Suuri Suomalainen Derby ravataan Vermossa lauantaina 2.9. - Voittajalle 150 000 euroa

Suomessa syntyneiden 4-vuotiaiden lämminveristen Suuri Suomalainen Derby kilpaillaan Vermossa lauantaina 2.9. Vuoden 2017 Derby-voittaja ansaitsee kilpailun historian suurimman palkinnon 150 000 euroa. Palkinto on isoin yksittäisessä suomalaisessa ravikilpailussa jaettu palkinto.

Tänä vuonna perinteinen kasvattajakilpailu on ennakkoon tasainen, ja mahdollisia menestyjiä on monia. –Derby on meille vermolaisille kaikki kaikessa. Se on yksi arvostetuimmista kasvattajakilpailuista. Tänä vuonna meillä ei ole suurta ennakkosuosikkia. Luvassa on tasainen ja jännittävä kilpailu, Vermon kilpailupäällikkö Timo Mahlamäki kertoo.

Karsintavoittajista kovimman ajan juoksi Veijo Heiskasen valmentama ja ohjastama Benjamin Evo. Heiskanen lähtee toiveikkaana Derby –finaaliin.

–Hyvin matkustava Benjamin Evo tuli karsinnan ja finaalin välissä kotiin Ruotsiin. Hevonen ei ole ottanut mitään takapakkia karsinnan jälkeen, kaikki on niin kuin pitääkin. Kakkosradalta on hyvä kiihdyttää matkaan, tämä avaa kovaa. Finaalit missä päin maailmaa tahansa ovat kovia, mutta kyllä tälläkin kapasiteettia riittää, Heiskanen kertoo.

Harri Koivunen on voittanut Derbyn kaksi kertaa ja kolmatta voittoa hän tavoittelee Meritillä, joka voitti karsintansa.

–Merit ei näyttänyt varsana tähdeltä, mutta on kehittynyt koko ajan. Se on yksi nopeimpia hevosia, millä olen koskaan ajanut. Otin takarivin paikan, jotta päästäisiin käyttämään tamman valtavaa nopeutta hyväksi lopussa. Jos tämän saisi kääntää kiriin 200 metriä ennen maalia, ruuti olisi todella kuivaa, Koivunen kertoo tamman parhaasta puolesta.

Kotiradan toivona Derby –finaaliin lähtee Hanna Lepistön One Direction. Lepistö työskentelee Vermon ravikoulussa. Lepistö on ostanut kuukausi sitten hevostilan Vihdistä, jolla vuoden 1982 Derby-voittaja Valentino asui. –Toivottavasti se toisi meille onnea finaaliin. Finaali juostaan Vermosta käsin, mutta One Direction muuttaa omalle tilalle muiden hevosteni kanssa myöhemmin, Lepistö toteaa.

Lepistö on myös itse kasvattanut One Directionin, ja valmentanut hevosta varsasta asti. Lepistö valmentaa hevosiaan harrastajalisenssillä.

-One Direction on varsasta asti ollut hyväkäytöksinen ja kiva harrastehevonen. Ennen karsintaa se ei ollut niin hyvä Riihimäellä, mutta karsinnassa se oli kuin eri hevonen. Se teki tosi hyvän juoksun. Aiemmin One Direction on ollut paras keulasta, mutta näytti karsinnassa, että se tulee myös selästä tosi lujaa. Toivon lauantain finaaliin selkäjuoksua, koska haluan rakentaa hevosta tulevaisuutta ajatellen myös, Lepistö kertoo finaalin tavoitteista. (Suomen Hippoksen tiedote)

One Direction - Hanna Lepistö

30.08.2017 Uutiset >

Tapahtumakalenteri

 18:00 Vermon Toto65-ravit
 10:00 Vermon etäpelit
 16:00 Vermon Toto65-ravit
 10:00 Vermon etäpelit
 18:30 Vermon Toto65-ravit