Vermon Toto65-ravit
09.05.2018
18:00

Vermon Toto65-ravit

Käsiohjelman näköispainos

9.5.2018 Vermo

Selaa julkaisua


  Vermon Toto65-ravit 09.05.2018  
 

Vihjeet

POISJÄÄNNIT  teksti-tv:stä ja Heppa-järjestelmästä.

TOTO65-VARMAVALINTA

Toto65-systeemiemme itseoikeutetuksi tukipilariksi valitsemme päätöskohteen selkeänä suosikkina matkaan starttaavan numeron 8 SALIENT ARROW. Totta kai kyseessä on varsin rutinoimaton menijä ja lähtörata on haastava. Tom Erikssonin valmennettava on kuitenkin tehnyt meihin uransa alkutaipaleella niin positiivisen vaikutuksen, ettei ruunan varmistelu kiehdo. Kauden avauksessa 18.4. nelivuotias kiri parijonosta viimeiset 700 metriä 11,8-kyytiä voittaen varmasti ja kyllä ruuna tuolla suorituksella alleviivasi kovaa perusluokkaansa. Viimeksi se juuttui alkumatkan ajaksi kolmannelle radalle, mistä Hannu Torvinen sitten reissutti ajokkinsa 1. takasuoran lopussa keulaan. Tämän jälkeen kaikki oli helppoa ja voitto irtosi vakuuttavalla tavalla. Hannu Torvisen ei tarvitse osallistua terävimpään kiihdytykseen vaan suosikilla voi sitten 1. takasuoralla ajaa eteenpäin, kaiken järjen mukaan keulapaikka on tarjolla. Pienen systeemin toinen tukipilari on viidennen kohteen suosikki 7 ROBIN ROOF. Vakuuttavan paluun tauolta tehnyt lahjakas ruuna pystyy tekemään juoksuaankin, eikä ulkona oleva lähtöpaikka vie mahdollisuuksia.

TOTO65-VIHJESYSTEEMIT

T65-1: 1,2 (6,5)
T65-2: 11,12,9,3,5,13,10,4,7 (16,15)
T65-3: 4,11 + 2,3,9,6,7,8 (5,1)
T65-4: 3,5 (9,2)
T65-5: 7 + 1,2,9 (8,10)
T65-6: 8 (4,1)

Pieni systeemi 64 riviä, hinta 6,4 euroa.
Suuri systeemi 1152 riviä, hinta 115,2 euroa.

Toto65-pelijakauma teksti-tv:stä.

ABC-RANKINGIT JA ANALYYSIT

Lähtö 1.

RANKING
A) 2-7
B) 1-6-8-5-3 C) 4-9
CHICACALIENTE - ALBINO BRAVE - SUMMER SEASON - TINTIN JOURNEY

Ravien avauslähdössä kaksi valjakkoa saa paikan kirkkaimmista parrasvaloista. Rankingin kärkeen kipuava paalulta matkaan starttaava 2 CHICACALIENTE jäi viimeksi kauden avauksessaan Turussa pussiin 3. sisälle. Tuossa pussituksessa taisi palaa totosija. Mikael Kopolan ajokki menee startti alla varmasti eteenpäin ja tässä tammalla lienee kelpo saumat päästä keulaan. 7 ALBINO BRAVE kipuaa suosikin kaveriksi A-ryhmään. Se pilasi viimeksi laukkaan loppusuoran alussa mutta taisi kokea jonkinlaista häiriötäkin ennen laukkaa. Tapio Perttusen ajokki on epävarma, mutta pystyvä menijä. Ravin maistuessa Albino Brave taistelee tässä sopivan tuntuisessa tehtävässä voitosta. B-ryhmän käynnistävä 1 SUMMER SEASON on saanut hyvän lähtöpaikan. Muutaman startin kroppaansa saanut tamma on näistä asemista mahdollinen totohevonen. Seuraavaksi huomioidaan 6 TINTIN JOURNEY. Viime startissaan Lappeessa ruuna veti keulassa tasaista vauhtia ja sinnitteli asiallisesti perille. Takamatkasta huolimatta Esa Holopaisen ajokki päässee ihan kelpo asemiin ja on mahdollinen menestyjä.

Lähtö 2.

RANKING
A) 7-14-13
B) 1-5-2-4-10-9-11-6-12-8-3
MYLLYN VILMA - PIISPALAN HEKO - OLIVIA - PIRTTILÄN MAKSI

Toisessa lähdössä nostamme kolme valjakkoa parhaaseen A-ryhmään. Rankingin kärkipaikan tarjoamme numerolle 7 MYLLYN VILMA. Teivossa tamma veti keulassa kiihtyvää vauhtia ja voitti varmaan tyyliin. Viimeksi Killerilläkään esityksessä ei ollut moitittavaa, vaikka Myllyn Vilma taipuikin keulasta kelpo matsin päätteeksi keulasta kakkosrahoille. Nähdyn perusteella Teemu Okkolinin ajokki on ilman muuta lähdön perushevosia. Ykköshaastajaksi kipuava 14 PIISPALAN HEKO kiri viimeksi varmaan voittoon 2. ulkoa. Viimeiset 800 metriä se kulki kelpo tyyliin 29,4-kyytiä. Vermossa on kesäkeleillä 60 metrin pakilta varmasti tulemista mutta uskomme Ari Moilasen ajokin vielä parantavan startti kropassaan ja olevan ravilla näistäkin asemista vaarallinen. Myöskin rajulta 60 metrin takamatkalta starttaava 13 OLIVIA kulki Turussa vahvasti laukkojensa lomassa. Mika Forssin ajokki on pystyvä menijä ja mikäli ravi vain maistuu, kärkisijat eivät haastavista asemista huolimatta yllättäisi. B-ryhmän käynnistävä paalulta starttaava 1 PIRTTILÄN MAKSI on tässä lähdössä muiden takaa-ajon kohteena.

Lähtö 3.

RANKING
A) 2-4-6
B) 8-5-9-11-7-1-3-10
WHETHER OR NOT - RIVE BEST YET - PR'S REVIT - SAHARA PREACHERMAN

Kolmannessa lähdössä vain kaksi kuuminta suosikkia saa paikan A-ryhmään. Rankingin kärkeen kipuava numero 2 WHETHER OR NOT on saanut nyt uudessa kotimaassaan kaksi starttia kroppaansa. Viimeksi Forssassa se kulki hyvin alkulaukkansa jälkeen ja oli hylättynä kuudes maalissa. Edelliskerralla Porissa ruuna jäi pussiin 2. sisälle. Arna Ruohomäen ajokki on merkittävästi alla olevia sijoituksiaan vaarallisempi menijä. Ykköshaastajamme 4 RIVE BEST YET otti Forssassa hallitun keulavoiton. Viimeksi Kouvolassa se nappasi keulajuoksulla kakkosrahat vain kelpo menijäksi tiedetylle White Cross Besolle häviten. Kimi Pesosen ajokki avaa hyvin ja tiedossa on tässäkin juoksu kärkiporukassa. Kelpo tasolla tämän vuoden starteissaan suorittanut 6 PT'S REVIT lopetti viimeksi Forssassa hyvin 3. sisältä. Niko Huuskolan ajokki on tehnyt hyviä juoksuja ja osallistuu kärkikamppailuun. 8 SAHARA PREACHERMAN saa vielä startin alle ja on onnistuessaan mahdollinen.

Lähtö 4 | Toto65-1

RANKING
A) 1-2
B) 6-5-8-12-10-7-3-9-4-11
DETROIT ROCK SISU - ULK DELLE SELVE - ROWHILL'S JACK - FORDALUVACHOCOLATE

Toto65-kierroksen avauskohteessa kaksi valjakkoa saa paikan parhaasta A-ryhmästä. Kauden avausvoittoa hakeva 1 DETROIT ROCK SISU ansaitsisi kyllä jo niin kykyjen kuin kuntonsakin puolesta onnistumisen. Viimeksi jäi jossiteltavaa, kun kiritilat eivät 2. sisältä auenneet. Aika näyttää, kuinka hyvin Tuomas Korvenoja pystyy ajokkinsa kanssa torjumaan ulkoa tulevaa uhkaa. Joka tapauksessa Detroit Rock Sisu on rankingin kärkinimi. Juuso Holttisen valmennuksesta uudessa kotimaassaan debytoiva 2 ULK DELLE SELVE on luonnollisesti mielenkiintoinen seurattava. Alla olevassa Åbyn startissa ori avasi keulaan mutta sai haastajan rinnalleen. Keulanvaihdon jälkeen Ulk Delle Selve sai jatkaa johtopaikalla mutta avauspuolikas kellotettiin 10,4-lukemiin. Ori näytti loppukaarteessa olevan vielä voimissaan mutta hetkeä myöhemmin sen ravi katosi ja rytmin mentyä myös vauhti hukkui. Maalisuoralla Ulk Delle Selve tyytyi sitten lähinnä seurailemaan. Varmastikin peruslahjakkaasta menijästä on kyse ja ori on hyvältä paikalta heti perushevosia. Juuso Holttinen kommentoi suojattiaan positiiviseen tyyliin ja Suomen debyytti on tarkoitus suorittaa ilman kenkiä. Haastajaporukka on tasainen. 6 ROWHILL’S JACK palasi viimeksi pieneltä tauolta. Se teki vahvan 800 metrin kirin 4. ulkoa kärjen lopettaessa päätöspuolikkaan 11,0-vauhtia. Saako Santtu Raitala ajokkinsa kanssa näin ulkoa hyvä asemat? 5 FORDALUVACHOCOLATE ei pystynyt Suomen debyytissään Lahdessa nousemaan takapareista mukaan kärkikamppailuun. Nyt Ari Moilanen yrittää varmastikin saada ajokkinsa kanssa asemat lähempää kärkeä. Balanssiakin kevennettäneen. 8 STONE CAPES NANET ja 12 CARLEMAN ovat hyviä hevosia tähän lähtöön. Toki näistä asemista vaaditaan tuuriakin juoksunkulun suhteen.

Lähtö 5 | Toto65-2

RANKING
A) 11-12-9-3-5-13-10-4-7
B) 16-15-8-2-1-6-14
T.T. ROKULI - SÄHKÖÄIJÄ - VILLITYKKI - JÄNKÄ-UKKO

Toisessa Toto65-kohteessa rankingin kärkeen on tungosta ja peräti puolet viivalla olevista valjakoista ryntää mukaan A-ryhmään. Tällaisessa lähdössä alleajot ja pruuvit antavat vielä merkityksellistä lisäinfoa päivän iskukyvyistä. 11 T.T. ROKULI on saanut tauon jälkeen kaksi starttia kroppaansa ja kauden avausvoittokin näki jo päivänvalon Lappeessa sopivassa porukassa. Tuomas Pölläsen valmennettava terävöitynee entisestään starttien myötä. 12 SÄHKÖÄIJÄ oli suoraan tauolta hyvä mutta viimeksi sen ravi hukkui kirikierroksella. Ravin maistuessa menestys ei yllättäisi. 9 VILLITYKKI on kategorian ”kyvykäs mutta epävarma” -hevosia. Sekavasta taulusta huolimatta Seppo Suurosen valmennettava kilpailee todella kovassa iskussa. 3 JÄNKÄ-UKKO ja 5 ARLAN ILO ovat kovassakin porukassa ravivarmuutensa vuoksi huomion arvoisia. 13 MYLVERIN JYTKY on merkittävästi tauluaan kyvykkäämpi. Onnistumiset ovat kuitenkin olleet tiukassa. Bella Varjosen valmennuksesta hyvin aloittanut 10 VILLIÄIJÄ huomioidaan seuraavaksi. 4 WIHTORI on vauhdikas, mutta epävarma. Ravilla sekin pystyisi paljoon. Nostetaan vielä 7 AARTEEN ETSIJÄ mukaan peleihin. Se jäi Kouvolan välistartissa kiertämään kolmatta ja punnersi todella rehdisti vahvaa kuntoa uhkuen.

Lähtö 6 | Toto65-3, Toto4-1

RANKING
A) 4-11
B) 2-3-9-6-7-8-5-1-10
SAAGA S - AKAASIA - PÖRNÄ-TYTTÖ - VIESKERIN VIRVA

Kolmantena Toto65-kohteena ravattavassa ja samalla illan Toto4-kierroksen käynnistävässä A.V. Marttilan Tammasarjassa nähdään erittäin mielenkiintoinen tauolta paluu, kun kolminkertainen Ravikuningatar 4 SAAGA S aloittaa kilpailukautensa. Viime vuonna Vermossa, vuonna 2016 Turussa ja vuonna 2015 Joensuussa Ravikuningattaren tittelin voittanut tamma ei ole kuitenkaan koskaan urallaan aloittanut uutta kautta voittoisasti jotenkin pelimielessä siihen kannattanee tälläkin kerralla suhtautua varauksellisesti. Ilkka Pyysalo tuo suojattinsa viivalle varmastikin varsin maltillisin viimeistelyin. 11 AKAASIA aloitti kauden Forssassa keulavoitolla. Tuossa startissa Markku Hietanen sai kuitenkin ajaa avauskierroksen tasaista 28,5-vauhtia, jonka jälkeen Ari Oja-Nisulan valmennettava oli suorastaan velvoitettukin voittamaan. Nyt juoksunkulusta on tulossa merkittävästi haastavampi. Forssassa ihan kelpo tavalla suorittanut 2 PÖRNÄ-TYTTÖ on tuore startti kropassa hyvältä paikalta kärkihaastajia. Kyvykäs 3 VIESKERIN VIRVA on suoraan tauolta arvoitus. 9 VUVUZELA punnertanee ravin maistuessa rehdisti perille. 6 NIEMEN CECILIA saa Henri Bollströmin rattailleen. 7 MARJ-LOVVIISA on mielenkiintoinen seurattava haastavasta lähtöpaikasta huolimatta. Hannu Lindström oli suojattinsa suhteen varsin optimistinen kauden avauksen alla, eikä esityksessä ollutkaan moitittavaa.

Lähtö 7 | Toto65-4, Toto4-2, Troikka

RANKING
A) 3-5
B) 9-2-1-10-4-6-7-11-8-12
JAMIE HYNEMAN - FAST TIME - MISTER LANE - DILLON RIDE

Neljäntenä Toto65-kohteena ravattavassa ja samalla ravien ensimmäisenä troikkalähtönä toimivassa Haastajadivisioonakarsinnassa nähtäneen räväkkä kiihdytys. Erkki-Pekka Mäkinen lataa varmasti numeron 5 FAST TIME kanssa kovat piipussa kiihdytykseen ja pyrkii paiskaamaan keskeltä rataa keulapaikalle. Ruuna pilasi viimeksi Pilvenmäki Special -karsinnassa 1. kaarteeseen mentäessä laukkaan, minkä jälkeen se teki sitten hyvän juoksun. Keulaan päästessään Fast Time pystyisi hallitsemaan tapahtumia maaliin saakka. Sisäpuolelta starttaava 3 JAMIE HYNEMAN palasi talvitauolta kovassa iskussa ja Marko Redsvenin valmennettava on tehnyt hyvät esitykset kaikissa voittostarteissaan. Viimeksi se piti sisäradalta keulat kovassa 09,0-avauksessa ja Ari Moilanen panostaa varmasti tässäkin tosissaan kiihdytykseen. Jamie Hyneman on lopulta suosikkimme keulaan. Mikäli A-ryhmän kaksikko ottaa alussa rajusti yhteen, kenttä saattaa lopussa kääntyä. 9 MISTER LANE osoitti Mikkelissä sunnuntaina kunnon pitävän tekemällä rehdin kirin parijonosta Papa Corleonen keulasta voittamassa lähdössä. Jukka Torvinen istuu taas vaihteeksi Markku Niemisen valmennettavan rattaille. Numerolla 2 DILLON RIDE on ollut ravin kanssa haasteita viime starteissa. Tapio Perttusen ajokki joutunee tässä juoksemaan toista rataa ilman vetoapua.

Lähtö 8 | Toto65-5, Toto4-3, Päivän Duo-1

RANKING
A) 7
B) 1-2-9-8-10-4-6-5-3
ROBIN ROOF - VICTOR QUO VADIS - INVANTAGGIO - VICTORY PILOT

Viidentenä Toto65-kohteena ravattavassa ja samalla Päivän Duon käynnistävässä Hopeadivisioonakarsinnassa paineltaneen alku aikalailla reipasta. Markus Dahströmin rattailleen saava numero 2 INVANTAGGIO avaa parhaimmillaan todella kovaa mutta lauantain välistartin perusteella numero 1 VICTOR QUO VADIS pääsee sisäradalta sen verran hyvin liikkeelle, ettei sen rinnalta ole asiaa ohitukseen. Tuossa välistartissa Victor Quo Vadis piti sisäradalta kovassa avauksessa keulat ja jatkoi sitten 2. kaarteessa johtavan takana, mistä ei saanut lopussa täyttä mahdollisuutta. Voimia taisi jäädä varastoon tätä tehtävää ajatellen. Alla olevista tasapaksuista sijoituksista huolimatta myöskään Invantaggion vireessä ei ole moittimista. 4 WHOLE LOTTA LOVE elää pitkälti lähtönopeudellaan ja myös Ari Moilanen lataa varmasti ajokkinsa kanssa alkuun. Askeleiden osuessa täydellisesti lankulle Juuso Holttisen valmennettava saattaa jopa päästä keulaan. Lähdön suursuosikki on kuitenkin 7 ROBIN ROOF. Aivan huikean statistiikan omaava ruuna palasi viimeksi Porissa jäätävässä iskussa tauolta sooloillen sopivassa porukassa väljään tyyliin ylivoimaiseen voittoon. Tehtävä on nyt kovempi mutta startti kropassa Markku Niemisen valmennettava myös terävöityy entisestään. Hannu Torvinen voi niin halutessaan ajaa juoksupaikkojen ratkettua eteenpäin. Mikäli johtopaikka ei ole tarjolla, pystyy Robin Roof voittamaan johtavan rinnaltakin.

Lähtö 9 | Toto65-6, Toto4-4, Päivän Duo-2, Troikka

RANKING
A) 8
B) 4-1-5-10-2-9-3-12-6-7-11
SALIENT ARROW - GOLDEN ICON - SAHARA HOT MAMA - M.J.'S PEARL

Toto65- ja Toto4-kierrokset päättävässä ja samalla illan toisena troikkalähtönä toimivassa koitoksessa todella lahjakkaalta aloittelijalta vaikuttava 8 SALIENT ARROW saa luottamuksemme. Totta kai kyseessä on varsin rutinoimaton menijä ja lähtörata on haastava. Tom Erikssonin valmennettava on kuitenkin tehnyt meihin uransa alkutaipaleella niin positiivisen vaikutuksen, ettei ruunan varmistelu kiehdo. Kauden avauksessa 18.4. nelivuotias kiri parijonosta viimeiset 700 metriä 11,8-kyytiä voittaen varmasti ja kyllä ruuna tuolla suorituksella alleviivasi kovaa perusluokkaansa. Viimeksi se juuttui alkumatkan ajaksi kolmannelle radalle, mistä Hannu Torvinen sitten reissutti ajokkinsa 1. takasuoran lopussa keulaan. Tämän jälkeen kaikki oli helppoa ja voitto irtosi vakuuttavalla tavalla. Hannu Torvisen ei tarvitse osallistua terävimpään kiihdytykseen vaan suosikilla voi sitten 1. takasuoralla ajaa eteenpäin, kaiken järjen mukaan keulapaikka on tarjolla. B-ryhmän käynnistävät kelpo tyyliin uransa aloittanut 4 GOLDEN ICON sekä tauluaan parempi 1 SAHARA HOT MAMA. Suosikin kukistamiseen niidenkään rahkeet eivät kuitenkaan riitä.

TOTO4-VIHJESYSTEEMIT

T4-1: 4,11,2,3,9,6,7,8 + 5,1,10
T4-2: 3,5 (9,2)
T4-3: 7 + 1,2,9 (8,10)
T4-4: 8 (4,1)

Pieni systeemi 16 riviä, hinta 3,2 euroa.
Suuri systeemi 64 riviä, hinta 12,8 euroa.

PÄIVÄN DUO

7
8

Yhteensä 1 yhdistelmää.

TROIKKA LÄHTÖ 7

3,5
3,5
Läpi

Yhteensä 20 yhdistelmää, hinta 10 euroa.

TROIKKA LÄHTÖ 9

8
1,4
1,2,3,4,5,9,10

Yhteensä 12 yhdistelmää, hinta 6 euroa.

OHJASTAJA- JA VALMENTAJAKOMMENTIT

Ari Moilanen

L2/14 PIISPALAN HEKO: Ruuna malttoi mennä ravia ja nappasi voiton. Ekat 500 metriä se on tosi epävarma. Hevonen tuntuu kyllä tauon aikana menneen eteenpäin. Pitkä on takamatka. Voiton uusiminen voi olla tiukassa näistä asetelmista. Jaksava polle on kyllä kyseessä.

L3/9 JOE´S DAY TRIPPER: Porissa ei päästy tulemaan ihan vapaasti. Saatiin myöhään tilaa ja hevonen nousi kuudenneksi. Vähän seurailija se on tyypiltään. Lähtöpaikka on ruunalle ihan passeli.

L4/5 FORDALUVACHOCOLATE: Ruuna aloitti Suomen puolella Lahdessa. Siitä oli enemmän odotuksia ja esitys oli pettymys. Vähän vaikea veikattava tuon startin jälkeen.

L4/9 THE BEST SPRUCE: Forssassa tuli hyppy ekaan kurviin. Siinä oli tosi kova vauhti ja yritin puoliväkisin pitää johtavan selän. Ruuna kilpailee aivan asiallisessa kunnossa.

L5/6 TEILOR: Tamma ei vain tahdo antaa itsestään kaikkea ulos. Eväitä olisi parempaankin, mutta vähän junnaamista on sen meno.

L7/3 JAMIE HYNEMAN: Hevonen on nyt mennyt tosi hyvin. Lähtöpaikka on mainio. Lahdessa paineltiin alussa tosi kovaa. Ruuna voitti silti vielä suht varmasti. Hyvät saumat pärjätä tässä.

L7/12 SPEAK OF THE DEVIL: Tehtävä on toivoton radalta 12. Rahasija lienee sopiva tavoite.

L9/9 SAPPHIRA: Tamma suorittaa tasaisesti. Sopivan reissun jälkeen se roikkuu toton tuntumassa.

Juuso Holttinen

L4/2 ULK DELLE SELVE: Ori on ollut meillä tässä pari kuukautta. Sen pitäisi olla vähän joka matkan hevonen ja lähtönopeutta kuulemma löytyy. Mailinkin pitäisi siis käydä ihan hyvin. Statistiikka on kohdillaan. Kilpailukunnossa ori tulee starttiin. Sen verran se on saanut liikettä. Lähtöpaikka on mainio ja odotukset heti aika korkealla. Todennäköisesti napataan kaikki kengät pois. Jotain lappuja laitetaan myös. Minulla ei ole tietoa, millaisilla varusteilla ja balanssilla hevonen on aiemmin kilpaillut.

L8/4 WHOLE LOTTA LOVE: Vermon startti oli hyvä. Lahdessa kokeiltiin vetolappuja, eikä tuo toiminut ollenkaan. Ruuna ei päässyt liikkeelle lainkaan odotettuun tapaan. Palataan vanhaan varustukseen ja raapaistaan kengät pois. Aion esittää Akulle toiveen, että koitettaisiin ajaa keulasta. Siitä tämä on tehnyt parhaat esityksensä. Ihan kelpo kunnossa se kilpailee ja kohta jossain ruuna voittaakin.

Teemu Okkolin

L2/7 MYLLYN VILMA: Tamma on nyt tehnyt kaksi starttia meiltä käsin ja olen ollut tyytyväinen hevosen otteisiin. Jyväskylässä voittaja tuli niin ulkoa, ettei tämä puolilapuilla ensin huomannut vastata. Tiukoille meni vielä ja maalikameran kuvassa hävittiin. Hevonen on petrannut paljon, eikä treeniotteiden perusteella esitykset ole yllättäneet. Tämä lähtee hyvin liikkeelle. Menestyminenkään ei ole mahdotonta, vaikka toki sarjat nousevat koko ajan ja vastus tiukkenee.

L5/5 ARLAN ILO: Hevonen oli Turussa aivan hyvä kakkonen. Se kamppaili asiallisesti perille saakka. Huumoripuolella on tällä ollut välillä sanomista. Tamma lähtee hyvin liikkeelle. Vitosradan ei pitäisi haitata. Haetaan selkäreissua. Jos neljän porukassa ollaan, olen tyytyväinen.

Seppo Suuronen

L5/9 VILLITYKKI: Kunto on asiallisella mallilla. Lähdetään takamatkalta, eikä sarjakaan oikein istu. Korotettu rahasija olisi jo hyvä. Voitto yllättäisi. Laukkaa tällä tahtoo tulla lähtötohinoissa. Moneen merkkiin voi oriin ottaa mukaan lapuille.

L6/9 VUVUZELA: Taukoa on takana ja vastus kova. Paluukilpailu Joensuussa oli kohtalainen. Kaikki oli mennyt hyvin siihen asti, kunnes lopussa tuli laukka. Siihen paloi ehkä sija 2 tai 3. Tuskin voitto. Vieläkin hevosessa voi olla pientä taukotukkoisuutta. Voitto yllättäisi tämänkin kohdalla.

Sanna Päivike

L2/13 OLIVIA: Hevonen vähän hätäilee vielä alussa ja laukkoja tulee. Ehjissä esityksissään se on pärjännyt mukavasti ja laukkojen jälkeen tamma on ottanut hyvin kyytiä. Jos se malttaa ravata, jonkinlaista menestystä odotan. Vermossa näin pitkältä takamatkalta on vaikea riittää voittoon asti. Näistä asetelmista lienee kuitenkin paremmat mahdollisuudet päästä ravilla matkaan.

L5/1 ISOSALON KIRI: Äärettömän herkkä tapaus. Porissakin ori tuli loppua juosten, mutta kaukaa takaa ei ollut mahdollisuutta enää parempaan.

L6/3 VIESKERIN VIRVA: Nopeat avaajat on ympärillä ja pitkä tauko takana. Laukkariski on kyllä olemassa. Hevonen voi olla aika paineissaan. Jos se lähtee ravia, saattaa hyppy tulla matkallakin. Viime vuonna muutaman kuukauden paussin jälkeen tamma laukkasi heti, kun Mika käänteli kolmannelle. Startti tai pari, niin hevonen alkaa olla parhaimmillaan. Isoin juttu on, että pääkoppa tasoittuu kisojen myötä.