Lähiravit & suomenhevonen 115-vuotta

Tervetuloa juhlimaan 115-vuotiasta kansallisrotuamme, suomenhevosta, ja viettämään upeaa päivää koko perheen voimin Vermo Areenalle!

Tapahtumassamme on ilmainen pysäköinti, mutta paikoitustilaa on rajallisesti: n. 500 autoa mahtuu parkkipaikallemme.
Vermo Areenalle pääsee kätevästi myös julkisilla liikennevälineillä, ks. linkki >>>, tai skannaa alla oleva QR-koodi.

Koko perheelle suunnatun ilmaistapahtuman ohjelmassa on viiden lähdön lähiravit suomenhevosille sekä erilaisia esityksiä, joissa tuodaan esiin suomenhevosen monipuolisuutta ja suomenhevosen monia, ensiarvoisen tärkeitä rooleja Suomen historiassa:
Sotahevonen,
työhevonen,
ravihevonen,
ratsuhevonen,
harrastuskaveri ja
terapiahevonen.
Lisäksi mm. työ- ja valjastusnäytöksiä.

Päivän aikana tarjolla on ainutlaatuinen katsaus suomenhevosen historiaan ja monipuolisuuteen aivan kaupungin sykkeessä.
Kansallisaarteemme monipuolisuutta saapuvat esittelemään Vermo Areenalle useat tunnetut suomenhevoset (mm. Uuras, Köppinen, A.L. Ponsitar, Herkko Hurmaus) ja luvassa on mielenkiintoista ohjelmaa koko perheelle.
Tapahtumassa yleisö pääsee muun muassa tutustuman hevosavusteiseen terapiatoimintaan, näkemään miten hevonen valjastetaan, miten suomenhevonen taipuu lännenratsuksi ja miten tukkien vetäminen onnistuu hevosen avulla – lisäksi yleisö pääsee lähietäisyydeltä katsomaan, rapsuttelemaan ja onnittelemaan ihastuttavia päivänsankareita.

Perheen pienimmille riittää koko päiväksi ohjelmaa hevosten ja ponien lisäksi, Vermo Areenan keppihevosareena ja pomppulinna ovat käytössä.
Alueelta löytyy lisäksi suuria työkoneita, joihin lapset pääsevät tutustumaan.
Luovuuden voi päästää valloilleen piirtämällä katutaideteoksia parkkipaikan asfalttiin.

Vermon Ravikoulun avoimet mahdollistavat kurkistuksen ravikoulun arkeen:
Tutustu pikkuponeihin selästä käsin tai kärryillä.
Aikuiset pääsevät Veikko-hevosen kyytiin kokeilemaan miltä ratsastus tuntuu ja tandem-kärryillä kokeneen kuskin kanssa pääsee kokeilemaan vauhdikkaampaa menoa ravihevosen kyydissä.
Lisäksi pitkin päivää on arvontoja, joissa voit voittaa upeita palkintoja (mm. Illallisen Vermo Areenan à la carte ravintola Ravillassa, Ravikoulun lahjakortteja ajotunnille).

Ruoat ja herkut joka makuun tarjoilee Street Bar Voltti sekä MakuPaula Petit Moulin Oy:stä. Tallialueella palvelee lounaskahvila Tallitupa.

Lähiravit ja suomenhevonen 115-vuotta -päivään kuuluu luonnollisesti paljon, paljon hevosten rapsuttelua ja niihin tutustumista. Verkkosivuja päivitetään tapahtuman lähentyessä jatkuvasti, joten piipahda välillä katsomassa mitä muuta tapahtumapäivästä löytyy.

Kannattaa myös seurata tapahtuman Facebook-tapahtumaa tästä linkistä >>>

Linkkilista:

Suomen Hippos ry
S
uomalaisen raviurheilun ja hevoskasvatuksen valtakunnallinen keskusjärjestö, jonka tehtäviä ovat mm. pitää rekisteriä ja kantakirjaa kaikista Suomessa kasvatettavista hevosroduista, johtaa ja valvoa ravikilpailutoimintaa ja harjoittaa koulutus-, järjestö- ja julkaisutoimintaa.

Suomen Ratsastajainliitto ry
Ratsastajainliitto edistää ratsastusta yleisenä urheilu- ja liikuntakasvatusmuotona, järjestää ratsastuskilpailuja ja kehittää maamme ratsastuksenopetusta ja valmennusta. Ratsastajainliitto on kaikkien ratsastuksen harrastajien etujärjestö, joka ajaa sekä huippu-urheilun että kuntoharrastajien asiaa. Ratsastajainliiton keskeisiä tehtäviä on turvata hevosen hyvinvointi kaikessa urheilu- ja harrastetoiminnassa.

Suomenratsut ry
SuoRa on vuonna 1973 perustettu suomenhevosen ratsastuskäyttöä edistävä yhdistys ja SRL:n jäsenseura.

Uudenmaan Hevosenomistajat ULHO ry
ULHO ry on aktiivinen kilpailunjärjestäjä ja järjestää vuosittain mm. ennakkomaksullisen suurkilpailun Uudenmaan Upeimman 4-vuotiaille Etelä-Suomen läänin alueella syntyneille lämminverisille, sekä Eri-Aaronin Patsaskilpailun 4-7 -vuotiaille suomenhevosille. ULHO ry tukee myös poniravitoimintaa näkyvästi alueellaan.

Työhevosharrastajat
Työhevosharrastajat on koko Suomen alueella toimiva Suomenratsut ry:n aluekerho, jonka tavoitteena on työhevosperinteen säilyttäminen ja tiedon välittäminen eteenpäin.

Vermon Ravikoulu
Ravikoululla pääset harrastamaan hevosten ja ponien kanssa, mutta opit myös hevosten ja ponien hoitoa ja käsittelyä.

Suomenhevonen.fi
Suomenhevonen on Suomen kansallishevonen ja maailman paras yleishevonen. Se on jalostunut olemaan voittaja niin kilpakentillä, metsäreiteillä kuin työmailla. Tänä päivänä se on upea urheiluhevonen ja mainio harrastekaveri. Se on aito ja sympaattinen ja sen lähellä on hyvä olla. Siksi siihen on helppo rakastua.

Herkko Hurmaus
Kouluratsu, I-palkinnon R-kantakirjaori ja herrasmiesratsu!

Uuras - monitoimisuomenhevonen


Monitoimihevonen Uuras on toiminut luottonäyttelijänä sota-aikaan liittyvissä elokuvissa, mutta myös kesäteattereissa.


Mikäli sinulle heräsi jotakin kysyttävää, ota yhteyttä:
Heli Hannula
p. 050 5941266
heli.hannula@vermo.fi                              

                

 

Tapahtuman kaupallisia yhteistyökumppaneita suomenhevosta juhlistamassa: