Vermon Toto65-ravit
07.11.2018
18:00

Vermon Toto65-ravit

Käsiohjelman näköispainos

7.11.2018 Vermo

Selaa julkaisua


  Vermon Toto65-ravit 07.11.2018  
 

Vihjeet

POISJÄÄNNIT  teksti-tv:stä ja Heppa-järjestelmästä.

TOTO65-VARMAVALINTA

Toto65-systeemien tukipilariksi nostamme toisessa kohteessa 20 metrin takamatkasta huolimatta selkeänä suosikkinamme juoksuradalta matkaan kiihdyttävän numeron 14 MAINIO. Vaikka Vermossa takamatkalta täyden voltin voittaminen ei lähtökohtaisesti helppoa olekaan, tuntuu Kati Lindsbergin valmennettava erottuvan varsin selkeästi edukseen muusta porukasta. Se osoitti kovaa perusluokkaansa viimeksi Kymenlaakso-ajon karsinnoissa, jotka päättyivät kuitenkin lopulta valtavaan pettymykseen. Keulassa juossut Mainio taisteli maalisuoralla urheasti voitosta Graceful Swampin kanssa mutta ajautui sitten maalisuoralla mutkittelun jälkeen sisäkentän puolelle ja kisa päättyi hylkäykseen finaalipaikkaan oikeuttaneelta kakkossijalta. Nähdäksemme ruunan kyvyt olisivat riittäneen pitkälle finaalissakin mutta nyt sen on jatkettava kautta rahasarjoissa. Mika Forss panostaa varmasti juoksuradalta alkuun ja lähtee ajamaan suoraviivaisesti eteenpäin. Suosikin tappio olisi tässä lähdössä selkeä yllätys.

TOTO65-VIHJESYSTEEMIT

T65-1: 7,10,3,1,5 (2,6)
T65-2: 14 (13,10)
T65-3: 4,9,10 (1,7)
T65-4: 8,10,6,9,4,7 + 11,2,3,1,5,12
T65-5: 15,16 + 1 (10,14)
T65-6: 9,6 (5,8)

Pieni systeemi 360 riviä, hinta 36 euroa.
Suuri systeemi 1080 riviä, hinta 108 euroa.

Toto65-pelijakauma teksti-tv:stä.

ABC-RANKINGIT JA ANALYYSIT

Lähtö 1.

RANKING
A) 5-9-8-1
B) 14-11-12-16-15-6-10-13-7-4-2
VOKKENI - EEKU - NOORAN LAURA - MONTSAN VIPPI

Ravien avauslähdössä 5 VOKKENI kipuaa rankingin kärkeen. Uransa avauksessa Mikkelissä ori pääsi vasta maalisuoralla nousemaan 2. sisältä ulos, minkä jälkeen se lopetti asiallisesti. Pidimme näkemästämme ja tässä sopivan tuntuisessa tehtävässä Esa Holopaisen ajokilta on lupa odottaa menestystä. Ykköshaastajamme 9 EEKU pilasi Porissa lähtölaukkaan. Edelliskerralla Seinäjoella hyvän suorituksen 5. ulkoa tehnyt Niko Jokelan ajokki kehittyy starttien myötä ja kamppailee juoksun yhtään onnistuessa kärkisijoista. 8 NOORAN LAURA kulki Porissa asiallisesti laukkojensa lomassa. Teemu Okkolinin ajokki on vielä epävarma, mutta tähän tehtävään taatusti riittävän kyvykäs menijä. Ravilla tamma osallistuu tototaistoon. 1 MONTSAN VIPPI on saanut hyvän lähtöpaikan ja on näistä asemista ilman muuta mahdollinen totohevonen.

Lähtö 2.

RANKING
A) 7-3-6
B) 5-13-2-4-10-1-8-14-11 C) 9-12
KNOWS EVERTHING - MISS UNIVERSE - FREYA STARS - JETMAN LUXI

Toisen lähdön suosikkimme 7 KNOWS EVERYTHING puristi Mikkelissä uransa avauksessa varmaan voittoon toiselta radalta ilman vetoapua. Esa Holopaisen ajokki on kyvykäs aloittelija ja nähdyn perusteella se taistelee varmasti tässäkin lähdössä voitosta. 3 MISS UNIVERSE pilasi viimeksi lähtölaukkaan. Koelähdössä keulasta päätöskierroksen 17,2-vauhtia lopettanut Juha Utalan ajokki avaa ravilla hyvin ja kamppailee kärkisijoista. Myös 6 FREYA STARS saa paikan A-ryhmästä. Se lopetti viimeksi hyvin 4. sisältä. Markku Iivarin ajokki menee starttien myötä eteenpäin ja osallistuu kärkikamppailuun. B-ryhmän käynnistävä 5 JETMAN LUXI on mielenkiintoinen seurattava.

Lähtö 3.

RANKING
A) 6-11-4-7
B) 8-9-11-10-5
METKU MAINIO - SUVIN TOIVO - WIHTORI - SIRKAN SHOTTI

Kenneth Danielsenin valmennuksessa otteitaan petrannut 6 METKU MAINIO starttaa kolmannen lähdön suosikkinamme. Se jäi viimeksi Teivossa taivaltamaan toista rataa ilman vetoapua, mistä se puristi hyvin perille saakka. Danielsen palaa itse tässä suojattinsa rattaille. Ykköshaastaja 11 SUVIN TOIVO hyökkäsi viimeksi 5. ulkoa kierros jäljellä ja kiri asiallisesti. Kari Venäläisen ajokki on tehnyt startista toiseen kelpo työtä ja vireen säilyessä se nousee tässäkin kärkikamppailuun. 4 WIHTORI eteni Lappeessa 2. sisälle 800 jäljellä ja punnersi kakkoseksi. Roni Paldanin ajokki saanee hyvän juoksun kärkiporukassa. 7 SIRKAN SHOTTI on hieman epävarma, mutta pystyvä menijä. Ravilla se on mahdollinen menestyjä.

Lähtö 4 | Toto65-1

RANKING
A) 7-10-3-1-5
B) 6-9-2-4 C) 8-12-11
MASTERSTROKE ARIA - BWT DANGER - HIGHTOWER COMERY - TANPOPO

Toto65-kierroksen avauskohteessa ykkösrahoista nähtäneen mielenkiintoinen taistelu ja tarjoamme peräti viidelle valjakolle asemat kirkkaimmista parrasvaloista. Ulkona olevasta lähtöpaikasta huolimatta suosikkinamme matkaan starttaa 7 MASTERSTROKE ARIA. Juho Ihamuotilan valmennettava on kyvykäs aloittelija ja se on suorittanut startista toiseen oikein hyvällä tasolla. Viimeksi sen suorituksesta jäi todella positiivinen kuva, vaikka Ronaldo Malibua ruuna ei lopulta pystynytkään uhkaamaan. Juoksun yhtään onnistuessa Masterstroke Aria on varmasti vaarallinen. 10 BWT DANGER on takarivin lähtöpaikasta huolimatta vaarallinen. Viimeksi ruuna laukkasi Kymenlaaksoajon karsinnassa keulasta loppukaarteessa. Voittosumma ei tee oikeutta Tuomas Korvenojan suojatin kyvyille. 3 HIGHTOWER COMERY saa viime esityksestään vahvan arvosanan. Olli Koivusen ajokki on hyvältä paikalta lähdön perushevosia. Sisäradalta starttaava 1 TANPOPO tuskin pystyy keulapaikkaa puolustamaan mutta eiköhän rattaille palaava Juhani Tapani saa suojattinsa kanssa ihan kelpo asemat kärkiporukasta. Kyvykäs ruuna jatkaa tasaista nousua sarjoissaan. Aripekka Pakkasen valmennuksesta debytoiva 5 GRACE MATCH on mielenkiintoinen seurattava. Mika Forss panostaa varmasti ajokkinsa kanssa kiihdytykseen.

Lähtö 5 | Toto65-2

RANKING
A) 14
B) 13-10-16-7-2-5-15-8-3-9 C) 12-4-1-6-11
MAINIO - CAVALIER - PEANUTS - ARCTIC ISLAND

Toisessa Toto65-kohteessa ravattavassa 3-vuotiaille lämminverisille rajatussa Nuorten Sarjassa rankingin kärkipaikalle kipuava 14 MAINIO valtaa yksin parhaan A-ryhmän. Vaikka Vermossa takamatkalta täyden voltin voittaminen ei lähtökohtaisesti helppoa olekaan, tuntuu Kati Lindsbergin valmennettava erottuvan varsin selkeästi edukseen muusta porukasta. Se osoitti kovaa perusluokkaansa viimeksi Kymenlaakso-ajon karsinnoissa, jotka päättyivät kuitenkin lopulta valtavaan pettymykseen. Keulassa juossut Mainio taisteli maalisuoralla urheasti voitosta Graceful Swampin kanssa mutta ajautui sitten maalisuoralla mutkittelun jälkeen sisäkentän puolelle ja kisa päättyi hylkäykseen finaalipaikkaan oikeuttaneelta kakkossijalta. Nähdäksemme ruunan kyvyt olisivat riittäneen pitkälle finaalissakin mutta nyt sen on jatkettava kautta rahasarjoissa. Mika Forss panostaa varmasti juoksuradalta alkuun ja lähtee ajamaan suoraviivaisesti eteenpäin. Suosikin tappio olisi tässä lähdössä selkeä yllätys. Tasaisesta haastajaporukasta ne, kenen juoksu parhaiten onnistuu, ovat varmastikin vahvoilla suosikin takaa löytyville kahdelle muulle totosijalle.

Lähtö 6 | Toto65-3, Toto4-1

RANKING
A) 4-9-10
B) 1-7-8-11-6 C) 2-3-5
GRAINFIELD ACE - POR NIE ROCK - NITRO DIABLO - COUSIN BOWL

Kolmannessa Toto65-kohteessa ja samalla illan Toto4-kierroksen käynnistävässä koitoksessa suosikkina starttaava 4 GRAINFIELD ACE ei saa varauksetonta luottamustamme ja nostammekin kolme haastajaa mukaan A-ryhmään. Toissakerralla Vermossa Grainfield Ace teki maililla selkäjuoksulla ihan kelpo esityksen mutta joutui sitten viimeksi täydellä matkalla taipumaan keulasta. Mika Forssin taas rattailleen saava ruuna tuskin tälläkään kerralla saa täysin omaa juoksua johtopaikalla tehdä. 7 SUNDSVIK MAYDAY on juoksunkulun suhteen avainroolissa. Merkittävästi tauluaan vaarallisempi tamma on kengittä parhaimmillaan ja lisäksi se viihtyy keulassa. Mikäli Seppo Markkula mielii ajokkinsa kanssa voitosta taistella, täytynee alkuun ladata täysillä. Toki keulaan pääseminen on tässä vaikeaa. 1 COUSIN BOWL pääsee asiallisesti matkaan ja Santtu Raitala yrittää varmasti kaikin keinoin puolustaa asemiaan sisäradalla. Kaksi edellä mainittua lienevät kuitenkin Juhani Kärjen suojattia nopeampia. Takarivin 9 POR NIE ROCK ja 10 NITRO DIABLO vaatinevat pientä kärjen ylivauhtia voittaakseen. Kumpikin jatkaa tasaisen vahvassa iskussa ja ne pystyvät kyllä itsekin tekemään juoksuaan. Ne ovat haastavista asemista huolimatta suosikin ykköshaastajat.

Lähtö 7 | Toto65-4, Toto4-2, Troikka

RANKING
A) 8-10-6-9-4-7
B) 11-2-3-1-5-12
RANCH POP UP - SILVESTER - AL E.GADOR ZET - FONTAINE BRODDE

Neljäntenä Toto65-kohteena ravattavassa ja samalla ravien ensimmäisenä troikkalähtönä toimivassa koitoksessa riittää todellakin haastetta. Oikeastaan jokaiselle viivalla olevalle valjakolle täytyy jättää tietyllä tavalla realistinen voittosauma. Kaikki riskitekijät tiedostaen nostamme tasaisesta ryhmästä rankingin kärkinimeksi numeron 8 RANCH POP UP ja rakennamme troikan Hannu Isotalon valmennettavan varaan. Huonon lähtöpaikan ja alla olevien heikkojen sijoitusten johdosta ori saattaa jäädä peleissä varsin vähäiselle huomiolle. Kunnossa ei ole kuitenkaan moittimista. Toissakerralla keulasta taipuminen oli railakkaan avauskierroksen jälkeen täysin ymmärrettävää ja viimeksi Ranch Pop Up jäi sisäratajuoksun päätteeksi pussiin. Kovalla avaajalla on näistäkin asemista perusteltua ladata alkuun ja mikäli Iikka Nurmonen vain välttää ajokkinsa kanssa paikan johtavan rinnalla, ei voitto saa tulla yllätyksenä. A-ryhmässä on kuitenkin tungosta. Vahvassa iskussa kilpaileva 10 SILVESTER hyötyisi kiihdytyksen venymisestä. 6 AL E.GADOR ZET lienee lähdön todennäköisin keulahevonen, mikäli askeleet vain osuvat auton irrotessa lankulle. 9 FONTAINE BRODDE on aloittanut uudessa kotimaassaan kahdella voitolla ja tämä Hannu Isotalon toinenkin valmennettava on lähdön perushevosia. 4 GUIDO DI QUATTRO on kunnossa mutta juostava matka saisi olla pidempi. Solvallassa epäonnistunut 7 BWT BAYERN riittää kykyjensä puolesta taatusti. Aika näyttää, kuinka juoksu näistä asemista onnistuu.

Lähtö 8 | Toto65-5, Toto4-3, Päivän Duo-1

RANKING
A) 15-16
B) 1-10-14-4-2-5-7-8-12-9-6-13
VIRIN VIHTORI - TUVIKER - ONNETÖÖRI - FAITTERI

Viidennessä Toto65-kohteessa ja samalla Päivän Duon käynnistävässä Valtra Sisusarjassa lähdön käsikirjoitus meni uusiksi alkuperäisen suursuosikin eli numeron 3 EETU ROLS poisjäännin myötä. Nyt tarjoamme rankingin kärkipaikan vahvassa nousukunnossa kilpailevalle numerolle 15 VIRIN VIHTORI. Toissakerralla Kuopiossa se punnersi pitkän kirinsä rehdisti perille saakka jyräten voittoon. Viimeksi Vermossa ori juoksi parijonossa toista rataa ja viimeisellä takasuoralla Esa Holopainen oli pakotettu kääntelemään ajokkinsa sisäradalle. Kiritilat aukesivat sitten vasta maalisuoralla ja ihan kelpo tyylillä ori tuli sisään. Juostava matka suosii taatusti. Samoin se suosii numeroa 16 TUVIKER, joka joutuu kuitenkin tällä kerralla antamaan 20 metriä etumatkaa Virin Vihtorille. Asetelma on toki haastava mutta silti lähes väsymättömänä jyränä tunnettu Marko Heikarin ajokki on lähdön kuumimpia suosikkeja. Se ei kirivaiheessa mittaa metrejä vaan pystyy tarvittaessa kiertelemään ulkoratojakin ja lisäksi ori takuuvarmasti punnertaa myös kirinsä rehdisti maaliin saakka. Pieni systeemi pelataan tällä A-ryhmän kaksikolla. Haastajaporukan käynnistävä numero 1 ONNETÖÖRI on ainoa lisäyksemme suureen systeemiin.

Lähtö 9 | Toto65-6, Toto4-4, Päivän Duo-2, Troikka

RANKING
A) 9-6
B) 5-8-1-7-10-12-11-2-4-3
NEDDA MILLER - CHIQUE - ELAIZA CAMTO - BEAN DEAD CERT

Toto65- ja Toto4-kierrokset päättävässä ja samalla illan toisena troikkalähtönä toimivassa tammalähdössä suosikkikaksikko erottuu selkeästi edukseen haastajaryhmästä. Suosikkien suoritusvarmuus ei kuitenkaan ole parasta mahdollista tasoa ja kenttä saattaa lopulta olla avoin kovallekin yllätykselle. Rankinkin kärkeen takarivin lähtöpaikasta huolimatta kipuava 9 NEDDA MILLE palasi syksyllä kovassa iskussa tauolta ja Ulla Korhosen valmennettava on ollut alla olevissa voitoissaan todella hyvä. Voitot ovat irronneet aika lailla samanlaisilla reissuille. Tamma on juossut 3. ulkona, mistä Ari Moilanen on kääntänyt sen viimeisellä takasuoralla kolmannelle ja voitot ovat sitten irronneet varmaan tapaan. Tuskin kaikki on ollut edes pelissä. Ravilla Nedda Miller on tälläkin kerralla kirivaiheessa todella vaarallinen. 6 CHIQUE on epävarma mutta kyvykäs peli. Taulun kertomalla tavalla laukat ovat pinnassa mutta eivät hevosen kyvyt ole mihinkään kadonneet. Kolmessa tuoreimmassa volttilähdössä laukka on tullut heti kiihdytyksessä. Aika näyttää, saisiko Antti Teivainen ajokkinsa auton takaa oikealla askellajilla matkaan. Ravilla Chique etenisi varmastikin keulaan, mistä se sitten hallitsisi tapahtumia maaliin saakka.

TOTO4-VIHJESYSTEEMIT

T4-1: 4,9,10 + 1,7 (8,11)
T4-2: 8,10,6,9,4,7 + 11,2,3,1,5,12
T4-3: 3 (15,16)
T4-4: 9,6 (5,8)

Pieni systeemi 36 riviä, hinta 7,2 euroa.
Suuri systeemi 120 riviä, hinta 24 euroa.

PÄIVÄN DUO

3
9,6

Yhteensä 2 yhdistelmää.

TROIKKA LÄHTÖ 7

8
4,6,7,9,10
4,6,7,9,10

Yhteensä 20 yhdistelmää, hinta 10 euroa.

TROIKKA LÄHTÖ 9

6,9
6,9
Läpi

Yhteensä 20 yhdistelmää, hinta 10 euroa.

OHJASTAJA- JA VALMENTAJAKOMMENTIT

Ari Moilanen

L3/1 JENNYN LUMIKKI: Ajamassani Vermon startissa tammalle tuli laukka takasuoran puolessa välissä. Parantaa pitäisi ja rahasija lienee sopiva tavoite.

L6/8 BEAN COKTAIL: Aika mielenkiintoinen tapaus. Todennäköisesti ori pystyy hieman parantamaan koelähdön tuloksestaan. Ennen tuota ei oltu käyty radalla kertaakaan. Tauko on pitkä ja taustavoimilla on ajatuksena nätti startti.

L6/9 POR NIE ROCK: Ruunalla on ollut paljon kehnoja lähtöpaikkoja. Lauantaina Kouvolassa se teki hänniltä kelpo kirin. Hevonen jatkaa hyvässä kunnossa. Sopivalla selkäreissulla se lopettaa mainiosti. Paikka käy hyvin. Tämä ei ole kovin nopea avaaja.

L6/10 NITRO DIABLO: Kouvolan voittojuoksussa tultiin vika tuhat tosi kovaa. Hevonen voitti kuitenkin helposti. Vastaavana sillä on hyvät saumat pärjätä Vermossakin.

L7/10 SILVESTER: Ruuna kilpailee kovalla voittoprosentilla. Ollin ajama tuorein startti Turussa päättyi myös kärkisijaan. Kunto on kohdallaan. Ajamassani kisassa lokakuussa se menestyi keulapaikalta, mutta on hevonen tullut takaakin. Lähtöpaikka ei mitenkään vie mahdollisuuksia.

L9/9 NEDDA MILLER: Tamma on tehnyt taukonsa jälkeen hienot juoksut. Joskus sillä on tullut laukkoja loppukurviin, mutta nyt hevonen on mennyt varman tuntuisesti. Jos ravi maittaa, pystyy se jälleen pärjäämään.

Juho Ihamuotila

L4/7 MASTERSTROKE ARIA: Ruuna oli viimeksi järkyttävän hyvä pikku tauolta. Noista asetelmista ei mahdettu voittajalle mitään. Ei nytkään ole ihan helppo lähtö. Useampia nousevia hevosia on vastassa. Lähtöpaikka on aika ulkona ja kyllä siinä juosta saa voittoon asti. Katsotaan taktiikkaa vähän tilanteen mukaan. Ajatuksena olisi kyllä koittaa alussa hetken matkaa eteenpäin.

L5/7 STONECAPES RESPECT: Varsa teki muutaman tasapainoisen suorituksen kesällä. Se on enemmän ensi vuoden hevonen, eikä hirveästi ole ajettu kilpaa. Ihan positiivisesti tamma treenaa. Se lähtee tosi kovaa. Kerran on ollut juoksuratakin ja tuo tuskin tuottaa ongelmia. Varsa saanee sopivan reissun kärjen tuntumassa. Ihan voitto olisi kyllä pieni yllätys tauolta. Odotan kuitenkin hyvää suoritusta heti.

Aripekka Pakkanen

L4/5 GRACE MATCH: Hevonen tuli tänne meille noin kuukausi takaperin. Vielä on vähän huono tuntuma hevoseen. Ihan ok se treenaa. Viime startin jälkeen tammalle tehtiin pientä jalkahuoltoa. Porukka Vermossa on kyllä aika kovan näköinen. Rahasija on sopiva tavoite.

L9/6 CHIQUE: Laukat on volttilähdöissä sotkeneet menoa. Aika keljuja lähtöratojakin on sattunut niissä. Luulen, että auton takaa tilanne on hieman toinen. Ei hevonen nyt sadan prosentin varmuudella pääse ravia, mutta paljon ryhmälähtö auttaa tilannetta. Kapasiteetti riittää kyllä. Ravatessaan vaarallinen peli näihin lähtöihin. Viimeksi siinä oli ekassa kaarteessa pieni kontaktitilanne ja homma sekosi lopullisesti siihen. Jos keli sallii, jatketaan ilman kenkiä.

Juhani Tapani

L1/15 LOTAN LIEKKI: Tamma palasi lahdessa pitkältä tauolta. Aika epävarma tapaus se on. Rahasija lienee sopiva tavoite.

L4/1 TANPOPO: Kaiken pitäisi olla hevosella kunnossa. On siinä muutama juoksija vastassa, mutta ei tätäkään kannata jättää pois peleistä. Se lähtee suht hyvin ja ykkösrata on ihan ok paikka. Voi olla, että edelleen jatketaan takakengittä. Katsotaan vielä tilanne.

L9/4 SPARK GIRL: Tamma oli muuten ihan hyvän tuntuinen paluustartissaan viimeksi, mutta aika tukkoinen se oli. Hevonen mennee eteenpäin. Voittoon asti voi olla silti vaikea riittää.

Tapio Mäki-Tulokas

L6/10 NITRO DIABLO: Ruuna voitti vihdoin Kouvolassa. Se on tehnyt hyviä suorituksia edeltäneissäkin kilpailuissa. Juoksunkulut ovat muodostuneet vaikeiksi ja sen myötä menestys jäänyt heikommaksi. Toivotaan, että kärki pitäisi reipasta matkavauhtia yllä. Tuolloin meilläkin olisi saumamme.

L7/11 GRAINFIELD ADELE: Hevonen treenaa mukavasti ja se on hyvän tuntuinen kotona. Lähtöpaikka on kurja. Toivotaan ylivauhtia. Voittaminen voi olla joka tapauksessa vaikeaa, mutta suosiollisella vauhdinjaolla tamma nousee johonkin asti.

Matias Salo

L2/5 JETMAN LUXI: Varsalla ei oltu ajettu kovaa ennen koelähtöä. Tuo vei sitä eteenpäin. Jonkun verrankin ruuna pystyy pudottamaan ajallisesti. Vitosrata tuskin on ongelma. Eiköhän siitä matkaan pääse. Ihan asiallista avausstarttia odotan.