Kunkkarilegendat vs. Vermon kuninkaalliset

Kunkkariviikonloppu käynnistyy komeasti perjantaina 4.8. Kunkkarilegendat vs. Vermon kuninkaalliset tähdittää iltapäivää. Ohjastajiin tuli viime hetken muutos. Turun mestari Lauri Malinen ei valitettavasti pääse perjantaina paikalle. Vermon oma legenda Pekka Korpi ohjastaa Malisen paikalla.

https://www.kuninkuusravit.fi/ajankohtaista/2017/7/21/kunkkarilegendat-ja-vermon-kuninkaalliset-esittelyss

Kunkkarilegendat ja Vermon kuninkaalliset esittelyssä

Reijo Borgström
Lappeenrantalainen Reijo Borgström, 76, on ajanut itse omistamansa, valmentamansa ja myös kasvattamansa hevosen sekä ravikuninkaaksi että -kuningattareksi. Kuninkuuden hän saavutti Vekellä Lahdessa 1987, kuningatarkisan hän taas on voittanut B. Helmiinalla vuosina 2006 ja 2007.
Työuransa vanginvartijana tehnyt Borgström on menestynyt muutenkin mainiosti ja parhaimmillaan hänen pikkutallistaan on ollut kolmekin hevosta samojen Kuninkuusravien pääkisoissa. Borgströmin uran luvut ovat 1830 starttia ja 247 voittoa.

Ari Hartikainen
Tampereelta lähtöisin oleva, mutta jo pitkään Vermon alueella vaikuttanut Ari Hartikainen, 59, tunnetaan enemmän lämminverimiehenä, vaikka menestystä on tullut kunkkareistakin hienosti. Kuningatarkisan Hartikainen voitti 2002 Turotuulella, kuninkuuskisan kakkonen hän oli Tähti-Ajatuksella 1993.
Hartikainen oli Suomen johtavia valmentajia 1980-1990-lukujen vaihteessa, ja hän on mm. voittanut Suuren Suomalaisen Derbyn kahdesti. Rapukauppaan viime vuodet panostaneen vihtiläinen on ajanut runsaat 15000 lähtöä ja 2073 voittoa.

Ilkka Korpi
Maineikkaan Korven veljessarjan nuorin jäsen Ilkka Korpi, 57, voitti kuninkuuskisan Torniossa 1986, jolloin hänen ajokkinsa Vireeni oli suvereeni kaikilla kolmella osamatkalla. Vermon edellisissä Kuninkuusraveissa Ilkka Korpi voitti Tähti-Piirrolla kuningatarkisan avausmatkan.
Nykyisin Lohjalla asuva Ilkka on jo pitkään toiminut valmentajana Ypäjän Hevosopistolla. Yhteensä Ilkan ura käsittää runsaat 28000 starttia ja vajaat 2500 voittoa. Suuren Suomalaisen Derbyn Ilkka on voittanut Valentinolla ja Black Laukolla.

Pekka Korpi
Pekka Korpi, 67, on Suomen kaikkien aikojen menestynein raviurheilija. Korpi on ajanut urallaan yli 5000 voittoa ja ollut 1970-luvulta alkaen Suomen johtava ravivalmentaja. Vermon ratavalmentajana hän on toiminut radan alusta lähtien.
Korven saavuttamien suurkilpailuvoittojen lista on uskomaton, mutta kuninkuus- tai kuningatarkilpailua hän ei ole vielä voittanut. Lähimpänä oli kuningatarkisan voitto vuonna 1997 Ylivieskassa, jolloin Pekka oli kokonaiskisan kakkonen A.T. Viksulla. Tuolloin titteli paloi päätösmatkan pussitukseen.

Ari Moilanen
Urallaan yli 6300 voittoa ajanut Ari Moilanen, 55, on ollut 1980-luvulta lähtien Suomen johtavia raviohjastajia ja onkin maamme kolmanneksi voitokkain kuski. Ravikuninkuudet Moilanen on ajanut Villihotilla vuonna 2011 Teivossa ja Köppisellä vuonna 2014 Porissa, kuningatarkisan hän voitti V.H. Suvittarella vuosina 2001, 2003 ja 2004.
Lappeenrannasta lähtöisin Moilanen oleva on jo pitkään asunut Vihdissä. Kotiratansa Vermon ajajaliigan Moilanen on voittanut urallaan 11 kertaa. Moilasen meriittejä on myös mm. Finlandia-Ajon voitto Bret Bokolla.

Anssi Niininen
Jyväskyläläinen Anssi Niininen, 66, on Vermon hallitseva ravikuningas: hän voitti kuninkuuskisan Vermon vuoden 1992 Kuninkuusraveissa. Ajokkina oli hänen perheensä omistama Ponseri, Niinisen elämän hevonen.
Anssi Niininen on kotoisin Iitin Kausalasta, ja lähes hänen lapsuudenkotinsa naapurissa asui Kaarlo Partanen, yksi kuninkuusravihistorian suurimmista. Partaselta saatujen oppien ja suosituskirjeen avulla Niinisen tie vei Hevostalouskouluun ja hevosmiehen uralle, joka käsittää yli 15000 starttia ja 1555 voittoa.

Hannu Nyman
Hannu Nyman, 61, on hevostermein kuvailtuna hyväsukuinen. Hänen isänsä Aarne Nyman oli maan arvostetuimpia hevosmiehiä ja Suomen ensimmäisiä ammattivalmentajia. Hanski itse taas piti ratatallia Turun Metsämäessä radan perustamisvuodesta 1978 alkaen aina vuoteen 2013 saakka.
Nyman voitti kuningatarkisan Lenitalla Mikkelissä vuonna 1979. Kuningatarkisan voittaessaan Nyman oli 23-vuotias, ja hän onkin modernin raviurheilun ajan nuorin seppeleen saavuttanut kuski. Kielletystä ajotavasta Nymania on sakotettu viimeksi vuonna 1978.

Heikki Parviainen
Kajaanilainen Heikki Parviainen, 72, voitti kuningatarkisan I.P. Sukkulallaan vuosina 1996, 1999 ja 2000. Parviainen oli paitsi I.P. Sukkulan kuski, myös sen omistaja, valmentaja ja kasvattaja. Heikki on tuonut kuninkuustasolle myös I.P. Lennon, joka on kisannut kuninkuudesta viidesti ja ollut kahdesti kokonaiskisan kolmas. Heikki Parviainen osallistui kuningatarkisaan myös I.P. Luonnottarella vuonna 1992.
Parviainen on kasvattanut myös kolminkertaisen ravikuningattaren I.P. Vipotiinan, ehkä kaikkien aikojen parhaan suomenhevostamman.

Pertti Puikkonen
Pertti Puikkonen, 62, on Vermon todellisia vakiokasvoja, onhan hän isännöinyt omaa talliaan pääradalla lähes Vermon alusta asti. Kuninkuusravihistoriaan Puikkonen on jäänyt voitettuaan I.P. Vipotiinalla kuningatarkilpailun vuosina 2009-2011. Kuninkuuskisan kakkonen Puikkonen oli vuonna 2000 Vara-Onnilla.
Mikkelistä lähtöisin oleva Puikkonen on ajanut urallaan reilut 3000 voittoa. Lämminveripuolella hänen ajokeistaan muistetaan etenkin Lucky Number, jolla Pete oli mm. neljäs vuoden 1987 Elitloppetissa.

Reino Salmela
Halsualainen Reino Salmela, 73, ohjasti Hulpun ravikuningattareksi Turussa vuonna 1983. Hulpun ohella Salmelan elämän hevonen on ollut hänen itse omistamansa Villiari, jonka Salmela ajoi Derbyn voittoon sekä Seinäjoella 2005 kuninkuuskilpailun kakkoseksi Santeri Dahlian takana. Reino Salmela tunnetaan etenkin menestyneistä suomenhevosistaan, mutta takavuosina tallissa oli myös pärjääviä lämminverisiä kuten Nejlika ja Porog. Virallisen tilastoinnin mukaan Salmelan ura käsittää 5039 starttia ja 448 voittoa.

Antti Teivainen
57-vuotias Antti Teivainen oli yli 7600 voitollaan Suomen kaikkien aikojen toiseksi voitokkain raviohjastaja. Teivainen on myös Kuninkuusravien suuria nimiä, sillä nurmijärveläinen on voittanut kuningatarkisan peräti seitsemän kertaa: neljästi Valomerkillä, kahdesti Luisterilla ja kerran Velin Vinkkeellä.
Teivainen on monen muun huippukuskin tavoin lähtöisin Oulusta, mutta on jo pitkään vaikuttanut Vermon alueella. Lainakuskina mittavimman uransa tehnyt Teivainen on voittanut valmentajana mm. Kriteriumin omalla Bosses Lilyllään.

Manu Vanha-Rauvola
Manu Vanha-Rauvola, 58, edustaa Kunkkarilegendat-lähdössä perheensä mainetta Vermon Kuninkuusraveissa. Manun isä Sakari Vanha-Rauvola voitti Vermon edellisissä, vuoden 1992 kisoissa kuningatarkisan Vipulla.
Eurajokelainen Manu Vanha-Rauvola on maanviljelyksen ohella jatkanut kotitilansa kunniakkaita raviperinteitä. Hänen ohjastajatilastonsa näyttää 1375 starttia ja 69 voittoa. Hänen menestyshevosiaan ovat olleet etenkin Vipu-Poika ja Ailov, molemmat ravikuningatar Vipun poikia. Vanha-Rauvola on myös kotiratansa Porin pitkäaikaisia talkooaktiiveja.

21.07.2017 Uutiset >

Tapahtumakalenteri

 18:00 Vermon Toto65-ravit
 10:00 Vermon etäpelit
 18:00 Vermon Toto65-ravit
 12:00 Nurmijärven Harjoitusravit
 10:00 Vermon etäpelit