Vermon Toto65-ravit
21.11.2018
18:00

Vermon Toto65-ravit

Käsiohjelman näköispainos

14.11.2018 Vermo

Selaa julkaisua


  Vermon Toto65-ravit 21.11.2018  
 

Vihjeet

POISJÄÄNNIT teksti-tv:stä ja Heppa-järjestelmästä.

TOTO65-VARMAVALINNAT

Toto65-vihjesysteemit rakentuvat kahden tukipilarin varaan. Näistä molemmilla on hyvät mahdollisuudet keulavoittoon. Neljäntenä Toto65-kohteena ravattavassa Isokengässä lähtöasetelmat ovat sellaiset, että selkeänä suosikkina matkaan starttaava 6 BRET BOKO päässee mielipaikalleen keulaan. Sen jälkeen voitokas ruuna olisi jälleen kerran kiinni voitossa. Viimeksi Lahdessa Bret Boko oli kelpo kolmas runsaan 700 metrin kirillä 5. ulkoa. Alkuperäisenä tukipilarina toimineen Everest De Ginain poisjäännin myötä Bret Boko kohoaa Toto65- ja Toto4-viritysten tukipilariksi. Kolmannen kohteen 5 RAINDANCE MAGGIE tyylitteli viimeksi Turussa ylivoimavoittoon. Vastus kovenee hieman, mutta kyllä tämäkin lähtö on ravilla voitettavissa. Keskipitkän matkankin pitäisi kyllä sopia hyvin. Tamman pelikannatuskin jäänee sopivan maltilliseksi.

TOTO65-VIHJESYSTEEMIT

T65-1: 11,15,14 (8,6)
T65-2: 1,5,8,10,6 + 3,7,4,2,14 (11,9)
T65-3: 5 (4,9)
T65-4: 6 (8,2)
T65-5: 11,1,10,7,12 + 3,4,5,8,2,9,6
T65-6: 2,8 + 9,4 (7,6)

Pieni systeemi 150 riviä, hinta 15 euroa.
Suuri systeemi 1440 riviä, hinta 144 euroa.

Toto65-kierroksen pelijakauma teksti-tv:stä.

ABC-RANKINGIT JA ANALYYSIT

Lähtö 1.

RANKING
A) 11-4 B) 3-1-7-6-5-8-2-9-14-12 C) 16-13-15
CASIMIR TOF – STONECAPES RAIN – CABALLO DIABLO – PIRI-PIRI

Ravit käynnistävässä lämminveristen tasoitusajossa rankingin kärkeen kipuava 11 CASIMIR TOF starttaa matkaan 20 metrin pakilta. Tom Erikssonin valmennettava on aloittanut uransa lupaavalla tavalla ja ruunalla on uskoaksemme edessään kelpo ura kilparadoilla. Uransa avauksessa se hallitsi tapahtumia varmaan tapaan johtavan rinnalta ja viimeksi Casimir Tof kiri viimeiset 800 metriä parijonosta 13,3-kyytiä tullen hyvällä tyylillä perille saakka. Hannu Torvinen voi tarvittaessa ajaa jo matkalla eteenpäin, eiköhän ainakin paikka toisen radan vetojuhtana ole tarjolla. Paalun paras 4 STONECAPES RAIN saa suosikin vanavedessä asemat A-ryhmästä. Se voitti uransa avauksen keulasta varmaan tapaan mutta vastus oli tätä tehtävää helpompaa kaliiberia. Christa Packalenin valmennettavalla vaikutti olevan kuitenkin paukkuja varastossa vielä selkeästi kovempaankin esitykseen. B-ryhmän käynnistävät numerot 3 CABALLO DIABLO ja 1 PIRI-PIRI saanevat ravilla hyvät asemat kärkiporukasta.

Lähtö 2.

RANKING
A) 1-3 B) 8-6-7-10-9-5 C) 4-2
SUNBEAM – AL E.GADOR ZET – PARTYTIME – PUCE TANIC E.

Toisessa lähdössä kaksi valjakkoa saa asemat A-ryhmästä. Tiedossa on varmasti räväkkä kiihdytys sillä kumpikin suosikeista pyrkinee kaikin mahdollisin keinoin ensimmäisten satojen metrien aikana keulaan. Mikäli numerolla 3 AL E.GADOR ZET askeleet osuvat täydellisesti auton irrotessa lankulle, on Erkki-Pekka Mäkisellä saumat paiskata suojattinsa kanssa johtopaikalle. Sisäradalta matkaan kiihdyttävä 1 SUNBEAM on kuitenkin suosikkimme keulapaikalla juoksemaan ja tämän myötä Mika Forssin ajokki ansaitsee paikkansa rankingin kärjessä. Mikäli edellä mainittu kaksikko innostuu avauspuolikkaan jälkeenkin vielä ottamaan mittaa toisistaan, saavat B-ryhmäläisetkin todellisen mahdollisuuden. Haastajaporukan kärkeen kipuava 8 PARTYTIME jatkaa hyvässä iskussa mutta lähtöpaikka on haastava. 6 PUCE TANIC E tekee startista toiseen tasaisen varmaa työtä ja se taistelee juoksun onnistuessa vähintäänkin suosikkien takaa löytyvistä sijoituksista. 7 CALLAWAY SCOOP on tauluaan vaarallisempi mutta näistä asemista Antti Ala-Rantalan suojatti on juoksunkulun armoilla.

Lähtö 3.

RANKING
A) 8-1-4 B) 2-10-5-12-11-7-3-6 C) 9
LE BLIXTEN – EXPANSE’S TORNADO – LESSONS IN LOVE – MASCOT MATCH

Kolmantena lähtönä ravattavassa tammalähdössä kolme valjakkoa ottaa asemat A-ryhmästä. Ulkona olevasta lähtöpaikasta huolimatta 8 LE BLIXTEN ansaitsee paikkansa A-ryhmässä. Se on neljästä edellisestä startistaan juossut kolmesti keulassa ja eiköhän Peter Lindroos lataa täältäkin vahvasti kiihdytykseen. Toki näin ulkoa keulapaikan hakeminen maksaa väistämättä lopussa. 1 EXPANSE’S TORNADO on suorittanut alla olevissa starteissa sisäradalla saatujen selkäjuoksujen päätteeksi ihan kelpo tyyliin. Vastaavanlainen reissu lienee tälläkin kerralla tiedossa. 4 LESSONS IN LOVE hakee parasta virettään mutta hevosen kyvyt ovat kyllä muistissa. Mikkelin lounasraveissa tamma avasi keulaan ja jatkoi sitten 1. takasuoralla lähdön voittaneen Take A Bown takana. Maalisuoralla askel alkoi kuitenkin painamaan. Startti teki kuitenkin varmasti hyvää tätä tehtävää ajatellen. Antti Teivaisen rattailleen saava tamma avaa kovaa ja saa asemat kärkiporukasta. B-ryhmän käynnistävä 2 MASCOT MATCH on hyvältä paikaltaan pelihevosia. Sekavasta taulusta huolimatta on syytä muistaa tamman voittaneen tänä vuonna jo viidesti.

Lähtö 4. | Toto65-1

RANKING
A) 11-15-14 B) 8-6-12-3-1-2-13-7-5 C) 9-10-4
LIISAN TULILINTU – HUIMARIINA – VIESKERIN VIRVA – TÄHTITUULA

Toto65-kierros käynnistyy hienolla kylmäveristen Tammatähdellä, mistä löytyy kolme kovaa voitontavoittelijaa. Näiden keskinäiseen järjestykseen rankkaaminen on puhdas makuasia. 11 LIISAN TULILINTU omaa valtavat vauhtivarat, ja hieman tasaisemmalla luonteella onnistumisia tulisi vieläkin useammin. Laukkariski on korkeimmillaan kiihdytysvaiheessa. Viimeksi Lahdessa Liisan Tulilintu laukkasi ensimmäiseen kaarteeseen mentäessä, kun edestä meni laukkaava hevonen. Laukan jälkeinen suoritus oli ihan mallikas, muttei silti parasta Liisan Tulilintua. Mikäli kaikki on viimeisen päälle kohdallaan, eivät edes kovat takamatkan jyrät ole helpon tehtävän edessä. 15 HUIMARIINA ja 14 VIESKERIN VIRVA ovat suorittaneet viime aikoina tasaisen vahvasti. Huimariina pääsee alussa Vieskerin Virvan etupuolelle, mikä ratkaisee kaksikon järjestyksen rankingissa. Molemmilla on kuitenkin hyvä voittosauma. 8 TÄHTITUULA kilpailee nousuvireessä ja on selkeä nelosrankkaus. Koko kovan suosikkikolmikon kukistaminen edellyttää kuitenkin täydellistä onnistumista. 6 TAIGA TUULIA kiri viimeksi positiivisesti ja vaikuttaa nousuvireiseltä.

Lähtö 5. | Toto65-2

RANKING
A) 1-5-8-10-6 B) 3-7-4-2-14 C) 11-9-15-13-12
BOSSE NICE – TZUBODAI – JETMAN LUXI – AN-ANDREE

Hippos-sarjassa voittaja löytyy erittäin todennäköisesti paalulta. 1 BOSSE NICE epäonnistui uran avauksessaan, mutta on napannut sen jälkeen kaksi voittoa. Suvukas ruuna vaikuttaa oikein kehityskelpoiselta ja tulee osaavista käsistäkin. Myös lähtöpaikka on mainio. 5 TZUBODAI on sekin parantanut startti startilta. Viimeksi se piti johtopaikalta hyvin pintansa 13,5-kyytisessä lopetuksessa. Mikäli voltin viitosrata sujuu ongelmitta, pystyy Tzubodai paljoon. 8 JETMAN LUXI voitti uran avauksensa johtavan rinnalta sen verran hallitusti, että kuuluu tässä selvästi kovemmassakin lähdössä perushevosiin. 10 AN-ANDREE on paljon tulosriviään kyvykkäämpi. Kouvolassa loppusuoran laukka vei ilman muuta Kymenlaakso-ajon finaalipaikan. 6 CACSHOT kesti viimeksi ihan kunnialla 2. radalta ilman selkää. Ori on kaarteissa vino, joten sisäradalle pääseminen kasvattaisi tuntuvasti mahdollisuuksia. Laadukkaan b-ryhmän avaa Teivossa 2. sisältä tämänkertaista helpomman lähdön varmasti voittanut 3 BELMERI.

Lähtö 6. | Toto65-3, Toto4-1

RANKING
A) 5-4-9-1-3 B) 2-11-10-12-8-6-7
RAINDANCE MAGGIE – VIGILANT STRIDE – MR NICE WAY – ONE POINT

Toto4-pelin avauskohteessa 5 RAINDANCE MAGGIE on kiinnostava suosikki. Se hallitsi viimeksi Turussa johtopaikalta täysin vaivatta, ja virtaa oli vielä maalin jälkeenkin. Tamma on kuuman luonteensa vuoksi itse itsensä pahin vastustaja, mutta edes suht rauhallisena pysyessään tamma olisi tässä ravia kulkiessaan todella vaikea voitettava. Ravilla keulapaikka on todennäköinen. 4 VIGILANT STRIDE on kulkenut suoritusvarmasti, ja matkankin pitäisi olla pelkkää plussaa. Viime startin perusteella lähtönopeuttakin on tullut lisää, vaikka mikään starttiraketti tamma ei toki vieläkään ole. Kenkäpakko aiheuttaa kuitenkin jonkinlaisen riskitekijän. 9 MR NICE WAY hallitsi Porissa johtopaikalta vakuuttavasti, eikä kakkosena matkannut Vigilant Stride saanut siitä missään vaiheessa mitään otetta. Takarivin paikka on kuitenkin nopeaa avaajaa vastaan. 1 ONE POINT on nyt iso arvoitus, sillä viime kilpailu Kati Lindsbergin tallista käsin oli floppi. Ruuna onkin palannut takaisin Veijo Pulkan valmennukseen. 3 PRODIGY SHARK suorittaa jatkuvasti ihan mukavasti, joskin sähäkkyyttä saisi olla ainakin hieman enemmän. Tämänkertainen matka saattaa olla eduksi.

Lähtö 7. | Toto65-4, Toto4-2, Troikka

RANKING
A) 6-8 B) 2-10-7-4-5-12-9-3 C) 1-11
BRET BOKO – STAR MARTINI – STRICKER – SEABISCUIT

Neljäntenä Toto65-kohteena ravattavassa ja samalla ravien ensimmäisenä troikkalähtönä toimivassa Isokengässä lähtöasetelmat ovat sellaiset, että selkeänä suosikkina matkaan starttaava 6 BRET BOKO päässee mielipaikalleen keulaan. Sen jälkeen voitokas ruuna olisi jälleen kerran kiinni voitossa. Viimeksi Lahdessa Bret Boko oli kelpo kolmas runsaan 700 metrin kirillä 5. ulkoa. Alkuperäisenä tukipilarina toimineen Everest De Ginain poisjäännin myötä Bret Boko kohoaa Toto65- ja Toto4-viritysten tukipilariksi. Toinen A-ryhmäläinen 8 STAR MARTINI on huonolla paikalla, mutta juoksun vähänkin onnistuessa se on ehdottomasti Bret Bokon päävastustaja. Käpylä Grand Prixin kolmas sija tuli vahvalla 1200 metrin kirillä 6. ulkoa. B-ryhmän kärkeen kipuava 2 STRICKER on ollut jo pidemmän aikaa juoksujen suhteen epäonninen. Tällä kertaa lähtöpaikka on mainio, ja tuurien kääntyessä ruuna on oikein varteenotettava menestyjä. 10 SEABISCUIT kärsii takarivin lähtöpaikastaan, mutta voi silti nousta kärkitaistoon. Viimeksi Lahdessa se ylsi viidenneksi 700 metrin kirillä 3. ulkoa. 7 FIRE TO THE RAIN ei ole esittänyt mukavista sijoituksista huolimatta taukonsa jälkeen vielä parasta osaamistaan. Ruuna on nimittäin molemmilla kerroilla saanut unelmajuoksun 2. sisällä, ja parempiinkin sijoituksiin olisi ollut loistava mahdollisuus.

Lähtö 8. | Toto65-5, Toto4-3, Päivän Duo-1

RANKING
A) 11-1-10-7-12 B) 3-4-5-8-2-9-6
ONNETÖÖRI – LIIPAN TOIVO – EUROVALTIKKA – VEKRAUS

Viides Toto65-kohde toimii samalla Päivän Duon avauksena. Kyseessä on yllätysaltis lähtö, missä jokaisella valjakolla on realistinen voittosauma ja tarjoammekin viidelle valjakolle asemat A-ryhmästä. Rankingin kärkeen kipuava 11 ONNETÖÖRI on kohonnut elämänsä iskuun ja kohoaa takarivistäkin ykkösvihjeeksi. Se ehti viimeksi Teivossa ykköseksi, vaikka laukkasi ensimmäiseen kaarteeseen mentäessä ja oli vielä loppukaarteessa taustalla hetken hakauksessakin. Ykköshaastajana matkaan starttaava 1 LIIPAN TOIVO eteni viimeksi Vermossa johtavan takaa varmaan voittoon. Tällä kertaa ruunalla saatetaan kokeilla keulataktiikkaa, jolloin huumorin riittävyydestä ei ole takeita. Mikäli huumori riittää loppuun asti, on Liipan Toivo vaikea ohitettava. 10 EUROVALTIKKA kirii palan matkaa terävästi. Viimeisimmässä kilpailussa kiristä tuli aivan liian pitkä. 7 VEKRAUS voittaa harvoin, mutta se tekee usein vahvoja suorituksia. 12 FAITTERI on ottanut taulun molemmat kaksarisijoituksensa keulasta, joten lähtöpaikka laskee osakkeita, vaikka kunto on tähän tehtävään riittävä.

Lähtö 9. | Toto65-6, Toto4-4, Päivän Duo-2, Troikka

RANKING
A) 2-8 B) 9-4-7-6-11-5 C) 10-12
FARZAD BOKO – MR HOT SHOT – ELLIOT BOKO – CONNY SISU

Kaikkien pelimuotojen alkuperäisenä pankkina toimineen Everest De Ginain poisjäännin myötä ravien päätöslähdössä pakka menee hieman sekaisin. Rankingin kärkeen kipuava 2 FARZAD BOKO on osoittanut kolmessa Suomen puolella juostussa startissa olevansa edelleen hyvä hevonen voittosummaansa nähden ja nähdäksemme Matias Salon valmennettava kilpailee selkeässä nousuvireessä. Viimeksi Kouvolassa Toto76-finaaleissa Farzad Bokolle jäi käyttämättömiä voimavaroja ja ruuna oli ainakin hieman sijoitustaan parempi. Sisäradan lähtöpaikka tuo omat haasteet mukanaan, emmekä halua jättää Farzad Bokoa varmaksi. Vastaavasti ykköshaastaja 8 MR HOT SHOT avaa varmuudella kovaa. Viimeksi se räväytti alussa ohi Everest De Ginain ja tyytyi sitten ensimmäisen kaarteen lopussa tämän selkään. Mr Hot Shot pääsi tulemaan kirivaiheessa sujuvasti ja sijoittui kolmanneksi. Mr Hot Shot on niin nopea avaaja, että Hannu Torvinen satsaa taatusti eturivin uloimmalta radaltakin kasiradaltakin tosissaan lähtöön. Kahden poisjäännin myötä lähtöpaikka on selkeästi alkuperäistä asetelmaa parempi. 9 ELLIOT BOKO jäi viimeksi Everest De Ginain taakse pussiin. Kunto on kohdallaan, mutta takarivistä lähdön voittaminen saattaa olla haasteellista. 4 CONNY SISU parantanee tuore startti kropassaan.

TOTO4-VIHJESYSTEEMIT

T4-1: 5 + 4,9,1,3 (2,11)
T4-2: 6 (8,2)
T4-3: 11,1,10,7,12,3,4,5,8,2,9,6
T4-4: 2,8 + 9,4 (7,6)

Pieni systeemi 24 riviä, hinta 4,80 euroa.
Suuri systeemi 240 riviä, hinta 48 euroa.

PÄIVÄN DUO

kaikki
2

Yhteensä 12 yhdistelmää.

TROIKKA LÄHTÖ 7

6,8
2,6,8,10
2,3,4,5,6,7,8,9,10,12

Yhteensä 48 yhdistelmää, hinta 24 euroa.

TROIKKA LÄHTÖ 9

3
1,2,4,8,9
1,2,4,6,7,8,9

Yhteensä 30 yhdistelmää, hinta 15 euroa.

OHJASTAJA- JA VALMENTAJAKOMMENTIT

Ari Moilanen

L1/1 PIRI-PIRI: Tamma teki viimeksi ajamassani kilpailussa kelpo juoksun kuolemanpaikalta. Se on muutenkin suorittanut hyvällä tasolla. Hevonen pääsee asiallisesti matkaan. Se voi hyvinkin olla taas kolmen porukassa.

L2/6 PUCE TANIC E.: Esitykset on koko ajan hilkkua vaille. Turussa ori oli johtavan rinnalta mukavasti neljäs. Pikkasen puuttuu vielä. Vähän tasaisiksi jäävät suoritukset.

L3/12 DAHLIA SISU: Hankalia lähtöpaikkoja on nyt sattunut. Tamma kilpailee aivan tasaisessa kunnossa. Näistä asetelmista rahasija olisi hyvä.

L4/13 VARJONOVA: Tämä on aika tarkka reissustaan. Onnistuneella juoksulla se voisi olla jossain sijoilla 4-6. Ihan kärkisijat yllättäisi.

L4/15 HUIMARIINA: Tamma on tehnyt mainiota jälkeä koko ajan. Kakkosia on taulussa rivi, mutta moni noista on aivan maalikameratappioita. Yhtä hyvin tulosrivissä voisi olla useampikin voitto. Pienestä on jäänyt kiinni. Hevonen nousee takamatkoiltakin korkealle.

L6/2 WAR CHILD: Pikku tauon jälkeen otteet on olleet vähän parempia. Turussa päästiin hieman myöhään kireihin. Tamma tuli aivan hyvin lopun. Se voi kohta jossain yllättääkin.

L7/6 BRET BOKO: Hevonen palasi pikku paussilta Lahdessa. Se teki heti mainion esityksen nousemalla takaa kolmanneksi. Jos päästään keulaan, aika pitkään ruunan pitäisi porukkaa viedä.

L7/8 STAR MARTINI: Ruuna voitti viimeksi sitä ajaessani Lahdessa sopivan porukan. Se teki kuitenkin samalla kurakelillä volttiennätyksensä. Hevonen oli hyvä myös Käpylä GP:n finaalissa tuoreimmassa startissaan. Lähtöpaikka hankaloittaa, mutta ruuna on hyvässä tällissä.

L9/4 CONNY SISU: Ajettiin avauskilpailu kiltisti sisällä. Vähän myöhään tuli sitten tilaa. Aivan hyvän startin ori teki. Todennäköisesti yhä ajetaan suht nätisti. Jossain vaiheessa tämä tulee pärjäämään.

L9/6 FLYNN BOKO: Toissa kerralla jäätiin johtavan taakse umpipussiin. Viimeksi oli rata 12, eikä sieltä pystynyt nousemaan mukaan matsiin. Kunnossa hevonen kilpailee. Onnistuneella reissulla se tekee asiallisen kirin.

Henri Bollström

L3/2 MASCOT MATCH: Ihan hyvä kuva hevosesta jäi viime startin perusteella. Se oli pikkasen vino kurveihin. Tuo hiukan haittasi menoa. Aika myöhään saatiin tilaa ja aivan hyvin tamma tuli maaliin. Sisärata auttaa tämän kohdalla asiaa, jos siitä pääsee ajamaan.

L4/8 TÄHTITUULA: Vähän myöhään saatiin viimeksi vapaata. Vasta loppukurvin puolivälissä aukesi tilaa. Hyvän startin tamma teki ja se jatkaa kunnossa. Pärjäämismielellä lähdetään viivalle. Hevonen ravaa nyt paremmin kuin aikoihin ja se on selvästi varmistunut.

L5/10 AN-ANDREE: Varsassa on paljon hyvää. Se on vielä tosi lapsellinen porukassa ja pelkää lentävää hiekkaa. Kymenlaakso-ajon karsinnassa laukka vei varman finaalipaikan. Lahjakas hevonen, mutta vielä pikkasen epävarma.

L6/1 ONE POINT: Siinä oli aika tiuhaan starttia ja hevonen kävi Joensuussa tosi kuumana, kun sitä viimeksi ajoin. Se löi päänsä lähtösiipeen ja laukkasi siihen. Ruuna tuskin pystyy pitämään piikkiä kiihdytyksessä. Päivän virettä en tunne.

L7/5 MAFFIOSO FACE: Viime kilpailu meni aivan pipariksi. Jouduin pakittelemaan hännille ja tuon startin voi unohtaa. Kärjen läheltä tämä antaa hyvän kirin. Juoksun täytyy kyllä onnistuakin.

L8/1 LIIPAN TOIVO: Korjasin hieman ruunaa suoran puolivälissä Mikkelissä ja se levisi samassa laukalle. Tuoreessa Vermon voitossaan hevonen teki hyvän spurtin.

L9/11 ISSAQUAH SUND: Viimeksi tällä ajaessani jäin parijonoon passailemaan vauhdin hiljetessä. Kärki lopetti sitten kovaa. Loppukurvissa kierrettiin 3.-4. rataa ja tehtävä oli mahdoton. Hevonen jatkaa kyllä kunnossa. Sopivalla reissulla se on aina vaarallinen.

Matias Salo

L5/8 JETMAN LUXI: Ruuna teki oikein kivan aloituksen. Antin mukaan voitto irtosi helpon tuntuisesti. Tämä tulee petraamaan starttien myötä ihan jonkun verran. Hyvin mielin tullaan sen kanssa Vermoon.

L7/2 STRICKER: Pitkästä aikaa tällä on kunnollisempi lähtörata. Taulu on aiempien paikkojen myötä päässyt vähän rapautumaan. Koitetaan lujaa liikkeelle ja toivottavasti päästään kelpo asemiin. Totosijakaan ei ole pois suljettu mahdollisuus.

L9/2 FARZAD BOKO: Olen ollut ihan tyytyväinen hevosen kaikkiin startteihin. Viimeksi Tommin mukaan sillä oli voimia tallella kärkirintaman takana. Ruuna tuli korvat kiinni maaliin. Hyvä lähtöpaikka on nyt sattunut tällekin. Onnistuneella reissulla hevonen pystyy kamppailemaan aivan kärjessä.

L9/7 VALENTIN LADAY: Taulu oli hevosella päässyt aika huonoon jamaan, kun juoksut meni mönkään. Heti kun reissu onnistui Teivossa, pystyi se voittoon asti. Lähtöpaikka on jälleen ulkona. Vakavin mielin lähdetään ajamaan kilpaa. Juoksun onnistuessa mahdollinen voittajakin.

Harri Kotilainen

L4/3 LINTIKKA: Tamma palasi Lahdessa pitkältä tauolta ja tarkoituksella ajettiin nätisti sisärataa. Tämä enemmänkin seurailee toisten takana. Eiköhän startti vienyt sitä eteenpäin. Jos hevonen sattuisi pääsemään keulaan, siitä olisi tarkoitus laskea niin kauan kuin peli vetää. Tämä on ollut ylivoimaisesti paras johtopaikalta. Luokkaa on mukavasti. Jos juoksu menisi näppärästi keulapaikalla, ei hyväkään sijoitus olisi aivan mahdoton ajatus. Toki tauko on pitkä ja saattaa olla, että lisää lähtöjä pitää vielä saada alle. Viime talvena tamma meni hienosti, mutta loukkaantui sitten harmittavasti. Se oli valtavan hyvässä iskussa tuolloin.

L4/11 LIISAN TULILINTU: Hevonen oli aika paineissaan viimeksi. Ajoin paalun vastustajia kiinni, kun edessä laukkasi hevonen. Vauhti hidastui ja tämäkin hyppäsi. Jatkossa tamma jäi painamaan selässä, eikä se enää lopussa lähtenyt kunnolla kirimään. Henki vähän salpaantui. Kotona sitä on lähinnä pyritty pitämään rauhallisena. Tuskin vireessä on tapahtunut mitään ihmeellistä muutosta. Toivotaan ehjää suoritusta ja reissun onnistuessa ei menestys yllättäisi.

L8/10 EUROVALTIKKA: Sopivia lähtöjä ei ole oikein ollut tarjolla ja starttiväliä on tullut. Takamatkoille olisi päässyt, mutta tämä on parhaimmillaan kärjen tuntumasta. Kotona hevonen on ollut tosi hyvän tuntuinen. Onnistuneella reissulla totosijaankin on kelpo sauma. Tamma ei hirveästi kiertele ilman vetoapua.

Emma Väre

L5/5 TZUBODAI: Ruuna on ollut oikein mainio kahteen viime starttiin. Tuorein esitys oli erityisen hyvä. Muutettiin vähän kengitystä siihen ja tuo balanssi tuntui toimivan hienosti. Varsa on myös koko ajan ymmärtänyt enemmän kilpailemisesta. Tähdättiin tähän lähtöön ja ei ole startattu tässä välissä. Päästiin paalulle ja hevosta on treenattu lisää. Ei vitosrata tietenkään ole unelmapaikka, varsinkaan varsalle. Tämä ei ole kauhean isokokoinen ja Vermossa on onneksi tilaa voltata. Jos ruuna lähtee ravia, se myös lähtee aika hyvin. Monta lahjakasta alokasta on vastassa, mutta ihan hyvä luotto minulla on omaani.

L6/11 CLAY BRICK: Forssassa oli aika köykäinen lähtö pariin edelliseen verrattuna ja ruuna voitti tosi helposti. Varaakin jäi ja tuo startti teki varmasti hyvää sille. Paperilla porukka on suht sopivan näköinen. Rata 11 tietysti hankaloittaa paljon. Pitkä matka hieman tasoittaa tilannetta.

L7/10 SEABISCUIT: Ruunaa vähän huollettiin Vermon lähdön jälkeen ja starttiväliä tuli hieman. Lahdessa homma meni pikkasen plörinäksi. Hevonen ei oikein innostunut kirimään 3. parista ulkoa. Se on joskus aikaisemminkin tehnyt vastaavaa. Ruuna on oikein hyvän tuntuinen kotona. Ainahan näissä lähdöissä juoksunkulku ja päivän vire ratkaisevat paljon.