Raviurheilu Vermossa

Suomen pääravirata

Raviurheilu on yksi Suomen suosituimmista urheilulajeista. Raviradoilla tapahtumia seuraa vuosittain noin 730 000 katsojaa. Vermo on maan pääravirata, raveissamme käy vuosittain kymmeniä tuhansia katsojia.

Ravia, ravia, ravia

Suomessa raveja järjestetään joka päivä jouluaattoa ja joulupäivää lukuun ottamatta. Vermossa ravataan aina keskiviikkoisin, lisäksi 6-7 lauantaina ja satunnaisemmin muulloinkin. Valtakunnan tasolla ravikilpailujen kirjo vaihtelee kansainvälisen tason suurtapahtumista ja maakuntaratojen viikoittaisista kilpailuista aina pienempiin paikallis-, poni- ja jääraveihin. Perinteisesti raviurheiluksi miellettyjen kärryillä ajettavien lähtöjen lisäksi Suomessa ajetaan myös montéa eli raviratsastusta.

Urheilijoita eli ravihevosia kaviourilla kopsuttelee vuosittain yli kahdeksan tuhatta. Lisäksi kaikkien kilpailijoiden taustalla on monia muita tärkeitä henkilöitä. Ohjastajat, valmentajat ja hoitajat tekevät kaikkensa, jotta hevonen voisi hyvin ja yltäisi parhaimpaan suoritukseensa. Ravihevosia huolletaan kuin muitakin huippu-urheilijoita. Hevosen hyvinvointi ja sen edistäminen ovat raviurheilun keskeisimpiä arvoja.