Arvid Åvallin TammaDerbyn karsinnat keskiviikkona

Finlandia-Ajo lähestyy isoin askelin, mutta ennen sitä ehditään ajaa vielä yksi suurkilpailu. 5-vuotiaat tammat hakevat keskiviikkona Arvid Åvallin TammaDerbyssä finaalipaikkoja. 30 000 euron ykkösellä ajettava loppukilpailu juostaan keskiviikkona 2.5. eli Finlandia-viikolla.

Åvallin karsinnat ajetaan ensimmäisenä ja toisena Toto65-kohteena. Callela Eliza on ensimmäisen karsinnan suosikki. Markku Niemisen tamma on ikäluokan isovoittosummaisin ja monien suurkilpailujen voittaja. 2-vuotiaana se otti ykköset SHKL-Hevosenomistajapokaalissa ja Kasvattajakruunussa. 3-vuotiaana voitto tuli Tammakriteriumissa ja 4-vuotiaana täysosuma Kasvattajakruunussa. Callela Eliza on sijoittunut sekä Kriteumissa että Derbyssä viidenneksi. Ainakin Golda Paris, Sahara Foxylady, Real Red ja Merit ovat kovia haastajia.
Free Me ja BWT Burnin Alive ovat toisen karsinnan suosikit. Kumpikin on menestynyt hienosti ikäluokkalähdöissä. Pekka Korven valmentama Free Me voitti 3-vuotiaana Kymenlaaksoajon ja Kasvattajakruunun. Tuomas Korvenojan BWT Burnin Alive voitti viime syksynä Villinmiehen Tammakilvan ja oli Derbyssä neljäs. Minna Piironen tuo Minto’s Daisy Starin karsintaan. Tamma on äärimmäisen varma ja voitokas kilpailija sekä Oulu Expressin kakkonen. Kuusi parasta kummastakin karsinnasta jatkaa finaaliin.
Asiakkaiden toivomuksesta ponilähtöjen aikataulu muuttuu. Keskiviikkona ponilähtö ajetaan jo klo 17.40 ja jatkossa myös.

Callela Eliza voitti Derbykarsinnan viime vuonna.

20.04.2018 Uutiset >