Upeatasoinen Kohti Pariisia –katsastus Vermon Toto65-pelissä

Keskiviikon kaksi parasta varmasti Pariisiin

Pohjoismaiset kylmäveriset kohtaavat Vincennesin radalla kahdesti helmikuussa. Suomenhevoset karsivat paikoista keskiviikkona Vermossa. Väkevimmät hevosvoimat ovat paikalla, lähtö on yksi keskitalven parhaista suomenhevoskoitoksista. Kohti Pariisia –katsastus on myös Toto65-pelin päätöskohde.

Otto Milleri on nousemassa suomenhevosten eliittilähtöihin. Miia Kalliosaaren sutjakka ruuna pääsee matkaan mainiolta ykkösradalta. Ikäluokkatähti Siirin Älli on jo käynyt Vermossa hakemassa suurkilpailuvoiton. Se oli paras viime kesänä Tawaststjernan Muistoajossa. Camri ja Rapin Aatos menestyivät hienosti viime kaudella. Tixa tunnetaan nopeudestaan, se värittää varmasti lähtöä. Suikun Rilla ja Metkutus ovat jo käyneet Pariisissa, Suikun Rilla palasi sieltä voittajana. Vieskerin Valo voitti viime kesänä Kuopion Kuninkuusraveissa päätösmatkan 3100 metriä.

Ruotsalaiset ja norjalaiset ovat jo joukkueensa valinneet. Krusen ja Mofaksen olivat kaksi parasta Ruotsin karsinnassa. Ne matkustavat Pariisiin. Jan-Olov Perssonin Juni Kongen ja Närby Kalabalik täydentävät joukkueen. Norjasta matkaan lähtee nelikko Järvsö Ole, Norheim Järv, Doktor Jaros ja Hålands Liz.

Suomenhevosliitto hankki nopeasti yhteistyökumppaneita, jotta matka Pariisin tuli mahdolliseksi koko joukkueen osalta. Isäoritilaston kärkinimistä A.T. Eko, Erikasson, I.P. Lento, Sipori ja Viesker sekä yhteistyökumppanit Ponsse ja Porin Kuninkuusravit 2014 tukevat edustusmatkaa Pariisin.

Vermon katsastuksen kaksi parasta kilpailuoikeuden omaavaa valitaan Pariisiin. Loput kaksi valitaan helmikuun alussa. Suomenhevosliitto lahjoittaa katsastuksen voittajalle loimen.

24.01.2014 Uutiset >