Korvenoja, Korpi, Heiskanen ja Mäki-Tulokas Derbyn tiedotustilaisuudessa

Derbyn tiedotustilaisuus pidettiin Vermossa ennen keskiviikkoraveja. Tässä tilaisuuden antia.

Etukäteen Derby-finaalin suosikkina pidettiin Pekka Korven tallin SE-ori Express Duoa, mutta loppukilpailuun se joutuu lähtemään liikkeelle eturadan uloimmalta lähtöradalta. Express Duo joutui lunastamaan paikkansa suuresta finaalista keräilyerän voiton kautta, koska karsinnoissa ori taipui johtopaikalta jättisuosikkina kolmanneksi.
"Karsintojen jälkeen mieli oli maassa, mutta onneksi keräilyerä voitettiin. Uskon, että kovien starttien jälkeen Express Duo on lauantain finaalissa nyt vain parempi. Vastustajista Daryl Boko ja Jonesy ovat kovimmat", ohjastaja Pekka Korven poika Hannu-Pekka Korpi kertoi Derbyn tiedotustilaisuudessa.
"Lähtöpaikka finaaliin on jotain muuta, mitä pari viikkoa sitten ajateltiin. Pekka päättää miten ajaa, mutta hänet tuntien 200 metriä mennään alussa urku auki ja sitten näkee, minkä paikan hevonen saa. Derbyn jälkeen hevosella on tarkoitus lähteä mukaan UET Grand Prix´iin."
Ruotsissa valmennustoimintaansa pitkään pyörittänyt Veijo Heiskanen tuo loppukilpailuun kaksi hevosta. Heiskasta kuultiin puhelimen välityksellä, mies oli valmistautumassa Åbyn raveihin.
"Daryl Boko voitti karsintansa keulasta ja oli oikein hyvä. En usko, että meillä on loppukilpailussa asiaa kärkeen mutta Daryl Boko on vahva ja on menestynyt kiertelemälläkin. Uskon, että ruuna on yksi niistä, jotka kamppailevat Derbyn voitosta. Lightning Photo ei ole kapasiteetiltaan yhtä hyvä kuin Daryl Boko, mutta ori pystyy avaamaan terävästi", Göteborgissa valmentava Heiskanen uskoo.
"On hienoa tulla Vermoon ja Suomeen kilpailemaan. Näihin suuriin kilpailuihin saa aina ihan erilaisen fiiliksen päälle, kun mukaan päästään."
Tuomas Korvenojan tallista tulee Heiskasen tavoin kaksi hevosta Derbyyn, Zatopek Hoss edustaa myös tallin värejä..
"Olen vermolainen ja Derby on yksi vuoden suurista tapauksista. Tällä radalla on aina puitteet kunnossa ja nyt odotetaan positiivisin mielin, että lähtöauto kiihdyttää ja päästään ajamaan. Harjoitusten perusteella Jonesyn ja Zatopek Hossin pitäisi olla lauantaina huippuvireessä", Korvenoja odottaa.
"Taktiikka ratkeaa tilanteen ja hevosen mukaan. Bradilla (Brad de Veluwe, vuoden 2013 kilpailun voittaja) riitti, että pyrki ajamaan keulaan ja karkuun, mutta nyt pitää vähän katsoa."
Tapio Mäki-Tulokkaan valmentama Sahara B Boy pyrkii haastamaan kilpailun suosikit sisäradan lähtöpaikaltaan.
"Karsintaan päästiin ykkösradalta ja siitä tuli voitto. Toivotaan, että sama onnistuisi nytkin. Hevonen on nousussa ja meidän on hyvä lähteä loppukilpailuun, kun paineita ei ole. Ohjastaja (Mika Forss) päättää miten ajaa, mutta toivomme kovavauhtista kilvanajoa", forssalaisvalmentaja odottaa.

Sahara B Boy

'

03.09.2014 Uutiset >

Tapahtumakalenteri

 09:30 Laser-kurssi
 18:00 Vermon Toto65-ravit
 10:00 Vermon etäpelit
 18:00 Vermon Toto65-ravit
 12:00 Tuusulan Harjoitusravit