Sanity muutti Malin Löfgrenin maailman

Sanity on Ruotsin median lempihevonen. Sen tarina on uskomaton. Se on noussut Rikstravet – eli Raviliigahevosesta maailman tähdeksi. Jos Vermossa kaikki onnistuu, Sanityn voittosumma kipuaa yli 10 miljoonan kruunun.

-Ajoin Sanitylla ensimmäisen kerran, kun se oli 2-vuotias. Huomasin heti, että se on paras, mitä koskaan olen treenannut, vaikka ajoin vain 1.35-kyytiä. Kun Sanity starttasi 5-vuotiaana Färjestadin Kultadivisioonassa, ymmärsin, että minulla on todellinen tähti. Se juoksi kuolemanpaikalla, vaihtoa puoli kierrosta ennen maalia rytmiä parilla askeleella ja jätti muut, Malin muistelee.

-Sanity on merkinnyt minulle kaikkea. Se on antanut elämyksiä, antanut mahdollisuuden solmia uusia kontakteja ja todellakin auttanut valmennustoimintaani eteenpäin. Sanityn avulla olen pystynyt yhdistämään yksinhuoltajaäidin roolin ja ravivalmentajan ammatin. Kiitos Sanityn, olen taloudellisesti pystynyt pitämään pientä valmennettavien hevosten määrää ja antamaan aikaa myös pojalleni Charlielle, Malin kertoo.

-Sanity valmistautuu normaalikuvioin Finlandia-Ajoon. Tiistaina ajoimme kuusi 500 metrin intervallia, ei nopeammin kuin 1.30-vauhtia. Ajamme vielä perjantaina Vermossa kaksi intervallia. Lähtörata neljä on tosi hyvä. Sanity ei ole ykkös- ja kakkosradalta yhtä nopea kuin vähän ulompaa. Uskon, että saamme keulat. Tärkeintä on pitää Univers de Pan ulkopuolella, se on ehdottomasti kovin vastustaja. Voin vakuuttaa, että ajamme offensiivisesti, Malin paljastaa.

Sanity ja Moa Löfgren.

08.05.2014 Uutiset >