Leijonaravit, Oulunkylän ravirata 130 vuotta ja Voittajabonus sunnuntain ilmaisraveissa

Vermossa on sunnuntaina perhetapahtuma, kun pääkaupunkiseudun Lionsklubit tempaisevat Leijonaravien merkeissä. Ohjelma alkaa jo klo 16, joten paikalle kannattaa tulla ajoissa.

Oulunkylän ravirata 130 vuotta

Sunnuntaina on myös historian havinaa. Oulunkylän raviradalla ajettiin kilpaa ensimmäisen kerran 130 vuotta sitten. Tarkka päivämäärä oli 29.6.1884. Kyösti Saranpään juttu löytyy tämän kirjoituksen lopusta.

Voittajabonus

Fintoton Voittajapelin bonusviikko jatkuu näihin sunnuntairaveihin. Jokaisen Toto4-lähdön Voittajapelissä on tarjolla 2 000 euron Bonus. Voittajapeli on todella kannattavaa.

Kaksi erikoissarjaa

Ravi-iltaa värittää kaksi erikoissarjaa. Amatööriohjastajien SM-liiga –lähtö ajetaan illan kakkoslähtönä. Parhaat pääsevät syksyllä jahtaamaan Suomen mestaruutta. Monté SM-karsinta päättää sunnuntai-illan. Finaali juostaan arvokkaassa paikassa eli St. Michel-sunnuntaina 13.7.

Oulunkylän ravirata, maamme ensimmäinen

1884 Oulunkylän rata, maan ensimmäinen varta vasten raviradaksi rakennettu areena valmistui. Ensimmäiseksi rataennätykseksi jäi eläinlääkärin G. Lundgrenin omistaman 10-vuotiaan ori Ampiaisen 53,6.
Suomalaisen raviurheilun isä, eläinlääkäri Ludvig Fabritius luonnehti ravisäätä herttaiseksi, mutta arveli heikkojen tulosten syyksi paitsi uutuuttaan pehmeää rataa myös Tampereen suuren hevosnäyttelyn jäljiltä liian pulskassa kunnossa olevia hevosia. Fabritiuksen tekstiä Ravisporttikalenterissa 1885: "Rata oli joksenkin tasava. Käänteissään rata kallistuu jyrkästi sisäänpäin. Radan sivut on yhdistetty poikkitiellä, jonka keskikohdalla on tuomarilava. Katsojien mukavuudeksi on rakennettu lehteri, jonne mahtuu 900 henkilöä. Sanomalehtien kirjoittajille on balkongi. Radalla on vaja 14 somalla pilttuulla, joissa hevoset saavat odottaa kunnes ajetaan esille. Radalla on myös ravintola, joka voi tarjota viiniä ja jääkylmää seltteriä sekä Uudenmaan pataljoonan soittokunta hyvää musiikkia."

12.06.2014 Uutiset >

Tapahtumakalenteri

 12:00 Vihdin Harjoitusravit
 10:00 Vermon etäpelit
 18:00 Vermon Toto65-ravit
 10:00 Vermon etäpelit
 18:00 Vermon Toto65-ravit