Vermon Toto65-ravit
04.07.2018
18:00

Vermon Toto65-ravit

Käsiohjelman näköispainos

4.7.2018 Vermo

Selaa julkaisua


  Vermon Toto65-ravit 04.07.2018  
 

Vihjeet

POISJÄÄNNNIT  teksti-tv:stä ja Heppa-järjestelmästä.

TOTO65-VARMAVALINTA

Toto65-systeemiemme tukipilariksi valitsemme päätöskohteen selkeänä suosikkinamme matkaan starttaavan numeron 4 DREAMBOW. Viimeksi Kouvolassa ruuna sai hankalan juoksun ja tuon startin voi yksinkertaisesti unohtaa. Edelliskerralla Vermossa Nyyti-Maria Timosen valmennettava eteni ensimmäisellä takasuoralla keulaan ja voitti varmasti. Antti Teivaisen ajokki avaa auton takaa hyvin ja vaikka sisäpuolelta starttaava 3 KALLE KALAS pääsee myös liukkaasti matkaan, uskomme suosikin selän kelpaavan Jarmo Saarelalle. Mikäli Dreambow odotustemme mukaisesti juoksee keulassa, uskomme sen vetävän lähtöä maaliin saakka. Ykköshaastajan poisjäännin myötä neljännen kohteen selkeäksi suosikiksi lopulta kohoava numero 5 ALBINO BRAVE on kapeamman systeemin apuvarma. Keulaan päästessään Tapio Perttusen suojatti on tiukasti kiinni lähdön ykkösrahoissa.

TOTO65-VIHJESYSTEEMIT

T65-1: 2,9,1 (4,5)
T65-2: 7,9,1 (2,4)
T65-3: 1,8,2 + 5,4,9,10,11,7 (3,6)
T65-4: 12,14 (15,3)
T65-5: 5 + 1,2,10,9,11,4 (8,7)
T65-6: 4 (3,10)

Pieni systeemi 54 riviä, panos 0,2 euroa, hinta 10,8 euroa.
Suuri systeemi 1134 riviä, panos 0,1 euroa, hinta 113,4 euroa.

Toto65-pelijakauma teksti-tv:stä.

ABC-RANKINGIT JA ANALYYSIT

Lähtö 1.

RANKING
A) 7-3-4-9-6 B) 1-8-10-2-5
UUTELAN LIISI - TÄNTTÄRÄ - VIEHKO VENLA - MENO-MIINA

Keskiviikon ravit käynnistävässä tasaisessa koitoksessa puolet valjakoista punnertaa parhaaseen A-ryhmään mutta voittajan löytyminen haastajaryhmän puolelta ei sinänsä yllättäisi. Suosikkinamme matkaan starttaa numero 7 UUTELAN LIISI. Viimeksi Oulussa tamma nousi 3. sisältä loppukaarteessa 3. ulos ja tuli sitten asiallisesti sisään. Kuntonsa ja kykyjensä puolesta Santtu Raitalan ajokki pystyy taistelemaan voitosta. Ykköshaastajaksi punnertava 3 TÄNTTÄRÄ lopetti viimeksi asiallisesti 3. sisältä. Ari Moilasen ajokki saa hyvän juoksun ja kamppailee kärkisijoista. 4 VIHKO-VENLA paikkasi puolestaan Rovaniemellä hyvin ensimmäisen kaarteen laukkansa. Hannu Torvisen ajokki saa vielä tiistaina illalla Turussa startin alle ja nuo tapahtuman kannattaa huomioida. 9 MENO-MIINA on tauluaan parempi ja ravilla mahdollinen. 6 VILLIHIISI saa myös paikan A-ryhmän puolelta.

Lähtö 2.

RANKING
A) 4-10-1
B) 3-6-5-12-7-11 C) 9-8-2
MOON'S JACKPOT - QUITE SO YANKY - JUSTINE CASE - GUILTY PLEASURE

Toisen lähdön suosikkimme 4 MOON'S JACKPOT kiersi viimeksi Jokimaalla 2. ulkoa päätöspuolikkaan alussa johtavan rinnalle, mistä se puristi hyvin kakkoseksi. Antti Teivaisen ajokki on kyvykäs aloittelija ja se ansaitsee paikkansa rankingin kärjessä. 10 QUITE SO YANKY nousi Loviisassa 4. sisältä johtavan rinnalle toisessa kaarteessa ja puristi sitten lopussa rehdisti ykköseksi. Takamatkalta tiedossa on kierrettävää, mutta sopivalla juoksulla Hannu Torvisen ajokki pystyy nousemaan voittomatsiin. 1 JUSTINE CASE lopetti koelähdössä 4. sisältä päätöskierroksen 16,9-vauhtia. Tapio Perttusen ajokki on saanut hyvän lähtöpaikan ja näistä asemista se on huomion arvoinen. B-ryhmän käynnistävä 3 GUILTY PLEASURE kulki Porissa hyvin alkulaukkansa jälkeen ja on mahdollinen totohevonen. 6 WESTCOAST PHOBOS teki Jokimaan lounasraveissa hyvän välistartin.

Lähtö 3.

RANKING
A) 2-7-1
B) 5-6-3-4-8
VINKSA - HANSLANKARI - ROKIN MAXI - VIESKERIN VIRVA

Kolmannessa lähdössä rankingin kärkipaikan valtaava numero 2 VINKSA on kohonnut kovaan iskuun. Mikkelissä se teki keulasta kovan esityksen, vaikka Waru lopussa selästä ohi spurttasikin. Viimeksi täällä Vermossa se nousi maalisuoralla 2. sisältä ulos ja tuli kovassa lopetuksessa hyvin sisään. Ari Moilasen ajokki avaa kovaa ja ottanee kyselemättä ainakin ensimmäiset keulat. 7 HANSLANKARI pilasi Bjerkessä laukkoihin. Muuten Tapio Perttusen ajokki on tehnyt hyviä esityksiä ja ravilla se kamppailee kärkisijoista. 1 ROKIN MAXI kiersi Vermossa koko matkan kolmatta rataa ja punnersi hyvin perille. Nyt luvassa on helpompi juoksu ja Pertti Puikkosen ajokki osallistuu kärkikamppailuun. Starttien myötä parantava 5 VIESKERIN VIRVA on tehnyt jo hyvää jälkeä ja sen esitystä seurataan mielenkiinnolla.

Lähtö 4 | Toto65-1

RANKING
A) 2-9-1
B) 4-5-6-3-7-8
STRICKER - FIRE TO THE RAIN - TWIGS VOICI - STILL LOVING YOU

Toto65-kierroksen avauskohteessa nähtäneen mielenkiintoinen kiihdytys. Mikäli Jukka Torvinen lataa keskeltä rataa matkaan starttaavalla numerolla 5 SEABISCUIT täysillä alkuun, on Malin Holmlundin valmennettavalla varmasti kelpo saumat päästä keulaan. Seabiscuit viihtyy johtopaikalla mutta toisaalta ruunan tämän hetkinen vire on täysi arvoitus. Kannattaako täydellä matkalla voimia uhrata alkuun, vai hakea ehjää tasapainoista suoritusta? Sisäradalta starttaava 1 TWIGS VOICI avaa myös kovaa ja Pekka Korpi pyrkii varmasti kaikin keinoin torjumaan ulkoa tulevan uhan. Härmässä Twigs Voici teki tammalähdössä piippuhyllyn lähtöpaikalta kovan esityksen kirimällä hyvin kakkosrahoille. Toki nyt vastus on eri kaliiberia. Muutaman startin kroppaansa saanut 2 STRICKER on hyvältä paikalta suosikkimme. Matias Salon valmennettava teki viimeksi Carlemanin keulasta voittamassa lähdössä rehdin esityksen 40 metrin takamatkalta. 9 FIRE TO THE RAIN jatkaa kovassa kunnossa ja Hannu Torvisen ajokki on takarivistäkin kuumimpia suosikkeja. 6 GRANT BOKO on luonnollisesti mielenkiintoinen seurattava.

Lähtö 5 | Toto65-2

RANKING
A) 7-9-1
B) 2-4-12-3-8-10 C) 5-11
HIT THE ROAD JACK - CAVALIER - DIVA SPEED - SUNNIE

Toisessa Toto65-kohteessa alla olevasta tauosta ja varsin ulkona olevasta lähtöpaikasta huolimatta numero 7 HIT THE ROAD JACK ansaitsee paikkansa rankingin kärjessä. Suosikilla ajettaneen kiihdytyksessä eteenpäin ja uskommekin Niemisen etenevän ajokkinsa kanssa keulaan. Mikäli tämä skenaario toteutuu, saanee Hit The Road Jack varmastikin tehdä johtopaikalla aika lailla oman juoksunsa, sillä varsinaista kuolemanpaikkahevosta ei viivalla taida olla. Keulasta Hit The Road Jack olisi vahvoilla ja totta kai ori pystyy lähdön voittamaan toisenlaisellakin juoksunkululla. 1 DIVA SPEED avaa auton takaa hyvin ja Jari Kinnusella on hyvät saumat torjua ainakin alussa ulkoa tulevaa painetta. Aika näyttää, kelpaako Hit The Road Jackin selkä Kinnuselle, mikäli tämä rinnalle ilmestyy. 9 CAVALIER on kyvykäs aloittelija ja Olli Koivusen taas rattailleen saava ori on takarivistäkin lähdön perusvaljakoita. B-ryhmän käynnistävä 2 SUNNIE omaa hyvältä paikalta totosaumat mutta kaikkien rankingissa edellä olevien kukistaminen olisi jonkinlainen yllätys.

Lähtö 6 | Toto65-3, Toto4-1

RANKING
A) 1-8-2
B) 5-4-9-10-11-7-3-6-12
ROWHILL'S JACK - COOL CONCLUSION - MISTELLE - LEEMARK'S CASIMIR

Kolmannessa Toto65-kohteessa ja samalla illan Toto4-kierroksen käynnistävässä koitoksessa nähdään taatusti tulinen kiihdytys. Keskeltä rataa katapultin lailla matkaan ampaiseva 5 LEEMARK’S CASIMIR on selkeä suosikki ottamaan ensimmäiset keulat. Pikamatkasta huolimatta ruunan nykyvire huomioiden selkäjuoksu lienee todennäköisin vaihtoehto. Toisaalta Janne Ulmas saattaa kokeilla keulastakin. Viimeksi todellisen jymypommin pamauttanut 8 COOL CONLUSION saattaa päästä näinkin ulkoa ensimmäisenä sitä keulapaikkaa kyselemään. Viime startin perusteella ruuna kilpailee elämänsä kunnossa. Vihdoinkin hyvältä lähtöpaikalta matkaan pääsevä 1 ROWHILL’S JACK tuskin pystyy edellä mainituille vastaamaan. Santtu Raitalan ajokki avaa kuitenkin itsekin kovaa ja uskomme ruunan kyllä löytävän tiensä alkumatkasta toiselle radalle. Tämän onnistuessa Rowhill’s Jack taistelee tiukasti voitosta. Tauolta palaava 2 MISTELLE viihtyy maililla. Olli Koivusen ajokki on yksi mahdollisista voittajakandidaateista.

Lähtö 7 | Toto65-4, Toto4-2, Troikka

RANKING
A) 12-14
B) 15-3-5-2-4-13-11-14-16-7-8-1-10-6
GINELLI - REVEREND DRED - NEWPORT BRODDE - FRANKLIN WEB

Neljäntenä Toto65-kohteena ravattavassa ja samalla ravien ensimmäisenä troikkalähtönä toimivassa Karanor Teräsmiesliigassa todella kova kaksikko valtaa kahdestaan parhaan A-ryhmän. Rankingin kärkeen kipuava 12 GINELLI kilpailee todella hurjassa vireessä. Peter Lindroosin ajokki tekee startista toiseen umpirehtejä esityksiä ja esim. taulussa palavassa vitossijassakin esitys oli juoksunkulku huomioiden aivan jäätävä. Kokemäen voittostartin perusteella juostava matka sopii erinomaisesti ja kunto on edelleen kiviaitaa. Ginelliä on aika lailla mahdotonta ilman selkeää epäonnea pudottaa ulos voittomatsista. Myös pieneltä tauolta palaava 14 REVEREND DRED on voittosummaansa nähden todella kova tekijä. Ruuna on odotetulla tavalla nostanut Tapio Mäki-Tulokkaan valmennuksesta käsin tasoaan ja se tulee jatkamaan sarjoissaan kipuamista. Näiden kahden kovan menijän välillä nähtäneen hieno matsi ykkösrahoista. Haastajaryhmä on tasainen. Paalulla on juoksun onnistuessa useita totosijoille kykeneviä menijöitä.

Lähtö 8 | Toto65-5, Toto4-3, Päivän Duo-1

RANKING
A) 5
B) 1-2-10-9-11-4-8-7-6-12
ALBINO BRAVE - DARENA - SAPTA RISHI - RANCH PRONTO

Viidennessä Toto65-kohteessa ja samalla Päivän Duon käynnistävässä koitoksessa numeron 3 POETRY IN MOTION poisjäänti vaikuttaa varsin merkittävällä tavalla kiihdytykseen, jonka ennakoiminen vaikuttaisi olevan nyt astetta helpompaa. Sisäradalta starttaava 1 DARENA ottanee ensimmäiset keulat. Kauden avausvoittoa hakeva tamma on selkäjuoksulla parhaimmillaan ja Antti Teivaiselle kelvanneekin hyvä selkä eteen. Lähdön suosikki 5 ALBINO BRAVE ilmestynee sitten nopeasti Darenan rinnalle tuota keulapaikkaa ensiksi kyselemään ja uskomme Tapio Perttusen pääsevän ajokkinsa kanssa keulaan. Albino Brave oli perjantaina Jokimaalla tasokkaassa lounasravilähdössä hyvä kakkonen häviten vain kovalle The Dudelle. Vermossa 20.6. se otti voiton vakuuttavalla tavalla tehden itsekin juoksuaan. Nyt vastus on sopivaa kaliiberia ja keulaan päästessään Albino Brave pystyy hallitsemaan tapahtumia maaliin saakka. B-ryhmän käynnistävällä numerolla 2 SAPTA RISHI on alla olevista ehjistä starteista huolimatta edelleen selkeä laukkariski. Paikka valmiiksi toisella radalla lienee selkeä etu. 9 GABRIELLA LA RENTA omaa sisäradan vetäessä totosaumat.

Lähtö 9 | Toto65-6, Toto4-4, Päivän Duo-2, Troikka

RANKING
A) 4
B) 3-10-5-12-9-6-11-1-2-7
DREAMBOW - KALLE KALAS - FLYNN BOKO - ARAGORN HOSS

Toto65- ja Toto4-kierrokset päättävässä ja samalla illan toisena troikkalähtönä toimivassa koitoksessa esitämme selkeän kannanoton numeron 4 DREAMBOW puolesta. Vaikka eturivissä on useita kovaan avaukseen pystyviä valjakoita, uskomme Nyyti-Maria Timosen valmennettavan juoksevan keulassa. Kovan peruskapasiteetin omaava 3 KALLE KALAS ei ole vielä uudessa kotimaassaan pystynyt aivan parhaimpaansa ja vaikka rattailla istuukin aggressiivisena kuskina tunnettu Jarmo Saarela, saattaisi Dreambow’n selkään tyytyminen olla Risto Airaksisen valmennettavalle hyvä ratkaisu. Mikäli Saarela kuitenkin ajaa keulasta, menee käsikirjoituksemme uusiksi. Dreambow’n kohdalla alla olevan Kouvolan startin saa unohtaa, juoksu meni täysin pieleen. Keulasta Antti Teivaisen ajokilla olisi hyvät saumat hallita tapahtumia maaliin saakka. 5 ARAGORN HOSS on luonnollisesti merkittävästi alla olevia sijoituksiaan vaarallisempi. Mikäli Dreambow ei pääse keulaan, parantuu Pekka Korven rattailleen saavan ruunan mahdollisuudet merkittävällä tavalla.

TOTO4-VIHJESYSTEEMIT

T4-1: 1,8,2 + 5,4,9,10,11,7 (3,6)
T4-2: 12,14 (15,3)
T4-3: 5 + 1,2,10,9,11,4 (8,7)
T4-4: 4 (3,10)

Pieni systeemi 6 riviä, panos 2 euroa, hinta 12 euroa.
Suuri systeemi 126 riviä, panos 0,2 euroa, hinta 25,2 euroa.

PÄIVÄN DUO

5
4

Yhteensä 1 yhdistelmä.

TROIKKA LÄHTÖ 7

12
3,14,15
2,3,4,5,11,13,14,15

Yhteensä 21 yhdistelmää, hinta 10,5 euroa.

TROIKKA LÄHTÖ 9

4
3,5,9,10,12
3,5,9,10,12

Yhteensä 20 yhdistelmää, hinta 10 euroa.

OHJASTAJA- JA VALMENTAJAKOMMENTIT

Ari Moilanen

L1/3 TÄNTTÄRÄ: Tamma palasi viimeksi kuukauden tauolta ja teki aivan hyvän esityksen. Siinä oli aika reipas matkavauhti. Startti kropassaan hevonen voisi mennä vielä vähän eteenpäinkin.

L3/2 VINKSA: Hevonen tekee tasaista jälkeä. Viimeksi oli tosi kova lopetus, missä tultiin täyttä vasta loppusuora. Ei tämä siinä kerinnyt ohittelemaan.

L4/6 GRANT BOKO: Ajoin ruunaa Oslossa. Siellä tuli laukka jo ennen auton irtoamista. Hyvän tuntuinen hevonen. Lähtötilanteessa sillä on vähän haastetta, mutta menestyskään ei yllättäisi.

L5/8 SPLENDID JUSTINE: Viimeksi hukkui ravi lopussa. Tuo hieman yllätti. Yleensä tämä on ravannut hyvin perille saakka. Ilman laukkaa se olisi ollut sijoilla 3-4. Onnistuneella reissulla tamma voi kohta jossain voittaakin. Nyt paikka toki hankaloittaa.

L7/16 DANCINGINTHEDARK: Ruuna hakee vielä parasta kuntoaan. Takamatkalta rahasija lienee sopiva tavoite.

L8/9 GABRIELLA LA RENTA: Paljon on ollut vaikeita lähtöratoja. Tämä paikka käy mainiosti. Sopivalla reissulla tamma pystyy toton tuntumaan. En usko kuitenkaan aivan kärkisijoihin.

L9/2 ZATOPEK HOSS: Ruuna on iän myötä tullut aika tarkaksi juoksustaan. Ennemmin se nykyisin seurailee.

L9/6 BLACKENED: Tämä kilpailee tauluaan paremmassa kunnossa. Useamman kerran on jääty hankaliin asemiin kärjen vetäessä kävelyvauhtia. Takaa ei ole enää ehtinyt korkeammalle.

Matias Salo

L4/2 STRICKER: Ruuna on tehnyt hyvät esitykset viime kilpailuissaan. Nyt on parempi lähtöpaikka. Jos reissu jotenkin onnistuu, pystyy tämä pyörimään kärkikahinoissa. Varustepuoli on ennallaan.

L7/15 NEWPORT BRODDE: Hevonen on ollut pikku kevättauon jälkeen hyvä molempiin startteihin. Viimeksi syntyi myös kelpo tulos. Juoksurata hyödyttää hieman. Se on hiukan hidas lähtemään voltista. Takamatkaa on ja vaikea arvioida, kuinka juoksu menee. Jos homma sujuu mukavasti, pystyy ruuna menestymään.

Juuso Holttinen

L4/9 FIRE TO THE RAIN: Hevonen on mennyt hyvin jo pitkään. Täysi matka puoltaa sitä, mutta takarivi on pieni miinus. Tuosta ollaan vähän toisten armoilla. Asetelmien vuoksi ajetaan tällä kertaa todennäköisesti kengät jalassa. Uskon ruunan nousevan neljän sakkiin, mutta voitto voi olla kyllä tiukassa.

L5/4 MAJESTIC MISSY: Tamma ei ole oikein lähtenyt menemään sillä tasolla, mihin se pystyisi. Kilpailuissa hevonen ei suorita yhtä hyvin kuin harjoituksissa. Lähtöpaikka on ihan ok, mutta ei minulla ole isoja odotuksia. Tavoitellaan rahasijaa.

L6/3 RAMBLE ON: Hevosta pikkasen hoidettiin viime startin jälkeen. Se ravasi huonosti Riksussa. Tuo puoli on mennyt parempaan päin. Ruuna treenaa asiallisesti. Kilpailutilanteissa se ei ole kuitenkaan esittänyt sellaisia otteita kuin ennen loukkaantumistaan. Aika hidas avaaja, jolle maili on hieman turhan lyhyt matka.

Tapio Mäki-Tulokas

L4/7 GOOD DYNAMITE: Tämä lienee viimeinen startti meiltä käsin. Lähtöpaikka on turhan ulkona ja hankaloittaa paljon. En näe oriilla pärjäämissaumoja.

L7/14 REVEREND DRED: Ruuna oli Jyväskylässä vähän vaisumpi kuolemanpaikalta. Se on saanut olla tuo kisan jälkeen hieman helpommalla. Harjoituksissa hevonen on ollut hyvän tuntuinen. Voltin vitosrata ei ole toivepaikka. Yritetään päästä ravilla liikkeelle. Matka on pitkä ja taktiikka ratkeaa tilanteen mukaan.

L9/12 SNABBA CASH: Hevosen jalkaniveltä vähän hoidettiin viime startin jälkeen. Lähtörata on surkea. Rahasija tyydyttäisi näistä asetelmista.

Kaisa Toivonen

L9/8 I´M JUST A SUND: Hevonen on kärsinyt itseluottamuksen puutteesta. Viimeksi pieneltä tauolta se oli hiukan parempi, vaikka sijoitus onkin vaatimaton. Ruuna jäi painamaan vapaalla radalla johtavan rinnalla ja taipui. Hevonen ei kuitenkaan puhaltanut kisan jälkeen ja näin siinä paljon hyvääkin. Jos jäädään kuolemanpaikalle, vaikeaksi menee. Todennäköisesti keulaan saakka ei päästä, vaikka kuinka haluttaisiin. Etukengät napataan pois. Ei tähän kohtaan kuitenkaan lappuja tai muita virityksiä käytössä.

Ari-Pekka Pakkanen

L6/2 MISTELLE: Pidettiin vähän taukoa, kun hevonen kilpaili talven tiuhaan. Treenattiin välillä. Käteen tamma on tuntunut varsin hyvältä, mutta usein nämä vaatii startin alle tauon jälkeen. Lähtöpaikka on mainio, eikä hevosta kannata kuitenkaan kokonaan unohtaa. Se pääsee liikkeelle aika lujaa. Mahdollisesti mennään ilman kaikkia kenkiä. Hevonen kyllä hyötyisi siitä.