Vermon Toto65-ravit
14.11.2018
18:00

Vermon Toto65-ravit

Käsiohjelman näköispainos

14.11.2018 Vermo

Selaa julkaisua


  Vermon Toto65-ravit 14.11.2018  
 

Vihjeet

POISJÄÄNNIT teksti-tv:stä ja Heppa-järjestelmästä.

TOTO65-VARMAVALINNAT

Toto65-kierroksen pitävä pankki on tyylipuhtaan tolppaputken siivittämänä viivalle tuleva toisen kohteen suursuosikki 8 VÄLÄHDYS. Ville Korjuksen suojatti on itse itsensä ylivoimaisesti pahin vastustaja ja kun ori on viime aikoina toiminut startista toiseen moitteettomasti, vaikuttaa epäonnistuminen juuri tässä startissa varsin epätodennäköiseltä. Tyylipuhtaan tolppaputken siivittämänä viivalle tuleva Välähdys on lihottanut Rovaniemen Kuninkuusravien jälkeen tilipussiaan 59.000 euron verran ja eiköhän kauden kokonaissaldo ole kaikin puolin varsin positiivinen, vaikka päätapahtumassa jäikin tuleville vuosille petrattavaa. Viimeksi Kouvolassa ori eteni takarivistä keulaan ensimmäisen takasuoran alussa ja voitti hallitusti. Välähdys avaa auton takaa aivan omaa kyytiään ja ottaa helposti keulat, minkä jälkeen haastajat voivat keskittyä taistelemaan suosikin takaa löytyvistä muista totosijoista. Rohkeaksi ideavarmaksi nostamme avauskohteesta numeron 2 KALLE KALAS. Totta kai kolmen peräkkäisen hylkäysstartin jälkeen kysymysmerkkejä leijuu ilmassa mutta asetelmat puoltavat ruunaa todella vahvasti. Jo Ruotsin puolella kyvykkääksi tiedetty Kalle Kalas avaa auton takaa kovaa ja se ottanee ravin vain maistuessa automaattisesti keulat. Sekavasta taulusta huolimatta kunnossa ei ole moittimista ja mailin Kalle Kalas pystyy painelemaan johtopaikalta sitten tasaisen reipasta läpi. Tämän skenaarion toteutuessa peli saattaa hyvinkin vetää maaliin saakka. Myös Juha Utala on startin alla luottavainen ja liputtaa keulajuoksun puolesta.

TOTO65-VIHJESYSTEEMIT

T65-1: 2 (11,1)
T65-2: 8 (9,2)
T65-3: 3,9,12,2 + 6,13 (14,8)
T65-4: 7,13,10,16,15 + 2,12 (14,1)
T65-5: 7 + 4,2,3 (9,1)
T65-6: 9,5,2,10,4 + 6,7 (11,3)

Pieni systeemi 100 riviä, hinta 20 euroa.
Suuri systeemi 1176 riviä, hinta 117,6 euroa.

Toto65-pelijakauma teksti-tv:stä.

ABC-RANKINGIT JA ANALYYSIT

Lähtö 1.

RANKING
A) 8-7-4
B) 3-6-5-2-1
FIRST CLASS LADY - SHE RAINS - JILLIAN BOKO - COLD CASE

Avauslähdön suosikkina starttaava 8 FIRST CLASS LADY on antanut viivalla olevista valjakoista tähän mennessä parhaat näytöt. Viimeksi Jokimaalla tamma hyökkäsi 2. ulkoa päätöspuolikkaan alussa ja kiri hyvin maaliin. Tapio Perttusen ajokki starttaa 20 metrin takamatkan juoksuradalta ja askelten osuessa lankulle suosikki saanee kelpo asemat. 7 SHE RAINS on aloittanut uransa hyvin Ruotsin puolella ja sen esitystä seurataan tässä mielenkiinnolla. 4 JILLIAN BOKO otti Teivossa hallitun keulavoiton. Mika Forssin ajokki avaa hyvin ja tiedossa lienee hyvä reissu kärkiporukassa. B-ryhmän käynnistävä 3 COLD CASE puolestaan lopetti Jokimaalla asiallisesti 4. sisältä ja on mahdollinen totohevonen.

Lähtö 2.

RANKING
A) 6-12-4
B) 1-8-2-9-11-3-5-10-7
GHALIYA WEB - FIVE FINGER GRAWL - BIGGURIM - LADY NIGHTINGALE

Toisessa lähdössä rankingin kärkeen kipuava 6 GHALIYA WEB vaikuttaa ravi- ja suoritusvarmalta menijältä. Viimeksi Jokimaalla Ville Mäkelän valmennettava hyökkäsi viimeisellä takasuoralla ja kiri kakkoseksi. Santtu Raitalan ajokki jatkaa kunnossa ja taistelee voitosta. 12 FIVE FINGER GRAWL eteni Kouvolassa keulaan ensimmäisessä kaarteessa ja voitti varmasti. Nyt tehtävästä on tulossa erilainen, mutta sopivalla juoksulla Kari Savolaisen ajokki nousee täältäkin korkealle. 4 BIGGURIM nousi Turussa 2. sisältä päätöspuolikkaan alussa johtavan rinnalle, mistä se punnersi kakkoseksi. Riku Salmisen ajokki on tehnyt hyviä juoksuja ja kamppailee kärkisijoista. 1 LADY NIGHTINGALE on epävarma, mutta pystyvä menijä ja onnistuessaan mahdollinen.

Lähtö 3.

RANKING
A) 7
B) 2-6-3-5-4-1
AGING WELL - TOMORROW'S HOPE - QUEEN ADELE - KNOCKING MATCH

Kolmannen lähdön varsin selkeä ykköshevosemme on viimekertaisesta epäonnistumisesta huolimatta 7 AGING WELL. Viimeksi Lappeessa ori pilasi pelinsä lähtölaukkaan. Edelliskerralla Jokimaalla 3-vuotias kiersi 2. sisältä keulaan ensimmäisellä takasuoralla ja voitti hallitusti. Tuomas Korvenojan ajokki on kyvykäs aloittelija ja se on onnistuessaan tiukasti kiinni ykkösrahoissa. Haastajaporukan käynnistävä numero 2 TOMORROW'S HOPE seurasi koelähdössä asiallisesti 2. sisältä. Päätöskierroksen ruuna kulki 17,3-vauhtia. Esa Holopaisen ajokki saa hyvän juoksun ja kamppailee kärkisijoista. 6 QUEEN ADELE jäi viimeksi pussiin 3. sisälle. Hannu-Pekka Korven ajokki on viime sijoituksiaan parempi ja sopivassa tehtävässä huomion arvoinen. 3 KNOCKING MATCH aloittelee uraansa ja on mielenkiintoinen seurattava.

Lähtö 4 | Toto65-1

RANKING
A) 2
B) 11-1-10-5-6-9-7-8-4 C) 12-3
KALLE KALAS - MASSIVE CLOUT - CANKUS QUE - OAKIE

Toto65-kierroksen avauskohteessa tarjoamme riskit tiedostaen suosikkinamme matkaan starttaavalle numerolle 2 KALLE KALAS vahvan aseman rankingin kärjessä ja ruuna jättääkin haastajat A-ryhmän ulkopuolelle. Totta kai kolmen peräkkäisen hylkäysstartin jälkeen kysymysmerkkejä leijuu ilmassa mutta asetelmat puoltavat ruunaa todella vahvasti. Jo Ruotsin puolella kyvykkääksi tiedetty Kalle Kalas avaa auton takaa kovaa ja se ottanee ravin vain maistuessa automaattisesti keulat. Sekavasta taulusta huolimatta kunnossa ei ole moittimista ja mailin Kalle Kalas pystyy painelemaan johtopaikalta sitten tasaisen reipasta läpi. Tämän skenaarion toteutuessa peli saattaa hyvinkin vetää maaliin saakka. Myös asemat johtavan takana tarjoaisi kelpo saumat taistella voitosta. Todella pitkältä tauolta palaava 1 CANKUS QUE on erittäin mielenkiintoinen seurattava. Ruuna palaa radoille osaavan Matias Salon valmennuksesta ja uskomme sen suorittavan heti hyvällä tasolla. Vahvaan vireeseen kohonnut 11 MASSIVE CLOUT on haastavasta lähtöpaikasta huolimatta lähdön perushevosia. 10 OAKIE on selkeästi tauluaan vaarallisempi. 5 GRAINFIELD FANNY ja 6 GIAMPAOLO POOF ovat juoksujen onnistuessa potentiaalisia totohevosia.

Lähtö 5 | Toto65-2

RANKING
A) 8
B) 9-2-6-7-1-4-3-5
VÄLÄHDYS - DIKTAATTORI - PYÖRYLÄN PARONI - NOPSAN VAUHTI

Toisessa Toto65-kohteessa kierroksen pankkina starttaava 8 VÄLÄHDYS on itse itsensä ylivoimaisesti pahin vastustaja ja kun ori on viime aikoina toiminut startista toiseen moitteettomasti, vaikuttaa epäonnistuminen juuri tässä startissa varsin epätodennäköiseltä. Tyylipuhtaan tolppaputken siivittämänä viivalle tuleva ori on lihottanut Rovaniemen Kuninkuusravien jälkeen tilipussiaan 59.000 euron verran ja eiköhän kauden kokonaissaldo ole kaikin puolin varsin positiivinen, vaikka päätapahtumassa jäikin tuleville vuosille petrattavaa. Välähdys avaa auton takaa aivan omaa kyytiään ja ottaa helposti keulat, minkä jälkeen haastajat voivat keskittyä taistelemaan suosikin takaa löytyvistä muista totosijoista. Paikkaa johtavan takana hakevat numerot 2 PYÖRYLÄN PARONI ja 6 NOPSAN VAUHTI. Alku painellaan varmasti kaasu pohjassa ja me uskomme Pyörylän Paronin nappaavan asemat 2. sisältä. Vahvaan iskuun kohonnut numero 9 DIKTAATTORI punnertaa tarvittaessa vaikka johtavan rinnaltakin kakkosmatsiin. Nostamme Esa Holopaisen ajokin haastajaryhmän kärkeen.

Lähtö 6 | Toto65-3, Toto4-1

RANKING
A) 3-9-12-2
B) 6-13-14-8-11-7-10-4-5-1
FAITTERI - SOKRU - TÄHTITUULA - LIIPAN TOIVO

Kolmannessa Toto65-kohteessa ja samalla illan Toto4-kierroksen käynnistävässä koitoksessa paalulta hyvistä asemista matkaan starttaava 3 FAITTERI valtaa kahdesta alla olevasta pettymyksestä huolimatta asemat rankingin kärjestä. Viime keskiviikkona Teemu Okkolinin suojatti oli mukana itselleen hieman sopimattomassa kierrosta pidemmällä matkalla juostavassa Valtra Sisusarjassa ja loppu oli vaikeaa.
Lauantaina keulapaikka ei ollut Okkolinin kovasta yrityksestä huolimatta tarjolla ja paikka johtavan rinnalla oli lopulta liikaa. Vermossa lokakuun lopussa ori voitti kuitenkin keulasta todella vakuuttavalla tavalla ja uskomme Faitterin tällä kerralla pääsevän taas johtopaikalle. Vahvan kauden tehnyt 9 SOKRU ei pystynyt viimeksi ehkä aivan parhaimpaansa ja tuon jälkeen tamma jäi kertaalleen pois. Sopivassa porukassa Timo Tuomisen suojatti on kuitenkin takamatkaltakin kuumimpia pelihevosia. 12 TÄHTITUULA palasi Lahdessa voittokantaan jäätyään tuota edeltäneissä starteissa pussiin. Seppo Suurosen valmennettava pystyy juoksun onnistuessa taistelemaan tässäkin voitosta. Paalun 2 LIIPAN TOIVE saa ravilla käynnistyessään hyvät asemat kärkiporukasta.

Lähtö 7 | Toto65-4, Toto4-2, Troikka

RANKING
A) 7-13-10-16-15
B) 2-12-14-1-8-4-5-6-11-9
BORGMEISTER - T.M. CHAGALL - POPS' SUNRISE - HONORARY CONSUL

Neljäntenä Toto65-kohteena ravattavassa ja samalla ravien ensimmäisenä troikkalähtönä toimivassa Teräsmiesliigassa nähtäneen tasainen taistelu ykkösrahoista. Rankingin kärkeen kipuava 7 BORGMESTER palasi viimeksi Kouvolassa omalle tasolleen ja voitti todella rehdin esityksen päätteeksi. Esa Holopainen reissutti ajokkinsa 1. takasuoralla johtavan rinnalle, mistä ruuna voitti lopulta erittäin varmaan tapaan. Holopainen ajaa varmasti tässäkin aktiivisesti eteenpäin ja kaiken järjen mukaan suosikin selkä kelpaa muille paaluhevosille. 13 T.M. CHAGALL on tehnyt kahdessa alla olevassa startissa väkivahvat suoritukset. Kuntokäyrä osoittaa yläviistoon ja juostava matka varmastikin suosii ruunaa. Viimeksi laukkaan pilannut 10 POPS’ SUNRISE on myös perushevosia. 16 HONORARY CONSUL ja 15 GUIDO DI QUATTRO ovat 40 metrin pakilta haastavan tilanteen edessä, sillä kierrettävää riittää. Kyvykäs kaksikko pystyy kuitenkin tekemään juoksujaan ja ne ansaitsevat paikkansa parhaassa A-ryhmässä.

Lähtö 8 | Toto65-5, Toto4-3, Päivän Duo-1

RANKING
A) 7-4-2-3
B) 9-1-8-6-5
CALLELA LADYBOSS - FREE ME - WITHMA - GOLDA PARIS

Viidentenä Toto65-kohteena toimivassa ja samalla Päivän Duon käynnistävässä Kultadivisioonakarsintana ajettavassa Tammatähdessä nähdään varmasti mielenkiintoinen kiihdytys. Vermossa 10.10. nytkin viivalla olevat 4 WITHMA ja 5 ARCTIC PASSION ottivat alussa hurjasti yhteen ensin mainitun puolustaessa keulapaikkaa ja jälkimmäisen prässätessä rinnalla. Avaus hurjasteltiin 08,0-kyytiä ja kierros kellotettiin 10,0-vauhtiseksi. Aika näyttää, ottaako Hannu-Pekka Korpi tällä kerralla yhtä aktiivista roolia kiihdytyksessä. Tuon Vermon startin lopulta voittanut 2 FREE ME starttaa edellä mainittujen sisäpuolelta ja Tommi Kylliäisenkin ajokilla on oma roolinsa kiihdytyksessä. Rankingin kärkeen haastavasta lähtöpaikasta huolimatta kipuava 7 CALLELA LADYBOSS tekee startista toiseen vakuuttavaa työtä. Tuskin Ari Moilanenkaan ajokkinsa kanssa vapaaehtoisesti takapareihin pakittelee. Ehkäpä Callela Ladyboss pääsee kuitenkin tiukimman alkurynnistyksen jälkeen etenemään johtopaikalle. Vahvassa vireessä jatkava 3 GOLDA PARIS vaatisi voittaakseen kiihdytyksen venymistä. Mahdollisuuden saadessaan Jukka Torvisen ajokki pystyy kuitenkin kovasta vastuksesta huolimatta paljoon.

Lähtö 9 | Toto65-6, Toto4-4, Päivän Duo-2, Troikka

RANKING
A) 9-5-2-10-4
B) 6-7-11-3-1-12-8
TANPOPO - OILSHEIK - ANDY VELVET - FABRICE WEB

Toto65- ja Toto4-kierrokset päättävässä ja samalla illan toisena troikkalähtönä toimivassa koitoksessa suosikkiasema lankeaa takarivin lähtöpaikasta huolimatta numerolle 9 TANPOPO. Juhani Tapanin valmennettava on kykynsä osoittanut ja ruuna jatkaa tasaista sarjoissaan kipuamista. Viimeksi se kiri täällä Vermossa täydellisen sisäratareissun päätteeksi loppua aivan omaa vauhtiaan ja voitti varmasti. Nyt tiedossa lienee juoksu toisella radalla, minkä päätteeksi nähdään taas vahva loppuveto. Keskeltä rataa matkaan kiihdyttävä 5 OILSHEIK ei ole alussa kaikkein nopeimpia mutta uskomme Harri Koivusen saavan ajokkinsa kanssa silti kelpo asemat. 2 ANDY VELVET avaa hyvin ja Ari Moilasen ajokki on mahdollinen keulahevonen. 10 FABRICE WEB saattaa hyvinkin saada kirivaiheessa suosikilta vetoapua. Kolmatta peräkkäistä voittoa hakevalla ruunalla on alla poisjäänti ja vire on sen myötä arvoitus. Risto Airaksisen valmennuksesta debytoiva 4 WIND OF WEST on luonnollisesti mielenkiintoinen seurattava. Kauden avausvoittoaan edelleen hakeva 6 SUN SAYEN taistelee juoksun onnistuessa ainakin totosijoista.

TOTO4-VIHJESYSTEEMIT

T4-1: 3,9,12,2 (6,13)
T4-2: 7,13,10,16,15 (2,12)
T4-3: 7 (4,2)
T4-4: 9 + 5,2,10,4 (6,7)

Pieni systeemi 24 riviä, hinta 4,8 euroa.
Suuri systeemi 120 riviä, hinta 24 euroa.

PÄIVÄN DUO

7
9

Yhteensä 1 yhdistelmä

TROIKKA LÄHTÖ 7

7
10,13,15,16
2,10,12,13,15,16

Yhteensä 20 yhdistelmää, hinta 10 euroa.

TROIKKA LÄHTÖ 9

9
2,4,5,10
2,4,5,6,7,10

Yhteensä 20 yhdistelmää, hinta 10 euroa.

OHJASTAJA- JA VALMENTAJAKOMMENTIT

Ari Moilanen

L2/5 WESTCOAST VENUS: Hevonen oli viimeksi sillä ajaessani Vermossa johtavan takaa viides. Se pääsee hyvin liikkeelle, mutta puristusta on puuttunut lopussa.

L4/7 FORDALUVACHOCOLATE: Jäätiin Lahdessa roikkumaan kolmannelle radalle ja pakittelin sitten hännille. Hevonen ei sieltä enää pystynyt parantamaan. Ruuna kilpailee aivan kelpo kunnossa. Paljon on osunut hankalia lähtöratoja ja reissut on menneet vaikeiksi.

L6/7 HUPSIS: Laukkoja tulee kovin paljon. Ori olisi ihan pärjäävä menijä sarjoissaan, mutta myös toivottoman epävarma.

L6/8 TÄNTTÄRÄ: Tamma teki Lahdessa asiallisen esityksen johtopaikalta. Lopetus oli 1.25-vauhtinen ja yksi tuli ohi. Hevonen jatkaa hyvässä vireessä.

L8/7 CALLELA LADYBOSS: Hevonen on tehnyt vahvaa jälkeä. Se oli Porin St. Legerissä hyvä toinen. Lähtöpaikka on vähän ulkona. Jos juoksu yhtään luonaa, pystyy tamma nousemaan kärkeen.

L9/2 ANDY VELVET: Molemmat tuoreet kakkoset on irronneet keulapaikalta. Yksi vastustaja on vain lopussa ohittanut. Hevonen tekee tasaista jälkeä. Se on nopea avaaja ja pystyy hyödyntämään paikkansa. Totosija on jälleen ulottuvilla.

Juha Utala

L4/2 KALLE KALAS: Lähtöpaikka on mainio. Vaikka hyppyjä on tullutkin, keulasta koitetaan ajaa. Paperilla porukka olisi aika sopivan näköinen. Laukkoihin löytyy syitä häiriötilanteista ja kuskin töpeksinnöistä. En ihan hirveästi osaa pelätä laukkaa. Ainahan sellainen toki voi tulla. Kyllä ruunan pitäisi olla tässä kärjen suunnilla. Voitosta lähdetään ajamaan.

L7/3 DARK DEFENDER: Hevosen formi ei ollut kohdillaan Mikkelissä. En saanut sitä oikein missään kohtaa askelilleen. Ravatessaan varteenotettava tekijä sarjoihinsa. Päivän vireestä en osaa tarkemmin sanoa.

L8/9 FIRE SPRUCE: Teivossa saatiin namureissu. Siinä ei ollut hädän päivääkään. Hevonen voitti varmasti korvat kiinni ja ajamatta. Rata oli tuolla huippukunnossa ja aika on sekunnin verran ylikova. Vireessä se kilpailee ja lähtöpaikka on ihan ok. Yksi mahdollisista pärjääjistä juoksun onnistuessa.

Matias Salo

L4/1 CANKUS QUE: Hevonen tuli tänne meille loppukesästä. Koelähtö oli ihan ok. Ajettiin maltillisesti ilman turhia kaahailuja. Tosi pitkä tauko on alla. Koitetaan saada nätti reissu. Paikkahan on siihen mainio. Haetaan positiivista starttia ja siitä sitten taas eteenpäin.

L4/11 MASSIVE CLOUT: Ruuna teki hyvän juoksun Lahdessa kiihdytysvaiheen laukkansa jälkeen. Lähtöpaikka harmittaa kovasti. Hevonen tuntuisi nyt löytäneen vireensä ja paremmalta paikalta se voisi olla vaikka kuinka korkealla. Maililla radan 11 myötä tarvitaan paljon tuureja.

Timo Korvenheimo

L1/8 FIRST CLASS LADY: Kaikki on varsalla hyvin. Tämä on hiukan prepare kohti Kasvattajakruunua. Saadaan sopivasti startti väliin. Turhat höyryt pois. Tamma voisi olla turhan innokas starttivälin myötä. Ei se ehkä ihan satku ole tähän kohtaan, muttei kaukanakaan.

L7/12 COCKTAIL PRINCESS: Uskoisin, että ravisävel on löytynyt tämän kanssa. Koitetaan tarjota tarkka reissu. Pitkä matka puoltaa ja kunto on mallillaan. Jos kisassa pidetään tempoa yllä, mahdollisuudet on olla korkeallakin. Varusteisiin ei tule muutoksia.

Henri Bollström

L6/2 LIIPAN TOIVO: Mikkelin laukka oli vähän mysteeri. Hevonen teki hyvän juoksun. Se meni jo selvään keulaan loppusuoralla, mutta kompuroi sitten yhteen askeleeseen. Ruuna tuntui koko matkan ravivarmalta. Ajoin sitä ensimmäistä kertaa. Selkäreissulla tämä kirii hyvin.

L6/12 TÄHTITUULA: Tamma on ollut pitkään tuloillaan. Parissa edelliskisassa ennen Lahtea se jäi pussiin. Kuopiossa kun itse viimeisimmän kerran sillä ajoin, hevonen laukkasi loppumatkasta kärkisijan. Hyvässä vireessä se kilpailee ja pystyy ravia mennessään pystyy aika korkealle. Yksi mahdollisista. Nelosrata ei ole toivepaikka.

L9/12 LEEMARK´S EMMA: Hevonen palasi Lappeessa tauolta. Se ravasi hyvin ja teki ihan ok startin. Alusta oli tuolla varsin raskas. Rata 12 on Vermossa melkeinpä tekemätön paikka. Rahasijaa tavoitellaan.

Timo Tuominen

L5/5 KEISAR: Taukoa on alla. En ole hiitannut hevosta, enkä kummemmin jutellut valmentajan kanssa. Joka tapauksessa porukka on kova ja rahasija olisi hyvä saavutus. Tuskin korkeammalle on saumoja.

L6/9 SOKRU: Tamma oli lokakuun tauon jälkeisissä starteissa kohtalainen. Ehkei ihan yhtä hyvä kuin silloin, kun voittoja tuli. Se jäi tässä välissä kertaalleen pois välistartista pari viikkoa sitten. Hevosen takajalat turposivat ennen kisaa. Voi olla, että tamma ei ole tässä kohtaa aivan terävimmillään. Toisaalta se on aika varma suorittaja. Toton tuntumaan odotan. Voitto olisi kyllä pieni yllätys.

Veikkaukset vihjeet