Vermon Toto65-ravit
11.07.2018
18:00

Vermon Toto65-ravit

Lähdöt 18.7.2018

Käsiohjelman näköispainos

11.7.2018 Vermo

Selaa julkaisua


  Vermon Toto65-ravit 11.07.2018  
 

Vihjeet

POISJÄÄNNIT  teksti-tv:stä ja Heppa-järjestelmästä.

TOTO65-VARMAVALINTA

Toto65-systeemien varmavalinnaksi nostamme toisessa kohteessa selkeäksi suosikiksemme kohoavan numeron 10 TAHTOVA. Mikko Huttusella on edessään kaksi todella kovaan avaukseen pystyvää haastajaa ja uskomme Tahtovan pääsevän hyvin kiihdytyksessä läpi. Edes johtopaikalle eteneminen ei tulisi suurena yllätyksenä, ainakin Ari Moilaselle numeron 4 VIRIORI rattailla hyvä selkeä kelvannee. Tahtova on esittänyt joka tapauksessa viime aikoina yksinkertaisesti niin kovaa virettä, että on takarivistäkin suosikki.

TOTO65-VIHJESYSTEEMIT

T65-1: 6,2 + 5 (7,4)
T65-2: 10 (4,3)
T65-3: 2,11 + 8,3,4,10 (1,7)
T65-4: 3,9,5,7 (8,11)
T65-5: 9,4,5,8 + 2,3,7,1 (11,10)
T65-6: 3,9 (10,12)

Pieni systeemi 128 riviä, hinta 12,8 euroa.
Suuri systeemi 1152 riviä, hinta 115,2 euroa.

Toto65-pelijakauma teksti-tv:stä.

ABC-RANKINGIT JA ANALYYSIT

Lähtö 1.

RANKING
A) 5-4-1
B) 3-2
FAIRYTALE SISU - GUILTY PLEASURE - HIGHTOWER COMERY - BIGGURIM

Ravit käynnistävässä Hippos-sarjassa suosikkina matkaan starttaa 5 FAIRYTALE SISU. Viimeksi Jokimaalla tamma eteni johtavan rinnalta ensimmäisellä takasuoralla keulaan ja kamppaili hyvin perille. Tuomas Korvenojan ajokki avaa hyvin ja tavoittelee kiihdytyksessä keulapaikkaa. 4 GUILTY PLEASURE jäi viimeksi toisessa kaarteessa toiselle radalle ilman vetoapua, mistä se puristi lopussa varmaan voittoon. Joni-Petteri Irrin ajokki on kyvykäs aloittelija ja se pystynee heittämään suosikille haastetta. 1 HIGHTOWER COMERY pudotti viimeksi 2. ulkoa loppukaarteessa 4. sisälle ja punnersi tasaisesti. Olli Koivusen ajokki on saanut hyvän lähtöpaikan ja näistä asemista se taistelee kärkisijoista.

Lähtö 2.

RANKING
A) 5-3
B) 2-10-4-8-6-7 C) 9-1
HIT THE ROAD JACK - MR SYNERGIA - GLOBAL SPRINGTIME - NAT KING

Toisessa lähdössä rankingin kärkeen kipuaa lahjakas 5 HIT THE ROAD JACK. Viimeksi Markku Niemisen valmennettava eteni ensimmäisellä takasuoralla keulaan ja voitti sen jälkeen oikein varmoin ottein. Ari Moilanen panostaa varmasti kiihdytykseen pyrkien ajokkinsa kanssa keulaan, minne päästessään suosikki olisi varmasti tiukasti kiinni ykkösrahoissa. 3 MR SYNENERGIA erottuu selkeästi muusta haastajaporukasta edukseen ja se saakin paikan suosikin rinnalla A-ryhmässä. Teivossa Marjo Lindströmin ajokki hyökkäsi 4. ulkoa loppukaarteessa ja kiri hyvin. Mika Forssin ajokki on aloittanut kautensa hyvin ja tasonsa säilyttäessään se on ainakin vahvasti kiinni kakkosrahoissa. B-ryhmän käynnistävä 2 GLOBAL SPRINGTIME punnersi viimeksi keulasta totoon. Hannu Torvisen ajokki parantaa starttien myötä. Tiedossa lienee tälläkin kerralla hyvä juoksu kärkiporukasa. 10 NAT KING on takarivistä juoksunkulunkin armoilla.

Lähtö 3.

RANKING
A) 9-8-1-4
B) 3-6-5-2-10-7
SNOWDON - PETERSIN - THE DUDE - AL E. GADOR ZET

Hyvätasoisessa kolmannessa lähdössä neljä valjakkoa huomioidaan parhaassa A-ryhmässä. Rankingin kärkeen kipuava 9 SNOWDON pilasi Turussa lähtölaukkaan. Ennen tuota epäonnistumista Maria Penttisen valmennettava suoritti hyvällä tasolla. Oriin kyvyt ovat varmasti kaikkien tiedossa. 8 PETERSIN oli viimeksi Jokimaalla hyvä kakkonen johtavan rinnalta. Jukka Torvisen ajokki pystyy tekemään omaa juoksuaan ja nousee ulkona olevalta lähtöpaikaltaankin kärkikamppailuun. Ruunauksen jälkeen astetta paremmin oleelliseen keskittynyt 1 THE DUDE kiersi Jokimaalla 3. ulkoa viimeisellä takasuoralla johtavan rinnalle, mistä se puristi reippaassa lopetuksessa rehdisti voittoon. Ville Tonttilan ajokki taistelee kovasta vastuksesta huolimatta kärkisijoista, mikäli sisäradan lähtöpaikka ei koidu kohtaloksi. 4 AL E.GADOR ZET on viime sijoituksiaan parempi ja huomion arvoinen.

Lähtö 4 | Toto65-1

RANKING
A) 6-2
B) 5-7-4-8-1-3
ROBIN ROOF - WILLIAM PINE - ARAGORN HOSS - SUNDSVIK MAYDAY

Toto65-kierroksen avauskohteessa kolme valjakkoa saa paikan parhaasta A-ryhmästä. Rankingin kärkeen kipuaa numero 6 ROBIN ROOF. Vaikka edellisestä voitosta onkin kulunut jo tovi, jatkaa Markku Niemisen erittäin kyvykkäänä pitämämme valmennettava vahvassa vireessä. Viimeksi se kiri Celebrity Lanen voittamassa lähdössä viimeiset 800 metriä 11,9-kyytiä tullen hyvällä tyylillä sisään. Hannu Torvisen ajokki pystyy hyvänä päivänään voittamaan johtavan rinnaltakin. Parhaiten auton takaa liikkeelle pääsevät numerot 2 WILLIAM PINE ja 5 ARAGORN HOSS. Riina Rekilän valmennettava oli viimeksi täällä Vermossa mukana hurjassa 06,5-avauksessa ja lopun taipuminen oli vähintäänkin ymmärrettävää. Tuosta johtuen William Pinen selkä varmastikin kelpaa Antti Teivaisen tällä kerralla rattailleen saavalle ruunalle. Asetelman mielenkiintoa lisää kuitenkin se fakta, että Tapio Perttusen suojatti taitaa olla selästä parhaimmillaan. Siksi Robin Roof ansaitsee suosikkiasemansa. Tasokkaassa lähdössä käytännössä jokaisella B-ryhmäläiselläkin on omat mahdollisuutensa voittoon.

Lähtö 5 | Toto65-2

RANKING
A) 10
B) 4-3-2-1-5-7-6-9-11-8
TAHTOVA - VIRIORI - VALPPAUS - JUISERI

Toisessa Toto65-kohteessa nähtäneen mielenkiintoinen kiihdytys. Eturivistä starttaavat kovaa avaavat numerot 4 VIRIORI ja 3 VALPPAUS ottanevat ensimmäisen matsin keulapaikan kohtalosta. Viriori avaa niin kovaa, että Ari Moilasen ajokki on suosikkimme ottamaan keulat. Toisaalta Viriorilla on ajettu viime aikoina selästä ja mikäli Moilaselle Valppauksen selkä kelpaa, saattaa Viriori päästä helpostikin pudottamaan Kari Venäläisen ajokin taakse 2. sisälle. Mikäli taas Viriori avaa keulaan, yrittänee takarivistä starttaava lähdön suosikki 10 TAHTOVA ajaa heti aktiivisesti eteenpäin aina johtopaikalle saakka. Valppaus on voittanut kaksi edellistä starttia keulasta ja kuntokäyrä osoittaa yläviistoon. Viriori tekee tasaisen varmaa työtä startista toiseen ja on ykköshaastaja. Tahtova on esittänyt kuitenkin viime aikoina yksinkertaisesti niin kovaa virettä, että Mikko Huttusen ajokki on takarivin haastavasta paikasta huolimatta suosikki. 2 JUISERI jatkaa hyvässä iskussa ja se pystyy tekemään itsekin juoksuaan.

Lähtö 6 | Toto65-3, Toto4-1

RANKING
A) 2-11
B) 8-3-4-10-1-7-6-5-9
HER ROYAL HIGHNESS - WITHMA - CLUB NORD ELIT - CALLELA KAILASH

Kolmannessa Toto65-kohteessa ja samalla illan Toto4-kierroksen käynnistävässä Tammatähdessä kanuunakuntoinen suosikki saanee rehdin haasteen mielenkiintoiselta uudelta tuttavuudelta. Aina todella lahjakkaaksi tiedetty 2 HER ROYAL HIGHNESS on suorittanut alla olevissa voittostarteissa kykyjensä edellyttämällä tavalla ja ollut yksinkertaisesti jäätävä. Mikkelin voitto irtosi johtavan rinnalta, Lahdessa puolestaan nähtiin voittoisa kiri kaukaa 5. ulkoa. Mikäli voltin kakkosrata ei tuota vaikeuksia, saattaa Jukka Torvinen päästä ajokkinsa kanssa keulaan. Johtopaikalta Her Royal Highness olisi tiukasti kiinni ykkösrahoissa. Suomessa debytoiva 11 WITHMA on luonnollisesti todella mielenkiintoinen seurattava. Marjo Lindströmin valmennettava on peruskyvykäs menijä mutta ainakin Ruotsin puolella otteet ailahtelivat melkoisesti. Hyvänä päivänään Mika Forssin ajokki pystyy varmasti sopivan tuntuisessa tehtävässä paljoon.

Lähtö 7 | Toto65-4, Toto4-2, Troikka

RANKING
A) 3-9-5-7
B) 8-11-6 C) 2-10-4-1-12
HUIMARIINA - SAAGA S - HETVIINA - MARJ-LOVVIISA

Neljäntenä Toto65-kohteena ravattavassa ja samalla ravien ensimmäisenä troikkalähtönä toimivassa A.V. Marttilan Tammasarjassa tarjoamme neljälle valjakolle paikan parhaasta A-ryhmästä. Suosikkinamme matkaan starttaa pahasta loukkaantumisesta upealla tavalla toipunut 3 HUIMARIINA. Johanna Sianojan valmennettava on tehnyt useita aivan jäätäviä esityksiä, tuoreimman Juhannuksena Härmässä. Hallitseva kolminkertainen ravikuningatar 9 SAAGA S hakee vielä hieman parasta virettään mutta ei syytä huoleen. Ilkka Pyysalo tietää tarkasti, kuinka suojattinsa kanssa etenee. Kauden päätähtäimen lähestyessä palaset alkavat loksahdella kohdalleen. 5 HETVIINA on osoittanut kuuluvansa avoimelle tammatasolle. Vaikka voittoputki Härmässä katkesikin, ei esityksessä ollut moittimista. Jukka Torvinen joutui alussa pakittelemaan hännille, mistä Hetviina kiri viimeiset 800 metriä 23,4-kyytiä. 7 MARJ-LOVVIISA ansaitsee myös vahvat kehut alkukaudesta. Hannu Lindströmin suojatti on jo useampaan kertaan todistanut pystyvänsä taistelemaan kärkisijoista kovimpia tammoja vastaan ja se tehnee niin tälläkin kerralla.

Lähtö 8 | Toto65-5, Toto4-3, Päivän Duo-1

RANKING
A) 9-4-5-8
B) 2-3-7-1-11-10-6-12
ADRIENNE'S AMI - WESTCOAST SKIPPER - DOWNTOWN JOEY - MR DAVE

Viidennessä Toto65-kohteessa ja samalla Päivän Duon käynnistävässä koitoksessa suosikkinamme matkaan starttaa numero 9 ADRIENNE’S AMI. Timo Toiviaisen valmennettava on todella lahjakas menijä ja mikäli se rauhoittuu ja alkaa kilpailutilanteessa palvelemaan oikealla tavalla, tulee ori nousemaan kovaa vauhtia sarjoissaan. Viimeksi se kesti täällä Vermossa railakkaan alkuvauhdin hienosti. Aika näyttää, pystyykö Tapio Perttunen ajamaan selästä vai painaako Adrianne’s Ami niin paljon, että se on pakko kääntää heti alussa vapaalle radalle. Tällöin ori edennee lopulta keulaan saakka. Keskeltä rataa starttaavat numero 4 WESTCOAST SKIPPER ja 5 DOWNTOWN JOEY avaavat kovaa ja saattavat hyvinkin taistella alussa keulaan pääsystä. Westcoast Skipperillä on alla Turussa varmaan tapaan irronnut keulavoitto. Downtown Joey teki samassa lähdössä hyvän kirin takapareista. Haastavalta paikalta 8 MR DAVE on juoksunkulun armoilla. Mikäli edellä mainitut painelevat kuitenkin alussa ylinopeutta, se saanee mahdollisuutensa.

Lähtö 9 | Toto65-6, Toto4-4, Päivän Duo-2, Troikka

RANKING
A) 3-9
B) 10-12-11-8-2-5-6-4-7-1
JUGADOR - CARLEMAN - BERTUCCIO - AXEL FOLEY

Toto65- ja Toto4-kierrokset päättävässä ja samalla illan toisena troikkalähtönä toimivassa koitoksessa A-ryhmän valtaava kaksikko otti jo viimeksi täällä Vermossa mittaa toisistaan. Tuon koitoksen rehdin taistelun päätteeksi hävinnyt 3 JUGADOR kipuaa nyt paremman lähtöpaikkansa myötä rankingin kärkeen. Harri Koivusen valmennettava on kehittynyt tällä kaudella merkittävällä tavalla ja ruuna on saanut myös lisää lähtönopeutta. Rinnalta starttaava numero 4 CAMIEL KIEVITSHOF ottanee kiihdytyksessä ensimmäiset keulat mutta uskomme Olli Koivusen ajavan määrätietoisesti suosikilla kohti johtopaikkaa ja ennakoimme sen sinne myös pääsevän. Eturivissä on kuitenkin muitakin kovia avaajia ja toisenlaisetkin skenaariot ovat mahdollisia. Mitä enemmän eturivin valjakot alussa ryntäilevät, sen paremmiksi numeron 9 CARLEMAN mahdollisuudet kasvavat. Emma Väreen valmennettava on noussut kovaan vireeseen ja se tulee tekemään kesän aikana radoilta vielä tuhdin tilin.

TOTO4-VIHJESYSTEEMIT

T4-1: 2,11 (8,3)
T4-2: 3,9,5,7 (8,11)
T4-3: 9 + 4,5,8,2,3,7,1 (11,10)
T4-4: 3,9 (10,12)

Pieni systeemi 16 riviä, panos 1 euro, hinta 16 euroa.
Suuri systeemi 128 riviä, panos 0,2 euroa, hinta 25,6 euroa.

PÄIVÄN DUO

9
3,9

Yhteensä 2 yhdistelmää.

TROIKKA LÄHTÖ 7

3
5,7,8,9
5,6,7,8,9,11

Yhteensä 20 yhdistelmää, hinta 10 euroa.

TROIKKA LÄHTÖ 9

3,9
3,9
2,5,8,10,11,12

Yhteensä 12 yhdistelmää, hinta 6 euroa.

OHJASTAJA- JA VALMENTAJAKOMMENTIT

Ari Moilanen

L2/5 HIT THE ROAD JACK: Ori palasi pikku tauolta ja voitti Markun ajamana keulapaikalta viime keskiviikkona. Olen itse sitä ajanut kahteen otteseen ja laukkoja on tullut. Toivottavasti kolmas kerta toden sanoo. Ihan pystyvä ja lahjakas varsa tämä on. Hyvät saumat pärjätä.

L3/9 SNOWDON: Turussa tuli laukka. Rata meni tosi liukkaaksi ja hevosella oli alla muoviset fläppikengät. Ei se saanut kunnolla pitoa alustasta. Muuten se oli aivan hyvän tuntuinen.

L5/4 VIRIORI: Nopea hevonen. Ruuna on ollut vähän tahmea lopussa viime aikoina. Onnistuneella reissulla tähtäimessä on rahasija.

L5/11 TULI-HISKER: Vermossa kun viimeksi hevosta ajoin, jäätiin vähän pakettiin johtavan taakse. Hiukan on valoa näkyvissä tunnelin päässä. Paikka vaikeuttaa paljon.

L7/3 HUIMARIINA: Tamma voitti Härmässä pikamatkalla. Sitä ei koskaan ole oikein pidetty mailin menijänä, mutta on se useamman kerran niitäkin vienyt. Lähtöpaikka on mainio ja matka passaa. Näkisin hevosella hyvät saumat pärjätä.

L9/5 FORDALUVACHOCOLATE: Viime kerran esitys oli vähän tasapaksu. Koitetaan hieman muuttaa varusteita tähän. Jos saataisiin sitä kautta menoon lisää pontta. Kunto on aivan asiallisella mallilla.

Emma Väre

L6/5 MILLSTONE´S VIVID: En tiedä kertoa hevosen kuulumisista viime startin jälkeen. Tuolloin siltä puuttui yksi vaihde ja tamma oli nahkea koko matkan ajan. Voltin vitoselta pitää lähteä varovasti. On tällä aina olemassa laukkariski ekoilla sadoilla metreillä.

L6/9 MARYLAND ROSE: Tamma oli oikein hyvä kolmas Forssassa perjantaina. Siinä pääsi kaksi vastustajaa karkuun. Tämä tuli rehdisti perille asti. Ajoin hevosella ensimmäistä kertaa. Mukava tuttavuus.

L9/9 CARLEMAN: Kaikki on mennyt hyvin viime startin jälkeen. Hevonen on vihdoinkin onnistunut kahdessa tuoreimmassa kisassa. Viimeksi ajettiin ensimmäistä kertaa kolme kilometriä ja ruuna lopetti keulasta vikan tuhannen 1.12-kyytiä. Lähtöpaikka on aivan sopiva. Hevonen tulee hyvin selästäkin. Tuo ei ole kynnyskysymys, vaikka viime voitot ovatkin irronneet johtopaikalta. Ei varustemuutoksia. Aina tämän kanssa lähdetään luottavaisin mielin viivalle.

Timo Toiviainen

L2/4 CASE CAROLINE: Tamman pitäisi olla parempi kuin viimeksi. Startteja on tullut harvakseltaan, kun pisteet ei riitä ja hevonen usein karsitaan kisasta. Kengät on nyt jalassa. Kouvolassa riisuttiin, mutta ei siitä ollut tälle mitään hyötyä.

L8/9 ADRIENNE´S AMI: Hyvässä vireessä hevonen kilpailee. Viimeksi se ampui piikkiin. Avaus oli 07 ja kierroskin vielä 12-vauhtinen. Viimeisessä kaarteessa ori näytti hyytyvän, mutta se syttyi uudestaan ja hävisi voittajalla viisi senttiä. Moni hevonen olisi kipannut kunnolla. Jos se malttaa asettua takarivissä ja tyytyy matkaamaan toisen perässä, pitäisi oriilta löytyä hyvä kiri. Samoilla vehkeillä jatketaan.

Johanna Sianoja

L7/3 HUIMARIINA: Härmän jälkeen kaikki on mennyt ihan hyvin. Hevosta on paljon uitettu ja on se saanut liikuntaa. Olen ollut tyytyväinen edellisesityksiin Kokemäkeä lukuun ottamatta. Tosin siellä tamma starttasi varsin kevyin viimeistelyin ja lähdön tarkoituskin oli olla hieman valmistava hiitti Härmää ajatellen. Siellähän se oli sitten taas mainio. Normaalilla balanssilla mennään Vermossa.

L8/2 WALL IN CARLINA: Hevonen ei ollut Kokemäellä yhtään oma itsensä. Tosi erikoinen homma. Yleensä tämä on varsin rauhallinen, mutta sillä kertaa tamma kävi hurjan kuumana. Pikkasen se polki kannalleen, muttei onneksi mitään vakavampaa. Treenit on sujuneet mukavasti. Tämä on suht reipas avaaja. Paikkahan on joka tapauksessa hyvä. Olli saa tehdä taktiset ratkaisut. Todennäköisesti ajetaan ilman etukenkiä.

Iikka Nurmonen

L3/10 CAVALIER BRODDE: Kahdessa ensimmäisessä startissa Suomen puolella juoksu meni pieleen. Viimeksi ruuna tuli sisäratareissun jälkeen hyvin maaliin. Koitetaan selkäjuoksua. Kunhan hevonen polkee edelleen kelvollisesti perille, olen tyytyväinen.

L8/6 AURUMS ACAPELLA: Tamma palasi tauolta Lahdessa. Vähän tasainen se oli. Asiallinen kuitenkin. Huippunopeutta ei vain vielä irronnut.

Nyyti-Maria Timonen

L5/7 KIELAS: Olin ihan tyytyväinen viime starttiin. Vanhaa tuttua Kielasta alkaa olla taas nähtävissä. Ruuna jäi vähän pussiin ja kiri sitten hyvin perille. Tuossahan oli hurja 1.20-lopetus. Porukka on kova ja paikka aika ulkona. Toivottavasti hevonen menisi taas askeleen eteenpäin.

Tapahtumakalenteri

 10:00 Vermon etäpelit
 18:00 Vermon Toto65-ravit
 10:00 Vermon etäpelit
 16:00 Vermon Toto65-ravit
 10:00 Vermon etäpelit