Vermon Toto65-ravit
17.01.2018
18:00

Vermon Toto65-ravit

Lähdöt 17.1.2018

Lämmitykset 17.1.2018

Käsiohjelman näköispainos

17.1.2018

Selaa julkaisua


  Vermon Toto65-ravit 17.01.2018  
 

Vihjeet

POISJÄÄNNIT  teksti-tv:stä ja Heppa-järjestelmästä.

TOTO65-VARMAVALINNAT

Toto65-systeemiemme ensimmäiseksi tukipilariksi valitsemme avauskohteen selkeänä suosikkina starttaavan numeron 7 STAR MARTINI. Yli sadan startin rutiinin omaava kokenut kilpahevonen piristyi merkittävällä tavalla maisemanvaihdoksen myötä ja esitykset Tapio Mäki-Tulokkaan valmennuksesta ovat kerta toisensa jälkeen olleet hyviä. Tuoreimmissa Vermon voitoissaan Star Martini oli yksinkertaisesti vakuuttava. Vastus on sopivaa kaliiberia ja uskomme suosikin nauttivan myös haastajien luottamusta. Mika Forss ajanee määrätietoisesti keulaan, mistä Star Martini pystyy sitten hallitsemaan tapahtumia maaliin saakka. Toisena tukipilarinamme toimiva viidennen lähdön 7 FAST TIME on voittosummaansa nähden oikein lahjakkaan tuntuinen menijä, eikä rahallisesta ylisarjasta kannata olla huolissaan. Tauon jälkeen ensimmäisessä startissa Teivossa ruuna säikähti maalikameran tehostevaloa ja laukkasi. Porissa Fast Time olisi todennäköisesti voittanut tilaa saadessaan mutta tuossa startissa ruunan kohtaloksi koitui kuitenkin pussiin jääminen. Viimeksi Vermossa palaset loksahtivat sitten kohdalleen ja Fast Time tyylitteli keulasta väljään voittoon. E-P Mäkinen lataa hyvällä avaajalla ulkoakin vahvasti kiihdytykseen ja lähtee määrätietoisesti tavoittelemaan keulapaikkaa.

TOTO65-VIHJESYSTEEMIT

T65-1: 7 (4,1)
T65-2: 5,10,14 + 4,8,1,3 (11,9)
T65-3: 1,2,4,12,10 + 11,8 (6,9)
T65-4: 11,13,12,16,15 (9,2)
T65-5: 7 (4,3)
T65-6: 7,11 + 2,4,6 (12,3)

Pieni systeemi 150 riviä, hinta 15 euroa.
Suuri systeemi 1225 riviä, hinta 122,5 euroa.

Toto65-pelijakauma teksti-tv:stä.

ABC-RANKINGIT JA ANALYYSIT

Lähtö 1.

RANKING
A) 4-5-1-2-3
COUNT FORTE - LIKE ELVIS - HIT THE ROAD JACK - MAS CALYPSO

Ravit käynnistävän 3-vuotiaden lämminveristen Hippos-sarjan analysointi on haastavaa, ellei jopa puolimahdotonta ja lämmityksen antavatkin tärkeää lisäinfoa valjakoiden päivän vireestä. Rankingin kärkipaikka tarjotaan tauolta palaavalle numerolle 4 COUNT FORTE. Ari Moilasen ajokki on pystyvän oloinen aloittelija ja se taistelee sopivassa lähdössä varmastikin voitosta. 5 LIKE ELVIS on mielenkiintoinen seurattava. Erkki-Pekka Mäkisen talli on kohonnut hyvään iskuun ja myös Like Elvis pystynee Forssan positiivisen Nuoret-lähdön perusteella kelpo suoritukseen. 1 HIT THEW ROAD JACK lopetti Nuoret-lähdössä keulasta päätöskierroksen 18,5-vauhtia. Antti Veteläisen ajokki on saanut hyvän lähtöpaikan. 2 MAS CALYPSO ja 3 SUNRISE SURPRISE täydentävät viisikon.

Lähtö 2

RANKING
A) 10-9-1
B) 4-8-2-6-13-5-3-12-7-11-14
KIPINÄ ROLS - COLORADO - MOPOLI - VIETÄVÄN EKOTAR

Toisessa lähdössä kolme valjakkoa saa paikan parhaasta A-ryhmästä. Rankingin kärkeen kipuava numero 10 KIPINÄ ROLS painui Teivossa johtavan rinnalta keulaan 850 jäljellä ja irtosi sitten lopussa varmaan voittoon. Jukka Kauppisen ajokki on erittäin lahjakas aloittelija ja vähäisestä rutiinista huolimatta se ansaitsee paikkansa rankingin kärjessä. 9 COLORADO puristi Teivossa varmaan voittoon 2. sisältä. Erkki Suhosen ajokki menee edelleen starttien myötä eteenpäin ja osallistuu voittotaistoon. Toki nyt tiedossa on varmasti viime kertaista haastavampi juoksunkulku. 1 MOPOLI menetti puolestaan Vermossa totosijan loppusuoran laukassaan. Kari Rosimo hyppää tässä vahvistukseksi tamman rattaille ja valjakon suoritusta seurataan mielenkiinnolla. 4 VIETÄVÄN EKOTAR pilasi Porissa Laukkoihin. Turussa se oli kovan kärkikaksikon takana pääjoukon paras. Ravin maistuessa Pertti Puikkosen ajokki on mahdollinen totohevonen.

Lähtö 3.

RANKING
A) 3
B) 5-4-6-2-1
TEA CAKE - LOVESONG - OLIVIA TROT - STANLEY SAVAGE

Kolmannessa lähdössä selkeäksi suosikiksi nousee Teivon välistartissaan rehdin esityksen tehnyt ja kunnon pitämisen todistanut 3 TEA CAKE. Tuossa tallikaveri Fine By Men voittamassa tammalähdössä Tea Cake teki rehdin kirin 4. ulkoa. Tuota edeltäneessä Jokimaan startissa tamma kiersi 3. ulkoa etusuoralla johtavan rinnalle, mistä se sitten punnersi kohtalaisesti perille. Tehtävä on nyt sopiva ja omalla tasolla suorittaessaan Olli Koivusen ajokki on lähellä voittoa. B-ryhmän käynnistävä 5 LOVESONG avaa kovaa ja saa asemat kärkiporukasta. Timo Korvenheimo oli tallikommentissaan varsin optimistinen ja painotti tamman kilpailevan tauluaan paremmassa iskussa. Edellisen tallikaveri 4 IDA GLITTER nostaa sijoitustaan rankingissa Teivon välistartin myötä. Tamma jäi lauantaina voimat tallella pussiin johtavan taakse ja paukkuja jäi varastoon tätä starttia silmällä pitäen. 6 OLIVIA TROT seurasi Jokimaalla tasaisesti 4./3. sisältä Aisha Simonin voittamassa kovassa Pronssidivisioonafinaalissa. Hannu Torvisen ajokki kamppailee tässä astetta sopivamassa tehtävässä kärkisijoista.

Lähtö 4 | Toto65-1

RANKING
A) 7
B) 4-1-5-11-10-3-9-6-2-8
STAR MARTINI - ANASTACIA TROT - RANCH NEWMAN - YAHOO HOSS

Toto65-kierroksen avauskohteessa numero 7 STAR MARTINI starttaa matkaan ulkona olevasta lähtöpaikasta huolimatta todella selkeänä suosikkina. Yli sadan startin rutiinin omaava kokenut kilpahevonen piristyi merkittävällä tavalla maisemanvaihdoksen myötä ja esitykset Tapio Mäki-Tulokkaan valmennuksesta ovat kerta toisensa jälkeen olleet hyviä. Mäki-Tulokas painotti syksyllä ruunan tulleen Markku Niemiseltä hyvässä kunnossa, rutiinien ja toki myös valmennuksen muuttuminen teki hevoselle kuitenkin todella hyvää. Lahdessa marraskuun lopussa nähtiin vahva kierroksen mittainen kiri, joka kantoi kakkosrahoille. Tuoreimmissa Vermon voitoissaan Star Martini oli yksinkertaisesti vakuuttava. Vastus on sopivaa kaliiberia ja uskomme suosikin nauttivan myös haastajien luottamusta. Mika Forss ajanee määrätietoisesti keulaan, mistä Star Martini pystyy sitten hallitsemaan tapahtumia maaliin saakka. Haastajaporukan käynnistävä 4 ANASTASIA TROT on Timo Korvenheimon mukaan pienen huoltotauon myötä selkeästi aikaisempaa paremman tuntuinen. 1 RANCH NEWMAN esitti lauantaina Teivossa tallikaveri Victory Pilotin voittamassa lähdössä hyvän kirin, joka kantoi kakkosrahoille.

Lähtö 5 | Toto65-2

RANKING
A) 5-14-10
B) 4-8-1-3-11-9-6-13-7-2-12
LIIVATE - VOLSURITAR - TARUNTUULI - MAIKKIS

Toisessa Toto65-kohteessa nähtävässä Tammatähdessä potentiaalisia voitontavoittelijoita löytyy niin paalulta kuin 20 metrin ja 40 metrin takamatkaltakin. Rankingin kärkeen niukkana suosikkinamme kipuava 5 LIIVATE on startannut nyt kahdesti Teemu Okkolinin valmennuksesta ja nähdyn perusteella on helppo ennakoida tamman tekevän tämän vuoden aikana radoilta kovan tilin. Debyyttistartti uusista käsistä jätti jossiteltavaa sillä 27.12. Liivate jäi 2. sisältä keulasta voittaneen Sarsiksen taakse pussiin. Viime keskiviikkona Okkolinin suojatti eteni keulaan, mistä se kesti lopulta niukkaan voittoon. Liivate avaa varmasti voltin vitoseltakin kovaa. Kovissa lähdöissä kilpailemaan tottunut 10 VOLSURITAR palasi joulukuussa pitkältä tauolta kovassa kunnossa ja Sara Niemen valmennettava teki hyvää työtä kaikissa alla olevassa kolmessa startissa. Markku Hietanen lähtee varmasti määrätietoisesti ajamaan eteenpäin kohti paaluhevosia. 14 TARUNTUULI on luonnollisesti pitkältä tauolta arvoitus. Esa Holopaisen valmennettavan kyvyt ovat kuitenkin kaikkien tiedossa. 4 MAIKKIS palasi Forssassa ansaitusti voittokantaan. Pertti Puikkosen valmennettava on kyvykäs mutta epävarma menijä, joka pystyy ravin maistuessa pärjäämään.

Lähtö 6 | Toto65-3, Toto4-1

RANKING
A) 1-2-4-12-10
B) 11-8-6-9-7-5-3
DADDY BOY - BARTHOLOMEW - THE RECTOR - ARCHIE DON

Kolmannessa Toto65-kohteessa ja samalla illan Toto4-kierroksen käynnistävässä koitoksessa ykkösrahoista nähtäneen tasainen taistelu. Rankingin kärkeen kipuava 1 DADDY BOY palaa reilun kuukauden mittaiselta tauolta ja päivän todellinen vire nähdään vasta itse startissa. Tom Erikssonin valmennettava on sijoittunut uransa kaikissa viidessä startissa totoon joten menestystä lienee realistista odottaa tästäkin kisasta. Eriksson arvelee, että tässä vaiheessa haetaan vielä selkäjuoksua. 2 BARTHOLOMEW pilasi joulukuussa kahdesti laukkaan. Anne Wahlstenin valmennettava on kuitenkin ehtinyt voittostarteissa jo kykynsä osoittamaan. Viime torstaina Lahdessa se teki pitkän reilun kierroksen mittaisen kirin 5. ulkoa jaksaen kelpo tyyliin perille saakka. Ville Tonttila odottaa ajokkiaan totomatsiin. 4 THE RECTOR suorittaa tasaisen varmalla tasolla startista toiseen. Se saattaa tässä tehtävässä riittää voittoonkin saakka. Viimeksi Vermossa kiritilat löytyivät vasta päätössatasella ja Esa Holopainen hakee varmasti tässäkin ruunan tarvitsemaa tarkkaa reissua. 10 ARCHIE DON palasi joulukuussa pitkältä tauolta ja nyt Teemu Toroskan valmennettava on ehtinyt saamaan jo muutaman startin kroppaansa. Viimeksi Turussa se tsemppasi rehdisti johtavan rinnalta. Näistä asemista ruuna on juoksunkulunkin armoilla. Teemu Okkolinin valmennukseen siirtynyt 12 CASTRAFIORE tekee paluun radoille pitkän tauon jälkeen. Okkolin kertoo tamman tuntuneen treenissä oikein hyvältä. Esitystä seurataan mielenkiinnolla jatkoakin ajatellen.

Lähtö 7 | Toto65-4, Toto4-2, Troikka

RANKING
A) 11-13-12-16-15
B) 9-2-3-5-10-6-4-1-14 C) 7-8
ORLANDO POINT - GUIDO DI QUATTRO - COLORADO ECUS -JUGADOR

Neljäntenä Toto65-kohteena ja samalla ravien ensimmäisenä troikkalähtönä toimivassa Karanor Teräsmiesliigassa viivalla on tukku kovakuntoisia sarjoissaan nousevia lahjakkaita menijöitä ja rankingin kärkeen tuntuu olevan jonkinlaista tungosta. Lahjakas 11 ORLANDO POINT palasi hyvässä iskussa tauolta ja kesti Vermossa rehdisti keulasta, vaikka joutuikin lopulta tyytymään kakkosrahoihin. Startti kropassa Pia Huusarin valmennettava varmasti terävöityy. Voittosumma ei anna vielä oikeutta Orlando Pointin kyvyille. 13 GUIDO DI QUATTRO on umpirehti taistelija, joka kestää raskaammankin reissun. Lahdessa 30.12. se taisteli Kyvyt Esiin -divisioonafinaalissa johtavan rinnalta vahvasti perille saakka. Lauantaina Teivossa se oli kaukaa 6. ulkoa haastavan tehtävän edessä, mutta ei pitkää 900 metrin kiriä moittiakaan voi. 12 COLORADO ECUS viihtyy näillä pidemmillä matkoilla. Viimeksi Vermossa Seppo Markkula ajoi määrätietoisesti johtavan rinnalle, mistä Tom Erikssonin valmennettava tsemppasi lopulta varmaan voittoon ohi keulassa juosseen Orlando Pointin. 16 JUGADOR on vahva jyrä, joka pystyy tarvittaessa tekemään itsekin juoksuaan. Pitkä pakki ei ole välttämättä este menestykselle. Vahvassa nousussa olevasta Erkki-Pekka Mäkisen tallista tuleva 15 AL E.GADOR ZET voitti viimeksi keulasta varmaan tapaan. Edellisessä Teräsmiesliigassa 13.12. se oli Jugadorin jälkeen kakkosrahoilla.

Lähtö 8 | Toto65-5, Toto4-3, Päivän Duo-1

RANKING
A) 7
B) 4-3-1-5-8-6-2-10-9-11 C) 12
FAST TIME - BLACK ICE BOOST - RITE ON BIRDLAND - GET GOING GINNY

Viidennessä Toto65-kohteessa ja samalla Päivän Duon käynnistävässä koitoksessa suosikkinamme matkaan starttaava Erkki-Pekka Mäkisen talliin liisausreissulta palannut 7 FAST TIME on voittosummaansa nähden oikein lahjakkaan tuntuinen menijä, eikä rahallisesta ylisarjasta kannata olla huolissaan. Tauon jälkeen ensimmäisessä startissa Teivossa ruuna säikähti maalikameran tehostevaloa ja laukkasi. Porissa Fast Time olisi todennäköisesti voittanut tilaa saadessaan mutta tuossa startissa ruunan kohtaloksi koitui kuitenkin pussiin jääminen. Viimeksi Vermossa palaset loksahtivat sitten kohdalleen ja Fast Time tyylitteli keulasta väljään voittoon. E-P Mäkinen lataa hyvällä avaajalla ulkoakin vahvasti kiihdytykseen ja lähtee määrätietoisesti tavoittelemaan keulapaikkaa. Ravivuotensa käynnistävä 4 BLACK ICE BOOST avaa kova Joni-Petteri Irrin ajokilla on sanansa sanottavana kiihdytyksessä. 3 RITE ON BIRDLAND esitti viimeksi hyvän loppuvedon saatuaan vasta maalisuoralla kiritilaa. Edellisessä startissa se teki haastavalta lähtöpaikalta nousukunnosta kielineen suorituksen. Uransa avausvoittoa edelleen metsästävä 1 GET GOING GINNY taistelee totosijoista. Voitto taitaa kuitenkin edelleen olla tiukassa. 5 WILDS CELEBRITY saa rattailleen Ari Moilasen.

Lähtö 9 | Toto65-6, Toto4-4, Päivän Duo-2, Troikka

RANKING
A) 7-11
B) 2-4-6-12-3-5-9-10-1-8
GLOBAL SPELLBOUND - HAZELHEN HERMES - WHITNEY LOVE - CAPO THE FLY

Toto65- ja Toto4-kierrokset päättävässä ja samalla illan toisena troikkalähtönä toimivassa koitoksessa kaksi valjakkoa saa paikan A-ryhmästä. Vahvaa virettä viime starteissaan esittänyt 7 GLOBAL SPELLBOUND kipuaa haastavan oloisesta lähtöpaikasta huolimatta rankingin kärkeen. Jyrki Tammimetsän suojatti osoitti jo viime vuonna perushyvän kilpahevosen merkkejä mutta ehkäpä vuoden vaihtumisen jälkeen otteissa on ollut nähtävissä vielä positiivista eteenpäin menoa. Global Spellbound pystyy voittamaan niin keula- kuin selkäjuoksullakin. Toinen kova on tiheään tahtiin starttaileva 11 HAZELHEN HERMES. Timo Korvenojan valmennettava esitti viime keskiviikkona täällä Vermossa todella vahvan loppuvedon ja vahvasta vireestä saatiin lisäinfoa lauantaina Teivossa, missä ruuna teki pitkän vahvan kirin kaukaa 8. ulkoparista. Vaikka Jarmo Saarelan ajokki näistä asemista tietyllä tavalla juoksunkulun armoilla onkin, uskomme ruunan saavan mahdollisuuden. Tiedossa on pitkä kiri ulkoradoilla. Suosikkien lähtöasemat ovat tosiaankin haastavat, eikä voittajan löytyminen B-kategoriasta suuremmin yllättäisi. Tauolta palaava 2 WHITNEY LOVE käynnistää haastajaryhmän.

TOTO4-VIHJESYSTEEMIT

T4-1: 1,2,4,12,10 + 11,8 (6,9)
T4-2: 11,13,12,16,15 (9,2)
T4-3: 7 (4,3)
T4-4: 7,11 + 2,4,6 (12,3)

Pieni systeemi 50 riviä, hinta 10 euroa.
Suuri systeemi 175 riviä, hinta 35 euroa.

PÄIVÄN DUO

7
7,11

Yhteensä 2 yhdistelmää.

TROIKKA LÄHTÖ 7

11
12,13,15,16
2,3,5,9,12,13,15,16

Yhteensä 28 yhdistelmää, hinta 14 euroa.

TROIKKA LÄHTÖ 9

7,11
7,11
Läpi

Yhteensä 20 yhdistelmää, hinta 10 euroa.

OHJASTAJA- JA VALMENTAJAKOMMENTIT

Timo Korvenheimo

L3/4 IDA GLITTER: Tamma jäi lauantaina Teivossa kaikki tallella pakettiin. Kilpakumppani pysähtyi eteen, eikä siitä päässyt mihinkään. Veikkaan, että hevonen on aika hyvä keskiviikkona. Nyt on tauon jälkeen kaksi starttia kropassa ja tamma treenaa hyvin. Mielestäni sen pitäisi taistella voitosta tässä.

L3/5 LOVESONG: Pitkästä aikaa tamma pääsee kilpailemaan pakkaskeleillä. Toivottavasti edestä päästään riisumaan hokkeja. Tuo auttaa hevosta paljon. Tarkoitus on ajaa aggressiivisesti eteenpäin. Tämäkin menee mukavasti harjoituksissa. Jos saadaan etupäästä hokit pois, pärjääminen ei yllättäisi. Tauluaan paremmassa iskussa tämä on.

L4/4 ANASTACIA TROT: Hevonen oli ihan ok viimeksi pitkällä matkalla. Se ei ravannut aivan sataprosenttisesti ja tammaa hiukan hoidettiin tässä välissä. Se on ollut nyt paljon paremman tuntuinen kotona kuin pitkään aikaan. Odotan hyvää suoritusta Vermossa.

L9/11 HAZELHEN HERMES: Kunnossa ei ole vikaa. Teivossa matkattiin toivottomissa asemissa kärkisijojen kannalta. Epäilen, että ruuna on aika hyvä tässä. Rata 11 ei ole tälle aivan surkea paikka. Hevonen lähtee joka tapauksessa hiljaa ja tuolta päässee luovimaan parijonoon ilman revittelyjä.

Pia Huusari

L7/11 ORLANDO POINT: Olin tyytyväinen oriin suoritukseen viimeksi. Se palasi tauolta ja lähtö oli aika kova tasoltaan. Hyvin hevonen otti startin. Periaatteessa se voisi mennä sen myötä eteenpäinkin, jos ei mitään piilevää sairautta ole. Menee tämä pitkänkin matkan. En hirveästi pelkää voltin kakkosrataa. Toki pieni laukan vaara aina on, mutta kyseessä on kuitenkin varsin fiksu ja rauhallinen menijä.

L9/2 WHITNEY LOVE: Aloitellaan tamman kanssa taas. Ihan terhakasti se treenaa ja tekee hyvin töitä. Toivottavasti Vermon rata olisi vielä sulana. Kesäkenkä olisi tälle etu, varsinkin edessä tuo olisi sopivampi balanssi hokkeihin verrattuna. Tamma lähtee suht reippaasti liikkeelle. Lähtöpaikka on mainio ja hyvänä ollessaan hevonen jaksaa kyllä mennä ja suorittaa rehdisti.

Emma Väre

L3/1 PENSION KILLER: Lahdessa kuvittelin loppukurvissa, että ollaan kolmansina maalissa. Vikalla satasella ruuna kuitenkin hiljensi. Nyt on hyvä lähtöpaikka. Koitetaan tuosta roikkua. Porukkakin on kyllä kovempi.

L4/8 SENTRY: Ori meni viimeksi ekan mailin ihan mukavasti. Sitten alkoi veto loppua. Pientä varusteviilausta on tarkoitus tehdä tähän starttiin. Lähtöpaikka on kyllä paha.

L4/9 MAGNAT: Hevonen oli vaisu viimeisiin lähtöihin ennen pientä paussia marraskuussa. Tuoreimmassa ohjastamassani kisassa ajettiin tarkoituksella nätisti. Ruuna tuli siinä terävästi lopun ja oli positiivinen. Tarkemmin tämän hetken tilanteesta en osaa kertoa.

L8/1 GET GOING GINNY: Ykkösrata ja maili passaavat tammalle hyvin. Viimeisiin startteihin se on ollut oikein hyvä. Hevonen on ruvennut saamaan juonen päästä kiinni. Jos keulat pystyisi pitämään, voisi johtopaikaltakin ajaa. Yritetään eteenpäin ja katsotaan mihin päästään.

Teemu Okkolin

L5/5 LIIVATE: Hevonen teki oikein hyvän startin viime keskiviikkona. Se oli keulapaikalta yllättävän laiska. Tuon näen positiivisena seikkana. Aiemmin tamma on ollut turhankin innokas. Lähtöasetelmat miellyttää. Katsotaan taktiikka tilanteen mukaan. Uskoisin pääseväni johtoon. Vain hyvälle hevoselle saatan keulat luovuttaa.

L6/12 CASTAFIORE: Pitkä tauko on alla. Mielenkiintoinen hevonen kyllä. Lähtöpaikka on tietenkin synkkä. Tamma on tuntunut treeneissä oikein hyvältä. Ehkei se vielä tässä kohdin pärjää, mutta ei nyt aivan täysin kannata unohtaakaan. Kapasiteettia löytyy paljon.

Joni-Petteri Irri

L7/3 VIVA LA VIDA: Voltista ensimmäinen tavoite on päästä ravilla liikkeelle. Kolmosrata on sen puolesta ok. Matkan pitäisi käydä tammalle. Tämä tarvitsee kyllä hyvän selkäjuoksun. Porukka on kova, mutta silti jopa totosijalle on mahdollisuuksia nappireissulla. Jossain tämä vielä voittaakin.

L8/4 BLACK ICE BOOST: Hevosella meni Porissa hermot lähdön uusintoihin. Laukka tuli pintaan ja se siitä. Aivan hyvän tuntuinen se oli muuten. Maili käy tälle mainiosti. Ruuna on nopea avaaja. Koitetaan päästä keulaan tai ainakin sisälle lähelle kärkeä. Voi hevonen pärjätäkin. Lähtö on paperilla aika sopivan näköinen.

L9/6 DIESEL DEVOTED: Oltiin tosi tyytyväisiä Teivon esitykseen. Tamma jäi Seinäjoen kisan jälkeen huoltotauolle. Se oli hyvä suoraan paussilta. Rata oli kehno, mutta hevonen teki hyvän tuloksen. Sisärata olisi tälle tärkeä juttu. Se on kohtalainen avaaja. Juoksun onnistuessa tamma pystyy sijoittumaan mukavasti. Jos päästäisiin keulaan, ei voittokaan olisi ihan mahdottomuus.

Jyrki Tammimetsä

L9/4 CAPO THE FLY: Tamma oli torstaina Lahdessa muka pussissa 3. sisällä loppukaarteessa. Kun käänsin vapaalle, mitään ei kuitenkaan tapahtunut. Varsin vaisu esitys. Tamma ailahtelee aika paljon. Hormonitoiminta vähän sekoittaa hommaa. Hyvänä päivänä se roikkuu asiallisesti kovassakin sakissa.

L9/7 GLOBAL SPELLBOUND: Hevonen kiri hyvin Forssassa. Se on suorittanut mukavasti pienen huilin jälkeen. Lähtöpaikka on vähän ulkona. Ruuna tarvitsee matkalla hieman apujakin. Hyvässä kunnossa se kilpailee. Jos juoksu onnistuu, pystyy ruuna olemaan totosijallakin. Ehkä ihan voiton kannalta asetelmat on turhan vaativat.

Ville Tonttila

L6/2 BARTHOLOMEW: Tämä on vähän tasavauhtinen polkija. Se oli Lahdessa alkumatkasta pikkasen epävarma. Ravi pysyi kasassa ja ruuna teki aivan vahvan juoksun. Kakkosrata sopii meille mainiosti. Hevonen jaksaa myös tehdä omaa reissuaan. Vermossa päässee ajamaan lyhyemmillä hokeilla, mikä on ruunalle plussaa. Kolmen joukkoon odotan joka tapauksessa.

Tom Eriksson

L6/1 DADDY BOY: Pikku tauko on alla. Hevonen hieman polkaisi toista takajalkaansa. Pidettiin vähän starttiväliä. Ruuna on ollut harjoituksissa aivan normaalin oloinen. On päästy myös ajamaan mukavasti. Ainahan paussin jälkeen voi olla lievää tukkoisuutta. Luulisin, että selkäreissua haetaan tässä kohtaa. Kokeillaan sitten lopussa.

Tapahtumakalenteri

 10:00 Vermon etäpelit
 09:30 Laser-kurssi
 18:00 Vermon Toto65-ravit
 10:00 Vermon etäpelit
 18:00 Vermon Toto65-ravit