Vermon Toto65-ravit
26.09.2018
18:00

Vermon Toto65-ravit

Lähdöt 26.9.2018

Lämmitykset 26.8.2018

Käsiohjelman näköispainos

26.9.2018 Vermo

Selaa julkaisua


  Vermon Toto65-ravit 26.09.2018  
 

Vihjeet

POISJÄÄNNIT  teksti-tv:stä ja Heppa-järjestelmästä.

TOTO65-VARMAVALINTA

Toto65-systeemiemme tukipilariksi valitsemme päätöskohteen selkeänä suosikkinamme matkaan starttaavan numeron 3 ANDREE. Alkuvuodesta Sari Tammisen valmennettava ei ehkä täysin nauttinut pelikansan silmissä ansaitsemaansa arvostusta mutta on kyllä tämän vuoden esityksillä alleviivannut vahvasti kyvykkyyttään. Ruuna on tuplannut voittosummansa ja pystynyt menestymään vuoden aikana rahallisesti selkeissä ylisarjoissakin. Lähtönopeus on Andreen ehdoton vahvuus ja hyviltä paikoilta startatessaan se on useimmiten aika lailla automaattinen keulahevonen. Tällä kerralla aikaisemminkin ruunaa ajanut Seppo Markkula istuu rattaille ja me liputamme suoraviivaisen ”keulaan ja kukat” -skenaarion puolesta. Avauskohteessa myöskin keulapsyykkauksella selkeän suosikkiaseman ansaitseva 5 SULTAN JOURNEY on kapeamman vihjesysteemin apuvarma.

TOTO65-VIHJESYSTEEMIT

T65-1: 5 + 4 (9,3)
T65-2: 6,4,1 (11,7)
T65-3: 5,16 + 2,6,4 (8,13)
T65-4: 7,9,3,6,8,1,2 (10,12)
T65-5: 2,1,7 + 9,3 (6,10)
T65-6: 3 (10,8)

Pieni systeemi 126 riviä, hinta 12,6 euroa.
Suuri systeemi 1050 riviä, hinta 105 euroa.

Toto65-pelijakauma teksti-tv:stä.

ABC-RANKINGIT JA ANALYYSIT

Lähtö 1.

RANKING
A) 9
B) 2-1-6-5-3-7
C) 11-8-4-10
AMOUR AMIKO - TIGER DILLON - BOTTNAS FANTOM - SUMMERSINE

Avauslähdön selkeänä suosikkinamme matkaan starttaa 9 AMOUR AMIKO. Viime keskiviikkona ruuna oli uran avauksessaan hyvä häviten vain kahdelle hyvälle paalulta startanneelle hevoselle. Hannu Torvisen ajokki menee startti alla varmasti vielä eteenpäin ja se on sopivassa tehtävässä tiukasti kiinni uran avausvoitossa. B-ryhmän käynnistävä 2 TIGER DILLON puristi Teivossa 3. sisältä totoon. Antti Teivaisen ajokki saanee hyvän juoksun, minkä jälkeen se pystyy kamppailemaan kärkisijoista. 1 BOTTNAS FANTOM on pilannut avausstarttinsa laukkoihin. Tuomas Korvenojan ajokin kohdalla todelliset kyvyt ovat vielä arvoitus ja esitystä seurataan ravin maistuessa mielenkiinnolla. 6 SUMMERSINE suoritti Porin välistartissa tasaisesti kärkiparille selvästi häviten. 5 GRANITE pilasi puolestaan Lahden välistartissa kirivaiheessa laukkaan.

Lähtö 2.

RANKING
A) 2-4
B) 1-9-8-3 C) 6-5-7
FREE AND HAPPY - GLADSTONE COMERY - TINTIN JOURNEY - SUNNIE

Ravien toisena lähtönä ravattavassa Kokelasmeetingissä suosikkikaksikko tuntuu erottuvan varsin selkeästi muusta porukasta. Niukka suosikkimme 2 FREE AND HAPPY kiersi Teivossa 2. ulkoa loppukaarteessa johtavan rinnalle, mistä se puristi varmaan voittoon. Etta Pakkasen ajokki kilpailee hyvässä kunnossa ja taistelee tässä tarvittaessa juoksuaan tehdenkin voitosta. 4 GLADSTONE COMERY pudotti puolestaan Turussa johtavan rinnalta päätöspuolikkaan alussa 2. sisälle ja punnersi sitten hyvin perille. Sami Nummen ajokki on suosikkimme pääsemään keulaan, mistä se varmasti vetäisi porukkaa pitkään. Ehkäpä jopa maaliin saakka. B-ryhmän käynnistävä 1 TINTIN JOURNEY avaa hyvin ja se pystyy hyödyntämään lähtöpaikkansa. 9 SUNNIE kiri Jokimaalla hyvin 5. ulkoa. Taneli Säteen ajokki saa hyvän juoksun ja nousee kärkikamppailuun. 8 ELROND laukkasi viimeksi ensimmäisessä kaarteessa ja jäi lopussa vaille kiritilaa.

Lähtö 3.

RANKING
A) 7
B) 5-2-6-1-8-9-4-11-12-3-10
GHIOTTI - NEDDA MILLER - SAPTA RISHI - ARGENTUIL

Kolmannessa lähdössä 7 GHIOTTI valtaa yksin parhaan A-ryhmän mutta luonnollisesti tiistain Teivon startin tapahtumat täytyy vielä ennen lopullisia pelipäätöksiä huomioida. Jokimaalla ori veti keulassa reipasta ja vastasi lopussa varmaan voittoon. Hannu Torvisen ajokki avaa hyvin ja uskomme suosikin juoksevan ulkona olevasta lähtöpaikasta huolimatta keulassa. Pystyvä 5 NEDDA MILLER palaa tauolta ja on huomion arvoinen. Se ottanee ensimmäiset keulat mutta ehkäpä selkäjuoksu olisi tässä vaiheessa paras ratkaisu. 2 SAPTA RISHI on pilannut viime starttinsa lähtölaukkoihin. Marko Heikarin ajokki on epävarma, mutta kyvykäs menijä. Ravilla se pystyy varmastikin taistelemaan kärkipään sijoituksista. 6 ARGENTUIL hyökkäsi Jokimaalla 2. ulkoa maalisuoralla ja lopetti asiallisesti. Jukka Torvisen ajokki tekee tasaisen varmaa työtä ja taistelee totosijoista.

Lähtö 4 | Toto65-1

RANKING
A) 5-4
B) 9-3-2-8-10-1-12-6-7-11
SULTAN JOURNEY - LA CAN STAR CHIP - CAPO THE AMOUR - LIKE FATAL LOVE

Toto65-kierroksen avauskohteessa keskeltä rataa matkaan kiihdyttävä 5 SULTAN JOURNEY starttaa selkeänä suosikkina ja Esa Holopaisen valmennettava valtaakin yksin parhaan A-ryhmän. Vaikka hieno neljän voiton putki viimeksi Turussa katkesikin, ei ruunan esityksessä ollut mitään moitittavaa. Holopainen panosti tuossa startissa vahvasti kiihdytykseen ja keulaan pääseminen vaati lopulta reipashenkisen 09,5-vauhtisen avauspuolikkaan, mikä oli sitten täydellä matkalla varsin ymmärrettävästi liikaa ja maalisuoralla askel hieman painoi. Sultan Journey ei kuitenkaan luovuttanut, ruuna teki sen minkä pystyi ja tuli hyvällä tyylillä sisään. Vermossa vitosradalta on hyvä kiihdyttää ja Holopainen hakee suojattinsa kanssa suoraviivaista ”keulaan ja kukat” -taktiikkaa. Haastajista ainoa voiton suhteen kiinnostava valjakko on 4 LA CAN STAR CHIP. Peruskyvykäs ruuna debytoi viimeksi Pekka Korven valmennuksesta. Lähtöpaikka oli haastava ja sen myötä taktiikka passiivinen. Kiritilat eivät sitten sisäratajuoksulla auenneet ja voimia säästyi vaikkapa tähän starttiin. Hyvältä paikalta Hannu-Pekka Korpi antaa nyt ajokilleen varmasti mahdollisuuden.

Lähtö 5 | Toto65-2

RANKING
A) 6-4-1
B) 11-7-12-10-3 C) 2-8-9-5
LUMI-MASI - A.T. VEETI - LARVAN HURMOS - V.G. VIPORI

Toisessa Toto65-kohteessa tarjoamme kolmelle valjakolle paikan parhaasta A-ryhmästä. Rankingin itseoikeutettu kärkinimi 6 LUMI-MASI on todella kyvykäs hevonen. Sen enempää sekavan taulun kuin vuoden alhaisen voittosaldon ei pidä antaa hämätä. Harri Kotilaisen valmennettava on tehnyt tälläkin kaudella kovan tilin ja ori on määrätietoisin askelin matkalla kohti avoimia lähtöjä. Jou-Jou Tallin omistama 6-vuotias on ilman muuta mielenkiintoinen nimi nostettavaksi mukaan Lahden Kuninkuusravienkin spekulointeihin. Viimeksi Vermossa Lumi-Masi kiri todella kovaa saatuaan passiivisesti taktiikan myötä myöhään tilaa. Startti vei varmasti hevosta eteenpäin ja taktiikkakin on varmasti aktiivisempi. Ykköshaastaja 4 A.T. VEETI tekee myös todella vahvaa kautta. Viimeksi Oulussa Pasi Teinin valmennettava otti Toto76-finaalivoiton umpirehdillä suorituksella johtavan rinnalta. Tarvittaessa Juha Länsimäen ajokki pystyy tässäkin tekemään töitä menestyksensä eteen. Pitkän harkinnan jälkeen myös 1 LARVAN HURMOS saa paikan A-ryhmästä. Jouni Miettisen valmennettava on auton takaa mainettaan parempi avaaja ja ravilla Ari Moilasen ajokki saanee kelpo asemat. Seinäjoen välistartissa sekä kirin alkuvaiheen revittely että 800 jäljellä tullut laukka vaikuttivat omalta osaltaan lopun taipumiseen. Kuntonsa ja kykyjensä puolesta ori pystyy menestymään.

Lähtö 6 | Toto65-3, Toto4-1

RANKING
A) 5-16
B) 2-6-4-8-13-9-10-1-15-7-11-14-12-3
T.T. HUNSVOTTI -PELIPISTE - TRENDI - LINKELI

Kolmannessa Toto65-kohteessa ja samalla illan Toto4-kierroksen käynnistävässä koitoksessa suosikkikaksikko tuntuu kipuavan varsin selkeästi tavallisten kuolevaisten yläpuolelle. Paalulta matkaan starttaava numero 5 T.T. HUNSVOTTI on rankingin kärkinimi, vaikka voltin vitosrata tuoneekin Tuomas Pölläsen valmennettavalle jonkin asteisen laukkariskin mukanaan. Tosin edellisen kerran täällä Vermossa vastaavat asetelmat eivät 1.8. tuottaneet ongelmia vaan Henri Bollström otti ajokkinsa kanssa kiihdytyksessä keulat, mistä ori sitten hallitsi tapahtumia varmaan tapaan maaliin saakka. Sama saattaa hyvinkin toistua tässä lähdössä. 16 PELIPISTE kilpailee kuitenkin aivan jäätävässä iskussa ja vaikea on Heli Kantonen-Heikkilän suojattia peleistä pois pudottaa. Vaikka ruuna tekee todella rehellistä työtä startista toiseen, antaa kauden avausvoitto edelleen odottaa itseään. Viimeksi Pelipiste jaksoi 1200 metrin kirin ulkoradoilla hienosti perille saakka. Ruuna kulki viimeiset 700 metriä 24,7-kyytiä mutta elämänsä juoksun keulasta tehnyt ja samalla melkoisen totopommin jysäyttänyt Santamaan Nooa jäi ohittamatta. Pelipiste pystyy tälläkin kerralla tekemään juoksuaan.

Lähtö 7 | Toto65-4, Toto4-2, Troikka

RANKING
A) 7-9-3-6-8-1-2
B) 10-12-11-5-4
AL E.GADOR ZET - DENNY CRANE - LEON COGER - BWT BAYERN

Neljäntenä Toto65-kohteena ravattavassa ja samalla ravien ensimmäisenä troikkalähtönä toimivassa
koitoksessa tiedossa oleva räväkkä kiihdytys tekee lähdön analysoinnista haastavan. Mikäli alun vauhti ei karkaa lapasesta, ovat sisärataa juoksevat varmastikin vahvoilla. Toisaalta kentän kääntyminen ei todellakaan yllättäisi. Numerot 1 SPANISH ROSE ja 3 LEON COGER ottanevat ensimmäisenä matsia keulapaikasta ja saavat sitten rinnalleen numeron 7 AL E.GADOR ZET, jolla Erkki-Pekka Mäkinen etenee lopulta määrätietoisesti keulapaikalle. Vaikka Leon Coger onkin keulasta parhaimmillaan, maksanee johtopaikan mahdollinen puolustaminen liikaa. 2 VOLUME ACE ja 9 DENNY CRANE saanevat kelpo asemat toiselta radalta. 6 BWT BAYERN saattaa tasaisena avaajana joutua pakittamaan hännille. 8 QUESTIONMARK ME teki todella positiivisen paluun pitkältä tauolta ja on urheilullisesti lähdön mielenkiintoisin seurattava. Toki Olli Koivunen on haastavalta paikalta vaikeiden taktisten ratkaisuiden edessä. Juoksu voi mennä pieleen monellakin eri tavalla.

Lähtö 8 | Toto65-5, Toto4-3, Päivän Duo-1

RANKING
A) 2-1-7
B) 9-3-6-10-8-11-5-12-4
CALLELA LADYBOSS - FREE ME - WITHMA - FIRE SPRUCE

Viidennessä Toto65-kohteessa ja samalla Päivän Duon käynnistävässä Tammatähdessä tarjoamme kolmelle valjakolle asemat A-ryhmästä. Rankingin kärkipaikalle kipuava 2 CALLELA LADYBOSS on valmiiksi toisella radalla, eikä Ari Moilasen ole sinänsä pakko ladata kovat piipussa kiihdytykseen. Todennäköisesti Moilanen kuitenkin panostaa alkuun ja Heikki Korhosen valmennettavalla on kelpo saumat päästä etenemään johtopaikalle. Sisäpuolelta starttaava 1 FREE ME osoitti kuitenkin viimeksi Turussa sen kaltaista lähtönopeutta, ettei Pekka Korven valmennettavan ulkopuolelta taida olla keulaan mitään asiaa, ellei tällä kerralla tamman rattaille istuva Santtu Raitala ole asiasta samaa mieltä. Free Me juossee tässä keulassa tai johtavan takana ja taistelee viime startissa nähdyllä tasolla jatkaessaan kärkisijoista. Kolmas kova on 7 WITHMA. Marjo Lindströmin valmennettava on pilannut kahdesti peräkkäin lähtölaukkaan ja ravia kulkeminen on ensimmäinen ehto menestykselle. Lahdessa Mika Forssin ajokki kulki laukan jälkeen viimeiset 1800 metriä 14,5-kyytiä ja osoitti kunnon olevan kohdallaan.

Lähtö 9 | Toto65-6, Toto4-4, Päivän Duo-2, Troikka

RANKING
A) 3
B) 10-8-6-1-12-4-11-5-2-9-7
ANDREE - AXEL FOLEY - ULK DELLE SELVE - CARLEMAN

Toto65- ja Toto4-kierrokset päättävässä ja samalla illan toisena troikkalähtönä toimivassa koitoksessa
rankingin kärkeen kipuava 3 ANDREE valtaa yksin A-ryhmän. Alkuvuodesta Sari Tammisen valmennettava ei ehkä täysin nauttinut pelikansan silmissä ansaitsemaansa arvostusta mutta on kyllä tämän vuoden esityksillä alleviivannut vahvasti kyvykkyyttään. Ruuna on tuplannut voittosummansa ja pystynyt menestymään vuoden aikana rahallisesti selkeissä ylisarjoissakin. Lähtönopeus on Andreen ehdoton vahvuus ja hyviltä paikoilta startatessaan se on useimmiten aika lailla automaattinen keulahevonen. Viimeksi Turussa Pronssidivisioonakarsinnassa Ilkka Korpi eteni Andreen kanssa alussa keulaan mutta päästi sitten 1. takasuoran alussa Lord Ivarin eteensä. Keulahevonen hallitsi sitten tapahtumia maaliin saakka ja lopussa Andree kiri pirteästi sen rinnalle. Tällä kerralla aikaisemminkin ruunaa ajanut Seppo Markkula istuu rattaille ja me liputamme suoraviivaisen ”keulaan ja kukat” -skenaarion puolesta. Tasaisen haastajaporukan kärkeen kipuava 10 AXEL FOLEY on starttien myötä löytänyt taas kuntonsa. 8 ULK DELLE SELVE omaa haastavasta paikasta huolimatta totosaumat. 6 CARLEMAN suorittaa omalla hyvällä tasollaan. Aika näyttää, minkälaiset asemat 1 JASULITO saa sisäradalta.

TOTO4-VIHJESYSTEEMIT

T4-1: 5,16 + 2,6,4 (8,13)
T4-2: 7,9,3,6,8,1,2 (10,12)
T4-3: 2,1,7 + 9,3 (6,10)
T4-4: 3 (10,8)

Pieni systeemi 42 riviä, hinta 8,4 euroa.
Suuri systeemi 175 riviä, hinta 35 euroa.

PÄIVÄN DUO

2,1,7
3

Yhteensä 3 yhdistelmää

TROIKKA LÄHTÖ 7

7
1,2,3,6,8,9
1,2,3,6,8,9

Yhteensä 30 yhdistelmää, hinta 15 euroa.

TROIKKA LÄHTÖ 9

3
1,6,8,10
1,4,6,8,10,11,12

Yhteensä 24 yhdistelmää, hinta 12 euroa.

OHJASTAJA- JA VALMENTAJAKOMMENTIT

Ari Moilanen

L3/5 NEDDA MILLER: Tahti on tammalla ollut tyyliin laukka tai voitto. Alla on taukoa, eikä minulla ole tietoa päivän vireestä. Pystyvä hevonen tämä on, mutta miten ravi sitten luistaa.

L5/1 LARVAN HURMOS: Ori ei ole starttiraketti, mutta on sen lähtönopeus jonkin verran parantunut. Ei ykkösrata huonokaan paikka ole. Kunto on ollut jo pitkään hyvä.

L6/2 TRENDI: Pieni tauko näkyi hieman Teivon suorituksessa. Juoksukin meni kyllä vaikeaksi. Uskon, että hevonen parantaa Vermoon. Viimeisissä voittostarteissaan ruuna oli oikeinkin hyvä. Voltin kakkosen ei pitäisi haitata.

L6/7 AMORIINI: Tamma tekee tasaista työtä. Tampereella saatiin aivan hyvä juoksu, mutta puristusta ei vain löytynyt loppuun asti.

L8/2 CALLELA LADYBOSS: Mainio lähtöpaikka on sattunut. Tamma pääsee lujaa liikkeelle. Jos keulaan päästään, siitä myös ajetaan. Vahva luotto on hevoseen.

L8/10 ICE WINE: Tamma palasi pitkältä tauolta Lahdessa. Ajeltiin taustalla ja hevonen oli sitten kuudes maalissa. Se parantanee startti kropassaan. Tehtävä kyllä myös vähän kovenee.

Juha Länsimäki

L5/4 A.T. VEETI: Ori kilpailee mainiossa kunnossa ja se suorittaa luotettavalla tavalla. Hevonen on tullut siihen iskuun, mitä on odotettu. Se on ollut ihan ok koko ajan, mutta viimeiset kaksi starttia on ollut parasta Veetiä. Lähtönopeutta löytyy mukavasti. Kärkiporukasta tämä on parhaimmillaan. Suht seiftikiihdytykselläkin se pääsee asemiin. Aina oriin kanssa lähdetään menestymään. Siihen on oppinut luottamaan. Tällä voi ajaa vähän rohkeamminkin.

L6/11 A.T. ERIKA: Taulu on sekavalla mallilla. Hevonen treenaa aivan mukavasti, mutta sen pitää myös esittää vastaavaa kilpailutilanteessa, jotta ruvettaisiin kehumaan. Rahasija ja ehjä juoksu olkoot tavoitteena.

Emma Väre

L7/3 LEON COGER: Lähtöpaikka on aivan hyvä. Viime esitys oli ok. Siinä mentiin alku reipasta. Välissä sitten varsin hiljaa ja kun hevonen jäi vähän painamaan, happi loppui kesken. Katsotaan miten lähtö lähtee juontumaan ja taktiikka sitten sen mukaan. Kotona kaikki on ruunalla normaalisti.

L9/6 CARLEMAN: Hieman ulkona on lähtörata. Turussa reissu meni vähän vaikeaksi ja lähtökin oli kova tasoltaan. Ehkä hevonen oli silti pikkasen tasainen lopussa. Ihan asiallinen suoritus kuitenkin.

Tapio Mäki-Tulokas

L2/4 GLADSTONE COMERY: Ruuna on tehnyt hyvät esitykset kolmeen viime starttiin. Kaksi kertaa se juoksi keulassa ja viimeksi hevonen oli sitkeä kolmas kuolemanpaikalta. Nyt on vähän parempi lähtöpaikka. Eteenpäin yritetään ajaa alussa. Kengät on Vermossa jalassa. Viimeksi Turussa riisuttiin takakengät. Ei tuosta ollut kovinkaan suurta hyötyä. Ei ratkaiseva asia.

L9/4 NITRO DIABLO: Paluukilpailu tauolta Lahdessa oli hyvä. Hevonen matkasi hännillä sisällä. Se polki vikan tuhannen alta 1.13-kyytiä ja tuli hyvällä tyylillä maaliin. Ruuna on aika hidas lähtijä ja reissuista muodostuu helposti raskaita. Taktiikka katsotaan tilanteen mukaan. Odotukset on sijoille 3-4. Ihan voittaminen voi olla vaikeaa.

Juuso Holttinen

L8/3 RED FINGER: Lähtö on toki kova. Tamma on nyt tehnyt pari hyvää starttia. Viimeksi Jokimaalla se jäi pussiin. Paikka puoltaa. Nätillä juoksulla hevonen voisi pystyä neljän joukkoon. Takakengät jätetään jalkaan. Kasvatellaan vähän kavioita.

L9/8 ULK DELLE SELVE: Ori on tehnyt hyviä startteja koko ajan. Hevosta vähän huollettiin viime kisan jälkeen. Entisessä vireessä sen pitäisi jatkaa. Lähtöratojen kanssa on huonoa tuuria. Tämä on kyllä aika nopea avaaja. Jos ori pääsee asialliseen paikkaan, pystyy se kamppailemaan voitosta. Ilman kenkiä on tarkoitus jatkaa.