Vermon Toto65-ravit
07.02.2018
18:00

Vermon Toto65-ravit

Lähdöt 7.2.2018

Lämmitykset 7.2.2018

Käsiohjelman näköispainos

7.2.2018 Vermo

Selaa julkaisua


  Vermon Toto65-ravit 07.02.2018  
 

Vihjeet

POISJÄÄNNIT  teksti-tv:stä ja Heppa-järjestelmästä.

TOTO65-VARMAVALINTA

Toto65-systeemiemme tukipilariksi valitsemme neljännen kohteen selkeänä suosikkina matkaan starttaavan numeron 6 LINDY POPPINS. Juhani Inkisen valmennettava on kohonnut todella kovaan iskuun ja se on ollut parhaimmillaan suorastaan mykistyttävän hyvä. Edes huonot lähtöradat eivät ole olleet este menestykselle. Tehtävä vaikuttaa nyt oikein sopivalta ja Jarmo Saarelan tällä kerralla rattailleen saava ori on selkeä suosikkimme keulaan. Johtopaikalta Lindy Poppins ei yksinkertaisesti taida tätä lähtöä hävitä. Pienen systeemin apuvarma on avauskohteen suosikki 1 FAST TIME. Erkki-Pekka Mäkisen valmennettava on kahdessa edellisessä startissa joutunut panostamaan ulkona olevilta lähtöpaikoilta vahvasti kiihdytykseen ja laukat ovat pilanneet pelin. Tässä Fast Time torjunee varsin helpostikin ulkoa tulevan uhan ja tämän jälkeen ruunalla on kelpo saumat hallita tapahtumia maaliin saakka.

TOTO65-VIHJESYSTEEMIT

T65-1: 1 + 9,3,11 (2,5)
T65-2: 5,2,3 + 1 (8,4)
T65-3: 3,2,6,8,10 (12,7)
T65-4: 6 (1,2)
T65-5: 7,5 (6,2)
T65-6: 3,10,6,5 + 8,7 (9,12)

Pieni systeemi 120 riviä, hinta 12 euroa.
Suuri systeemi 960 riviä, hinta 96 euroa.

Toto65-pelijakauma teksti-tv:stä.

ABC-RANKINGIT JA ANALYYSIT

Lähtö 1.

RANKING
A) 7-1-5
B) 8-6-4 C) 3
RIIPINEN - VILLIHUUSU - TUURIN POIKA - VEKRAUS

Avauslähdön suosikkinamme starttaava 7 RIIPINEN vahvisti entisestään asemaansa rankingin kärjessä tekemällä maanantaina Teivossa Magic Monday -karkeloissa todella vahvan välistartin. Kovassa iskussa kilpaileva ori kiersi tuossa startissa alkumatkan kolmatta, eteni 1. takasuoran lopussa johtavan rinnalle mistä tsemppasi sitten umpirehdisti perille saakka. Edellisessä startissaan Porissa Riipinen laukkasi keulasta loppukaarteessa ja menetti todennäköisen voittonsa. Maanantain kaltaisella esityksellä Hannu Torvisen ajokki on vahvasti kiinni ykkösrahoissa. Ykköshaastaja 1 VILLIHIISI paikkasi Jokimaalla vahvasti toisen kaarteen laukkansa 5. ulkoa. Kari Rosimon ajokki on epävarma, mutta kyvykäs menijä. Ravilla se kamppailee kärkisijoista. 5 TUURIN POIKA joutui Jokimaalla taipumaan johtavan rinnalta. Muuten Henri Bollströmin ajokki on tehnyt hyviä esityksiä ja se kannattaa huomioida aikaisin peleissä. 8 VEKRAUS on kilpaillut kovissa Toto76-lähdöissä ja osoittanut perusvahvaa virettä. Viimeksi Lahdessa se teki kelpo kirin 3. ulkoa.

Lähtö 2.

RANKING
A) 4-3
B) 14-13-9-8-2-12-7-11-10-1-5-6
CALLELA EISTEIN - MOUNTAINSIDE ARIA - VIGENS MONTEIL - BWT CRUSADER

Toisessa lähdössä tarjoamme kahdelle valjakolle paikan A-ryhmästä. Rankingin kärkeen kipuava numero 4 CALLELA EINSTEIN nousi koelähdössä 2. sisältä etusuoralla johtavan rinnalle, eteni kärkeen loppukaarteessa ja tuli hyvin perille. Päätöskierroksen ruuna kulki 17,0-vauhtia. Olli Koivusen ajokki on pystyvän oloinen aloittelija ja ravilla se taistelee varmasti voitosta. 3 MOUNTAINSIDFE ARIA lopetti puolestaan koelähdössä 2. sisältä päätöskierroksen 18,7-vauhtia. Juho Ihamuotilan ajokki aloittaa nyt uransa ja on mielenkiintoinen seurattava. Haastajaporukan kärkinimeksi kipuava 14 VIGENS MONTEIL kiri Porissa kakkoseksi 3. sisältä. Mikko Aron ajokki on tehnyt hyviä juoksuja ja nousee vireen kestäessä 40 metrin takamatkaltakin korkealle. 13 BWT CRUSADER parantanee starttien myötä ja on mahdollinen totohevonen.

Lähtö 3.

RANKING
A) 3-5-2
B) 6-1-4-7
SHADOW OF BRISBANE - FAKIR VICTORY - INVANTAGGIO - NU I NU

Kolmannessa lähdössä tarjoamme kolmelle valjakolle paikan parhaasta A-ryhmästä. Suosikkinamme matkaan starttaava 3 SHADOW OF BRISBANE eteni Teivossa ensimmäisessä kaarteessa keulaan, veti tasaista vauhtia ja tuli hyvin perille. Vaikka voittoputki katkesikin, osoitti Olli Koivusen ajokki kunnon pitävän. Pienessä lähdössä Shadow Of Brisbane taistelee juoksulla kuin juoksulla voitosta. 5 FAKIR VICTORY hyökkäsi Teivossa 2. ulkoa viimeisellä takasuoralla ja kiri hyvin. Iikka Nurmosen ajokki on kilpaillut pitkään hyvässä kunnossa ja se on itseoikeutetusti kuumimpia suosikkeja. Vahvasti nousukuntoa uhkuva 2 INVANTAGGIO oli lauantaina Turussa Strickerin takaa 2. sisältä hyvä kakkonen. Edellisessä Vermon startissa se kiri asiallisesti 3. sisältä. Samuli Innasen ajokki avaa kovaa ja on mielenkiintoinen seurattava. Olisiko jo keulajuoksun vuoro? B-ryhmän käynnistävä 6 NU I NU ei päässyt Teivossa tulemaan sujuvasti 3. sisältä ja on huomion arvoinen.

Lähtö 4 | Toto65-1

RANKING
A) 1
B) 9-3-11-2-5-12-6-4-10-7-8
FAST TIME - STONECAPES QUANTUM - GET GOING GINNY - SAHARA PREACHERMAN

Toto65-kierroksen avauskohteessa suosikkinamme matkaan starttaa sisäradalta kiihdyttävä numero 1 FAST TIME. Erkki-Pekka Mäkisen talliin liisausreissulta loppusyksyllä palannut ruuna on voittosummaansa nähden oikein lahjakkaan tuntuinen menijä, ja uskomme sen pyrähtävän nopeasta sarjoissa eteenpäin. Tauon jälkeen ensimmäisessä startissa Teivossa ruuna säikähti maalikameran tehostevaloa ja laukkasi. Porissa Fast Time olisi todennäköisesti voittanut tilaa saadessaan mutta tuossa startissa ruunan kohtaloksi koitui kuitenkin pussiin jääminen. Vermon voitto irtosi keulasta väljään tyyliin. Kahdessa edellisessä startissa Erkki-Pekka Mäkisen valmennettava on joutunut panostamaan ulkona olevilta lähtöpaikoilta vahvasti kiihdytykseen ja laukat ovat pilanneet pelin. Tässä Fast Time torjunee varsin helpostikin ulkoa tulevan uhan ja tämän jälkeen ruunalla on kelpo saumat hallita tapahtumia maaliin saakka. B-ryhmän käynnistävät 3 GET GOING GINNY ja 9 STONECAPES QUANTUM hakevat kiihdytyksessä paikkaa johtavan takaa. Ensin mainittu taipui viimeksi johtavan rinnalta. Jälkimmäinen teki puolestaan samassa lähdössä hyvän 600 metrin kirin 2. ulkoa. Viimeksi keulasta voittanut 11 SAHARA PREACHERMAN joutuu näistä asemista tekemään töitä menestyksensä eteen.

Lähtö 5 | Toto65-2

RANKING
A) 2-5-3
B) 1-8-4-6-10-11-7 C) 9-12
SARSIS - AATSI - TURTILO - ATO

Toisena Toto65-kohteena ravataan Huippu- vs. Haastajadivisioonakarsintana sähäkkä mailin voltti. Kiihdytys näyttelee keskeistä roolia ja se kuka paalun hevosista keulaan pääsee, on varmasti vahvoilla. Vahvassa vireessä kilpaileva 2 SARSIS ansaitsee paikkansa rankingin kärjessä. Olli Ukkolan valmennettava osaa voittaa niin keulasta kuin selästäkin. Tapio Perttunen pyrkii kuitenkin ajokkinsa kanssa varmastikin johtopaikalle. Mikäli voltin vitosrata ei tuota ongelmia, pystyy myös 5 AATSI avaamaan kovaa. Aktiivisena kuskina tunnettu Jarmo Saarela istuu keulassa viihtyvän ruunan rattaille. Hyvää kuntoa viime starteissa osoittanut numero 3 TURTILO saa myös paikan A-ryhmästä. Kahdessa edellisessä startissa Antti Tupamäen suojatti on kirinyt vahvasti 5. ulkoa. Nyt asemat löytynevät lähempää kärkeä. Tauluaan rajusti vaarallisempi 1 ATO on näistä asemista mielenkiintoinen seurattava. Teemu Okkolinin valmennettava nappasi viime vuonna 9/16 totosijaa ja keräsi lähes 20.000 euron tilin. Lämmitys antaa tärkeää informaatiota päivän vireestä. 4 TÄHTISÄIHKE ja 6 ENRIKO ovat myös juoksujen onnistuessa ainakin totosijojen tuntumassa.

Lähtö 6 | Toto65-3, Toto4-1

RANKING
A) 3-2-6-8-10
B) 12-7-11-5-1 C) 4-9
CARAMBA MUSTANG - GILLIAN COMERY - STEP NOBLE - GOLD ARROW WEB

Kolmannessa Toto65-kohteessa ja samalla illan Toto4-kierroksen käynnistävässä koitoksessa rankingin kärjessä on tungosta ja peräti viisi valjakkoa punnertaa mukaan parhaaseen A-ryhmään. Uran avausvoittoa hakeva 3 CARAMBA MUSTANG kipuaa rankingin kärkeen. Tapio Perttusen valmennettava oli tammikuussa kahdesti keulasta ihan kelpo kakkonen. Startit vievät ruunaa eteenpäin ja se juossee tässäkin johtopaikalla. Sisäpuolelta starttaava 2 GILLIAN COMERY hakee kolmatta peräkkäistä voittoa. Ari Moilasen taas rattailleen saava tamma pystyy tekemään tarvittaessa itsekin juoksuaan. 6 STEP NOBLE nostetaan alla olevasta tauosta ja sekavasta taulusta huolimatta rankingin kolmospaikalle. Iikka Nurmosen valmennettavan esitystä seurataan mielenkiinnolla. 8 GOLD ARROW WEB on osoittanut alla olevissa voittostarteissa vahvaa virettä. Huono lähtöpaikka ei ole este menestykselle. 10 CAPO THE AMOUR palasi viimeksi Lahdessa pieneltä tauolta. Startti kropassa ruuna on takarivistäkin lähdön perushevosia.

Lähtö 7 | Toto65-4, Toto4-2, Troikka

RANKING
A) 6
B) 1-2-4-5-12-3-9-7-8-10 C) 11
LINDY POPPINS - RANCH MORRISON - GOLDEN ELEVEN - THELMA ZET

Neljännessä Toto65-kohteessa ja samalla ravien ensimmäisessä troikkalähdössä selkeänä suosikkina matkaan starttaava 6 LINDY POPPINS saa vahvan luottamuksemme peleissä. Juhani Inkisen valmennettava on kohonnut todella kovaan iskuun ja se on ollut parhaimmillaan suorastaan mykistyttävän hyvä. Edes huonot lähtöradat eivät ole olleet este menestykselle. Viimeksi Vermossa Niko Jokela paiskasi ruunan kanssa kasiradalta kyselemättä keulaan, minkä jälkeen kaikki oli helppoa. Lahden kutossija irtosi kivikovasta Pronssidivisioonafinaalista, eikä tuossakaan suorituksessa moitittavaa ollut. Tehtävä vaikuttaa nyt oikein sopivalta ja Jarmo Saarelan tällä kerralla rattailleen saava ori on selkeä suosikkimme keulaan. Johtopaikalta Lindy Poppins ei yksinkertaisesti taida tätä lähtöä hävitä. B-ryhmän kärkipää vaikuttaa tasaiselta. 1 RANCH MORRISON ei varsinaisesti taida hyötyä sisäradan lähtöpaikasta. 2 GOLDEN ELEVEN pystyy tekemään itsekin juoksuaan. 4 THELMA ZET on vaarallinen, mikäli Reijo Tauriainen pääsee suojattinsa kanssa suosikin peesiin 2. sisälle.

Lähtö 8 | Toto65-5, Toto4-3, Päivän Duo-1

RANKING
A) 7-5
B) 6-2-8-1-9-3-4
ATTACK DIABLO - BRET BOKO - GOOD DYNAMITE - FINE BY ME

Viidentenä Toto65-kohteena toimivassa ja samalla Päivän Duon käynnistävässä Isokengässä kaksi valjakkoa erottuu muusta porukasta edukseen ja ne valtaavatkin kahdestaan kuumimman A-ryhmän. Ulompana olevasta lähtöpaikasta huolimatta 7 ATTACK DIABLO on valintamme rankingin kärkinimeksi. Tauon jälkeen pari starttia tammikuussa kroppaansa saanut ruuna terävöitynee edelleen. Viimeksi Jokimaalla Toto76-voitto irtosi 2. sisältä nappireissulla todella varmaan tyyliin ja hevosen olemus miellytti silmää. Santtu Raitala panostaa varmastikin alkuun ja pyrkii keulaan. Tosi sisäpuolellakin on kovia avaajia, näistä 5 BRET BOKO on lähdön toinen kova. Markku Niemisen valmennettava on kilpaillut pitkään tasaisen varmassa ja vahvassa kunnossa. Suoritustason pitäessä Bret Boko taistelee juoksulla kuin juoksulla lähdön voitosta. B-ryhmän käynnistävä 6 GOOD DYNAMITE suorittaa startista toiseen tasaisesti omalla ihan kelpo tasollaan. 2 FINE BY ME starttaa kovassa porukassa mutta on hyvältä paikalta mielenkiintoinen seurattava.

Lähtö 9 | Toto65-6, Toto4-4, Päivän Duo-2, Troikka

RANKING
A) 3-10-6-5
B) 8-7-12-9-11-4-2-1
STONECAPES POE - COLORADO ECUS - MAS ARISTOCRAT - ROSI'S RODRIGO

Toto65- ja Toto4-kierrokset päättävässä ja samalla illan toisena troikkalähtönä toimivassa koitoksessa neljä valjakkoa saa paikan A-ryhmästä. Ykkösrahojen kohtalosta nähtäneen mielenkiintoinen matsi. Tyylipuhtaalla tolpparivillä pienen tauon jälkeen ravivuotensa käynnistävä 3 STONECAPES POE saa kunnian kivuta rankingin kärkeen. Lahjakas tamma on osoittautunut sekä ravi- että suoritusvarmaksi ja hevosen kyvyt ovat taatusti tulleet kaikille selväksi. Ari Hartikainen tuo suojattinsa taatusti iskukykyisenä takaisin radoille. 10 COLORADO ECUS on rehti ruuna, joka pystyy vahvana jyränä tekemään itsekin juoksuaan. Seppo Markkula ajanee parijonosta pitkän kirin, joka kantanee voittomatsiin. 6 MAS ARISTOCRAT oli toissakerralla suoraan tauolta jo kakkossijaan kantaneessa Vermon startissa todella hyvä. Kouvolassa se palasi sitten sopivassa porukassa lopulta varmaan tapaan voittokantaan keulajuoksulla. 5 ROSI'S RODRIGO näyttelee varmasti keskeistä roolia juoksunkulun suhteen. Erkki-Pekka Mäkinen lataa varmasti keskeltä rataa kovat piipussa kiihdytykseen.

TOTO4-VIHJESYSTEEMIT

T4-1: 3,2,6,8,10 (12,7)
T4-2: 6 (1,2)
T4-3: 7 + 5 (6,2)
T4-¤: 3,10,6,5 + 8,7 (9,12)

Pieni systeemi 20 riviä, hinta 4 euroa.
Suuri systeemi 60 riviä, hinta 12 euroa.

PÄIVÄN DUO

7
3,10,6,5

Yhteensä 4 yhdistelmää.

TROIKKA | LÄHTÖ 7

6
1,2,4
1,2,3,4,5,9,12

Yhteensä 18 yhdistelmää, hinta 9 euroa.

TROIKKA | LÄHTÖ 9

3
5,6,10
5,6,7,8,9,10,12

Yhteensä 18 yhdistelmää, hinta 9 euroa.

OHJASTAJA- JA VALMENTAJAKOMMENTIT

Ari Moilanen

L2/2 MALONEY: Vermon kilpailussa hevoselta lensi kenkiä viimeisellä takasuoralla. Ei se sitten kestänyt kaarretta ravilla. Forssassa ruuna ei ottanut samalla tavalla vauhtia. Ei sitä passaa silti kokonaan unohtaa. Siinä on jotain hyvääkin.

L3/4 ZATOPEK HOSS: Aivan hyvän juoksun ruuna teki Teivossa. Siinä mentiin alkumatka ihan kävelyä ja vika puolikas poljettiin sitten tosi kovaa. Vähän peesailija tämä on, mutta hyvällä juoksulla se voisi pystyä totosijoille.

L4/7 HAMILTON REAL LADY: Turun voittostartissa saatiin hyvä reissu. Nyt on kovempi lähtö. Rahasija lienee sopiva tähtäin.

L4/11 SAHARA PREACHERMAN: Päästiin viimeksi keulaan ensimmäisen mutkan jälkeen. Matkavauhti saatiin säätää mieleiseksi ja ruuna vastasi lopussa ykköseksi. Tuollaiseen 17-18:n tulokseen hevonen pystyy, mihin se sitten piisaakin.

L6/2 GILLIAN COMERY: En ole hetkeen ajanut hevosta. Mika on laskenut tauon jälkeen sillä nyt kaksi voittoakin. Lähtöpaikka on mainio. Tämä on hiukan laiska menemään. Se pystyisi vielä parempaankin. Tamma ei ole kovin riippuvainen juoksupaikasta. Tehtävä kovenee nyt.

L8/5 BRET BOKO: Lähtöpaikka on aivan hyvä ja koitetaan johtopaikalle. Jos kaikki on hevosella hyvin, on sillä kelpo saumat pärjätä. Hiukan ruuna on ollut pettymys pariin viimeiseen, mutta eiköhän se ole taas parempi.

L9/3 STONECAPES POE: Tosi hyviä juoksuja tamma teki ennen kuukauden taukoaan. Uskoisin sen palaavan ok vireessä. Ilman muuta pelihevosia.

Tapio Mäki-Tulokas

L3/5 FAKIR VICTORY: Ihan tyytyväinen olin Tampereen suoritukseen. Ruuna otti sen sijan mikä oli otettavissa. Tältä ei löydy mahdotonta pätkää. Keula sai vetää maltillista vauhtia. Asiallisesti hevonen kiri kolmanneksi. Toivotaan Vermoon vähän reippaampaa matkavauhtia. Jos Shadow Of Brisbane pääsee johtopaikalla vetämään hiljaa, on se toki vaikeasti lyötävissä. Ruuna tuntuisi taas nousuvireiseltä. Kolmen joukkoon on hyvät saumat.

L8/6 GOOD DYNAMITE: Avaus meni Kouvolassa pikkasen pitkäksi. Jäärata oli myös tätä hieman vastaan. Nivelet oli aika jäykät startin jälkeen. Koitetaan saada se taas paremmaksi tähän. Lähtöpaikka on ulkona. Järkevä tavoite lienee neljän joukkoon.

L8/7 ATTACK DIABLO: Hevonen on ollut koko ajan nousussa ja se tuntuu kotona oikein hyvältä. Lahdessa ei nähty ehkä aivan parasta tätä, vaikka ruuna voittikin. Tuon jälkeen hevonen on ollut vieläkin paremman oloinen harjoituksissa. Hyvillä mielin Vermoon lähdetään. Miten juoksu sitten menee. Tässäkin on vastustaja (Bret Boko), joka saattaa päästä johtopaikalle tekemään oman juoksunsa. Tulevaisuuttakin ajatellen olen tosi luottavainen runan kanssa.

Iikka Nurmonen

L1/4 POIKOLAN NEITO: Tamma tuli lokakuussa meille. Sitä on hoidettu ja treenattu. Nyt aloitetaan kilpaileminen. Reippaampaa hiittiä ei ole laskettu. Aika perustreenistä hevonen palaa.

L6/6 STEP NOBLE: Hevonen saapui Maaningalle reilu vuosi takaperin. Se vaivautui kevään viimeisessä startissa. Ruuna kuumeni ja tuli laukkoja. Myös sitä on hoidettu. Normaalia treeniä on päästy mukavasti ajamaan. Kilpailukunnossa hevonen aloittaa tauon jälkeen. Hirveän kovaa ei ole ajettu. Ehkei se vielä riitä voittoon asti. Koitetaan pitää ruuna rauhallisena ja sitten starttien myötä isommat tavoitteet.

Antti Tupamäki

L1/6 ONON NOPSAHOTTI: Ajoin itse ensimmäisen startin meiltä käsin Kaustisella. Ei siinä hirveästi ollut laukan pelkoa ja ruuna varmistui matkan edetessä. Voi olla, että kahdessa tuoreimmassa kisassa sekki oli turhan löysällä ja hyppyjä tuli. Ei tämä nyt varma tapaus ole, mutta voi hevosella päästä raviakin. Jaksava menijä. Aika hyviä on Vermossa kyllä vastassa.

L5/3 TURTILO: Ruuna on ollut hyvä viime kilpailuihin. Aika kova lähtö on tälläkin ja nopeita avaajia mukana. Hevonen jaksaa kyllä polkea, jos vain vauhti riittää. Neljän sakissa sen pitäisi pystyä olemaan.

Juhani Tapani

L2/12 KEEP MY MANEUVER: Hevonen tuntui ihan hyvältä selässä. Kun sitten kääntelin, ei se ollut vielä valmis niin pitkään kiriin. Rahasija lienee sopiva tavoite näistä asetelmista.

L4/9 STONECAPE´S QUANTUM: Alun jälkeen matkavauhti oli hieman turhan hiljainen viimeksi. Ruuna painoi selässä ja se lähti sitten turhan terävästi kiriin. Kovin spurtti hukkui jo kurviin ja hevonen pikkasen kangistui lopussa. Aivan asiallinen esitys kuitenkin. Juoksun onnistuessa odotukset on kärkipäähän, eikä voittokaan yllättäisi.

Joni-Petteri Irri

L4/2 WARGAME: Ruuna palaa tauolta. En ole ajanut sillä tässä välissä. Valmentajan kanssa juttelin. Hänen mukaansa pidettiin tarkoituksella treenitauko ja pikkuhiljaa taas aloitellaan. Hirveän kovaa ei ole ajettu ja odotukset on aika maltilliset tässä kohtaa.

L6/11 DEAL BOOST: Porissa hevonen otti hypyn kiihdytyksessä omia aikojaan. Jos tamma ravaa, voi se vähän pärjätä. Kunhan vain keskittyy tekemiseen kunnolla. Lähtöpaikka on kehno ja tuureja tarvitaan.

L9/8 BLACK ICE BOOST: Ruuna on kilpaillut hirmu hyvässä kunnossa jo jonkin aikaa. Harmittaa huono lähtöpaikka. Vastuskin on varsin kova. Haastavat asetelmat kaikkiaan, mutta vire on hyvä.