Ponikurssit

Ponikurssit 

Ponikurssit on suunnattu yli 7-vuotiaille lapsille ja nuorille. Kurssien laajuus on aina 5 x 1,5h, jos erillistä mainintaa ei ole. Yhden kurssin hinta on 170€ 

Alkeiskurssi I 

Alkeiskurssi I on suunnattu yli 7-vuotiaille lapsille, jotka haluavat oppia hevostaidon alkeita ja raviponin hoitoa ja ajoa. Lähtötasovaatimusta ei ole. Kurssilla opetellaan tallin ja ponien rutiineja, ponien hoitoa ja käsittelyä sekä ruumiinosia. Kurssilla tutustutaan hevosten eri rotuihin, väreihin, merkkeihin sekä raviponin varusteisiin.  

Kurssin aikana opitaan muun muassa tallin säännöt, taluttamaan ja harjaamaan ponia sekä tulkitsemaan sen ilmeitä ja eleitä. Lisäksi opitaan ohjaajan avustuksella valjastamaan poni ja alkeet ajamisesta; kuinka mennään suoraan, seistään paikallaan ja käännetään.   

Seuraavat kurssit: 25.4.-23.5.2023 joka tiistai klo 17.00-18.30 VARAA TÄSTÄ

Alkeiskurssi II 

Alkeiskurssi II on suunnattu yli 7-vuotiaille lapsille, jotka ovat suorittaneet Alkeiskurssi I tai hallitsevat vastaavat taidot. Kurssilla tutustutaan ponin käyttäytymiseen ja aisteihin, hoitoon ja käsittelyyn, sekä tallin turvallisuuteen ja tallissa käyttäytymiseen. Kurssilla opetellaan valjastamaan ja ajamaan, jonka kautta raviponin varusteet tulevat tutuksi.  

Tavoitteena on, että kurssin jälkeen osataan toimia tallissa turvallisesti, tuntee hevosen tavallisimmat tarpeet, sekä tietää sen käyttäytymisestä ja aisteista. Lisäksi osaa laittaa hevoselle riimun ja taluttaa, tuntee valjaat ja kärryjen osia, pystyy valjastamaan ja ajamaan suoraan sekä pysäyttämään ja kääntämään avustettuna. 

Seuraavat kurssit: 

Perusajokurssi 

Peruskurssi on suunnattu yli 7-vuotiaille, jotka ovat suorittaneet alkeiskurssit tai hallitsevat vastaavat taidot. Kurssilla opetellaan tallissa toimimista ja tallin hoitorutiineja, terveen ponin tuntomerkit ja säännöllinen terveydenhoito.

Tavoitteena on tutustua tallirutiineihin sekä työvälineisiin, opitaan tunnistamaan ponin  
eri tarpeet ja muutamia tavallisimpia sairauksia. Kurssin aikana opit varusteiden hoitoa sekä ajamaan radalla.   

Seuraava kurssi: 31.3.-5.5. joka perjantai (ei vk 14) klo 17-18.30 VARAA TÄSTÄ

Jatkokurssi I 

Jatkokurssi I on suunnattu yli 7-vuotiaille lapsille, jotka ovat suorittaneet alkeiskurssit ja perusajokurssin tai hallitsevat vastaavat taidot. Kurssilla opetellaan hevosen anatomiaa, kavioiden hoitoa, hevosten värejä, ravihevosrotuja, turvallista ponin käsittelyä sekä raviponin valjastusta ja ajamista.  

Tavoitteena on oppia hevosen ulkoiset anatomiset osat, kavioiden hoitoa, pukemaan ja riisumaan loimi turvallisesti, tavallisimmat ravihevosrodut ja värit, valjastamaan raviponi ja ajamaan käyntiä sekä ravia radalla.   

Seuraavat kurssit: 

Jatkokurssi II 

Jatkokurssi II on suunnattu yli 7-vuotiaille lapsille, jotka ovat suorittaneet jatkokurssi I tai hallitsevat vastaavat taidot. Kurssilla opetellaan hevosen anatomiaa, hevosten merkkejä. Lisäksi opitaan turvallista hevosen käsittelyä sekä ravihevosen valjastusta ja ajamista.  

Tavoitteena on oppia hevosen ulkoisia anatomisia osia, pukemaan ja riisumaan ponilta loimi turvallisesti, valjastamaan raviponi sekä ajamaan käyntiä ja ravia radalla, sekä tunnistamaan hevosten tavallisimmat merkit. 

Seuraavat kurssit: 

Valmennuskurssi 

Valmennuskurssi on suunnattu yli 8-vuotiaille, jotka ovat suorittaneet perusajokurssin tai hallitsevat vastaavat taidot. Kurssilla tutustutaan raviponin valmentamiseen, ponin  
hoitoon rankemman valmennuksen jälkeen ja opitaan ajamaan kellon kanssa.  

Tavoitteena on oppia erilaiset ponin valmennustavat, lämmittämään ja hiittaamaan poni, hoitamaan ponia rankemman treenin jälkeen, sekä ajanoton periaatteet ajettaessa. Kurssille voi osallistua myös omalla ponilla.   

Seuraava kurssi: 

Kilpakurssi 

Kilpakurssi on suunnattu yli 9-vuotiaille lapsille ja nuorille, jotka ovat suorittaneet valmennuskurssin tai hallitsevat vastaavat asiat. Kilpakurssilla opetellaan ajamaan kilparadalla porukassa, volttilähdön alkeet, raviponin erikoisvarusteita ja miten ponin kanssa toimitaan kilpailuissa.  

Tavoitteena on oppia tavallisimmat säännöt ajettaessa kilparadalla, oppia tunnistamaan  
startti ja maali, raviponin tavallisimmat erikoisvarusteet, varusteiden valinta kilpaponille, ponin viimeistely kilpailuun, ponin hoito lähdön jälkeen ja lukemaan lähtölistan tietoja. Kurssi antaa valmiudet suorittaa poniajolupakurssin. Kurssille voi osallistua myös omalla ponilla.   

Seuraava kurssi: