Vermon Toto65-ravit
15.08.2018
18:00

Vermon Toto65-ravit

Lähdöt 15.8.2018

Lämmityket 15.8.2018

Käsiohjelman näköispainos

15.8.2018 Vermo

Selaa julkaisua


  Vermon Toto65-ravit 15.08.2018  
 

Vihjeet

POISJÄÄNNIT teksti-tv:stä ja Heppa-järjestelmästä.

TOTO65-VARMAVALINNAT

Toto65-kierroksella systeemit rakennetaan kahden suosikkivarman varaan. Kolmannessa kohteessa kierroksen todennäköisimpänä menestyjänä starttaava 3 KARTIER saa lähes varauksettoman luottamuksemme. Palaset ovat loksahtaneet taas Kaisa Tupamäki-Kukkamon valmennettavan osalta kohdalleen ja lahjakas ori on palannut omalle tasolleen. Kuten uran 26 startin kokonaisstatistiikka 10-4-3 osoittaa, kyseessä on erittäin lahjakas menijä, joka tulee terveystilanteen sen salliessa nousemaan vauhdikkaasti sarjoissaan. Tuoreista ykkössijoista ensimmäinen ja viimeinen irtosivat varmoin ottein johtavan rinnalta ja tarvittaessa Heikki Mikkosen ajokki pystyy kyllä tälläkin kerralla tekemään juoksuaan. Lähtökohta lienee sen kaltainen, että mikäli Kartier vain ravaa, se lähdön myös voittaa. Teräsmiesliigassa luotamme numeron 10 ENJOY’S PAYCHECK mahdollisuuksiin. Myös Antti Veteläisen suojatti on erittäin lahjakas hevonen, eikä tämän hetkinen voittosumma tee yksinkertaisesti oikeutta oriin kyvyille. Enjoy’s Paycheck on voittanut puolet juoksemistaan starteista ja värkeissä on varaa vielä selkeästi tätä kovempiinkin tehtäviin. Bodenissa ori juoksi 2. sisällä ja oli nousemassa loppukaarteessa toiselle radalle, mutta laukkasi sitten keulahevosen laukan seurauksena. Rovaniemen esitys oli kovaa kaliiberia, vaikka kaksi lopussa ohi kirikin. Veteläinen eteni 09,0-avauksen jälkeen etusuoralla johtavan rinnalta keulaan ja kierros kellotettiin 11,5-vauhtiseksi. Ei siis ihme, että lopussa askel ei ollut enää tuoreimmillaan. Mikäli Enjoy’s Paycheck ei tässä lähdössä kohtaa epäonnea, uskomme oriin jättävän haastajat taistelemaan kakkosrahoista.

TOTO65-VIHJESYSTEEMIT

T65-1: 7,1,2 + 6,5,4,3
T65-2: 4,5,1 (9,2)
T65-3: 3 (4,6)
T65-4: 10 (6,14)
T65-5: 11,3,10,8,7 + 12,4,5 (1,6)
T65-6: 4,7,5,1 + 11,12,3 (9,10)

Pieni systeemi 180 riviä, hinta 18 euroa.
Suuri systeemi 1176 riviä, hinta 117,6 euroa.

Toto65-pelijauma teksti-tv:stä.

ABC-RANKINGIT JA ANALYYSIT

Lähtö 1.

RANKING
A) 6-1-7
B) 4-8-5-2-3
BWT DANGER - AN-ANDREE - TWINQUIT - STORMY VICE

Ravien avauslähdössä A-ryhmässä huomioitava kolmikko erottuu varsin selkeästi edukseen muusta porukasta. Suosikkinamme matkaan starttaava 6 BWT DANGER lopetti koelähdössä päätöskierroksen toiselta radalta ilman vetoapua 16,4-vauhtia. Tuomas Korvenojan ajokki on kyvykkäänoloinen aloittelija ja se taistelee onnistuessaan sopivassa porukassa voitosta. Ykköshaastaja 1 AN-ANDREE puristi Riihimäellä kakkoseksi johtavan rinnalta. Hannu Torvisen ajokki on saanut hyvän lähtöpaikan ja näistä asemista Reino Palomäen valmennettava heittänee suosikille kunnon haastetta. Myös 7 TWINQUIT kannattaa huomioida aikaisessa vaiheessa pelejä suunniteltaessa. Kaustisella se paikkasi asiallisesti ensimmäisen kaarteen laukkansa. Jukka Torvisen ajokki kehittyy starttien myötä ja taistelee ulkona olevasta lähtöpaikasta huolimatta totosijoista. B-ryhmän käynnistävä 4 STORMY VICE on tehnyt startista toiseen tasaisen hyviä esityksiä ja on mahdollinen totohevonen.

Lähtö 2.

RANKING
A) 4-5-9
B) 1-6-8-12-3-7-2-10-11
T.T. HUNSVOTTI - LILY - SISSIN SISU - KANJONIN KULTA

Toisen lähdön suosikkimme 4 T.T. HUNSVOTTI otti toissakerralla täällä Vermossa hallitun keulavoiton. Lappeessa se teki rehdin 600 metrin kirin tullen hyvällä tyylillä perille saakka. Henri Bollström panostaa tässä ajokkinsa kanssa varmasti kiihdytykseen keulapaikka mielessään. 5 LILY paikkasi Porissa hyvin ensimmäisen kaarteen laukkansa ja kiri totoon 5. ulkoa. Arto Hammarin ajokki on erittäin lahjakas 5-vuotias tamma ja sen esityksiä on syytä seurata tarkasti niin tässä kuin tulevissakin starteissa. Myös 9 SISSIN SISU ansaitsee paikkansa parhaassa A-ryhmässä. Mikkelissä se kiersi lähtölaukkansa jälkeen keulaan ensimmäisellä takasuoralla ja voitti varmasti. Pekka Vehviläisen ajokki saanee takarivin lähtöpaikasta huolimatta hyvän juoksun ja kirii sitten lopussa mukaan kärkikamppailuun. Haastajaporukan kärkinimeksi kipuava numero 1 KANJONIN KULTA vastasi Kouvolassa keulasta ykköseksi ja on tässäkin mahdollinen.

Lähtö 3.

RANKING
A) 1-3-2
B) 4-6-5-8-7
WILLIAM BIRDLAND - VALENTIN LADAY - FLYNN BOKO - LAURILA'S DENETHOR

Kolmannessa lähdössä suosikkikolmikko vaikuttaa tasaiselta ja A-ryhmäläisten keskinäinen järjestys on pitkälti makuasia. Me tarjoamme suosikkiaseman numerolle 1 WILLIAM BIRDLAND. Se sai viimeksi 2. sisältä vapaan radan loppukaarteessa eteensä ja voitti sitten varmasti. Mika Forssin ajokki jatkaa kunnossa ja taistelee tässäkin voitosta, vaikka keulapaikan puolustaminen saattaakin olla vaikeaa. 3 VALENTIN LADAY puristi Rovaniemellä hyvin perille johtavan rinnalta. Lähtöpaikka on nyt parempi ja Antti Teivaisen ajokki saattaa hyvinkin paiskata kiihdytyksessä keulaan, minkä jälkeen Matias Salon valmennettava olisi vahvoilla. 2 FLYNN BOKO jäi puolestaan Rovaniemellä pussiin juostuaan 2. sisälle. Hannu Torvisen ajokki saa hyvän juoksun ja kamppailee myös tiukasti kärkisijoista. B-ryhmän käynnistävä 4 LAURILA'S DENETHOR kiri Kuopiossa hyvin 4. ulkoa ja on mahdollinen totohevonen.

Lähtö 4 | Toto65-1

RANKING
A) 7-1-2
B) 6-5-4-3
GRANT BOKO - TWIST OF FATE - STORMYSKY - SEABISCUIT

Toto65-kierroksen avauskohteessa nähtävässä Isokengässä riittää vähäisestä osallistujamäärästä huolimatta pelillistä haastetta. Kiihdytys on avainroolissa. Kovaa matkaan pääsevät 6 SEABISCUIT ja 2 STORMYSKY ottanevat tiukimman matsin keulapaikasta. Stormyskyn kohdalla Lappeen välistartti ei lopulta antanut lisäinfoa päivän vireestä. Tuo startti ajettiin kengät jalassa, takarivin paikka oli vastaan ja alla oli taukoa. Esitys oli todella tasapaksu mutta Juuso Holttinen odottaa suojatiltaan tässä merkittävästi parempaa. Stormyskylla haetaan keulajuoksua. Se vaikeuttaa Seabiscuitin tehtävää ja aika näyttää, minkälaisella taktiikalla Jukka Torvinen kiihdytykseen suuntaa. Ilman Esa Holopaisen myötävaikutusta Seabiscuit tuskin ulkopuolelta pääsee Stormyskyn ohi. Kuntonsa Porin voitossa todistanut 9 GRANT BOKO sai Teivossa myöhään tilaa 2. sisältä, eikä tuota esitystä voi moittia, vaikka totosijat jäivätkin haaveeksi. Markku Niemisen suojatti pystyy menestymään tässä johtavan rinnaltakin ja tarjoamme sille paikan rankingin kärjessä. Nousuvireinen 5 ROCKET ZET pystyy juoksun onnistuessa voittamaankin. Sisäradalta starttaava 1 TWIST OF FATE tuskin pystyy alussa torjumaan ulkoa tulevaa painetta. Vai pystyykö sittenkin? Pekka Korven suojatti kannattaa huomioida aikaisessa vaiheessa peleissä.

Lähtö 5 | Toto65-2

RANKING
A) 4
B) 5-1-9-2-6-7-10-3 C) 8-12-11
GROVE'S HETOR - NATURGAS - SUN SAYEN - DIVA SPEED

Toisessa Toto65-kohteessa ravattavassa Wahlstén Salamakypärät -lähdössä tarjoamme X valjakolle paikan parhaasta A-ryhmästä. Yli puolet juoksemistaan starteista voittanut 4 GROVE’S HECTOR avaa kovaa ja uskomme Niki Finnströmin hakevan ajokkinsa kanssa Kouvolan startin tavoin kiihdytyksen päätteeksi keulat. Tällä psyykkauksella Grove’s Hector on lähdön selkeähkö suosikki. Keskeltä rataa matkaan kiihdyttävä 5 NATURGAS ja vihdoinkin hyvän lähtöradan saanut 1 SUN SAYEN taistelevat varmasti tiukimmin paikasta johtavan takana. Sekä Niko Huuskolan että Arna Ruohomäen ajokki pystynee heittämään suosikille selkäjuoksun päätteeksi kunnon haastetta. Kakkosrata lienee paras mahdollinen lähtöpaikka numerolle 2 ATHLETIC STYLE. Victor Björkrothin rattailleen saava ruuna on erittäin tasainen avaaja mutta se pystyy sitten kirivaiheessa tekemään töitä ulkoradoillakin. Uran voittosaldon tuplaaminen on tässä tehtävässä mahdollista. Iivana Nurmisen taktiset ratkaisut numeron 9 DIVA SPEED rattailla nähdään aikanaan. Sisäradalta startatessa asemat löytynevät 3.-4. sisältä. Athletic Stylen takaa startatessa kiri täytyy aloittaa porukan hänniltä.

Lähtö 6 | Toto65-3, Toto4-1

RANKING
A) 3
B) 4-6-7-10-12-8-9-1 C) 2-5-11
KARTIER - KIELAS - VALPPAUS - MUISTON PRINSSI

Kolmannessa Toto65-kohteessa ja samalla illan Toto4-kierroksen käynnistävässä koitoksessa suursuosikkina matkaan starttaava 3 KARTIER hakee jo neljättä peräkkäistä voittoa. Palaset ovat loksahtaneet taas Kaisa Tupamäki-Kukkamon valmennettavan osalta kohdalleen ja lahjakas ori on palannut omalle tasolleen. Kuten uran 26 startin kokonaisstatistiikka 10-4-3 osoittaa, kyseessä on erittäin lahjakas menijä, joka tulee terveystilanteen sen salliessa nousemaan vauhdikkaasti sarjoissaan. Tuoreista ykkössijoista ensimmäinen ja viimeinen irtosivat varmoin ottein johtavan rinnalta ja tarvittaessa Heikki Mikkosen ajokki pystyy kyllä tälläkin kerralla tekemään juoksuaan. Lähtökohta lienee sen kaltainen, että mikäli Kartier vain ravaa, se lähdön myös voittaa. Vaisumman jakson jälkeen taas viimeksi nousukuntoa uhkunut 4 KIELAS saa kunnian käynnistää haastajaporukan. Esa Holopainen yrittää hyvällä avaajalla varmasti keulaan. 6 VALPPAUS ei ole ollut viime starteissaan aivan parhaimmillaan. Silti Jarmo Saarelan ajokki täytyy huomioida aikaisessa vaiheessa peleissä.

Lähtö 7 | Toto65-4, Toto4-2, Troikka

RANKING
A) 10
B) 6-14-13-5-12-11-16-2-15-7-8-9-4-1-3
ENJOY'S PAYCHECK - CHIQUE - CRAGGANMORE - DARK DEFENDER

Neljäntenä Toto65-kohteena ravattavassa ja samalla ravien ensimmäisenä troikkalähtönä toimivassa Teräsmiesliigassa rankingin kärkeen kipuava 10 ENJOY’S PAYCHECK saa luottamuksemme peleissä. Antti Veteläisen suojatti on erittäin lahjakas hevonen, eikä tämän hetkinen voittosumma tee yksinkertaisesti oikeutta oriin kyvyille. Enjoy’s Paycheck on voittanut puolet juoksemistaan starteista ja värkeissä on varaa vielä selkeästi tätä kovempiinkin tehtäviin. Bodenissa ori juoksi 2. sisällä ja oli nousemassa loppukaarteessa toiselle radalle, mutta laukkasi sitten keulahevosen laukan seurauksena. Rovaniemen esitys oli kovaa kaliiberia, vaikka kaksi lopussa ohi kirikin. Veteläinen eteni 09,0-avauksen jälkeen etusuoralla johtavan rinnalta keulaan ja kierros kellotettiin 11,5-vauhtiseksi. Ei siis ihme, että lopussa askel ei ollut enää tuoreimmillaan. Mikäli Enjoy’s Paycheck ei tässä lähdössä kohtaa epäonnea, uskomme oriin jättävän haastajat taistelemaan kakkosrahoista. Paalun juoksuradan 6 CHIQUE, kolme edellistä starttiaan voittanut 14 CRAGGANMORE sekä näillä pitkillä matkoilla viihtyvä 13 DARK DEFENDER käynnistävät haastajaporukan.

Lähtö 8 | Toto65-5, Toto4-3, Päivän Duo-1

RANKING
A) 11-3-10-8-7
B) 12-5-4-1-6-9-2
BEAN DREAM - SANNI SKY - CASPIAN SISU - CISSI FASTBACK

Viidennessä Toto65-kohteessa ja samalla Päivän Duon käynnistävässä koitoksessa riittää haastetta ja revittäminen lienee ainoa oikea tapa suhtautua tähän koitokseen. Surkeasta lähtöpaikasta huolimatta nostamme numeron 11 BEAN DREAM rankingin kärkeen. Ari-Pekka Pakkasen valmennettava on kova hevonen tähän lähtöön. Tamma on tottunut viime aikoina haastaviin lähtöratoihin. 3 SANNI SKY on ideanostomme rankingin kärkipäähän. Arsi Skytän suojatti voitti viimeksi keulasta väljään tapaan. Rima on nyt merkittävästi korkeammalla mutta tamma petrannee edelleen. 10 CASPIAN SISU on petrannut Antero Tikkalan valmennuksesta. 8 CISSI FASTBACK ja 7 VOLUME ACE pystyvät kykyjensä puolesta menestymään, lähtöpaikat ovat toki todella haastavat. B-ryhmän käynnistävä 12 MIDNIGHT SUN SEL on täysin juoksunkulun armoilla. 5 BIG LOVELY ja 4 MAYSA MCCOOL saattavat saada kelpo juoksut kärkiporukassa.

Lähtö 9 | Toto65-6, Toto4-4, Päivän Duo-2, Troikka

RANKING
A) 4-7-5-1
B) 11-12-3-9-10-6-8-2
REVEREND DRED - SUN CAPITANO - FAST TIME - DETROIT ROCK SISU

Toto65- ja Toto4-kierrokset päättävässä ja samalla illan toisena troikkalähtönä toimivassa koitoksessa neljä valjakkoa saa paikan kirkkaimmista parrasvaloista. Suosikkinamme matkaan starttaava numero 4 REVEREND DRED on kohdannut viime starteissa kovia. Toissa kerralla Mikkelissä St Michel Stayerissa se masentui keulasta Boulder Cannonin raastavan prässin alla ja viimeksi Jugador vyöryi lopulta väkisin voittoon. Tapio Mäki-Tulokkaan kunnossa ei ole moittimista. 7 SUN CAPITANO on kohonnut aivan jäätävään iskuun. Mika Ahlströmin valmennettava on ulkona olevasta lähtöpaikasta huolimatta kuumimpia pelihevosia. Keskeltä rataa kovat piipussa kiihdytykseen lataava 5 FAST TIME taitaa paiskata kyselemättä keulaan ja ihan yhtä lailla Erkki-Pekka Mäkisen suojatti voisi olla pykälän tai kaksikin korkeammalla rankingissa. Edellisessä Vermon startissa se jäi roikkumaan kolmannelle, eikä tuohon sijoitukseen kannata tuijottaa. 1 DETROIT ROCK SISU jäi viimeksi voimissaan pussiin. Mikäli Tuomas Korvenoja saa suojattinsa kanssa asemat 2. sisältä, on se varmasti loppukirissä vaarallinen. B-ryhmän käynnistävät 11 ULK DELLE SELVE ja 12 JAMIE HYNEMAN olisivat paremmilta paikoilta olleet ilman muuta parasta A-ryhmää.

TOTO4-VIHJESYSTEEMIT

T4-1: 3 (4,6)
T4-2: 10 (6,14)
T4-3: 11,3,10,8,7 + 12,4,5 (1,6)
T4-4: 4,7,5,1 + 11,12,3,9,10,6,8,2

Pieni systeemi 20 riviä, hinta 4 euroa.
Suuri systeemi 96 riviä, hinta 19,2 euroa.

PÄIVÄN DUO

11,3,10
4,7,5,1

Yhteensä 12 yhdistelmää.

TROIKKA LÄHTÖ 7

10
6,13,14
2,5,6,11,12,13,14,16

Yhteensä 21 yhdistelmää, hinta 10,5 euroa.

TROIKKA LÄHTÖ 9

4
1,5,7
1,3,5,7,9,10,11,12

Yhteensä 21 yhdistelmää, hinta 10,5 euroa.

OHJASTAJA- JA VALMENTAJAKOMMENTIT

Tapio Mäki-Tulokas

L3/1 WILLIAM BIRDLAND: Annettiin oriin vetää hiukan henkeä viime startin jälkeen. Siinä oli alla pitkiä matkoja useampikin. Kaikki on hyvin kotioloissa. Ajellaan jatkossa sopivia lähtöjä. Tämä pääsee asiallisesti liikkeelle. Ulkopuolella on kuitenkin Valentin Laday, jota vastaan voi olla vaikeaa puolustaa keulapaikkaa. Nostellaan sitten toiselle, jos tilanne vaikuttaa sopivalta siihen.

L9/4 REVEREND DRED: Hevonen ei ehkä ole ollut ihan parhaimmillaan viime kilpailuissa. Viime startissa se oli jo hieman parempi ja suunta tuntuu oikealta. Vaikka kyseessä on vahva ruuna, ylipitkä matka ei silti taida olla tämän bravuuri. Nykyvireessään se voisi mennä 1.13-alkuisen tuloksen. Kuolemanpaikkakin on ok.

Ari-Pekka Pakkanen

L7/6 CHIQUE: Mitään ongelmia ei ole ollut viime startin jälkeen ja kaiken pitäisi olla mallillaan. Forssan pidemmällä matkalla tuli laukka. Tamma polki siellä vielä lujaa loppua. Uskon sen jaksavan mennä kolme kilometriäkin. Lähtöpaikka lienee paras mahdollinen tälle. Ei hevonen ole nopea avaaja, mutta se käy hiukan kuumana voltissa. Ilman kenkiä koitetaan jatkaa. Rima toki nyt vähän nousee, mutta pakko tammaan on silti uskoa.

L8/11 BEAN DREAM: Hevonen kilpailee hyvässä kunnossa, mutta lähtöpaikkojen kanssa on ollut epäonnea. Tuon myötä kärkisijoja on aika vähän taulussa. Vermon maili ja rata 11. Hankalaa on taas.

L9/6 MISTELLE: Tamma on ollut tauon jälkeisissä kilpailuissa vähän tasainen. Kohtalainen, mutta ihan huippuvire ei ole vielä löytynyt.

Juuso Holttinen

L4/2 STORMYSKY: Lappeen sunnuntainen startti meni odotusten mukaisesti. Ori hölkkäili porukassa maaliin ja hiukan hiittityyppinen juoksusta tuli. Tämä on ollut parhaimmillaan suht lyhyellä starttivälillä. Se avaa tosi kovaa ja tuskin ulkopuolelta kukaan tulee ohi kiihdytyksessä. Keulaan yritetään ja jos päästään, siitä ajetaan. Optimibalanssilla mennään. Kengät riisutaan, takana on jenkkikärryt ja vetolaput on käytössä. Ajettiin sillä pari hiittiä jo ennen Lappeen kisaa ja uskoisin henkien olevan jo varsin hyvin auki. Johtopaikalta ori on tehnyt parhaat juoksunsa. Jonkinlaiset voittosaumatkin meillä ehkä on.

L9/11 ULK DELLE SELVE: Lähtöpaikka on kehno ja vaikea tuolta on ainakaan ihan voittoon uskoa. Ajetaan todennäköisesti aika nätisti taustalla ja koitetaan sitten lopussa. Rahasija lienee lähtökohtaisesti sopiva tavoite.

Kaisa Tupamäki-Kukkamo

L6/3 KARTIER: Oriilla oli jännevamma toisessa etujalassa ja paraneminen tuosta kesti pitkään. Alkujaan se tulikin tähän meille lähinnä kuntoutettavaksi. Pikkuhiljaa pystyttiin aloittamaan treenaaminen ja hevonen saavutti starttivireen. Kaksi ekaa kilpailua meni laukkailun merkeissä. Varustemuutoksia tehtiin ja nyt ori on varmistunut huomattavasti. Kengitystä kevennettiin ja vaihdettiin hieman suojia. Aika pyrkivä tapaus se on ja alussa on pieni peitsille menemisen vaara olemassa. Kaiken pitäisi olla ennallaan. Viime startti saattoi jopa vielä viedä hevosta hieman eteenpäin. Hyvillä mielin Vermoon lähdetään.

Kaisa Toivonen

L4/5 ROCKET ZET: Ruuna alkaa taas olla entisellä hyvällä tasollaan. Viime suorituksiin ei voi olla kuin tyytyväinen. Teivossakin hevonen oli oikein sitkeä. Se lähtee kyllä lujaa mutta voi silti olla, että paikka löytyy johtavan rinnalta. Tuo ei tätä haittaa niin paljon kuin jotain muuta hevosta. Onhan siitä voittaminen vaikeaa. Ei toki mahdotonta varsinkaan tasaisen reippaalla matkavauhdilla. Balanssi on vielä vähän auki. Kun ruuna on näin terve, tuolla ei ole valtavaa vaikutusta. Varusteet on muuten normaalit. Parissa viime kilpailussa on ollut käytössä vetopallot. Sekin on hieman virkistänyt vanhan hevosen otteita.

Antti Veteläinen

L7/10 ENJOY´S PAYCHECK: Bodenissa juoksupaikka oli johtavan takana. Keulahevonen väsyi ja hiljensi voimakkaasti. Laukka tuli siinä. Voi kuulostaa kovalta heitolta, mutta vaikka ori meni Rovaniemellä 1.13-tuloksen ja oli kolmas maalissa, esitys oli hiukan nihkeä. Kuuden viikon starttiväli näkyi ja hevonen meni lopussa puujaloille. Alku oli reipasta, mutta kyllä tämän olisi se pitänyt kestää. Uskon, että ori parantaa tähän. En näe voltin kakkosta ongelmana. Lähdetään rauhassa liikkeelle. Ajetaan sitten sen mukaan miten kisa etenee. Paperilla vastassa on pari kovaa. Hyvillä ajatuksilla kuitenkin Vermoon.