Risto Olamon ranking Finlandian ulkolaisista hevosista

Risto Olamo on pitkäaikainen ja arvostettu raviurheilun ulkomaan toimittaja. Näin hän arvioi Finlandia-Ajon ulkolaiset hevoset.

Finlandia-ajon ulkomaisten osanottajien ranking, Risto Olamo:

Ranskan ehdottomaan eliittiin noussut Univers de Pan ei ole ollut kuin kerran tällä kaudella kaksarin ulkopuolella ja silloinkin sillä oli 50 metrin takamatka. All-round hevoselle käyvät kaikki matkat, mutta se on kilpaillut pääasiassa suuremmilla, yli kilometrin mittaisilla radoilla.

Kaksi vuotta sitten Sanity ei menestynyt Elitloppetissa, mutta hevonen paransi viime talvena Ranskassa selvästi tasoaan ja hakee uudelleen menestystä maililla. Mikäli ruotsalaisruuna pääsee keulaan, se on vahvoilla, mutta taistelee muiltakin juoksupaikoilta voitosta.

Hyvän lähtöpaikkansa takia italialaiskolmikosta rankingissa on ensimmäisenä ruotsalaisvalmennuksessa oleva Oasis Bi, joka avaa lujaa. Klosterskogen Grand Prixissä hevosta ei ajettu keulasta, sillä radalla on open stretch, jota pitkin se eteni voittoon.

Seinäjoella vauhtivaransa näyttäneen Prussian sijoitusta rankingissa tiputtaa lähtöpaikka. Eturivin uloimmalta radalta Finlandia-ajo on viimeksi voittanut Otto-Mani (1992). Mikäli tamma saa kohtuullisen juoksupaikan, se kykenee nousemaan kärkitaistoon.

Viime vuoden Finlandia-voittaja Nesta Effe ei ole vielä osoittanut olevansa samassa vireessä kuin viime vuonna, jolloin se voitti myös Elitloppetin karsinnan. Kaiken ollessa kohdallaan ailahtelevasti esiintyvän italialaisoriin kärkisija ei yllättäisi.

Toissa vuonna Norjan derbyn voittanut Juliano Rags saa sisäradalta hyvän juoksupaikan. Viime kauden päätteeksi kuudenneksi 5-vuotiaiden EM:ssä Vincenneissä sijoittunut norjalaisori on saavuttanut viimeiset voittonsa huomattavasti helpommassa seurassa.

Ranskassa viime vuoden lopussa kilpailuoikeuden menettänyt Paladin Bleu on pärjännyt hyvin myös montéssa. Viime vuonna vielä 10-vuotiaana 10,7 täyden matkan juossut, takarivistä lähtevä veteraani seurailee muita tarkalla sisäratajuoksulla.

09.05.2014 Uutiset >

Tapahtumakalenteri

 18:00 Vermon Toto65-ravit
 12:00 Vihdin Harjoitusravit
 10:00 Vermon etäpelit
 18:00 Vermon Toto65-ravit
 10:00 Vermon etäpelit