Janne Paavilainen voitti TotoSM-kisan

Vuoden 2014 Toto-pelien Suomen mestaruus matkasi Kouvolaan Janne Paavilaisen mukana. Finaalin palkintopotti kohosi yli 23 600 euron, josta voittaja kuittasi reilut 7 800 euroa. Suomen mestaruudesta kilpailtiin Vermon raviradalla lauantaina 22. marraskuuta.

Mestaruuden voittanut Paavilainen on nelikymppinen yrittäjä. Nuorempana hän on kiertänyt raviradoilla paljonkin, mutta viime vuosina totopelaaminen on jäänyt lähinnä kahteen vuotuiseen vierailuun Kouvolan raviradalla. TotoSM-karsintaankaan hän ei ollut suunnitellut osallistuvansa, mutta lähti mukaan ollessaan sattumalta paikan päällä.

Finaalin voitto ratkesi ravien kahdeksanteen lähtöön, jossa suursuosikki Köppinen jäi viidenneksi. Paavilaisen peleistä löytyi 100 eurolla suoraa paria Saaga S:lle ja Tuli-Ritarille, mikä nosti hänet lopulta pitävään johtoon. Ohipeli lähdön suosikista oli harkittu juttu, mutta voittoon häntä ohjasi myös vihreä onnenkapistus, joka on hänellä aina pelatessaan mukana.

Paavilainen oli saanut Kouvolasta mukaansa myös fanijoukon, jonka kanssa oli tehty ennakkovalmisteluja finaalipäivän peleihin. Pelaamisessa Paavilaiselle onkin tärkeintä nimenomaan hauskanpito isommassa porukassa.

Mestaruuskilpailun hopea ja pronssi menivät Helsinkiin. Pasi Haapasilta uusi viimevuotisen hopeasijansa ja peliammattilainen Eeva Marttila sijoittui kolmanneksi.

Osallistujissa kova kattaus pokeri- ja ravimaailmasta Finaalin osallistujalistalla oli kova kattaus pelimaailman menestyjiä. Mukana oli mm. neljä aiempien vuosien Toton Suomen mestaria, muutama viikko sitten nettipokerin SM-tittelin voittanut pokeriammattilainen Juha Helppi sekä radiojuontaja ja mediapersoona Jaajo Linnonmaa. Vuonna 2009 Linnonmaa sijoittui TotoSM-finaalissa toiseksi ja lahjoitti voittamansa yli 9 000 euron palkintopotin hyväntekeväisyyteen.

Neljännentoista kerran järjestetyn TotoSM-finaalin karsinnat järjestettiin syksyn aikana yhdeksällä paikkakunnalla. Karsintaturnausten lisäksi finaaliin oli mahdollista päästä suoraan paikan ostamalla. Finaalin suosio oli suuri, sillä kaikki jaossa olleet 35 paikkaa täyttyivät alle puolessa tunnissa ilmoittautumisajan alettua. (Fintoton tiedote)

22.11.2014 Uutiset >

Tapahtumakalenteri

 09:30 Laser-kurssi
 18:00 Vermon Toto65-ravit
 10:00 Vermon etäpelit
 18:00 Vermon Toto65-ravit
 12:00 Tuusulan Harjoitusravit