Vermon Toto65-ravit
28.02.2018
18:00

Vermon Toto65-ravit

Lähdöt 28.2.2018

Lämmitykset 28.2.2018

Käsiohjelman näköispainos

28.2.2018 Vermo

Selaa julkaisua


  Vermon Toto65-ravit 28.02.2018  
 

Vihjeet

POISJÄÄNNIT  teksti-tv:stä ja Heppa-järjestelmästä.

TOTO65-VARMAVALINTA

Toto65-systeemit rakennetaan tällä kerralla kahden tukipilarin varaan ja viritysten kohtalo ratkeaa pitkälti kahdessa ensimmäisessä kohteessa. Avauskohteessa 10 BETTER BOOST on takarivin lähtöpaikasta huolimatta selkeä suosikkimme ja ensimmäinen varma. Kyseessä on oikein lahjakas ruuna, jonka kohdalla voittosumma ei vielä tee minkäänlaista oikeutta hevosen kyvyille. Better Boss on tehnyt startista toiseen hyviä esityksiä, eikä tuossa alla olevassa Teivon suorituksessakaan mitään moittimista ollut. Joni-Petteri Irri eteni 12-vauhtisen avauspuolikkaan jälkeen etusuoralla keulaan ja ruuna tuli hyvällä tyylillä sisään, vaikka nappireissun saanut Callela Elmo lopussa ykköseksi kirikin. Vaikka vastusta ei todellakaan sovi väheksyä, uskomme Better Bossin mahdollisuuksiin. Toisessa kohteessa 7 FINE BY ME kohtaa todella sopivan vastuksen. Kahdessa edellisessä startissa rima on ollut merkittävästi tätä korkeammalla ja paukkujakin on jäänyt varastoon. Olli Koivusen ajokki on pienen systeemin apuvarma. Poisjääntien muutettua kierroksen luonnetta 6 CLUB NORD STAR on varaa nostaa suureen systeemiin toiseksi rastiksi. Keulasta Reijo Suomalaisen valmennettava pystyy paljoon.

TOTO65-VIHJESYSTEEMIT

T65-1: 10 (12,1)
T65-2: 7 + 6 (3,8)
T65-3: 1,5,12,6,11 + 9,2,4,10,7,8
T65-4: 3,14,9,10,6 + 11,12 (16,8)
T65-5: 7,3,6,1 (8,4)
T65-6: 1,7 (12,9)

Pieni systeemi 350 riviä, hinta 35 euroa.
Suuri systeemi 1232 riviä, hinta 123,2 euroa.

Toto65-pelijakauma teksti-tv:stä.

ABC-RANKINGIT JA ANALYYSIT

Lähtö 1.

RANKING
A) 5
B) 3-8-7-6-2 C) 4-1
LICENCE HOLDER - ARCHIE RIDE - WANNACMYGUNS - CHAMPION LUXX

Keskiviikon ravit käynnistävän montélähdön selkeänä suosikkina starttaa matkaan numero 5 LICENCE HOLDER. Viimeksi Teivossa ruuna eteni johtavan rinnalta viimeisellä takasuoralla keulaan ja jatkoi sitten varmaan voittoon. Jenni Kaijan ajokki on tehnyt vakuuttavaa jälkeä ja kaiken pitäisi Joni-Petteri Irrin mukaan olla startin alla kunnossa. Suosikki on vahvasti kiinni ykkösrahoissa. Haastajaporukan kärkeen kipuava numero 3 ARCHIE RIDE ei päässyt Forssassa kirimään sujuvasti 4. ulkoa. Maija Forssin ajokki kamppailee nykyvireessä suosikin takaa löytyvistä totosijoista. 8 WANNACMYGUNS tuli Forssassa asiallisesti perille 3. ulkoa. Lappeessa rima oli turhan korkealla. Nyt vastus on suosikin takana sopivaa kaliiberia ja Malin Kullbergin ajokki noussee tototaistoon. 7 CHAMPION LUXX tekee tasaista työtä ja on myös mahdollinen totohevonen.

Lähtö 2.

RANKING
A) 11-1-3-4-12
B) 8-2-14-7-13-9-5-15-16-6-10
PORTTIKALLION ÄSSÄ - SARIANNAN - MOOTSARTTI - RUUTU-JOKKA

Toisessa lähdössä viisi valjakkoa kipuaa parhaaseen A-ryhmään. Vaikka onnistumiset ovatkin olleet tiukassa, tarjoamme numerolle 11 PORTTIKALLION ÄSSÄ paikan rankingin kärjessä. Juha Utalan valmennettava on saanut nyt kaksi suhteellisen tuoretta starttia taas kroppaansa, eikä kunnossa tunnu olevan moittimista. Viimeksi Seinäjoella loppusuoran alussa tullut laukka vesitti todennäköisesti totosijan. Vastus on sopivaa tasoa ja ravin maistuessa Porttikallion Ässä taistelee voitosta. 1 SARIANNAN on loistopaikalta yksi kuumimmista pelihevosista. Se teki Kouvolassa suoraan tauolta hyvän esityksen keulasta. 3 MOOTSARTTI punnersi kauden avauksessaan Teivossa asiallisesti perille toiselta radalta ilman vetoapua. Tero E Mäenpään ajokki menee startti alla eteenpäin ja se kannattaa huomioida aikaisessa vaiheessa peleissä. 4 RUURU-JOKKA kulki puolestaan koelähdössä päätöskierroksen 31,8-vauhtia. Juha-Pekka Vilkmanin ajokki on kyvykäs menijä ja mielenkiintoinen seurattava. 12 TULIPALLO hyökkäsi Forssassa 2. ulkoa viimeisellä takasuoralla ja kiri kohtalaisesti. Lahdessa se suoritti tasaisesti saatuaan Tammasarjassa kelpo juoksun kärkiporukassa.

Lähtö 3.

RANKING
A) 9-11-5
B) 10-7-8-1-3-2-6 C) 4-12
VALLETTA - CLAY BRICK - HIGHTOWER COMERY - DELTA RHYTM BOY

Kolmannessa lähdössä kolme valjakkoa punnertaa mukaan A-ryhmään. Rankingin kärkipaikan tarjoamme muutaman startin tauon jälkeen kroppaansa saaneelle numerolle 9 VALLETTA. Viimeksi tamma sai 2. sisältä myöhään tilaa ja puristi totoon. Jani Hautaviidan ajokki kirii hyvin selkäjuoksulla ja se taistelee sopivassa porukassa juoksun onnistuessa voitosta. 11 CLAY BRICK puristi viimeksi hyvin perille toiselta radalta ilman vetoapua. Emma Väreen ajokki on hieman epävarma, mutta pystyvä menijä. Ravin maistuessa se pystyy tekemään itsekin juoksuaan. 5 HIGHTOWER COMERY lopetti puolestaan Nuoret-lähdössä keulasta päätöskierroksen 19,8-vauhtia. Olli Koivusen ajokki avaa hyvin ja saa asemat kärkiporukasta. Aika näyttää, nouseeko juoksunkulku ratkaisevaan rooliin kärkisijojen suhteen. B-ryhmän käynnistävä 10 DELTA RHYTM BOY ei saanut Jokimaalla kiritilaa 4. sisältä ja on huomion arvoinen.

Lähtö 4 | Toto65-1

RANKING
A) 10
B) 12-1-7-5-3-8-9-6-2-4 C) 11
BETTER BOSS - DADDY BOY - STONECAPES QUANTUM - REASON TO BELIEVE

Toto65-kierroksen avauskohteessa 10 BETTER BOSS kipuaa takarivin lähtöpaikasta huolimatta rankingin kärkeen ja Tuija Irrin valmennettava pudottaa lopulta kovimmatkin haastajansa B-ryhmän puolelle. Kyseessä on oikein lahjakas ruuna, jonka kohdalla voittosumma ei vielä tee minkäänlaista oikeutta hevosen kyvyille. Better Boss on tehnyt startista toiseen hyviä esityksiä, eikä tuossa alla olevassa Teivon suorituksessakaan mitään moittimista ollut. Joni-Petteri Irri eteni 12-vauhtisen avauspuolikkaan jälkeen etusuoralla keulaan ja ruuna tuli hyvällä tyylillä sisään, vaikka nappireissun saanut Callela Elmo lopussa ykköseksi kirikin. Vaikka vastusta ei todellakaan sovi väheksyä, uskomme Better Bossin mahdollisuuksiin. B-ryhmän käynnistävä 12 DADDY BOY saattaa hyvinkin saada suosikilta vetoapua kirissä. Viimeksi se teki 5. ulkoa vajaan kierroksen mittaisen kelpo kirin. 1 STONECAPES QUANTUM on loistopaikalta varmasti vaarallinen. Uusista käsistä debytoiva 7 REASON TO BELIEVE on suoraan tauolta luonnollisesti arvoitus. Esitystä seurataan mielenkiinnolla. 3 VALIANT DREAM voitti välistarttinsa Forssan lounasraveissa. Rima on nyt korkeammalla.

Lähtö 5 | Toto65-2

RANKING
A) 7
B) 6-3-8-5-4-2-10-1 C) 9
FINE BY ME - CLUB NORD STAR - JUGADOR - FLYNN BOKO

Toisena Toto65-kohteena ravattavassa Vantaan Energian Voimaliigassa nostamme todellisessa kanuunavireessä kilpailevan numeron 7 FINE BY ME rankingin selkeäksi kärkivaljakoksi. Se on kahdessa edellisessä startissa ollut mukana varsin kovissa lähdöissä. Ensin 7.2. Attack Diablon voittamassa Isokengässä Fine By Me esitti tilaa saatuaan terävän loppuvedon 2. sisältä. Viimeksi Tammatähdessä Olli Koivunen suuntasi ajokkinsa kanssa 3. sisälle, mistä kiritilat eivät lopulta auenneet kunnolla. Voimia jäi varmasti varastoon. Ajotaktiikka vaikuttaa tässä varsin selkeältä. Alun Koivunen ottaa taustalla tarkkaillen ja kun kiriin lähdön aika koittaa, maisema todellakin vaihtuu. Suosikilta on tässä erittäin sopivassa porukassa lupa odottaa voittoa. B-ryhmän käynnistää tauluaan vaarallisempi 6 CLUB NORD STAR. Juostava matka sopii Reijo Suomalaisen valmennettavalle. Keulaan päästessään Tapio Perttusen ajokki taistelee tiukasti kakkosrahoista. 3 JUGADOR kiri viimeksi Teivossa loppua vahvasti mutta pilasi maalisuoralla laukkaan.

Lähtö 6 | Toto65-3, Toto4-1

RANKING
A) 1-5-12-6-11
B) 9-2-4-10-7-8
GO GO PEZZO - EMPERE'S BUD - GILLIAN COMERY - MAGIC FROM HEAVEN

Kolmantena Toto65-kohteena toimivassa ja samalla illan Toto4-kierroksen käynnistävässä tammalähdössä riittää haastetta. Lopulta viisi valjakkoa saa paikan parhaassa A-ryhmässä mutta samaan hengenvetoon todetaan, ettei voittajan löytyminen B-ryhmästä yllättäisi millään tavalla. Hyvän lähtöpaikan myötä numero 1 GO GO PEZZO kipuaa rankingimme kärkeen. Vaikka esitys viimeksi keulasta pettymys olikin, on Kari Venäläisen rattailleen saava tamma tässä perusrasteja. Juoksunkulku saattaa hyvinkin nousta tässä koitoksessa merkittävään rooliin. 5 EMPERE'S BUD voitti Porissa keulasta varmaan tyyliin. Jouni Nummi panostaa keskeltä rataa varmasti kiihdytykseen. Neljättä peräkkäistä voittoa tavoitteleva 12 GILLIAN COMERY on piippuhyllyn paikalta juoksunkulun armoilla. Kunto on kiviaitaa ja vastus vaikuttaa oikein sopivalta. Silti Vermossa radalta 12 voittaminen on aina haastavaa. Rajusti peliä keräävä tamma jätetään rankingissa vasta kolmospaikalle. 6 MAGIC FROM HEAVEN on pieneltä tauolta arvoitus. Kyvyt riittävät taatusti pitkälle. 11 WILDS DIAMOND saattaa saada kirivaiheessa vetoapua Gillian Comeryltä. A-ryhmän hevosten keskinäinen järjestys on pitkälti mielipideasia. Lämmitykset antavat tämän kaltaisessa lähdössä tärkeää lisäinfoa.

Lähtö 7 | Toto65-4, Toto4-2, Troikka

RANKING
A) 3-14-9-10-6
B) 11-12-16-8-13-5-15 C) 7-2-1-4
MORISON - RIIPINEN - VEKRAUS - JETSU

Neljännessä Toto65-kohteessa ja samalla ravien ensimmäisessä troikkalähdössä nähtävässä Valtra Sisusarjassa haasteet jatkuvat ja tässäkin koitoksessa puolenkymmentä valjakkoa kipuaa A-ryhmään. Tämän vuoden puolella tyylipuhtaan kolmen voiton putken rakentanut 3 MORISON starttaa matkaan suosikkinamme. Voitot ovat irronneet raskaimman kautta johtavan rinnalta ja vaikka lähdöt kovenevat, Siru Juutisen valmennettavalta löytynee myös lisäpykäliä tarpeen mukaan. Juha Utala palaa ruunan rattaille. 14 RIIPINEN ei välitä 40 metrin takamatkasta, mikäli ravi vain maistuu. Jouni Miettisen valmennettava on tänä vuonna alkanut vihdoinkin kulkemaan kykyjensä edellyttämällä tavalla. 9 VEKRAUS on hieman tasapaksua statistiikkaansa vaarallisempi. Toki ruuna on ennemmin sijoittunut hyvin, kuin voittanut lähtöjä. 10 JETSU on merkittävästi tauluaan vaarallisempi. Mikäli Teemu Okkolinin suojatti ravaa, se pystyy tässä sopivassa porukassa menestymään. Myös paalun juoksuradan 6 PÄLVI TUTTU on ravilla mahdollinen menestyjä.

Lähtö 8 | Toto65-5, Toto4-3, Päivän Duo-1

RANKING
A) 7-3-6-1
B) 8-4-5-2
WALL IN CARLINA - ZIZZY HIGHNESS - SHANELLE JOURNEY - GOLDSHOE BONNIE

Viidennessä Toto65-kohteessa ja samalla Päivän Duon käynnistävässä tammalähdössä poisjäännit karsivat A-ryhmäläiset seitsemästä valjakosta neljään. Suosikkinamme starttaa 7 WALL IN CARLINA. Johanna Sianojan valmennettava on osoittanut olevansa oikein kehityskelpoinen menijä. Viimeksi se laukkasi merkittävästi tätä kovemmassa lähdössä loppukaarteessa kärjen takaa jonkinlaista menestystään. Lähtöpaikka on toki haastava. Suosikki saa roolia Toto4-pelissä ja Päivän Duossa. Haastajien järjestykseen laittaminen ei ole helppoa. 3 ZIGGY HIGHNESS ja 6 SHANELLE JOURNEY ovat kategorian "kyvykäs mutta epävarma" -hevosia. Onnistumisesta juuri tässä ei ole takeita. Mikäli ne kuitenkin malttavat keskittyä oleelliseen, riittää kummallakin kyvyt toki voittoonkin saakka. Hyvin avaava 1 GOLDSHOE BONNIE lienee kuitenkin suuressa roolissa juoksunkulun suhteen. Aika näyttää, yrittääkö Antti Teivainen ajaa keulasta.

Lähtö 9 | Toto65-6, Toto4-4, Päivän Duo-2, Troikka

RANKING
A) 1-7
B) 12-9-3-6-2-8-5-4-10-11
STONECAPES POE - MAS ARISTOCRAT - CROSSOVER - BLACK ICE BOOST

Toto65- ja Toto4-kierrokset päättävässä ja samalla illan toisena troikkalähtönä toimivassa koitoksessa ykkösrahoista nähtäneen todella hieno matsi kahden kivikovan suosikin välillä. Paremman lähtöpaikan myötä 1 STONECAPES POE on lähdön suosikki. Ari Hartikaisen valmennettava palasi viimeksi pieneltä tauolta ja vaikka voittoputki katkesikin, ei esityksessä ollut todellakaan mitään moitittavaa. Jossiteltavaakin tuosta startista jäi, tamma sai 2. sisältä lopulta varsin myöhään tilaa. Startti kropassa Ari Moilasen ajokki varmasti terävöityy ja suosikkiasema on näistä lähtökohdista perusteltu. 7 MAS ARISTOCRAT on kuitenkin todella kova tamma, eikä Stonecapes Poe tulee saamaan keulassa mitään ilmaiseksi. Tapio Perttusen ajokki voitti viimeksi Vermossa johtavan rinnalta eleettömään tapaan ja se pystyy tässäkin samalta paikalta todella kovaan esitykseen. Haastajat pudonnevat maalisuoralla tämän kaksikon kyydistä.

TOTO4-VIHJESYSTEEMIT

T4-1: 1,5,12 + 6,11 (9,2)
T4-2: 3,14,9,10,6 + 11,12 (16,8)
T4-3: 7 (10,3)
T4-4: 1,7 (12,9)

Pieni systeemi 30 riviä, hinta 6 euroa.
Suuri systeemi 70 riviä, hinta 14 euroa.

PÄIVÄN DUO

7
1,7

Yhteensä 2 yhdistelmää.

TROIKKA LÄHTÖ 7

3
6,9,10,14
6,9,10,11,12,14

Yhteensä 20 yhdistelmää, hinta 10 euroa.

TROIKKA LÄHTÖ 9

1,7
1,7
2,3,6,9,12

Yhteensä 10 yhdistelmää, hinta 5 euroa.

OHJASTAJA- JA VALMENTAJAKOMMENTIT

Joni-Petteri Irri

L1/5 LICENCE HOLDER: Harvakseltaan on kilpailtu, kun montelähtöjä ei hirveästi ole talvella tarjolla. Ajoin ruunalla viimeistelyhiitin ja aivan normaalin terävältä se tuntui. Asiallisessa kunnossa hevonen jatkaa.

L4/10 BETTER BOSS: Ruuna on ollut hyvä molempiin tauon jälkeisiin startteihinsa. Viimeksi kiihdytys oli aika pitkään reipas kunnes päästiin keulaan asti. Viimeisellä takasuoralla tuli vielä suht aikaisin isku. Tosi hyvä esitys tuokin. Lähtöpaikka on ihan ok. Saadaan vaihteeksi selkäreissu. Odotan hevosen nousevan lähelle kärkeä.

L8/3 ZIZZY HIGHNESS: Tamma oli aivan asiallinen Forssassa perjantaina. Juoksu meni vähän hankalaksi huonolta lähtöpaikalta. Nyt paikka on parempi. Koitetaan reippaasti liikkeelle. Keulasta tai kärjen takaa sisäradalta tämä pystyy pärjäämäänkin. Porukka ei ole ihan mahdottoman näköinen.

L9/9 BLACK ICE BOOST: Seinäjoen suoritus oli vähän mystinen. Hevonen oli aika nahkea, eikä yhtä hyvä kuin kahteen edelliskilpailuun. Hiukan kysymysmerkki nyt. Paikka sopii. Koitetaan saada sopiva sisäratareissu. Voittaminen voi olla vaikeaa, mutta onnistuneella juoksulla ruuna voisi olla kolmen sakissa.

Emma Väre

L3/11 CLAY BRICK: Kahteen ekaan starttiin tuli laukkoja. Viimeksi koitettiin varustemuutosta. Laput jätettiin pois. Hevonen oli sitten tosi laiska. Starttiväli oli myös ehkä vähän lyhyt. Lahdessa ruuna teki kovan esityksen laukan jälkeen. Ehkä tuo myös hieman painoi jaloissa. Juoksurata on ok. Eiköhän hevonen yksin voltatessaan pysy rauhallisena. Uskoisin sen ilman laukkaa olevan kolmen joukossa.

L4/8 GET GOING GINNY: Lähtöpaikka hankaloittaa paljon. Hevonen on tehnyt hyviä esityksiä jo jonkun aikaa. Paljon töitä on luvassa näistä asetelmista. Normaalilla juoksulla tamma pystyy sijoittumaan kärjen tuntumaan.

L5/2 MILLSTONE´S VIVID: Tuttu ohjastettava minulle. Ylipitkä matka käy tälle hyvin. Tamma on enemmänkin vahva kuin nopea. Se ei lähde kovaa. Hevosen pitää antaa lähteä omaa vauhtiaan. Muuten astuu laukkariski mukaan kuviohin.

L8/8 EKO KRISTALL: Kasirata on tälle erityisen huono. Tamma tarvitsee nätin reissun kärjen lähellä. Näistä lähtökohdista sellainen on hankala saada. Viime startin voi unohtaa.

Ari Moilanen

L2/11 PORTTIKALLION ÄSSÄ: Ihan pystyvä ori. Seinäjoella olisi pitänyt tyytyä varmaan kolmoseen. Liiasta yrityksestä tuli laukka. Ensimmäistä kertaa ajoin hevosta siellä.

L2/13 UKKOSEN JYMY: Aivan pystyvä tapaus on tämäkin. Epävarmuutta on ja laukkoja tullut. Tauluaan parempi hevonen.

L6/4 SAPPHIRA: Pikkasen on puuttunut puristusta lopussa. Nopea ja ravivarma tamma. Vähän pitäisi saada kovuutta lisää.

L6/12 GILLIAN COMERY: Tamma on koko ajan petrannut menemistään. Rata 12 on tietenkin vaikea paikka. Mukaan suurempiin systeemeihin.

L7/13 UKAASI: Hevonen nappasi voittonsa johtavan takaa. Seuraavalla kerralla ajaessani sitä Porissa tuli laukka. Epävarma tapaus. Ihan kunnossa tamma kilpailee. Se voisi olla jossain sijoilla 3-4 onnistuessaan.

L8/11 RUDY QUEEN: Tamma ei mene kykyjensä mukaisesti. Lahdessa se voitti keulapaikalta. Teivossa hevonen oli aivan saamaton. Se ei välttämättä hirveästi kiertele. Rahasija olisi ok näistä asetelmista.

Kirsi-Marja Sell

L2/4 RUUTU-JOKKA: Hevonen tuli tänne meille loppukesästä. Sillä oli omat ongelmansa, joita oli matkan varrella tullut. Käsi kädessä niiden kanssa on ruunaa treenattu. Hyvin se on ottanut vastaan harjoitukset. Koelähdössä hevonen oli aivan asiallinen. Se joutui kuitenkin juoksemaan siinä yksin. Positiivinen kuva minulla on ruunasta.

L7/7 VALLUN VIRE: Samoihin aikoihin tämäkin tuli talliimme. Pitkä tauko on takana. Ruunaa on koko ajan treenattu normaalisti. Kunhan kesä tulee ja päästään riisumaan kenkiä, se hyötyy tuosta paljon. Liikkeet on hiukan ahtaat. Aika hidas lähtijä, joka hetken hakee rytmiään. Vähän tasavauhtinen tapaus. Ei vielä menestyspaineita tässä.

Jouni Miettinen

L7/13 UKAASI: Ihan hyvässä kunnossa tamma kilpailee. Se on mennyt hyvin pidemmätkin matkat. Lähtöpaikalla ei ole suurta merkitystä. Yksin juoksuradalta pääsee rauhallisesti liikkeelle.

L7/14 RIIPINEN: Ehkä tältä odotan kuitenkin kaksikosta enemmän. Pakkia toki on, mutta myös juostavaa matkaa riittää. Se tietenkin muuttaa tilannetta paljon ja edesauttaa hevosen saumoja kärkisijoille.