Vermon Toto65-ravit
16.05.2018
18:00

Vermon Toto65-ravit

Lähdöt 16.5.2018

Lämmitykset 16.5.2018

Käsiohjelman näköispainos

16.5.2018 Vermo

Selaa julkaisua


  Vermon Toto65-ravit 16.05.2018  
 

Vihjeet

POISJÄÄNNIT  teksti-tv:stä ja Heppa-järjestelmästä.

TOTO65-VARMAVALINTA

Toto65-systeemit rakennetaan tällä kerralla kahden suosikkivarman varaan. Kolmantena kohteena ravattavassa tammalähdössä tarjoamme luottamuksemme numerolle 8 EL FITZGERALD. Tapio Perttusen valmennettava antoi jo 3-vuotiskaudella vahvat näytöt kyvyistään ja se on aloittanut tämänkin vuoden oikein positiivisella tavalla. Suoraan tauolta Seinäjoella El Fitzgerald teki Kasvattajakruunun alkuerässä kelpo esityksen johtavan rinnalta. Viimeksi Forssassa Toto76-voitto irtosi keulasta lopulta varmaan tyyliin, toki tuossa lähdössä toinen suosikeista eli Her Royal Highness ei saanut todellista mahdollisuutta haasteen heittämiseen. Perttunen ajaa varmasti määrätietoisesti eteenpäin ja kaiken järjen mukaan suosikin selkä kelpaa kaikille haastajille. Mikäli näin ei kuitenkaan tapahdu, pystyy El Fitzgerald voittamaan töitä tehdenkin. Päätöskohteessa uskomme tauon jälkeen kykyjään alleviivanneen numeron 4 YPÄJÄ LOUVRE mahdollisuuksiin. Vahvaan tapaan Ari-Pekka Pakkasen valmennuksesta aloittanut ori on kyllä tehnyt tuoreimmilla esityksillään selväksi, ettei tämän hetkinen voittosumma anna vielä mitään todellista kuvaa hevosen kyvyistä. Taulussa näkyvä voitto irtosi lähes näytöstyyliin johtavan rinnalta ja viimeksi ori oli pitkällä matkalla keulasta todella hyvä, vaikka ei lopussa namureissun saaneen Bunker Shotin hyökkäykseen pystynytkään vastaamaan. Tämän kesän aikana nähdään, miten kovasta hevosesta lopulta on kyse, me uskomme oriin kuitenkin nousevan nopeasti sarjoissaan. Keulaan pääsy ei ole nähdyn perusteella edellytys menestykselle.

TOTO65-VIHJESYSTEEMIT

T65-1: 1,6,4 (2,3)
T65-2: 3,12,9,15,10 + 8,6,11,13 (4,2)
T65-3: 8 (7,1)
T65-4: 4,1,5,10 + 6,2 (3,12)
T65-5: 4,3 + 12,8,2,7 (10,9)
T65-6: 4 (11,8)

Pieni systeemi 120 euroa, hinta 12 euroa.
Suuri systeemi 972 euroa, hinta 97,2 euroa.

Toto65-pelijakauma teksti-tv:stä.

ABC-RANKINGIT JA ANALYYSIT

Lähtö 1.

RANKING
A) 2
B) 4-7-6-8-3-9-10-5-1
SALIENT ARROW - SAPTA RISHI - CHARMING APRIL - BWT CRUSADER

Avauslähdön selkeänä suosikkina starttaava 2 SALIENT ARROW on ravien todennäköisin voittaja. Uransa tyylipuhtaalla tolppaputkella käynnistänyt ruuna jatkoi viimeksi Vermossa ylivoimaista menoaan ja mikäli se jatkaa nähdyllä tasolla, jäävät haastajat väistämättä taistelemaan kaukana sen takana kakkosrahojen kohtalosta. Ilman piilevää sairautta tai hylkäykseen vievää yllättävää laukka Salient Arrow ei taida tätä lähtöä hävitä. B-ryhmän kärkipaikan nappaava numero 4 SAPTA RISHI kulki Jokimaalla alkulaukkansa jälkeen viimeiset 1800 metriä 15,4-vauhtia ja kiri lopussa kakkoseksi. Teemu Jurvasen ajokki on kyvykäs menijä ja se taistelee juoksun onnistuessa suosikin takaa löytyvistä totosijoista. 7 CHARMING APRIL paikkasi viimeksi kohtalaisesti ensimmäisen kaarteen laukkansa. Marko Heikarin ajokki on nykyvireessä ulkona olevasta lähtöpaikasta huolimatta mahdollinen totohevonen. 6 BWT CRUSADER on viime sijoituksiaan parempi ja huomion arvoinen.

Lähtö 2.

RANKING
A) 2
B) 3-4-7-5-1-6
BOSSES LADY - BLUEHILL'S FIGHTER - BEAN DEAD CERT - AFRODITE AX

Toisena lähtönä ravattavassa 3-vuotiaille lämminverisille rajatussa Hippos-sarjassa suosikkina matkaan starttaa kolmatta peräkkäistä voittoa tavoitteleva numero 2 BOSSES LADY. Teivossa se jäi ensimmäisellä takasuoralla johtavan rinnalle, mistä se puristi lopussa varmaan voittoon. Tapio Perttusen ajokki on aloittanut uransa vahvaan tyyliin ja se valtaakin yksin A-ryhmän. Haastajaporukan käynnistävä 3 BLUEHILL'S FIGHTER oli viimeksi hyvä kakkonen toiselta radalta ilman vetoapua. Hannu Torvisen ajokki on perusteltua huomioida aikaisessa vaiheessa peleissä. 4 BEAN DEAD CERT käänteli Lahden välistartissa loppukaarteessa hyökkäykseen ja kiri hyvin, mutta pilasi sitten maalisuoralla laukkaan. Kunnossa ei ole moittimista. 7 AFRODITE AX on mielenkiintoinen seurattava.

Lähtö 3.

RANKING
A) 8-9
B) 5-7-1-3-6-4
GABRIELLA LA RENTA - ELROND - CIAO FERRARI - NELILYN FANTASY

Alkuperäisen suosikkimme Cash No Limitin poisjäännin jälkeen A-ryhmään jää kaksi valjakkoa. Rankingin kärkeen kipuava 8 CABRIELLA LA RENTA otti Forssassa hallitun keulavoiton. Tuo oli kolmas kisa tauon jälkeen ja Ari Moilasen ajokki on mennyt koko ajan starttien myötä eteenpäin. Totta kai kasiradalta juoksunkulun suhteen on omat riskinsä mutta onnistuessaan tamma taistelee tiukasti voitosta. 9 ELROND palailee tauolta sopivaan porukaan. Tuomas Korvenojan ajokki saanee hyvän juoksun parijonossa, eikä menestys saa tulla yllätyksenä. B-ryhmän käynnistävä 5 CIAO FERRARI suoritti viimeksi nappireissulla kelpo tyyliin Illusion Luxin voittamassa Nuorten Sarjassa. 7 NELILYN FANTASY avaa kovaa ja se värittänee omalta osaltaan kiihdytystä. Alla on voitto Miehikkälän paikallisraveista. Sitä ennen Roni Paldanin ajokki oli Lappeessa keulasta kelpo kakkonen.

Lähtö 4 | Toto65-1

RANKING
A) 1-6-4
B) 2-3 C) 5
BRET BOKO - BOYS GOING IN - JONTTE BOY - TIR DU CAUX

Toto65-kierroksen avauskohteessa ravattavassa Isokengässä nähtäneen vähäisestä osallistujamäärästä huolimatta mielenkiintoinen taistelu ykkösrahojen kohtalosta. Lähtöpaikkojen johdosta 1 BRET BOKO on rankingin itseoikeutettu kärkinimi. Mikkelissä takapareista ei ollut mahdollisuuksia nousta terävimpään kärkeen mutta Markku Niemisen valmennettava osoitti kyllä kunnon ja vireen olevan kohdallaan. Lahdessa se otti ylivoimaisen T. Rexin takaa varmat kakkosrahat. Bret Boko pitänee sisäradalta ongelmitta keulat, mistä varmasti myös ajetaan. 6 BOYS GOING IN on saanut tauon jälkeen nopeasti juonen päästä kiinni. Ylivieskassa se voitti sopivan vastuksen väljään tyyliin johtopaikalta. Mikkelissä se piti keulasta rinnallaan juosseen Top Of The Worldin lopulta helposti kurissa. Bret Bokon ulkopuolelta keulaan tuskin on asiaa mutta nykyvireessä ruuna pystyy varmasti paljoon muillakin juoksunkuluilla. 4 JONTTE BOY aloitti kauden Ranskassa mutta kahden vaisusti sujuneen startin jälkeen Tuomas Korvenojan valmennettava on palannut Suomeen. Oriin kova perusluokka oikeuttaa paikkaan A-ryhmässä. 3 GOOD DYNAMITE suoritti Lahdessa sisäratareissulla tasaisesti.

Lähtö 5 | Toto65-2

RANKING
A) 3-12-9-15-10
B) 8-6-11-13-4-2-5-7-16-14-1
T.T. ROKULI - KOPRAN SUHARI - TUVIKER - RIIPINEN

Toisessa Toto65-kohteessa ravattava Valtra Sisusarja on pelimielessä haastava koitos ja eikä rankingin rakentaminen ole todellakaan helppoa. Nostetaan viisi valjakkoa A-ryhmään mutta todetaan samalla, ettei voittajan löytyminen B-ryhmän puolelta millään tavalla yllättäisi. Rankingin niukka kärkinimi 3 T.T. ROKULI taitaa omata tästä ihan kelpo saumat keulajuoksuun. Viime keskiviikkona Vermossa Tuomas Pölläsen valmennettava todisti vahvaa kuntoa hyvällä kirillä. 12 KOPRAN SUHARI ei saanut viimeksi kunnolla ravirytmistä kiinni. Nyt ruuna lienee tottunut kesäbalanssiin jo astetta paremmin. Kunto tuskin on kadonnut minnekään. Kolmatta peräkkäistä voittoaan tavoitteleva 9 TUVIKER on vahva puurtaja, jota juostava matka varmastikin suosii. Pitkältä 60 metrin pakilta starttaava 15 RIIPINEN on tottunut juoksemaan varsin kovissakin lähdöissä. Vastus on nyt aikalailla sopivan tuntuinen. 10 MORISON on tottunut ravin maistuessa menestymään. Lahden välistartissa se suoritti hyvin parantaen volttiennätystään aivan uudenlaiselle tasolle. Kunnossa ei siis ole moitittavaa.

Lähtö 6 | Toto65-3, Toto4-1

RANKING
A) 8
B) 7-1-9-11-4-5-12-10-3-2-6
EL FITZGERALD - MODERN SEABEE - PARTYTIME - OUR WHITE STAR

Kolmantena Toto65-kohteena ravattavassa ja samalla illan Toto4-kierroksen käynnistävässä tammalähdössä numero 8 EL FITZGERALD on ulkona olevasta lähtöpaikasta huolimatta selkeä suosikki. Tapio Perttusen valmennettava antoi jo 3-vuotiskaudella vahvat näytöt kyvyistään ja se on aloittanut tämänkin vuoden oikein positiivisella tavalla. Suoraan tauolta Seinäjoella El Fitzgerald teki Kasvattajakruunun alkuerässä kelpo esityksen johtavan rinnalta. Viimeksi Forssassa Toto76-voitto irtosi keulasta lopulta varmaan tyyliin, toki tuossa lähdössä toinen suosikeista eli Her Royal Highness ei saanut todellista mahdollisuutta haasteen heittämiseen. Perttunen ajaa varmasti määrätietoisesti eteenpäin ja kaiken järjen mukaan suosikin selkä kelpaa kaikille haastajille. Mikäli näin ei kuitenkaan tapahdu, pystyy El Fitzgerald voittamaan töitä tehdenkin. B-ryhmän käynnistävä 7 MODERN SEABEE kilpailee myös todella kovassa vireessä. Jarmo Saarela panostaa varmasti kiihdytykseen keulapaikka mielessään. 1 PARTYTIME on tilaa saadessaan varmasti vaarallinen.

Lähtö 7 | Toto65-4, Toto4-2, Troikka

RANKING
A) 4-1-5-10
B) 6-2-3-12-7-11-8-9
AXEL FOLEY - EL DIRTYMAN - ICE WINE - NITRO DIABLO

Neljäntenä Toto65-kohteena ravattavassa ja samalla ravien ensimmäisenä troikkalähtönä toimivassa Pronssidivisioonassa rankingin kärkeen kipuava 4 AXEL FOLEY suorittaa todella varmalla tasolla kisasta toiseen. Juoksun onnistuessa Esa Holopaisen ajokki lienee väistämättä mukana voittomatsissa. Elina Laakkosen valmentama lahjakkuus numero 1 EL DIRTYMAN palaa tositoimiin kolmen kuukauden tauon jälkeen. Ruuna on yleensä palannut tauolta ihan kelpo vireessä ja uskomme sen pystyvän tässä täysipainoiseen suoritukseen. Vaikka Iikka Nurmosen ajokki ei mikään salamastarttari olekaan, saanee se ihan kelpo asemat. 5 ICE WINE taitaa olla eturivin paras avaaja. Ari Moilanen lataa varmasti kovat piipussa alkuun. Mikäli Moilanen ajokkinsa kanssa keulaan pääsee, siitä varmasti myös ajetaan. 10 NITRO DIABLO osoitti huhtikuun starteissa hyvää virettä ja vastaavalla tasolla suorittaessaan se pystyy tässäkin paljoon. Turussa se taisteli umpirehdisti hyvällä esityksellä voitosta, vaikka loputa Grainfiel Acelle niukan tappion kärsikin. Suomessa debytoiva numero 6 KALLE KALAS saa kunnian aloittaa B-ryhmän. Numeron 2 POR NIE ROCK tuuri lähtöratojen suhteen on kääntynyt. Toisaalta vastus on aika kovaa kaliiberia.

Lähtö 8 | Toto65-5, Toto4-3, Päivän Duo-1

RANKING
A) 4-3
B) 12-8-2-7-10-9-6-5-11-1
JULMIN - HETVIINA - T.T. AVOT - VINKSA

Viidentenä Toto65-kohteena ravattavassa ja samalla Päivän Duon käynnistävässä Huippudivisioonassa suosikkikaksikko tuntuu erottuvan selkeästi muusta porukasta. Rankingin kärkeen kipuava numero 4 JULMIN lienee suosikeista alussa nopeampi ja uskomme Peter Lindroosilla olevan kelpo saumat päästä etenemään keulaan saakka. Viimeksi täällä Vermossa Esa Heikkisen valmennettava teki suorastaan umpirehdin esityksen. Se joutui kiertämään niin alussa kuin lopussakin ulkoratoja pitkin mutta voitti silti lopulta todella varmasti. Keulasta ori vetäisi todennäköisesti maaliin saakka. Ykköshaastaja 3 HETVIINA on kuitenkin syytä huomioida aikaisessa vaiheessa pelejä suunniteltaessa. Tero Pohjolaisen valmennuksesta debytoiva tamma on aloittanut kauden kahdella rehdillä suorituksella, Hetviina on tehnyt kummassakin kevään startissa hyvät kirit parijonosta. Viimeksi se kiri viimeiset 600 metriä kolmatta ja neljättä rataa pitkin hurjasti 21,8-kyytiä. Jukka Torvisen ajokin suoritusta seurataan suurella mielenkiinnolla. B-ryhmän kärkeen nostetaan numero 12 T.T. AVOT. Tauolta paluu pilaantui Mikkelissä laukkaan ja lähtöasemat ovat haastavat. Hevosen kyvyt ovat kuitenkin tiedossa.

Lähtö 9 | Toto65-6, Toto4-4, Päivän Duo-2, Troikka

RANKING
A) 4
B) 11-8-5-12-7-1-9-2-3 C) 6-10
YPÄJÄ LOUVRE - FAST TIME - GRAINFIELD AIDEN - WHITE CROSS BESO

Toto65- ja Toto4-kierrokset päättävässä ja samalla illan toisena troikkalähtönä toimivassa koitoksessa tarjoamme kelpo haastajaryhmästä huolimatta luottamuksemme numerolle 4 YPÄJÄ LOUVRE. Vahvaan tapaan Ari-Pekka Pakkasen valmennuksesta aloittanut ori on kyllä tehnyt tuoreimmilla esityksillään selväksi, ettei tämän hetkinen voittosumma anna vielä mitään todellista kuvaa hevosen kyvyistä. Taulussa näkyvä voitto irtosi lähes näytöstyyliin johtavan rinnalta ja viimeksi ori oli pitkällä matkalla keulasta todella hyvä, vaikka ei lopussa namureissun saaneen Bunker Shotin hyökkäykseen pystynytkään vastaamaan. Tämän kesän aikana nähdään, miten kovasta hevosesta lopulta on kyse, me uskomme oriin kuitenkin nousevan nopeasti sarjoissaan. Keulaan pääsy ei ole nähdyn perusteella edellytys menestykselle. B-ryhmän käynnistävä 11 FAST TIME on menestynyt usein keulasta mutta Erkki-Pekka Mäkisen valmennettava pystyy tekemään tulosta selkäjuoksullakin. 8 GRAINFIELD AIDEN avaa auton takaa niin kovaa, että Hannu Korvella on realistiset saumat napata ensimmäiset keulat. Alla oleva voitto irtosi varmaan tapaan johtopaikalta. Lahjakkaaksi tiedetty numero 5 WHITE CROSS BESO otti kauden avausvoiton Kouvolassa sopivassa porukassa. Rima on nyt korkeammalla. 12 LILY’S STAR kilpailee elämänsä kunnossa ja on täältäkin mahdollinen menestyjä.

Lähtö 10.

RANKING
A) 5-8-9
B) 2-1-4-6-7 C)3
MISS MAVERICK - MAS COMMANDER - KNOWS BEST - LEGEND JOYRIDE

Päätöslähdössä tarjoamme kolmelle valjakolle paikan A-ryhmässä. Suosikkinamme matkaan starttaa numero 5 MISS MAVERICK. Viimeksi tamma kiri 4. sisältä viimeiset 800 metriä 14,7-vauhtia. Tommi Kylliäisen ajokki kehittyy starttien myötä ja taistelee voitosta. 8 MAS COMMANDER pilasi Jokimaalla laukkaan ensimmäisessä kaarteessa. Ari Moilasen ajokki on pystyvä menijä ja kamppailee ravilla kärkisijoista. 9 KNOWS BEST aloittelee uraansa. Tuomas Korvenojan ajokki saa hyvän juoksun ja taistelee totosijoista. 2 LEGEND JOYRIDE on tehnyt asiallisia juoksuja ja on mahdollinen totohevonen.

TOTO4-VIHJESYSTEEMIT

T4-1: 8 + 7,1 (9,11)
T4-2: 4,1,5,10 + 6,2 (3,12)
T4-3: 4,3 + 12,8,2,7 (10,9)
T4-4: 4 (11,8)

Pieni systeemi 8 riviä, panos 2 euroa, hinta 16 euroa.
Suuri systeemi 125 riviä, panos 0,2 euroa, hinta 25 euroa.

PÄIVÄN DUO

4,3
4

Yhteensä 2 yhdistelmää.

TROIKKA LÄHTÖ 7

4
1,2,5,6,10
1,2,5,6,10

Yhteensä 20 yhdistelmää, hinta 10 euroa.

TROIKKA LÄHTÖ 9

4
5,7,8,11,12
5,7,8,11,12

Yhteensä 20 yhdistelmää, hinta 10 euroa.

OHJASTAJA- JA VALMENTAJAKOMMENTIT

Ari Moilanen

L1/3 BELLA BLOOM: Saatiin viimeksi vähän myöhään tilaa. Tamma tuli ihan hyvin loppua. Se voi jossain vielä sopivalla reissulla pärjätäkin.

L2/5 WINGMAN: Ori oli kipeä ajamassani startissa Porissa. Lahden paluukilpailun torstaina se voittikin.

L3/8 GABRIELLA LA RENTA: Hevonen on parantanut otteitaan. Se voitti Forssassa keulapaikalta aika helposti. Lähtöpaikka toki hankaloittaa tehtävää.

L4/1 BRET BOKO: Ruuna puolusti Turussa ekat keulat ja oli sitten T.Rexin takaa hyvä toinen maalissa. Oikein mainio esitys jälleen. Tämä pääsee lujaa liikkeelle ja toiveet on korkealla Vermossakin.

L6/3 TIGER SHARK: Tamma sijoittui Kouvolassa 3. sisältä kolmanneksi. Ihan mukavasti se seurailee, mutta tuskin hevonen tässä aivan kärkisijoja hätyyttelee.

L6/5 WHITNEY LOVE: Rahasijaa haetaan.

L6/9 OUR WHITE STAR: Keulasta oltiin kakkosia viimeksi. Kyseessä oli kyllä lounasravit. Tehtävä kovenee merkittävästi. Rahasija lienee tälläkin sopiva tähtäin.

L7/5 ICE WINE: Mikkelissä parijono muodostui nopeasti ja jouduttiin pakittelemaan aivan hännille. Sieltä tamma polki hyvin loppua neljänneksi. Juoksut on menneet sillä vähän hankalasti. Kunto on ok. Tämä pystyy avaamaan ihan asiallisesti.

L7/10 NITRO DIABLO: Ruuna oli oikein hyvä Turussa perjantaina. Kierroksen jälkeen iskettiin parijonosta ja edettiin kuolemanpaikalle. Prässi sitten päälle 700 jäljellä. Ihan ei päästy ohi keulahevosesta ja hävittiin maalikamerassa.

Ari-Pekka Pakkanen

L2/5 WINGMAN: Lahden esitys oli oikein hyvä. Hevonen oli vähän kipeä välissä ja se sai lääkekuurin. Torstaina otteissa oli taas puhtia ja varsa meni 1.15-alkuisen tuloksen. Tuskin se hirveästi tuosta pystyy parantamaan, mutta vastaava vauhti riittänee tässäkin korkealle. Kengät riisuttiin edestä pois ja tuo auttoi kyllä jonkun verran. Samalla balanssilla jatketaan.

L9/4 YPÄJÄ LOUVRE: Ori on tehnyt koko ajan hyviä juoksuja. Viimeksi se veti toisen kierroksen kovaa. Selästä spurttasi yksi ohi. Tämä ei ihan hetkessä pysty vaihtamaan rytmiä. Kyllä sen pitäisi mielestäni pärjätä, jos kaikki menee hyvin. Ainakin edestä riisutaan kengät. Tuon on tärkeämpi asia.

L9/7 RAFA PARERA: Hevonen on parantamaan päin. Sille on sattunut koko ajan huonoja lähtöratoja ja tuon myötä juoksuista on tullut vaikeita. Tämä tulee hyvin maaliin asti. Ylivauhtinen kilpailu antaisi sillekin saumansa. Ilman etukenkiä jatketaan.

Tom Eriksson

L1/2 SALIENT ARROW: Ei sen kummempaa. Hienosti on varsa aloittanut. Aivan alkuun sen kanssa oli kaikenlaisia vaikeuksia. Viime syksynä homma loksahti kohdalleen ja sanoinkin omistajille, että tässä voi olla oikea hevonen kyseessä. Siis aidosti iso lahjakkuus. Eka startti oli heti hyvä. Siinä tuli pieni loukkaantuminen väliin, mutta tuo meni onneksi suht nopeasti ohi. Talvi päästiin treenaamaan kunnolla ja nyt ollaan tässä. Hevonen palautui hyvin viime keskiviikon kisasta. Se on koko ajan ottanut tosi mallikkaasti startit. Mitään takapakkia ei ole tullut. Ruuna on mennyt oikeaan suuntaan joka osa-alueella. Tietenkin fiilikset on korkealla tällaisen kanssa.

L2/3 BLUEHILL´S FIGHTER: Viimeksi oli yksi kovempi vastassa. Hevonen teki hyvän suorituksen. Laukkastartissa se otti mukavasti kyytiä. Edetään maltilla loveyoulaisen kanssa. Näiden kanssa jos lähtee liikaa ahnehtimaan uran alkuvaiheessa, voi käydä huonosti. Vauhtia löytyy periaatteessa jo todella paljon. Ehjä startti on ihan ykköstavoite. Kolmosrata sopii. Tuosta voi lähteä rauhassa liikkeelle. Koitetaan sitten lopussa ohittaa mahdollisimman monta.

L7/12 TIGER ECUS: Finlandia-päivän juoksu oli aivan hyvä. Tämä ei pysty parissa askeleessa vaihtamaan rytmiä ja asemat oli kovin kaukana. Tasaisen reipas matkavauhti sopii ruunalle parhaiten. Näistä asetelmista ollaan täysin toisten armoilla. Ollaan tällä kertaa tyytyväisiä rahasijaan.

Antti Ojanperä

L3/10 CASH NO LIMIT: Ruuna meni Lahdessa oikein hyvin. Jätän sen kuitenkin pois Vermosta. Torstain startista tuli niin rankka, enkä halua lähteä katkaisemaan hevosta.

L4/2 TIR DU CAUX: Viime esitys oli ihan hyvä. Positiivinen suoritus. Aika oli mainio. Iikan mukaan voimia jäi varastoonkin. Nyt on tietysti täysin erilainen tehtävä.

L4/6 BOYS GOING IN: Ruuna on mennyt kivasti ja se on parantanut koko ajan. Aivan hyvin ajatuksin lähdetään kisaan tämän kanssa.

Tapio Mäki-Tulokas

L4/3 GOOD DYNAMITE: Ori oli vaisu Lahdessa. Se väsyi sisäratareissulla. Toivotaan, että startti vei hevosta parempaan suuntaan. Viime kisan perusteella ei voi hirveästi odottaa Vermosta.

L7/10 NITRO DIABLO: Turun esitys oli hyvä. Hevonen meni vähän oikealle ohjalle ja vinoksi sisäänpäin. Uskoisin, että ilman sitä se olisi puristanut ohi johtohevosesta. Koitetaan saada tuo puoli paremmaksi Vermoon. Kyllä ruunalla on tässä mahdollisuus pärjätä.

Tero Pohjolainen

L8/3 HETVIINA: Tamma on mennyt omalla tasollaan tauon jälkeiset kilpailunsa. Aika lailla samassa vireessä uskoisin sen jatkavan. Nyt on toki treenipaikka ja osin -systeemit muuttuneet. Suht samoilla kuvioilla on hevosta pyritty valmentamaan uusissakin maisemissa. Ei ehkä vielä tässä vaiheessa lähdetä riisumaan kenkiä. Jossain kohtaa napataan edestä pois.