Suvi Himanka Finn-Tack Vermo Hoitajaliigan ensimmäinen voittaja

Suvi Himanka voitti ensimmäisen Finn-Tack Vermo Hoitajaliigan. Nelly-Janiika Korpikoski kävi tapaamassa Suvia, tässä Suvin mietteitä.

Suvi Himanka

Lapsuuden kotisi: Kalajoella
Nykyinen kotisi: Viialassa
Koulutus / Ammattisi: Olen valmistunut Kaustiselta hevosenhoitajaksi
Työnantaja: Nieminen Stable Oy (Urjala)
Tämän hetkiset passihevoset (hoitohevoset): Bret Boko, Star Martini, Harmi’s Frido, Flynn Boko, Stonecapes Pablo, Dancinginthedark ja Doris Hoss
Elämäsi hevonen: Glamour Frido
Paras hevonen millä olet ajanut: Bret Boko
Suosikki kuski: Aku Moilanen, tietysti!
Harrastukset: Suunnistus, silloin kun ehdin. Ainakin kerran vuodessa rastiviikoilla. Rakastan musiikkia ja livebändit ovat parhaita.
Parasta työssäsi: Tykkään eniten ajamisesta. En voisi olla töissä tallilla jossa hoitajat eivät itse saisi treenata. Tykkään myös laitella jalkoja kaikessa rauhassa. Omassa tallissa on aina työrauha. Raveissa käynti on myös ihan ykköshommaa. Siihen kaikki meidän työ kuitenkin tähtää, että radalle päästään. Siellä näkee myös kavereita ja radan varressa kerkeää vaihtaa kuulumiset.
Rakkaimmat ravimuistot TOP3:
1) Bret Bokon Finlandia-voitto ja sen jälkitunnelmat. Kaikki olivat niin fiiliksissä radalla, katsomossa ja varikolla. Tuntui että se oli koko Suomen voitto. Ikinä ei tule unohtumaan miltä tuntui seistä kuuntelemassa Maamme-laulua jo pitkään hoitamansa hevosen vieressä. Uskomaton tunne.
2) Buck Bokon Kultaloimi-voitto. Hyvät tulee aina takaisin ja tässä lähdössä Pökö todisti sen. Hevonen oli pitkään allapäin raskaan Ranskan reissun jälkeen ja tuntui ettei se ehkä enää nouse tasolleen. Mutta niin se vaan nousi. Upea hevonen.
3) Elitloppet 2014. Bret voitti lauantaina, samoin tallin toinen hevonen. Illalla käytiin kaupungilla syömässä hyvällä porukalla. Sunnuntaina Star Martini hävisi vain niukasti lähtönsä, joten kaikin puolin hieno reissu! Hyvät ravit, hyvien hevosten kanssa ja hyvällä kaveriporukalla.
Mitä tekisit, jos et olisi hevosen hoitaja: Tähän en ole vielä tässä iässä löytänyt vastausta!
Pisin ravireissu: Saksa, Gelsenkirchen. Incredible Dream D:n kanssa.
Suosikki hevonen oman tallin ulkopuolelta: Ehdottomasti Nasse, Womanizer S.
Vinkit tuleville hevostenhoitajille: Jaksakaa treenata ja hoitaa niitä passeja silloinkin, kun sataa eikä tunnu yhtään kivalta. Kova työ kyllä palkitaan. Ottakaa jokaisesta työ-ja harjoittelupaikasta niin paljon oppia kuin irti saatte. Kysykää rohkeasti, jos ette tiedä. Ahkeruus ja oma-aloitteisuus kyllä huomataan. Ja asenne on tärkein. Kaiken pystyy oppimaan, kun vaan on halua.

Suvi ja Bret (kuva Anette Naroma)

07.04.2017 Uutiset >