Hachiko de Veluwe jyräsi Derbyvoittoon, Ranch Kellylle SM, Polaralle Tähtisprintteri

Timo Nurmoksen valmentama ja Jorma Kontion ajama Hachiko de Veluwe paineli johtohevosen rinnalta Derbyn ykköseksi. Derbyvoitto oli Kontiolle yhdeksäs ohjastajana ja Nurmokselle viides valmentajana. Hachikon emä Amazing Ride liittyi harvalukuisten supertammojen joukkoon. Brad de Veluwe on Amazing Riden ensimmäinen Derbyvoittaja, Hachiko toinen.

Lexus Dream singahti käsikirjoituksen mukaan johtopaikalle. Kontio oli kärppänä, ja nosti Hachikon johtohevosen rinnalle. Maalisuoralla Hachiko lipui eleettömästä 150 000 euron voittoon ajalla 13,3a/2600 metriä. Ingmanin perhe sai iloita toisesta Derbyvoitosta. Lexus Dream piti urheasti kakkoseksi. Nurmoksen Gloria Web kiri kolmanneksi.

Ranch Kelly murskasi muut SM-kisassa

Suomen mestari on Mestari isolla kirjaimella. Ranch Kelly jätti muut ja voitti mestaruuden uudella SE-tuloksella 11,5a/2100 metriä. Anne Luttinen on valmentaja ja Hannu Torvinen ohjastaja. Ykköspalkinto oli 30 000 euroa.

Callela Ladyboss kiersi ensimmäisenä johtopaikalle. Seuraavaksi William Birdland meni keulaan, ja Ranch Kelly kiersi rinnalle. Ranch Kelly sai otteen jo loppukaarteessa ja lipui lopulta ylivoimaiseen voittoon, upea esitys. William Birdland oli tosi hyvä kakkonen, samoin Callela Ladyboss tosi hyvä kolmonen.

Polara voitti Tähtisprinttterin

Antti Tupamäen Polara voitti Finlandia-päivänä Erkon Pokaalin. Vermon toisena suurpäivänä ruuna juhli voittoa Tähtisprintterissä.

Välähdys laukkasi lähtökiihdytyksessä. Polara kiirehti keulaan ja veti ensimmäisen puolikkaan 21,5-kyytiä. Köppinen kiersi rinnalle, mutta laukka loppukaarteen alussa vesitti menestyshaaveet. Uusi haastaja tuli Polaran rinnalle, kun Hullumies singahti eteenpäin. Polara piti paikkansa maaliin saakka ja vei 10 000 euron voiton ajalla 21.2a/1609 metriä. 15-vuotias Hullumies on edelleen loistovedossa ja oli hyvä kakkonen. Diktaattori nousi kolmanneksi.

Hachiko de Veluwe voittaa Suuren Suomalaisen Derbyn.

01.09.2018 Uutiset >