Vermon Toto65-ravit
05.12.2018
18:00

Vermon Toto65-ravit

Käsiohjelman näköispainos

5.12.2018 Vermo

Selaa julkaisua


  Vermon Toto65-ravit 05.12.2018  
 

Vihjeet

POISJÄÄNNIT  teksti-tv:stä ja Heppa-järjestelmästä.

TOTO65-VARMAVALINNAT

Tämän viikon Toto65-kierros vaikuttaa ainakin etukäteen tarkasteltuna aika selväpiirteiseltä. Erityisen todennäköinen voittaja on viidennen kohteen 3 LEXUS DREAM, jonka keulavoitto on väkisinkin lähellä, mikäli hevonen on yhtään normaali. Myös avauskohteen 2 SULTAN JOURNEY omaa pikamatkalla hyvät saumat keulavoittoon. Se toimii systeemien toisena läpivarmana. Mikäli Sultan Journey ei jostain syystä kilpailisi omalla tasollaan, olisi tämä kohde itse asiassa kierroksen yllätysaltein. Neljännen kohteen suosikkina starttaava 3 BORGMESTER nostetaan kapeammassa vihjevirityksessä kolmanneksi varmaksi. Takamatkoillakin on vahvoja jyriä, joten peliosuus saattaa jäädä sopivan maltilliseksi. Alun sujuessa ravilla Borgmester päässee etenemään suosiolla johtopaikalle, minkä jälkeen on vahvoilla.

TOTO65-VIHJESYSTEEMIT

T65-1: 2 (6,1)
T65-2: 10,9,15 (14,1)
T65-3: 2,5 + 4,6,3,1 (8,11)
T65-4: 3 + 16,10,11 (9,7)
T65-5: 3 (2,1)
T65-6: 5,2 + 3,9,10,11 (4,1)

Pieni systeemi 12 riviä, panos 1 euro, hinta 12 euroa.
Suuri systeemi 432 riviä, hinta 43,20 euroa.

Toto65-pelijakauma teksti-tv:stä.

ABC-RANKINGIT JA ANALYYSIT

Lähtö 1.

RANKING
A) 1 B) 5-4-10-3-8-12-7-9-6-11-2
GINGER HALM – ASHLEY MAN – OUR HOPE – ROGER

Ravien avauslähdössä suosikkina matkaan starttaava 1 GINGER HALM valtaa yksin parhaan A-ryhmän. Emma Väreen valmennettava palasi viime keskiviikkona pitkältä tauolta ja suoritti heti oikein hyvällä tasolla. Tamma sai nappireissun johtavan takana, mistä se tuli sitten ihan kelpo tyyliin sisään. Emma Väre oli oikein tyytyväinen suojattinsa suoritukseen. Aika näyttää, pystyykö Ginger Halm torjumaan uransa ensimmäisessä autolähdössä kiihdytyksessä ulkoa tulevan uhan. Väre kuitenkin arvioi tamman avaavan hyvin myös auton takaa. Keskeltä rataa matkaan starttaava 5 ASHLEY MAN kipuaa haastajaporukan kärkeen, vaikka vire suoraan tauolta arvoitus onkin. Oriin kyvyt riittävät kuitenkin tässä tehtävässä pitkälle. 4 OUR HOPE teki syksyllä tasaista työtä suuremmin kuitenkaan loistamatta. Aika näyttää, onko Bella Varjosen valmennettava ottanut tauon aikana kehitysaskeleita eteenpäin. 10 ROGER jatkaa vaikeasti arvioitavissa olevien taukohevosten sarjaa.

Lähtö 2.

RANKING
A) 2 B) 4-3-1-5-6
FARZAD BOKO – VALENTIN LADAY – DREAMBOW – FAKIR VICTORY

Toisessa lähdössä Matias Salon valmennustallin kolmikosta 2 FARZAD BOKO ansaitsee selkeän suosikkiaseman. Matias Salon valmennettava on antanut vahvat näytöt osaamisestaan, vaikka se toistaiseksi onkin pystynyt voittamaan uudessa kotimaassa vasta kertaalleen. Ruuna teki jo Ruotsin puolella mukavan tilin ja nähdyn perusteella voittosummassa on kyllä edelleen rutkasti kasvun varaa. Viime kerralla laukka pilasi pelin. Tuota edeltäneessä startissa Farzad Boko sai 2. sisältä maalisuoralla kiritilaa, minkä jälkeen se kiri terävästi varmaan voittoon. Kouvolassa marraskuun alussa kiritilat eivät lopulta auenneet ja voimia jäi varmasti varastoon. Uskomme Matias Salon suojatin olevan tässä lähdössä juoksulla kuin juoksulla tiukasti kiinni ykkösrahoissa. Haastajaryhmän kärkeen kipuava suosikin tallikaveri 4 VALENTIN LADAY avaa kovaa ja Antti Teivainen lataa varmasti kovat piipussa kiihdytykseen. Myös numerolla 3 DREAMBOW panostettaneen vahvasti alkuun. 1 FAKIR VICTORY ei ehdi alussa nopeimpien kyytiin mutta tulee rehdisti maaliin saakka.

Lähtö 3.

RANKING
A) 8 B) 5-7-3-9-1-6-2-4
HILIN IHME – VIRIN VIHTORI – TUVIKER – VIRMAAN INTO

Ravien kolmantena lähtönä ravattavassa Valtra Sisusarjassa oikein sopivan tuntuisen vastuksen kohtaava numero 8 HILIN IHME starttaa alla olevasta tauosta ja 60 metrin pakista huolimatta matkaan suosikkinamme. Amanda Mutelin valmennettava viihtyy hyvin näillä pidemmillä matkoilla ja siltä on lupa odottaa tässä tehtävässä menestystä. 5 VIRIN VIHTORI kilpailee tasaisen varmassa kunnossa, vaikka tuoreet Vermon startit eivät terävimpiä kärkisijoja olekaan tuottanut. Raineri Puikkonen istuu tällä kerralla itse valmennettavansa rattaille. 7 TUVIKER on viime aikoina hakenut hieman parasta virettään ja taulu on päässyt varsin kehnoon kuntoon. Juostava matka ja talvisemmat olosuhteet ovat kuitenkin oriille selkeä etu. 3 VIRMAAN INTO pystyisi ravin maistuessa taistelemaan totosijoista.

Lähtö 4. | Toto65-1

RANKING
A) 2 B) 1-6-4-9-11-10-3-8-7-5-12
SULTAN JOURNEY – GET GOING GOLDIE – WHETHER OR NOT – YANK MATCH

Toto65-kierroksen avauskohteessa rankingin kärkeen kipuava 2 SULTAN JOURNEY tähtää tiukasti mielipaikalleen keulaan, mistä on vahvasti kiinni voitossa. Pikamatkalla ruuna kestää tarvittaessa kaiken ollessa kohdallaan reippaankin tempon. B-ryhmän käynnistävä 1 GET GOING GOLDIE ei ole voittajatyyppiä, mutta loistopaikalta Emma Väreen ajokilla on hyvät saumat seurata Sultan Journeyn vanavedessä kakkoseksi. Get Going Goldie oli viimeksi Forssassa sijoitustaan parempi, sillä tamma latoi joukon hänniltä päätöspuolikkaan mukavasti 10,7-kyytiä. 6 WHETHER OR NOT kilpailee loistovireessä. Se oli viimeksi Teivossa johtavan rinnalta reipastempoisessa juoksussa rehti kolmas ensimmäisen puolikkaan kolmatta rataa kierrettyään. Ruuna on parhaimmillaan nimenomaan reipastempoisissa juoksuissa. Asetelmat ovat kuitenkin Sultan Journeyn puolella. 4 YANK MATCH on vaikea veikattava, sillä suoritukset ailahtelevat kovasti. Aripekka Pakkanen raportoi suojattinsa sairastelleen paljon. Kapasiteetti kyllä riittää ja nyt kaiken pitäisi olla paremmalla mallilla. 9 TAKE A BOW voi saada takarivistäkin nopeiden avaajien takaa hyvän juoksun.

Lähtö 5. | Toto65-2

RANKING
A) 10-9-15 B) 14-1-6-11-4-2-7-5-13-16 C) 3-8-12
BWT DAENERYS – AGING WELL – CASIMIR TOF – GLOBAL UNCOMMON

Toisessa Toto65-kohteessa A-ryhmään erottuu kolme kovaa takamatkalaista. 10 BWT DAENERYS epäonnistui Kymenlaakso-ajon karsinnassa, mutta on muuten nakutellut viime aikoina tyylikkäitä voittoja. Viime voitossakin jäi vielä paljon varaa. Kyseessä on oikein kehityskelpoinen 3-vuotias, joka lähdön onnistuessa saattaa päästä alussa kovimpien kilpakumppaniensa etupuolelle. 9 AGING WELL palasi tauolta mainiossa vireessä, sillä hurjasukuinen ori eteni johtopaikalle 1500 jäljellä ja oli päätöspuolikkaalla täysin suvereeni. Nyt vastus kuitenkin kovenee selvästi, ja kovin vastustaja voi päästä kiihdytyksessä etupuolelle. Kaiken lisäksi Aging Wellin tyyli vaikutti sellaiselta, että pontevuudesta huolimatta kaarteiden kiertäminen ulkoratoja pitkin voi vielä tässä vaiheessa uraa aiheuttaa jonkinlaisia ongelmia. 15 CASIMIR TOF on lähdön kolmas kova A-hevonen. Edellisiä vuotta vanhempi ruuna on nakutellut tämän kauden starteissaan pelkästään kaksarisijoituksia. 14 GLOBAL UNCOMMON ei ole ollut Suomen starteissaan niin hyvä kuin pelaajat ovat odottaneet. Nyt ruuna aloittaa Erkki-Pekka Mäkisen käsistä. 1 TIGER DILLON pääsee matkaan loistopaikalta, mutta kaikkien kovien takamatkalaisten kukistaminen olisi yllätys.

Lähtö 6. | Toto65-3, Toto4-1

RANKING
A) 2-5 B) 4-6-3-1-8-11-7-12-10-9
HEXAN VOKSU – VIKTOR KÄRPPÄ – VINKSA – KUKAN TUTU

Toto4-pelin avauskohteessa nähdään todella mielenkiintoinen tauolta palaaja, kun pelkkiä voittoja taulussaan oleva 5 VIKTOR KÄRPPÄ palaa loukkaantumisensa jälkeen radoille hieman vajaan viiden kuukauden tauolta. Varmastikaan ori ei voi millään olla terävimmillään, mutta silti luokkahevoselta pitää odottaa heti täysipainoista suoritusta. 2 HEXAN VOKSU kohoaa kuitenkin niukaksi ykkösrankiksi. Mikäli viime keskiviikkona Vermossa johtopaikalta hallitusti voittanut ruuna pääsee nytkin johtopaikalle, ei se todellakaan ole helppo ohitettava. Startti kropassa Hexan Voksun pitäisi olla vielä viime kertaakin parempi. Mikään varma asia Hexan Voksun keulaan pääsy ei ole, sillä myös 4 VINKSA ja 6 KUKAN TUTU pääsevät askelten osuessa lankulle vauhdikkaasti liikkeelle. Hexan Voksu pystyy toki ottelemaan kärkisijoista selkäjuoksullakin, mutta keulasta kaikki olisi yksinkertaisinta. 3 JORIINI on kilpaillut läpi kauden luotettavassa vireessä ja omaa juoksun onnistuessa täydet totosaumat.

Lähtö 7. | Toto65-4, Toto4-2, Troikka

RANKING
A) 3-16-10 B) 11-9-7-6-14-8-1-13-5-2-12-4-15
BORGMESTER – GUIDO DI QUATTRO – NOTABLE – BWT ANGRYMAN

Ravien ensimmäisessä troikkalähdössä paljon ratkeaa heti kiihdytysvaiheessa, vaikka kyseessä pitkä matka onkin. Mikäli 3 BORGMESTER käynnistyy ravilla, edennee se avauskierroksen aikana johtopaikalle, minkä jälkeen on vaikea voitettava. Viimeksi Borgmester kävi alussa laukan partaalla, mutta pysyi askelillaan ja eteni johtopaikalle, mistä oli vahva kakkonen. 16 GUIDO DI QUATTRO on luotettava kilpuri, joka tekee aina parhaansa. Väkivahva menijä on parhaimmillaan nimenomaan näillä ylipitkillä matkoilla. Guido di Quattro kohtasi Borgmesterin Vermon pitkällä matkalla 14. päivä marraskuuta, ja silloin Guido di Quattro sijoittui Borgmesterille hävinneenä kolmanneksi. Myös 10 NOTABLE on vahvassa vireessä. Laukkariskikin on pienentynyt selvästi. 11 BWT ANGRYMAN on tauluaan vaarallisempi, ja se on juoksun onnistuessa lähdön mahdollinen jokerikortti. 9 YPÄJÄ LOUVRE on tehnyt hyvän kauden, mutta kengät jalassa kilpaileminen on ainakin pieni miinus.

Lähtö 8. | Toto65-5, Toto4-3, Päivän Duo-1

RANKING
A) 3 B) 1-2-4-7-5-6 C) 8
LEXUS DREAM – WILLOW PRIDE – HOTSHOT LUCA – JACK VADER

Viidennessä Toto5-kohteessa A-ryhmän valtaava 3 LEXUS DREAM on Derbyrevanssin ainoa voittajasuosikki. Itse Derbyssä Hachiko de Veluwen jälkeen oikein varmaksi kakkoseksi sijoittunut ruuna voitti viimeksi Jyväskylässä Kasvattajakruunu-finaalin johtopaikalta täysin eleettömästi. Mikäli Lexus Dream kilpailee tasollaan, ei se ole johtopaikalta nytkään lyötävissä. Avauksen venyminenkään ei huolettaisi. 1 WILLOW PRIDE oli tammojen Kasvattajakruunu-finaalissa vähintään pieni pettymys taivuttuaan johtopaikalta suosikkina neljänneksi. Siitä huolimatta tamma nostetaan piikki-selkä –psyykillä rankingin kakkoseksi. 2 HOTSHOT LUCA kiertyi Kasvattajakruunussa 3. ulkoa johtavan rinnalle kierros jäljellä ja oli rehti kakkonen. Lexus Dreamille ori hävisi kuitenkin selvästi. Revanssin ottaminen ei tunnu todennäköiseltä, ellei Lexus Dream saa sitten osakseen ihan ”raivoprässiä”. 4 JACK VADER osoitti Kasvattajakruunussa kykenevänsä hyviin suorituksiin kengät jalassakin kirimällä 5. ulkoa hienosti kolmanneksi. 7 BWT CAESAR kärsii lähtöasetelmista sekä kengät jalassa kilpailemisesta.

Lähtö 9. | Toto65-6, Toto4-4, Päivän Duo-2, Troikka

RANKING
A) 5-2 B) 3-9-10-11-4-1-7-12-6-8
STARDUST FIBBER – NORTHERN TRICK – MISTELLE – PARTYTIME

Tom Erikssonin käsissä hurjaan vireeseen intoutunut 5 STARDUST FIBBER on päätöskohteen suosikki. Tamma osoitti viimeksi, ettei ole edes tällä hetkellä tarkka juoksunkulusta. Se kiertyi vajaat 1200 jäljellä johtavan rinnalle, mistä punnersi lopussa tiukasti voittomatsiin yhdessä keulasta voittaneen Ice Winen kanssa. Mikäli Stardust Fibber onnistuisi pääsemään kiihdytyksessä ohi Northern Trickistä, olisi johtopaikkakin erittäin todennäköisesti tarjolla. 2 NORTHERN TRICK on suosikin ykkösvastustaja. Northern Trick lienee myös ainoa, jolla voisi olla halukkuutta ajaa Stardust Fibberiä vastaan keulasta. Viimekertaisessa Teivon kolmossijassaan Northern Trick juoksi valtaosan matkasta 2. rataa ilman selkää. Suoritus oli muuten rehti, mutta lopussa laukka kävi tosi lähellä. 3 MISTELLE seuraili viimeksi johtavan takaa kakkoseksi. Tamma voi saada nytkin samanlaisen juoksun. 9 PARTYTIME on hyvä kirihevonen. Asetelmatkin ovat mainiot. 10 CALLELA KAILASH jäi viimeksi umpipussiin. Edelliseen kilpailuunsa tamma oli oikein rehti kolmas kierrettyään matkalla johtavan rinnalle.

TOTO4-VIHJESYSTEEMIT

T4-1: 2,5 + 4,6,3,1 (8,11)
T4-2: 3 + 16,10,11 (9,7)
T4-3: 3 (2,1)
T4-4: 5,2 + 3,9,10,11 (4,1)

Pieni systeemi 4 riviä, panos 2 euroa, hinta 8 euroa.
Suuri systeemi 144 riviä, hinta 28,80 euroa.

PÄIVÄN DUO

3
5

Yhteensä 1 yhdistelmä.

TROIKKA LÄHTÖ 7

3
16,10,11
kaikki

Yhteensä 42 yhdistelmää, hinta 21 euroa.

TROIKKA LÄHTÖ 9

5
2,3,9,10
2,3,9,10,11,4,1

Yhteensä 24 yhdistelmää, hinta 12 euroa.

OHJASTAJA- JA VALMENTAJAKOMMENTIT

Ari Moilanen

L1/12 MOON´S JACKPOT: Aika epävarma tapaus. Tuskin ori hätyyttelee tässä kärkeä. Radalta 12 jos rahaa saadaan, hyvin on mennyt.

L4/4 YANK MATCH: Päivän kunnosta en osaa tarkkaa sanoa. Viimeiset kilpailut menivät hevosella alakanttiin. Ori on pohjimmiltaan huomattavasti tauluaan parempi.

L5/7 STRAWBERRY DANCER: Tamma palasi viimeksi tauolta. Siinä tuli pieni laukka ekan kaarteen jälkeen. Ei hevonen sitten pystynyt parantamaan sijoitustaan. Se vaatii lisää lähtöjä alle.

L6/1 JYLLÄTYS: Turun esitys oli oikein hyvä. Laukka tuli vähän lähdön jälkeen. Jäätiin aika kauas ja hevonen nousi mainiosti vielä kolmanneksi. Alku on sillä välillä vähän törmäilyä ja laukkoja on tullut. Kunnossa ruuna kilpailee.

L6/10 DIPOREX: Samoja saavutuksia kuin montessa ei ole tullut viime aikoina kärrylähdöistä. Tavoitellaan rahasijaa.

L8/3 LEXUS DREAM: Hevonen on ollut koko ajan hyvä. Se voitti Kasvattajakruunun finaalin tosi helposti. Paikka on mainio ja tämä avaa lujaa. Koitetaan käyttää tuo ominaisuus hyväksi. Hyvät mahdollisuudet on voittoon.

L9/11 STONECAPES POE: Hieman taukoa on alla. Hevonen oli vähän kesy viimeiseen lähtöönsä. Se on mennyt nyt ihan hyvin harjoituksissa. Tamma on aikaisemmin tehnyt kelpo esityksiä, eikä menestys yllättäisi.

Tom Eriksson

L4/11 DADDY BOY: Ensimmäisessä tauon jälkeisessä kisassa tuli lähtölaukka. Viimeksi juoksu meni pieleen. Molemmat startit voi tavallaan unohtaa. Hevonen on ollut hyvän oloinen kaikin puolin. Rata 11 ja maili ei hirveästi lupaa. Jos ruuna pääsee sopivasti läpi, pystyy se pärjäämään. Tuo vaatii kuitenkin paljon tuureja.

L5/15 CASIMIR TOF: Ruuna on mennyt nyt hienosti kaikissa lähdöissään. Viimeksi voitto oli tosi helppo. Myös kahteen ensimmäiseen se oli oikein hyvä. Vastus kovenee, mutta luotan omaani ainakin vielä. Uskon sen pystyvän edelleen kärkikahinoihin. Lähtö pitää ottaa ehkä pikkasen varman päälle.

L9/5 STARDUST FIBBER: Joka kisassa tamma on ollut mainio. Toivotaan, että se jatkaa samaan mallin. Kaikki on hevosella hyvin. Se on kuulemma aiemmin mennyt hyvin hokeillakin. Toisaalta kurakelikin on käynyt sille.

Aripekka Pakkanen

L4/4 YANK MATCH: Ori on sairastellut paljon ja veriarvoissa on ollut sanomista. Nyt se on paremmalla mallilla. Toivottavasti myös suoritukset paranee.

L5/1 TIGER DILLON: Hieman on tullut starttiväliä. Hevosessa ei ole ollut vikaa. Oikein sopivia sarjoja ei ole ollut tarjolla. Tasaisia esityksiä se on tehnyt. Pelihevosia mielestäni. Lähtörata käy aivan hyvin. Tämä pääsee asiallisesti liikkeelle.

L7/9 YPÄJÄ LOUVRE: Hevonen ei ole ollut ihan parhaimmillaan. Toki porukatkin on olleet kovia. Silti sellainen loisto kuin kesällä on otteista puuttunut. Voi olla, että tämän kilpailun jälkeen jäädään talvitauolle.

L8/2 HOTSHOT LUCA: Ori on ollut ihan ok. Lexus Dream on ollut pikkasen liian kova. Se on toki vaikeasti lyötävissä. Reipastempoinen lähtö kävisi tälle mainiosti. Paikka on ihan hyvä. Kuolemanpaikalta olisi ainakin vaikea riittää voittoon asti. Jos kaikki menee kuin elokuvissa, voittokin on mahdollinen.

L9/3 MISTELLE: Tamma kilpailee nousuvireessä. Se on hieman mielialahevonen. Keulapaikalta on melkein voitot irronneet. Todennäköisintä tässä kohtaa lienee hyvä sijoitus kärjen tuntumassa. Ihan voitto voi olla lujassa.

Emma Väre

L1/1 GINGER HALM: Olin tyytyväinen paluustarttiin. Homma meni kuten ajattelinkin. Pitkä paussi oli alla, eikä hevosta ollut mitenkään lennätetty ennen kisaa. Se terävöitynee edelleen. Muistaakseni auton takana ei ole käyty. Tämä pääsee voltista reippaasti liikkeelle. Uskoisin näin olevan myös siivekkeiden takaa. Kolmen sakkiin odotan ehdottomasti.

L3/6 INTOIIVARI: Ei ole vauhti vain riittänyt. Sarjat on nousseet ja kaverit menneet kovempaa. Kenkäpakko suosii tätä. Kunnon talvikelit on ruunalle plussaa. Turussa rata oli vähän epämääräinen ja laukka tuli ensimmäiseen kaarteeseen.

L4/1 GET GOING GOLDIE: Nyt on sattunut hyvä lähtörata. Kunto on ihan ok. Forssassa viimeksi oli hankalat asemat. Tamma tuli tosi hyvin maaliin. Se pääsee asiallisesti liikkeelle. Sultan Journeyn selkä olisi toivepaikka.

Teemu Okkolin

L1/2 LALAA ACE: Tamma oli Vermossa viimeksi tosi vino ja vaivoja vaikutti olevan. Ehdotinkin taustajoukoille, että hevosta hoidettaisiin hieman. Joka tapauksessa rahasija lienee sopiva tavoite.

L3/1 FAITTERI: Tämä kilpailee hyvässä kunnossa ja ori lähtee automaattisesti kovaa. Se saanee ekat keulat. Matka ei ole sille paras mahdollinen ja selkäreissua haetaan.

L3/2 PERUSLIKSA: Ruuna palaa tauolta. Olen sitä aikaisemminkin kehunut ja kehun edelleen. Se on tosi hyvän tuntuinen treeneissä ja huomattavasti tauluaan parempi. Voltin kakkonen ei ole ongelma. Jos satuttaisiin pääsemään keulaan, siitä myös ajettaisiin. Harjoitusten perusteella se olisi tälle paras paikka. Sellainen "musta hevonen" tähän lähtöön.

L6/8 KUPORI: Hevonen palasi Teivossa tauolta. Olin oikein tyytyväinen kisaan. Hirmu kovaa ei oltu ajettu treeneissä. Se parantaa koko ajan ja terveystilanne on hyvä. Tuskin ori vielä tässä voittaa, mutta oikein mielenkiintoinen hevonen talvea vasten.