Keskiviikko-ravit

19.02.2020

Derby-kolmosen mielenkiintoinen paluu

TherMidas VET Tammatähdessä nähdään mielenkiintoinen matsi kovakuntoisen Selene Lunen ja Tapio Perttusen tallista debytoivan Gloria Webin johdolla. Myös täysi kahdentoista hevosen kolmivuotislähtö on mielenkiintoinen kisa.

Ruotsissa Timo Nurmoksen valmennuksessa alku-uransa kilpaillut Gloria Web voitti kolmivuotiaana mm. Tammakriteriumin ja nelivuotiaana se ylsi karsintavoiton jälkeen Suuren Suomalaisen Derbyn finaalissa kolmanneksi Hachiko de Veluwen ja Lexus Dreamin jälkeen. Viime vuonna Gloria Web oli Suur-Hollola-Ajon finaalissa viides ja Tammavaltikassa toinen.

Gloria Web siirtyi jokin aika sitten Suomeen Tapio Perttusen valmennukseen ja tekee näissä raveissa debyyttistarttinsa Orimattilasta käsin. Vastassa on mm. Selene Lune, joka on ollut viime aikoina hurjassa iskussa. Tammikuussa Lahdessa se paineli talvikelillä SE-tuloksen ja viimeksi Vermon lauantairaveissa komea voittomeno jatkui. Tämänkertaisesta taistelusta tulee mielenkiintoinen, kun Selene Lune sai lähtörata-arvonnassa takarivin paikan ja Gloria Web puolestaan arvottiin otolliselle ykkösradalle.

Ennen Toto64-kohteita vauhtiin pääsevät kolmivuotiaat. Ilmoittautumisinto oli vilkkaampaa kuin edellisviikolla ja mukavaa, että kasaan saatiin täydet kaksitoista varsaa. Iivo Niskasen olympiakullan kunniaksi saama kimppaosuus Goldiivo Hossista tuo Iivolle jälleen jännitystä, sillä ”kultavarsa” kilpailee jälleen Vermossa ja hakee kirkastusta viimekertaiselle kolmossijalle. Kovan vastuksen tarjonnee ainakin tallikaveri Callela Ulrica, ja mielenkiintoisia nuoria on lähtö täynnä.

Amatöörivalmentajien lähtö on ollut Vermon vakio-ohjelmassa viime syksystä saakka. Se tarjoaa noin kerran kuukaudessa kilpailumahdollisuuden erityisesti C-lisenssillä toimiville valmentajille. Tänään seitsemäntenä lähtönä ajettavassa kisassa on mukana täydet kuusitoista hevosta.

Maaliskuun ensimmäisenä keskiviikkona kokeillaan myös nuorten valmentajien lähtöä. Se on rajattu hevosille, joiden valmentaja on syntynyt vuonna 1985 tai myöhemmin. Nuorten valmentajien tukeminen on tärkeää, ja tällaisen lähdön tarjoaminen on yksi pieni tuki asialle.

Tämän keskiviikkoillan jälkeen Vermo Areenalla on jäljellä vielä kolmet ravit tässä kuussa. Sunnuntaina 23.2. vietetään koko perheen ilmaistapahtumaa Talviriehaa, jonka yhteydessä järjestetään poni- ja paikallisravit. Magic Mondaylla jatketaan heti seuraavana iltana ja Vermon hillittömän helmikuun päättää keskiviikkoravit 26.2. Silloin ohjelmassa on mm. viisi- ja nelivuotislähdöt lämminverihuipuille.

Aikataulu ke 19.2.

16.00 Portit avautuvat
17.00 Ravintola aukeaa
17.20 Koelähtö
17.30 TotoTV-lähetys alkaa
18.00 TotoTV:n studiolähetys alkaa, suora T64-lähetys myös maksullisella C More Max:lla.
18.00 Lähtö 1 esittäytyy
18.07 Lähtö 1 starttaa
18.29 Lähtö 2
18.50 Lähtö 3
19.15 Lähtö 4 Toto64-1
19.35 Lähtö 5 Toto64-2
19.55 Lähtö 6 Toto64-3, Toto4-1
20.15 Lähtö 7 Toto64-4, Toto4-2, Troikka
20.30 Lähtö 8 Toto64-5, Toto4-3, Päivän duo -1
20.45 Lähtö 9 Toto64-6, Toto4-4, Päivän duo -2, Troikka