Lisätietoja Vermon raveissa keskiviikkoiltana 30.8. sattuneesta kolarista

Eilen Vermon kahdeksannessa lähdössä sattuneesta kolarista on saatu lisätietoja. Tilanteessa Hannu Torvisen ohjastama Creation Primero kompastui ja kaatui johtoasemasta. Tämän seurauksena takana tulevat hevoset törmäsivät kaatuneeseen hevoseen ja kolme hevosta pääsi irti. Mukana kolarissa oli neljä ohjastajaa ja neljä hevosta.
Kaatunutta hevosta ohjastanut Hannu Torvinen sai välittömästi ensiapua radalla, jonka jälkeen hänet vietiin Jorvin sairaalaan jatkohoitoon ja -tutkimuksiin. Tuoreiden tietojen mukaan Torvinen on selvinnyt tilanteesta ilman vakavia vammoja.

- Tutkimusten mukaan Hannulla ei ole missään murtumia. Hän voi hyvin, mutta paikat ovat tietysti kipeinä. Hannu sanoi myös melko varmasti ohjastavansa ensi lauantaina Vermon raveissa, Hannu Torvisen isä Heikki Torvinen viestitti Vermon raviradan kilpailupäällikölle Timo Mahlamäelle.

Muut kolarissa mukana olleet kuljettajat kävivät myös välittömästi lääkärin tarkastuksessa. Tarkastuksen jälkeen he pystyivät jatkamaan ohjastustehtäviä vielä illan aikana.

Kolarissa oli mukana neljä hevosta, ja ne vietiin kaikki Vermon hevosklinikalle tutkittavaksi. Kaikilla hevosilla oli pintanaarmuja ja kahdelle hevoselle on ommeltu muutama tikki. Kaikki hevoset pääsivät tutkimusten ja hoitojen jälkeen matkaamaan kotitalleille.

Kolarin aiheuttanut hevonen on asetettu toistaiseksi kilpailukieltoon

- Onni onnettomuudessa oli läsnä. Olemme kaikki huojentuneita, että hurjan näköisestä tilanteesta selvittiin lievillä vammoilla. Hevosten ja ohjastajien turvallisuus on meille ehdottoman tärkeää ja erikoistilanne tullaan käymään tarkasti läpi kaikkien asianosaisten kanssa. Kaatumisen johdosta kolarin aiheuttanut hevonen Creation Primero on päätetty asettaa varmuuden vuoksi toistaiseksi kilpailukieltoon, ennen kuin sille on tehty kattavat terveydentilatutkimukset, Suomen Hippoksen toimitusjohtaja Vesa Mäkinen kertoo.

Mäkinen vastaa organisaatiossa myös ravikilpailutoiminnasta.

- Meillä on tällä hetkellä käynnissä myös työ, missä tarkastellaan ja päivitetään ravien kilpailutoimintaa ohjaavia turvallisuussääntöjä. Uusittu turvallisuusopas tullaan syksyn aikana julkaisemaan ja jalkauttamaan raviradoille. Vermossa eilen sattunut kolaritilanne oli poikkeuksellisen hurja, mutta onneksi vastaavat tilanteet ovat kuitenkin raviurheilussa todella harvinaisia, Mäkinen sanoo.

31.08.2017 Uutiset >

Tapahtumakalenteri

 18:00 Vermon Toto65-ravit
 12:00 Vihdin Harjoitusravit
 10:00 Vermon etäpelit
 18:00 Vermon Toto65-ravit
 10:00 Vermon etäpelit