Vermon Toto65-ravit
13.06.2018
18:00

Vermon Toto65-ravit

Lähdöt 13.6.2018

Käsiohjelman näköispainos

13.6.2018 Vermo

Selaa julkaisua


  Vermon Toto65-ravit 13.06.2018  
 

Vihjeet

POISJÄÄNNIT teksti-tv:stä ja Heppa-järjestelmästä.

TOTO65-VARMAVALINTA

Toto65-systeemiemme jonkin asteiseksi ideavarmaksi nostamme viime startissakin vahvaa luottamustamme nauttineen päätöskohteen suosikkina starttaavan numeron 6 DADDY BOY. Jo alla olleissa starteissa kovissa porukoissa vahvoja kirejä esittänyt ruuna oli tuossa viime startissa odotetun hyvä. Se avasi 11,5-kyytiä, sai matkalla rauhoittaa vauhtia ja tuli sitten päätöspuolikkaan oikein väljään tyyliin 10,5-vauhtia. Varaa jäi varmasti paljon. Vaikka sisäpuoleltakin päästään juoksemalla matkaan uskomme Hannu Torvisen panostavan ajokillaan kiihdytykseen. Mikäli Daddy Boy pääsee keulaan, sillä on erittäin hyvät mahdollisuudet hallita tapahtumia maaliin saakka. Tarvittaessa Tom Erikssonin valmennettava pystyy toki voittamaan muillakin juoksunkuluilla. Daddy Boy saa vastusta väheksymättä tälläkin kerralla luottamuksemme peleissä. Kansan pankkina toimiva avauskohteen selkeä suosikki 6 EL DIRTYMAN on pienen systeemin apuvarma. Ilman epäonnea Elina Laakkosen valmentama lahjakkuus on alla olevasta lähes kuukauden mittaisesta starttivälistä huolimatta tiukasti kiinni lähdön ykkösrahoissa.

TOTO65-VIHJESYSTEEMIT

T65-1: 6 + 4 (7,3)
T65-2: 11 + 4,8,13,9,5,2,6,10,7,12 (16,3)
T65-3: 4,5,1,2 + 10,6 (12,3)
T65-4: 14,6,1 + 10,9 (3,11)
T65-5: 4,5 (1,6)
T65-6: 6 (7,11)

Pieni systeemi 24 riviä, panos 1 euro, hinta 24 euroa.
Suuri systeemi 1320 riviä, panos 0,1 euroa, hinta 132 euroa.

Toto65-pelijakauma teksti-tv:stä.

ABC-RANKINGIT JA ANALYYSIT

Lähtö 1.

RANKING
A) 3
B) 7-1-2-5-4
LICENCE HOLDER - TROMB ACCESS - KAKA - WILLE'S RAINMAKER

Keskiviikon ravit käynnistävän Åby Nordic Monté Trophy -karsinnan selkeänä suosikkinamme matkaan starttaa numero 3 LICENCE HOLDER. Viimeksi Teivossa ruuna eteni johtavan rinnalta päätöspuolikkaan alussa keulaan ja jatkoi sitten varmaan voittoon. Finlandia-raveissa Jenni Kaijan ajokki oli kolmossijasta huolimatta todella hyvä. Se punnersi rehdisti toista rataa pitkin mutta keulasta voittanut Attack Diablo oli yksinkertaisesti aivan jäätävä. Lopussa helpomman juoksun saanut kilpakumppani kuittasi vielä kakkosrahoille. Omalla tasolla suorittaessaan Licence Holder on tiukasti kiinni lähdön ykkösrahoissa. Haastajaporukan kärkeen kipuava numero 7 TROMB ACCESS on kiistatta mielenkiintoinen seurattava kesän monté-koitoksia ajatellen. Se oli Tornion tuoreimmassa voitossa aivan murskaava ja nähdyn perusteella Tuuli Kurkisen ajokki on tässäkin tehtävässä tiukasti mukana kärkipään taistelussa. Suosikin kukistaminen lienee kuitenkin liikaa vaadittu. 1 KAKA vastasi Killerillä keulasta niukkaan voittoon. Heidi Kuossarin ajokki on saanut hyvän lähtöpaikan ja kamppailee kärkisijoista. 2 WILLE'S RAINMAKER pudotti Teivossa 2. ulkoa päätöspuolikkaan alussa 4. sisälle, nousi ulos maalisuoralla ja lopetti asiallisesti.

Lähtö 2.

RANKING
A) 6-4-8
B) 10-11-1-9-7-3-2-12-5
TWILIGHT ARROW - CAPE'S CAVIAR - SAPTA RISHI - FORGIVE ME MY SINS

Toisessa lähdössä rankingin kärkeen kipuava 6 TWILIGHT ARROW on kahdessa alla olevassa kisassa joutunut starttaamaan matkaan haastavalta takarivin lähtöpaikalta ja totosijat ovat jääneet haaveeksi. Juoksunkulut ovat näissä koitoksissa usein keskeisessä roolissa ja nyt Bella Varjosen valmennettavalla on kelpo saumat päästä keulaan. Ei oriin kunnossa ole tuoreista tasapaksummista sijoituksista huolimatta moittimista ja Mika Forssin ajokilla onkin näistä asemista kelpo saumat palata voittokantaankin. Ykköshaastaja 4 CAPE'S CAVIAR eteni Riihimäellä kolmannen radan kautta ensimmäisellä takasuoralla keulaan ja punnersi sitten kohtalaisesti perille. Antti Teivaisen ajokki varmastikin terävöityy saatuaan startin kroppaansa tauon jälkeen. 8 SAPTA RISHI paikkasi viimeksi hyvin ensimmäisen takasuoran laukkansa. Marko Heikarin ajokki on epävarma, mutta pystyvä menijä. Ravilla se nousee ulkona olevasta lähtöpaikasta huolimatta kärkitaistoon. B-ryhmän käynnistävä 10 FORGIVE ME MY SINS nousi viimeksi 5. sisältä maalisuoralla ulos ja lopetti asiallisesti. Emma Väreen ajokki pystyy nykyvireessä takarivistäkin totomatsiin.

Lähtö 3.

RANKING
A) 1-4
B) 5-2-3-6
WILLIAM PINE - DREAMBOW - GAMBINO DEGATO - FLYNN BOKO

Kolmannessa lähdössä suosikkikaksikko ottaa tiukasti yhteen jo kiihdytyksessä ja se kumpi keulapaikan pystyy nappaamaan, lienee vahvoilla myös ykkösrahojen suhteen. Kaksikko otti jo viimeksi yhteen Suur-Hollola-ajon alkukilpailussa. Tuossa startissa William Pine taipui keulasta kolmanneksi mutta se riitti välieräpaikkaan. Dreambow jäi puolestaan William Pinen taakse pussiin saamatta mahdollisuutta ja tuon myötä myös Suur-Hollola-ajon karkelot päättyivät Nyyti-Maria Timosen valmennettavan osalta. William Pine on tälläkin kerralla suosikki juoksemaan keulassa, ellei Tapio Perttunen halua tarjota suojatilleen tässä välissä selkäjuoksua. B-ryhmän käynnistävä numero 5 GAMBINO DEGATO nousi Teivossa 4. sisältä 800 jäljellä toiselle ilman vetoapua, mistä se punnersi hyvin perille. Markku Niemisen ajokki on tauluaan parempi menijä. 2 FLYNN BOKO ei saanut Teivossa kiritilaa 2. ulkoa.

Lähtö 4 | Toto65-1

RANKING
A) 6
B) 4-7-3-8-1-2 C) 5
EL DIRTYMAN - ELBERT SCHERMER - GOLDEN ELEVEN - SAHARA FOXYLADY

Toto65-kierroksen avauskohteessa lähes kuukauden starttivälin mukanaan tuomista epävarmuustekijöistä huolimatta lahjakas 6 EL DIRTYMAN erottuu todella selkeäksi suosikiksi ja Elina Laakkosen valmennettava valtaakin yksin A-ryhmän. Toukokuussa ruunan palattua muutaman kuukauden tauolta sisäradan lähtöpaikka osoittautui odotusten mukaisesti haastavaksi ja juoksupaikka löytyi 3. sisältä. Loppukaarteessa Iikka Nurmonen pääse etenemään ajokkinsa kanssa johtavan kantaan mutta sieltä kiritilat eivät koskaan auenneet. Tuon jälkeen El Dirtyman joutui toukokuun lopussa jäämään kertaalleen pois mutta koska ruuna on näin nopeasti uudestaan starttiviivalla, kaiken voi olettaa olevan kunnossa. Kaiken järjen mukaan suosikki pääsee kiihdytyksen päätteeksi etenemään keulaan, minkä jälkeen se jättänee haastajat taistelemaan kakkosrahojen kohtalosta. Kovaa avaukseen pystyvä 1 LEEMARK’S CASIMIR on selkeä suosikki ottamaan ensimmäiset keulat ja juoksemaan sitten 2. sisällä. Håkan Granrothin valmennettavan kunto tuntuu kuitenkin olevan hieman hakusessa ja loppumetrit ovat olleet vaikeita. Nousukuntoiselta vaikuttava numero 4 ELBERT SCHERMER on nostomme B-ryhmän kärkeen ja mikäli tulikuumaa El Dirtymania haluaa varmistella, kannattaa Tapio Perttusen valmennettava poimia mukaan potinräjäyttäjäksi.

Lähtö 5 | Toto65-2

RANKING
A) 11
B) 4-8-13-9-5-2-6-10-7-12-16-3-14-15-1
HUPSIS - VIETÄVÄN EKOTAR - SORRETUN VOIMA - VILVIIRI

Toisessa Toto65-kohteessa nähtävässä kylmäveristen tasoitusajossa 11 HUPSIS erottuu vahvan tauolta paluun siivittämänä aika lailla selkeästikin edukseen muusta porukasta. Toki tässä lähtökohdassa on riskinsä, mitään takeita sille ei tietenkään ole, että Timo Paanasen valmennettava on tässä startissa yhtä hyvä, kuin viimeksi Loviisassa. Tuossa startissa Antti Teivainen tarjoili 40 metrin takamatkalta startanneelle ajokilleen lopulta oikein hyvän juoksun. Ori kiitti tästä tekemällä rehdin 600 metrin kirin, joka kantoi sitten varmaan voittoon. Ravi maistui ja uudet ennätyslukemat syntyivät lopulta aika väljään tyyliin. Vastaavalla tasolla suorittaessaan Hupsis tuskin ravilla tässä lähdössä parempaansa kohtaa. Mikäli suosikki taas ei voita, edes läpilyönti ei tunnu liioittelulta. Laukat tulevat takuulla näyttelemään tässä koitoksessa keskeistä roolia, eikä haastajien järjestykseen laittaminen ole todellakaan helppoa.

Lähtö 6 | Toto65-3, Toto4-1

RANKING
A) 4-5-1-2
B) 10-6-12-3 C) 9-8-11-7
ELROND - TWIST IN TIME - HIT THE ROAD JACK - LADY NIGHTINGALE

Kolmannessa Toto65-kohteessa ja samalla illan Toto4-kierroksen käynnistävässä koitoksessa rankingin kärkeen kipuaa viimeksi selkeässä ylisarjassa startannut ja siinä oikein lupaavan esityksen tehnyt 4 ELROND. Tuossa viime keskiviikon enintään 9.000 euroa voittaneiden lähdössä Tuomas Korvenoja sai sisäradalta startanneen ajokkinsa kanssa asemat lopulta 4. sisältä. Päätöspuolikkaan alussa Korvenoja hakeutui ensin toiselle radalle ja maalisuoralle tultaessa hän käänteli sitten Elrondin hyökkäykseen ja ori esittikin kyllä oikein pirteän loppuvedon. Korvenojan koko kalusto tuntuu seilaavan nousuvireessä ja myös Elrondilta on lupa odottaa entistä parempaa. Sopivassa porukassa selkeä suosikkiasema tuntuu ansaitulta. Juoksunkulku määritellee pitkälti muiden totosijojen kohtaloa. Reilulta kuukauden paussilta palaava 5 TWIST IN TIME, montésta virtaa hakenut ja Santtu Raitalan rattailleen saava 1 RAY MYSTERIO sekä ravatessaan varmasti riittävä 2 CLAY BRICK saavat myös paikan A-ryhmästä.

Lähtö 7 | Toto65-4, Toto4-2, Troikka

RANKING
A) 14-6-1
B) 10-9-3-11-13-5-7-15-16-2-4-8-12
MR DAVE - RENE CONDUCTOR - WAR CHILD - MEGAWATT

Neljäntenä Toto65-kohteena ravattavassa ja samalla ravien ensimmäisenä troikkalähtönä toimivassa Karanor Teräsmiesliigassa tarjoamme suosikkiaseman 20 metrin takamatkalta matkaan starttaavalle numerolle 14 MR DAVE. Jari Hietarinteen valmennettava on ravi- ja suoritusvarma tapaus ja omalla tasolla suorittaessaan siltä on lupa odottaa menestystä. Viimeksi Lahdessa ori punnersi rehdisti johtavan rinnalta. Kari Venäläisen ajokki pystyy tässäkin tekemään tarvittaessa itse juoksuaan. 6 RENE CONDUCTOR on ravatessaan taatusti vahvoilla. Antti Kinnusen valmennettava on kuitenkin sen verran epävarma tapaus, ettei ravin maistumisesta ole takuita. Kyvyt riittävät, eikä kunnossa ole moittimista. 1 WAR CHILD voitti Riksun kesäraveissa 15,6-vauhtisen rehdin 800 metrin kirin päätteeksi. Laukat ovat kuitenkin olleet myös Ville Mäkelän valmennettavalla pinnassa. Ravisävelen löytänyt 10 MEGAWATT uhkuu myös vahvaa virettä. Se palasi Porissa voittokantaan jyrättyään johtavan rinnalta ykköseksi.

Lähtö 8 | Toto65-5, Toto4-3, Päivän Duo-1

RANKING
A) 5-4
B) 1-6-8-7-3-2
VALPPAUS - HUVIN VIKU - ULJAS SUOMALAINEN - KIELAS

Viidennessä Toto65-kohteessa ja samalla Päivän Duon käynnistävässä kylmäveristen tasoitusajossa kaksi kuuminta suosikkia saa paikan parhaasta A-ryhmästä. Nostetaan 5 VALPPAUS niukkana suosikkina rankingin kärkeen. Juha Tammen suojatti teki jo Vermossa 23.5. kunnon löytymisestä kielivän esityksen taistelemalla keulasta rehdisti, vaikka kanuunavireiselle ja kovaluokkaiselle Viktor Kärpälle lopulta hävisikin. Mikkelissä se sitten palasi voittokantaan tsemppaamalla tuossa startissa johtopaikalta maaliin saakka. Aika näyttää, osuvatko askeleet voltin vitoselta niin hyvin lankulle, että ruuna pääsisi tässäkin keulaan. 4 HUVIN VIKU kilpailee elämänsä kunnossa. Voltin nelosradalta oriilla on kuitenkin laukkariski ja tämän myötä se joutuu tyytymään haastajan rooliin. Mikäli Huvin Viku ravaa, se pistäisi keulassa juoksevan Valppauksenkin todella koville. Alkuvuodesta vahvaa työtä tehnyt 6 KIELAS on saanut taulunsa kehnoon kuntoon. Mukaan mahtuu niin pussitusta kuin laukkojakin. Todellinen iskukyky alkaa olemaan jo pienoinen arvoitus.

Lähtö 9 | Toto65-6, Toto4-4, Päivän Duo-2, Troikka

RANKING
A) 6
B) 11-7-3-10-8-4-9-1-12-5-2
DADDY BOY - GINELLI - DIDI HOSS - DEANGELO

Toto65- ja Toto4-kierrokset päättävässä ja samalla illan toisena troikkalähtönä toimivassa koitoksessa rankingin kärkeen kipuaa viimeksi varmoin ottein keulajuoksulla voittokantaan palannut 6 DADDY BOY. Jo alla olleissa starteissa kovissa porukoissa vahvoja kirejä esittänyt ruuna oli tuossa viime startissa odotetun hyvä. Se avasi 11,5-kyytiä, sai matkalla rauhoittaa vauhtia ja tuli sitten päätöspuolikkaan oikein väljään tyyliin 10,5-vauhtia. Varaa jäi varmasti paljon. Vaikka sisäpuoleltakin päästään juoksemalla matkaan uskomme Hannu Torvisen panostavan ajokillaan kiihdytykseen. Daddy Boy saa vastusta väheksymättä tälläkin kerralla luottamuksemme peleissä. B-ryhmän käynnistävä 11 GINELLI ei pystynyt viimeksi ehkä aivan parhaimpaansa mutta ei tuota suoritusta toisaalta voi moittiakaan. Peter Lindroosin ajokki tuli kovassa lopetuksessa 3. ulkoa aika lailla samaa vauhtia kärjen kanssa. Kiihdytyksen venyminen pelaisi lähtöä Tanja Goman-Niemisen valmennettavan pussiin. Huono lähtöpaikka pudottaa numeron 7 DIDI HOSS haastajaporukan kärkinimeksi. Mika Forss tuskin näin ulkoa lataa alkuun. 3 DEANGELO ailahtelee. Parhaimmillaan ollessaan se pystyy hyvän reissun päätteeksi voittamaankin. Juhani Tapani on kommentissaan varsin optimistinen. 10 PIQUANT STRIDE ei ole täysin ulkona totosijojen suhteen, kunhan juoksu vain onnistuu.

TOTO4-VIHJESYSTEEMIT

T4-1: 4,5,1,2 + 10,6 (12,3)
T4-2: 14,6,1 + 10,9 (3,11)
T4-3: 4,5 (1,6)
T4-4: 6 (7,11)

Pieni systeemi 24 riviä, hita 4,8 euroa.
Suuri systeemi 60 riviä, hinta 12 euroa.

PÄIVÄN DUO

4,5
6

Yhteensä 2 yhdistelmää.

TROIKKA LÄHTÖ 7

1,6,14
1,6,14
1,6,9,10,14

Yhteensä 18 yhdistelmää, hinta 9 euroa.

TROIKKA LÄHTÖ 9

6
3,7,8,10,11
3,7,8,10,11

Yhteensä 20 yhdistelmää, hinta 10 euroa.

OHJASTAJA- JA VALMENTAJAKOMMENTIT

Nyyti-Maria Timonen

L3/4 DREAMBOW: Kaikki on hevosella hyvin. Suur-Hollolan lähdössä Lahdessa meillä oli huono tuuri. Jäätiin täysin ajamattomaksi. Kuskin mukaan hevonen tuntui oikein hyvältä ja Antin mukaan ruuna kilpailee elämänsä kunnossa juuri nyt. Lähtörata on vähän ulkona. Sisäpuolella on nopeita avaajia. Nyt on tarkoitus ajaa kuitenkin siten, että pussiin ei jäädä.

L8/6 KIELAS: Melkeinpä pahin mahdollinen lähtöpaikka on sattunut. Juoksurata on ollut tälle myrkkyä. Yritetään lähteä korostetun varovasti. Hevonen on kyllä hyvässä kunnossa. Ravilla sen pitäisi pärjätä.

Emma Väre

L2/10 FORGIVE ME MY SINS: Viimeksi vähän kevennettiin balanssia ja hevosen ravi kävi paljon paremmin kuin edelliskerroilla. Pikkuhiljaa se parantaa. Viimeksi 40:n pakilta oli aika mahdoton tehtävä nousta korkeammalle. Nyt on siinä mielessä paremmat asetelmat. Kurvit on tammalle hiukan vaikeat. Jos ei kirivaiheessa jouduta hirveän ulos, tämä pistelee kyllä lujaa loppua. Kunto on ok.

L4/2 MILLSTONE´S VIVID: Tammalla on mainio lähtöpaikka ja kunto aivan hyvä. Juoksut on menneet vähän pieleen. Porissa se ravasi ensimmäiset 100 metriä, mutta laukkasi sitten. Ravi oli kuitenkin aiempaa parempaa, kun hevosta hieman hoidettiin välissä. Hiukan siltä puuttuu nopeutta. Tasaisen reipas matkavauhti olisi paras meille.

L6/2 CLAY BRICK: Ruunalla on myös hyvä lähtörata. Viime keskiviikkona se heitti yhtäkkiä korvat pystyyn ja laukkasi. On tämä tehnyt tuon joskus ennenkin. Se olisi pystynyt pärjäämään ravilla. Teivossa hevosen jalka osui kaverin renkaaseen ja hyppy tuli. Aivan hyvällä mallilla ruuna on, vaikkei nyt olekaan tullut onnistumisia.

Maija Fors

L1/6 BLAME PIZZAZ: Lappeen montelähdössä meno oli alusta loppuun asti aika nihkeää. Missään kohtaa ei hevosesta löytynyt menemisen meininkiä. Valmentaja arveli, että alla oli ehkä turhan tiukat viimeistelyt. Rahasija lienee sopiva tavoite Vermossa.

L4/8 JASULITO: Ruuna oli tosi hyvä viimeksi. Se meni kovan ajan ja teki mainion juoksun. Paluustartissa tuli laukka. Hevosella on ollut kavioiden kanssa ongelmia ja rata oli liian kova sille. Viime starttiin lisättiin välipohjat ja homma sujui paljon paremmin. Kotona ruuna tuntuu siltä, että se on yhä mennyt eteenpäin. Alku otetaan rauhallisesti. Pienessä lähdössä ei jää hirveän Kauas. El Dirtyman on vaikea kukistettava, mutta ainakin seuraavista sijoista taistellaan tiukasti.

Ari Moilanen

L2/9 SPLENDID JUSTINE: Tamma olisi voittanut Lahdessa toisenlaisella ajosuorituksella. Se juoksi ensimmäistä kertaa ilman etukenkiä. Tuo vaikutti paljon. Hevonen kiri lentämällä loppua jääden kuitenkin rintaman taakse. Uskoisin, että sillä on jonkinlainen yllätyssauma.

L7/1 WAR CHILD: Teivossa jouduttiin hieman väistämään kanssakilpailijaa ja hyppy ja hylky tuli. Tämä on hieman epävarma muutenkin. Hevonen on menossa parempaan suuntaan ja onnistuikin tuon jälkeen Riksussa.

L7/4 CHESTATEE: Ori palaa pieneltä tauolta. Tavoitellaan rahasijaa.

L8/3 TULI-HISKER: Lappeen välistartin perusteella rahasija on tälläkin sopiva tavoite Vermossa.

Tom Eriksson

L9/6 DADDY BOY: Hevonen oli hyvä viimeksi. Juoksu onnistui nappiin ja kaikki oli lopulta helppoa. Startin jälkeen asiat on sujuneet toivotulla tavalla. Ei mitään ihmeellistä. Todennäköisesti jatketaan kengät jalassa. Hannu saa päättää tarkemmin taktiikan.

Tapio Mäki-Tulokas

L9/7 DIDI HOSS: Hevonen oli kovassa kiimassa Lahdessa ja tuon myötä esityksessä oli pientä nihkeyttä. Vermon starttiin mennessä tuon pitäisi olla ohi. Lähtöpaikka on vähän kurja. Miten juoksu lähtee tuolta menemään. Yritetään saada joku järkevä paikka. Jos reissu onnistuu, pystyy tamma voittotaistoon. Kengät jalassa jatketaan.

Juhani Tapani

L9/3 DEANGELO: Ruuna oli kipeä voittostartin jälkeen. Kuopiossa se suoritti jälleen tasollaan. Hevonen treenaa hyvin. Tämä pääsee lujaa liikkeelle. Keulasta olisi hyvä ajaa. Voi olla, että takaa napataan kengät pois. Uskon tuosta olevan apua. Ravilla odotan menestystä.