Grainfield Fanny opetuslähdössä, Jontte Boy 3-vuotistähdessä, Toto65-pelissä Jackpot

Viime vuonna käynnistynyt Raviliiga ottaa jälleen askeleen eteenpäin, kun varsat tulevat radoille ensimmäistä kertaa kilpailunumero kyljessään. On siis opetuslähdön aika. Koko Vermon silmäterä, liigavarsa Grainfield Fanny starttaa ensi keskiviikon ravien opetuslähdössä Vermossa klo 17.30. Omistajat seurueineen ovat tervetulleita katsomaan hevosensa juoksua. Kaikilla raviliigakorteilla on vapaa sisäänpääsy. Lisäksi Vermon liigakortilla on parille sadalle ensimmäiselle tarjolla jäätelöpuikot, sillä tamman kaksivuotissyntymäpäivä osuu juuri samalle päivälle.

Tamma, jota tuttavallisemmin Viljaksi kutsutaan, on sulattanut satojen osaomistajiensa sydämet monissa tapahtumissa. On ollut tallivierailuja, näyttäytymisiä radalla ja tarhassa, ja onpa valmentaja Jani Hautaviita päässyt ajamaan Viljalla hiittiäkin omistajien edessä. Hevosen arkeen on kevään ja alkukesän aikana päässyt tutustumaan vieläkin lähemmin oman blogin kautta. Viljan blogi löytyy osoitteesta http://vermonvilja.blogspot.fi/. Ensi keskiviikko on muutenkin nuorten hevosten värittämä, kun Brad de Veluwen takaa tunnetun Tuomas Korvenojan kolmevuotias lupaus Jontte Boy palaa Vermoon Tukholman valloitukseltaan. On hienoa nähdä tämä SE-hevonen kesäillan Kolmivuotistähdessä. Pelillisesti ravit ovat mielenkiintoiset, kun Toto65-pelissä on Jackpot-kierros ja lähes 120 000 euroa extrarahaa jaossa.

Raviliigahevosen menestystä toivotaan satojen uusien hevosenomistajien iloksi. Liiga kestää nelivuotiskauden loppuun, joten parin vuoden ajan omistajat pääsevät seuraamaan hevosensa edesottamuksia niin kaviouralla kuin sen ulkopuolellakin. Ensin on hankittava kilpailuoikeus opetus- ja koelähdön myötä. Viljan ensimmäistä etappia kannattaa tulla paikalle jännittämään juhannuksen jälkeen.

19.06.2014 Uutiset >