestymään.

Lähtö 6 | Toto65-3, Toto4-1

RANKING
A) 1-4
B) 7-9-5-3-2-10 C) 6-11-8
HIGH ON DAY - CHARMING APRIL - HIGHSCORE LUCA - CLAY BRICL

Kolmannessa Toto65-kohteessa ja samalla illan Toto4-kierroksen käynnistävässä koitoksessa rankingin kärkeen kipuava 1 HIGH ON DAY hakee edelleen uran avausvoittoa. Kunnossa ei ole moittimista ja uran 9/20 totosijaa kertovat, että kykyjäkin löytyy. Olli Lähtisen valmennettava oli viimeksi Turussa ilman kenkiä ja hyvä ja samasta balanssista olisi varmasti hyötyä tässäkin lähdössä. High On Day avaa kovaa ja Olli Koivusella on varmastikin niin halutessaan ajokkinsa kanssa mahdollisuudet keulajuoksuun tässä uransa 21. startissa. Ykköshaastaja 6 CHARMING APRIL kilpaili uransa 20 ensimmäistä starttia ilman voittoa mutta nappasi sitten viimeksi Lappeessa ykkösrahat saatuaan hyvän juoksun 2. sisällä. Suosikkikaksikolla lienee kelpo saumat juosta piikki-selkeä -asetelmassa. Tällä psyykkauksella ne valtaavat kahdestaan parhaan A-ryhmän. Haastajaporukan kärkinimiin lukeutuva 7 HIGHSCORE LUCA on hyvä hevonen tällaiseen lähtöön. Se on kuitenkin alisuorittanut pidemmän aikaa ja näyttöjä vaaditaan.

Lähtö 7 | Toto65-4, Toto4-2, Troikka

RANKING
A) 1-4-9-2
B) 8-7-3-5-10 C) 6-12-11
MAS ARISTOCRAT - CALLELA ELIZA - MERIT - REAL RED

Neljäntenä Toto65-kohteena ravattavassa ja samalla ravien ensimmäisenä troikkalähtönä toimivassa Arvid Åvallin TammaDerbyssä nähdään hienoa sporttia. Tarjoamme rankingin kärkipaikan viimeksi lähtönopeudellaan yllättäneelle numerolle 1 MAS ARISTOCRAT. Anne Kankaan valmennettavan kyvyt ovat kaikkien tiedossa, eikä voittosumma kerro läheskään koko totuutta tamman tasosta. Mikäli Tapio Perttunen pääsee ajokkinsa kanssa yhtä rivakasti matkaan kuin viimeksi, pystyy Mas Aristocrat hallitsemaan keulasta tapahtumia maaliin saakka. Numeron 4 CALLELA ELIZA todellinen iskukyky on tällä hetkellä arvoitus. Teivossa nähtiin vahva kiri mutta viimeksi esitys jäi odotuksiin nähden kovin tasapaksuksi. Tauon jälkeen kaksi starttia kroppaansa saanut 9 MERIT on taatusti vaarallinen. Se pystynee pitämään kiihdytyksessä edestään starttaavan Mas Aristocratin selän. Karsinnassa väljään tapaan voittanut 2 REAL RED on ilman muuta yksi perusvaljakoista. Ulkoa 7 GOLDA PARIS ja 8 BWT BURNIN ALIVE lataavat varmasti alkuun. Tuomas Korvenoja saattaa hakea paikan johtavan rinnalta.

Lähtö 8 | Toto65-5, Toto4-3, Päivän Duo-1

RANKING
A) 5
B) 2-9-8-4-7-3-6 C) 10-11-1
CELEBRITY LANE - LOVE DE VILLENEUVE - OAKIE - BEGEMOT FRIDO

Viidennessä Toto65-kohteessa ja samalla Päivän Duon käynnistävässä koitoksessa tarjoamme vahvan luottamuksemme rankingin kärkeen kipuavalle numerolle 5 CELEBRITY LANE. Matias Salon valmennettava vaikuttaa haastavan kierroksen pitävältä pankilta, jonka varaan systeemit on perusteltua rakentaa. Vermossa on keskeltä rataa hyvä kiihdyttää ja uskomme Tommi Kylliäisen pamauttavan ajokillaan kyselemättä keulaan. Viimeksi ruuna kiersi alkumatkan kolmatta rataa ja pääsi vasta 300 metrin juoksun jälkeen johtavan rinnalle. Rehdisti Celebrity Lane sitten tsemppasi keulasta voittaneen Dreambow’n rinnalta perille saakka. Mikäli ruuna pääsee tässä keulaan ja suorittaa viimeksi nähdyllä tasolla, jättänee se haastajat taistelemaan kakkosrahoista. Haastajaporukan selkeä kärkinimi on 2 LOVE DE VILLENEUVE. Sen kohdalla viime startin voi unohtaa. Antti Teivaisen ajokki jäi kovassa Pronssidivisioonafinaalissa kiertämään reipasvauhtisessa avauksessa ulkoradoille, mikä sitten painoi ymmärrettävästi lopussa.

Lähtö 9 | Toto65-6, Toto4-4, Päivän Duo-2, Troikka

RANKING
A) 4-11
B) 15-16-13-14-12-10-3-1-5-7-9-2-8-6
YPÄJÄ LOUVRE - GUIDO DI QUATTRO - LASSIC POINT - HOLLOWOOD HILLS

Toto65- ja Toto4-kierrokset päättävässä ja samalla illan toisena troikkalähtönä toimivassa Karanor Teräsmiesliigassa kaksi valjakkoa saa paikan kirkkaimmista parrasvaloista. Suosikkinamme matkaan starttaava paalun 4 YPÄJÄ LOUVRE jätti itsestään viimeksi todella positiivisen kuvan. Ari-Pekka Pakkasen valmennuksesta todella vahvasti aloittanut ori tiedettiin kyvykkääksi menijäksi ja nyt nähdyn perusteella jatkoa odotetaan suurella mielenkiinnolla. Suoraan tauolta 28.3. Ypäjä Louvre oli johtavan rinnalta rehti kakkonen ja viimeksi se siten voitti samalta paikalta ilman kenkiä Derbysarjan todella vakuuttavalla tavalla. Takamatkan kovin 11 GUIDO DI QUATTRO on kuitenkin syytä huomioida kaikilla kuiteilla. Markku Niemisen valmennettava on nyt 20 metriä viime kertaista paremmin sarjassa sisällä ja lisäksi ruuna varmasti parantaa startti kropassa. B-ryhmän puolelle jää kovia tekijöitä. Viimeksi toistaiseksi kovimman esityksen nykyisessä kotimaassaan tehnyt 13 MAGNIFICO S, vahvana jyränä tunnettu 15 LASSIC POINT sekä hieman huonosti sarjassa sisällä olevat 14 GIRL ON FIRE ja 16 HOLLYWOOD HILLS ovat kaikki potentiaalisia totohevosia.

TOTO4-VIHJESYSTEEMIT

T4-1: 1,4 + 7 (9,5)
T4-2: 1,4,9,2 + 8,7,3 (5,10)
T4-3: 5 (2,9)
T4-4: 4,11 + 15,16,13,14 (12,10)

Pieni systeemi 16 riviä, hinta 3,2 euroa.
Suuri systeemi 126 riviä, hinta 25,2 euroa.

PÄIVÄN DUO

5
4,11

Yhteensä 2 yhdistelmää.

TROIKKA LÄHTÖ 7

1
2,4,9
2,3,4,5,7,8,9,10

Yhteensä 21 yhdistelmää, hinta 10,5 euroa.

TROIKKA LÄHTÖ 9

4
11,13,14,15,16
11,13,14,15,16

Yhteensä 20 yhdistelmää, hinta 10 euroa.

OHJASTAJA- JA VALMENTAJAKOMMENTIT

Ari Moilanen

L2/8 PIISPALAN HEKO: Ruunalta löytyy hyvät vauhdit. Laukkoja on tullut paljon. Vaikea veikattava, kun taukoakin on pitkästi alla.

L4/1 ROCKING ROYAL LELA: Paikka passaa mainiosti. Tämä vaatii kuitenkin aika tarkan reissun. Pikkasen kun ruuna parantaa vielä ja saa maukkaan selkäjuoksun, on totosijakin mahdollinen.

L5/4 TOHTORI: Varsa on tehnyt kelpo juoksuja. Alussa se vähän hätäilee ja antaa siinä muille tasoitusta. Uskoisin ruunan pystyvän tällä hetkellä 1.31-1.32:n tulokseen, mihin tuo sitten riittää.

L5/16 TEILOR: Tamma oli Turussa huomattavasti virkeämpi kuin edelliskilpailussa. Kunhan se saa lähtöjä alle, on parannusta yhä luvassa. Hevonen voisi jossain kohta pärjätäkin.

L7/2 REAL RED: Tämä on parantanut tauon jälkeen koko ajan. Viimeksi juoksukin meni nappiin, mutta oli hevonen myös hyvä. Jos saadaan sopivasti vetoapua kirivaiheessa, voi se pärjätä tässäkin - vaikka voittoonkin saakka.

L7/5 JULIET ALE: Nyt tamma teki vähän sellaisen esityksen, kun siltä on odotettu. Aivan mallikkaan pitkän kirin.

L8/8 BEGEMOT FRIDO: Hevonen on parantanut pikkuhiljaa. Forssassa se oli jo mukana voittokamppailussa. Tosin ruuna sai siellä matkata johtavan takana. Ehkei vire ole vielä ihan sellainen, että Vermossa voisi odottaa aivan kärkisijaa.

L9/1 AL´S DIVA TEQUILA: Tamma teki ihan hyvän kirin Forssassa. Se tuli starttiin aika pienellä valmistelulla. Keliolosuhteet oli olleet hankalat treenin kannalta. Kelpo esitys. Hyvän selkäjuoksun tämä vaatii eli ykkösrata puoltaa. Matka tuskin on ongelma.

L9/11 GUIDO DI QUATTRO: Ruuna palasi Vermossa viimeksi tauolta pitkälle matkalle. Juoksusta tuli turhan hankala. Edessä hevonen jätätti jo varhain ja siinä menetettiin asemia. Lisäksi ruuna kierteli pitkään kolmatta rataa. Aivan sitkeästi se polki perille asti.

Matias Salo

L3/6 CALLELA KICKBACK: Treenailtiin välissä talvi. Ei tauossa sen kummempaa takana. Hevonen on saanut paljon kilometrejä. Yksi suht reipas hiitti ajettiin Kouvolan radalla. Tuollaista 1.22-1.23:n kyytiä läpi. Juoksurata sopii tälle hyvin. Ruuna pääsee asiallisesti liikkeelle. Voisi se heti aloittaa totosijalla.

L8/5 CELEBRITY LANE: Pari kertaa on ollut hankala lähtöpaikka. Ihan hyvät juoksut hevonen on tehnyt molemmilla kerroilla. Viime esitys kuolemanpaikalta oli oikein vahva. Tämä lähtee kovaa ja eiköhän tuossa koiteta keulaan. Viime suorituksen perusteella ruuna olisi johtopaikalta vaikea kukistettava. Kevyt alumiinikenkä on tällä kertaa alla. Tuolla ei ole valtavaa merkitystä tämän kohdalla verrattuna kengättömyyteen.

L9/15 LASSIC POINT: Ruuna on ollut hyvä koko alkukauden. Pitkä matka on tälle iso plussa. Se jaksaa kyllä polkea. Mukana on paljon hevosia ja kaikenlaista voi matkalla tapahtua. Yksi mahdollisista menestyjistä. Ei varustemuutoksia.

Olli Lähtinen

L3/2 WESTCOAST DEIMOS: Ori oli Teivossa vähän turhan kevyessä kengässä ja se rulli yli. Lisätään tähän starttiin painoa. Muuten hevonen oli ihan ok. Voltin kakkonen ei liene ongelma. Ilman laukkaa tämä pystyy parantamaan ennätystään Vermossa sekunnin verran.

L4/5 GRAINFIELD AIDEN: Ruuna juoksi Seinäjoella pääosan matkasta selässä ja se lopetti hyvin. Tämä pääsee aika mukavasti liikkeelle. Suht kovaakin. Kuskin tuntien taktiikka lienee eteenpäin. Ihan mahdollinen pärjääjä onnistuneella reissulla.

L4/10 WESTCOAST SKIPPER: Viime voitto irtosi keulapaikalta. Aika helposti ruuna meni Turussa ja lopetti pyytämättä 1.12-vauhtia. Nyt on toki erilainen tehtävä asetelmien puolesta. Tulee tämä kyllä takaakin. Jos juoksu onnistuu, kuuluisi sen riittää aika ylös.

L6/1 HIGH ON DAY: Turussa oli tallikaveri samassa lähdössä ja tamma luovutti sille keulapaikan pois. Toisenlaisessa tilanteessa uskon, että tämä olisi todennäköisesti voittanut. Tamma polki hyvin perille. Se lähtee kohtalaisesti. Ykkösrata on ihan ok. Jos reissu onnistuu, ei menestys olisi hirveä yllätys.

Pertti Isotalo

L4/6 PATMAN: Forssan suoritus oli ihan hyvä. Hevonen polki lujaa viimeisen kilometrin. Loppukurvin hässäkkään saattoi palaa jopa finaalipaikka. Ykkösradalta se jäi 4. sisälle. Nyt on paikka ulompana. Mihin tuosta pääsee. Ihan mukavin miettein kuitenkin Vermoon lähdetään.

L5/10 LILLGÅRDS LIISI: Aivan hyvin on lähtenyt ura menemään. Lähtötohinassa on tällä se kriittisin paikka. Laukkakin voi tulla. Tätä riskiä lienee kuvioissa vielä jonkin aikaa. Forssassa tamma pääsi mukavasti 3. ulos, mistä se kiri sitten ykköseksi saatuaan kivasti vauhdin päälle.

L8/10 OLIVIA TROT: Hevonen palasi viimeksi tauolta. Tuo startti ei kertonut oikeastaan mitään. Matkalla mentiin hiljaa ja päätöspuolikas sitten urku auki. Näistä lähtöasetelmista voi olla jotain vastaavaa luvassa.