Vermon Toto65-ravit
29.08.2018
18:00

Vermon Toto65-ravit

Käsiohjelman näköispainos

29.8.2018 Vermo

Selaa julkaisua


  Vermon Toto65-ravit 29.08.2018  
 

Vihjeet

POISJÄÄNNIT  Heppa-järjestelmästä ja teksti-tv:stä.

TOTO65-VARMAVALINTA

Viidennessä Toto65-kohteena ravattavassa Oulu Express -karsinnassa suursuosikkina matkaan starttaava numero 1 GRACEFUL SWAMP vie ja muut vikisevät. Erkki-Pekka Mäkisen suojatti teki heti uransa alkumetreistä lähtien meihin todella kovan vaikutuksen ja varhaisessa vaiheessa myös Ari Moilanen uhkui luottamusta oriin kykyihin. Kymmenen voittoa ja 59.000 euroa on jo tältä kaudelta saavutettuna ja isoa rahaa on vielä syksyn myötä jaossa. Tässä käsikirjoitus on selvä, Moilanen pitää ajokkinsa kanssa kiihdytyksessä ongelmitta keulat, minkä jälkeen Graceful Swamp hallitsee tapahtumia maaliin saakka.

TOTO65-VIHJESYSTEEMIT

T65-1: 11 + 1 (10,7)
T65-2: 3,7,11 + 5,2,1 (4,8)
T65-3: 4,5,1 (10,8)
T65-4: 5,3,8,1,4,2 (7,6)
T65-5: 1 (2,9)
T65-6: 3,2,7,5 + 6,10 (12,1)

Pieni systeemi 216 riviä, hinta 21,6 euroa.
Suuri systeemi 1296 riviä, hinta 129,6 euroa.

Toto65-pelijakauma teksti-tv:stä.

ABC-RANKINGIT JA ANALYYSIT

Lähtö 1.

RANKING
A) 1-6-7-3
B) 9-8-5-4-10-2
ARCTIC EMMA - FIRST CLASS LADY - ARCTIC DESSERT - RASKOLNIKOV FRIDO

Ravit käynnistävässä 2-vuotislähdössä voimasuhteiden arvioiminen on varsin haastavaa puuhaa. Suosikkinamme matkaan starttaa kuitenkin numero 1 ARCTIC EMMA. Koelähdössä tamma nousi etusuoralla 3. sisältä toiselle radalle ilman vetoapua, mistä se sitten punnersi hyvin perille. Hannu-Pekka Korven ajokki on saanut hyvän lähtöpaikan ja näistä asemista se ansaitsee paikkansa rankingin kärkeen. 6 FIRST CLASS LADY hyökkäsi koelähdössä 2. ulkoa maalisuoran alussa ja lopetti hyvin. Päätöspuolikkaan tamma kulki 18,2-vauhtia. Tapio Perttusen ajokki päässee juoksuradalta hyviin asemiin. 7 ARCTIC DESSERT seurasi kokeessa tasaisesti sisäratareissun päätteeksi. Pekka Korven ajokki menee varmasti vielä eteenpäin, eikä sitä kannata unohtaa pelejä suunniteltaessa. Myös 3 RASKOLNIKOV FRIDO saa paikan A-ryhmästä. Se teki koelähdössä hyvän esityksen juostuaan toista rataa ilman vetoapua. Esitystä seurataan tässä suurella mielenkiinnolla. 9 SAHARA TRUE LIES saa hyvän juoksun ja on mahdollinen totohevonen.

Lähtö 2.

RANKING
A) 5-2-8
B) 7-12-9-6-11-4-10-3-13-1
PIIMÄ - R.R. KIVARO - VALHALLA - PIISPALAN HEKO

Toisessa lähdössä tarjoamme kolmelle valjakolle paikan parhaasta A-ryhmästä. Rankingimme kärkeen kipuava 5 PIIMÄ nousi Turussa 2. sisältä loppukaarteessa 3. ulos ja kiri ihan kelpo tyylillä totoon. Pertti Ketolan ajokki on varsin suoritusvarma tapaus, mikä on tässä lähdössä selkeä etu. Vireen kestäessä se taistelee tälläkin kerralla kärkisijoista. 2 R.R. KIVARO oli Torniossa keulasta hyvä kakkonen. Antti Ala-Rantalan ajokki avannee taas johtoon ja osallistuu sopivan tuntuisessa tehtävässä voittotaistoon. Tasavauhtinen puurtaja 8 VALHALLA sai Turussa 2. ulkoa päätöspuolikkaan alussa vapaan radan eteensä, minkä jälkeen se puristi varmaan voittoon. Seppo Markkulan ajokki pystyy menestymään, mikäli ravi vain maistuu. Laukkariskiä ei voi kuitenkaan vähätellä. Myös B-ryhmän käynnistävä 7 PIISPALAN HEKO on epävarma, mutta tähän porukkaan varsin pystyvä menijä. Ravilla se on mahdollinen menestyjä.

Lähtö 3.

RANKING
A) 7-3-6-4
B) 1-9-10-8-12-11-5-2
TANPOPO - ELROND - SUMMER SEASON - CAVALIER

Illan kolmannessa lähdössä neljä valjakkoa saa paikkansa kirkkaimmista parrasvaloista. Rankingin kärkeen punnertava 7 TANPOPO on voittosummaansa nähden varsin lahjakkaan oloinen menijä. Forssassa se puristi kelpo esityksellä kakkoseksi toiselta radalta ilman vetoapua. Juhani Tapanin ajokki pystyy tarvittaessa tälläkin kerralla tekemään omaa juoksuaan, eikä ulkona oleva lähtöpaikka vie menestysmahdollisuuksia. Ykköshaastajaksi arvostamamme 3 ELROND hyökkäsi viime startissaan viimeisellä takasuoralla 3. ulkoa ja kiri hyvin. Tuomas Korvenojan ajokki on pystyvä menijä ja se on suoraan tauoltakin huomion arvoinen. 6 SUMMER SEASON punnersi Turussa asiallisesti perille johtavan rinnalta. Kuntonsa ja kykyjensä puolesta Ari Moilasen ajokki pystyy kamppailemaan kärkisijoista. 4 CAVALIER menestynee, mikäli ravaa. Oikealla askellajilla pysymisestä ei ole kuitenkaan takeita. B-ryhmän käynnistävä 1 TINTIN JOURNEY saa hyvän juoksun ja on mahdollinen totohevonen.

Lähtö 4 | Toto65-1

RANKING
A) 11-1
B) 10-7-3-9-5-2-6-8 C) 4
OLYMPIC BLUE CHIP - POPS' SUNRISE - CAPEHILL'S CADEAU - GRAINFIELD AIDEN

Toto65-kierroksen avauskohteessa kaksi valjakkoa erottuu todella selkeästi A-ryhmään haastajien edelle ja aika kovasta yllätyksestä puhutaan, mikäli toinen näistä kuumista suosikeista ei lähtöä voita. Haastavasta lähtöpaikasta huolimatta 11 OLYMPIC BLUE CHIP kipuaa rankingin kärkeen. Ruuna on osoittanut ensimmäisissä Suomen starteissaan olevansa kova tekijä näihin sarjoihin eli Olympic Blue Chipin voidaan sanoa kantavan pakkostarttisummansa kevyesti. Toissakerralla ruuna petti pelikansan odotukset pahemman kerran. Matti J Mäkinen kommentoi hevosen painaneen naruille tuossa startissa ja tästä johtuen Mika Forss ajoi jo päätöskierroksen alkaessa johtavan rinnalle. Lopulta Olympic Blue Chip käytti tuossa startissa kuitenkin voimansa vääriin asioihin ja se ”tukehtui” kiinni pitämiseen. Viimeksi hevonen oli taas oma itsensä ja tykitti vahvalla loppuvedolla porukan hänniltä voittoon. 1 POP’S SUNRISE on todella kova haastaja. Tamma on kahdessa ensimmäisessä Harri Koivusen valmennuksesta tekemässään startissa tehnyt selväksi, että mikäli palaset kunnolla loksahtavat kohdalleen, tulee Pop’s Sunrise kipuamaan nopeasti sarjoissaan. Ravilla Olli Koivusen ajokki on tässä todella vaarallinen.

Lähtö 5 | Toto65-2

RANKING
A) 3-7-11
B) 5-2-1-4-8-9-6-10 C) 12
SUN SAYEN - JOYRIDE LUXI - LAPTOP ALLEY - NATURGAS

Toisessa Toto65-kohteessa ravattavassa Amatööriohjastajien SM-liigassa tarjoamme rankingin kärkipaikan numerolle 3 SUN SAYEN. Mika Ahlströmin valmennettava oli hetken Hippoksen arvontakoneen epäsuosiossa startattuaan peräkkäisissä lähdöissä radoilta 11-7-9-8-12-10. Kun sitten Vermossa 15.8. tamma pääsi ykkösradalle, lähtökohdat olivat positiiviset. Tuostakin startista jäi kuitenkin jossiteltavaa. Sun Sayen matkasi 3. sisällä menettäen loppukaarteessa asemiaan 2. sisältä keulahevosen kyydistä pudonneen takana. Kun kiritilat aukesivat kiri tamma todella kovaa maaliin ja tuo pussitus saattoi maksaa voiton. Killerin välistartissa on taas huono rata mutta tässä asemat puoltavat. 7 JOYRIDE LUXI starttaa korealla taululla matkaan. Ulkona oleva lähtöpaikka kuitenkin vaikeuttaa ja näistä asemista juoksu voi mennä pieleenkin. 11 LAPTOP ALLEY on hyvä hevonen tähän tehtävään mutta näistä asemista Hannu Korven ajokki tarvitsee suosiollista juoksunkulkuakin menestyäkseen. Hyviltä lähtöpaikoilta starttaavat kovaa avaavat numerot 2 FUN VACATION ja 5 NATURGAS avaavat B-ryhmän.

Lähtö 6 | Toto65-3, Toto4-1

RANKING
A) 4-5-1
B) 10-8-2-3-11 C) 7-12-9-6
T.T. HUNSVOTTI - KLEOPATRA - NUGA ROLS - PYÖRIÄN VILISTYS

Kolmannessa Toto65-kohteessa ja samalla illan Toto4-kierroksen käynnistävässä koitoksessa ykkösrahoista nähtäneen varsin tasainen matsi. Tarjoamme viidelle valjakolle paikan A-ryhmästä. Rankingin kärkeen kipuava 4 T.T. HUNSVOTTI on aloittanut uransa varsin voitokkaissa merkeissä. Lappeen kelpo suorituksella irronneen kakkossijan jälkeen ori palasi viimeksi Vermossa voittokantaan vakuuttavan esityksen päätteeksi. Tuon Lappeen startin hyvän juoksun päätteeksi voittanut 5 KLEOPATRA tiedetään erittäin kyvykkääksi menijäksi, joka parhaimmillaan pystyy todella koviin suorituksiin. Roni Paldanin suojatti on hyvänä päivänään tässäkin todella vaarallinen. 1 NUGA ROLS pääsee matkaan hyvältä paikalta ja ravilla se saa hyvät asemat kärkiporukasta. Voittokaan ei tulisi millään muotoa yllätyksenä. Haastavilta lähtöpaikoilta starttaavat 10 PYÖRIÄN VILISTYS ja 8 HUPSIS pystyvät kyllä kuntonsa ja kykyjensä puolesta pärjäämään. Aika näyttää, kuinka juoksut näistä asemista luonnistuvat.

Lähtö 7 | Toto65-4, Toto4-2, Troikka

RANKING
A) 5-3-8-1-4-2
B) 7-6-11-9-12-10
KALLE KALAS - HOLIDAY ORS - ARCTIC LOVER - AXEL FOLEY

Neljäntenä Toto65-kohteena ravattavassa ja samalla ravien ensimmäisenä troikkalähtönä toimivassa koitoksessa viivalla on tukku lahjakkaita menijöitä. Teemme tietoisesti erittäin rohkean ratkaisun ja nostamme numeron 5 KALLE KALAS ideavaljakkona rankingin kärkeen. Ruuna aloitti Suomen uransa Risto Airaksisen valmennuksesta ja palautamme mieleen 16.5. Vermossa nähdyn debyyttistartin. Kalle Kalas avasi tuossa vitosradalta keulaan ja avauspuolikas paineltiin 09,0-lukemiin. Tämän jälkeen Airaksinen sai rauhoittaa vauhtia ja ruuna olisi todennäköisesti lähdön voittanut, ellei se olisi laukannut päätössatasella. Tuo lähtö oli jopa tätä tehtävää kovempi. Kalle Kalas aloitti Juha Utalan valmennuksesta hyvällä esityksellä Lappeessa ja oli myös Killerillä Valentin Ladayn takaa hyvä kakkonen. Seuraamme ruunan suoritusta tässä lähdössä erityisen suurella mielenkiinnolla. Kalle Kalas avaa kovaa ja saa asemat kärkiporukasta. Sisäpuolelta 3 HOLIDAY ORS avaa myös kovaa. 8 ARCTIC LOVER on hyvässä kunnossa mutta paikka on todella synkkä. 1 AXEL FOLEY jäi Turussa pussiin näyttäen hyvältä. Lähtöpaikka on hidasta avaajaa vastaan. 4 POR NIE ROCK tulee kirinsä aina rehdisti perille saakka. 2 RICOCONE kaipaisi lisäpuristusta ratkaisumetreille.

Lähtö 8 | Toto65-5, Toto4-3, Päivän Duo-1

RANKING
A) 1
B) 2-9-7-12-10-4-11-8-6-5-3
GRACEFUL SWAMP - CLUB NORD EASY - COUNT FORTE - JOLLY ROY

Viidennessä Toto65-kohteessa ja samalla Päivän Duon käynnistävässä Oulu Express -karsinnassa suursuosikkina starttaava numero 1 GRACEFUL SWAMP vie ja muut vikisevät. Erkki-Pekka Mäkisen suojatti teki heti uransa alkumetreistä lähtien meihin todella kovan vaikutuksen ja varhaisessa vaiheessa myös Ari Moilanen uhkui luottamusta oriin kykyihin. Toki kaikkihan saman ovat pystyneet havainnoimaan, niin jäätävällä tasolla Graceful Swamp on läpi kauden pystynyt suorittamaan. Kymmenen voittoa ja 59.000 euroa on jo tältä kaudelta saavutettuna ja isoa rahaa on vielä syksyn myötä jaossa. Tässä käsikirjoitus on selvä, Moilanen pitää ajokkinsa kanssa kiihdytyksessä ongelmitta keulat, minkä jälkeen Graceful Swamp hallitsee tapahtumia maaliin saakka. Kun Moilanen päätöspuolikkaalla laskee ajokkinsa menemään, on sisäradassa varmasti imua ja paikat suosikin takana ovat arvokkaita. Ainakin 9 COUNT FORTE ja Mika Forssin rattailleen saava 2 CLUB NORD EASY lienevät potentiaalisia tavoittelemaan paikkaa johtavan takana. Synkältä paikalta 12 DOUBLE REVENGE joutuu tekemään todella kovan esityksen noustakseen totoon.

Lähtö 9 | Toto65-6, Toto4-4, Päivän Duo-2, Troikka

RANKING
A) 3-2-7-5 B) 6-10-12-1-11-9-4
JAMIE HYNEMAN - SPADE ACE FRIDO - PETERSIN - MASS ATTACK

Toto65- ja Toto4-kierrokset päättävässä ja samalla illan toisena troikkalähtönä toimivassa koitoksessa viivalla on useita lahjakkaita ja hyväkuntoisia menijöitä. Juoksunkulku nousee tämän kaltaisissa lähdöissä usein keskeiseen rooliin ja tämä lähtökohta vaikuttaa luonnollisesti tälläkin kerralla vahvasti rankingin muodostumiseen. Rankingin kärkeen kipuava 3 JAMIE HYNEMAN avaa todella kovaa ja Ari Moilasen ajokki on suosikkimme keulaan. Viimeksi Marko Redsvenin valmennettava palasi pieneltä tauolta ja oli jo lähtökohtaisesti piippuhyllyn paikalta vailla todellisia mahdollisuuksia kärkisijojen suhteen. Esityksessä ei ollut moittimista ja startti kropassa ruuna terävöityy. 2 SPADE ACE FRIDO jatkaa tasaisen vahvassa kunnossa ja kauden avausvoitto alkaa roikkumaan ilmassa. Jukka Torvisen ajokki on loistopaikalta mielenkiintoinen seurattava. 7 PETERSIN on väkivahva punnertaja, joka pystyy tekemään itse juoksuaan. Edes paikka johtavan rinnalla ei ole este menestykselle. 5 MASS ATTACK on selättänyt vaikeudet ja ruuna oli voittojuoksuissaan todella hyvä. Lähtöpaikka antaa taas mahdollisuuden taistella kärkisijoista. Hyvää työtä tehnyt 6 NORTHERN TRICK ja takarivistä juoksunkulun armoilla oleva 10 REVEREND DRED saavat paikat suuremmista vihjesysteemeistä.

TOTO4-VIHJESYSTEEMIT

T4-1: 4,5,1 (10,8)
T4-2: 5,3,8 + 1,4,2 (7,6)
T4-3: 1 (2,9)
T4-4: 3,2,7,5 + 6,10 (12,1)

Pieni systeemi 36 riviä, hinta 7,2 euroa.
Suuri systeemi 108 riviä, hinta 21,6 euroa.

PÄIVÄN DUO

1
3,2

Yhteensä 2 yhdistelmää.

TROIKKA LÄHTÖ 7

5
1,2,3,4,8
1,2,3,4,8

Yhteensä 20 yhdistelmää, hinta 10 euroa.

TROIKKA LÄHTÖ 9

3
2,5,7
1,2,5,6,7,10,12

Yhteensä 18 yhdistelmää, hinta 10 euroa.

OHJASTAJA- JA VALMENTAJAKOMMENTIT

Ari Moilanen

L2/7 PIISPALAN HEKO: Ruuna ei ole nyt ollut sellainen kuin joku aika takaperin. Ravi ei luista ja jaksokin on vähän hukassa. Koitetaan rahasijaa.

L3/6 SUMMER SEASON: Turun esitys oli aivan asiallinen. Tämä on ollut aika tarkka juoksusta. Nyt se sinnitteli hyvin kuolemanpaikalta. Ihan kelpo menijä.

L3/11 TOY SURPRISE: Ori väsyi viimeksi sisäratareissulla keskeytyskuntoon.

L4/2 DAHLIA SISU: Tamma on vähän petrannut lähtöjen myötä. Sopivalla reissulla se voi roikkua toton kulmille. Forssassa hevonen oli johtavan takaa neljäs. Ihan kärkisijat yllättäisi.

L7/4 POR NIE ROCK: Hevonen kiri lauantaina mukavasti 3. sisältä viimeiselle totosijalle. Se kilpailee kelpo kunnossa. Ruuna tarvitsee kyllä vähän juoksua. Hyvän selkäreissun jälkeen se pystyy suht kovassakin lähdössä korkealle.

L8/1 GRACEFUL SWAMP: Ori on ollut koko ajan oikein hyvä. Se pääsee varsin liukkaasti liikkeelle. Vahva luotto on edelleen hevoseen.

L9/3 JAMIE HYNEMAN: Viime esitys tauolta oli pikkasen tasapaksu. Jos startti vei ruunaa eteenpäin, on se olemassaan hyvä hevonen näihin lähtöihin. Ei sitä voi kokonaan unohtaa pelimielessä.

Timo Korvenheimo

L1/6 FIRST CLASS LADY: Juoksuradasta tuskin on apua varsalle. Toivottavasti ei hirveästi haittaakaan. Tämä on ehkäpä näistä kaksivuotiaista tallin ykköshevonen tässä vaiheessa. Koelähtö on ajallisesti kovinta, mitä tammalla on ajettu. Aika paljon siinä jäi ilmaa. Kyllä tämän pitäisi tarvittaessa pystyä menemään ainakin 1.18-tulos.

L1/8 BATTLE JACK: Aika vastaavalla tavalla on tätäkin treenattu, kuten oikeastaan kaikkia neljää. Suht samoihin vauhteihin pitäisi ruunan pystyä. Se ei ehkä vielä ota hommaa aivan tosissaan ja saattaa mutkitella starttitilanteessa.

L1/9 SAHARA TRUE LIES: Muuten aika samat kommentit, mutta tämä lienee pykälän valmiimpi ja tuolta kantilta samalla viivalla First Class Ladyn kanssa.

L1/10 RULLEBACKENS EMIL: Pitkälti vastaavaa pohjaa tälläkin. Ori on myös hieman taipuvainen mutkitteluun ja vastaavaan. Keskittyminen kehittyy kokemuksen myötä. Ja toki startit kertovat paremmin varsojen todellisesta tilanteesta juuri tällä hetkellä.

L8/2 CLUB NORD EASY: Taukoa on tullut, kun ei ole ollut oikein sopivia lähtöjä tarjolla. Vielä hiukan keskeneräisellä varsalla ei ole ollut mieltä lähteä esimerkiksi Ruotsin puolelle koittamaan. Lähtöpaikka on hyvä. Tämä pääsee asiallisesti liikkeelle. Ruuna treenaa hyvin ja sillä on ajettu tässä välissä pari kovaa hiittiä. Henget on auki ja hevonen palaa ennätyskunnossa starttiin.

L8/7 JOLLY ROY: Vire on kohdallaan ja tämäkin pystyy menemään ennätyksensä. Ori Lähtee mukavasti. Toki näin ulkoa homma on myös hiukan tuurissaan. Selkäjuoksulla hevonen tulee rehdisti perille saakka. Vedettävät puolilaput lisätään varustukseen.

L8/10 COCKTAIL PRINCESS: Kunto on hyvä. Hevonen on tehnyt koko ajan rehtiä jälkeä. Forssassa jäi tosi paljon varaa. Vapaata tuli vasta 100 jäljellä ja tamma tuli korvat kiinni maaliin. Hyvillä mielin lähdetään kisaan. Onnistuneilla juoksuilla kaikilla on kelpo saumat kuuden parhaan joukkoon eli finaalipaikkaan.

Antti Ala-Rantala

L2/2 R.R. KIVARO: Ori on vähän epävarma. Ainakin paperilla kasassa näyttäisi olevan aika sekalainen sakki. Ennätystä pitää kuitenkin luultavasti parantaa, jos pärjätä meinaa. Kuolemanpaikka olisi tälle melkeinpä paras. Siinä keskittyminen pysyy hyvänä perille saakka. Ehkä takakengät riisutaan tällä kertaa.

L7/9 HARAS DU PIN: Lähtöpaikka on ok. Koitetaan ajaa tuosta sisärataa. Vähän huonoa tuuria on ollut. Kuopiossa saatiin myöhään tilaa. Toisaalta Härmässä hevonen ei ollut aivan hyvä. Rahasija on hakusessa. Voittaminen on vaikeaa.

L9/8 CALLAWAY SCOOP: Ruunalle on sattunut huono lähtöpaikka. Vasemmassa etusessa on pientä vaivaa. Muuten se on hyvän tuntuinen. Osanotto on vielä hieman epävarmaa.

Matti J. Mäkinen

L4/11 OLYMPIC BLUE CHIP: Hevonen oli viimeksi hieman ylipyrkivä ja Mika ajeli pitkään selissä. Tarkoituksella mentiin rauhassa. Se ehti tosi lujalla palalla vielä ykköseksi. Kuski saa tehdä taktiset ratkaisut. Lähtöpaikka on yhä hankala. Ei varustemuutoksia. Juoksun onnistuessa on ilman muuta hyvät odotukset. Tällä on tosi kovan sukunsa edellyttämä kapasiteetti. Ruuna pärjännee vielä hetken aikaa.

L9/7 PETERSIN: Tarkoituksella on starttailtu suht harvakseltaan. Nuorempana oli kaikenlaista ongelmaa. Tällä kertaa saatiin hyvä treenitalvi alle, eikä mitään takapakkia ole tullut. Lähtöpaikka on vähän ulkona. Hyvillä mielin kisaan kuitenkin lähdetään. Varusteita ei muutella. Ruuna ei ole kauhean tarkka juoksupaikastaan ja se jaksaa kyllä mennä.

Risto Tupamäki

L3/10 TREASURE WOODLAND: Ruuna on ollut ihan asiallinen parissa viime startissa. Se ei ole kovin nopea alussa, mutta jaksoa löytyy mukavasti. Terveydentilan kanssa hevosella on ollut läpi uransa aina vähän toivomisen varaa. Jos se suorittaa vastaavalla tasolla edelleen, voi ruuna nousta yllättävän korkealle. Lahdessa jäätiin pussiin.

L9/9 RIM BAY KICKAPOO: Lähtöpaikka on mainio. Hevonen kilpailee hyvässä iskussa ja se teki viime startissa ennätyksensä. On nämä kovia lähtöjä toki ja juoksunkulku ratkaisee paljon. Ruuna polkee normaalisti tasaisen sitkeästi loppuun asti. Aika korkealle se voi sijoittua.